Mano sunui 3 metai,nuo kokiu 1 metu suka plaukus(t.y.virsugalvyje esancius)Anksciau taip darydavo pries uzmigdamas, o dabar daro kai pavarges,galvodamas,zaisdamas.Tai jo kaip atsipalaidavimo budas.Ar reikia drausti,o gal tai nieko blogo?
Kokio ilgumo sūnaus plaukai, kad netgi kuodą susisuka? (beje, man labai gražu berniukai ilgesniais plaukais, jei ką
Mano vyras irgi suka plaukus. Galvodamas. Kazhin, gal reiketu drausti? Mazhiau galvotu O jei rimciau, tai manau jog drausti draudziama
Manau, kad nieko blogo.
Turim problemyte.Mano dukra kol uzmiega velia sau plaukus.Suka tarp pirstu kol susuka i ''dreduka'' dali garbaneliu gavau nukirpt
QUOTE(JUNIGEDA2 @ 2008 02 01, 16:29) Turim problemyte.Mano dukra kol uzmiega velia sau plaukus.Suka tarp pirstu kol susuka i ''dreduka'' dali garbaneliu gavau nukirpt SVEIKA TAD MIELOSIOS,KURIOS SKAITYSIT,jeigu dar vaikuciai mazi-ginkit savo principus,nepasiduosit-nes galo nebus,veliau dar sunkiau atpratint..
vienos pažystamos mergytė tai tokius poilgius plaukučius turėjo,tai su kasytem budavo-ir kol užmigdavo tas kasytes sukdavo.
Siaip yra normalu, kad vaikas zaidzia su plaukais - jiems tai teikia malonuma. Jei pradetu rauti, tada reiktu susirupinti, nes toks elgesys jau patologinis.
QUOTE(JUNIGEDA2 @ 2008 02 01, 17:29) Turim problemyte.Mano dukra kol uzmiega velia sau plaukus.Suka tarp pirstu kol susuka i ''dreduka'' dali garbaneliu gavau nukirpt pas mus lygiai tas pats. ir man atrodo, kad pas jį mažiau plakų pasidarė. o beto ir man velia plaukus kol užmiega. specialiai lyg ir nerauna sau plaukų, bet kai įsuka pirštą, tai traukdamas vis išpeša kelis plaukus. man kažkaip neramu QUOTE(Pivonija @ 2008 02 01, 19:06) pas mus lygiai tas pats. ir man atrodo, kad pas jį mažiau plakų pasidarė. o beto ir man velia plaukus kol užmiega. specialiai lyg ir nerauna sau plaukų, bet kai įsuka pirštą, tai traukdamas vis išpeša kelis plaukus. man kažkaip neramu na cia juk ivairiai visiems,bet tai nera labai nenormalu,nes tikrai daug vaiku maciau taip darant..jiems tolygu glostymui tai,jie nusiramina liesdami save ir mama..sakau mama,nes pvz vyrui mano plauku netaso
girdejau kad taip vaikai daro
va drauges dukra taso jai ausu paduskeles be ju niekaip neuzmiega
Mano dukryte taip pat daro
Mano dukra ir taip daro sau suka plaukucius, bet ne duok dieve salia atsiguli tai ir man velt pradeda
QUOTE(Zorzeta1984 @ 2008 02 01, 21:51) Mano dukra ir taip daro sau suka plaukucius, bet ne duok dieve salia atsiguli tai ir man velt pradeda istikro maniskis ne tik man velia plaukus,bet pvz gerdamas is gertuves ciumpa sau uz plauku ir maigo savo garbaneles
Laba diena. Musu 3 metuku dukryte istisai, nesvarbu ka bedarytu suka ar ciupineja savo plaukus. Kitakart buna tiek privelia kad ikisus pirsta traukia ir pesa. Pora kartu issipese po sruoga plauku.Nerimauju,nes tai jau pradejo vykti istisai,ka ji bedarytu. Aksciau tai budavo tik retkarciais, pries miega. Kaip jus manot ar tai normalu?
Ji ima ne tik savo pacios plaukus, bet jai labai patinka ir kitu zmoniu plaukai.Jei ji mane apsikabina is kart uz plauku ima. Pamato kokia moreti ar mergina su ilgais plaukais, sako - grazus tetutes plaukuciai, zodziu kazkokia plauku manija, bet tai jau kazkaip perdaug, jau dabar su vyru drausminam, liepiam traukt ranka is plauku.Nezinau ar cia gerai mes darom.O dal cia tik kazkoks vaikiskas iprotis,kuri isaugs ?
Vaikas save ramina. Stresas gali būti jau praėjęs, bet įprotis gali likti ilgam, nes tas galvos masažas šiaip jau malonus... galima atpratinti nukerpant plaukus arba kuo dažniau glostyti vaikui galvelę pasisodinus ant kelių... sakyti: "kai norėsi pasukti plaukučius, atbėk pas mane, aš tau paglostysiu plaukučius, tau nereikės pačiai sukti..."
Nu kažkaip trijų metų mergaitei kirpti plaukus (dar kai ji žavisi net ir kitų žmonių plaukais), manau būtų žiauru. Panašu, kad ji taip elgdamasi ramina save (anksčiau tai darydavo prieš užmiegant-ramindavo save, dabar tą būda panaudoja ir su esamu nerimu ar įtampa susitvarkyti.
aciu uz atsakymus
pas mus lygiai ta pati beda
is pradziu sukdavo tik pries miegeli (galvodavau, kad nusiramina taip), o dabar nera minutes, kad nesuktu |