Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ženklų kalba girdinčiam vaikui
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Ankstyvasis ugdymas
Pages: 1, 2, 3, 4
brasta
QUOTE(ene @ 2010 02 18, 19:59)
Klausei? biggrin.gif Aš bandžiau, bet supratau, kad viena, kuri labai išsamiai kažkokią ligą aprašė realiai nežino kas yra girdinčių kūdikių gestų kalba. Tai daugiau nesiaiškinau.

*

Man nereikia klausti. Pati dirbu tą darbą. Galit ir mane laikyt nekompetetinga logopede... biggrin.gif Kad ir kiek skaičiau ir domėjausi apie tai, savo nuomonės nepakeičiau... Tačiau veltis į diskusijas neturiu nei laiko, nei noro... Beja, manau, kad ir ši tema ne tokiu tikslu buvo sukurta...
Papildyta:
QUOTE(ene @ 2010 03 05, 22:59)
Aš kažkada ieškodama priežasčių, kodėl gestai laviną verbalinę kalbą sugalvojau, kad vaikas rodydamas gestus laviną smulkiąją motoriką, kuri (tikrai visi žino) turi įtakos vaiko kalbos raidai.
*

Ši priežastis privertė nusišypsoti...
ene
QUOTE(brasta @ 2010 03 10, 02:35)
Man nereikia klausti. Pati dirbu tą darbą. Galit ir mane laikyt nekompetetinga logopede... biggrin.gif Kad ir kiek skaičiau ir domėjausi apie tai, savo nuomonės nepakeičiau... Tačiau veltis į diskusijas neturiu nei laiko, nei noro... Beja, manau, kad ir ši tema ne tokiu tikslu buvo sukurta...
Papildyta:

Ši priežastis privertė nusišypsoti...
*

Apie kompetenciją supermamose nenuspręsi. Tiesiog norėčiau išgirsti ne emocijomis paremtą nuomonę, bet niekas tokios neišsakė.

Kodėl sukėlė juoką? smile.gif Kažkada draugei aiškinau kaip čia viskas "faina" ir sugalvojau tokią priežastį, tiesą pasakius, neteko susidurti su jokiu tyrimu tai teigiančiu smile.gif Bet vis tiek galvoju, kad pakankamai logiškai skamba smile.gif
brasta
QUOTE(ene @ 2010 03 10, 09:39)
Kodėl sukėlė juoką? smile.gif Kažkada draugei aiškinau kaip čia viskas "faina" ir sugalvojau tokią priežastį, tiesą pasakius, neteko susidurti su jokiu tyrimu tai teigiančiu smile.gif Bet vis tiek galvoju, kad pakankamai logiškai skamba smile.gif
*

Čia taip pat man nuskambėjo, kaip važiuoti iš Vilniaus į Kauną pro Klaipėdą... jei ženklų kalbos tikslas- per smulkiąją motoriką lavinti kalbą (jūs tik tokį tenurodėt), bet daroma tai beprasmiu aplinkkeliu... juk yra ir taip milijonai būdų smulkiajai motorikai lavinti...
ene
QUOTE(brasta @ 2010 03 11, 11:33)
Čia taip pat man nuskambėjo, kaip važiuoti iš Vilniaus į Kauną pro Klaipėdą... jei ženklų kalbos tikslas- per smulkiąją motoriką lavinti kalbą (jūs tik tokį tenurodėt), bet daroma tai beprasmiu aplinkkeliu... juk yra ir taip milijonai būdų smulkiajai motorikai lavinti...
*

biggrin.gif:D:D Manau pati puikiai suprantate, kad gestų kalbos pagrindinis tikslas yra bendrauti su kūdikiais biggrin.gif tikrai ne lavinti smulkiąją motoriką (keista, kad aš galėjau taip parašyti smile.gif )
agneb
Manau, kad vaikas daug geriau jauciasi, kai mato, kad ji supranta, o zenklu kalba tai ir daro-padeda tevams suprasti vaiko poreikius ir juos patenkinti.
Aisku nereikia persistengti ir vaiko mokyti vien zenklu kalbos, na bet cia manau jau savaime aisku 4u.gif
bim-bam
gal kam bus idomu sekti si projekta 4u.gif
vasareja123
QUOTE(agneb @ 2010 03 17, 14:28)
Manau, kad vaikas daug geriau jauciasi, kai mato, kad ji supranta, o zenklu kalba tai ir daro-padeda tevams suprasti vaiko poreikius ir juos patenkinti.
Aisku nereikia persistengti ir vaiko mokyti vien zenklu kalbos, na bet cia manau jau savaime aisku 4u.gif
*

