Mano mazyle tai nuo 4men "valgo pati",nes darzoves ir vaisius dedavau jai i maitintuva ir drasiai palikdavau pusiau gulimoj padeti,nes zinojau kad neusprings,super dalykas
sveikos,
maciau, tiesa paskius ta maitintuva tik paveikslelyje, ir labai ieskojau...Deja kai gal but radau ji, jau mums jo nereikejo..Teko ir uzsieny iekoti, bandydavau papsakoti kaip jis atrodo, bet nerasdavau jo, arba pardavejos nesuprasdavo, ko as noriu..
Mūsų mažiukui dabar beveik 10mėn tai aš jau koki mėnesi leidžiu jam pačiam pasimalti po koše
as tai savo berniukui leidziu paciam bandyt valgyt idedu i nedustancia ir prie pagrindo limpancia lekste sauksta i rankas ir tegu bando
bet paskui drabuziau tai
mes duodavom, tegu tik uzsiima ir "mokosi"
QUOTE(slonko @ 2007 02 15, 17:31) mes duodavom, tegu tik uzsiima ir "mokosi" na as irgi nuo mazens duodavau pameginti, aisku i virtuve buvo baisu ir uzeiti, uztat dabar jis jau tikras profesionalas,klecku randu tik ant drabuziu, nes ne visada saukstas i burnyte papuola
O mes jau pakankamai dideli, bet patys nevalgom
Maniskiui ziogui sesi menesiukai tai pats valgo baronka,sausaini,dar padziovinus duonytes duodu ir jam tai labai patinka
QUOTE(tamsi @ 2006 05 06, 20:52) Mano paničkai jau beveik 10mėn,apie tai,kad pati gers,tai net nesvajoju kolkas,neskai uždeu jos rankytes ant buteliuko,kad gertu pati tai staigiai rankytes patraukia ir žiuri tokiu žvilksniu,kad maždaug mama nedurniuok,o pagirdik O va kartais manoji ir pati su šaukšteliu bando valgyti,bet greit jai tas dalykas pabosta,tai pakolkas daugiausiai 4 šaukštelius yra pati isidėjus i burnyte Ir mano mergaitei beveik 10 men,bet pati net nemegina gert is buteliuko.Kai uzdedu rankas ant buteliuko tuoj pat salin traukia,issizioja ir laukia kol pagirdysiu.Kazin ar tai labai blogai
Mamos,ar jusu 10 men. kudikiai patys geria is buteliuko?Ar cia tik mes vienos negeriam?
Mano bambyzui 11 mėnesių
sveikos, mes nuo 4men pasilaikom sau buteliuka o i rankyte imam ir grauziam viskas kas papuola po rankytem , po keliu isgasciu ir paspringimu nebeduodu visokiu baronku dziuvesiu ir panasiai......., nu bet va sauksteli paima irgi tik pagrauzt pagriebia o va kad kose kabint pati megintu tai ne idomu kada jau megins pati?
QUOTE(kedute @ 2007 04 01, 17:46) sveikos, mes nuo 4men pasilaikom sau buteliuka o i rankyte imam ir grauziam viskas kas papuola po rankytem , po keliu isgasciu ir paspringimu nebeduodu visokiu baronku dziuvesiu ir panasiai......., nu bet va sauksteli paima irgi tik pagrauzt pagriebia o va kad kose kabint pati megintu tai ne idomu kada jau megins pati? Mes 4 men.taip pat prilaikydavom buteliuka,o dabar nei prilaiko,nei geria pati
Mes is puodelio be snapelio arba stiklines jau menuo kaip geriam
o pati valgyti dar nesiruosia,gal kokius kelis saukstelius su mano pagalba ir pakabina,isikisa i burnyte,o toliau prasideda zaidimas o kukuruzus,sausainius ir kt.tai pati valgo nuo 7 men.
Dukrelei 8 men. ir dedasi i burna ir "valgo" viska, ka paduodi arba pati pasiima, kas valgoma ir kas ne, nezinau, ar tai galima pavadinti valgymu. Sauksteli su kosyte irgi isideda i burnyte ir nulaizo, pagrauzia sausaini savo 2 dantukais. O geria tai tik is papuko kolkas
Sveikos mamos,
pasidalinkit, nuo kad davet savo maziams i rankas sauksta ir kaip sekesi Daviau, kai mažikei buvo ~10mėn. iš pradžių tik žaidė, o dabar jau gan sėkmingai šaukštas nukeliauja į burnytę
Dukrytei 1,6metukai ir jau pati bando valgyti,nesileidzia kai as ja maitinu,sukiojasi,tada sauksta tenka duoti jai
Maniske jau bando pati valgyti,o jau ir reikia nes jai jau 1,6met.Tik man paciai kantrybes nera ziureti kaip ji maklinejasi po visa lekste
manajam greit metukai, sauksto is ranku negriebia... O jei gautu i rankas, ir koses puodeli salia, tai isivaizduoju... tektu turbut sienas plauti
tikrai ne vienas saukstas nebutu nunestas i burnyte todel ir klausiu. gal apsiarvuoti kantrybe, istiesti aplink laikrasciais ir mokyti, ar palaukti kol bus supratingesnis? Dukra pati valge nuo metuku
sauksu reikejo jau seniai, ir bande pati valgyt, bet aisku kas aplink dejosi ko gero nereikia sakyt
Mano mergyte kuo puikiausiai valgo pati prie savo staliuko
Manasis tai tik žaidžia su šaukštu,bet jau nuo metu pradėsiu mokinti.
