Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar leidžiat vaikui miegoti su mėgstamu žaislu?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
lengvute
ar leisti miegot šešiametei su jos mėgstama lėlyte...
Lukutis
as manu kad leisti, nes mano abu vaikai miega su zaislu, ir as nematau nieko blogo. biggrin.gif
simba
Mano vaikas miega su trim zaislais : ) Na, bet jam dar tik 2,5 m. Bet manau, jei nores, tai gales miegot, kad ir iki 10 m. amziaus. Cia tikrai nieko blogo.
Board
as iki siol megstu i lova pasiimt savo megiama zaisla laugh.gif - vyra blush-anim-cl.gif
O jei rimtai kartais taip norisi minksto pukuotuko salia, tai nematau nieko blogo kad vaikas miega su zaislu net ir nevienu, kartais kaitalioja.
Mytė
Aš pati, kai buvau paauglė, dar tebemiegojau su mylimiausia minkšta žiurke, ją taip pat vežiojausi į svečius.... blush-anim-cl.gif Nieks nieko niekada man dėl to žaislo nėra pasakęs! Nei tėvai, nei draugai, nei giminės! Matyt visiems atrodė normalu... blush-anim-cl.gif
Keberiokšt
Labai geras dalykas yra tas mylimas vaiko pliusinis zaislas - stai pirkom nauja lova, sunus praso senosios, nenori i nauja, bet su meskiuku atsigule... Arba pagaliau padarem, kad vaikas miegotu savo kambaryje vienas. Tai apsikabina meskiuka ir miega thumbup.gif Kalba jam: "As tave myliu..", dainuoja lopsines.. Manau, liuks. Jei jo neturetu, butu sunkiau ikalbinti vienam pasilikti nakciai tamsoje..
uups
Vaiko megstamas zaisliukas yra taip vadinamas 'tranzitinis objektas', padedantis vaikui pereiti is visiskos priklausomybes (nuo mamos) i nepriklausomybes stadija. Jis pgelbeja vaikui labiau pasitiketi savim, ramina, yra 'savas' pakeitus aplinka ir etc.
Labiau reiketu susirupinti, jei vaikas apskritai niekada nepaleidzia is ranku savo zaislo, o miegoti, nestis i darzeli ar pan,- tikrai nieko bloga.
Kas skaito angliskai,- galit pasiskaityt:
http://www.toddlertime.com/terms/transitional-objects-3.htm
avei
maniškiui greit dešimt, o jis vis dar miega su minkštu žaisliuku. Ir nematau čia nieko blogo smile.gif
Jol7
Maniškiui greit 9-eri, bet jis turi kelis mylimus zaisliukus ir su jais miega. Ir i keliones pasiima. Tikrai nematau nieko baisaus.
O mociute - iziuri kazka nenormalaus... sad.gif Sako "Didelis, dar berniukas, o elgiasi, kaip leliukas...) Manau, kad ateis laikas ir viskas pasikeis.
Gal vaikas i mama - mociute nezino, kad mano rankinuke mazytis "sniego seniukas" gyvena... biggrin.gif
pa_radize
močiutes,kurios tame įžvelgia kažką blogo,reikia greit nutildyt.uups jau parašė-mylimas žaislas atstoja mamą,padeda nusiramint,jaustis saugesniam.ir jokiu būdu negalima jo atimt,išmest ar pan.va jei jo nepaleidžia niekur,tai tada reiktų su vaiku pašnekėt,kaip jis jaučiasi,gal jaučias nesaugus,gal tėvai pykstas ir pan...
LaiLyn
O mano 1m ir 5 men. Danieliukas miega ne su žaislu, o su pagalvėlė, tiksliau ant jos rolleyes.gif . Ta tokia kudikiu ploksčia pagalvele, kai tik gime, vyras isigudrino ant jos leliuka nesioti ir as maitindama, migdydama vis ant jos leliuka dedavau, taip man budavo patogiau smile.gif , nors su vyresniuoju taip nedariau.