pritariu, po to tingi kalbėt
ene
QUOTE(vasareja123 @ 2010 03 20, 17:05)
*

Vasareja123, o Jūs žinote kaip girdintys kūdikiai mokomi gestų?
bim-bam
QUOTE(vasareja123 @ 2010 03 20, 14:05)
*

keistai nuskambejo tas 'tingi kalbet' rolleyes.gif kai jau prades kalbet, manau tikrai netinges biggrin.gif
*DonAngel*
Ar, kol vaikas nerodo nei vieno ženklo, apsiriboti su 3-4 ženklais, ar ne? Man kažkaip atrodo, kad, jei vaikas nėra matęs pvz. laivas, traukinys, tai jį mokyti šių ženklų neverta g.gif g.gif Ar aš teisingai suprantu?
Na pvz.turiu knygelę su paveikslėliais:laivas,traukinys, lėlė, triratukas ir kt. Ar jau galiu vartyti su vaiku ir kartoti tuos ženklus? g.gif

QUOTE(bim-bam @ 2010 03 20, 22:59)
keistai nuskambejo tas 'tingi kalbet'  rolleyes.gif kai jau prades kalbet, manau tikrai netinges  biggrin.gif
*

Labas,

kaip sekasi mokslai? Kiek ženklų šiuo metu mokini? "Pienuką" jau rodo? tongue.gif
ene
QUOTE(DoNeila @ 2010 04 08, 13:07)
Ar, kol vaikas nerodo nei vieno ženklo, apsiriboti su 3-4 ženklais, ar ne? Man kažkaip atrodo, kad, jei vaikas nėra matęs pvz. laivas, traukinys, tai jį mokyti šių ženklų neverta g.gif  g.gif Ar aš teisingai suprantu?
Na pvz.turiu knygelę su paveikslėliais:laivas,traukinys, lėlė, triratukas ir kt. Ar jau galiu vartyti su vaiku ir kartoti tuos ženklus? g.gif

Kol nerodo, apsiribokit keliais gestais.
Kirameki
Sveikos 4u.gif Na, kaip sekasi mokinti vaikučius? ax.gif
Aš čia netyčia pagavau rodant ženkliuką, tai pasirodysim biggrin.gif Gal ir kitos pademonstruokit, kaip jūsų vaikučiai rodo ženkliukus bigsmile.gif

user posted image

(močiutė)

O šiaip jau mokam visai nemažai ženkliukų: pienukas, valgyti, gerti, bananas, obuoliukas, kiaušinukas, duonytė, ant puoduko, žuvytė, drambliukas, karvytė, šuniukas, katytė, paukščiukas, meškiukas, knygutė, dar ir užtenka didis.gif Aišku, ne visus dar rodo teisingai, bet tikrai eina suprasti, kokį ženkliuką rodo thumbup.gif
ene
QUOTE(Kirameki @ 2010 04 15, 10:07)
Aš čia netyčia pagavau rodant ženkliuką, tai pasirodysim biggrin.gif  Gal ir kitos pademonstruokit, kaip jūsų vaikučiai rodo ženkliukus bigsmile.gif

Sužavėta thumbup.gif Puikiai pagautas kadras. Labai sunku nufotografuoti vaikutį, kad būtų aiškus gestas. Labai norėčiau tokią nuotrauką įdėti į facebook'o Kūdikio kalbos puslapį.

Super thumbup.gif
Kirameki
QUOTE(ene @ 2010 04 15, 09:30)
Sužavėta  thumbup.gif  Puikiai pagautas kadras. Labai sunku nufotografuoti vaikutį, kad būtų aiškus gestas. Labai norėčiau tokią nuotrauką įdėti į facebook'o Kūdikio kalbos puslapį.

