Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Purūs rankšluoščiai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > 100 ir 1 patarimas
Susiena
Gal kas žinote būdą, kaip padaryti tokius švelnius ir purius rankšluoščius, kaip kad jie būna viešbučiuose? blink.gif Ten paimi į rankas, tai tokie atrodo jie purūs ir stori... tongue.gif Aš skalbdama pilu ir minkštiklių visokių, bet man jie vistiek ne tokie gaunasi, o dar kai išlyginu, tai net kai kurie kieti pasidaro kažkokie. blush-anim-cl.gif O gal ten patys rankšluoščiai būna kokios nors rūšies? blink.gif
xenzy
vat as irgi visaip bandau ir man jie kieti gaunasi, idomu butu suzinoti kokia ju purumo paslaptis?
Susiena
Aš tai sakau, gal ten kokie rankšluosčiai specialūs? blink.gif Gal jie kokio kitokio audimo būna? blink.gif Negi niekas apie tai nežino..? sad.gif
uups
man rodos, purumas nuo ranksluoscio rusies (medvilnes ir audimo budo) priklauso unsure.gif Nes visus vienodai skalbi,- o vieni purus,- kiti,-ne. Siaip, geriausiai gaunasi, jei perskalbiama su minkstikliu, dziovinama dziovyklej ir nelyginama thumbup.gif
Mane tai labiausiai nervina ranksluosciai, kurie blogai sugeria dregme...nusiperki toki grazu, minksta splavota, o jis nei velnio neshluosto mad.gif
Gal kas naudojat "Kurimos" ranksluoscius? noreciau suzinot ar neblogi?
Susiena
Man tai dar kažkaip "šviečia", kad ir tie rankšluoščiai būna, kaip čia dabar geriau pasakius, "ilgo plauko", t.y. tie frotiniai spygliukai išausti ilgesni. Gal todėl jie visada mikšti? blink.gif
Minkštiklių aš jau visokių išbandžiau, o lyginu, nes po skalbimo kažkokie jie man susilamdę... smile.gif Žinau, kad nereikėtų... tongue.gif
Valentinka
QUOTE(uups @ 2005 01 06, 14:46)
man rodos, purumas nuo ranksluoscio rusies (medvilnes ir audimo budo) priklauso unsure.gif Nes visus vienodai skalbi,- o vieni purus,- kiti,-ne. Siaip, geriausiai gaunasi, jei perskalbiama su minkstikliu, dziovinama dziovyklej ir nelyginama thumbup.gif
Mane tai labiausiai nervina ranksluosciai, kurie blogai sugeria dregme...nusiperki toki grazu, minksta splavota, o jis nei velnio neshluosto  mad.gif
Gal kas naudojat "Kurimos" ranksluoscius? noreciau suzinot ar neblogi?
*

As neseniai nusipirkau viena Kurimos ranksluosti pabandymui - ilgaplauki toki, kainavo apie 50 lt. Bet man schmoll.gif nepatiko - blogai isigiria vanduo, jau siuliukai issitampe, niu nelabai vienu zodziu. Nors purus! smile.gif