Tai jis taip prie jos priprato ir dabar kai tik Danieliui suima miegelis, ar siaip nori pas mama ramiai pasedeti, iskart susiranda savo pagalvele ir drožia pas mama, arba ant grindu gulinėja + megalol.gif . Arba nakti pabunda, atsistoja lovyteje su pagalvyte rankose ir prasosi kad pasimtume pas save rolleyes.gif .
Kai vaziuojam kur su nakvyne, butinai imam ir ja, ramiau uzmiega, nes tai kaip dalis namu.
Juokingai atrodo, kad toks dickiukas ant tokios pagalvėlės bando sutilpti, uzmigdamas visaip ruculiuojasi ant jos megalol.gif .
Pagalvoju, kad gal jau atimti ja, bet gaila ir paliekam ateiciai, manau kad isauksim kaip is visko isaugama wink_3.gif ..., ir tikrai nematau nieko cia blogo.
Neringucia
Mano sesers sūnus irgi miegodavo ne su žaisliuku, o su dekiuku vaikišku. Tai kol buvo mažas tai nieko. O paskui tas dekiukas pradėjo plyšti. Jį sesuo lopė, taisė, siuvo, persiuvo. Tai kiek aš žinau sūnėnas su juo nesiskyrė iki kokių keturiolikos metų. rolleyes.gif Močiutė net sakė, kad šitą dekiuką iškeis turbūt tik į paną biggrin.gif Va taip būna wink_3.gif Ir nematau čia nieko blogo.

O maniškis taip pat turi savo pliušinį žaisliuką, tokią fainą, fainą bitutę. Kartais net aš pati užsimanau ją "paniurkyti" biggrin.gif
Pastaba
Jei atvirai, tai nesupratau klausimo prasmes. Del kokiu priezasciu draust vaikui miegot su zaisliuku? Miega mano vyresnelis su zaisliukais ir niekada nekilo klausimas ar leisti, ar drausti. Kai uzmiega, padedu zaisliuka kiek toliau, kad butu patogu miegot.
Armana
QUOTE(Lija @ 2005 01 06, 14:33)
Jei atvirai, tai nesupratau klausimo prasmes. Del kokiu priezasciu draust vaikui miegot su zaisliuku? Miega mano vyresnelis su zaisliukais ir niekada nekilo klausimas ar leisti, ar drausti. Kai uzmiega, padedu zaisliuka kiek toliau, kad butu patogu miegot.
*

Ir tikrai klausimas suformuluotas nelabai vykusiai. Bet man įdomu, kokio amžiaus vaikas pasirenka tą vienintelį, nepakartojamą, mylimiausią žaisliuką??? Maniškiui jau greit 11 mėn., bet jis žaisliukais dar nelabai domisi.
maksas
Negali tiksiai pasakyti, kada vaikas prades tempti zaisliukus i lova, manau kiekvienas individualai. Musu mazoji dabar jei 2.5m. tiek visko i lova prisitemia, kad kai uzmiega tamsoje sunku atrinkti kur 2.gif tarp knyguciu, pliusinuku ir leliu. vacation1.gif
Rigedora
na maniškiai abu augo su merliukais biggrin.gif o dabar mano mažius pasiguldo plastmasinį žmogų-vorą doh.gif O su pliušiniais trumpą laiką buvo pradėjęs miegot vyresnėlis, bet paskui kažkaip savaime nebereikėjo... smile.gif Šiaip pliušiniai žaislai nepatartini miegot alergiškiems vaikams-nes juose kaupiasi dulkės, vat todėl mano namuose jų beveik nėra ir neleidžiu miegot su jais vaikams sad.gif Užtat mažius miega su merliuku ir žmogum - voru megalol.gif O kartais susigalvoja dar ko nors, bet susitariam gražiuoju, kad tas kitas nesąmones pasidės ant spintelės prie lovos, o ne į lovą smile.gif Žinoma, kai užmiega, tai ir tą vorą išimu ir padedu ant atlošo... nes visgi plastmasinis-dar šonus nuspaus.
ewita
Mano vyresniai dukrai jau 13 metų, bet ji vis dar miega su senų pingvinu (jam irgi greit sukaks 13-ka), na o jaunesnė kažkaip nemėgsta imti žaislų į lovą. biggrin.gif
Laisvė
Mano penkiametė mergučė kartą pareiškė: "Tu, mamyte, miegi su tetuku, o aš - su Reksu"...
