Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip kiekvienam skirti po savą erdvę?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Gausi mūsų šeimynėlė...
lengvute
Kaip turinčios daugiau vaikų išsprendžiat šią problemą, ar mergaitėms skiriat vieną kambarį, berniukams-kitą, ar turit namą, kur kiekvienas turi savo vietą?Manau, kad kiekvienam vaikui būtinas atskiras kambarys, kad galėtų būti jame šeiminikas, pratintųsi prie tvarkos, savarankiškumo, tobulintų kūrybines idėjas, tačiau mano mergaitės turi vieną kambarį (aišku, dėl finasų stokos), tiesiog jų lovytes pertvėrėme spinta, didesnė pertvara, manau, reiklalinga, bet čia dar reiks ką nors sugalvot wink.gif
mažulka
Tau lengvute gerai, pas tave auga dvi mergaitės. O ką daryti man, kai turiu porelę ir tik du kambarius. Vienas kambarys tėvams, o kitas vaikams. Kol maži dar vaikučiai, tol jokių pertvarų nedarysime. Kai paaugs, tai aš galvoju apie dviejų aukštų lovą, kad ir rašomasis stalas į kambarį tilptų, o ką daryti su pertvaromis, nes jau ir tverti nėra ką. Tačiau vaikai lieka be asmeniškumo. Nežinau ką reikės daryti?
Smurka
Mano svajone - tureti keturiu kambariu buta. Po viena vaikams (jie skirtingu lyciu, be to, 11 metu skirtumas), miegamasis ir svetaine. Dabar kol kas gyvenam tik vieno kambario bute. Laukiu paskolos ir labia dziaugsiuos, jei pavyks nors dvieju kambariu butuka nusispirkti. Tie prakeikti finansai riboja galimybes. Ech, ner pinigu, ner ir laisves mad.gif
lengvute
SU ŠIA TEMA SUSIJUSIŲ MINČIŲ DAR YRA: http://supermama.com/InvisionBoard/index.p...=0&#entry105274
aktore
mes is 5 kambariu padarem 4,tai su kambariais problemu neturetu buti.manau,kad dukros naudosis vienu kambariu,ol vyresnelei sukaks 10-12m . dabar laisvasis kambarys yra darbo kambariux,jame kompiuretis ir visokios technikos,kuriu geriau nelaikyti vaikams po ranka wink.gif
MariMa
Kai pagalvoju apie save (man butina atskira ardve), tai atrodo, kad vaikams atskiri kambariai tiesiog butini. Taciau turiu kruvas draugu, kurie uzaugo su sesem ir broliais viename kambaryje ir jiems tai kazkaip labai naturalu ir jokiu problemu ar didesnio diskomforto jie del to nejaute. Tiesiog tai buvo, taip jie ir priprato. O vienas grupiokas iki pat isejimo is namu (savo veseilios) su seserimi viename kambaryje miegojo. Kai reikia atskiros erdves, tai visi susiranda sau atskira kampa - kas i virtuve ilenda, kas i svetaine, o kas galu gale i vonia ar tualeta. Atskirai, be abejo, manau geriau, bet kartu - pripratimo reikalas
aifa
Pas mus šiuo metu yra du miegamieji kambariai - vienas mūsų, kitas vaikams (sūnui ir dukrai). Planuojam statyti namą ir jame yra numatyti trys vaikų miegamieji (na, trečias dėl visa ko). Tik bėda yra ta, kad vaikai vienas be kito negali kol kas. Ir ne tik žaidimuose, bet net miegoti atskirai nesutinka. Mažoji dažniausiai įsiropščia pas brolį į lovą. O jei tėvas iškelia atgal į lovytę, tai bent ranką per virbus iškiša. Ir randu taip abu rankomis susikibusius bemiegančius. Arba abu brolio lovoje su visais minkštais žaislais. Kai sūnui pasakom, kad naujam name jis turės savo kambarį ir pirksim naują lovą, o dviaukštę, kurioje buvo numatyta vieta sesei, galėsim padovanoti vaikams, kurie neturi atskitų kambarių, jis bent kol kas dėl to labai laimingu nesijaučia. Jau kelis kartus sakė, kad tą kitą kambarį naujam name galėsim atiduoti naujam broliukui ar sesutei, kai turėsim. O jie su sese miegos šitoj lovoj. Jam šiuo metu 6.5 m., o sesei 2 m.
