Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikas suka, velia plaukus
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
ŠOKOLADĖ9
Mano sunui 3 metai,nuo kokiu 1 metu suka plaukus(t.y.virsugalvyje esancius)Anksciau taip darydavo pries uzmigdamas, o dabar daro kai pavarges,galvodamas,zaisdamas.Tai jo kaip atsipalaidavimo budas.Ar reikia drausti,o gal tai nieko blogo?
Erszebeth
Kokio ilgumo sūnaus plaukai, kad netgi kuodą susisuka? (beje, man labai gražu berniukai ilgesniais plaukais, jei ką biggrin.gif thumbup.gif ) O šiaip tai visokių keistų įpročių pasitaiko, supaisysi tuos vaikus... Mano dukra pvz. gan ilgą laiką prieš užmigdama apsivyniodavo plaukus aplink kaklą tarsi šaliką. Ir paaiškinti, kodėl taip daro, nesugebėdavo, nors ir nemaža jau. Gal tai savotiški vaikiški "prietarai", juk būna tokių, kai vaikai susigalvoja, kad pvz. gražesnius sapnus sapnuotų, galbūt tai ima asocijuotis su malonia savijauta... Vienam tai atstoja "miegamas" žaisliukas, tipo "talismanas", kitam koks nors kitoks ritualas, turintis atnešti "sėkmę" miegant. Bet kuriuo atveju, gal vertėtų pasidomėti, ar vaikas jaučiasi saugus miegodamas, ar nesapnuoja "blogų sapnų", galbūt tas stebuklingas ritualas jį turi saugoti jau ir dienos metu (bendrai, jeigu ieškoma tokių talismanų, tai reiškia kaip ir suaugusiam, užtikrintumo ir pasitikėjimo savimi stoką, mano dukra kaip tik tokia, ir ji mėgsta visokius talismanus, pvz. pakabuką-akmenėlį iš agato, su kuriuo jaučiasi labiau užtikrinta). Ir talismano ar ritualo atėmimas/draudimas vaikui gali tik pakenkti, tokia mano nuomonė.
uups

Mano vyras irgi suka plaukus. Galvodamas. Kazhin, gal reiketu drausti? g.gif
Mazhiau galvotu tongue.gif
O jei rimciau, tai manau jog drausti draudziama wink_3.gif
Psichologe
Manau, kad nieko blogo.
nesekme
Turim problemyte.Mano dukra kol uzmiega velia sau plaukus.Suka tarp pirstu kol susuka i ''dreduka'' dali garbaneliu gavau nukirpt g.gif gaila plaukuciu tokie grazus buvo.Dabar lyg jau maziau.Gal kas susiduret su ta pacia beda.
deliKate
QUOTE(JUNIGEDA2 @ 2008 02 01, 16:29)
Turim problemyte.Mano dukra kol uzmiega velia sau plaukus.Suka tarp pirstu kol susuka i ''dreduka'' dali garbaneliu gavau nukirpt g.gif gaila plaukuciu tokie grazus buvo.Dabar lyg jau maziau.Gal kas susiduret su ta pacia beda.
*

SVEIKA 4u.gif kaip man pazystama sita problema doh.gif nuo pat gimimo mums tas pats:kai maitindavau MP tai kol buvo visai mazgius dare tai svelniau,bet kai pusmecio sulaukem ojojoj..tada sumaniau nusikirpti,turejau tokius ilgus iki uzpakalio,nusizarinau iki kaklo-kaip manot pagelbejo blink.gif schmoll.gif ..o dabar jau 2m,bet pries uzmiegant turi mane apsikabinti ir butinai vistiek kuistis tuose plaukuose,kitaip suma pakelia,man kartais nervai nelaiko,bet juk reikia pripazinti pati kalta doh.gif
TAD MIELOSIOS,KURIOS SKAITYSIT,jeigu dar vaikuciai mazi-ginkit savo principus,nepasiduosit-nes galo nebus,veliau dar sunkiau atpratint..
adriu
vienos pažystamos mergytė tai tokius poilgius plaukučius turėjo,tai su kasytem budavo-ir kol užmigdavo tas kasytes sukdavo. biggrin.gif tai taip juokingai atrodydavo lotuliukas.gif o maniškis kai mažas budavo tai pagave knibinėdavo,ta prasme plunsnas su pirštukais čiupinėdavo per užvalkalą.kol užmigdavo. lotuliukas.gif pas močiūtę kai pasiliko miegot.tai močiūtė ant sinteponines pagalvės paguldė,tai jis kad supiko-negera pagalvė babos,duok su plunksnom lotuliukas.gif
medika
Siaip yra normalu, kad vaikas zaidzia su plaukais - jiems tai teikia malonuma. Jei pradetu rauti, tada reiktu susirupinti, nes toks elgesys jau patologinis.
Pivonija
QUOTE(JUNIGEDA2 @ 2008 02 01, 17:29)
*

