Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar medikai patarė, kaip elgtis namuose?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Po gimdymo
Pages: 1, 2
RVJ
Norėčiau sužinoti, ar pakankamai medikai, esant ligoninėje/klinikoje, po gimdymo suteikia informacijos apie pogimdyvinį laikotarpį, galimus fiziologinius, emocinius simtomus? Kaip reikėtų elgtis atsiradus įtarimams, skausmams? Koks turi būti rėžimas? Kokių iš viso patarimų, informacijos sulaukėte, vykstant į namus?
Kribuk
Kiek klausiau, tiek atsakė, bet kažkokios daug informacijos iš jų negavau.
Migle*
Pati aktyviai tardziau akuseres, ginekologus, kudikeliu gydytojus ir sesutes. Kitaip turbut ir buciau isvaziavus nieko nezinodama. Uzknisau ten juodai visus turbut, bet man ne motais smile.gif Cia priklauso nuo gimdymo namu ir nuo taves pacios - domesies, suzinosi.
juraciux
na jei neklausi tai nieko ir nesakys. MAn tik ant gimdymo stalo akusere pasake del maitinimo , ko nereiketu valgyti ir viskas. visa kita turejau klausinetis pati.
Dvyniuke
Valdiškoj įstaigoj tai tikrai nieks nepuls tau per gerklę kišti patarimų - jei neklausi, vadinas viską žinai pati tongue.gif Tik bėda, kad pirmą kart pagimdžius neišmanai net kokį čia klausimą užduot - atrodo viskas kaip ir aišku, o iš tikrųjų likus vienai su naujagimiu niekas nebeaišku doh.gif
Na, man buvo kiek kitaip - kadangi pragulėjom su dukryte savaitę ligoninėj, per tą laiką savaime atėjo tie įgūdžiai, sesutės nori nenori turėjo padėt, patarinėjo tai viena, tai kita, tai todėl grįžau "pasikausčiusi" smartass.gif biggrin.gif
Tooraa
QUOTE(Dvyniuke @ 2007 05 01, 12:03)
Valdiškoj įstaigoj tai tikrai nieks nepuls tau per gerklę kišti patarimų - jei neklausi, vadinas viską žinai pati  tongue.gif  ...
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Sidabrinė
Kad ir pirma dukryte,bet kazko jau mandro neklausiau budama ligoninej,kas budavo neaisku skambindavausi draugem,kurios turi lelius,ir pasiklausdavau.O ir siaip juk galima kazko mamos pasiklausti.
Meka Pinavija
Kiek klausinėjau, tiek ir atsakė rolleyes.gif
Jacobs
kai laukiausi pirmagimės, tai info gavau labai daug ir naudingos, net neklausinėjus. bet va, su antru ,tai net neparodė kaip vaiką maitint blink.gif atnešė, "numetė" ir išėjo. ačiū dievui,kad aš jau turėjau patirties . bet kai pagalvojau ,jei būčiau su pirmagimiu, tai turbūt į isteriją būčiau puolus verysad.gif jau nešneku, kad taip ką nors būtų paaiškinę...
Chanson
patare??? mane su didziausia temperatura namo paleido ir net negalvojo gilintis... blink.gif doh.gif doh.gif
lawanda
QUOTE(Jacobs @ 2007 05 02, 17:24)
kai laukiausi pirmagimės, tai info gavau labai daug ir naudingos, net neklausinėjus. bet va, su antru ,tai net neparodė kaip vaiką maitint blink.gif atnešė, "numetė" ir išėjo. ačiū dievui,kad aš jau turėjau patirties . bet kai pagalvojau ,jei būčiau su pirmagimiu, tai turbūt į isteriją būčiau puolus verysad.gif jau nešneku, kad taip ką nors būtų paaiškinę...
*

Man panašiai buvo, su pirmagimiu labai viską paaiškino, na bet tuomet gimdžiau dar Jokūbo ligoninėj ir ten truputuką kitokia atmosfera buvo nei kitose ligoninėse, ten kolektyvas įpatingas buvo, o su antruoju irgi atnešė ir tik pasakė kad kadangi jau nebe pirmas pas mane, tai pati viską žinau ir moku unsure.gif O šiaip tai kiek pati klausinėdavau visad atsakydavo ir paaiškindavo smile.gif
gintaryte001
as dar negimdziau bet ir man atrodo...jei pati neklausi tai niekas tau ir neaiskins..kaip kas ir kaip ka daryt........ g.gif
rasras
Niekas nieko neaiškino, o kai bandėm kažko paklausti dargi supyko, atseit iš kur čia tos mamos, ar iš mėnulio nukrito? Juk pirmas vaikutis, viskas nauja, tai iš kur žinoti? g.gif g.gif g.gif
Jura_j
Ne tik viska, ko klausiau atsake, bet ir savo iniciatyva akusere papasakojo, kas ir kaip. Gaila, kad daugiausiai klausimu iskyla siek tiek veliau ir jau nera ko paklausti...
