Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: mėgėjai skolintis
Supermamų klubas > Mūsų namai > Piniginė
Pages: 1, 2
gekoniuke
Darbe kol kas esu naujokė, kolektyvas nemažas.. Žodžiu prieš pora dienų prie manęs prisiblatina kolegė ir baisiausio rūpesčio nutaisytu veidu prašo paskolint 10lt. Neva jai algą buhalterė grynais moka, o dabar jos nėra ir t.t.Kai pamatė jog esu linkusi paskolint ji susigriebė - gal galėčiau 20 paskolint? Šian. ji vėl prisistato ir pasakoja jog avanso nedavė ir t.t. ir.. vėl paprašė paskolint blink.gif Laisvesnę minutę kita kolegė užmačiusi jog męs kalbėjomės suskubo perspėt jog neskolinčiau, nes pinigėlių geruoju nebeatgausiu, nebent pas buhalterę nueičiau blink.gif Šiaip jau nujaučiau jog pinigėliams atia, bet kai tai paprašaikai šiandien dar 3 kartus prisiėjo pasakyt NETURIU, NEGALIU, tai namo gryžau kaip nesava. Kas tai? Naujas amatas? O aš? Negi panaši į etatinę labdaros dalintoją? Maniau jog žmogui bėda, o ji: Nors du lt. cigaretėms. Nu blyn, kai kišenėj vėjas- nerūkau, maistui žiūriu kad liktu unsure.gif Tai va, norėjau paklaust kaip Jūs elgiatės tokiose situacijose?
Stigma
jei tai ne draugai,tai dazniausiai nusisypsau ir pasakau,kad pas mane irgi su pinigais blogai biggrin.gif
gekoniuke
QUOTE(Stigma @ 2007 04 24, 23:07)
jei tai ne draugai,tai dazniausiai nusisypsau ir pasakau,kad pas mane irgi su pinigais blogai biggrin.gif
*

po tokio atsakymo dar dukart atėjo prašyt schmoll.gif Šian. pati pamačiau kaip ir kitų ji prašo ir nieks nesileidžia net į kalbas unsure.gif
Atogrąža
Tokiai madam pasakyčiau, kad skolinu tik tada, kai įsitikinu, jog skola yra grąžinama tada, kai ir žadama tai padaryti (nes labdarai neužtenku).
net jei ji tuos tavo pinigėlius grąžintų ir vėl prašytų, paaiškinčiau, kad negaliu, nes ir man jų gali mirtinai prireikti per tą laiką, kol vėl iš jos sulauksiu. Ir nė kiek nesijausčiau nepatogiai schmoll.gif Kol nepatogiai jausis tie, kurie skolina ir neatgauna, labai patogiai jausis visi prasiskolinę
litavkasam
kol nauja esi kolektyve tai matyt ir sunku atstumt, bet tikrai nepatarčiau jaustis nepatogiai. TU gal net negalvok tų pasiteisinimų vienai, kitai dienai, o tiesiog pasakyk, kad nemėgsti skolinti pinigų, ar apskritai jų neskolini. Ir atsikabins gi.
ooo
man padeda issisukti tai,kad nesiojuosi tik tiek grynu pinigu, kiek man reikia rolleyes.gif taigi negaliu skolint, nes pati pietums neturesiu rolleyes.gif
krekeris
turiu griezta nuostata - niekam neskolinu pinigu. jei kas papraso, taip ir pasakau. paprastai nesusipratimu nebuna.
wow
Pasakau kad neturiu ir viskas ir neskolinu. To dar betruko kad nepatogiai jaustumeisi kad kazkokiai paprasaikai neskolini. Ai dar kartais pasakau kad kortelej pinigus laikau ir su savim turiu tik tiek kad nuvaziuot, parvaziuot ir pavalgyt pietus tureciau.
Ir is viso, nu ir tegu prasineja, sakyk neturiu ir neskolinu, kiek ateis tiek ir sakyk ta pati, ko cia nepatogiai jaustis. Kodel jei dirbat tam paciam darbe tu turi turet pinigu o ji ne smile.gif
MiJo
Man kažkaip pavyko išmokti pasakyti NE visiems norintiems pasiskolinti. Dabar net draugams neskolinu. Nemeluoju, nesakau, kad neturiu su savim ar kažką pan. - sakau tiesiai šviesiai NE, niekam neskolinu. Būdavo priskolini po 10, 20Lt apvali sumelė susidarydavo, o paskui reik kaulinti kažkokių SAVO 10 Lt. Nekoks jausmas.
vaikštau
QUOTE(MiJo @ 2007 04 25, 09:37)
Man kažkaip pavyko išmokti pasakyti NE visiems norintiems pasiskolinti. Dabar net draugams neskolinu. Nemeluoju, nesakau, kad neturiu su savim ar kažką pan. - sakau tiesiai šviesiai NE, niekam neskolinu. Būdavo priskolini po 10, 20Lt apvali sumelė susidarydavo, o paskui reik kaulinti kažkokių SAVO 10 Lt. Nekoks jausmas.
*

