Gal kas gali informuoti, kas yra Web camera, kur ją galima įsigyti ir kaip prijungiama prie kompiuterio? Iš kabinetų paslaptingu būdu dingsta daiktai, ir tai jau pradeda įkyrėti. Reikėtų pabandyti pasitelkti techniką, tik nežinau, nuo ko pradėti
Su webkamera tokių dalykų neužfiksuosi. Jinai yra skirta poklabiams internetu per mns ar ICQ. Pasijungi ją ir galit su tuo pašnekovu vienas kitą matyti.
QUOTE(AŠA @ 2004 12 30, 09:58) kodėl gi ne? taip, ji šiek tiek "gliučina", bet tinka ir paprastam stebėjimui, tik reikia pastatyt tinkamoj vietoj, kad matytų visą patalpą plius laikyt įjungtą kompą. Tiesa, yra ir geru, "neglioučinančių", bet jau kainos Turiu klausimą. Ar įmanoma su webkamer aįrašinėti tai, kas vyksta tame kabinete?
Iš kito kompo stebeti tai tikrai galima, o dėl įrašinėjimo tai nesu tikra, bet manau, kad šiuolaikinėmis technologijomis ir tai įmanoma
QUOTE(AŠA @ 2004 12 30, 10:50) Iš kito kompo stebeti tai tikrai galima, o dėl įrašinėjimo tai nesu tikra, bet manau, kad šiuolaikinėmis technologijomis ir tai įmanoma Įmanoma įrašinėti, stebėti, tik daug atminties užima. Jei taip teigia Nusikaltimų tyrimo skyriaus tyrėjas, matyt, galima, tik jis tyrėjas, ne kompiuteristas. Kaina - 15-50 litų (pačios kameros, ne laidų ir progr. įrangos). Komp'ai visada įjungti darbo dienos metu - ne problema. O ką reiškia "gliučina"? Patalpą matys - įdėjai į tuščią aplanką su skyle - anot tyrėjo. Yra su kažkokiais mistiniais sensoriais - reaguoja į judesį. Kas tai per daiktas?
Už 15-50 litų nusipirksi mėšlą, o ne kamerą. Įmesk man savo e-mailą į privatą (geraiusia, jei turi hotmaile), aš tau pademonstruosiu, kaip veikia manoji webkamera Made in Tailand už 50 litų
QUOTE(Bezdžionė @ 2004 12 30, 11:21) O ką reiškia "gliučina"? tai reiškia, kad vaizdas nenuoseklus, na, ne toks kaip vaizdo kameros, o pristabdytas, gabalais tokias šokinėja, čia rodo kaip žmogus įeina, čia jau žmogus sėdi, be to veiksmo kiap jis eina ir sėda pvz. Bet čia tik pigių kamerų išsidirbinėjimai.
Yra WEB kamerų kainuojančių apie 100 Lt, kurios automatiškai įsijungia stebėjimo vietoje sujudėjus kam. Dabar greitai nesuradau koks tai modelis, bet prieš porą dienų mačiau Omnitel skelbimuose.