Uabaduba
QUOTE(rasras @ 2007 05 04, 13:22)
Niekas nieko neaiškino, o kai bandėm kažko paklausti dargi supyko, atseit iš kur čia tos mamos, ar iš mėnulio nukrito? Juk pirmas vaikutis, viskas nauja, tai iš kur žinoti?  g.gif  g.gif  g.gif
*

Is tiesu, nieko neaiskina. O tam, kad kazko paklausti, butina pacioms dometis IKI gimdymo ir zinoti, ko konkreciai reikia klausti. Isvada - pries gimdydamos butinai perskaitykite viena-dvi-tris knygas apie naujagimiu ir kudikiu prieziura, kad aiskiai zinotumete, kas liko neaisku smile.gif
loncelotas
Man irgi be galo keista, kad nieks neaškina doh.gif Pagimdžius labai svarbu būna vaikelis, o jei tau pačiai kaip ir neblogai, tai ir nelabai domies. Tik grįžus namo iš draugių, mamos sužinojau kad pirkinių krepšių netampyt doh.gif
O kai atsirado skausmas šlapinantis, tai strioko buvo oi kiek. Teko skubiai lėkt pas gydytoją ir sužinot, kad taip gali būti ax.gif
Natuke
Aš taip ir nesupratau kur reikia kreiptis, jeigu tau staigiai pasidaro bloga blush2.gif Nes pirmą kartą po gimdymo peršalau ir namo grįžau su skaustmais. Ginekologą į namus neiškviesi, pat į polikliniką kelias dienas po gimdymo taip pat lyg tai nevažiuosi. Buvau labai silpna, vos paeidavau. doh.gif Neiškentėjau ir pradėjau gerti stiprus nuskausminančius kol mažylio gydytoja kuri atėjo leliaus aplankyt ne patarė man tada jau gerti lengviausius antibijotikus, nes tai yra geriau negu vaistai nuo skausmo doh.gif

Tai iki šiol liko problema - basa ne labai galiu vaikščiot - iš karto maudžia pilvą.

Bet iš tikrųjų galėtų paaiškint pvz, kad reikia saugotis labai po gimdymo ir aplamai... schmoll.gif Išeini iš ligoninės ir viso gero unsure.gif .
Laurute321
man irgi taip buvo. kol guli ligonineje atrodo viskas lyg ir aisku, o kai gristi namo iskyla daug klausimu o ko paklausi tai ir klausineji mamos, mociute , draugiu ir atrodo atsirenki kas tau priimtina. man grizus is ligonines po 2 savaiciu pakilo temp iki 40 ir ka daryt vaikelio maitinti nustoti nenorejau. gerai kad vyras ir artimieji buvo salia nes man buvo taip silpna kad vaikelio pakelti negalejau atnesdavo tik pamaitinti. ir taip temp buvo pakilusi 4 kartus. gyd pataria pieno nenusitraukineti o tik dabar suzinojau kad jo buvo per daug jei buciau nusitraukusi butu temp nepakilusi. sekmes mamytes
Linokas
Gimdžiau RK, ir ten viską pasakojo, liepė klausinėti, jei namuose iškiltų kokių sunkumų - nesikuklintiir paskambinti į jų naujagimių skyrių thumbup.gif (tel davė dar gimdykloj). Naktimis sesutės ateidavo pasižiūrėt, ar viskas gerai thumbup.gif
Taurė
Buvo suteikda daug info žodinės, rašytinės, vaizdinės. Kaip elgtis su kūdikiu, kada kreiptis gydytojų pagalbos, ką daryti užėjus blogai nuotaikai ir tt. Aš patenkinta smile.gif
Dar norint išeiti iš ligoninės buvo privaloma peržiūrėti trumpą filmą apie tai, kas nutinka kūdikiams jei tėvai stipriai juos papurto. Verkiau juodai žiūrėdama verysad.gif
Festa
tikrai niekas nieko neaiskina, jai paklausi tai nenorom atsako unsure.gif
RVJ
Esant ligoninėje, tikrai daug ir pakankamai gavau patarimų dėl vaikučio priežiūros, maitinimo.
