Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Iki kokio amžiaus maitinote krutimi?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
ievalota
TauRe> mazink maitinimus. Palik pabaigai vakarini, pries miega. As kai isejau i darba pradziai maitindaavu ryte ir pries miega. Paskui rytini nuemiau (kam jis nelabai priesinosi). kai liko tik vakarinis - pradejo gudrauti: grizdavau i darba, o jis man aiskina, kad noriu miegucio ir vedasi i lova. Kai nutraukiau ir vakarini (tada jam buvo 18.5) galvojau, kad bus sunku - trys neramesni vakarai ir viskas. Paverkdavo siek tiek ir uzmigdavo.
Svarbiausia cia mamos nusiteikimas - kol nebusi apsisprendusi, tol bus sunku. Nors as ir dabar su didele nostalgija prisimenu tuos laikus smile.gif
*valdonė*
Mums jau neužilgo 6 mėn.ir vis dar mažylis valgo mano pienuką.Planuoju kai sukaks 7 mėn. po truputį atpratinti.Girdėjau, kad nelengva.Sako kuo ilgiau maitini tuo atprasti vaikui po to yra sunkiau.Nežinau kiek tame yra tiesos g.gif
Mamūškė
As maitinau iki 9men. wink.gif atprato labai lengvai, turbut net nesuprato, kad daugiau niekada nebegaus laugh.gif
kajote
QUOTE(TauRe @ 2005 01 10, 06:01)
maniskei 15 men. bet dar maitiniu.  sad.gif  meginu atpratinti, bet cia dar tik pradzia, nezinau kada pavyks  unsure.gif
  kancia man tas maitinimas tapo, o ir krutine skauda kai taso pastoviai  unsure.gif
*

Taure, kaip tu sitaip sugebi? O, tai kiek kartu tu dar savo mazyle maitini? nes ji juk jau ir kita maista valgo?
Naujoke25
Mano jau metai ir antras menuo eina vis dar maitinu ryte, vakare ir nakti, nes diena dirbu
Raideles
QUOTE(Džiuga @ 2005 01 03, 00:01)
blink.gif as tai iki men., pienas baigesi. Jus man atleiskit, bet man kazkaip nelabai kaip atrodo kai maitinama iki 2 metu...ar daugiau blink.gif man atrodo is to pieno jau jokios naudos. o vaikas toks didelis....gal klystu. biggrin.gif
*

Žinok, kai maitini maitini, tai taip ir gali nepastebėti kaip du metai sueina vaikui. Aš tik dukrai gimus pamačiau, kad sūnus jau didelis smile.gif Maitinau krūtim iki metų. Dukrą ketinu maitinti ilgiau smile.gif
kajote
QUOTE(sielo @ 2005 01 08, 22:25)
maitinau  6men., dabar jau pereinam prie kosiu, vaisiu ir misinuko. buvau nusistacius tiksla - maitint puse metu vien savo pienu  2.gif
*

As irgi kaip ir nusistaciau, kad maitinsiu vien savo pienu iki 6 men. Paskui po truputi visokios kosytes... As manau, kad puse metu kaip ir pakanka.
Bet zinoma saunu, jei mamytes sugeba maitinti ir ilgiau clap_1.gif
Jergus
iki beveik 11 menesiu smile.gif
daiwuce
Savo pirmaja dukrele maitinau iki metu, labai noreciau ir mazaja tiek maitinti, o gal ir daugiau biggrin.gif
ausrap
Maitinu iki šiol bet tik vakare ir nakti, dukrai dabar 1.3 metai.
Saulytes mamyte
Mano mazei 2m8men, dar gardziuojasi MP 4u.gif
lengvute
taigi, kaip ilgai norėtumėt maitint mirksiukas.gif ?
peledziuke
Vyresneli maitinau 9 menesius. Buciau maitinusi ilgiau, taciau sustreikavo mano pacios sveikata. cry.gif Mazyli zadu maitinti iki metu ar net ilgiau. Kad tik butu pienuko! biggrin.gif
crocus
Na ar tai niekas nežino kiek nori maitinti?

