Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Cista ir neštumas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4
Inkanan
Sveikutes....
Noriu paklausti...Mano draugė laukiasi...ir jai gyditoja ziuredama echoskopu rado cista 2*2 cm, dešinėje kiaušidėje...Nėštumas dar nedidelis...Ar tai nėra pavojinga?
Ar nepakenks kūdikiui?
Dėkui...
Keiti
Sveika,
Aš taip pat laukiusi ir jau 12sav., kadangi pačioje neštumo pradžioje aptiko cista ir ji buvo labai skausminga, tai guldė net į ligoninę. Tos cistos būna pačios įvairiausios - vienos visai nepavojingos, kadangi pačios išnyksta, kitas tenka operuoti. Mano situacija buvo tokia: cista 4*4cm, gydytoja liepė kentėti iki 12sav. Jeigu neskauda, nemaudžia, vadinasi viskas gerai. Jau sukakus 12sav. reikia lėkti pas gydytoja ir žiūrėti ar ji dingo, ar ne. Vis dar esant cistai, jeigu ji pavojinga - didėja, tenka operuoti, tačiau vaisiui jau nėra didelės rizkos, nes jis jau placentoje. Tačiau ji gali būti jau išnykusi arba tiesiog be pakitimų.

Na, parašiau iš savo patirties, galbūt informacija ne visai teisinga.
Inkanan
Labai dekui Keiti....
Tu nuraminai mane....
Tai dabar lauksiu ir ziuresiu kas bus.....
Labai tikiuos, kad bus viskas gerai....
Keiti: O cista kurioje vietoje tau rado? sad.gif
labai_gabi
Na parasysiu savo patirti su cistomis. Man gydytojai pries penketa metu nustate Policistoze, kitaip tariant abi mano kiausides buvo apaugusios cistomis. Gydytojai prognozavo sunku pastojima. Kai buvau 7savaites nescia baisiai maude kairi sona, padare echoskopija ir isvada buvo: viena didele cista ant kaires kiausides ir daug mazyciu ant desines, bet vaisiui tai jokio pavojaus nekelia. Niekas man nei vaistais, nei operacijomis negasdino. Gydytoja tiesiog pasake, kad tas maudziantis sonas man tiesiog suteiks siek tiek nepatogumu. 19savaite dar karta tikrino echoskopu, bet buvo likusios tik kelios mazos cistos, kurios nekele man jokio skausmo. Taigi nesibaimink is anksto 4u.gif
Inkanan
Dekui mergaites.... Man jau ramiau....
Tikiuos, kad man ir mazyliui viskas bus gerai....
Tepadeda man Dievas>>.
SD
mano sese, tik pastojusi, taip pat turejo cista, nepamenu tiksliai kokiu "razmieru", bet apie 7 cm.skersmens. tai gydytoja pasake, kad jei iki 12sav. nebus pagarejimo, teks operuot. bet dabar jai jau 15 sav., cista zymiai sumazejusi ir nebekelia jokio pavojaus. kiek zinau, nestumo metu esanti hormonu kaita butent ir mazina cistas ar ju keliama pavoju.
besiba
QUOTE(shalnele @ 2005 05 20, 07:46)
Dekui mergaites.... Man jau ramiau....
Tikiuos, kad man ir mazyliui viskas bus gerai....
Tepadeda man Dievas>>.
*

tai cia tau, ar kaip pirmam poste rasei - tavo draugei? g.gif tongue.gif mirksiukas.gif
Eimante
Sveikutes,

Na skaicau ir supratau, kad jum tos cistos atsirado jau esant nescioms? Ar gerai supratau? Nes mano ginekolog, kai rado cista kaireje kiausideje tai man sake, kad pastot, kol ji yra, negalesiu sad.gif o as taip noriu 2.gif
Inkanan
Tai man ta cista yra....O ir as laukiuos.....Tik dar nenoriu dziaugtis labai ir visiems sakyti, nes buvo nelaimiu....
labai_gabi
QUOTE(Eimante @ 2005 05 20, 14:48)
Sveikutes,

Na skaicau ir supratau, kad jum tos cistos atsirado jau esant nescioms? Ar gerai supratau? Nes mano ginekolog, kai rado cista kaireje kiausideje tai man sake, kad pastot, kol ji yra, negalesiu  sad.gif o as taip noriu  2.gif
*