Super  thumbup.gif
*

blush2.gif

jei tinka - galit panaudoti rolleyes.gif
ene
QUOTE(Kirameki @ 2010 04 15, 10:33)
blush2.gif

jei tinka - galit panaudoti rolleyes.gif
*

Labai didelis dėkui 4u.gif

Beje, mielai į savo blogą dedu ne tik Kūdikio kalbos mokinių, bet ir visų bendraminčių istorijas, nuotykius, netikėtus vaikučių "pasisakymus".

*DonAngel*
QUOTE(Kirameki @ 2010 04 15, 09:07)
O šiaip jau mokam visai nemažai ženkliukų: pienukas, valgyti, gerti, bananas, obuoliukas, kiaušinukas, duonytė, ant puoduko, žuvytė, drambliukas, karvytė, šuniukas, katytė, paukščiukas, meškiukas, knygutė, dar ir užtenka didis.gif Aišku, ne visus dar rodo teisingai, bet tikrai eina suprasti, kokį ženkliuką rodo  thumbup.gif
*

Kaip faina wub.gif wub.gif wub.gif Nuo kokio amžiaus pradėjai mokyti gestų? Ir kada pradėjo vaikas rodyti juos?

Man trūksta pastiprinimo, padrąsinimo, kad nepritrūkt kantrybės ir motyvacijos pralaukt tuos du tris mėn., kol kažkokį ženklą vaikas parodys cool.gif O šiaip vis atrodo, kad kažką ne taip darau, nepakankamai dažnai mokinu ženklų vaiką unsure.gif ar dar ką.... Kada bus tas lūžis ax.gif cool.gif
Kol kas sunku mergytės dėmesį atkreipti į mano rodomus ženklus g.gif
bim-bam
QUOTE(DoNeila @ 2010 04 27, 20:29)
Kaip faina wub.gif  wub.gif  wub.gif Nuo kokio amžiaus pradėjai mokyti gestų? Ir kada pradėjo vaikas rodyti juos?

Man trūksta pastiprinimo, padrąsinimo, kad nepritrūkt kantrybės ir motyvacijos pralaukt tuos du tris mėn., kol kažkokį ženklą vaikas parodys cool.gif  O šiaip vis atrodo, kad kažką ne taip darau, nepakankamai dažnai mokinu ženklų vaiką unsure.gif ar dar ką.... Kada bus tas lūžis ax.gif  cool.gif
*

as dabar is bibles pasiemiau knug apie gestu kalba girdintiems vaikams (ne Lietuvoje cia, Lt kiek ziurejau nelabai bibliotekose imanoma rast, kazi ar knygynuose pirkt yra g.gif ) tai labai fainos thumbup.gif ten kaip tik raso, kad gestu mokyt reikia ne rimtai mokyt, o tiesiog itraukt gestus i kasdienybe, ne specialiai prasyt vaiko, kad paziuretu ka rodai, o kazkaip zaismingiau pateikt viska, kad nebutu toks grynas rimtas mokymas smile.gif

as dar irgi rezultatu daug nesulaukiau. pienuko zenkla rodo, kitu neatpazistu dar, nes buna daznai kazka rodo, bet nesuprantu ka blush2.gif net is konteksto neiseina suprast dar man doh.gif bet nenuleidziu ranku ir rodau toliau, vis tiek blogiau nebus smile.gif
Kirameki
QUOTE(DoNeila @ 2010 04 27, 22:29)
Kaip faina wub.gif  wub.gif  wub.gif Nuo kokio amžiaus pradėjai mokyti gestų? Ir kada pradėjo vaikas rodyti juos?

Man trūksta pastiprinimo, padrąsinimo, kad nepritrūkt kantrybės ir motyvacijos pralaukt tuos du tris mėn., kol kažkokį ženklą vaikas parodys cool.gif  O šiaip vis atrodo, kad kažką ne taip darau, nepakankamai dažnai mokinu ženklų vaiką unsure.gif ar dar ką.... Kada bus tas lūžis ax.gif  cool.gif
*