Pasidalinkit, mergaitės,mintimis... drinks_cheers.gif
kajote
QUOTE(crocus @ 2005 02 01, 15:28)
Na ar tai niekas nežino kiek nori maitinti?

Pasidalinkit, mergaitės,mintimis... drinks_cheers.gif
*

Busiu pirma ir pasisakysiu mirksiukas.gif
Is tiesu, tai jau nuo pat sunelio gimimo gyvenau ta mintim, kad maitinsiu 6 men.
Dar tebemaitinu, bet jau mazinu maitinimu skaiciu. Mano 2.gif pieno baras tuoj uzsidarys doh.gif
Ledo karalienė
As tai noreciau iki kokiu 1.5 metu maitinti,nes matau kaip mano leliui to reikia. Be to dar turim problemeliu su alergija. Deja,teks po menesiuko nutraukti, nes turesiu isvykti porai sav verysad.gif Labai liudna. cry.gif
mandalina
aš iki 9 mėn. Vasaros pabaigoje į darbą, tad pavasario pabaigoj norėčiau nujunkyt - kiek girdėjau vasarą tai daryti nepatariama smile.gif
crocus
Aš tai paraginau ,o pati tyliu kaip paršiukas smile.gif

Kiekgi tiksliai maitinsiu nesu apsisprendusi.Plaukiu pasroviui. Labai tikiuosi,kad vistiek ateis toks laikas kai galėsiu nujunkyt ramiai,taip kaip gamta sumanė mirksiukas.gif

O dabar nujunkyt neturiu jokių priežasčių-tai malonu vaikui ir man labai palengvina gyvenimą...
http
Sujungtos dvi tokios pačios temos. Prašome,užvedant naują temą,peržiūrėti ar ji nesikartoja 4u.gif
Arnika
Noriu maitint iki 1 m, nes reikės grįžti į darbą smile.gif . Kyla mintys maitint ir ilgiau, bet bandau jų atsikratyt, nes nematau reikalo ir dirbt, ir maitint. O jei dar broliuką sugalvosim užsisakyt tai reik ir pačiai normaliai atsigaut biggrin.gif
zarija
as tai 1-1.5m. nes i darbeli ir seip mano tokie isitikinimai, nors tu ka mirksiukas.gif
Zaiza
Planas minimum iki 6mėn, bet tikrai jei pieno turesiu tai ne riba noreciau iki 1-1,5m
astajan
QUOTE(mandalina @ 2005 02 02, 13:17)
aš iki 9 mėn. Vasaros pabaigoje į darbą, tad pavasario pabaigoj norėčiau nujunkyt - kiek girdėjau vasarą tai daryti nepatariama  smile.gif
*

domu kodėl vasarą nepatartina baigti maitinimą. Aš galvoju maitnti iki metų. Tai va beveik ir vasara bus. Jau norėjau kelis kartus baigt, nes vaikelis alergiškas labai reikia maistą žiūrėt, bet vis tempiu - galvoju žiemą, pavasarį gerai pratempt gal mažiau sirgs. Nors tik ką persirgom pūlinga angina.
iki metų nu dar + keli mėnesiai ir manau riba, gana čia vaikams tą mamą 'siurbt' 2.gif
mamose
Noreciau maitinti iki metu, manau, kad pakankamai smile.gif
Jurga
noreciau bent iki 6 men., o idealiausia - iki 1 -1,5 metu.
Kaštonė
QUOTE(mandalina @ 2005 02 02, 11:17)
aš iki 9 mėn. Vasaros pabaigoje į darbą, tad pavasario pabaigoj norėčiau nujunkyt - kiek girdėjau vasarą tai daryti nepatariama  smile.gif
*

Vasarą nujunkyti nepatariama todėl, kad tai žarnyno infekcijų sezonas, o mamos pienas nuo jų apsaugo doh.gif . Bet man atrodo nujunkius pavasarį tai vaikas irgi lieka "be apsaugos" cry.gif .

