Mano močiutė rodė medalį iš TARYBINIŲ laikų, kaip daugiavaikės motinos (dabar tokių nebeduoda
Čia vienoje temoje buvo klausta, o kelių gi asmenų šeima vadinama gausi, tad ir pasvarstykim
Mano močiutė rodė medalį iš TARYBINIŲ laikų, kaip daugiavaikės motinos (dabar tokių nebeduoda
Šiais laikais tai ir 2 vaikai jau daugiavaikė, nes, kai pasižiūri ne kiekvienas sau leidžia tokią prabangą kaip 2 vaikus
va siaip jau ir skalnde tokie gandai, kad ruosiama istatymo pataisa ir seima, auginanti du vaikus, jau gautu daugiavaikes seimos statusa. Nes gimstamumas Lietuvoj labai mazeja
o vakar girdėjau per žinias, kad Maskvoj, pavyzdžiui, gimstamumas didėja
Na ir kas iš to daugiavaikės statuso ? Turim trys vaikus, pagal statusą tai daugiavaikė šeima, na ir ką Jokių nuolaidų ar pašalpų negaunamę, nelabai į jas ir pretenduojamę, bet dėl daugiavaikės šeimos pašalpos domėjausi. Pasirodo, jei šeima normali, dirbanti ir gaunanti pajamas, ir jei kiekvienam šeimos nariui tenka lyg tai po 400lt., tai jau net nesvajok apie kokias tai pašalpas. O kas tie 2000 lt. penkių asmenų šeimai? Tai va, pasirodo, tas statusas reikalingas niekur nedirbantiems ir vaikus tik kaip pinigų šaltinį gimdantiems tėvams. O jei dar turi šiokį tokį darbelį už kurį gauni pinigus, tai ir sėdėk su tuo daugiavaikės statusu, valdžios nekrutindamas
Še tau ir pavyzdys kaip remiamos daugiavaikės šeimos
Mes augom šeimoj 3 vaikai. Todėl tokia šeima man yra "pati ta". Tik kad šiais laikais 3vaikai jau šiokia tokia prabanga, todėl ir laikau daugiavaikę kur 3vaikai.
P.s. niekada neatsižadu, kad turėsiu trečią vaikiuką
O aš turiu dabar du, bet labaaaaai noriu dvynukų
o nedaugiavaikei seimai pasalpos nebepriklauso, jei vienam zmogui tenka daugiau nei 135lt. Ka nera skirtumo tarp 400 lt ir 135lt - man jisai tikrai didelis. Priemimas be eiles i darzeli, mokesti uz darzeli puse kainos, nemokami pietus mokykloje, visai kitas neapmokestinamas minimumas - kaip sakoma, lasas po laso ir akmeni prataso
O be to, apie pačią pašalpą, taigi ten tik 125 vargani litukai, plius sekantiems vaikams dedasi lyg tai po 25 lt. viršaus. Ar nejuokinga? Imant globoti vaikus mokama po 500lt. už kiekvieną, o savam tik 25 lt. prisideda.