Aš čia kažkada jau rašiau - pradėjau mokyti 10 mėn. Rodžiau pienuką. Po savaitės ar dviejų pradėjo mėgdžioti (kai rodžiau aš, ir ji rodydavo iš paskos), o dar po savaitėlės pradėjo rodyti kai pati norėdavo pienuko.
Tu nenusimink, kad nereaguoja dukrytė, dar mažutė ji pas tave mirksiukas.gif Žinau, kad rašo/kalba visaip dėl to, kada reikia pradėt mokyti. Bet mažuliukai labai ilgai mokosi... O ar taviškė jau rodo ate? ploja katučių? Aš manau, kad kai šituos "ženklus" išmoksta pamėgdžioti, tada ir visų kitų gali pradėti mokyti. Nebus tada tiek streso ir nusivylimo, kad vaikas nekartoja ženklų rolleyes.gif
O va dabar pas mano dukrytę tai toks pakilimas šitoj srity - vos parodau ir iš karto kartoja. Kartais pastebiu, kad nori labai ką nors pasakyti, o ženkliuko atitinkamo dar nesu parodžiusi tai tik makaluoja makaluoja rankytėm... hihihi.gif
*DonAngel*
QUOTE(Kirameki @ 2010 04 28, 19:46)
Aš čia kažkada jau rašiau - pradėjau mokyti 10 mėn. Rodžiau pienuką. Po savaitės ar dviejų pradėjo mėgdžioti (kai rodžiau aš, ir ji rodydavo iš paskos), o dar po savaitėlės pradėjo rodyti kai pati norėdavo pienuko.
Tu nenusimink, kad nereaguoja dukrytė, dar mažutė ji pas tave  mirksiukas.gif Žinau, kad rašo/kalba visaip dėl to, kada reikia pradėt mokyti. Bet mažuliukai labai ilgai mokosi... O ar taviškė jau rodo ate? ploja katučių?
*Aš manau, kad kai šituos "ženklus" išmoksta pamėgdžioti, tada ir visų kitų gali pradėti mokyti. Nebus tada tiek streso ir nusivylimo, kad vaikas nekartoja ženklų rolleyes.gif
**O va dabar pas mano dukrytę tai toks pakilimas šitoj srity - vos parodau ir iš karto kartoja. Kartais pastebiu, kad nori labai ką nors pasakyti, o ženkliuko atitinkamo dar nesu parodžiusi tai tik makaluoja makaluoja rankytėm... 
*

*Ne dar nieko nerodo - nei atia, nei katučių ax.gif Ir aš skaičiau, kad tada laikas mokyti mirksiukas.gif
**Vat to pakilimo ir laukiu wub.gif Tada gali rimtai su vaiku užsiimti, mokyti, kartoti žaidžiant rolleyes.gif

Ar tetukas jums padeda mokytis? Pasijungė į tai?
Kirameki
QUOTE(DoNeila @ 2010 04 28, 23:16)
Ar tetukas jums padeda mokytis? Pasijungė į tai?
*

Na, kai kalbėjom su juo mokyti ar ne, tai labai palaikė, sakė - aišku mokykim. Ir labai džiaugiasi, kai išmoksta dukrytė naujų ženklų kokių. Bet tiesą sakant, nė karto nemačiau kad jis rodytų kokį nors ženklą doh.gif Pvz, klausia jos ar ji nori gerti. Sakau - kodėl nerodai ženklo? Sako - tai kad ji ir taip supranta doh.gif Bet gal kada ir rodo, kai dviese bendrauja, gal tik aš nepastebiu g.gif Na, bet man svarbiausia, kad šiaip iš principo palaiko mane ir džiaugiasi mūsų pasiekimais ax.gif
*DonAngel*
QUOTE(Kirameki @ 2010 04 28, 23:21)
Na, kai kalbėjom su juo mokyti ar ne, tai labai palaikė, sakė - aišku mokykim. Ir labai džiaugiasi, kai išmoksta dukrytė naujų ženklų kokių. Bet tiesą sakant, nė karto nemačiau kad jis rodytų kokį nors ženklą  doh.gif Pvz, klausia jos ar ji nori gerti. Sakau - kodėl nerodai ženklo? Sako - tai kad ji ir taip supranta doh.gif Bet gal kada ir rodo, kai dviese bendrauja, gal tik aš nepastebiu g.gif Na, bet man svarbiausia, kad šiaip iš principo palaiko mane ir džiaugiasi mūsų pasiekimais ax.gif
*