O šiaip mes turime paprastą 0,3 Mpix "fotomuilinę", kuri atlieka ir WEB kameros vaidmenį. Kokybė pakankamai gera, filmuojant (naudojant kaip WEB kamerą) nėra labai ryškių "šokinėjimų", o dėl vaizdo įrašymo, viskas priklauso nuo įrašymo kokybės pasirinkimo, todėl minutės įrašo dydis gali labai svyruoti. QUOTE(*Saulytė* @ 2004 12 30, 12:19) Yra WEB kamerų kainuojančių apie 100 Lt, kurios automatiškai įsijungia stebėjimo vietoje sujudėjus kam. Dabar greitai nesuradau koks tai modelis, bet prieš porą dienų mačiau Omnitel skelbimuose. O šiaip mes turime paprastą 0,3 Mpix "fotomuilinę", kuri atlieka ir WEB kameros vaidmenį. Kokybė pakankamai gera, filmuojant (naudojant kaip WEB kamerą) nėra labai ryškių "šokinėjimų", o dėl vaizdo įrašymo, viskas priklauso nuo įrašymo kokybės pasirinkimo, todėl minutės įrašo dydis gali labai svyruoti. Dėkui, AŠA. Smurka, aš tuoj Man ypatingai geros nereikia. Tikslas - atpažinti žmogų, kuris įeina į kabinetą, bet jame nedirba ir neturi jokių darbinių interesų. O jei dar sukinėjasi apie asmeninius daiktus ar komp'ą, o ne apie lentynas - 2 prie 2 gal pridėsim Saulyte, o "kurios automatiškai įsijungia stebėjimo vietoje sujudėjus kam" - atminties naudoja mažiau? Nelabai suprantu, bet free space -12,8 GB. O kas yra "fotomuilinė"? QUOTE(Bezdžionė @ 2004 12 30, 12:40) Dėkui, AŠA. Smurka, aš tuoj Man ypatingai geros nereikia. Tikslas - atpažinti žmogų, kuris įeina į kabinetą, bet jame nedirba ir neturi jokių darbinių interesų. O jei dar sukinėjasi apie asmeninius daiktus ar komp'ą, o ne apie lentynas - 2 prie 2 gal pridėsim Saulyte, o "kurios automatiškai įsijungia stebėjimo vietoje sujudėjus kam" - atminties naudoja mažiau? Nelabai suprantu, bet free space -12,8 GB. O kas yra "fotomuilinė"? Visos WEB kameros įrašymo metu naudoja praktiškai tiek pat resursų. T.y. jūs nustatote tarkime kokiam Movie Maker parametrus, paleidžiate įrašymą, minutei įrašo reikia nuo 0,3 MB iki 14 MB laisvos vietos diske. Ta "fotomuilinė" tai skaitmeninis fotoaparatas su WEB kameros funkcija. Apskritai visi skaitmeniniai foto aparatai turi galimybę filmuoti (bet jį gali pavogti dar). O WEB kameros, kurios įsijungia nuo judesio yra tas pats kaip ir paprastos WEB kameros, tik dar turi specialų daviklį judesiui užfiksuoti, prie jos yra ir programa darbui su ta WEB kamera. O pas jus daiktai dingsta dienos metu? Gal užtektų papraščiausios kameros, kurią įjungtumėt kur išeidamos. Kokių 10 GB užtektų visai darbo dienai įrašinėti. Tik ją reikėtų taip pastatyti, kad "matytų" didesnę patalpos dalį. Kompiuterių reikmenų parduotuvėje pasidomėkite tom kamerom. Jei kas bus blogai per 14 dienų galėsite grąžinti atgal. QUOTE(*Saulytė* @ 2004 12 30, 13:59) Visos WEB kameros įrašymo metu naudoja praktiškai tiek pat resursų. T.y. jūs nustatote tarkime kokiam Movie Maker parametrus, paleidžiate įrašymą, minutei įrašo reikia nuo 0,3 MB iki 14 MB laisvos vietos diske. Ta "fotomuilinė" tai skaitmeninis fotoaparatas su WEB kameros funkcija. Apskritai visi skaitmeniniai foto aparatai turi galimybę filmuoti (bet jį gali pavogti dar). O WEB kameros, kurios įsijungia nuo judesio yra tas pats kaip ir paprastos WEB kameros, tik dar turi specialų daviklį judesiui užfiksuoti, prie jos yra ir programa darbui su ta WEB kamera. O pas jus daiktai dingsta dienos metu? Gal užtektų papraščiausios kameros, kurią įjungtumėt kur išeidamos. Kokių 10 GB užtektų visai darbo dienai įrašinėti. Tik ją reikėtų taip pastatyti, kad "matytų" didesnę patalpos dalį. Kompiuterių reikmenų parduotuvėje pasidomėkite tom kamerom. Jei kas bus blogai per 14 dienų galėsite grąžinti atgal. "Fotomuilinė" Asmeniniai daiktai dingsta dienos metu, ypač pinigai ir piniginės, kartais - rankinės, o kompiuteriai - po darbo ar pietų pertraukos metu, bet darbo priemonėmis tegul rūpinasi administracija O kas yra papračiausia kamera? Ir koks jos vardas? Panašu, kad mūsų poreikiams užtektų, bet parduotuvėse siūlo būtent Web - nežinau, kodėl, - kad parduoti, dėl prestižo ar neišmanymo Statysim gal vazone, gal tuščiam bylos aplanke - dar nesugalvojom
WEB kamera tikrai kainuoja mažiau kaip 70 litų (mes pirkome 0,3Mpix fotoaparatą už 70 Lt, ji turi WEB kameros funkciją).