na va, manasis irgi sauksta laiko aislu
QUOTE(Mamytedk @ 2007 09 28, 20:10) Pradėjo, kai jai atėjo laikas. Maniškė tai gavusi šaukštelį, į burnytę mieliau susigrūda jo kotą (maitinu mažais Avent šaukšteliais, tai jie švelnūs ir visai nepavojingi). Rankomis liesti maistą (košę) labai mėgsta. Pasičiumpa visa sauja ir žlekena tarp pirštukų. Į burnytę kol kas nededa. Ir šiaip mieliau graužia žaisliukus, nei kokius duoniukus, riestainėlius, morkytes ar obuolius. Bet aš nė trupučio nepergyvenu - anksčiau ar vėliau tikrai išmoks valgyti. Ir kai ateis laikas eiti į pasimatymą, tai būsimam žentui kavinėje tikrai nereikės mano damos maitinti šaukšteliu
as gal savo maziukenuo 10men pradesiu mokinti
maniskiui tuoj 10 men. bet pats dar niekaip pats nepavalgytu, manau, kad bandysiu nuo metu...
Pradėjo pati valgyti 10 su puse mėnesio,ir neįkišu pati nei šaukštelio,suvalgo kai pati valgo daug mažiau
mums jau metukai beveik, bet dar nedaviau jai sauksto
mano mergytei 9 men ir ji valgo bevek pati: as pakabinu sauktelyje koses ir palieku dubenelyje. ji pati pasiima ir isideda i burna. taip jau valgom bevek men, kitaim nepamaitinsi, nesileidzia. is puoduko taip pta gerai pati, tik megsta puoduka pakratyti, paziureti kiek liko
Duodu gal nuo 9 mėn., kietesnius produktus puikiai valgo, bet kabinamus šaukštuku išmėto po visą virtuvę...
Mes savo dukrytei leidom valgyti paciai nuo metuku,gal ir velokai
Maniskiui dabar taip pat 1,2 metu. Pries kokias 2 savaites pastebejau, kad paemes sauksta pats bando kabinti kose. Tai dabar visada maitindama duodu ir jam sauksta, kad pats valgytu. Tiesa, anksciau leisdavai pirstais viska imti. DAbar su saukstu pats stengiasi kabinti viska, o kartais numeta sauksta (turbut ne nuotaikoj buna). Aisku taisyklingai dar jam iseina, bet su laiku ismoks. SPOKO knygoje "Vaikas ir jo prieziura" perskaiciau, kad dazniausiai vaikai pareiskia nora patys valgyti budami 1-1,5m, tik tevai neduoda sauksto arba tingedami terliotis ir neturedami kantrybes patys vaika maitina, o paskui skundziasi, kodel taip ilgai neismoksta. O veliau vaikas praranda susidomejima ir nora mokintis. Ir dar ten raso, kad kai vaikas ismoksta pats naudotis saukstu, nereikia jo maitinti, nes tada jis paprasciausiai tinges pats valgyt ir pripras but maitinamas. Taigi kantrybes visiems ir sekmes. Nepraleiskime momento.
Savo panelę anksti pradėjau maitinti su šaukštu, o norą palaikyti jį parodė kokių metų. Bet dar nelabai kas gero pavykdavo
Bandysim nuo rytojaus mokinti!
savo mazyliui daviau valgyti paciam kai jam buvo metukai.
as tai pradejau leisti valgyt paciam su saukstu ir sakute kazkur nuo metuku
Mano panelytei metukai, pastebejau, kad pastaraja savaite ji pasiiemus sauksta ir indeli bando is jo kabinti neva kazka ir duoda tai lelei, tai meskiukui
savo mazyliui leidau kapstytis su sauktu po kosyte kai jam buvo beveik metukai.labai jam patinka valgyti paciam.,aisku po to buna man darbo.,bet labai didziuojuosi savo suneliu.
Mano mergytė valgo, jei taip galima sakyti pati
QUOTE(Danielle @ 2007 12 02, 00:46) Savo panelę anksti pradėjau maitinti su šaukštu, o norą palaikyti jį parodė kokių metų. Bet dar nelabai kas gero pavykdavo Maniske absoliuti bendraamze jusiskei o mano svarumo paranojos rezultatas: dabar kai dukryte valgo, salia BUTINAI liepia padeti mazuti ranksluostuka su varlytemis (tik sita!), ir net menkiausia maisto likuti ant lupu ar stalo nuvalys... beje pirmiau su sakute ismoko (maza desertine) dabar manau verta stengtis buvo!!! ( na del svaraus valgymo
savo mazyliams as specialiai saukstu i rankas negrudau. jie patys noriai nuo metuku imdavo sauksciukus ir bandydavo patys valgyti, po biski po biski ir ismoko, na aisku, bet po ju tokiu valgymu reikdavo daug valyti ir perrengdyneti
As manau, arteja ta diena, kai mano pupuliai tures savarankiskai pradeti valgyti, bet kol kas dar nebandem, kazkaip vis nepareiskia noro
As perskaiciau knygoje kad vaikuciam nuo 7 men reikia duoti saukstuka
Na, sakoma, kai vaikas pats rodo susidomejima savarankiskam valgymui- reikia jau ir leisti..Griebia uz sauksto- duok, kisa kazkaip i burna- tegu. Mano draugiu vaikiukai nuo 9-10 men pradejo bandyti valgyti patys. Tik vienai mamai nebuvo kantrybes, vis pati isikisdavo, kad greiciau...Ir: mergyte 1.5 m, o pati nevalgo. Susidomejimas saukstu jai praejo..
Tad darom isvadas.
Kai as paklausiau savo mamos, kada ji mus su broliu pratino prie sauksto ,tai sake, kad mes patys tai tik nuo 2 metuku pradejom.
Maniskis niekada nesiskunde apetitu.
o manajam (2 m ir menuo) patinka valgyti su sakute, saukstas jo visiskai nedomina
|