Visokiu esu ranksluosciu pirkus, bet niekaip nesiseka. Gal ka galt patarti? Kur, kokia kaina? blush-anim-cl.gif
madrid
as kazkaip nieko ypatingo nedarau savo ranksluosciams, bet galiu pasakyt, kad priklauso nuo pluosto. pvz turiu prancuziskus 2 rakšluočius (nu mano dauguma rakšluoščių pirkti ne lietuvoj, kažkaip tada ten labai pigiai gavau) - tai gali skalbt kad ir be minkstiklio - viestiek purus. dar - kai nusiperkat yra butina ishskalbt, nes jie kazkuo buna padengti ir negeria. dar vat maksimoj pirkau didelius 2 rakšluočius - tai irgi gerai sugeria. ir niekada nelyginu. tiesiog gerai išpurtau prieš džiaunant. o vat kur plonesnis rakšluostis, tai ir negeria, ir kietas būna. vat biggrin.gif
Gerbera
as tai pirkau pernai kurimoj du po 50lt, man jie patinka. o zinot kad ranksluosciu savybes isryskeja tik po pirmo skalbimo? bet is tikro pvz mano brolis atsiveza ranksluosciu is vokietijos, tai nerealiai jie ten minksti. sakiau reiks ieskot pirkt vokisku.... blink.gif
vasarėja
o jus man dar patarkit, kaip atskirti parduotuvej ranksluosti, kuris sugeria dregme?
negi pagrindinis rodiklis tik kaina ir be kokiu 50 lt nenusipirksi gero?
as jau ir pluosta lyginu ir siulus apziurineju tuos pukucius ir ne velnio.. mad.gif atsinesu bandau sluostytis ir tada ziuri kad ne velnio jie nesugeria dregmes... doh.gif va ir guli visokie grazus ir ne velnio nesluostantys o sluostomes simto metu senumo nuskalbtais, bet uztat nusluostanciais
Susiena
QUOTE(madrid @ 2005 01 07, 18:00)
as kazkaip nieko ypatingo nedarau savo ranksluosciams, bet galiu pasakyt, kad priklauso nuo pluosto. pvz turiu prancuziskus 2 rakšluočius (nu mano dauguma rakšluoščių pirkti ne lietuvoj, kažkaip tada ten labai pigiai gavau) - tai gali skalbt kad ir be minkstiklio - viestiek purus. dar - kai nusiperkat yra butina ishskalbt, nes jie kazkuo buna padengti ir negeria. dar vat maksimoj pirkau didelius 2 rakšluočius - tai irgi gerai sugeria. ir niekada nelyginu. tiesiog gerai išpurtau prieš džiaunant. o vat kur plonesnis rakšluostis, tai ir negeria, ir kietas būna. vat biggrin.gif
*

Gal čia iš tikrųjų gerai patarė, kad nusipirkus juos reikia išskalbti? blink.gif Gal tikrai jie kažkuo padengti būna? blink.gif
uups
QUOTE(madrid @ 2005 01 07, 16:00)
o vat kur plonesnis rakšluostis, tai ir negeria, ir kietas būna. vat biggrin.gif
*