Pas mus lygiai taip pat mirksiukas.gif
Vover
Sveiki:) pasigirsiu ir as, tiksliau ne pasigirsiu, o pasidziaugsiu, kad vaikelis parode pirma zenkla "pienas". Pradejo zenkla rodyti apie 7 su puse menesio amziaus. Tik kol supratom mes, kazkaip lyg moja rankyte ir kviecia pas save atrodo. Zenklu nemokinom intensyviai, kai buvom triju menesiu , perkaiciau straipsni zurnale, pradejom rodyt karts nuo karto zenkla "pienas" , "dar" , "gana" su vyru. Taip ir slinko menesiai, as paskutiniu metu isvis karta i savaite gal tik parodydavau, vyras irgi papasaves buvo, kol viena diena amo netekom, kai supratom, kad vaikinas rodo "pieno" !!!
net pasigailejau, kad daugiau zenklu nemokiau:) jausmas toks stebuklingas, kaip smagu, kad galim suprast toki maza zmogu.
dabar mums suejo 8 menesiai, susiemem ir pratesem mokymus,mokau "gerti", "maudytis" ir "paukstis", "gana", Bet mes tai tik bendraudami tai darom, knygutem nesinaudojam, iseina is zaidybiniu situaciju.
ir dar noriu paklaust, kada vaikelis rodo zenkla . ar kai jis nori pieno, ar tiesiog siaip? Nes zenkla kartais rodo visiems: ir mano mamai, ir draugams kurie pas mus uzsuka. gal kas zino apie tai?
bim-bam
man irgi sunku suprasti ar zenkla rodo, ar ka... bet kazkaip stengiuos susigaudyt smile.gif tik va neaisku, ar kai nori pienuko, rodo pienukas, nes buna kad ir siaip bet kur bet kada atrodo lyg rodytu g.gif
ir dar labai smagu, kai 'dar' parodo valgydamas wub.gif tik gaila ne daznai to sulaukiu, ale vis tiek smagu ax.gif
isvis tokie mazi zmoguciai, o tokie atrodo gudrus, tokie protingi wub.gif
Kirameki
Aš, rodos, skaičiau kažkur, kad tokiu atveju reiktų atsakyti į tą vaiko ženklą, t.y. duoti pieno. Nesvarbu kad atrodytų lyg nenori, ar dėl kokios kitos priežasties rodo. Taip vaikas geriau supras ryšį tarp to kad jis rodo ženklą "pienas" ir gauna pieno. Nes jei tik džiaugiatės kad parodo, o nieko neduodat, tai tada nebeaišku, kam tas ženklas reikalingas.
Tai va, duokit pieno kai tik parodo. Tada supras kad be reikalo nerodyti, o tik kai nori pienuko iš tikrųjų biggrin.gif
ene
QUOTE(Vover @ 2010 05 02, 00:11)
Sveiki:) pasigirsiu ir as, tiksliau ne pasigirsiu, o pasidziaugsiu, kad vaikelis parode pirma zenkla "pienas".

ir dar noriu paklaust, kada vaikelis rodo zenkla . ar kai jis nori pieno, ar tiesiog siaip? Nes zenkla kartais rodo visiems: ir mano mamai, ir draugams kurie pas mus uzsuka. gal kas zino apie tai?
*

Sveikinimai 4u.gif O jūs įsivaizduojat, kaip vaikutis jaučiais? "Pagaliau! Aš tiek mykiau, rėkiau ir pagaliau jie suprato, kad aš irgi suprantu!!! Tai duokit man to pieno!" smile.gif (Čia per kažkokį filmą panašiai vaikutis dar pilve kalbėdavo smile.gif ).

Vaikelis gestą rodyti gali daugeliu variantu ir kai alkanas, ir kai galvoja, ir kai nori, kad jus nudžiuginti, ir pan...

QUOTE(bim-bam @ 2010 05 03, 07:13)
smile.gif  tik va neaisku, ar kai nori pienuko, rodo pienukas, nes buna kad ir siaip bet kur bet kada atrodo lyg rodytu  g.gif

smile.gif Tai pati ir atsakėt, kad ir kai pieno nori, ir šiaip smile.gif

QUOTE(Kirameki @ 2010 05 03, 11:09)
Aš, rodos, skaičiau kažkur, kad tokiu atveju reiktų atsakyti į tą vaiko ženklą, t.y. duoti pieno.

