Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: IUI statistika
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nesulaukiančioms gandro
Pages: 1, 2, 3
Impression
Sveikutės smile.gif

IVF statistika jau yra, tai reikia ir IUI statistikos. Nagi, mergytės, pirmyn, gal suteiksim pačios sau daugiau optimizmo thumb_yello.gif
Viltė
Pastoti man nepavyko po 3 dvigubų inseminacijų (13 ir 15 ciklo dienomis). Bet tada aš nežinojau, kad mano kiaušintakiai nepraeinami (vienas buvo vos vos pratekamas), o ir vyro sperma prastoka. Taigi, mano balsas nelabai ką keičia, nes reikia, kad bent kiaušintakiai būtų praeinami per IUI.
Saiko
Galgi pagaliau pasiseks ir rytoj galesiu uzdeti + ties pastojau po 4 IUI...
tax
man pastoti nepavyko po 2 IUI, kiausintakiai praeinami ir apskritai, kliuciu nera, bet deja... Naujoji mano gydytoja apskritai nerekomendavo laidyti pinigus ir daryti IUI, ji siule; bandyti naturaliai arba IVF. IUI metu i moters organizma suleidziama isgryninta sperma, kuri gali alergizuoti visa organizma tai jos zodziai, o tikimybe pastoti l.maza...
Slyvute
Kazkur mes jau tokia statistika bandem surinkti g.gif, bet ji gaunasi nelabai tiksli, nes IUI sekme dar priklauso ir nuo nepastojimo priezasciu.
Na as bandziau 2 kartus del neaiskios kilmes nevaisingumo (vienguba IUI) ir abu nesekmingi sad.gif.
LINCE
As nesikartosiu ,bet vienas vienintelis IUI man buvo sekmingas ,nors tikrai netikejau sekme (subrendo tik vienas folikulas ir toj kiausidej ,kur kiausintakis nepraeinamas).
Dabar tikiu stebuklais smile.gif
Laiminga
Kol kas nepastojau po dviejų IUI, o vasarį pamatysiu, kas po trečios gavosi…
mallena
deja, man penkios IUi buvo nesekmingos. Sestai pritruko kantrybes smile.gif Priezastys neaiskios, gydytojo zodziais galbut psichologines smile.gif
renatele
Po 3 IUI statistikos pagerinti negaliu sad.gif
Bet darysiu toliau vasario men tai gal tada pasiseks.
Bet ziurint i statistika atrodo kad jei nepavyko pirma karta tai nepavyks visai?
Negi niekam nera pavyke is 2, 3, ar kokio 4 karto??? mad.gif
Oktavija
Negi niekam nera pavyke is 2, 3, ar kokio 4 karto??? mad.gif
*

[/quote]

Nusiramink smile.gif man pavyko po 2 IUI, tačiau pastojimas buvo kiaušintakyje, taigi...
Impression
Kreipiuosi į moderatorę, berods Aga, jei neklystu smile.gif

Gal reiktų šią apklausą įdėti prie svarbių temų, šalia IVF statistikos, kad paskui nepasimestų temų tankmėje? Kaip manote?
mallena
ooo, kai pamaciau atsakyma, kad pavyko po 6 IUI, tai pradejau galvot, kad gal be reikalo nebandziau? O gal butu pavyke? Deja deja, dabar jau per velu sad.gif
ignė
Pavykusia 2 IUI galiu gerinti statistika. Deja.... nestumas nesivyste mad.gif
Natali
Kiek domėjausi paskutiniais moksliniais straipsniai apie IUI, pastojimas priklauso nuo daugellio faktorių: nevaisingumo kilmės, bendros poros anamnezės, pasirinkto stimuliacijos būdo ir protokolo. Lietuvoje dažnai IUI būna nesėkmingos dėl neteisingai paskirtų vaistų stimuliacijai. Pasaulyje būtent nuo to priklauso pastojimo ir išnešiojimo po IUI statistiką. Bet kokiu atveju, remiantis paskutiniais duomenimis, nerekomenduojama kartoti procedūrų daugiau nei 3 kartus. Po trečio nesėkmingo bandymo, šeimai turi būti pasiūlyti alternatyvus metodai.
Oktavija
QUOTE(Natali @ 2005 01 10, 18:59)
Po trečio nesėkmingo bandymo, šeimai turi būti pasiūlyti alternatyvus metodai.
*