o as turiu ir labai plonyciu, bet puikiai gerianciu dregme, minkstu ranksluosciu thumbup.gif . Kadangi megstu sluostytis tik didziuliais ranksluosciais, o gyvenime daug keliauju,- stengiuos kad jie neuzimtu daug vietos. Yra pasiseke keleta kartu nusipirkt geru wink_3.gif
O del nauju skalbimo,- taip. Apskritai, kuo labiau nuskalbtas ranksluostis, tuo geriau jis sugeria dregme. Tik kai kuriuos gali iki skyliu suskalbt,- vistiek situacija nepagereja schmoll.gif
bitemajagsm
Kad rankšluosčiai purūs būtų, sako, reikia kuo mažesnėmis apsukomis plauti (skalbyklės programą kuo mažesnių apsukų pasirinkti). Pati nebandžiau.
Susiena
Ta prasme, gal vilnai skalbti programą reikia rinktis? blink.gif Bet ar gerai išsiskalbs? Tai gal ir miltelius reikia rinktis plauti vilnai ir trikotažui? Pavyzdžiui, "Perwoll"..? blink.gif
espera
man rodos jau koks yra ranksluostis, toks yra, skalbimas jo is esmes nepakeis. esu gavus dovanu komplekta ranksluosciu labai brangiu.. tai jie tokie minkstuciai, puruciai ir ziauriai gerai sugeria, net stebejausi. sakiau, kad ir 5 zvaigzduciu viesbuciai neisbrokintu. bet pvz vyrui mano tokie ranksluosciai nepatinka, jam sako tie plaukeliai per ilgi blink.gif jis renkasi trumpo plauko kietesnius ranksluoscius g.gif
na zodziu daugiausiai matyt priklauso nuo medvilnes ir audimo kokybes.. tiesa paskius pigiu tokiu ranksluosciu nesu maciusi sad.gif
petrute
Sutinku su daugelio nuomonem, kad ranksluoscio kokybe priklauso nuo pluosto.
juk vieni buna netgi siurkstus, bet dregme geria puikiai, o kiti minksti, bet nesugeria.
Atrodo visi medvilniniai, taciau, kaip ir maikutes ,raso medvilne 100%, o paemus i ranka skiriasi, ir vaizdas skiriasi. Turbut ir cia tas pats.
JurateL.
Aš jum pasakysiu vieną paslaptį, geriausia medvilnė yra egiptietiška, man čia viena australė pašnibždėjo.O dėl rankšluosčių purumo, tai keli išbandyti būdai...dažniausia sukietina skalbimo milteliai, aš skalbiu su vilnai skirtais milteliais (skalbiu kartu su megztiniais ax.gif ), skalbimo mašina nustatyta skalbti vilnonius skalbinius, išskalbus gerai iškratau ir džiaunu ne ant radijatoriaus ar gyvatuko, bet ant tokios lentynėlės skirtos skalbiniams, nes perdžiūvimas kietina rankšluosčius.Jei gerai iškratyti rankšluosčiai, tikrai nereikia lyginti.Visokie minkšikliai padeda tik skalaujant rankomis ir jų pildavau dvigubai daugiau, tuomet rankšluosčiai irgi būdavo minkšti, bet skalbiant skalbimo mašina man tie minkštikliai tik kvapą priduoda.
Cuca
Nutariau pakeisti visus namuose esancius ranksluoscius i vienodus rolleyes.gif na,kad deretu prie vonios kambario ax.gif o tai dabar ivairiausiu spalvu ir atspalviu,nu vnz...Gal zinote geru vieteliu kur buna demesio vertu,geru,kokybisku ranksluostuku 4u.gif
Vanesa
As nusipirkau prabangu dizainerio ranksluosti.Dziaugiausi iki pirmo plovimo,nebebuvo toks minkstas.Buvau isirdusi,sumoki didziulius pinigus ir dar kokybe nekokia.
