Braskiautoja
2011 05 03, 09:49
Man prieš porą metų buvo trūkusi kiaušidės cista, net nežinojau kad ją turėjau. o kai trūko galvojau kad numirsiu. Skausmas neapsakomas, toks jausmas kad uždusiu, baisu. Žodžiu padarė laparoskopija. Dabar pasirodo vėl atsirado.Gydytoja sakė kad nepavojinga nes labai maža, bet man vis paskauda tai viena kiaušidę tai kitą. baisu kad vėl kas neatsitiktų.nenoriu daugiau tokio džiaugsmo patirti. bet dėl nedarbingumo nė kalbos nebuvo, net nesakė kad pirmus tirs nėštumo mėnesius negalima turėti lytinių santykių.
naujoke4
2011 05 03, 10:27
QUOTE(Braskiautoja @ 2011 05 03, 10:49) Man prieš porą metų buvo trūkusi kiaušidės cista, net nežinojau kad ją turėjau. o kai trūko galvojau kad numirsiu. Skausmas neapsakomas, toks jausmas kad uždusiu, baisu. Žodžiu padarė laparoskopija. Dabar pasirodo vėl atsirado.Gydytoja sakė kad nepavojinga nes labai maža, bet man vis paskauda tai viena kiaušidę tai kitą. baisu kad vėl kas neatsitiktų.nenoriu daugiau tokio džiaugsmo patirti. bet dėl nedarbingumo nė kalbos nebuvo, net nesakė kad pirmus tirs nėštumo mėnesius negalima turėti lytinių santykių. O tai dabar laukiesi ir kartu turi cistą?
Sveikos  Mums 17 savaite  ,pastojau turedama mioma ir cista,kol kas puikiai jauciames,jokiu apribojimu is daktaru tik daznesnis lankymas mums,nes stebi ar viskas ir toliau klostosi gerai.Daktarai sako,kad vaikeliui nekenkia,o tai svarbiausia.
naujoke4
2011 05 05, 09:30
QUOTE(aromat @ 2011 05 05, 10:10) Sveikos  Mums 17 savaite  ,pastojau turedama mioma ir cista,kol kas puikiai jauciames,jokiu apribojimu is daktaru tik daznesnis lankymas mums,nes stebi ar viskas ir toliau klostosi gerai.Daktarai sako,kad vaikeliui nekenkia,o tai svarbiausia. Labas  o lankaisi privačiai dažniau?  o mna minėjo, kad nėštumas ir cista nelabai gerai
QUOTE(naujoke4 @ 2011 05 05, 08:30) Labas  o lankaisi privačiai dažniau?  o mna minėjo, kad nėštumas ir cista nelabai gerai  Sveika  lankausi neprivaciai,tiesiog seka ar cista ir mioma nedideja.Tai svarbu,kad nedidetu,beja man keliais mm sumazejo,tai gerai! Nei vienas daktaras nepasakys,kad nestumas ir cista yra gerai,tik tiek pasako,kad galimas nestumas,isvaikstoma,stebima ir pagimdoma.Svarbu,kad busima mamyte ir vaisius gerai jaustusi,nemaisytu.Mums viskas gerai,nemaiso tuo dziaugames  Mano sesuo su nemaza cista isnesiojo dvynukus,pagimde,viskas gerai.Na,kiekvienos organizmas skirtingas.....
naujoke4
2011 05 05, 15:43
QUOTE(aromat @ 2011 05 05, 16:17) Sveika  lankausi neprivaciai,tiesiog seka ar cista ir mioma nedideja.Tai svarbu,kad nedidetu,beja man keliais mm sumazejo,tai gerai! Nei vienas daktaras nepasakys,kad nestumas ir cista yra gerai,tik tiek pasako,kad galimas nestumas,isvaikstoma,stebima ir pagimdoma.Svarbu,kad busima mamyte ir vaisius gerai jaustusi,nemaisytu.Mums viskas gerai,nemaiso tuo dziaugames  Mano sesuo su nemaza cista isnesiojo dvynukus,pagimde,viskas gerai.Na,kiekvienos organizmas skirtingas..... Džiaugiuosi, kad jums viskas gerai  o tai svarbiausia yra
QUOTE(naujoke4 @ 2011 05 05, 14:43) Džiaugiuosi, kad jums viskas gerai  o tai svarbiausia yra  Dekui  sulauksit ir jus savo dziaugsmo  ir viskas bus gerai
naujoke4
2011 05 05, 18:12
QUOTE(aromat @ 2011 05 05, 16:57) Dekui  sulauksit ir jus savo dziaugsmo  ir viskas bus gerai  Ačiū, tikiuosi
Braskiautoja
2011 05 05, 19:19
O tai dabar laukiesi ir kartu turi cistą?  taip turiu,bet gydytoja sakė kad nedidelė tai turėtų išnykti. bet čia sakė pries pora mėnesių. O dabar kai darys echoskopiją tai gal dar ką nors pasakys
su pirmuoju pastojus, gydytojas pastebejo cista. sake, isnyks begimdant. taip ir buvo.
