Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Valgymas savarankiškai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba
Pages: 1, 2, 3
rasa9
Mano mazyle tai nuo 4men "valgo pati",nes darzoves ir vaisius dedavau jai i maitintuva ir drasiai palikdavau pusiau gulimoj padeti,nes zinojau kad neusprings,super dalykas thumbup.gif todel ji pati pradejo valgyti sauksteliu nuo 11men,o nuo 1metuku su sakute labai graziai valge ir lyg siolei neleidzia niekam jos maitinti,jai jau 1,9metuku.Ir dabar visom draugem siulau tuos maitintuvus,nes nepakeiciamas i nieka dalikelis mirksiukas.gif
Andžela
sveikos,

maciau, tiesa paskius ta maitintuva tik paveikslelyje, ir labai ieskojau...Deja kai gal but radau ji, jau mums jo nereikejo..Teko ir uzsieny iekoti, bandydavau papsakoti kaip jis atrodo, bet nerasdavau jo, arba pardavejos nesuprasdavo, ko as noriu.. g.gif Na tuo metu nezinojau kaip tas daiktas vadnasi angliskai..Paskui pamaciau buklete, kad toki maitintuva gamina "little tikes" firma, atrodo... Bet prekybininkai, kurie importuoja tos firmos prekes jo tada dar neturejo... verysad.gif Taigi, iisivertem ir be jo...Bet zinau tikrai, kad geras daiktas..Ir kai turesiu "nauja" leliuka, pasistengsiu ta maitintuva gauti.. Geras daiktas thumbup.gif
Daivulyte
Mūsų mažiukui dabar beveik 10mėn tai aš jau koki mėnesi leidžiu jam pačiam pasimalti po koše lotuliukas.gif Juk buna tokiu dienu kad padarai, o jis visko nesuvalgo juk nemesi iškart lauk, tai ji pasodinu duodu šaukštą į rankas ir jis malasi, tai su šaukšteliu, tai su rankyte doh.gif .O po tokios puikios puotos iškart į vonią praustis biggrin.gif
Žana B
as tai savo berniukui leidziu paciam bandyt valgyt idedu i nedustancia ir prie pagrindo limpancia lekste sauksta i rankas ir tegu bando
bet paskui drabuziau tai doh.gif
slonko
mes duodavom, tegu tik uzsiima ir "mokosi" smile.gif makalavo obuoliuka (kitaip nepavadinsi, i valgyma nelabai panasu buvo lotuliukas.gif ), makaronus labai megdavo pats kabinti smile.gif
Kipsiuke
QUOTE(slonko @ 2007 02 15, 17:31)
mes duodavom, tegu tik uzsiima ir "mokosi"  smile.gif makalavo obuoliuka (kitaip nepavadinsi, i valgyma nelabai panasu buvo  lotuliukas.gif ), makaronus labai megdavo pats kabinti  smile.gif
*

na as irgi nuo mazens duodavau pameginti, aisku i virtuve buvo baisu ir uzeiti, uztat dabar jis jau tikras profesionalas,klecku randu tik ant drabuziu, nes ne visada saukstas i burnyte papuola bigsmile.gif
Netta
O mes jau pakankamai dideli, bet patys nevalgom blush2.gif Tiksliau blynukus, varškėtukus su šakute užsismeigia, įsideda į burnytę, viskas kaip reikia, na bet su šaukštu nevalgo ir tiek. Šiaip jis pas mane nemėgėjas košių, tad neįmanoma šaukšto įbrukt, pačiai kartais tenka pavargt, kad pamaitinčiau doh.gif Kažkaip nesiseka man jo pripratinti blush2.gif
semkaxxx
Maniskiui ziogui sesi menesiukai tai pats valgo baronka,sausaini,dar padziovinus duonytes duodu ir jam tai labai patinka thumbup.gif o pabandyk atimti tai oho koki triuksma pakelia
lijanka
QUOTE(tamsi @ 2006 05 06, 20:52)
Mano paničkai jau beveik 10mėn,apie tai,kad pati gers,tai net nesvajoju kolkas,neskai uždeu jos rankytes ant buteliuko,kad gertu pati tai staigiai rankytes patraukia ir žiuri tokiu žvilksniu,kad maždaug mama nedurniuok,o pagirdik doh.gif
O va kartais manoji ir pati su šaukšteliu bando valgyti,bet greit jai tas dalykas pabosta,tai pakolkas daugiausiai 4 šaukštelius yra pati isidėjus i burnyte rolleyes.gif
*

