Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Valgymas savarankiškai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba
Pages: 1, 2, 3
bimkutele
daviau aš pačiai pavalgyti biggrin.gif šaukštelis į šoną,košę rankom pradėjo kabliuoti ir mesti ant žemės doh.gif
gal dar ankstoka mokinti g.gif arba labai daug kantrybės reikia turėti unsure.gif
Erbe
Kad tas noras valgyti pačiam, vaikui tai atsiranda, tai vėl dingsta blink.gif Jau vienu metu noriai pati su šaukštu valgydavo, o dabar 2 metukai ir 6 mėnesiai ir kažkoks "užplaukimas", kad jai geriausia, kai maitina mama doh.gif
pukuotukas
manajai 9 men saukstukas draugas geriausias thumbup.gif bet ne su maistu dauzyti ji kisti i burnyte nori bet su maistu nea, ir paskutiniu metu nori maisto netrinto ir gabaliukais tik valgo bet sauksto neisileidzia i burnyte pati schmoll.gif
Brač'
Mano dukrytė labai nori pati šaukšteliu košę kabliuoti, bet bėda tame, kad ji vienoje rankutėje laiko šaukštelį ir visaip ten juo makaluoja po burną, o kita rankute griebia lėkštutę ir pradeda ja mosuoti arba daužyti į stalą (košę tenka gramdyti ne tik nuo rūbų, kėdutės, grindų, bet ir nuo sienų, nuo savo veido).
Taigi dabar darau taip: pati ją maitinu, o kad ir dukrytei būtų ką veikti įdedu šaukštelį košės į kitą lėkštutę. Ir ji laiminga, ir aš.
Mamyte :)
mano kleckiukas dar labai mazas, taciau buteliuka jau pats laiko kai misinuka valgo biggrin.gif (jam dar tik 4 men), taciau skaiciau kad nuo 7 men reikia jau duoti paciam ir sauksta i rankas, manau, jei tik jis nores tikrai duosiu, tegul terlenasi blush2.gif
Dviveide
Norejau paklaust, kai pradejot pratint vaikucius prie saukstu/sakuciu. Is karto davet ir nesikisot i valgymo procesa? Ar su kitu saukstu is kitos lekstes "primaitinot" smile.gif
Tinasio
QUOTE(Dviveide @ 2009 02 04, 15:39)
Norejau paklaust, kai pradejot pratint vaikucius prie saukstu/sakuciu. Is karto davet ir nesikisot i valgymo procesa? Ar su kitu saukstu is kitos lekstes "primaitinot" smile.gif
*

Mes siuo metu kaip tik intensyviai mokomes valgyti savarankiskai, gal kiek per velai nei Jus cia rasot, bet tik dabar noras atsirado.
Taigi kol labai nori valgyt ji praso kad maitinciau as; nuo vidurio valgio mazdaug as pasemiu su sauksteliu ar sakute, paduodu jei ir ji tada jau pati kisa i burnyte. O kai jau visai pasisotina pradeda maitinti mane lotuliukas.gif
jurgulis777
Maniškiui 1,5 m. neseniai daviau pabandyti valgyti pačiam, tai į burnytę lengvai ikiša, bet labai sunku jam pakabinti iš lėkštutės. Na po truputį išmoksim wink.gif
jurgulis777
mes irgi pradedame mokytis, tik labai sunkiai maisteli pakabint iseina biggrin.gif
Edmė
Maniškis (1m 11mėn) su šakute, kas pasismeigia, pats pavalgo jau senokai, bet su šaukštu neišeina. Atsilošęs sėdi, pakol daneša šaukštą iki burnytės, jame nieko nelieka, o , kai liepiu pasilenkti, tai taip pasilenkia, kad vos nosies į lėkštę neįkiša.
niekad
mano mažoji jau 1m ir 3mėn. Valgyt su įrankiais pradėjo ką tik. Visai neblogai gaunas ax.gif
neju
Sunus tik krapsto kose ir tiek. doh.gif Nevalgus jis, tai ir nesistengia pats pasiimt maisto. Tikiuosi isaugsim is to.
astaliut
mano sunus visad su apetitu budavo smile.gif tai 1 gimtadieni jau pats valge,aisku ne idealiaibet be mano pagalbos smile.gif manau reikia duot kuo anksciau paciam valgyto db jau didckis yrakaip graziai valgo,svarus visad,va o drauges sunus 5 metu,visas issiteplioja dar blush2.gif
gyvatėlė
Vyresnėlė nuo 1m. ir 1mėn. pradėjo savarankiškai valgyti thumbup.gif . Žinoma, kartais tvarka aplink būdavo kaip po maisto karo ax.gif O mažylė jau irgi pradeda po truputį, nes labai jau nori būti savarankiška wub.gif
Mong
smile.gif+2009 01 03, 23:41-->
QUOTE(Mamyte smile.gif @ 2009 01 03, 23:41)
mano kleckiukas dar labai mazas, taciau buteliuka jau pats laiko kai misinuka valgo biggrin.gif  (jam dar tik 4 men), taciau skaiciau kad nuo 7 men reikia jau duoti paciam ir sauksta i rankas, manau, jei tik jis nores tikrai duosiu, tegul terlenasi blush2.gif
*

Svarbiausia kantrybe.Visko jie labai greitai mokosi. Mamos tikriausiai pacios pajaucia ta momenta, kai jau galima duoti vaikui sauksta.Jusu poziuris nuostabus 4u.gif
Dviveide
Ech.. pakolkas maniske tik dantis saukstu pasikaso smile.gif Niu gal po menesio kito ir apsispres kad galima ir koses pakabint juo 4u.gif
milkshake
Mano dukryte pasmeigta ant sakutes maista isimeta burnyten, o isaukstuka reikia idet, bet i burnyte pati isisdeda ax.gif
Aneta@
nuo metuku leidau, greitai išmoko smile.gif
gederika
QUOTE(Aneta@ @ 2009 03 18, 16:17)
nuo metuku leidau, greitai išmoko smile.gif
*

Nuo 10 men jau leidziu su maistu pazaisti, tikiuosi iki metu ir mes mokesime thumbup.gif
Laura_online
leidziu valgyti paciai, bet tuo paciu salia su kitu saukstu dar duodu, nes paciai nelabai eina pasemti ar pasmeigti biggrin.gif na kai labai alkana tai rankos i trasa eina biggrin.gif O siaip aisku virtuve po jos vagymo buna baisi, bet taip turi buti, nieko cia nepakeisi ax.gif
JaunasMamukas
as tai jau dabar savo 4men mergytei duodu puodeli su rankenelem ir sauksciuka paciupineti. Manau kuo anksciau duosi tuo greiciau ismoks. rolleyes.gif ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.