Dėl nemokamo maitinimo mokykloje, tokio irgi negauname, vėlgi, norint gauti nemokamą maitinimą reikia, kad vienam šeimos nariui neužtektų 200lt. per mėnesį nuo visų gaunamų šeimos pajamų.Ta prasme, mūsų šeima jei negautų per mėnesį 1000lt. tada maniškiai galėtų pretenduoti į tą nemokamą maitinimą. Tai va, čia vėl netinkamę pagal savo pajamas. Dėl darželio, užrašinėjant mažąją dukrytę į darželį, vedėja davė suprasti, kad vargu ar gausimę tą nuolaidą pusei kainos, nes, tipo, vaikai skirtingų tėvų. Na dėl šito dar aiškinsiuosi, nesąmonė kažkokia, jei jie skirtingų tėvų tai jau jiems reikia mažiau valgyti ar rengtis nebereikia Šiaip tai man nereikia tų valstybės paramų, vaikai gimę planuotai ir patys juos užauginsimę, bet kartais kai kuriems atrodo, kad būti daugiavaikei tai didelė laimė ir garbė, tipo, jau valstybė tai tokius remia. Nei velnio jie neremia Na pas mus įstatymai tokie, kad visas daugiavaikių pašalpas turbūt pasiima tie kurie niekur nedirba ir vaikus gimdo kad gauti eilinę pašalpą. Vėl pasikartosiu, o jei dirbi ir šiek tiek uždirbi, tik pasvajok apie 125 daugiavaikės šeimos litus
nu absurdas kažkoks, diskriminacija
Man gausi ta šeima , kurioje daugiau nei trys vaikai. Trys vaikai yra labai normalu. Pati planuoju būtent tiek vaikų esant dabartinėms mano gyvenimo sąlygoms ir pajamoms, bet jei gyvensiu geriau, tai turėsiu daugiau. Kažkaip pripratinau visus prie minties, jog man vaikai - gyvenimas, to gyvenimo prasmė ir didžiausias galimas "užgyventi" turtas. Tai supratau jau pagimdžiusi pirmąjį vaiką. Kažkaip nebeliko ir nebesinori to laiko sau, nei tų karjerų..Nuo seno liko tik potraukis mokslui, lavinimuisi. Aš save jau paskyriau vaikams: esamam ir būsimiems. Ir tik jiems. Visa tai kas liks nuo vaikų, liks man: t.y. paprastas mėgstamas darbas, laisvalaikis su gera knyga rankoje ir t.t. Beliko tik vyrą rasti įžvelgiantį prasmę tuose pačiuose dalykuose...
Ačiū, lengvute, už pasiūlymą, bet kol kas nereikia, nes mergaitę tik užrašiau į eilę darželyje, o lankyti jį pradėsimę kitų metų rugsėjį. Vat jei tada ims mane diskriminuoti, tada jau šauksiuosi visų pagalbos
Niu, trys, tai, as manau, normos ribose
Juokingai as cia susakiau, bet ka padarysi
net nebezinau kiek vaiku daug.gimdysiu tai antra karta,o vaikai bus keturi...man keturi tai jau daug.trys dar kaip ir normaliai,bet kai paciai gresia keturi,nebezinau...
Arbuziuke, antrą kartą laukiesi dvynuku? Kaip gražu, sveikinu Vargelio gal ir nemažai, bet iškrečia gamta ir tokius pokštus
Uj, arbuziuke, tu tik nesinervuok, del nieko nesijaudink ir saugok save
Man daug atrodo keturi (vaikai). Trys - normalu, du - mažoka, vienas - vargšelis..
O kiek planuojame turėti, dabar sunku pasakyti. Kad ne vieną, tai tikrai.
man kas virs 3, tai jau daug. pati noreciau 3 vaiku, zinoma kaip leis galimybes. taip grazu, kai gyveni apsuptas vaiku. beje noreciau, kad vienas koks butu maziukas, kai kiti jau paauge bus
MAN DU VAIKAI SEIMOJE ATRODO PATS TAS.TRYS JAU TURBUT DAUGOKA.AISKU,JEI BUTU TRECIAS,BADU NEMIRTUMEM,BET GAL GERIAU,TEGU TIE DU LABIAU APRUPINTI AUGA.TUO LABIAU,KAD PORELE JAU TURIU.JEI BUTU DU SUNUS,GAL IR SURIZIKUOCIAU
Kol neturėjau dukros, maniau , kaddaug- tai bent kokie 4 vaikai. Bat turių tokią merginą, kad irviena atrodė siaubingai daug...
Saunuole TU!!! Jei yra salygos - tai kodel ne
Perskaiciau saltrunes komentara,ir prisimeniau savo dickius kai augo ir buvo dar visai mazi ... Mano vaikai pametinukai,tarp ju skirtumas metai ir dvi dienos. Dukra anksti jau sedejo, ir anksti ropot pradejo,loviteje ar siaip uzsikabinus uz ka nors,vaiksciojo. 9 menesiu lakste kaip didele. Ja kaiminai vadino krekzdute, jos visur buvo pilna........