O jei vaikas rodo gestą "lietus"? Dėl švento reikalo laukan gi nestumsi vaiko, ar ne? wink.gif
Kirameki
QUOTE(ene @ 2010 05 03, 21:15)
O jei vaikas rodo gestą "lietus"? Dėl švento reikalo laukan gi nestumsi vaiko, ar ne? wink.gif
*

Kam tie kraštutinumai? Juk ir kai kalbantis vaikas aiškiausiai pasakys "noriu lietaus" jūs jam jo neduosite. Bet jei sakys "noriu pieno" - duosite, o ne nusišypsosit ir pasidžiaugsit, kad va, kaip gražiai moka paprašyti...
Juk kam mokinam to ženklo "pienas"? Kad pasigrožėtumėm kaip šauniai vaikutis jį rodo, ar kad žinotumėm, kada jis nori gerti pienuką? g.gif Manau, bent jau pradžioje reiktų pienuką ir duoti, kai vaikas parodo ženklą. Kad įsisąmonintų ryšį tarp rodomo ženklo ir gaunamo rezultato. Taip greičiau supras, kad šitokiu būdu galima paprašyti ir kad jo norų yra paisoma.
Yra ženklai, kuriuos mokinam šiaip, daiktams apibūdinti - lietus, gėlė, šuo ir t.t.... O yra ženklai, kuriuos mokinam, kad galėtumėm geriau suprasti vaikučio norus - valgyti, gerti, pieno, ant puoduko, dar, užtenka ir pan. Tai į juos reiktų atitinkamai ir reaguoti, manau.
Bet OK, čia tik mano nuomonė, galite ją tiesiog praleisti pro akis cool.gif (nu bet dievaž kažkur ar skaičiau, ar filme mačiau g.gif ).
ene
QUOTE(Kirameki @ 2010 05 03, 11:09)

Tai va, duokit pieno kai tik parodo. Tada supras kad be reikalo nerodyti, o tik kai nori pienuko iš tikrųjų  biggrin.gif
*

Dėl šio teiginio "tie kraštutinumai" smile.gif . Šis teiginys nėra teisingas dėl kelių priežasčių. Viena jų yra ta, kad vaikas išmokęs rodyti gestą tikrai gali jį rodyti ir visai nenorėdamas pieno, o tiesiog besidžiaugdamas tėvų džiaugsmu. Arba (klasės pavyzdys) džiaugiasi, kad gavo pieno ir rodo šį gestą. Taigi išversti į pasakymą "noriu pieno" yra tik iš dalies teisinga. Bet, esu tikra, kad mamos namie gyvena paprasčiau: jei vaikas gali būti alkanas - duoda valgyti, jei vaikas valgo - pasidžiaugia, kad moka parodyti gestą, ar ne, Kirameki? 4u.gif
Kirameki
Aha smile.gif
karamel
Sveikos... O mes nmokėmės ženklų ir nukentėjom, jei galima taip sakyt. Nuėjom pas logopedę metukų proga, na apžiūra, o žodžių nesakom tiek kiek reikia, nes bent jau pusė - ženklai verysad.gif Liepė nieko neduot kol garso jokio neišleis, sakė tai nėra gerai unsure.gif
ene
QUOTE(karamel @ 2010 05 07, 19:04)
Sveikos... O mes nmokėmės ženklų ir nukentėjom, jei galima taip sakyt. Nuėjom pas logopedę metukų proga, na apžiūra, o žodžių nesakom tiek kiek reikia, nes bent jau pusė - ženklai  verysad.gif  Liepė nieko neduot kol garso jokio neišleis, sakė tai nėra gerai  unsure.gif
*

Jei gerai supratau, tai logopedė nusprendė, kad metų vaikas sako nepakankamai žodžių, ar ne?
Kirameki
o tai kiek žodžių turi sakyti metukų vaikas? g.gif
Kirameki
Sveikos,
aš dar pademonstruosiu kaip mes ženkliukus rodom ax.gif