As skolinu...Bet man kazkaip ir atiduoda. Mano vyras, tai jei kas praso, sako;pinigu neskolinu ir mesiskolinu, jei neturi ka valgyt galiu duoti 100 litu blink.gif
rudens-vaikas
Skolinu nebent labai artimiems draugams, kurie, tikrai žinau, kad grąžins. O kitiems visada sakau "ne" ir net nesivarginu bandyti galvoti kokių nors priežasčių. Apskritai yra tokia žmonių grupė - vieną kartą paskolinsi, po to labai ilgai neatsikratysi. Labai nemėgstu tokių.
speegles
drąsiai sakyk "ne, neturiu" ir nutaisyk tvirtą žlugdantį žvilgsnį hihihi.gif
o dar geriau, panaudok jos pačios ginklą ir paprašyk jos paskolinti pinigų pirmiau nei tai suspės ji padaryt biggrin.gif
litavkasam
QUOTE(speegles @ 2007 04 25, 13:43)
o dar geriau, panaudok jos pačios ginklą ir paprašyk jos paskolinti pinigų pirmiau nei tai suspės ji padaryt biggrin.gif
*

Va čia tai gera idėja bigsmile.gif Ir prašyk paskolinti kiekvieną dieną hihihi.gif
SoJa
Man ta skolininkė kažkokios ligonės įspūdį sudarė g.gif Gal čia jos toks hobis ? Tokiai tai tikrai neskolinčiau, o jei jau taip naglai įkyrėtų tai ir priminčiau, kad prieš skolindamasi antrą kartą galėtų bent jau pirmą skolą grąžint.
Margarita 25
geriausia nieko neskolinti, ir neatsiras problemu, ir galvos skausmo, kad negrazina skolos.
Ausrytukas

kažkada skolindavau, o paskui labai gėdyvausi paprašyti tos skolos, būdavo ir neatiduodavo. Paskui išmokau nebeskolinti. Pati skolintis ir nebbandžiau. Mane buvo pamokę, kad ir dešimt litų skolinasi paaimt pirma skolos raštelį, na ir dar kas nors tegu pasirašė jog mato kad skolini. Po tokių pasiūlymų niekas nebenorėjo skolintis.
_una_
QUOTE(speegles @ 2007 04 25, 13:43)
*

Puikus sumanymas, tas tikrai turėtų veikti 4u.gif 4u.gif
Jurgulė
jei žmogui vargas ar bėda, tai padėti reikia ir ne visada reikalauti grąžinimo, bet kai tai vyksta pastoviai turint tik tokį papratimą skolintis net be minties kad reikia grąžinti, tai jokiu būdu nereikia skolinėti.
gekoniuke
Labai džiaugiuos Jūsų patarimais, visi jie tikrai pravers biggrin.gif
QUOTE(Jurgulė @ 2007 04 25, 20:59)
jei žmogui vargas ar bėda, tai padėti reikia ir ne visada reikalauti grąžinimo, bet kai tai vyksta pastoviai turint tik tokį papratimą skolintis net be minties kad reikia grąžinti, tai jokiu būdu nereikia skolinėti.
*