o mūsų gydytojai rekomenduoja ir 6 IUI ir net 12 IUI mad.gif Pinigėliai jiems, todėl statistika sekmingų atvejų tragiškai maža. Tą rodo ir mūsų forumo apklausa.
Kolibriukė
Noriu šiek tiek pakoreguoti. Rekomenduojama 6 IUI. Po 3-jų nesėkmingų IUI rekomenduojama ne imtis alternatyvių gydymo metodų, o tiesiog peržiūrėti gydymo taktiką ir tyrimus. Bet naujausios rekomendacijos iš tikrųjų rekomenduoja 6 IUI. Jeigu po jų rezultato nėra, tada rekomenduojama arva IVF arba įvaikinimas ar dar kokia alternatyva.
Oktavija
man ir Bogdanskienė ir Miežėnienė rekomendavo iki 12 IUI
Kolibriukė
QUOTE(viltis @ 2005 01 10, 21:13)
man ir Bogdanskienė ir Miežėnienė rekomendavo iki 12 IUI
*

Galima daryti 12-a, nes tiek dabar pastaruoju metu leidžiama stimuliacijų. Tačiau saugios yra 6. O vėliau tipo rezultatų negausėja (po tos šeštos). Iki šeštos - organizmas įsibėgėja. Jei užkimba - užkimba, jei ne - tikimybė ženkliai mažėja. Kažkur internete mačiau tikslius duomenis procentaliai.
Oktavija
[quote=Kolibriukė,2005 01 10, 20:21]
Jei užkimba - užkimba, jei ne - tikimybė ženkliai mažėja.

sad.gif sad.gif sad.gif
mallena
Klausimas: Po kelių nepavykusių IUI procedūrų rekomenduotumėte darytis IVF?

Atsakymas: Atsako med.dr.V.Klimas: IVF daroma tada, kai tam yra indikacijos. Kadangi neaišku, dėl kokių indikacijų buvo daryta IUI, konkrečiai atsakyti sunku. IUI turi dvi pagrindines indikacijas: 1) neaiškios priežasties nevaisingumas 2) kai kurios vyrų nevaisingumo formos. Kadangi IVF dažnai būna efektyvus bet kuriais nevaisingumo atvejais, IVF pasirinkimą taip pat apsprendžia kainos sumetimai, t.y. IVF indikuotinas tada, kai matome kad pakartotiniai IUI kainuoja brangiau, negu 1 IVF.
Oktavija
QUOTE(mallena @ 2005 01 10, 20:47)
IVF indikuotinas tada, kai matome kad pakartotiniai IUI kainuoja brangiau, negu 1 IVF.
*

Nu, tai kiek Tau atsiėjo IUI-ai (jei ne paslaptis)?
mallena
Visi penki IUI atsiejo apie 13000 ( su viskuo)
Oktavija
QUOTE(mallena @ 2005 01 10, 20:57)
Visi penki IUI atsiejo apie 13000 ( su viskuo)
*

vos ne 2 IVF-ai
mallena
tai va. Nieko, jei reiks bus ir IVF ams biggrin.gif
mallena
Viltis. siunciu tau bucki. Kodel? Ogi siaip biggrin.gif
Oktavija
QUOTE(mallena @ 2005 01 10, 21:11)
Viltis. siunciu tau bucki. Kodel? Ogi siaip biggrin.gif
*

ačiū, gavau biggrin.gif siunčiu ir Tau tongue.gif
jau kiek prisiskaičiau ,,tųųų" blevyzgėlių, vakar iki 2 val. nakties. Vos į darbą atsikėliau biggrin.gif
mallena
siaip ir as paskaitineju biggrin.gif Gerai ten kartais pavaro. Ypac apie neminetinas lupytes biggrin.gif Kiekvienam savos problemos ;D
Oktavija
QUOTE(mallena @ 2005 01 10, 21:17)
siaip ir as paskaitineju biggrin.gif  Gerai ten kartais pavaro. Ypac apie neminetinas lupytes biggrin.gif Kiekvienam savos problemos ;D
*

ir skylutes biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Natali
QUOTE(Kolibriukė @ 2005 01 10, 20:11)
Noriu šiek tiek pakoreguoti. Rekomenduojama 6 IUI. Po 3-jų nesėkmingų IUI rekomenduojama ne imtis alternatyvių gydymo metodų, o tiesiog peržiūrėti gydymo taktiką ir tyrimus. Bet naujausios rekomendacijos iš tikrųjų rekomenduoja 6 IUI.  Jeigu po jų rezultato nėra, tada rekomenduojama arva IVF arba įvaikinimas ar dar kokia alternatyva.
*