Mano atveju Eimante cistu as turejau jau penketa metu pries pastojant. Jau rasiau diagnoze buvo- Policistoze (abi kiausides apaugusios cistomis). Negana to pries ketverta metu turejau persileidima, metai po persileidimo turejau desines kiausides operacija. Gydytojai pranasavo galimus sunkumus pastojant, nes cistu daugiau ar maziau visa laika turedavau, gydymo jokio pasiulyti negalejo, bet pradejus planuoti vaikuti pavyko pastoti po keturiu menesiu bandymo. Taigi neimk rimtai i sirdi gydytoju prognoziu. Teorija zinoma sako, kad cistos gali buti viena is nevaisingumo priezasciu, bet kategoriskai teigti, kad tu nepastosi, kol turi cista yra tiesiog neprofesionalu. Gydytojas ne Dievas, ji nieko negali zinoti pastosi tu ar ne, tai reikia isbandyti praktiskai mirksiukas.gif Sekmes tau 4u.gif
Eimante
QUOTE(labai_gabi @ 2005 05 20, 22:55)
Mano atveju Eimante cistu as turejau jau penketa metu pries pastojant. Jau rasiau diagnoze buvo- Policistoze (abi kiausides apaugusios cistomis). Negana to pries ketverta metu turejau persileidima, metai po persileidimo turejau desines kiausides operacija. Gydytojai pranasavo galimus sunkumus pastojant, nes cistu daugiau ar maziau visa laika turedavau, gydymo jokio pasiulyti negalejo, bet pradejus planuoti vaikuti pavyko pastoti po keturiu menesiu bandymo. Taigi neimk rimtai i sirdi gydytoju prognoziu. Teorija zinoma sako, kad cistos gali buti viena is nevaisingumo priezasciu, bet kategoriskai teigti, kad tu nepastosi, kol turi cista yra tiesiog neprofesionalu. Gydytojas ne Dievas, ji nieko negali zinoti pastosi tu ar ne, tai reikia isbandyti praktiskai  mirksiukas.gif  Sekmes tau  4u.gif
*

Oi aciu Tau labai gabi, truputi apsiraminau, net atlego... 4u.gif aisku, suprantu, kad visko gali but, bet tikiu tavim, tu gyvas pavyzdys! drinks_cheers.gif
Vainora
Keiti, ar tau pašalino tą cistą ar ji savaime išnyko?

Turiu ir aš nemažą 3x4 cistą, nežinojau, kad ją turiu ir pastojau....
Gydytoja teigia, kad jei cista sudaryta vien iš skysčių - tai ji sunyksta nėštumo metu, bet pas mane cista pusiau iš skysčio, pusiau iš kietų darinių verysad.gif
Labai nerimauju, nes tą šonelį kur yra cista, pradėjo mausti, nestipriai - bet vistiek jaučiu, kad "kažką" tame šone turiu....

Gydytoja, kuri rado tą cistą labai nediskretiškai pasielgė.... Užpildė kortelę, įbruko man į rankas, ir išsiuntė pas geriausią miesto gydytoją - pati atsisakė mane prižiūrėti... Tuomet labai išsigandau, net kabinete apsiverkiau, nes taip supratau, kad viskas yra daug rimčiau... sad.gif
plonyte_linija
turėjau cistą, kai buvo 10 savaičių nėštumo, ji jau buvo apie 6 cm. Sakė palaukti iki 12 sav., jei nedings savaime, tada operuos. Bet laimei ji dingo ir dabar viskas ok smile.gif
Ledas
Man per pirmą nėštumą irgi aptiko cistą. Bet niekuo negydė, matyt ji buvo nepavojinga ir pati išnyko. Kiek žinau kitom gydo vaistais, o kitom prireikia ir operacijos. Bet čia jau gydytojas manau žino ką daryti.
aistukas
Man nestumo pradzioj buvo cista. Ji buvo jau 7 cm diametro, sake, kad nuo 10 sav. ims mazet, bet ji sumazejo jau 7 sav. thumbup.gif
jurgenas
Kai nuejau pasitikrinti, ar as nescia, man echoskopas nustate 6 savaites nestuma ir geltonkuni desineje kiausideje. Gydytoja is karto perspejo, kad kiti daktarai ji vadina cista. g.gif
Ji man ishaiskino, jog to geltonkunio buvimas nestumo metu yra normalus ir atlieka nestumo palaikymo funkcija. Kai nestumo palaikymo funkcija perima placenta, jis nunyksta. Vakar man vel padare echoskopa (mums 11 sav.) ir geltonkunis yra sumazejes. Daktares nuomone, jei nera skausmu priepuoliniu, tai ir viskas tvarkoje. Priesingu atveju reiktu operuoti.
Na man toks paaishkinimas itikinamas ir as visai nesijaudinu del geltonkunio=cistos buvimo rolleyes.gif
Agalis
O gal kam dare cistos operacija? Butu idomu suzinoti, kaip ji daroma, ar skausminga? Man 6 savaites, rado 74mm cista, tai israse utrogesta vartoti iki 12 savaites. Gydytoja manes kazkaip nenuramino, taip kaip jus, o kai paklausiau, kas bus, jei ji nepraeis, tiesiog pasake, kad kai nepraeis, tada ir ziuresim, ka daryti. Tai dabar sau vietos nerandu...sad.gif
Vainora
QUOTE(Agalis @ 2006 03 16, 18:48)
O gal kam dare cistos operacija? Butu idomu suzinoti, kaip ji daroma, ar skausminga? Man 6 savaites, rado 74mm cista, tai israse utrogesta vartoti iki 12 savaites. Gydytoja manes kazkaip nenuramino, taip kaip jus, o kai paklausiau, kas bus, jei ji nepraeis, tiesiog pasake, kad kai nepraeis, tada ir ziuresim, ka daryti. Tai dabar sau vietos nerandu...sad.gif
*