naujoke4
2011 05 08, 09:15
Sveikos  na taip, su jom visaip būna  kaip atsiranda, taip ir išnyksta-čia geriausias variantas
taip pat pastojau su cista ant kiausides. Tai konsultacijoj pries pastojima isgirdau dvi alternatyvas - jei pavyks - pastoti (cistos po gimdymo likti neturetu), jei ne - operuotis. Pavyko pasirinkt pirma varianta
laurabriunete92
2011 06 25, 21:38
labutis man 12 savaiciu turiu 6 cm cysta,ja daktare pastebejo per pirma 7 savaiciu scana cista vis dideja ir yra lb skausminga gal kas gali parasyti kas turejo cistos operacija ar ji skausminga,cia kazkas panasaus i apendicita  ,kiek laiko ligonineje po operacijos?dekui
undyyyne
2011 06 25, 23:07
QUOTE(laurabriunete92 @ 2011 06 25, 22:38) labutis man 12 savaiciu turiu 6 cm cysta,ja daktare pastebejo per pirma 7 savaiciu scana cista vis dideja ir yra lb skausminga gal kas gali parasyti kas turejo cistos operacija ar ji skausminga,cia kazkas panasaus i apendicita  ,kiek laiko ligonineje po operacijos?dekui Sveikos, as pries pirma nestuma turejau anot gydytojos "kazkoki darini, panasu i cista". Kadangi darinys nebuvo skaidrus, gydytoja negalejo pasakyti, ar tai cista, ar koks piktybinis auglys. Uzrase laparoskopijai, bet jos neprireike. As po menesio pastojau ir sekmingai isnesiojau mazyli. Jokiu apribojimu ar nerimo is gydytojos puses nestumo metu tikrai nebuvo. Lankiausi nestumo metu privaciai pas gydytoja. Po gimdymo pirmos apziuros metu paaiskejo, kad darinys nepasisalino gimdymo metu (nors gydytoja labai tikejosi). Ir vis delto laparoskopijos prireike. Ja padare, kai mano mazyliui buvo 8 men. Tada paaiskejo, kad turejau mazdaug 2 cm dermoidine cista. Histologiniai tyrimai parode, kad ji aciu Dievui nevezine  Operavausi Antakalnio klinikose. Ten yra dienos centras. Isoperavo apie 13 val., 17 val. jau paleido namo. Duoda visiska narkoze, uzmingi ir nieko nejauti. Tiesa nezinau, kaip yra su nejautra nestumo metu. Ta pacia diena kartu su manimi laparoskopija dare ir vienai nestukei. Tiesiog jos nepaklausiau, kokia narkoze jai taike... Ja operavo pirma ir paskutine israse, tiesiog ilgiau stebejo.
angeltop
2011 10 06, 15:33
QUOTE(Inkanan @ 2005 05 20, 14:59) Tai man ta cista yra....O ir as laukiuos.....Tik dar nenoriu dziaugtis labai ir visiems sakyti, nes buvo nelaimiu.... man taip pat rado cista kaireje kiausideje, niekad nebuciau pagalvojus  ( suzinojau atsitiktinai, nes pastojau ir turejau pasitikrinti ultragarsu, man dar labai mazai laiko tik pora savaiteliu, del to nestumo dar nesimato ultragarsu, taciau ta cista pamate, ir mane taip isgasdino, pamaniau kad ten gali buti negimdiminis nestumas  (( iki kito skano liko dar 4 dienos, tikra amzinybe... neisivaizduojat kaip as bijau  (( nes pries 2 metus turejau persileidima  ( sunkiai isgyvenau ( pergyvenau)
laimuciukas117
2011 10 08, 19:24
sweikos man labai idomu kaip tai iseina ir idomus klausimas kyla-na man cista jau 2 metai kaip yra 3 cm dydzio nei mazeja nei dideja man daktare israse folio rugsti ir wiskas.---beja ar ymanoma dbr pastoti kai yra tokia cistos dydis? Papildyta: sweikos man labai idomu kaip tai iseina ir idomus klausimas kyla-na man cista jau 2 metai kaip yra 3 cm dydzio nei mazeja nei dideja man daktare israse folio rugsti ir wiskas.---beja ar ymanoma dbr pastoti kai yra tokia cistos dydis?
martyna29
2011 10 18, 22:55
buvo rade ir pas mane cista, kaip gydytoja pasake prie nestumine, sako turetu isnykti, nes ji man siek tiek mazejo, is pradziu ji net gemaliuka uzstojo, per ja nesimate, dabar mano mazylis arba ja uzstoja arba jos nebera, po gimdymo viskas pasimatys, aisku siek tiek desini sona paskaudendavo.