pas mus lygiai tas pats. ir man atrodo, kad pas jį mažiau plakų pasidarė. o beto ir man velia plaukus kol užmiega. specialiai lyg ir nerauna sau plaukų, bet kai įsuka pirštą, tai traukdamas vis išpeša kelis plaukus. man kažkaip neramu g.gif
deliKate
QUOTE(Pivonija @ 2008 02 01, 19:06)
pas mus lygiai tas pats. ir man atrodo, kad pas jį mažiau plakų pasidarė. o beto ir man velia plaukus kol užmiega. specialiai lyg ir nerauna sau plaukų, bet kai įsuka pirštą, tai traukdamas vis išpeša kelis plaukus. man kažkaip neramu g.gif
*

na cia juk ivairiai visiems,bet tai nera labai nenormalu,nes tikrai daug vaiku maciau taip darant..jiems tolygu glostymui tai,jie nusiramina liesdami save ir mama..sakau mama,nes pvz vyrui mano plauku netaso g.gif
Semile
girdejau kad taip vaikai daro unsure.gif bet mano nei vienas taip nedare,kiti dar girdejau kad kitas kuno dalis krapstineja bet butent mamai unsure.gif kad teciu negirdejau schmoll.gif
va drauges dukra taso jai ausu paduskeles be ju niekaip neuzmiega doh.gif
mamaErika
Mano dukryte taip pat daro ax.gif Beto ir ryte atsikėlusi man taip pat plaukus liečia, manau jai patinka plaukai biggrin.gif
Zorzeta1984
Mano dukra ir taip daro sau suka plaukucius, bet ne duok dieve salia atsiguli tai ir man velt pradeda doh.gif
deliKate
QUOTE(Zorzeta1984 @ 2008 02 01, 21:51)
Mano dukra ir taip daro sau suka plaukucius, bet ne duok dieve salia atsiguli tai ir man velt pradeda doh.gif
*

istikro maniskis ne tik man velia plaukus,bet pvz gerdamas is gertuves ciumpa sau uz plauku ir maigo savo garbaneles doh.gif is tiesu keistas reiskinys..kodel vaikai taip elgiasi g.gif
asmeryte
Laba diena. Musu 3 metuku dukryte istisai, nesvarbu ka bedarytu suka ar ciupineja savo plaukus. Kitakart buna tiek privelia kad ikisus pirsta traukia ir pesa. Pora kartu issipese po sruoga plauku.Nerimauju,nes tai jau pradejo vykti istisai,ka ji bedarytu. Aksciau tai budavo tik retkarciais, pries miega. Kaip jus manot ar tai normalu?
Ji ima ne tik savo pacios plaukus, bet jai labai patinka ir kitu zmoniu plaukai.Jei ji mane apsikabina is kart uz plauku ima. Pamato kokia moreti ar mergina su ilgais plaukais, sako - grazus tetutes plaukuciai, zodziu kazkokia plauku manija, bet tai jau kazkaip perdaug, jau dabar su vyru drausminam, liepiam traukt ranka is plauku.Nezinau ar cia gerai mes darom.O dal cia tik kazkoks vaikiskas iprotis,kuri isaugs ?
Noriu_padovanoti
Vaikas save ramina. Stresas gali būti jau praėjęs, bet įprotis gali likti ilgam, nes tas galvos masažas šiaip jau malonus... galima atpratinti nukerpant plaukus arba kuo dažniau glostyti vaikui galvelę pasisodinus ant kelių... sakyti: "kai norėsi pasukti plaukučius, atbėk pas mane, aš tau paglostysiu plaukučius, tau nereikės pačiai sukti..." ax.gif Piktai drausti nereikia, geriau sušvelninti šį įprotį - t.y. perimti į savo rankas.
xinax
Nu kažkaip trijų metų mergaitei kirpti plaukus (dar kai ji žavisi net ir kitų žmonių plaukais), manau būtų žiauru. Panašu, kad ji taip elgdamasi ramina save (anksčiau tai darydavo prieš užmiegant-ramindavo save, dabar tą būda panaudoja ir su esamu nerimu ar įtampa susitvarkyti.
asmeryte
aciu uz atsakymus 4u.gif
Raselija
pas mus lygiai ta pati beda doh.gif kai tik pradejo rankytem uzciupti plaukucius, tai ir prasidejo doh.gif kol neilgi buvo, tai dar ne taip susukdavo, bet dabar tai kazkoks siaubas doh.gif buvo kelis kartus taip susukus, kad teko kelias sruogas iskirpt doh.gif o plaukucius grazius ir ilgokus turi.
is pradziu sukdavo tik pries miegeli (galvodavau, kad nusiramina taip), o dabar nera minutes, kad nesuktu doh.gif jei apsikabinam, tai ji pradeda man sukti.neleidziam, aiskinam, kad plaukuciu niekas nesuka, kad reikia juos susiristi (kita didele beda, kad plaukuose negali buti nei vienos gumutes ar sagtuko.pradejau net risti su savo, kur risuosi noredama prisegamus plaukus prisisegti, tai ji istraukia jas su visais plaukais doh.gif ) o taip gaila nukirpti trumpai verysad.gif net nezinau ka daryt ar kokios to priezastys galetu but unsure.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.