Ir mano mergaitei beveik 10 men,bet pati net nemegina gert is buteliuko.Kai uzdedu rankas ant buteliuko tuoj pat salin traukia,issizioja ir laukia kol pagirdysiu.Kazin ar tai labai blogai g.gif beja,kai buvo mazike,kokiu 5 men. labai graziai sudedavo rankutes ant buteliuko.
lijanka
Mamos,ar jusu 10 men. kudikiai patys geria is buteliuko?Ar cia tik mes vienos negeriam? g.gif
Real
Mano bambyzui 11 mėnesių biggrin.gif Iš buteliuko geria pats ax.gif Bet puodelio su snapeliu kol kas nepripažįsta schmoll.gif Iš paprasto puodelio irgi pagurkšnoja, bet jau tada iš mano rankų rolleyes.gif Džiūvėsėlius ir sausainius pats graužia jau nuo 6 mėnesiukų ax.gif O vat su šaukšteliu tai pas jį daugiau žaidimas gaunasi nei valgymas doh.gif
kedute
sveikos, mes nuo 4men pasilaikom sau buteliuka o i rankyte imam ir grauziam viskas kas papuola po rankytem , po keliu isgasciu ir paspringimu nebeduodu visokiu baronku dziuvesiu ir panasiai......., nu bet va sauksteli paima irgi tik pagrauzt pagriebia o va kad kose kabint pati megintu tai ne idomu kada jau megins pati?
lijanka
QUOTE(kedute @ 2007 04 01, 17:46)
sveikos, mes nuo 4men pasilaikom sau buteliuka o i rankyte imam ir grauziam viskas kas papuola po rankytem , po keliu isgasciu ir paspringimu nebeduodu visokiu baronku dziuvesiu ir panasiai......., nu bet va sauksteli paima irgi tik pagrauzt pagriebia o va kad kose kabint pati megintu tai ne idomu kada jau megins pati?
*

Mes 4 men.taip pat prilaikydavom buteliuka,o dabar nei prilaiko,nei geria pati schmoll.gif verysad.gif
Nemarioji
Mes is puodelio be snapelio arba stiklines jau menuo kaip geriam thumbup.gif (mums greit 10 men.).Buteliuka naudojam tik nakti,kai nori vandenuko atsigerti...
o pati valgyti dar nesiruosia,gal kokius kelis saukstelius su mano pagalba ir pakabina,isikisa i burnyte,o toliau prasideda zaidimas bigsmile.gif
o kukuruzus,sausainius ir kt.tai pati valgo nuo 7 men. thumbup.gif .Idomu kada pati prades koses kabinti g.gif
Migle*
Dukrelei 8 men. ir dedasi i burna ir "valgo" viska, ka paduodi arba pati pasiima, kas valgoma ir kas ne, nezinau, ar tai galima pavadinti valgymu. Sauksteli su kosyte irgi isideda i burnyte ir nulaizo, pagrauzia sausaini savo 2 dantukais. O geria tai tik is papuko kolkas ax.gif
Mikėtukas
Sveikos mamos,
pasidalinkit, nuo kad davet savo maziams i rankas sauksta ir kaip sekesi biggrin.gif ?
vikuliukas
4u.gif
Daviau, kai mažikei buvo ~10mėn. iš pradžių tik žaidė, o dabar jau gan sėkmingai šaukštas nukeliauja į burnytę biggrin.gif
Sati
QUOTE(ruta* @ 2007 09 08, 10:53)
mirksiukas.gif
*