ar darys operaciją ar nepriklauso nuo to ar skaudą tą cistą....
Man cistą rado kai buvo šešių savaičių nėštumas, ir blogai tas, kad ji ne iš skysčio sudaryta o iš kažkokių kietų darinių. 10 sav. paguldė į ligoninė tyrimams ir tiesiai šviesiai paklausė ar noriu aš vaiko ar nea.... blink.gif Tai atsakiau, kad noriu.... buvo pasiūlyta surizikuot ir nieko nedaryt.... Rytoj man lygiai 30 sav. ir tfu tfu tfu ta cista man neskauda, bet ir nesumažėjo... tai po gimdymo darys operaciją.

Daugeliui nėščiųjų cistos pradingsta savaime nėštumo metu (čia jei cista sudaryta iš skysčio viduj)

Taip,kad ,Agalis, nepergyvenk ir jei niekas neskauda nedaryk operacijos.... gal išnešiosi ir vaikelį ir cistą... Na o jei operuos, tai rizika netekti vaikelio laaaabai didelė
EmileG
QUOTE(Vainora @ 2006 03 16, 20:19)
ar darys operaciją ar nepriklauso nuo to ar skaudą tą cistą....
Man cistą rado kai buvo šešių savaičių nėštumas, ir blogai tas, kad ji ne iš skysčio sudaryta o iš kažkokių kietų darinių. 10 sav.  paguldė į ligoninė tyrimams ir tiesiai šviesiai paklausė ar noriu aš vaiko ar nea.... blink.gif Tai atsakiau, kad noriu.... buvo pasiūlyta surizikuot ir nieko nedaryt.... Rytoj man lygiai 30 sav. ir tfu tfu tfu ta cista man neskauda, bet ir nesumažėjo... tai po gimdymo darys operaciją.

Daugeliui nėščiųjų cistos pradingsta savaime nėštumo metu (čia jei cista sudaryta iš skysčio viduj)

Taip,kad ,Agalis, nepergyvenk ir jei niekas neskauda nedaryk operacijos.... gal išnešiosi ir vaikelį ir cistą... Na o jei operuos, tai rizika netekti vaikelio laaaabai didelė
*

Aciu Verona, dabar truputi ramiau. Vadinasi ir su cista galesiu isnesioti vaikuti. Man gydytoja kazkaip nesake, kokia ji pas mane, ar kieta ar minksta, tik israse vartoti utragesta iki 12 savaites ir tiek. Tikiuosi viskas bus gerai. Dabar ir nuotaika pegerejo..smile.gif
Irjuda
kai pirmą kartą nuėjau į polikliniką, nėštumas buvo 6 savaitės. man taip pat rado cistą. nežinau kokio dydžio ji buvo, bet taip pat sakė palaukt, pranyks. ir pranyko. biggrin.gif
Agalis
QUOTE(Irjuda @ 2006 03 17, 15:23)
kai pirmą kartą nuėjau į polikliniką, nėštumas buvo 6 savaitės. man taip pat rado cistą. nežinau kokio dydžio ji buvo, bet taip pat sakė palaukt, pranyks. ir pranyko.  biggrin.gif
*