Aš irgi maniau jog moteriškei bėda, deja.. pasirodo tai jos antras darbas, nesu kokia piemenė, bet su tokiu žmogum dar neteko susidurt schmoll.gif
Love
Nieko sau, PPAPRAŠAIKA blink.gif Gal tikrai čia liga kokia g.gif Mes su draugais vieni iš kitų nesiskolinam (tik ekstra atvejais)... Kaip sakoma, nori įsigyti priešų -paskolink pinigų blush2.gif Gerai kad bendradarbiai perspėjo dėl tokios veikėjos smile.gif
dori
pas mane darbe irgi yra tokia kolegė, nieks jei nebenori skolinti, kelis metus neatiduoda. lotuliukas.gif ji gauna tokia pat algą kaip ir aš, nesuprantu kodėl turėčiau skolint. be to gyvena nuosavam name, išlaidų mažiau nei gyvenant bute. tai jei prašo sakiau, kad ir aš jau išleidžiau, arba kad neturiu grinųjų. gal jau nusibodo jei mūsų neigiami atsakymai tai nebeprašo. biggrin.gif
ninux
Kadangi pati nemėgstu iš kitų skolintis,tai ir neskolinu niekam pinigų.
jurgita_111
Neturetum jaustis blogai,kad neskolini,tai tavo pinigai,tu juos uzdirbi-manau tikrai turi kur juos isleist... g.gif o jai kazkas nesugeba pasiskirstyti savo pinigu taip,kad uztektu-Tai jau tikrai ne tavo beda!!!

Nesakau,kad taip reik elgtis su visais,yra turbut ir patikimu draugu kuriems galetum ir didesne suma nebijodama paskolint,bet tokiem.....NERIZIKUOK!!
SilRa
labai geras budas, padedantis atsikratyti tokiu megeju skolintis, kurie neplanuoja grazinti mirksiukas.gif
kai pamatai ja - is tolo leki artyn sakydama: "kaip gerai, kad tave pamaciau bigsmile.gif tikriausiai atejai grazinti skolos, o man kaip tik taip reikia pinigeliu, taip reikia bigsmile.gif "
spruks ji nuo taves kuo toliausiai biggrin.gif
Mrs Freken Bok
as tai dazniausiai pasakau kad negaliu, nes ir taip turiu kur juos padeti ax.gif ir pasiulau kreiptis i kitus, gal kiti pades blush2.gif mirksiukas.gif
Sella
QUOTE(krekeris @ 2007 04 25, 09:29)
turiu griezta nuostata - niekam neskolinu pinigu. jei kas papraso, taip ir pasakau. paprastai nesusipratimu nebuna.
*

O jei prašantis pinigų-artimas giminaitis?Šiaip ir aš niekada neskolinu pinigų, bet giminaičių pagailiu, nors jaučiu, kad iš vienos giminaitės pinigų neatgausiu. unsure.gif
Spyglė
Kadangi esu nukentėjusi ir nuo draugių ir nuo giminaičių,todėl pinigų niekam NESKOLINU ir net neaiškinu kodėl.Mano pinigai ką noriu tą ir darau.Vyro sesuo po savo vestuvių pasiskolino iš manęs 200 rublių,kad galėtų susimokėti baudą ir delspinigius už laiku negrąžintą vestuvinę suknelę,po šiai dienai laukiu kol grąžins lotuliukas.gif Prėjus keletui metų,sugalvojo įsivesti telefoną,paskambino savo broliui(mano vyrui) ir sako,gal galėtumėt man paskolinti 900Lt NERIBOTAM laikui.Nieko sau sponsorius atrado lotuliukas.gif Vyras atsakė,nes aš pakėliau vėją,kad anų pinigų jau n metų neatiduoda.Tai dar iš uošvių teko išgirst,kad mes nedraugiški,negalim padėt.Atrodo,kad aš pinigus nuo medžių renku.Pagaliau gyvenkim pagal savo išgales ir nereikės prašinėt,NERIBOTAM laikui....
bambyte
pinigai+gimines ar draugai..netgi pazystami-never never!visos pedos prasideda nuo to kai paskolini..ir bandai atgauti..vieni pamirsho, kiti neturi, treti dar kanors..uch..geriau sakyt nera ir nebus!
Gubernija
baisu su tais pasiskolinimais, bet tai ne visada gali pasakyt neturiu...
pokol gerai nepasimokai tai ir duodi, gal viena diena ir man atsibos, kolkas dar skolinu rolleyes.gif
Sella
QUOTE(bambyte @ 2007 05 03, 23:41)
pinigai+gimines ar draugai..netgi pazystami-never never!visos pedos prasideda nuo to kai paskolini..ir bandai atgauti..vieni pamirsho, kiti neturi, treti dar kanors..uch..geriau sakyt nera ir nebus!
*