Senti
Mano 10-metis sūnus vis dar miega su aptriušusiu pliušiniu zuikiu. Net ir dabar per Kalėdas netyčia buvom palikę pas močiutę (kitame Lietuvos gale), tai po kelių dienų mano mama įdėjo tą kiškį į autobusą ir atkeliavo "siuntinukas". Vaikas be kiškio tas naktis labai neramiai miegojo cry.gif . Kaip jis pats sako, jūs tai su tėčiu ir Kortyna visi viename kambaryje kartu miegat, o aš tai vienas... Tad nemanau kad reikia atimti iš vaikų tuos žaisliukus, aš net pati grįžus iš šokių apsikabindavau savo meškiną ir tik tik tada užmigdavau blush-anim-cl.gif. Net ir dabar tas žaislas yra atvežtas pas mus iš tėvų namų... Na mažoji dar nežaidžia, bet šiap mėgsta frotinius rankšluoščius tampyt kartu su savimi (net ant radijatoriaus padžiauti negalima smile.gif )
*Vaiva*
Mano zuikiai irgi miega su zaisliukais tiesiog manau kad tai svelnumo poreikis nes jos niekada neuzmiega kol nepakvepuoja man i ranka tai kol visus tris uzmigdom,nes tevelio rankyte jau taip nepadeda console.gif uzmigti. 4u.gif
kikka
mums griet metukai blink.gif irgi miega su pliusine avyte,panasiai nuo kokiu 9men kai pradejo vaiksciot tai pati ir atsinesa ja i lova,uzsideda ant galvos ir miega.nematau nieko blogo,net klausimas nebuvo kiles smile.gif

senti,pralinksminai mane,maniske irgi nepripazista skalbiniu dziovinimo biggrin.gif ,kai tik pastebi iskart viska suranka ir vaiksto apsikabinus!
Song
Maniskis penkeriu metu vaikinas miega su senu nutrintu zuikiu smile.gif , toks butinas jam tas daiktelis. Mes tik dziaugiames, jei jam to reikia, kodel neleisti? Kazkur esu skaiciusi, kad normalu, jei vaikui reikia miegui zaisliuko-tai kaip ir vystymosi etapas ar pan.
venzliukas
Maniskis irgi miega ne su zaislu, bet su mylimu..dekiuku...ji ir pagriauzia, ir ant galvos uzsitraukia...be jo niekaip neuzmiega. Kazkaip ramiau matyt...
mamux02
Turbūt keista, bet miegojimas su žaislais irgi gali tapti šiokia tokia problemytė blink.gif . Mano dviejų metų sūnus prieš eidamas gulti į savo lovytę dažniausiai susitempia visus pliušinius žaislus, visas knygutes - ir neduok Dieve pabandysi iš jo paimt. O svarbiausia, kad jeigi naktį netyčia atsibunda ir pamato, kad kas nors dingo (nes knygutes iš jo paimam kai užmiega) - tai nebemiegam nei mes, nei kaimynai doh.gif (bent aš taip manau). Tikrai nieko blogo, kad vaikas miegotų su žaislais, bet mano vaikui jau žaislų tempimosi į lovą manija doh.gif Nors tiesą pasakius, mes dažnai su vyru iš tos jo manijos labai skaniai pasijuokiame biggrin.gif smile.gif
Lilė T.