Dar yra problema su laidais - WEB kamera turi būti sujungta su kompiuteriu, todėl labai toli nuo kompiuterio jos nepadėsite. Dabar paeksperimentavome su savo kamera: parinkus geriausią kokybę jei žmogus pažystamas atpažinti galima iš kokių 5 metrų atstumo, na jei svetimas iš kokių 3 metrų labai gerai matosi veido bruožai. O jūsų kabinetas kur dirbate neužsirakina? QUOTE(*Saulytė* @ 2004 12 30, 19:31) WEB kamera tikrai kainuoja mažiau kaip 70 litų (mes pirkome 0,3Mpix fotoaparatą už 70 Lt, ji turi WEB kameros funkciją). Dar yra problema su laidais - WEB kamera turi būti sujungta su kompiuteriu, todėl labai toli nuo kompiuterio jos nepadėsite. Dabar paeksperimentavome su savo kamera: parinkus geriausią kokybę jei žmogus pažystamas atpažinti galima iš kokių 5 metrų atstumo, na jei svetimas iš kokių 3 metrų labai gerai matosi veido bruožai. O jūsų kabinetas kur dirbate neužsirakina? Pigiausia, kurią sugebėju rasti - 60 litų. Kokybė bus prasta, bet 2-3 metrus trauks, laidą galima prailginti, BMS parduoda ir prailgintojus iki 5 m - užteks ir atliks O kabinetas rakinamas, tik dabar galvojam, kad veltui laiką gaištam rakindamos
Jei nori pigios kameros tai ziurek Maximoj, tikrai iki 50 Lt rasi
BMS yra pakankamai brangu, konsultantai ten arba nelabai nusimanantys, arba nenorintys smulkiau paaiškinti, jiem svarbu iškišti belekokį niekalą.
Yra WEB kamerų maždaug po 30 - 50 Lt. Pasidomėkite firmoje Fortakas ar kitur. Tik pirkite kur taškų yra mažiausiai 300 000, jei bus mažiau - bus prasta kokybė.
Optimaliuose kompiuteriuose pagal akciją Chicony DC-2110 kainuoja 40Lt.
Maciau uzvakar Maximoj. Kaina 30 Lt.
Smurka, dėkui už gerus norus, bet negaliu pasižiūrėti Realiste ir Puuga, Maximoj žiūrėti negaliu, nes nežinai, į ką Saulyte, o kur yra Fortakas ir AŠA Optimalūs kompiuteriai? QUOTE(Bezdžionė @ 2005 01 03, 14:18) Smurka, dėkui už gerus norus, bet negaliu pasižiūrėti Realiste ir Puuga, Maximoj žiūrėti negaliu, nes nežinai, į ką Saulyte, o kur yra Fortakas ir AŠA Optimalūs kompiuteriai? Nežinau, kokiam tu mieste... Fortakas - Kaunas Savanorių pr. 214 (II aukštas) Vilnius Algirdo 25 (šalia MTTC) Klaipėda Daukanto g. 22a - 5 Šiauliai Vilniaus g. 146 Alytus Pulko g. 14 Panevėžys Respublikos g. 38 Optimalūs kompiuteriai - Ukmergės g. 244, Vilnius Viršuliškių 40, Vilnius Savanorių 255, Kaunas K.Baršausko g. 66, Kaunas Draugystės g. 8k, Kaunas Maironio g. 13, Kaunas Taikos g. 15, Klaipėda Gedimino g. 13, Marijampolė Pramonės g. 5, Šilutė
Biski ne i tema, bet noreciau jusu pagalbos, mamytes
Noriu webcam'o, bet nezinau, kuri issirinkti. Parduotuvese konsultantai nelabai ka padejo, tu kameru begalybe, nuo keliu desimciu iki keliu simtu litu I ka demesi atkreipt? Kuo skiriasi, jei kamera prijungiama per USB 2.0 ar USB 1.2??? Ir kokia raiska turi buti, kad vaizdas normalus butu? Ir nuo ko priklauso, ar vaizdas nuoseklus? Nes mano drauge turi tokia, kad as matau atskirus paveiksliukus kas keleta sekundziu. Uznervina kartais Tai va, ir nezinau, kaip issirinkt. Pigiausios nenoriu, bet ir 400Lt uz toki zaisliuka paplot nesinori
Mane irgi visai domintu...