Noriu pateikti citatą iš vieno pranešimo per paskutinį akušerių-ginekologų kongresą, kuris vyko 2004 m. rugsėjo mėn. Klaipėdoje "IUI rekomenduojama atlikti ne mažiau kaip 3 – 4 ciklus. Negavus teigiamo rezultato spręsti apie galimybę taikyti kitus PAM". Taip pat MEDLINE ieškant informacijos apie IUI už 2004m., radau analogiškas rekomendacijas. Vidutiniškai po pirmos IUI pastoja 21%, vėliau šis skaičius stipriai mažėja. Po 6 IUI pastoja tik apie 1-2%.
Daiva
Mergaitės, nesiginčykit su Natali - ji šitoj srity (nevaisingumo) "dantis prakandus" wink_3.gif Geriau prašykit patarimų smile.gif
Muse
Pasinaudosiu Daivos patarimu ir paklausiu Natali apie IUI -bet kad nemaisyti temu, klausima paliksiu prie IUI skyrelio. Tikiuosi, pamatysite smile.gif
-MŠ-
negalima butu ideti: pastojau po IUI be stimuliacijos? rolleyes.gif
Impression
nery,

cia ne tiek svarbu su ar be stimuliacijos, svarbu ar pavyko pastoti po IUI, ir po kurios. Nors as nezinau atveju, kai IUI daroma be stimuliacijos.
Eglė M.
QUOTE(Impression @ 2005 01 17, 13:53)
Nors as nezinau atveju, kai IUI daroma be stimuliacijos.
*

kai moteris neturi pastojimo problemų, IUI gali būti daromas ir natūraliame cikle.
aristida
as buvau atkakli ir bandziau IUI 6 kartus, bet nepavyko cry.gif
Natali
QUOTE(aristida @ 2005 01 23, 18:19)
as buvau atkakli ir bandziau IUI 6 kartus, bet nepavyko cry.gif
*

aristida,

Svarbiausia - nenusimink! console.gif
Juk yra ir kitų pagalbinio apvaisinimo metodų, jie tikrai padės. thumbup.gif
Sella
Natali,jei neklystu,aš Tave mačiau per "Nomedos" laidą.Tu tąsyk kalbėjai,kad trokšti susilaukti tik savo kūdikio.Kaip suprantu,Tau pavyko,sveikinu! thumbup.gif
kristik
Sveikos,

mano statistika tokia: Dariausi 3 IUI, visos nesekmingos. Tik va linkus manyti (gal is nevilties?) , kad jos nera labai reiksmingos, nes visas dariau pas Pleskaciauska fool.gif
Dabar darausi tyrimus ir kovo pradzioje IUI, si karta klinikoj.

Butinai parasysiu kokie bus rezultatai.

Beje, pagal info, kuria turiu as, IUI 2,3,4 kartus yra didesne tikimybe pastoti nei pirma karta. Taip, kad tos, kurios dare tik viena karta, nepraraskit vilties (o ir kitos irgi smile.gif ).

P.S. Gal kas nors gali ka nors pasakyti apie ROGALSKIO klinika?

Viltė
QUOTE(kristik @ 2005 02 17, 15:21)
Sveikos,

mano statistika tokia: Dariausi 3 IUI, visos nesekmingos. Tik va linkus manyti (gal is nevilties?) , kad jos nera labai reiksmingos, nes visas dariau pas Pleskaciauska  fool.gif

Beje, pagal info, kuria turiu as, IUI 2,3,4 kartus yra didesne tikimybe pastoti nei pirma karta. Taip, kad tos, kurios dare tik viena karta, nepraraskit vilties (o ir kitos irgi smile.gif ).

*

Užuojauta dėl Pleskačiausko, man noris jį gun_bandana.gif už tokius nevaisingumo gydymo metodus.
Natali
QUOTE(Titti @ 2005 01 24, 13:33)
Natali,jei neklystu,aš Tave mačiau per "Nomedos" laidą.Tu tąsyk kalbėjai,kad trokšti susilaukti tik savo kūdikio.Kaip suprantu,Tau pavyko,sveikinu! thumbup.gif
*

Titti,

Labai atsiprašau, kad taip pavėluotai perskaičiau tavo žinutę... doh.gif
Ačiū labai už gerus žodžius ir sveikinimą. Dar pavyko tik pastoti mirksiukas.gif nestuke.gif, bet tikiuosi, kad po kelių savaičių jau turėsiu savo dukrytę... biggrin.gif

Ačiū labai! smile.gif
Natali
Sveikos,

mano statistika tokia: Dariausi 3 IUI, visos nesekmingos. Tik va linkus manyti (gal is nevilties?) , kad jos nera labai reiksmingos, nes visas dariau pas Pleskaciauska 

*

Kristik,

Drįstu nesutikti su tavo informacija. Kiek teko skaityti mokslinių tyrimų rezultatų - IUI efektyvumas didesnis po pirmos procedūros, tačiau labai daug priklauso nuo diagnozės, stimuliacijos būdo ir laiko ir visų kitų smulkmenų (pvz., tokių kaip gydytojo kompetencija ir pan.).