Tai kazkada sugalvojau nusipirkti Lenor,galvoju sitiek metu reklamuojamas,o as jo dar nesu bandziusi.
Taigi,mano mielosios mamytes,nebeatpazinau as savo ranksluosciu,kaip nauji,minkstuciai,svelnuciai,purus.
Be to Lenor neuztenka,jei jus po plovimo neidedate i dziovinimo masina(tikiuosi teisingai parasiau,nes nezinau kaip tiksliai vadinasi).
Jei neturite dziovinimo masinos,kazin ar atgausite ta ranksluosciu puruma.Bet Lenor tai stebuklus daro
Frosted
QUOTE(Vanesa @ 2005 03 26, 23:30)
As nusipirkau prabangu dizainerio ranksluosti.Dziaugiausi iki pirmo plovimo,nebebuvo toks minkstas.Buvau isirdusi,sumoki didziulius pinigus ir dar kokybe nekokia.
Tai kazkada sugalvojau nusipirkti Lenor,galvoju sitiek metu reklamuojamas,o as jo dar nesu bandziusi.
Taigi,mano mielosios mamytes,nebeatpazinau as savo ranksluosciu,kaip nauji,minkstuciai,svelnuciai,purus.
Be to Lenor neuztenka,jei jus po plovimo neidedate i dziovinimo masina(tikiuosi teisingai parasiau,nes nezinau kaip tiksliai vadinasi).
Jei neturite dziovinimo masinos,kazin ar atgausite ta ranksluosciu puruma.Bet Lenor tai stebuklus daro
*

Sakyciau dziovinimo masina daso stebuklus mirksiukas.gif Ranksluosciai yra purus, issitampe per skalbima megztiniai susitraukia, daugelio drabuziu nereikia lyginti rolleyes.gif svajoniu daiktas rolleyes.gif
Pieva1
Siaip jei lyginant viesbuciu ranksluoscius - tai ten paslaptis dziovykles. Beabejo pluostas turi labai svarbu vaidmeni, bet ju dziovinimas ne ka mazesni. Mes su sesute esam pirkusios vienodus ranksluoscius, tik pas ja minksti, o pas mane kieti. Minkstiklius naudoju. Turbut visus isbandziau. Bet.... Galiausiai supratau paslapti - dziovykle. Ten ranksluostis iskedenamas, ispurenamas. thumbup.gif
Tai va...
O kas liecia tuos dregmes negeriancius ranksluoscius - po keliu skalbimu jie ima maziau oziuotis ir pradeda palengva atlikti savo paskirti mirksiukas.gif
Lupos
as nusipirkusi dabar maximos ranksluoscius metras ant pusantro. kaina 25litai, tai jie ir po skalbbimo man visai nieko atrodo, nepasakyciau kad kazkokie sukieteje g.gif
nakutyte
Esu nusipirkusi lino (parduotuveje), pazistama siuveja apmete reikiamo dydzio gabalus - ir turiu puikiai dregme sugeriancius ranksluoscius (pakanka apsigaubti).
biggrin.gif Na, tik jie nepurus biggrin.gif biggrin.gif
Puresniu pirkau Maksimoje (ieskojau storesniu), tai irgi esu patenkinta kokybe.
Esu dar pirkusi Jysk parduotuvej - tai po skalbimo kieti tampa...nepatiko.
Dar pirkau Turkijoj kelis - po skalbimo nusisere, nusitampe...niekam tike. schmoll.gif
cherry coke
QUOTE(Susiena @ 2004 12 30, 12:32)
Gal kas žinote būdą, kaip padaryti tokius švelnius ir purius rankšluoščius, kaip kad jie būna viešbučiuose?  blink.gif Ten paimi į rankas, tai tokie atrodo jie purūs ir stori... tongue.gif  Aš skalbdama pilu ir minkštiklių visokių, bet man jie vistiek ne tokie gaunasi, o dar kai išlyginu, tai net kai kurie kieti pasidaro kažkokie.  blush-anim-cl.gif O gal ten patys rankšluoščiai būna kokios nors rūšies? blink.gif
*