Daviau kai jam buvo kaskur 9 men thumbup.gif Jam labai patiko paciam valgyt thumbup.gif
Tai vat nuo 9 men pats ir valgo mirksiukas.gif
zara**
Dukrytei 1,6metukai ir jau pati bando valgyti,nesileidzia kai as ja maitinu,sukiojasi,tada sauksta tenka duoti jai smile.gif
zara**
Maniske jau bando pati valgyti,o jau ir reikia nes jai jau 1,6met.Tik man paciai kantrybes nera ziureti kaip ji maklinejasi po visa lekste doh.gif
Mikėtukas
manajam greit metukai, sauksto is ranku negriebia... O jei gautu i rankas, ir koses puodeli salia, tai isivaizduoju... tektu turbut sienas plauti biggrin.gif
tikrai ne vienas saukstas nebutu nunestas i burnyte schmoll.gif lotuliukas.gif
todel ir klausiu.
gal apsiarvuoti kantrybe, istiesti aplink laikrasciais ir mokyti, ar palaukti kol bus supratingesnis? g.gif
Dukra pati valge nuo metuku
inga-uk
sauksu reikejo jau seniai, ir bande pati valgyt, bet aisku kas aplink dejosi ko gero nereikia sakyt g.gif blink.gif , ko gero buvo apie kokius 9-10 men tiksliai net neprisimenu, o dabar saukstas ar sakute nekeliauja ir iki burnytes ne tik pas ja, bet pas mama ar teti, kas buna salia mirksiukas.gif aisku is jos tokio valgymi nieko doro neiseina, liktu alkana, tai gi bunu ir as kartu su saukstu ir vis ikisu kiek nors maisto mirksiukas.gif
Lanuska
Mano mergyte kuo puikiausiai valgo pati prie savo staliuko rolleyes.gif jai 1m 3men. lotuliukas.gif
ramūnė
Manasis tai tik žaidžia su šaukštu,bet jau nuo metu pradėsiu mokinti.
Mikėtukas
na va, manasis irgi sauksta laiko aislu smile.gif nuo ketvirtadienio meginsim mokytis valgyti biggrin.gif
Miegaliuke S
QUOTE(*Nelly* @ 2007 09 18, 23:05)
Maniske jau bando pati valgyti,o jau ir reikia nes jai jau 1,6met.Tik man paciai kantrybes nera ziureti kaip ji maklinejasi po visa lekste doh.gif
*

O KODEL TAIP VELAI PRADEJO PATI VALGYTI
Laumiux
QUOTE(Mamytedk @ 2007 09 28, 20:10)
O KODEL TAIP VELAI PRADEJO PATI VALGYTI
*