Mustines del zaislu,del to kas pirmas i tualeta ir t.t. ............ Kai nueidavom i svecius,draugai sakydavo : ar je pavargsta kada nors? Kiti net nenoredavo mus kvestis pas save.... Vienu zodziu ,taip ir gyvenom ,kol neissiskiriau su savo vyru.Dabar sunus gyvena su tevu ( anas gyvena su kita ). Is kersto pasieme sunu sau... O ta jo sugiventine dabar skundzesi ,kad mano sunus ticia toks izdikes,kad ja panervot. Dukrai dabar beveik 10metu,o vis taip pat duksta,iir dabar as rasau ,o man virs galvos skraido visokiausi daiktai. O ir mazoji dar nemiega ,kartu su ja siunta,ir megeja paizdikaut ir garsei juoktis(ka jau moka nuo 3menesiu). Bet kartais pagalvoju,noriu dar viena,bet man jau gimdit negalima, bet mintys ateina........gal koki ivaikint..
Atleisk uz smalsuma, bet...kodel gimdyti jau negalima??? Jei cia del amziaus, na tai kai yra virs 30 tai gimdyti galima tik tyrimu gal daugiau daro Na, cia aisku kiekvienos moters pasirinkimas - kada ir kiek gimdyt Anyway, SEKMES!!!
mano nuomone siais laikais Lietuvoje 2 vaikai jau daug. viena vaika aprupinti galima, bet 2 vaikai jau darosi prabanga.
juk vaiko auginimas ne tik duona ir skudurai - kas beje taip pat nepigu. o kur vaiko pramogos , ugdymas, vaistai, galu gale kokybiski zaislai. be to seimos pajamos skiriamos ne tik maziukui, bet ir kitiems seimos nariams.
As irgi manau, kad seima su dviem vaikais jau gausi. Stai kodel: mes esam vieninteliai tarp musu draugu, kurie turi du vaikus. Oi, meluoju, yra viena drauge, kuri du mazylius turi. Bet vieni karjeras daro ir vaikus ateiciai atideda (o meteliu jiems apie arba virs 30
Be to, as ir pati jauciuosi taip, kad turiu gausia seima. Abu vaikai judrus, gerkliugai, namuose visada daug veiksmo. Nors pati esu is triju vaiku seimos Bet vat - aplink nera ne vieno ne tik kad draugo, bet ir pazistamo, kuris turetu TRIS vaikus
Abejoju ar cia lemia finansai..Kaip taisykle-kuo zmones turtingesni, tuo maziau gimdo ir atvirksciai beje
Tarp mano pazistamu irgi panasiai-tie, kurie gyvena geriausiai, turi tik po viena vaika arba visai nei vieno..Tiesa, yra trivaike seimynele-labai turtingi, grazus ir saunus..Na, siek tiek pasiskundzia jie sirsalynu namie, bet turi aukliu, pagalbininkiu, o ir zmona kol kas nedirba..
Svetima, nesakyciau, kad tie mano pazistami , draugai gyvena "geriausiai". Na, vidutiniskai gerai.
Giliau kapstyt reiketu, kodel kai kuriems vaiku nereikia arba vieno pakanka
sutinku, kad vien meile
Norge, aisku tai nera absoliuti taisykle..Bet turtingi zmones daznai daro karjera ir pan., vaikams nelieka laiko..Yra tokiu, kurie net seimos nespeja sukurt..
Is mano paciu paciu turtingiausiu pazistamu jau minejau viena pora turi tris vaikus, o kita-nei vieno, ir beje nesiruosia tureti... As tik netikiu, kai zmones sako-negimdom, nes valstybe mazai remia..
o kodel netiki? Sutik, bet su sita sfera musu valstybeje tikrai liudna situacija
Na matai,Zanetuxs ,ne amziuje yra esme,o sveikatoje..... Man jau sita mergyte kele gresme. Nes turiu sirdes yda nuo gimimo,tik to neiskarto pastebejo. O ir del moterisku jau beda,pavasari operuosius ,gimda salins. Nes jau negaliu nauduot nei kontraceptikus,nei spirales,o su gumitemis tai tik pinigu svaistimas. Per menesines baisei kraujoju,ir skausmingai,nes turiu jau mijomas dvi,ir nemazos. Vienu zodziu,kad jau negalima..............