CODE
Ar leidžiat vaikui miegoti su mėgstamu žaislu

Žinoma leidžiu, jei tie žaislai netrugdo miegoti. Jei leisčiau, mažius susikrautų įlovą visas mašinėles ir kaladėles. ax.gif
Prie vieno žaislo ilgiau kaip metus nebuvo prisirišęs nei didysis , nei mažasis. Tiesa, turėjom, ir mėgiamą pagalvėlę, ir rakšluostuką, ir knygutę. smile.gif

QUOTE(Rigedora @ 2005 01 09, 17:41)
Šiaip pliušiniai žaislai nepatartini miegot alergiškiems vaikams-nes juose kaupiasi dulkės, vat todėl mano namuose jų beveik nėra ir neleidžiu miegot su jais vaikams  sad.gif

Mano vaikai irgi alergiški. Minkštų žaislų atsisakom tik tų, kurių neįmanoma išskalbti.
mandalina
tai aišku, kad leisti. Mano 9 metų sūnus iki šiol miega su savo pliušiniu šuneliu biggrin.gif Pamenu aš vaikystėje į savo didelę lovą suguldydavau visas savo lėles ir žaisliukus, kad net pačiai vietos maža buvo biggrin.gif V tesnote, no ne v obide thumbup.gif Labai faina buvo biggrin.gif
Lurdes
kodėl gi neleisti?Man tai juokinga,kai visokios Barbės dukrai uzmigus,duria jai šoną ar po nugara kur voliojasi,bet jai taip gerai,kodėl ne.
brendule
Mano berniukui jau beveik metai ir 5menesiai ir nematau jokios priezasties kodel jam neleisti miegoti su zaislu.Taip graziai atrodo,kai apsikabina savo zaisliuka ir miega
ladolcevita
Mano dukterėčia miegot neina be minkšto nemažo žaislinio šunėko smile.gif Apsikabina, prisiglaudžia ir miega sau ramiai. Tik su tėvais dar reikia pakariaut, nes tą žaislą labai jau gera pasikišt po galva knygą skaitant ar televizorių žiūrint.
Bohema
man tai kesta, kad mano sunelis nenori miegoti su jokiu savo zaislu.. jei verkia ir paduodu koki megstama ziasliuka tai meta is lovos lauk... blink.gif
kaguelo
Mano mergica dabar pamego miegot su tokiu meškiu, kur į vidų karšto vandens pūslė dedasi. Ir lovytę sušildo ir dukra labai patenkinta- sako, kai apsikabina, jaučiasi lyg su gyvu padarėliu miegotų ax.gif
Agnirena
Mniske 2.gif su minksta pelyte ne tik miega, bet be jos ir papucio niekur negali iseiti. Turime namie dvi tokias pelytes ir pakaitom plaunu: tai viena, tai kita, nes jos baltos, o ji su jos ausyte kai nori miegucio per nosyte brauko. Man tai tikrai ramiau kai ji turi toki zaisliuka, kuris padeda nusiraminti. Tik kazin kaip bus kai jos abi galutinai susideves?
arbuziuke
leidziam.kartais labai juokingai atrodo,pilna lova minkstu zaislu,pagalve ant zemes,pats vos ant krastelio kaba meskina vietoj pagalves pasidejes.berniokui jau 7 metai.o kitas,tai tik koki viena,ir ta nakti isspiria.