Pradėjo, kai jai atėjo laikas.
Maniškė tai gavusi šaukštelį, į burnytę mieliau susigrūda jo kotą (maitinu mažais Avent šaukšteliais, tai jie švelnūs ir visai nepavojingi). Rankomis liesti maistą (košę) labai mėgsta. Pasičiumpa visa sauja ir žlekena tarp pirštukų. Į burnytę kol kas nededa. Ir šiaip mieliau graužia žaisliukus, nei kokius duoniukus, riestainėlius, morkytes ar obuolius. Bet aš nė trupučio nepergyvenu - anksčiau ar vėliau tikrai išmoks valgyti. Ir kai ateis laikas eiti į pasimatymą, tai būsimam žentui kavinėje tikrai nereikės mano damos maitinti šaukšteliu lotuliukas.gif
Miegaliuke S
as gal savo maziukenuo 10men pradesiu mokinti g.gif
Nerytė
maniskiui tuoj 10 men. bet pats dar niekaip pats nepavalgytu, manau, kad bandysiu nuo metu...
ritka68
Pradėjo pati valgyti 10 su puse mėnesio,ir neįkišu pati nei šaukštelio,suvalgo kai pati valgo daug mažiau ax.gif
V&A
mums jau metukai beveik, bet dar nedaviau jai sauksto g.gif bet jau greitu laiku pradesiu po truputeli mokint smile.gif
melyne
mano mergytei 9 men ir ji valgo bevek pati: as pakabinu sauktelyje koses ir palieku dubenelyje. ji pati pasiima ir isideda i burna. taip jau valgom bevek men, kitaim nepamaitinsi, nesileidzia. is puoduko taip pta gerai pati, tik megsta puoduka pakratyti, paziureti kiek liko smile.gif is buteliuko gerti niekad ir nemokejo.
Saulės pūga
Duodu gal nuo 9 mėn., kietesnius produktus puikiai valgo, bet kabinamus šaukštuku išmėto po visą virtuvę...
Gioia
Mes savo dukrytei leidom valgyti paciai nuo metuku,gal ir velokai g.gif Pradzij zaide,dar ir dabar kartais dar zaidzia.Metuku ir 1men pradejo dometis saukstu, tai dabar visada rankoj saukstas, nors ir nelabai atkeliauja iki burnytes, bet ismoksim. ax.gif
ruttela
Maniskiui dabar taip pat 1,2 metu. Pries kokias 2 savaites pastebejau, kad paemes sauksta pats bando kabinti kose. Tai dabar visada maitindama duodu ir jam sauksta, kad pats valgytu. Tiesa, anksciau leisdavai pirstais viska imti. DAbar su saukstu pats stengiasi kabinti viska, o kartais numeta sauksta (turbut ne nuotaikoj buna). Aisku taisyklingai dar jam iseina, bet su laiku ismoks. SPOKO knygoje "Vaikas ir jo prieziura" perskaiciau, kad dazniausiai vaikai pareiskia nora patys valgyti budami 1-1,5m, tik tevai neduoda sauksto arba tingedami terliotis ir neturedami kantrybes patys vaika maitina, o paskui skundziasi, kodel taip ilgai neismoksta. O veliau vaikas praranda susidomejima ir nora mokintis. Ir dar ten raso, kad kai vaikas ismoksta pats naudotis saukstu, nereikia jo maitinti, nes tada jis paprasciausiai tinges pats valgyt ir pripras but maitinamas. Taigi kantrybes visiems ir sekmes. Nepraleiskime momento.
Danielle
Savo panelę anksti pradėjau maitinti su šaukštu, o norą palaikyti jį parodė kokių metų. Bet dar nelabai kas gero pavykdavo smile.gif . Kai buvo 1,5 metų duodavau su mažu šaukštuku valgyt košę ir kietą maistą. Ir tai būdavo aplink kaip po karo biggrin.gif . Nuo dviejų metų pradėjo lankyt darželį, štai tada pradėjo viską valgyt su šaukštu. Nors dar ir dabar pasitaiko visokių bėdelių, ir išpila, ir visur išteplioja. Bet padėt neleidžia smile.gif .
Zuikis-Puikiss
Bandysim nuo rytojaus mokinti! thumbup.gif Tik kad perskaiciau kad viena mamyte duoda su sakute nuo metu valgyti, tai tikrai manau, kad per anksti.
hierjolka
savo mazyliui daviau valgyti paciam kai jam buvo metukai. ax.gif
ulyta
as tai pradejau leisti valgyt paciam su saukstu ir sakute kazkur nuo metuku smile.gif
dorin
Mano panelytei metukai, pastebejau, kad pastaraja savaite ji pasiiemus sauksta ir indeli bando is jo kabinti neva kazka ir duoda tai lelei, tai meskiukui lotuliukas.gif ir pati isideda i burnyte. bandziau duot valgyt kose, nu bet sunkiai ten jai sekasi, byra viskas doh.gif bet noras mokytis labai didelis, tad manau galima jau pradet pratint.
hierjolka
savo mazyliui leidau kapstytis su sauktu po kosyte kai jam buvo beveik metukai.labai jam patinka valgyti paciam.,aisku po to buna man darbo.,bet labai didziuojuosi savo suneliu. biggrin.gif
mildle
Mano mergytė valgo, jei taip galima sakyti pati biggrin.gif nuo 1,5m. Reikia labai tolerantiškai žiūrėti į tokius norus ir bandymus, nes maniškė nedraugauja su seilinuku, tai kartais būna visko doh.gif
krisjon
QUOTE(Danielle @ 2007 12 02, 00:46)
Savo panelę anksti pradėjau maitinti su šaukštu, o norą palaikyti jį parodė kokių metų. Bet dar nelabai kas gero pavykdavo smile.gif . Kai buvo 1,5 metų duodavau su mažu šaukštuku valgyt košę ir kietą maistą. Ir tai būdavo aplink kaip po karo biggrin.gif . Nuo dviejų metų pradėjo lankyt darželį, štai tada pradėjo viską valgyt su šaukštu. Nors dar ir dabar pasitaiko visokių bėdelių, ir išpila, ir visur išteplioja. Bet padėt neleidžia smile.gif .
*