Manau, kad reikės laikytis tos never never politikos.Ar aš kalta, kad kiti nemoka protingai paskirstyti savo pajamas-išlaidas. unsure.gif
MiKaSe
mazai pazistamiems zmonems neskolinu, nes paskui turiu jaustis kaip nabagele, uzsimindama,kad atiduotu....siaip labai paciai nepatinka skolintis, gal net labiau nei skolinti...todel stengiuos neskolinti ir pati nesiskolinti, man ir 2lt pasiskolinti kelia diskomforta...
nainaa
Oi yra daygebe variantu,kad ji nesiskolintu is taves daugiau pinigu! tongue.gif pasakyk,kad pradejai remontuotis buta ar soda ir negali jai daugiau skolinti,jei turi vyra sakyk,kad yra bendras biudzetas ir negali skolinti bendru pinigu,nes tie pinigai kazkam atidedami,arba pasakyk,kad reik uz paskola susimoketi,arba automobiliui naujam taupai,jei jo neturi sakyk,kad ant teisiu taupaisi ir t.t atstos ir nebelys daugiau,nes neskolinti pinigu del kilnaus tikslo! tongue.gif
Papildyta:
man irgi taip panasiai yra buve,bet mes su vyru tik neseniai buta pirkome,o dar reik remonta pasidaryti,tai pinigu tikrai niekam negalejome skolinti... schmoll.gif
Vijone
as paprastai niekam neskolinu ir tai pasakau pati pirmaji karta ir be jokiu paaiskinimu(mano pinigai, kodel turiu kazkam atsiskaitineti blink.gif ), kai zmogus manes papraso. Nes jei skolini viena karta, tada daug labiau isizeidzia jei neskolini antra, trecia ar kitus kartus. Kadangi esu turejusi nemalonumu per savo durna galva ir pykciu su draugais-skolininkais, tad daugiau jokiu skolu, nes, kaip sakoma: "Nori prarasti drauga, paskolink jam pinigu". Jei drauge/as tikri, jie nesupyks neisizeis jei neskolinsi, tiesiog jie zinos tavo pozicija siuo klausimu, na, o jei, manes reikia tik del paskolos, tai apie kokia draugyste eina sneka smile.gif
Skolinciau nebent paciam artimiausiam zmogui, bet tik nelaimes atveju, tada gal net greiciau padeciau...
klajūnė
QUOTE(nainaa @ 2007 05 08, 13:01)
Oi yra daygebe variantu,kad ji nesiskolintu is taves daugiau pinigu! tongue.gif pasakyk,kad...
*

neprivalo aiškintis kažkam kodėl neskolina schmoll.gif nes tada atrodo, kad besiskolinantis vos ne turi teisę į tavo pinigus, todėl turi aiškintis kodėl negali jam duoti doh.gif negaliu skolint ir tiek kalbų.
siaudukes
nagliem paprašaikom reik kietai,kaip šuniui,t.y.įsakmiai,žiūrint į akis tvirtą NE cool.gif nes kai pradeda tada galo nėra doh.gif
kartu dirbu su labai inteligentišku kolega ,kuriam neigiamą atsakymą duot ,kainuoja milžiniškas pastangas.taigi toks vienas tipas visai išnaglėjo,tiesiog terorizuot pradėjo.taigi kolega prie kavos pusiau juokais pusiau rimtai pasiguodė.žū atpėdina,,draugelis,,;šiltas iš po vakar ,apžėlęs kaip maumas,be eilės lenda pro bobulencijas į kabinetą.ėgi ,sakau vėl 10lt.pasiskolint,(prie visų žmonių)susigėdo ,teisintis pradėjo,bet daugiau neateina,bent prie manęs tongue.gif
Vijone
QUOTE(klajūnė @ 2007 05 09, 07:45)
neprivalo aiškintis kažkam kodėl neskolina  schmoll.gif nes tada atrodo, kad besiskolinantis vos ne turi teisę į tavo pinigus, todėl turi aiškintis kodėl negali jam duoti  doh.gif negaliu skolint ir tiek kalbų.
*