as zinau kaip ir as tokius turiu biggrin.gif
yra toks dalykas, kuris patogus netik namuose, bet ir labai labai butinas viesbuciuose: skalbiniu dziovinimo masina.
Namuose naudojama (ar bent jau maniske) tokio pat dydzio kaip skalbimo masina, mes ja uzdeje specialu remuka ant skalbimo masinos pastatem. thumbup.gif Ir lankstytis nereikia ir vietos sutaupyta smile.gif

Tai vat: pilk minkstikli nepyles, bet ranksluosciai minksti kaip reklamoj nebus. Bet ipilk truputi minkstiklio ir po skalbimo imesk i dziovinimo masina ! Pati vis dar geriuosi kai sulankstau vonios ranksluosti isemus is dziovintuves ir lengvai uzmetu ant sudetos ranksluosciu kruveles: jis atsoksta! ( taip pat kaip reklaminiam klipe mirksiukas.gif )

O kai skalbiu virtuvinius minkstiklio net nepilu tik veliau i dziovintuve sumetu. Jie tampa labai minkstuciai, tiesus, nesusilamde.

Ir..... niekada nelyginu

beje, viesbucio standartuose yra punktas,kad dziovinimo masinos skalbykloje yra butinos.
asara

Sia savaite nusprendziau atnaujinti visus ranksluoscius, o tai beveik 5 metus ju nepirkau. Naudojomes atkeliavusiais su mano vestuviniu kraiciu doh.gif
Pirkau tik karta SENUKUOSE, bet jie nusiskalbe po 2 - 3 skalbimu. Tad dabar irgi suku galva kur cia kokybisku ir geru ranksluosciu rasti.
Maciau yra parduotuveles VONIOS REIKMENYS, galvoju ten uzsuksiu pasiziureti.
bonza
as tai galvoju pasitaupyt ir nusipirkt Norwex ranksluosti (nors kaina mega_shok.gif ), bet kad maximoj pirkti (ermitaze), tik is pradziu minksti, bet paskui nusiursta greit. Gal sakau viena kart ir gera nusipirkt, o ne pinigus metyt g.gif Tuo labiau kad ne su skalbimo masina juos skalbiu, o savom rankom blush2.gif
remunėlė
tikrai tikrai skalbinių džiovinimo mašinos daro stebuklus thumbup.gif thumbup.gif .Kol neturėjau buvau išbandžiusi praktiškai viską doh.gif ,bet...dabar mano rankšluoščiai purūs ir minkšti ax.gif ir nesvarbu kuo juos skalbiu biggrin.gif
TerrorisTe69
aš kažkokiame žurnale radau,kad rankšluoščiai pasidaro minkštučiai,jei kartu su skalbimo milteliais įbersite truputį druskos. pati bandžius nesu,nes nebuvo dar progos,tad jei kuri susigundys,lai parašo koks efektas.ok? smile.gif))
c@stell
Nezinau, gal man tik taip pasidore, bet ranksluosciai tapo minktesni, kai juos palyginau su karstu lygintuvu, tiksliau, daugiau garu paspaudziau. smile.gif
Marzde
O druska nekenkia skalbimo mašinai?
Aš žinau,kad negalima perdžiovinti ranksluosčių(taip pat ir patalynę,megztinius).Kai jie ilgai džiūna pakabinti ant džiovyklės,jie per daug išsausėja ir būna kieti,šiurkštūs. smile.gif
Amour
Esu skaiciusi, kad sukietejus ranksluosciams, reikia pries skalbima juos pamirkyti acto vandenyje apie 1 val. O tada isskalbti iprastai smile.gif Nebandziau, bet va pries kita skalbima pabandysiu tai padaryti. Beje, acto vanduo susvelnina ir galvos plaukus. Issitrinkusios galva, perskalaukite juos tuo vandeneliu, plaukuciai bus svelnuciai ir zvilges smile.gif Jei dar patarimuka, tai acto vanduo laaabai tinka dezinfekcijai, juo rekomenduojama pavalyti stalvirciu virtuveje, duru rankenas, saldytuva valyti. thumbup.gif
Auksuole
Šiaip tai rankšluoščių kokybė priklauso nuo suaudimo kiekio (tiksliai nemoku suformuluoti smile.gif bet skaičiuojasi kiek tų plaukelių būna 1 kv.cm.
Tai tikrai norit purių, kokybiškų - Maxima ne išeitis, nes susiskalbia po 3 karto.
Viena mano draugė kažkur pirko prancūziškus berods, suplojo kaip už karvę, bet laiminga dabar... Nei jie blunka, nei pūkas dingsta
ziza
Nors ant visu rankšluosčių rašoma, kad sudėtis 100 proc. cotono, ale aš kažkaip jaučiu, kad makaronai blink.gif Mano asmeniniai pastebėjimai, tai rankšluosčiai už 5-9 lt(apie didelius kalbu) manęs nenuvalo-šlapia taip ir lieku hihihi.gif , juos galima tik pajūryje pasitiesti... bet pirkti Jyske(vienspalviai ir storesni, dar tada su nuolaida pirkau ar tai 12 ar 14 lt buvo), tai patenkino poreikį. Dar man Senukuose patiko stori, tokiom solidžiom spalvom ir su pagražintu krašteliu, kaina buvo apie 25 lt
LT
Tai kaip supratau mamytės, jei neturiu džiovinimo mašinos, tai tas skalbinių minkštiklis man nepadės.
Nes perku tuos minkštiklius o rankšluoščiai ir rūbai po skalbimo būna kietoki.
O gal ką ne taip darau? PATARKIT mamytės smile.gif
esu-mama
na ne tik kad 100%cotone svarbu bet dar reikia kad butu ir svoris tinkamas smile.gif nes nuo to minstumas priklauso ir visa kita buna 400g/m2, 600g/m2 ir pan...
o siaip labai faini ranksluosciai is bambuko, dregme sugeria idealiai, tinka ir alergiskiem, minksti svelnus nei nusiskalbia nei kas jiems atsitinka.
saulyte525
QUOTE(vaidicita @ 2009 11 15, 12:10)
na ne tik kad 100%cotone svarbu bet dar reikia kad butu ir svoris tinkamas smile.gif nes nuo to minstumas priklauso ir visa kita buna 400g/m2, 600g/m2 ir pan...
o siaip labai faini ranksluosciai is bambuko, dregme sugeria idealiai, tinka ir alergiskiem, minksti svelnus nei nusiskalbia nei kas jiems atsitinka.
*

aš irgi skaičiau, kad kuo daugiau bambuko tai geriau 4-6 kartus sugeria ir išgaruoja greičiau, ruošiuosi kada nors prancūziškus nusipirkti .
eglaite2
QUOTE(TerrorisTe69 @ 2006 02 28, 10:38)
aš kažkokiame žurnale radau,kad rankšluoščiai pasidaro minkštučiai,jei kartu su skalbimo milteliais įbersite truputį druskos. pati bandžius nesu,nes nebuvo dar progos,tad jei kuri susigundys,lai parašo koks efektas.ok? smile.gif))
*

Bandziau, nepadeda schmoll.gif .