Kaip jums visoms pasiseke, kad jusu gydytojos jus taip nuramino del tu cistu, o mane tai tik isgasdino. Gal pas mane ji kokia baisesne, nei paprastai? Kodel mane nesake, palauk, pati praeis, o israse progesterona vartoti?
Vainora
QUOTE(Agalis @ 2006 03 17, 16:25)
Kaip jums visoms pasiseke, kad jusu gydytojos jus taip nuramino del tu cistu, o mane tai tik isgasdino. Gal pas mane ji kokia baisesne, nei paprastai? Kodel mane nesake, palauk, pati praeis, o israse progesterona vartoti?
*

Viskas priklauso nuo cistos dydzio ir turinio mirksiukas.gif Jie mazyte puslyte tai nieko ir nedaro - jokiu vaistu ar operaciju, o jei didele tai jau nelabai gerai, mano 4x5 cm tai bijojo, kad leliukas ja prades spausti ir prades skaudet, bet kol kas nieko....
Čiotki
Sveikutes,as cista turiu jau kokie metai, is pradziu gydytoja israse kontraceptiku, bet cista paugejo siek tiek, tai israse kitu vaistu, eme mazeti. Pastojau sausi ir padarius echoskopija ji vis dar tebera, bet reikia tiketis, kad ji nedides ir dar geriau but, kad is vis isnyktu. Kol kas nestumui pavojaus nekelia.
vikta
mano draugė jau pastojo su apie 4 cm cista. cista didėjo ir neštumo metu. ir gana sparčiai, nes kai buvo 19 savaičių, cista jau buvo 10 cm ir ją teko operuoti.
operaciją darė per viršų, tai yra perpjaunant pilvą, nes per makštį iki jos nebuvo galima prieiti. jai pačios cistos nepašalino, o tik išleido tą skystį iš tos cistos. kai pagimdys tada išpjaus ir visą cistą. dabar jai jau 37 savaitė, cista daugiau nebedidėja. tad viskas baigsis laimingai smile.gif
arka8
QUOTE(Agalis @ 2006 03 16, 18:48)
*

man jau 2 kartus cistos isoperuotos(abiejuose kiausidese, tik nebepamenu, kokio dydzio buvo.. bet tikrai dideles, nes provincijos gydytojai man metus neatrado skausmo sonuose priezasties.. kol Kaune normalus gydytojas ne persvete ir nepagulde i ligonine(tuo metu jau net vaiksciot nuo skausmo sunkiai begalejau.. doh.gif ), bet jau buvo velu, nes viena cita kaip tik 2 dienas pries operacija truko verysad.gif Cistos pas mane buvo ne tos"gerietes", kurios vandens pilnos buna(ju dazniausiai net neoperuoja, o vaistais pasalina), o kraujo ir dar kietu dariniu ar pan. g.gif bet jos po operaciju man pastoviai atsinaujindavo...gydytojai patare bandyti pastoti..ir tuo paciu ir netikejo, kad as tai dar isvis galiu.. verysad.gif tai jau asaru upeliu buvo... doh.gif
Bet neitiketina tai, kad po 2 menesiu bandymu ...paimiau ir...pastojau 4u.gif
Tad siulau ne itin tiketi daktarais ax.gif

Beje, tuo paciu ir visos cistos isnyko lotuliukas.gif
ziuresim, kas po nestumo bus , jei jos vel atsiras..vartosiu vel tabletes, o kas belieka.. (nebenoriu pjaustymu verysad.gif )

P.S. cistu mano seimoje niekas neturejo..jos pradejo pas mane "veistis" t.y.atsirado tie skausmai sonuose ,kai visiskai nutraukiau kontraceptiku vartojima(4 metus vartojau), bet tai, itariu,del to, kad
mano kontraceptines tabletes senosios kartos dar buvo, kur daug harmonu turi..o siuolaikines,manau, tikrai daug geresnes ir ne tokios zalingos.
agotele
sveikutes,