Maniske absoliuti bendraamze jusiskei 4u.gif . Viskas vyko taip pat, tik as paranojike kiekviena 'tekst' skuduriuku valydavau blush2.gif , tai 'kaip po karo' nebuvo... Nors darzo dar nelankom, bet visiskai pati irgi nuo 2m. 4u.gif
o mano svarumo paranojos rezultatas: dabar kai dukryte valgo, salia BUTINAI liepia padeti mazuti ranksluostuka su varlytemis (tik sita!), ir net menkiausia maisto likuti ant lupu ar stalo nuvalys... ax.gif wub.gif
beje pirmiau su sakute ismoko (maza desertine)

dabar manau verta stengtis buvo!!! ( na del svaraus valgymo ax.gif blush2.gif )
jjurgitas
savo mazyliams as specialiai saukstu i rankas negrudau. jie patys noriai nuo metuku imdavo sauksciukus ir bandydavo patys valgyti, po biski po biski ir ismoko, na aisku, bet po ju tokiu valgymu reikdavo daug valyti ir perrengdyneti biggrin.gif biggrin.gif
inrinke
As manau, arteja ta diena, kai mano pupuliai tures savarankiskai pradeti valgyti, bet kol kas dar nebandem, kazkaip vis nepareiskia noro g.gif . su sauksteliu tik dauzyti viska galima... lotuliukas.gif
Laurute...
As perskaiciau knygoje kad vaikuciam nuo 7 men reikia duoti saukstuka g.gif Mum tuoj 9 menesiukai... Reikes siandien pasiruosti skuduru,kantrybes ir bandysim kabliuoti thumbup.gif
faustluk
Na, sakoma, kai vaikas pats rodo susidomejima savarankiskam valgymui- reikia jau ir leisti..Griebia uz sauksto- duok, kisa kazkaip i burna- tegu. Mano draugiu vaikiukai nuo 9-10 men pradejo bandyti valgyti patys. Tik vienai mamai nebuvo kantrybes, vis pati isikisdavo, kad greiciau...Ir: mergyte 1.5 m, o pati nevalgo. Susidomejimas saukstu jai praejo..
Tad darom isvadas.
laimee
Kai as paklausiau savo mamos, kada ji mus su broliu pratino prie sauksto ,tai sake, kad mes patys tai tik nuo 2 metuku pradejom. ax.gif Tai as net ir pasimeciau cia skaitydama atsiliepimus kaip anksti pradedate mokyti savo mazylius, manajam jau 1,5 m ir as vis dar maitinu pati. bigsmile.gif Gal del to jis toks ir nevalgus, nes nori pats o as neduodu, nes labai jau visur pritasko blush2.gif Na nuo sian ir as meginsiu jam duot paciam, gal nors valgyt prades. ax.gif
Rutukaz
Maniskis niekada nesiskunde apetitu. essen.gif Su sauksteliu kabliuoja nuo metuku, o dabar (pradejo pries kokius 3 men) ir su sakute pats valgo. Pradzioje atidziau priziuredavau, kad kokios akies neissidurtu. Net ir sriubyte su sauksteliu pats valgo. Ir apie pamaitinima net kalbos nebera. schmoll.gif Po skystesnio maisto, dar kartais reikia ir vaika perrengti ir grindis pavalyti, bet cia kuo toliau tuo reciau buna. Nes zino, kad su maistu zaisti negalima, o "nelaimiu" atsitinka kartais ir suaugusiems. mirksiukas.gif
Mikėtukas
o manajam (2 m ir menuo) patinka valgyti su sakute, saukstas jo visiskai nedomina g.gif nebent kai kabliuojama desertine varskyte ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.