Na, aisku tada... Bet vistiek saunu, kad tu jau turi ne viena vaikuti
Aciu Tau Zanetuks. Maciau nuotraukas tavo seimeneles,grazus Jus ,jauni.Matosi ,kad laimingi. Svekatos ir Jums..
Na kiek veliau tai butinai noresiu dar vieno leliuko O dabar tai reikia sita burbuliuka paaugint, mokslus baigt...
As manau, kad vienas vaikas gerai, du dar geriau, o trys - seima jau daugiavaike.
Mes turim viena, prie jo ir apsistosim. Man asmeniskai, tai viskas atsiremia i pinigus. Jei buciau tokia pasiturinti, kad pinigu skaiciuoti nereiketu, tai mielai tureciau du ar tris vaikus. Dar ir isivaikinciau. Kodel ne? Smagu tureti gausia seimyna. Bet dabar, tai tikrai daugiau neplanuojam. Zinoma, pragyventume kazkaip ir su antru vaiku. Galu gale gal ir su treciu is bado nenumirtume. Bet nenoriu verstis per galva, kad gala su galu sudurciau. Nenoriu skurdo ir nepritekliu, nenoriu visko aukoti tik del vaiku gausumo. Jau geriau tam vieninteliam - padoresnis gyvenimas, geresnis issilavinimas, didesnis palikimas. Beja, del valstybes paramos. Manau, kad gera finansine parama, garantija i vieta lopselyje, darzelyje, garantija i gera ir finansiskai prieinama issilavinima vaikams, kelia gimstamumu skaiciu. Bent jau as, tai tada tikrai pamastyciau del antro vaiko. O del to, kad visur gerai, o Lietuvoje blogai, tai galiu stai ka pasakyti. Man yra teke keleta metu gyventi Vokietijoje. Man yra susidares ispudis, kad politika seimos atzvilgiu ten yra tikra katastrofa. Gal klystu, cia mano subjektyvi nuomone. Bet lieka tik tiketis, kad kitose Europos salyse yra geriau negu ten.
Man atrodo, kad turintys pinigu negimdo daug vaiku todel,kad pinigais is dangaus nelyja..Jeigu daug turi, vadinasi daug ir dirbi, o tada laiko vaikams lieka labai mazai..
Mano draugo tevai turi 11 vaiku
Na,man 11 gal kiek ir daugoka butu
Na,kad Vokietijoje bloga politika,tai klysti!! Mano giminatis (gyvena Berlyne) susilauke sunaus,tai valdzia jaunai seimai paskyre 2k. buta,o kai susilauke antro- vos ne per prievarta iskeldino i 4k. buta (jie baisiai nenorejo keltis del islaikymo). Siaip ar taip, pasalpa uz vaika yra 3kartus didesne nei jo atlyginimas!!!
As tai noreciau tureti kokius 3 vaikucius: sunelis Patys su vyru esame is seimu, kuriose 3 vaikai P.S.mes su vyru taip pat abu studentai, ir vyras dar dirba (kad pampers'u butu uz ka nusipirkt ir dar maisto mums Laikykimes, studentai
Na, man jau ir dvieju daug.O jei dar trecias!..Ne,uzteks ir siu pestuku
Pasalpa uz vaika Vokietijoje yra 150 euru. Dar puse metu yra mokama mazdaug 300 euru. Po to, jei nors vienas is tevu gauna bent vidutini atlyginima, tu 300 euru mokejimas yra nutraukiamas. Kadangi lopseiu ir dazeliu klausimas daugumoje Vokietijos zemiu visiskai nera issprestas, moteris turi nutraukti darba. Seimos pajamos sumazeja beveik per puse, o tie 150 euru yra tik asaros. Jokiu kitu pasalpu nera. Papildomai valdzios remiamos yra tik bedarbiu seimos, be pajamu, gyvenancios is socialines pasalpos. Joms valstybe skiria butus, apmoka nuoma. Visiems kiteims - apsirupinimas gyvenamu plotu yra ju asmeninis reikalas. Tiesa, gausioms seimoms su itin mazomis pajamomis, valdzia gali uz nuoma truputi damoketi. Nesuprantu, kokius ten pinigus valdzia Berlyne zarsto.