del persileidimu ir as bijojau, o dar kai suzinojau,kad cista tupi, tai man gydytoja buvo patarusi gerti po sestadali aspirino kasdiena, kad nesusidarytu kraujo sankaupos, kurios issauktu persileidima, saziningai ta dariau pacioje pradzioje
Simbulis
2011 10 21, 08:45
Laukiuosi 6 savaites. Gydytojas ziuredamas echoskopu rado dezineje kiausideje cista kazkur 4 cm. dydzio, bet del jos jaudintis sake neverta, nes ji palaiko mano nestumiuka. Nebent jei pradetu labai skaudeti. Ar ji buvo pries pastojant nezinau...
mazyte291
2011 10 30, 13:28
QUOTE(Eimante @ 2005 05 20, 13:48) Sveikutes, Na skaicau ir supratau, kad jum tos cistos atsirado jau esant nescioms? Ar gerai supratau? Nes mano ginekolog, kai rado cista kaireje kiausideje tai man sake, kad pastot, kol ji yra, negalesiu  o as taip noriu  sveiki..ziuriu senokai sita tema negrineta yra.Man daktarai pasake kad pas mane yra 3,8cm cista..gryzau i anglija cia daktarai sako kad jos jau pas mane nera.Bet kasdien maudzia sona,naktim pradejo mausti,desini sona.Su vaikinu mylimes be apsaugos,bet jau 3m negaliu pastoti tai gal bus nuo cistos kaip ir tju sakai kad neiimanoma pastoti?
kristin343
2011 11 16, 14:39
QUOTE(mazyte291 @ 2011 10 30, 13:28) sveiki..ziuriu senokai sita tema negrineta yra.Man daktarai pasake kad pas mane yra 3,8cm cista..gryzau i anglija cia daktarai sako kad jos jau pas mane nera.Bet kasdien maudzia sona,naktim pradejo mausti,desini sona.Su vaikinu mylimes be apsaugos,bet jau 3m negaliu pastoti tai gal bus nuo cistos kaip ir tju sakai kad neiimanoma pastoti? Ir as turiu panasia problema. Nustojau gerti KT. Nezinau, ar tai susije, bet vizito pas ginekologa metu man pasake, kad turiu cista, bet nuramino, kad cia normalu. Jos atsiranda ir isnyksta del hormonu pokyciu. Taip pat uztikrino, kad galiu ramiai bandyti pastoti. Bet man vis tiek neramu. Esu girdejus, kad del cistu ivyksta persileidimai....
sigulytea
2011 11 30, 22:41
QUOTE(mazyte291 @ 2011 10 30, 14:28) sveiki..ziuriu senokai sita tema negrineta yra.Man daktarai pasake kad pas mane yra 3,8cm cista..gryzau i anglija cia daktarai sako kad jos jau pas mane nera.Bet kasdien maudzia sona,naktim pradejo mausti,desini sona.Su vaikinu mylimes be apsaugos,bet jau 3m negaliu pastoti tai gal bus nuo cistos kaip ir tju sakai kad neiimanoma pastoti? as kazkada taip pat ja turejau ir dbr senai buvau pas gine, ir kadangi nesisaugom, sakau gal ir man pastoti trukdo kokia cista....  bet cia tik mano svarstymai
naujokas998
2011 12 04, 13:33
QUOTE(jurgenas @ 2006 02 25, 10:05) Kai nuejau pasitikrinti, ar as nescia, man echoskopas nustate 6 savaites nestuma ir geltonkuni desineje kiausideje. Gydytoja is karto perspejo, kad kiti daktarai ji vadina cista. Ji man ishaiskino, jog to geltonkunio buvimas nestumo metu yra normalus ir atlieka nestumo palaikymo funkcija. Kai nestumo palaikymo funkcija perima placenta, jis nunyksta. Vakar man vel padare echoskopa (mums 11 sav.) ir geltonkunis yra sumazejes. Daktares nuomone, jei nera skausmu priepuoliniu, tai ir viskas tvarkoje. Priesingu atveju reiktu operuoti. Na man toks paaishkinimas itikinamas ir as visai nesijaudinu del geltonkunio=cistos buvimo  Mums buvo panasiai  Nuejus pas gine pasiziureti kiek mums savaiciu gydytoja aptiko cista kaireje kiausideje  Paaiskino viska lygiai taip pat kaip tau  Tas mane nuramino  Va, bet as zinau, kad cista atsirado pastojus, nes tyriausi echoskopu pries menesi ir man nieko tada nerado
Solopgang
2012 04 16, 18:10
QUOTE(naujokas998 @ 2011 12 04, 14:33) Mums buvo panasiai  Nuejus pas gine pasiziureti kiek mums savaiciu gydytoja aptiko cista kaireje kiausideje  Paaiskino viska lygiai taip pat kaip tau  Tas mane nuramino  Va, bet as zinau, kad cista atsirado pastojus, nes tyriausi echoskopu pries menesi ir man nieko tada nerado o nuo ko tos cistos atsiranda pastojus?
as turedama 4,7 cm cista pastojau, dabar esu ypac atsargi kad neplystu o dingtu iki 12 sav
|
|