Burka
Mes gyvenam dvieju kambariu bute,taciau viename kambaryje gyvena sesuo su draugu,o kitame mes doh.gif kol kas esame tryse,bet tuoj bus ir ketvirtas wub.gif sunku,kai viename kambaryje turime suderinti ir miegamaji,ir svetaine,ir vaiko kambari doh.gif apie joki sava kampeli kalba neina schmoll.gif
Guodzia tik tai,kad greit pradesime statybas ir jau kitais metais turesime savo namuka thumbup.gif
pravil
Nematau problemos, pati daug kuo dalinausi su broliu, kartais net susipešdavom, bet dabar mūsų santykiai puikus...Savo erdves gavome kai pristatė priestatą aš jau buvau 18 o jis 20 metų, vistiek susimesdavom i jo kambari ten turėjo teliką kartu žiūrėdavom , žvegdavom, manau tas buvimas kartu ir suartino mus, užsibūdavau pas podružkes, o jis nepatingėdavo 12 val. manes atvaryt pasiimti, nors ramiai sau drybsodavo lovoje biggrin.gif
Ne manau , kad gerai statyti tarp vaikų užtvaras, gi jie broliai seserys , o ne priešai, kam taip aštriai čia tavo čia mano, kuo daugiau bendrumo tuo lengviau bus gyvenime- mokykloje dalintis bendru suolu, klase, darbe kabinetu, o ugdyti vienišių nežinau ar verta, na nebent matosi,kad vaikas dūsta ir prigimtis reikalauja būti vienam...
Mano vaikai dar nedideli, jau galėčiau bent dičkį įkurdinti atskirai, bet nenori, turėjom dviaukštę lovą pastatyti močiutės kambary, jai netrukdo, o anukai lydosi iš malonumo, net pakenčia, kad ji naktį pasiklauso radijos biggrin.gif
Mažiausias miega man pašonėje...
vaike
Na norejau "pravil" paklausti, ar netrukdo mazylis pasoneje, ar tu pailsi ir normaliai issimiegi, ar vyras nepriestarauja, kad tryse miegate, na nebent tu diena pamiegi kartu su mazylio pietu miegeliu.
As tai negaleciau nakciai vaikus atiduoti mociutei, juk mama yra mama, ji geriau girdi savo vaiku miega ir net kvepavima.
O siaip tai vaikams kartais reikia pabuti su savimi, bet jau siek tiek ugtelejusiems, nes ir jie nori savo privatumo, o jei salygos to neleidzia, tai galima tik su vienu vaiku kur nors nueiti ir jam skirti visa laika, jis bus ramesnis ir turesite didesni rysi ir maloniu paslapciu tarp judvieju.
Ikulia
mes gyvename triju kambariu bute. turim 3 vaikus. kol kas vyresneliai (13 dukra ir 11 sunus) gyvena vienam kambary. isskirti juos galvojam uz kokiu 2 metu, jie sutinka su tuo. mazule paaugs ir vyr.sese zada su ja dalintis kambariu. manau,kad susitvarkysim be gincu smile.gif
sitara
Mes gyvename name, tai vietos vaikam tikrai pkanka. Kiekviena dukra turi po savo kambari, nors abiems tai kol kas ju visai net nereikia biggrin.gif Vis tiek zaidzia arba svetaineje arba pas mus miegamajame. Tai tie atsikri kambariai praktiskai kol kas tarnauja tik miegui. O as su sese gyvenau kartu viename kambaryje, mes pametinukes esam. Tai visai gerai buvo, tik muzikiniai skoniai nesutapdavo, tai kartais trukdydavo seses muzika biggrin.gif
allegro
Mūsų mergytės irgi gyvena vienam kambary,bet kai kada nors baigsim remontus,tai turės kiekviena po savo kambarėlį,tikiuosi joms patiks rolleyes.gif
Supermama Erika
Kadangi gyvename name ir jame yra pakankamai vietos, dukros turi savo kambarius ir tuo labai dziaugiasi. Jaunesnioji daziniausiai laika leidzia su mumis, o vyresnioji gana daug laiko praleidzia savo kambaryje.
Mamučia
kadangi turim nama,tai kiekviena turi savo kambari.tiesa sakant statemes del vaiku,kad kiekviena turetu savo erdve.nes visos skirtingos.pav pas mazaja kambari idealiausia tvarka,o pas vyresneles doh.gif tai kaip joms gyventi kartu.visi gyventu strese.nes kiekviena turi tvarkos supratima.bet ir pabekt nuo kitu kartais noresi.nesnekant apie pamoku ruosima,draugu priimima,laisvalaikio praleidima.bet prie visko priprantama.mano pazistami kartu vienam kambari gyvena-mociute,dukra 13 metu ir tevai,ir jiem gerai.kiekvienam savo.
sitara
Mano vyresnele pradejo prasyti su sese miegoti. Mol, mama, atnesk sese pas mane i lova. Juokiames su vyru, kad turbut ateityje teks dviaukste lova statyti, nes nenores jos abi skirtis smile.gif Tai tada vienas kambarys bus ju miegamasis, o kitas-zaidimu kambarys. smile.gif
Ledas
Kol mano dukros dar mažos, tai net nesuku sau galvos dėl atskirų erdvių. Abi išsitenka viename kambaryje thumbup.gif Mums su vyru irgi vieno kambario pakanka, ir dar salionas lieka svečiams thumbup.gif
katekatyte
mes tveriam kambarius smile.gif kai kuriem skirti mazyciai kambariai smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.