Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 3 mėn kudikis verkia valgydamas
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
ilgakoje
Mano 3 menesiu dukryte, nuo 1 menesio pradejo verkti valgydama. maitinau krutimi, daktare liepe nsuitraukineti, nes turbut neuztenka pieno ir jis nepakankamai bega. Pradejau maitinti is buteliuko, pradzioje lyg geriau, bet po keleto savaiciu vel tas pats. Siurbtei ir vel verkia, buna dienu kad tiesiog zviegia. Po to itarem pienlige, kad jai burnyte skauda, pradejom gydyti, lyg vel buvo kokia savite geriau, bet dabar vel tas pats. paima keleta gurksniu ir verkia. vel ramini vel keleta gurksniu ir vel verkia, po keliu tokiu bandymu, buna kad visai nebevalgo, buna kad apsiramina ir pradeda valgyti. daugaiu verkia vakarais. Kaip minejau fiziniu priezasciu tokiam elgesiui kaip ir nera. Klausiau gydytoju, tai isvardino jau minetas. Jas pasalinus, ji elgiasi taip pat, tai manau lieka psichologines.
Kai apie tai paklausiau vaiku pediatres, ji pasake, kad gali buti kai vaikutis dar negali susitaikyti su siuo pasauliu, kad jam kazkas nepatinka ir jam reikia laiko prie to priprasti. Gal as galiu aji kaip nors padeti? Gal as skiriu per mazai demesio? Ji pakankamai ramus vaikas, kol neateina laikas valgyti. ramiai uzmiega vakare, aplamai daug miega. Buna patenkinta tai krykstauja, stebi zaislus. As mazai ja nesioju, kokius 2-3 kartus i diena pavaikstom po kambari ant ranku ir stengiusi aiskinti kur eglute, kur stalas ir kam jie reikalingi t.t. Kai guli ir nemiega stengiuosi buti salia ir ja kalbinti, rodyti ziasliukus. Labai sypsosi ir dziaugiasi kai mane pamato, tieisog maskatuoja ir rankytem ir kojytem ir krykscia, kalbina mane. atrodo viskas lyg butu tvarkoj, tai kodel ji verkia kai reikia valgyti?
Mew
Abu mano vaikai verke valgydami, kai buvo tokio amziaus. Maziukas - gal pora savaiciu, o dizioji nuo 2.5 iki 4.5 men., galedavau maitinti tik miegancia. Deja, vienintele ir svarbiausia priezastis - diegliai vaikui valgant. Vaikas pradedavo verkti, kaip pilvelis gur gur.
Duodavau maziukui lasu, bet pati nelabai tikiu tais lasais. Praktiskai padejo tik tokie dalykai: maitinti kiek reciau (kas 3 val.), maitinti dar neiisibudinusi kaip reikiant, po truputi pradeti primaitinima.
Viskas bus gerai, po menesio nustos verkti smile.gif
ilgakoje
Duok dieve mew, kad tai kuo greiciau baigtusi, o tai net nebezinau, kantrybe senka. Kiekvienas valgymas kancia tiek jai tiek man. doh.gif ji valgo dabar kas 3 valandas, jei miega isbuna nevalgius ilgiau. gaunasi 6 maitinimai per diena. jau 2 menesiai ieskau priezasties ir visu kalusiu, bet niekas jos taip ir neivardijo. schmoll.gif
http
Verkia nes greičiausiai skauda pilvuką. Beje,būtinai reikia pasižiūrėti dėl grybelio ant liežuviuko. Nuo jo gali skaudėti čiulpiant,ypač papuką.
Aquamarine
Sutinku su Mew, kad reikia pradeti maitinti, kol dar neissibudina. Maniskis mazasis irgi kokia savaite verke valgydamas ir dar ir dabar, jei buna suirzes, apskritai nevalgo, nors ir nori. Stengiuos maitinti, kol buna apsnudes. Vargas, zinoma, su tokais nevalgiukais.
ilgakoje
Mano taip jau 2 menesiai, pastebejau kad geraiu valgo drungna piena nei silta, dabar bandau maitinti vesesniu. Bandysiu ir maitinti reciau, gal kai alkanesne bus geriau valgys. O miegant suvalgo kiki 70ml ir uzmiega po valandos ar dvieju beeee. be to si menesi mazai svorio priaugom, per ta pykima. mad.gif
Venta
Mūsų mažius taip pat tokio amžiaus (gal nuo kokių 2 mėnesių) vakarais pradėdavo rėkti bevalgydamas. Spjaudavo krūtį, paskui vėl griebdavo, patraukavo ir vėl spjaudavo. Irgi niekaip nesupratom priežasties. Pienligės nebuvo. Bandėm tuomet nutrauktą pienelį iš buteliuko - irgi tas pats. Suvalgo 20 gramų ir spjauna. Ir toks jausmas, kad lyg nori traukti, bet pajunta pienuką ir spjauna. Didžiausia kančia buvo tokie maitinimai. Gaila vaiko ir neaišku kuo padėt. Jis galėdavo per dieną suvalgyt vos 100 gr, kai reikėdavo apie 800gr. Mums taip nieks ir nepaaiškino kodėl taip.
Ode
Ausychiu netikrinot? Kartais del ausu uzhdegimo jiems sunku ryti, todel ir verkia.
vejvaike
tikrai pilvelis! visi simptomai sutampa su musu pergyventais. mums jau virs 4 men. palaipsniui, bet baigiam is to islipti. zinai, man padejo kojyciu kilnojimas valgant. tiesiog jo kojytes permetu sau per ranka ir taip kilnoju aukstyn zemyn jam gulint ir zindant. kazkur buvau radus straipsni, ten rase, kad zarnyciu ir visos virskinimo sistemos darbas dar neissibalansaves, beje ten buvo parasyta, kad espumizanas daugiau padeda tevams, o ne vaikams smile.gif
Mastė
Beja, ir mums taip buvo.Gydytoja vienareiksmiskai pasake-pilvuko diegliai.Ir tikrai nuo 3 men. baigesi. O maitindavau tada kai uzmigdavo. Kantrybes ir viskas bus gerai smile.gif
Psichologe
Negaliu atsakyti, ar priezastys psichologines, ar kitos.
Kai vaikas dar toks mazytis, reiktu filmuoti maitinimo situacijas, kitas bendravimo situacijas, ir paanalizavus sia medziaga, galima nuspresti, ar verkimo priežastys gali buti psichologines. Is to, kaip jus aprasote savo bendravima su vaiku, atrodo, kad neturetu buti psichologiniu priezasciu (nes vaikas dziaugiasi bendravimu su jumis kitose situacijose).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.