O dėl savo priežiūros, sveikatos, fizinių, emocinių simptomų, pagalbos sau - beveik nieko.
Išvykstant į namus, iš tuo metu savaitgalį dirbusio gydytojo išgirdau tik 2 sakinius.
Kažkaip mažokai... Tikėjausi tuo metu sulaukti gausybės patarimų, priminimų. Pasijutau visiškai nesvarbi ir esanti paskutiniame plane.
Po gimdymo, įtampos ir gausybės emocijų visiškai nedirbo galva ir apie kažkokius klausimus net negalvojau, juk daug ko nežinau ir neviską galėjau nenumatyti.
Visi neaiškumai prasideda jau grįžus į namus: pilvo, nugaros skausmai, krūtinės peršalimai, nereguliarios mėnesinės, odos problemos, silpnumas, bloga savijauta ir visa kita. Tik tada pagalvojau, kaip būtų buvę gerai turėti pakankamai informacijos, kaip elgtis vienu ar kitu atveju, kokia pirmoji pagalba, kaip palengvinti vienokius ar kitokius skausmus, pagerinti savijautą, kokio laikytis rėžimo, koks turėtų būti atsistatymo periodas ir priemonės.
Manyčiau, kad, esant gydymo įstaigoj kiekvienas mediko patarimas, priminimas ir motyvų išsakymas bei pasekmių išaiškinimas dėl mamytės sveikatos ir savijautos yra labai reikalingas ir vertingas.
Labai padėtų, jeigu būtų galimybė konsultuotis, paskambinus į gimdymo įstaigą telefonu.
Kai kuriose šalyse pirmuosius mėnesius mamytę su vaikučiu namuose lanko akušerė, kuri rūpinasi ir mamyte, ir vaikučiu, tada dėl visų iškilusių problemų, abejonių galima iš karto išsiaiškinti.
Kačia
Tiek su pirmu, tiek su antru jokiu patarimu is mediku puses nesulaukiau. O kai klausdavau tai nenorom susiraukusios atsakydavo, nes ju brangu laika gaisinu (ypac seseles) mad.gif
lodore
Aš tai visai patenkinta gautos informacijos kiekiu. Paaiškino ir apie maitinimo subtilybes ir apie mano higiena ar galimas komplikacijas. Bet tikriausiai tokios malonios tos seselės buvo todėl, kad "pateptos", nes su kitomis gimdyvėmis taip maloniai nebendravo g.gif
Zylute1
man pakako informacijos is mamos, draugiu, vaiku daktares, kuri lanke namuose smile.gif o su antru tai pati dar ligonineje ejau vaikeliui vandenelio atsigerti paprasyti , o sesutes nustebo - taigi maitini, kam jam gerti? blink.gif nu, sakau, as geriau zinau ko mano leliui reikia g.gif atsigere - ir puikiai miegojo. intuicija. 4u.gif
Anai'D
o man irgi nieks nieko nesake,tik kadangi buvo siuta,tik paminejo kad negalima kuri laika sedet.tai visa informacija kuri man buvo suteikta g.gif o apie smileysex.gif po visko kazkaip nepatogu buvo klaust blush2.gif
Ausriux73
man tai taip informacijos jokios,tik jei pati paklausdavau tada pasakydavo smile.gif tik va dabar vaiku daktare labai gera daug ka pasako net klaust nereikia smile.gif
raimundux
pasake tik ko valgyt negalima, o taip tik jei ko paklausiau gavau atsakymus ir tai nenorom paaiskino. Tik mano gine sake skambint jei kokiu klausimu iskils, bet kadangi gerai jauciaus tai neprireike. Visa laime,kad kai grizau namo kita diena atejo pediatre ir paliko savo tel. jei iskiltu kokiu klausimu, esu jai labi dekinga 4u.gif
little_honey
Kiek issiklausinejau, tiek ir turejau schmoll.gif. Na tiesa, dar viena akusere patare skambint kilus bet kokiems klausimams. Ir tiek.
onushkis
Sveikos mamytes.