paskutinem dienom vis labiau isiskausta kairi sona, tai nesuprantu kas daros, pamaudzia karts nuo karto, o sianakt jau negalejau uzmigti. tik po magnio nurimo, Bet kas keisciausia esu jau 9 sav nescia,jau buvau ir echo darytis vaisingumo klinikoj, sakiau kad kartais jauciu sona, ir dar buvau eilinej apziuroj poliklinikoj praeita sav, tik va cia gydytoja paspaudaliojo kairiji sona ir sako ar cia neskauda, ta savaite neskaudejo tai sakiau kartais pamaudzia, tai ji sako turi skaudeti ir nepaaiskino, o as kaip vista ir nebepristojau su klausimu kodel? turbut reiks eit skustis, kad atidziau paziuretu is kur tas skausmas.... verysad.gif
Olaiva
as pries 2 metus buvau nestuke.gif 8 savaiteles tik verysad.gif ,nes kiaushides cista dermoidine sugadino visa reikala blink.gif ivyko persileidimas.po to ishoperavo ta cista,gana nemaza buvo.dabat jau mums 22 savaiteles,tai ziuriu,kad sona desini skauda,man jau baime tu cistu.buvau pas gydytoja,bet cistu tikrai nera.idomu tik kodel man skauda? o dar tas pilvelio gyventojas megsta isitaisyti desiniam sone dazniausiai,jaucia mano jautria vieta.tai vat ir vaikstau susirietus i gala darbo,bet greiciausiai man reikia ziuretis del nuovargio ir mityba prisiziureti,nes kai uzkieteja viduriai,pucia pilva,man skauda sonus verysad.gif ar buna kam dar taip? unsure.gif
Linana
Sveikos, man tai atsirado cista krūtyje, antrame trimestre. Prieš 8 metus buvo vienoje krūtyje tai išoperavo. Dabar gydytoja sakė kad kol maitinsiu nieko daryti nereikia. Gal kas buvot susidūrusi su panašia situacija?
Lapyna
Mano draugė pastodama turėjo nemažą cistą vienoj kiaušidėj. Bet... nėštumo metu išnyko. thumbup.gif Pagimdė labai gražią mergytę.
Dideja
QUOTE(Linana @ 2006 10 05, 21:57)
Sveikos, man tai atsirado cista krūtyje, antrame trimestre. Prieš 8 metus buvo vienoje krūtyje tai išoperavo. Dabar gydytoja sakė kad kol maitinsiu nieko daryti nereikia. Gal kas buvot susidūrusi su panašia situacija?
*

Sveika, as irgi turiu ta pacia problema, vienoj kruty rado cista verysad.gif , berods apie 9mm, man dar tik 10-ta savaitele nestumo. Gydytoja sake ateit po 3 men. paziuret. Tai ir nezinau kaip cia viskas bus...
Nijolija
sveikos nezinau net ko klausti ir su kuo pasikalbeti , gyvenu anglijoje jau antri metai pries kelias dienas pradejo labai skaudeti pilva nuvykau i ligonine tenai padare tyrimus .ir pasake kad as laukiuosi 8sav,ir dar rado cista.sake nieko blogo nera kai augs kudikis ji mazes.ligonineje praleidau dvi dienas pilvo skausmai nurimo ,kai gryzau namo vel jie pradejo kartotis namuose esu antra diena bet visvien jauciu pilvo skausmus .ar gali buti kad tai skauda cista?esu sunerimusi ,gal kam nors teko patirti ta pati ,padekite labai lauksiu .aciu
rsaulyte
QUOTE(sapokiene @ 2006 10 07, 12:39)
sveikos nezinau net ko klausti ir su kuo pasikalbeti , gyvenu anglijoje jau antri metai  pries kelias dienas pradejo labai skaudeti pilva nuvykau i ligonine tenai padare tyrimus .ir pasake kad as laukiuosi 8sav,ir dar rado cista.sake nieko blogo nera kai augs kudikis ji mazes.ligonineje praleidau dvi dienas pilvo skausmai nurimo ,kai gryzau namo vel jie pradejo kartotis namuose esu antra diena bet visvien jauciu pilvo skausmus .ar gali buti kad tai skauda cista?esu sunerimusi ,gal kam nors teko patirti ta pati ,padekite labai lauksiu .aciu
*

geriau nieko nelauk ir kreipkis i gydytojus.. issiklausinek ir issiaiskink viska.
Liolio
Man irgi kiausideje rado 4cm cista kai laukiausi, 5 savaite. Gydytojas prigasdino, sake ir skausmai del to gali buti pilve (kartais pamausdavo sona). Bet va 14 savaite vel dare echoskopija ir cistos nebera!!! Pasirodo ten ne cista buvo, o geltonkunis, kuris yra labai reikalingas placentos formavimuisi. Tad labai daznai darydami ultragarsa iki 12sav gali matyti tas cistas, bet jos isnyksta palaipsniui vaisiui augant. Svarbiausia nesinervinkit is anksto. Faktai rodo kad gali ir viskas gerai buti thumbup.gif
Lime
O man tai tiek pirmojo nėštumo metu, tiek antrojo gydytoja buvo radusi apie 7 cm cistas ant kairiosios kiaušidės. Gydymo neskyrė, tik paliko stebejimui, o jos iki 12 sav. pačios sunykdavo. Nors gydytoja sakė, kad būtų buvę geriau, kad jos nesunyktų, nes jos neva palaiko nėštumą g.gif .