Na jooo,kazkokie nesusipratimai. Neklausiau,kaip su eurais,bet markem giminaicio zmona gaudavo apie 2000+isskyre butuka.Gal kad ji vokietaite O del darzeliu-mano teta su seima jau virs 10m. gyvena Vokietijoj,abu pusbroliukai ten nuo gimimo,bet abu be problemu lanke darzeli-nepaisant,kad nepilieciai,pradejo i mokykla eit,dabar i gimnazija..Na,pasalpu,aisku,jie negavo,nes neturi pilietybes,bet kitokiu problemu kaip ir nebuvo.
Agneklimjan, labai malonu, kad Tavo giminaiciai yra patenkinti ir turi puikias
salygas auginti savo vaikucius Vokietijoje. Bet tai nera garantija kiekvienai seimai. Musu atvejas buvo toks. Vaiku lopselio beveik 100 km spinduliu - nerasta. Darzeliai (nuo 3 metuku) tik baznytiniai. Garantijos ten gauti vieta nera jokios, o mums, kaip baznytiniu mokesciu nemokantiems - is viso paskutinej eilej. Be to tie darzeliai dirba nuo 8 iki 12 val. Kadangi i darba nuvykti taip pat reikia laiko, tai neiseina dirbti net 4 val per diena. Uz 30 km buvo darzelis dirbantis pilna diena, bet ten 2 valandas trunka pietu pertrauka ir vaikus reikia tuo metu atsiimti. Kam toks darzelis reikalingas? Bobute uz vaiko prieziura visa diena uzsiprase DM 2000 per menesi ir t.t. As nesiryzau gimdyti vaikelio Vokietijoje, nes nenorejau iskeisti malonu darba ir pusetina atlyginima i mazyte pasalpa uz vaika. Suprantu vokiecius, kurie tokiomis salygomis neskuba gimdyti vaikuciu arba is viso lieka bavaikiais. Ne be priezasties gimstamumu skaicius toje salyje - vienas zemiausiu Europoje. Beja Vokietijoje pasalpos uz vaika (Kindergeld, Erziehungsgeld), priemimas i darzeli, gimnazija ar aukstaja mokykla nuo pilietybes nepriklauso.
oba,mano seimyna daugiavaike
Man pakankamai gausi ir keturių asmenų šeimyna.
man daugiavaike kai seimoj yra 3 vaikai
man irgi daugiavaike prasideda nuo 3 spirgu. Jei galeciau, noreciau tureti 5. Mano mama turi 4 brolius. Seima fantastiska - vieni kitiems viska padeda, o kai sueina kruvon, visas kaimas nuo dainu ir juoko plysta. Ech smagumelis. Man isvis labai patinka tas vadinamas italiskas modelis, kai seimos dideles ir artimai bendrauja, ir pas senelius renkasi visa gimine didziuju svenciu svesti
Man daugiavaikė 4vaikai.Tik nesutinku,kad daugiavaikėj šeimoj užauga draugiškesni vaikai,daug pvz turiu,kai riejasi tarp savęs.Man kaip tik atrodo,kad 2ar3 vaikai labiau remia vienas kitą
Nebutinai! Zinoma, vaikystej visko buvo: pestyniu, pavydu. Bet... dabar esam geriausi draugai (as is 4 vaiku seimos), nors ir su jauniausia seserimi ir didelis metu skirtumas (7 m) |