vilmic
Galima miegoti su žaislu - saugumo jausmas. smile.gif
rosa
Maniškei jau dvylika, bet lovoj turi tokį lėliną. Jis pas ją nuo kokių trejų metų. Visur jį vežasi, net į stovyklas. Paklausiu, ar draugai keistai nereaguoja, tai atsako, kad ne. Manau, kad tai labiau įprotis, nei poreikis tokio amžiaus sulaukus. biggrin.gif
Voverė
Mano Gabrielė miega su velvetiniu kiškiu. Jis toks kūdas ir labai patogus miegojimui. Tai tiesiog zuikynas, kuris kai verkiam su ausytėmis ašarėles nušluosto. Mes jį labai mylim smile.gif
ejeva
Mano vyrukai turi mėgstamus žaislus Jesi ir Klouniuką ir su jais miega. Kartais dar ir mašinos šonus "šildo" group.gif
Milana
Ir mes jau miegam su zisliuku (suniuku). Jei atsigulusi jo neranda, tai pradeda blaskytis, ieskoti 4u.gif 4u.gif 4u.gif
lyra
kodėl gi neleistši, jei taip jis pasijunta saugesnis ? mirksiukas.gif
raganaa
Dukrytėms nedraudžiu miegoti su mėgstamu žaisliuku,tik jei nusprendžia miegoti su barbe ar baby bornu,tai kai užmiega lėlytes išimu,kad šonelių nenusispaustų ax.gif
Neringucia
O kodėl neleist? blink.gif Aišku leidžiu su šuniu pliušiniu miegot mirksiukas.gif
tarataika
mano maziukas turi issirinkes savo megstama meskiuka,beveik visur ji nesasi kartu,nesasi ir kai eina miegiuko smile.gif
Girasol
Leisti, aišku leisti:)
Man jau dvidešimt, aš dar pati su meškyte tebemiegu, na man be jos kažkaip ne tokie gražūs sapneliai sapnuojasi lotuliukas.gif
SUNO
4u.gif Tai aisku leisti,mano sunui greit astuoni metai bus ir miega su zaislu,o dukrai keturiolika ir su meskiuku miega savo,jiems smagiau su zaisliuku miegot.ir jaukiau.
Paja
Maniškės jokių leidimų nė neklausė. Prisiguldė krūvas žaisliukų ir miega patenkintos. Kai kurie keičiasi, o patys mylimiausi-nepajudinami. biggrin.gif
tavi
Dieve, nu kuo tie žaislai trukdo. Patinka vaikui žaislas -tegu miega. Mano sesers vaikas ilgą laiką užmigdavo tik flanėlės skepetą po skruostų pasidėjęs ir niekam tai netrukdė.
Vėta
Mano sūnus ir į darželį nešdavosi tokį guminį paršiuką, o vėliau "susudraugavo" beveik su mano bendraamžiu pliušiniu šuniuku. Jis nuo senumo iš balto buvo pavirtęs rudu ( nuo viduje esančių pjuvenų), todėl buvo vadinamas Rudžiuku. Tai su juo draugavo gal iki trečios klasės. Rudžiuko pliušas nuo senumo išskydo, nukrito ausytė, prisiūti jau nebebuvo už ko. Kur tik važiuodavom, visur veždavosi. Galvojau jetaujetau kas bus, kiek jį dar tampys... Paskui liko tik lovoje, o vėliau ir visai neprireikė. Taip ir išleidom į pensiją Rudžiuką. O šiaip vaikams, ypač jautriems, būtinas mamos pakaitalas, ypač pradedant eiti į darželį, pasiliekant su seneliais, ar aukle. Į mūsų darželį vaikai atsinešdavo ne tik žaisliukų, bet ir (mums) nelabai skaniai kvepiančių skuduriukų, kurių neleisdavo išplauti, nes kvapas ne tas lotuliukas.gif
tamsi
Aš tikrai leisčiau,bet mano pupa dar neišsirinko mylimo žaisliuko,tai miega be jų.Bet jei sugalvos su kokiu miegoti,tai tikrai nieko baisaus nematau
agle
Nors mano mažoji jau tikra panelė , bet ji irgi miega su plišiniu meškučiu ir dar žąsinėlis šalia turi gulėti . Man tai visai netrukdo , jei jiems gerai , tai kodėl ne . Aš pati kartais mėgstu savo žaisliuką pasiguldyti kai tatos nebūna namie ax.gif
Jurgux
Mano 7m mergaite lig siol miega su kaciuku blush2.gif jis turetu buti visas baltas, bet per tiek metu patapo pilkas blush2.gif ji kaciuka nesesi ir i darzeli ir pas mociutes vezasi ir kai tik nepamirsta butinai pasiima......niekada to nedraudziau ir nesiruosiu ta daryti..... vaikas jauciasi saugesnis....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.