Taip pat gimus dukrytei, po mėnesiuko ir krūtyje prie pat spenelio atsirado kapsules idumo cistukė. Tai chirurgas liepė ateit ir galbūt išsioperuot, kai baigsiu krūtimi maitinti. Tik kad man taip gavosi ax.gif , kad dar bemaitinant vel pastojau, tai teks tai cistai dar palaukti blush2.gif
varle123
Sveikos esamos ir busimos mamytes nestuke.gif
Noreciau paklausti?
Ar pasiseke kam nors pastoti su cista ir jos atsikratyti dar iki gimdymo? g.gif
Nijolija
QUOTE(varle123 @ 2007 04 29, 23:48)
Sveikos esamos ir busimos mamytes  nestuke.gif
Noreciau paklausti?
Ar pasiseke kam nors pastoti su cista ir jos atsikratyti dar iki gimdymo? g.gif
*

sveika taip as ir suzinojau kad laukiuosi ,pradejo skaudeti pilvo apacia net ir labai pati savo nuoziura geriau antibiotikus ir staiga praejo po to kita menesi pries pat menesines labai vel pradejo skaudeti visa pilva o menesines velavo pasidariau testa ogi teigiamas,nuvykau i ligonine paziurejo mane ir pasake 6sav. nestumas ir dar nemaza cista kraujuojanti ,man dar pilva skaudejo ilgokai bet apie penkta nestumo menesi ji dingo auganti gimda uzspaude ,taip man aiskino daktarai ,dabar man 36sav.kaip ziurejo per ekoskopa cistos nemate ir skausmu nera . del to ir sako daktarai nori issigydyti cistas pastok ! nestuke.gif
varle123
Man panasiai ir sako, kad cista prispaus vaisius, pagersi duhpastono kol issivystys placenta ir cistos neliks...
O jeigu ne tai teks operuotis g.gif o as labai bijau ir nenoriu operuotis schmoll.gif
As labiau noriu nestuke.gif
faustluk
mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
pasidariau testa siandien ryte: II-bruksneliai Apsiblioviau is dziaugsmo ir nulekiau is karto pas savo ginekologe. Ji pasiziurejo per echoskopa ir sako: arba cista arba nesivystantis nestumas. Mano reakcija: bet dar labai anksti, ka nors matyti!! Tad lauksim kitos savaites ir vizito pas ja.

Merginos su patirtimi!! Jei kazkokia cista, tai man kazkur kazkada skaudetu. NIEKO! Na, pirma mm diena buna skausminga. Bet kam ne? Koks dar nesivystantis???? Logiskai mastau: paskutines mm buvo balandzio 3 d. Susirgti turejau si sekmadieni. MM veluoja 5 dienos. O siaip kaip laikrodis su 1 dienos paklaida. Visi nestumo pozymiai yra! Na, dar nepykina tik. Tad tam leliukui 2-3 savaites!!! Dar juk nieko neturetu matytis!! Pati maciau juoda nago dydzio puslyte su tamsiu viduriu kaireje puseje. Kokia dar cista? Koks nesivystymas, jei jis dar tik pradeda kabintis? Manau, reik palaukti, ar ne?
O kuriozas dar ir tas, kad po 10 menesiu bandymo pastoti, pasidareme vyr. tyrimus. Maniskio spremiukai tinginiai, beveik nejuda. Tyrimus daremes po mano paskutiniu mm. Geguzes 3d. gavom termina pas urologa, bet neisim, nes.. as kaip ir jau laukiuosi.
Kokia jusu patirtis? Man sirdyje jokio absoliuciai jokio nerimo nera!
Dar vienas pvz is mano drauges: velavo mm. Pasitikrino echoskopu- sako..nieko nesimato. Na, gimda pasiruosus prisitvirtinimui, atvira.. Bet testas teigiams. Po savaites neueina pasitikrinti: 6-7 savaites kaip laukiasi! Tai gal ir man taip...
Nijolija
QUOTE(busVakare @ 2007 05 02, 16:52)
mirksiukas.gif  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif
pasidariau testa siandien ryte: II-bruksneliai  Apsiblioviau is dziaugsmo ir nulekiau is karto pas savo ginekologe. Ji pasiziurejo per echoskopa ir sako: arba cista arba nesivystantis nestumas. Mano reakcija: bet dar labai anksti, ka nors matyti!! Tad lauksim kitos savaites ir vizito pas ja.