butent drinks_cheers.gif nesuprantu, kodel tureciau kazkam aiskinti kur dedu savo pinigus doh.gif Gal as tualete sienas banknotais klijuoju, na ir ka biggrin.gif
Marija_d
Nesupratau blink.gif O tai bent pasakei, kad grazintu ankstesne skola, tada eitu vel skolintis blink.gif Kaip taip zmogus dar drasos turi, neatidaves skolos vel skolintis pas ta pati ohmy.gif Turbut tikrai liga blink.gif
Keistas
Gal įkyriems paprašaikoms tiktų pasakymas - " Kiekviena įstaiga turi savo veiklą, kiek girdėjau pinigus skolina bankai"... Turėtų susiprast...
zmonelyte
Ziauriai nekenciu, kai skolinasi drabuzius ir buitine technika. Negaliu pasakyt, kad neturiu, nes zino, kad turiu. O kai sakau, kad neskolinsiu, tai baisiausiai isizeidzia.
Gege
man rodos, nuolatinis skolinimasis yra liga. tada prisigalvojama įvairiausių absurdiškų situacijų, kodėl jiems žūtbūt reikia tų kelių litų. pažinojau kadaise tokį pagrąsindavo jam į kaulus duot biggrin.gif
dangausvaivorykste
O as pasimokiau atrodo ir draugai buvome(seimos musu bendravo)atvaziuodavo bet visada su problemom kad jie pinigeliu neturi tai viena syk paskolinom antra syk o po to kai dar pasiskolino ir jau veza daugiau nei puse metu nebeskolinu niekam ir bandau pati nesiskolinti biggrin.gif
Sisi
Ir as ankstyvoj jaunystej paskolinau draugei 70 rubliu is pirmos algos lotuliukas.gif , durnele, tiek ir temaciau...Nuo to laiko neskolinu niekams ir neaiskinu kodel schmoll.gif
dangausvaivorykste
QUOTE(Sisi @ 2007 08 22, 10:03)
Ir as ankstyvoj jaunystej paskolinau draugei 70 rubliu is pirmos algos lotuliukas.gif , durnele, tiek ir temaciau...Nuo to laiko neskolinu niekams ir neaiskinu kodel schmoll.gif
*

Saunuole ir as taip darau!
Vilioja
QUOTE(Keistas @ 2007 05 11, 15:59)
Gal įkyriems paprašaikoms tiktų pasakymas - " Kiekviena įstaiga turi savo veiklą, kiek girdėjau pinigus skolina bankai"... Turėtų susiprast...
*

drinks_cheers.gif pritariu visu 1000 procentų. Ir dar galima priminti, kad psichologines paslaugas teikia psichologai.

Esu ir skolinus ir skolinusis, bet tik tokiems artimiems žmonėms, kurių sąžine neabejoju, o jei ir neatiduotų - mažiau skaudu prarasti pinigus, nei žmones, kuriais pasitikėjai...
organizatore
nemegstu nei pati skolintis, nei kitam skolinti, nes tie skolininkai greit skolas pamirshta, o as nesu is tu,kuri maldauciau grazint schmoll.gif
Dajevu
QUOTE(organizatore @ 2007 08 24, 20:21)
nemegstu nei pati skolintis, nei kitam skolinti, nes tie skolininkai greit skolas pamirshta, o as nesu is tu,kuri maldauciau grazint  schmoll.gif
*

sutinku drinks_cheers.gif ir aš taip manau drinks_cheers.gif
Lauriki
Jei niekas nematė tavęs su pinigine,gali pasakyti jog pamiršai ir turi kišenėje tik pora litukų pietums mirksiukas.gif
florentina
Geriausia tokiem zmonem meluot, kad neturi, ka paskolint
DiD
mes tai jau pasimokem, kad draugam negalima skolinti, vienam tokiam paskolinom, sake, kad LABAI LABAI reikia...tai dvejus metus laukem, kol grazino, ir tai dalimis.... blink.gif o kai mums LABAI LABAI reikejo, tai jam nei prisiskambinti, nei kitais varpais neprisisaukt...cia tai tikras draugas... schmoll.gif unsure.gif
Moonte
Man sunku pasakyti, kad pinigų neturiu, nes visi žino, kad turiu. Skolinu visada, bet užsirašau, tie kas atiduoda, dedu pliusus ir toliau paskolinu, va kas neatiduoda, visai išnyksta iš mano gyvenimo, o ir ne gaila. Tie kas serga skleroze, pasitaiko tokių, ir toliau akiplėšiškai bando skolintis negražinę, pasiūlau skolintis už procentus, apramina. Skolinant gaunasi savos rūšies žmogaus patikimumo filtras.

Skolinu, todėl, nes bijau, kad nepaskolinsiu žmogui, kuriam tikrai reikia.
Buvo laikas, kai mirk plyšk reikėjo pinigų, man brolis nepaskolino, o žinau, turėjo. Gerai, kad svetimi žmonės patikėjo, paskolino, už tai aš jiems labai dėkinga. Gal todėl jaučiu pareigą skolinti. Tai maždaug asocijuojasi, kad jei tau žmonės, sulūžus automobiliui, padėjo kelyje, tai ir pats analogiškoje situacijoje skubi padėti.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.