Čia mes taip rodom "viskas, gana", na jau atseit iki kaklo biggrin.gif

user posted image

čia - "dar"

user posted image

o čia - "mergaitė"

user posted image

blush2.gif
bim-bam
QUOTE(karamel @ 2010 05 07, 16:04)
Sveikos... O mes nmokėmės ženklų ir nukentėjom, jei galima taip sakyt. Nuėjom pas logopedę metukų proga, na apžiūra, o žodžių nesakom tiek kiek reikia, nes bent jau pusė - ženklai  verysad.gif  Liepė nieko neduot kol garso jokio neišleis, sakė tai nėra gerai  unsure.gif
*

o kiek zodziu turi sakyt metinukas? g.gif

maniskis irgi daug nesako, tik mama ir tete, o daugiau ciauska savo kalba, bet man jau atrodo kad ir taip kalbininkas, tiek daug sneka wub.gif

tiesa, pradejom rodyti zenkla 'batai', atnesa batukus ir rodo, o kiek vaikui laimes kai suprantu kad turi galvoj batukus ir pasakau cia tavo batai thumbup.gif ir man tada laime spilnos kelnes, kad vaikui gera.

nors ta mokymasi zenklu paskutiniu metu apleidom. kazkaip atrodo tiek daug supranta ir e zenklu, buna pamirstu.. blush2.gif
ene
QUOTE(Kirameki @ 2010 06 02, 08:55)
Sveikos,

Esu apžavėta, sužavėta. Šaunuolė Kirameki thumbup.gif Ta proga, net konkursėlį Kūdikio kalbos facebook'e suorganizavau ir primygtinai kviečiu jus sudalyvauti jame. bigsmile.gif Visas kitas norinčias, taip pat kviečiu fotografuoti ir rodyti ką vaikučiai moka smile.gif
Alchemie
Metu vaikas pagal aukstus reikalavimus turetu sakyti iki 20 zodziu, siaip turetu buti daug skiemenavimu ir kai kurie ju su reiksme ale mama, tete, baba, auau, ate ir pan. Tokio amziaus vaikas repetuoja sakinio intonacija, kalba pats savo kalba vingiuodamas ir kartodama (repetuodamas) garsu junginius
*DonAngel*
Aš apturėjau širdies džiaugsmą clap_1.gif clap_1.gif - Neila pradėjo rodyti pirmą ženklą "pienukas" - be galo gera wub.gif wub.gif Tris mėn. "dirbau", o atrodo ji visai nekreipė dėmesio į mane, kai rodydavau ženklus rolleyes.gif

Papildyta:
QUOTE(Kirameki @ 2010 06 02, 07:55)
Sveikos,

Čia mes taip rodom "viskas, gana", na jau atseit iki kaklo biggrin.gif

user posted image

Nu kaip miela žiūrėti tongue.gif

O iš kur "viskas, gana" ženklą sugalvojote ar toks ir yra, nes aš kitokį žinau, bet šis aiškesnis lengvesnis g.gif
Kirameki
QUOTE(DoNeila @ 2010 06 13, 22:25)
Aš apturėjau širdies džiaugsmą clap_1.gif  clap_1.gif  - Neila pradėjo rodyti pirmą ženklą "pienukas" - be galo gera    wub.gif  wub.gif Tris mėn. "dirbau", o atrodo ji visai nekreipė dėmesio į mane, kai rodydavau ženklus  rolleyes.gif

Papildyta:
Nu kaip miela žiūrėti tongue.gif

O iš kur "viskas, gana" ženklą sugalvojote ar toks ir yra, nes aš kitokį žinau, bet šis aiškesnis lengvesnis g.gif
*

Sveikinimai su pirmuoju ženkliuku 4u.gif

Ne, ne toks, bet šitas ir man pasirodė paprastesnis. Na, nežinau, dabar gal jau "nebemadinga" tai rodyti, bet šiaip tai pati iš savo vaikystės tikrai prisimenu, kad taip rodydavom, kai jau būdavo gana/pakankamai ko nors. "Man jau iki čia" kas nors - ir perbrauki ranka per kaklą. Ar jūs nepamenat? g.gif
*DonAngel*
QUOTE(Kirameki @ 2010 06 13, 22:34)
Sveikinimai su pirmuoju ženkliuku 4u.gif

Ne, ne toks, bet šitas ir man pasirodė paprastesnis. Na, nežinau, dabar gal jau "nebemadinga" tai rodyti, bet šiaip tai pati iš savo vaikystės tikrai prisimenu, kad taip rodydavom, kai jau būdavo gana/pakankamai ko nors.  "Man jau iki čia" kas nors - ir perbrauki ranka per kaklą. Ar jūs nepamenat?
*

Na manau naudodavome tokį ženklą g.gif
superlaiminga
Sveiki mažulėliai, dar negalintys kalbėti 4u.gif ,

kviečiu jus ir jūsų mamytes prisijungti prie kūdikių gestų kalbos bičiulių būrio.