Merginos su patirtimi!! Jei kazkokia cista, tai man kazkur kazkada skaudetu. NIEKO! Na, pirma mm diena buna skausminga. Bet kam ne? Koks dar nesivystantis???? Logiskai mastau: paskutines mm buvo balandzio 3 d. Susirgti turejau si sekmadieni. MM veluoja 5 dienos. O siaip kaip laikrodis su 1 dienos paklaida. Visi nestumo pozymiai yra! Na, dar nepykina tik. Tad tam leliukui 2-3 savaites!!! Dar juk nieko neturetu matytis!! Pati maciau juoda nago dydzio puslyte su tamsiu viduriu kaireje puseje. Kokia dar cista? Koks nesivystymas, jei jis dar tik pradeda kabintis? Manau, reik palaukti, ar ne?
O kuriozas dar ir tas, kad po 10 menesiu bandymo pastoti, pasidareme vyr. tyrimus. Maniskio spremiukai tinginiai, beveik nejuda. Tyrimus daremes po mano paskutiniu mm. Geguzes 3d. gavom termina pas urologa, bet neisim, nes.. as kaip ir jau laukiuosi.
Kokia jusu patirtis? Man sirdyje jokio absoliuciai jokio nerimo nera!
Dar vienas pvz is mano drauges: velavo mm. Pasitikrino echoskopu- sako..nieko nesimato. Na, gimda pasiruosus prisitvirtinimui, atvira.. Bet testas teigiams. Po savaites neueina pasitikrinti: 6-7 savaites kaip laukiasi! Tai gal ir man taip...
*

man buvo panasiai pirmomis savaitemis net nemate nestumo ir ytare nevietoj pastojima ,bet is kur nesivystantis nesamone kazkokia jug vaisius isitvirtina 5-6savaaite man pamate nestuma 6savaite sake viskas tvarkoj skausmus jauciau ir tikrai tuo metu kaip turejo buti menesines ju nebuvo bet skausmai kaip pries menesines reikia palaukti iki 6savaiciu ir tada darytis eko nesigriebk jokiu priemoniu ,jei nekraujuoji ir jei paskausta pilvo apacia gulek tiesiog labiau zekis po to pasidaryk dar testa nueik pas daktare eko tikrai neprisigalvok nieko per mazas nestumas kad ka matytu o tuo labiau nesivystanti schmoll.gif tu gali tai pasakyti budama apie 10-12sav.bus viskas ok bet skausmeliai dings velesniame nestume parasyk kaip tau toliau eisis thumbup.gif
faustluk
Aciu, Tau, sapokiene! As irgi taip galvoju!!! Kuo toliau skaitau visas moteriskiu istorija, tuo tvirtesne esu! Nors ir miela ir labai silta ginekologe, bet kaip ji taip gali sakyt...
Prasinesiu po kurio laiko, kaip man einasi!
ciuncia
Man su pirma lėlyte buvo taip, kad daktaras pasakė, jog yra cista liepė gerti daug vitamino E ir pasiūlė, kol ji nesiplečia leliuko susilaukti, tuomet pamaniau, kad nesamonė kažkokia, bet kadangi leliukai patys pasirenka kada ateiti, tai po dviejų mėn. nuo šios žinios pasijaučiau nestuke.gif iš prdžių buvo baisoka, bet vėliau daktaras nuramino, sakė kad cista nedidelė ir nepikta bei kad neštumo metu apskritai gali susitraukti. Visa laimė taip ir atsitiko, o kolkas tpfu tpfu tpfu ji neatsinaujina, taip kad neštumas ir nuo šitų blogybių padeda kartais 4u.gif
varle123
Aciu uz palinkejimuss 4u.gif
Klepesova
Aš su nesena patirtimi. pas mane dešinėje kiaušidėje buvo riešuto dydžio cista, nežinojau, nieko negėriau, mėnesinės buvo pirmomis dienomis labai skausmingos- kartais net dantimis grieždavau tačiau.... pas ginekologę nėjau (nes buvau nuėjusi 19metų- nekalta, dėl skausmų ir gausių nereguliarių mėnesinių, pasiūlė geriau vyrą susirasti, o ne be reikalo pas gydytojus vaikščioti), ciklas mano buvo nereguliarus, tai kas 38 tai 48 dienos tai vieną mėnesį iš vis nėra. Taigi tik pastojusi net nežinojau- apkaltinau nervus, po to pasidariau testuką- neigiamas (toks iki 8 savaitėlės ir išliko lotuliukas.gif ), galiausiai nulėkiau pas privačią ginekologę, ji su vaginaliniu echoskopu parodė mažiukę smile.gif . O dėl cistos- pasakė nėštumas viską sutvarkys.ir buvo teisi- nėštumo metu pasikeičia moters organizme hormonų pusiausvyra ir cista maniškė pati išnyko blush2.gif jokių vaistų ir vitaminų negėriau.
Tačiau...
priešpaskutįnį nėštumo mėnesį patekau apsinuodijusi į AK (labai daug skysčių netekau, ir vaikelio širdies ritmas buvo sytrikęs) taigi apžiūri mane ir sako- jūs žinojote, kad pas jus gimdos kaklelyje cistos? Aš vos nuo kėdės tos nenuvirtau.Sakau- taigi išnykt turėjo, ir pas mane kiaušidėje buvo.... Sako dabar kaklelyje ir ne viena. Nieko- gimdymo metu sutvarkysime. Ir sutvarkė. cool.gif likau becistė lotuliukas.gif , bet bijau, kad kažin ar ilgam? dėl to noriu kuo greičiau turėti antrą vaikelį, kad jei kas- nesigailėčiau ir nesigraužčiau.

