Buna dienu kai mano 3 menesiu dukryte valgydama baisiai verkia. dar niekas nerado priezasties, nors rasiau ir cia ir klausiau gydytojos. sako turbut toks harakteris, kazkas nepatinka, nesusitaiko su sio pasaulio sunkumais ir verkia. Kartais tiesiog spiegia. Stengiuosi buti kantri, bet jei bunu neisimiegojusi, ar siaip liudna kartais ant jos sukteliu. na netaip kam baisiai, bet viena zodi pvz: "nustok", ar "baik rugile", kartais net truputi kresteliu kai ji uzsimerkusi zviegia ir net nereguoja i kalbinimus graziuoju. Po to labai gailiuosi ir grauziu save. galvoju kad esu kazkokai nenormali ir nekantri. Kaip iseiti is to rato, bijau sutraumuoti dukra, bet kartais tikrai labai sunku susilaikyti. kaip reiketu ismokti ta pykti valdyti ar isreiksti kaizkaip kitaip. na nebezinau, gal galit patarti kaip elgtis.
Tobulu mamu nera, kaip nera ir tobulu vaiku, o buti teveliais retai kam yra labai jau paprasta. Vaikas kaip mazas vampyriukas reikalaujantis pastovaus isskirtinio demesio ir ne visi mes turim neissenkancia kantrybe.
Panasu, jog tavo mazytei kazkas nepatinka. Ar galiu paklausti koks buvo jos gimimas? Galbut tam yra fizines priezastys.. Papasakok jei nori. Gal uz ko uzsikabinsim (as turiu fantastiska teta akusere, kuri turi 35 metu patirti, gal ir ji ka patars). Tu tikriausiai ir pati l. puikiai zinai, bet del visa ko paklausiu ar maitini krutimi, jei taip ar ziuri ka pati valgai? Kai kurie maisto produktai gali erzinti mazucius dar l. jautrius skrandukus, o mamos pienan sueina viskas ka mes valgome bei geriame.. Jei maitini, tom dienom pabandyk pagerti ramuneliu, kmynu arbatos misini. Jis veikia raminanciai ir padeda jei yra vadinamasis kolikas. As turiu drauge, kri uzsiima Bacho geliu terapija, kuri nezinau ar jau spejo pasiekti Lietuva, bet sio gydytojo geliu esencijos yra fantastiskos tiek vaikam nuo gimimo tiek suaugusiem. Viska ka jos daro- padeda naturaliai suharmonizuoti musu issibalansavusias emocijas. As pati jas jau virs metu naudoju.. Nes pati turejau rimtu problemu ir man tikrai padeda. As ir savo vaikui duodu. Zodziu jei idomu, galeciau padeti. Parasyk man asmeniskai. Beje, tai visai nedaug kainuoja. Net litais. Tuo tarpu linkiu kantrybes. Galbut jei pasidarys l. nebegera, geriau iseik i kita kambari, ar tiesiog pasitrauk nuo dukrytes (palikusia ja saugioje vietoje) ir kartok sau, jog tai amzinai nesites, o tu istversi. Viska. As pradedavau sokineti. Fizinis issikrovimas l. padedavo ir pyktis greit praeidavo. Ir sazinei nebudavo ko grauzti..
Manau radom priezasti.. Atsakiau i tavo klausimuka vaiku sveikatos skyrelyje.
gamma Интересно, на тебя родители в детстве кричали
Mano manymu, tai ka pasakoja Gama nera taip jau labai svetima kiekvienai is musu, todel, kad tikrai buna dienu, kai issenka paskutinis kantrybes lasas, o dar jei ir siaip bolga diena, tai is vis...
gamma, suprantu tave ir kaip ir sakiau jau kazkur kad ir man taip buna, rekia atrodo mazoji, valgyt nori, o as is miegu, pavargu is paskutiniuju stengiuosi ja pamaitinti o ji nevalgo...dairosi, burnyte stipriai suciaupus arba valgo ir stena tuo paciu metu ir springsta ir rekia tada...va tada tai labiausiai nervina, tai irgi sukteliu, nors atrodo gi suvokiu kad tas vaikutis nieko nesupranta...bet vistiek buna sukteliu"valgysi tu ar ne!" ar dar kaip...o ir buna kad supu supu o ji vistiek rekia, tai taip stipriai kresteliu, tai mazoji akytes isputus paziuri i mane, tai tada ir kalta pasijuntu, ir puolu glostyt, bet vistiek is kantrybes buna kad isveda...taip kad tu tikrai nesi kazkokia ne tokia...tai manau pereinamas laikotarpis kuris daugeliui pasitaiko...stebiuosi ir pavydziu toms mamoms kurios turi neissenkancia kantrybe auginant mazuosius...teko tokiu matyt, kad ir kas nutiktu jos sypsosis ir glosto vaikucius...tikiuosi kad ir mums praeis tai su laiku...stiprybes tau gamma...
per laiką supratau vieną tiesą, kad ant vaikų baramės tik dėl to,kad iškrauti save, juk pačios suvokiame,kad tas rėkimas NIEKO GERO neduoda, bet užėkiame, kai jau nervai ant plauko...tik kratyti tikrai nereikėtų...susilaikykim nuo to,sau geriau pažnaibyk šonus
jooooooo ir man kantrybe issekdavo ir pykdavau ir rikteledavau, na ne visa gerkle, bet visdelto... ir galiu pasakyti, kad visa tai budavo is bejegiskumo: vaikas verkia rekia, as ji guodziu raminu darau viska, kad tik neverktu, o jis klykia toliau, pati issekus, nemiegojus sveikatos ner... bet kai tik rikteledavau iskart pradedavau verkti ir grauzti save. gal reiktu, kad tau kas padetu, kai cvaikas buna neramus, nes zinauis savo patirties, kad kai dviese daliniesi tuo vargeliu tai lengviau buna ir nervai netokie itempti buna, o juk vaikai jaucia mamos nuotaikas ypac stipriai.
O realiai suvokiat, kad tas rėkimas kažkoks absurdas? Vaikui yra kažkas negerai, o dar mama - brangiausias žmogus - kažko stūgauja, reiškia agresiją.
|