Kai dukra vis ICQ,yahoo ir msn naudojasi tai jai butu manau labai gerai Ir dar domintu kaip ten bezdzionelei sekesi?
Aš turiu mažulytę kamerą, pirktą Maximoje. Jungiasi per USB. Kaina juokinga, pigesnė nei mano mikrofono
QUOTE(As Aš turiu mažulytę kamerą, pirktą Maximoje. Jungiasi per USB. Kaina juokinga, pigesnė nei mano mikrofono Tai kokios kainos tavo kameros ir mikrofono?
Mikrofonas kainavo apie 35 Lt, o kamera šiek tiek mažiau
QUOTE(mexica @ 2005 07 31, 11:25) Pirmiausia norėčiau padėkoti už geranorišką pagalbą. Kameros dar vis nėra, bet, kiek pavyko išsiaiškinti, išlaidos pagal tuo metu buvusią pasiūlą kamerai, tenkinančiai poreikius - apie 40-60 Lt (pigesnių jau taškų mažiau) plius kabelis. Aišku, manęs nedomino brangesni variantai; jų tikrai yra. Tam kartui problemai spręsti užteko psichologinio pobūdžio veiksmo - iškviesti policiją. Mintis apie kamerą vis dar kirba kaip atsarginis variantas, bet šiokių tokių veiksmų ėmėsi administracija. Be to, dar pagailo komp'o atminties - galimas darbo sulėtėjimas, ko aš labai nemėgstu. Gal nelabai dėmesio verta informacija QUOTE(As Aš turiu mažulytę kamerą, pirktą Maximoje. Jungiasi per USB. Kaina juokinga, pigesnė nei mano mikrofono O kaip Yahoo?
Maximoj dabar po 25 lt tos web kameros...
QUOTE(Frosted_berry @ 2005 08 17, 20:16) Jei bendrauju per icq, tai trūkinėjantis, o jei per msn, tai gana normaliai QUOTE(As Jei bendrauju per icq, tai trūkinėjantis, o jei per msn, tai gana normaliai "Capture" kazkur turi buti, paspaudi - ir jis uzsaugo paveiksleli
sveikutes,
susiduriau su problemike instaliuojant sia web kamera t.y ji su mikrofonu.kuris veikia,bet va vaizdo nepavyksta isgaut,nors pati save per ja matyt galiu.ir filmuot,bei fotograsuot kas nusimano-padekit
Parašyk tikslų kameros modelį ir savo OS
kameros modelis yra LOGITECH QUICKCAM MESSENGER. o kas tas OS???
na va radau ta OS
Nezinau kame cia beda,bet kai pasikeiciau internete ir mano kamera per MSN nebesiuncia vaizdo
Aš taip pat bendrauju skype su seserimi,kuri Anglijoje.Turim abi web kamerytes.Bet nežinau,man tai nelabai
Manau priklauso ir nuo pacio kompiuterio parametru, jei letokas, tai ijungus ir kameryte ir mikrafona jis visai apkraunamas. Ir nuo interneto greicio priklauso, ir nuo tos pacios kamerytes. Pas amne nera internetas labai greitas, ir kamera vidutine sakyciau, bet susikalbeti ir kartu matyti vaizda visko pakanka.