O dar- tikriausiai nežinote, bet seniau,(prieš 30m) gydytojai radę cistą liepdavo moterims kuo greičiau pastoti- ir taip "gydydavo" o jei nepavykdavo- išpjaudavo visą gimdą verysad.gif mano mamos pažystamai išpjovė kai ji teturėjo 25m, niekas tais laikais nesiaiškino perdaug verysad.gif .
indrutee
tikiuos viskas bus gerai unsure.gif
Dzesika
Sveikos merginos 4u.gif turiu toki klausimuka kuri nezinau kokiame skyrelyje ir uzduoti,tai gal jus galesite atsakyti ax.gif Ar bunant 4 savaites pastojusiai gali augti folikulai? nezinau gal ir kvaila klausima uzdaviau blush2.gif
Klepesova
Gal verčiau gydytojos paklausk. Na man visas gimdos keklelis buvo nusėtas cistukėm, nors sakė, kad viskas susitvarkys. O dėl tų bjaurasčių folikulių net nežinau g.gif . Mano vyro tetai kelis kartus jas operavo, galiausiai o jos niekšės po pusmečio vėl ataugdavo- tai galiausiai gimdą pašalino, (moteriai tik 42m verysad.gif )
varle123
O man gydytoja liepe eiti darytis laparaskopija sad.gif
ir dabar gavau pas gydytoja Vildaite siuntima, tai teks pasalinti ta cista ir visa viduka pravalyti,kad vaikutis greiciau ateitu smile.gif nestuke.gif
Lijanuska
Man pries pirmaji nestuma buvo cista, kai pastojau ji vis dar buvo, po to patio "isejo". Kai pastojau irgi buvo cista, po to dingo. Nezinau kaip cia taip yra. Jauciuosi puikiai.
Ridisiukas
Laba merginos, jus isivaizduokit, jau galvojau kad esu nestuke.gif , nes man jau 46 c.d., bet rado cista tiesiai uz gimdos, kaip ten kokiu budu as neisivaizduoju, ji yra 4x5, tai dabar man klausimelis, o jus visos tos, kurios sakot, kad va buvo cista bet vis tiek pastojot, tai kaip cia dabar buvo, o mm jums buvo? Na man dabar liepe laukti mm dar dvi savaites, o tada pasirodyti ir matysim ka toliau daryt, priklausomai nuo jos busenos ar ji augs ar ne. O idomu, gali buti taip, kad pavyzdziui as nestuke.gif , bet gydytojas nemate, bet turbut nusipaistau, nes realiai tai jau butu kazkur 4 savaites, tai turbut butu nerealu, kad jis butu nemates. Na tik man neramu, kaip cia dabar bus su tom mm, jos prasides ar ne sad.gif
dadrija
o man šiandien 52 ciklo diena ir rgi rado cistą,sakė gert duphastoną ir folio rūgštį,bet sakė,kad gal dėl cistos ir nepastoju,gal kam taip buvo? g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.