Vasarai pasibaigus, prasidės pamokėlės, kurios nustebins kiekvieną smile.gif

Daugiau informacijos:

http://kalbarankele.blogspot.com/2010/08/k...biciuliams.html

Iš arčiau susipažinti su pamokėlių mokytoja ir savomis akytėmis pamatyti, kas yra ta kūdikių gestų kalba, galite čia:

www.eguru.lt

Iki susitikimų.

Kūdikių gestų kalba - tai ne tik smagu, bet ir naudinga.

Ramunė Želionienė
gedimine
Nepaprastai likau suzaveta Kirameki bigsmile.gif Kokia grazi jusu mergyte 4u.gif
superlaiminga
Sveiki, kūdikių gestų kalbos bičiuliai.

Labai laukiu susitikimo Kaune, rugsėjo 23 d.

http://kalbarankele.blogspot.com/2010/09/k...alba-kaune.html

Taip pat ir Šiauliuose, spalio 7 dieną.

Sekite informaciją tinklaraštyje:

http://kalbarankele.blogspot.com

Ramunė
*DonAngel*
QUOTE(superlaiminga @ 2010 09 04, 21:28)
Taip pat ir Šiauliuose, spalio 7 dieną.

Sekite informaciją tinklaraštyje:

http://kalbarankele.blogspot.com
Ramunė
*

clap.gif clap.gif clap.gif Šiauliuose thumbup.gif

Puslapyje rašo spalio 4 d.
Lailatina
Sveiki.

Keliu tema i virsu ir prisijungiu prie zenklus mokinanciu mamu. As dar tik vakar pradejau rodyti pieniuko zenkla. Dukrytei 6,5 menesio. Patebejau kad jau pradeda rankytemis katuciu rodyti, nors dar tik tada kai pati to nori. Bet manau pats laikas pradeti mokinti zenkliuku. Neketinu ismokinti labai daug zenklu, nebent jai paciai tai patiktu. Viliuosi kad anksti prades sneketi. Bet iki tol manau zenkliukai labai pravers smile.gif

Prasau mamytes ir toliau dalintis pasiekimais.
Juracka
tema kazko numirusi, nejaugi niekas gestu kalbos nebemokina? nepasiteisino?
*DonAngel*
QUOTE(Juracka @ 2012 05 14, 01:12)
tema kazko numirusi, nejaugi niekas gestu kalbos nebemokina? nepasiteisino?
*

Pasiteisino tikrai. Dukrytei dabar 2,9 m. ir labai puikiai kalba, kitaip nei grupiokai darzelyje. Ir raideles jau mokomes.
O siaip labai smagu buvo matyti vaika rodanti zenklus ir sugebanti "pasakyti" sudetingus zodzius. O kalbos raida vystesi labai idomiai: pirmiausiai pradejo aiskiai tarti zodziu pirmus skiemenis, tada prijunge antrus skiemenis, o veliau treciu, tai labai buvo lengva suprasti, ka vaikas sako ir dar igarsinti jos zodi.
As naudodavausi tik knygutemis, kur po viena pav. per psl. Pasidaryti korteles taip ir neprisiruosiau. Dar naudojau loto korteles, kur paprasti "einami" paveiksliukai.
Jokiu budu nesigailiu ir nerandu ne vieno minuso tik daug daug pliusu. Ir kita vaikuti mokinsiu butinai.
Tik kantrybes pradzioje, o po to bus labai lengva - vaikas pats rodys demesi ir nora suzinoti zenklus, o be to juk vaikai bezdzioniukai - viska kartoja. tongue.gif
Klauskite mamytes, atsakysiu is patirties... biggrin.gif
Juracka
QUOTE(*DonAngel* @ 2012 05 14, 20:47)
Pasiteisino tikrai. Dukrytei dabar 2,9 m. ir labai puikiai kalba, kitaip nei grupiokai darzelyje. Ir raideles jau mokomes.
*

nersime ir mes i mokslu jura smile.gif Bet kaip u pavaiksliukais, ar vaikas stebiu jus tuo metu? maniske tai atrodo, kad i knygute ibedus akis ir tiek, manes nepastebi smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.