Labai pritariu tam, kad po pirmos nesekmės nereikia prarasti vilties. Bet ir nepatarčiau daryti IUI iki begalybės. Tai, deja, neturi prasmės...
Oktavija
Sveikos,

mano statistika tokia: Dariausi 3 IUI, visos nesekmingos. Tik va linkus manyti (gal is nevilties?) , kad jos nera labai reiksmingos, nes visas dariau pas Pleskaciauska  fool.gif

*

turiu komentarų biggrin.gif
pati pas Pleskačiauską dariau 5-6 IUI. Atsiprašant ,šššššššššš, Ten daugiau niekada neik.
Bogdanskienės klininkoje dariau 6 iUI. 5 nesėkmingos, o viena, kurią atliko Rogalskis buvo sėkminga, deja, pastojimas kiaušintakyje. Mano nuomonė apie Rogalskį pati geriausia. Ši, sėkmingoji IUI, buvo antra daryta B. klinikoje.
DiRima
Mano požiūris į IUI neigiamas. Dariausi 3 dvigubas IUI - nesėkmingai. Vaisingumo klinikos daktarai man rekomendavo darytis dirbtinį apvaisinimą, esą praktiškai tik taip galėsiu pastoti. Abu su vyru nusprendėm kuriam laikui pamiršti nevaisingumo problemas ir atsipalaidavę mėgavomės gyvenimu (juolab, kad vieną dukrytę jau turime). Praėjo trys mėnesiai, ir ką Jūs manot - AŠ LAUKIUOSI!!!!!!!
Natali
QUOTE(DiRima @ 2005 02 22, 09:40)
Mano požiūris į IUI neigiamas. Dariausi 3 dvigubas IUI - nesėkmingai. Vaisingumo klinikos daktarai man rekomendavo darytis dirbtinį apvaisinimą, esą praktiškai tik taip galėsiu pastoti. Abu su vyru nusprendėm kuriam laikui pamiršti nevaisingumo problemas ir atsipalaidavę mėgavomės gyvenimu (juolab, kad vieną dukrytę jau turime). Praėjo trys mėnesiai, ir ką Jūs manot - AŠ LAUKIUOSI!!!!!!!
*

DiRima,

Nuoširdžiai sveikinu!!!
4u.gif
Daiva
Liucile, kaip laikaisi? Atleisk, kad neatsakiau dėl dvigubos IUI - gydytojų nuomonės labai skirtingos, taigi aš juo labiau nežinau blush2.gif
Liucile
Nėra čia ką atleisti Daiva mirksiukas.gif , žinai gydytoja ir pati nežinojo kaip čia geriau padarius. Bet kadangi sekančia diena po IUI vienas folikulas buvo sproges o kitas dar ne, tai pasidariau ir dviguba smile.gif . Bet šiandien jau jaučiu pms -ą sad.gif . Taigi manau laikas pradėti nusiteikinėti laparoskopijai, nes pati sau esu pažadėjusi - dvi IUI - laparoskopija - toliau nežinau, priklausys nuo laparosk. rezultatų. Nežinau, gal ir kvailas planas.
Beje Daiva, paskutiniam "moters savaitgaly" mačiau tave ir tavo geriausią didčkį draugą smile.gif , labai liuks abu atrodot 4u.gif
mallena
liucile, dar nepasiduok, gi dar nera mmm. Gi visom merginom, kuriom pavyko IUI taip pat maude pilva kaip pries mmm. Taip, kad dar turek vilties
Daiva
Nėštukės jaučia lygiai tokį patį "PMS" - juk ir vienu, ir kitu atveju hormonai "žaidžia"...Aš jau va rodos tuoj visus kampus apvemsiu - ko ne nėštumas biggrin.gif , o ryt poryt mmm atkeliaus....
Liucile
wub.gif wub.gif wub.gif Gerai būtų kad būtų ne pms. Bet to jausmo nesu niekad supainiojusi su niekuo, jis pas mane labai tikslus ir nekintamas. Na, bus kaip bus. 4u.gif
ritusia
Dariausi 5 IUI, deja, verysad.gif bet visos nesekmingos. Dar turiu vilties mirksiukas.gif Gal pavyks naturaliai, o jei ne - dar viena IUI pasidarysiu, o jei ir tada nepavyks, bandysim IVF smile.gif Labai noriu, kad pasisektu rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.