rekomenduociau nepirkt labai brangios web-kameros su aukstais parametrais nes
jei jau turite gera kompiuteri ir dar geresni interneto rysi tai vistiek sumazinus kameros parametrus yra maloniau bendrauti stebint maziau veluojanti vaizda kad ir prastesnes kokybes
Pastebejau, kad snekant su kamera per msn daug geriau gaunasi vaizdo ir garso atzvilgiu nei per skypa, tai cia viena.
o antra, kaip ir kazkas sake, labai prikalsuo nuo kompiuterio ir kameros parametru. As nepirkau brangios, berods 50 lt mokejau, Trust, bet nesiskundizu, vaizdas geras, niekas netrukineja ir neveluoja joks garsas, gali ir momentines foto su ja daryti, tik ju kokybe nelabai kokia, na tiap kaip ir su telefonu butu paveiksluota pvz. tik va negaliu filmuoti, to norejau o nepagalvojau, na bet visko viename buti ir negali. Jei turi pinigu, investuok i brangia, bet ir 50-60 lt gali rasti tinkama. as mikrofona naudoju atskirai, ne ta, kuris yra kameroj, nes reikia garsaii snekti, nes kamera man oant monitoriuaus stovi.
ŠIAIP JEI DOMINA TAI ŠIOS KAMERYTĖS VISAI NEBLOGOS,KOMPIUTERINIUOSE ŽURNALUOSE UŽĖMUSIOS PRIZINES VIETAS(KAINA 50-70LT) A4 TECH VIEWCAM PRO PK-635 IR APOLLO AC 708.DAUGIAU GALI PAIEŠKOTI PER GOOGLE ĮRAŠIUSI PVZ:. WEB KAMERA
Ačiu už informaciją,manau, rizikuosiu įsigyti .Dar kvailokas klausimas-ar užtenka ,kad kamera pas vieną pašnekovą būtų,t.y aš matyčiau o manęs ne,ar būtinai reikia abiem pašnekovam turėti.
QUOTE(atenamarija @ 2006 10 27, 20:58) Ačiu už informaciją,manau, rizikuosiu įsigyti .Dar kvailokas klausimas-ar užtenka ,kad kamera pas vieną pašnekovą būtų,t.y aš matyčiau o manęs ne,ar būtinai reikia abiem pašnekovam turėti. Tai jeigu kamera bus pas tave, tai tave matys O jeigu tu kameros neturi, tai vistiek gali matyti kita, kuris ja turi.
Na,tai dabar aišku.Panašiai galvojau,bet kai protingesnis paaiškina,užtikrinčiau jaučiuosi.
QUOTE(grange @ 2007 01 18, 22:57) na gal čia ne visai prie kompiuterio problemų, bet nutiko man kažkas su msn.. nei su vienu pašnekovu negaliu jų matyti. aš girdžiu, ir mane mato ir girdi, o tuoj vietoj, tam lange,kur turėčiau matyti, niekaip nepasikrauna... suaksi tas žalias toks, rašo loeading bet taip ir be rezultato paklausiu čia dar kartą, nes čia kameros klaida, nors mane ir mato, bet kažkas su msnu.. gal žinot ką daryt
o pas mane kamera su mikrofonu ir saukti nereikia, seniau kol naudojausi paprastu mikrofonu tai jis visada prie burnos turedavo buti kitaip nesigirdedavo.manau kad pigesnes nei 50 litu neverta pirkti. as mokejau 90 ir labai dziaugiuosi,gera kokybe ir filmavimo ir fotografavimo. kiek zinau ir labiausiai rekomenduojamos firmos yra logiteh ir d-link
Mes gavom dovanu CANON kamera. taciau nemokam pasijungt. Teko girdeti, jog reikia instaliuoti programa. Is kur ja gauti?
|