QUOTE(vaidicita @ 2009 11 15, 13:10)
*

Maximoje esu pirkusi kelis visia nemazus ranksluoscius gal po 20lt, kuriame nemazai proc. bambuko (siaip jie Saunai skirti, net toks uzrasas ant pacio ranksluoscio isaustas). Minksti man jie nera, nes dziovykles neturiu, bet dregme sugeria laaabai gerai rolleyes.gif .
eglejtree
Jau kiek laiko galva lauzau, na kaipgi tuos ranksluoscius skalbti. Ismeginau ir auksta ir zemesne tempratura, daugiau, maziau milteliu. Minkstikli beabejo naudoju. Deja rezultatas ne koks.
Nors turiu isties geros kokybes ranksluoscius. Skirti viesbuciams ir pan. JIe nenusiskalbe, nesutyse, nepapilkeja (kokybe nenuvyle), bet kieti.
Ko gero be dziovykles neverta stengtis. Seniai as jos norejau, tiesiog nera kur statyti. Gyvenant uzsienyje ja turejau...super patogus daiktas. Ir lyginti tenka labai maza dali skalbiniu.
Virgau
šitoje vietoje, džiovyklė yra gėris smile.gif pati naudoju ir gerai žinau, kad bet kokį rankšluostį išdžiovinus džiovyklėje jis bus daug mielesnis nei šeip išdžiūvęs ar net išlygintas thumbup.gif ir visai nesvarbu ar skalbei su minkštikliu ar be, aš beje nenaudoju minkštiklio
Chanelle
Na visu pirma skiriasi audinio pluostas, del to kai kurie kad ir kaip stengtumeisi, lieka kieti ir astrus. As niekad ranksluosciu nelyginu, tik gerai ispurtau pries dziaunant. smile.gif
Jovita 35
QUOTE(kutiene @ 2011 02 08, 11:09)
šitoje vietoje, džiovyklė yra gėris smile.gif pati naudoju ir gerai žinau, kad bet kokį rankšluostį išdžiovinus džiovyklėje jis bus daug mielesnis nei šeip išdžiūvęs ar net išlygintas thumbup.gif ir visai nesvarbu ar skalbei su minkštikliu ar be, aš beje nenaudoju minkštiklio
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Auksreda
mano nuomone minkstumui gal reiketu kokio minkstiklio ipilti skalbiant,o lyginimas tikrai padeda,na ranksluosciai gal ir nebuna purus,bet tikrai netokie siurkstus
kiska13
Kad ranksluosciai butu purus ,naudoju minkstikli pvz.Lenor kai isskalbiu, dedu i dziovykle,tada ranksluosciai buna purus 4u.gif o jei tik dziaunu,jie tokie nebuna schmoll.gif
Erina
Turiu kelis rankšluosčius , kurių sudėtis 100 % bambukas. Pasaka rolleyes.gif minkštučiai, švelnūs, labai gerai sugeria drėgmę.
O tie, kurių sudėtyje tik dalis bambuko, tai man nelabai skiriasi nuo medvilninių. Drėgmę gal ir gerai sugeria , bet tokio minkštumo jau nėra schmoll.gif
nijole0619
sveikos, pasiskaičiau bet vieno atsakymo ir neradau..tik džiovykles giriate ir minkštiklius..neperdžiovinti..
o juk seniau nei minkštiklių, nei džiovyklių nebuvo, o rankšluosčiai- minkštutėliai..
Kiek teko pirkti( gauti dovanų , ,, alia laimėti Maksimose"...) dabar . na per paskutinius 10m-kažkokie jie ..kitokie..net nesuprantu kas čia per medvilnė, jei šluostais šluostais ir vandens nesugeria, šiurštūs po skalbimo. Man rodos tiesiog neveža tikrų 100 % medvilninių..tik etiketėje tokia sudėtis nurodoma. o ir susidėvi -neįtikėtinai greitai, blunka.. verysad.gif
O tie seni rusiški ( dar nuo priešblokadinių laikų) ...turiu dar kelis senučiukus, -tokie mieli...prie kūno...
nakvisa
zinoma,kad priklauso ir nuo sudeties audinio...dziovykle yra geriu geris ir ne tik ransluosciam bet ir patalynei bei rubam.... wub.gif bet neseniai su MB gavom dovanu raksluoscius,tokie matosi "papigiai" pirkti.... doh.gif tai ir minstikio litrais pylem ir dziovinom dziovyklei,skalebm simtus kartu ir nieko.... schmoll.gif uz tai sveitimui kokie geri.... lotuliukas.gif tikiuosi davanotojas niekada to nesuzinos.... blush2.gif lotuliukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.