Istikruju tai pasake ka valgyt, daugiau nieko.
rikutis
nieko doro jie nepatarineja ligoninese, jei neturi ko jiems kisenen ideti. liudna, aisku, bet tokia jau situacija- arba simtine kita balto chalato kisenen, arba pazistamas gydytojas- tada busi ir priziureta, ir viskas bus papasakota, kitaip- snipstas...
man tepasake "nevalgyk apelsinu"- nes juos ant spinteles pamate, ir viskas...
sekmes- ypac busimoms mamytems 4u.gif
brasta
Niekada neisgirdau nei vieno patarimo, bet apseinu ir be ju. Ko reikia, pati susirandu ko pasiklausti...
mikki
mum ir nelabai ka patare.mano palatos kaimyne paklause ka galima valgyti tai viena sesute sake visko po truputi,kita liepe riboti raciona.net kaip pampersa uzdeti niekas neparode-pati aiskinausi doh.gif
Nerytė
kiek pati buvau apsiskaicius, o po to kiek issiklausinejau tiek turejau, niekas nepuole aiskinti, jei neuzklausus buciau
kristiorlov
o man viską išaiškino patarė davė literatūros pasiskaityt.paaiškino ka tokiu ar anokiu atveju daryt,sakė jei matysiu kad ko nežinau ar kas netaip yra skambint į ligoninę ir jos viską paaiškins ar atvažiuot vietoj padės,parodis-apžiūrės thumbup.gif ir vis klausė gal dar ką noriu sužinot,rodė viską kaip ką atlikt thumbup.gif
laurinute
Niekas nieko neaiskino ligonineje tik kai grizom namo ateidavo gyditoja ir pasakydavo ka valgyt kaip maitint i ka atreikpt demesi ir daug kitu patarimu.Su antru vaiku jau nebuvo problemu
Šalta
niekas ten nepuole aiskinti ko galima ka negalima ir panasiai, akušerė keliais zodziais papasakojo apie maitinimą ir visos zinios kiek gavau is ligonines
Miegaliuke S
NIEKO IR MAN NEPASAKOJO
^Braškytė^
gimdziau ziema sausio menesi tai ttik man pasake kiek laiko buti su maziuku lauke ax.gif o daugiau nieko schmoll.gif schmoll.gif vat tokiu yra pas mus gydytoju doh.gif doh.gif
rence*
As buvau labai smalsi ir ikyri - visko klausinejau mirksiukas.gif
elfyte
QUOTE(rence25 @ 2007 12 27, 23:30)
As buvau labai smalsi ir ikyri - visko klausinejau mirksiukas.gif
*

Mes irgi visko klausinejom ir nieko negavom (mazdaug - ko cia norit, durneliai...)
Gerai, kad uosviene daktare jau 40 metu, mielai pamoke ir kaip lelka maudyt ir kaip bambyte priziuret ir kada atsirugti vaikui reikia...Atrodo, kad viskas ir taip aisku, o parvaziave namo nieko nezinojom...
irenairsavi
gavom daug geru patarimu thumbup.gif tik dabar kaip prisimenu, nelabai ir zinojau ko klausti blush2.gif sesutes buvo labai malonios, kad islydint dar paskutini karta vaikeli norejo ant ranku palaikyti, su asarom akyse atsisveikino g.gif kazkaip labai stebejausi blink.gif
mmamuliuke
gavau tikrai daug patarimu ir del vaiko prieziuros ir kaip paciai greiciau atsigauti thumbup.gif ir ne vien zodziais bet ir praktika. sesute atejo ir isplove vaika aiskinant kaip laikyti kaip plauti, parode ir paaiskino kokius pratimus daryti paciai thumbup.gif nors ir buvau prisiskaicius bet tiesiogine pagalba ir paaiskinimai visai kitkas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Dajevu
nelabai ką patarė, toks jausmas, kad pats viską turi žinot, bet iš esmės pats viską ir sužinai bigsmile.gif
digi
klauskit domėkitės kuo daugiau pačios, tada gal ir gausit info;)
kiek klausiau tiek atsake, patarė, ko nepaklausiu to ir nesakė, bet anokia bėda, man internetas pats geriausias konsultantas thumbup.gif
Kolibri
Kazkiek papasakojo,ka daryti pirmom dienom,bet kur kas daugiau suzinojau pati is zurnalu,forumu blush2.gif
k.lapelyte
cia mano pirmas vaikelis,sakyt pacios nieko nesake,o kai klausinejau tai joms labai jau juokinga buvo,labai nemalonios
megee
man daug informacijos nesuteikė
Vanileee24
niex man nieko nesake gimdymo namuose,pati viska ismokau..ziuredavau kaip sauskelnes keicia..o patarimu tai jokiu negavau..tik i namus kai sesele atejo ,tada tai thumbup.gif ..patarimu labai daug gavau.. wub.gif
olgacka
gimdimo namuose tokia daktare vaiku buvo bloga,juokiu patarimu,00000 patarimu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.