Aš norėčiau maitinti bent iki 1,5 metų, jei tik pavyks suderinti su darbu...
smilka
O as vis dar maitinu, nors leliui jau 16mėn.
Man patinka ir vaikui patinka, bet vis dažniau pagalvoju apie nujunkymą ir manau, kad lengva nebus. Didelis jau vaikas ir pats ieško, kai užsinori. Net nežinau nuo ko pradėti, jei apsispresčiau nujunkyti galutinai.

Tiesa pirmą mergaitę maitinau tik iki 4mėn. Nebuvo pienuko. unsure.gif Gaila. O gal dar patirties ir užsispyrimo trūko. Atsimenu, kad buvau labai pavargusi nuo dažno žindymo, nuo neišsimiegojimo ir pan.
Antram vaikučiui labiau pasisekė biggrin.gif
beatris
Pirma vaiką maitinau iki 9 mėn. o paskui ir pienukas dingo, bet gavosi atpratinti lengvai ir nebuvo streso vaikui.
Dabar maitinu ir susimastai kad nustoti- 9 mėn vasara o vasara negerai nutraukti maitinima, gal iki 1 metu, bus jau ruduo, - o paskui man atrodo bus sunku vaikui atprasti.
*Bambolina*
As suprantu kad geriausias maistas - tai mamos pienelis. Bet noreciau maitinti iki 6 menesiu, ir primaitindineti. Labai pavargau nuo dideleeeees krutines sad.gif Negaliu nieko aptempto nesioti, nes su tom tesmenim atrodau juokingai ir sau keliu sleikstuli verysad.gif
Tik tak
Mano mažajai jau 1,10 mėn. ,tačiau dar maitinu biggrin.gif Vyresniają maitinau iki 18mėn., paskui teko nutraukti, nes pora savaičių praleidau ligoninėje... sad.gif Gal iki 2 metų maitinsiu, o paskui pakaks... ax.gif
http
QUOTE(Bambolina @ 2005 02 24, 09:07)
As suprantu kad geriausias maistas - tai mamos pienelis. Bet noreciau maitinti iki 6 menesiu, ir primaitindineti. Labai pavargau nuo dideleeeees krutines sad.gif Negaliu nieko aptempto nesioti, nes su tom tesmenim atrodau juokingai ir sau keliu sleikstuli verysad.gif
*

Motinystė tai susitaikymas su tam tikrais galimais kūno pasikeitimais. Bambolina,pagal postus tu dar labai jauna. doh.gif Bent jau savo krūtinę vadinti tešmenimis tai tikrai blink.gif O rankos turbūt kaip grėbliai? blink.gif biggrin.gif
Bishojo
O aš dar ir dabar maitinu, vat!!! Ir žadu maitinti iki 2 metų tai tikrai, o paskui jau po truputį mažinti... Kol kas tų maitinimų reikia tiek ir man, tiek ir mano lialkai. Čia kažkas sakė, kad ir dirbti, ir maitinti nemato reikalo, o tai persiprašau kuom vienas kitam trukdo??? Aš ir dirbu, ir taip faina būna, kai grįžtu iš darbo, o lialka pradeda diriguoti : mama nusirenk dabar, duok papą tada... biggrin.gif
jurgita_b
Mano dukrytei dabar 1.8 m ir as ja dar vis maitinu. Zadu iki 2 metuku. Jeigu ji pati greiciau "apsigalvos", tai baigsim ankciau smile.gif Bet kol kas jai dar labai reikia, o man irgi malonu. Nezinau, kodel kai kurios mamos negali suprati "ilgo" maitinimo? Kodel tai negrazu? Juk zindymas labai naturalus dalykas. Jau tikrai graziau, negu kad mama, pasiemus pypli, dar burnoj cigarete laiko.
Arnika
QUOTE(katuka @ 2005 03 03, 16:05)
Čia kažkas sakė, kad ir dirbti, ir maitinti nemato reikalo, o tai persiprašau kuom vienas kitam trukdo??? Aš ir dirbu, ir taip faina būna, kai grįžtu iš darbo, o lialka pradeda diriguoti : mama nusirenk dabar, duok papą tada...  biggrin.gif
*

Čia aš nenoriu ir dirbt ir maitint smile.gif . Ogi dėl šių dalykų:
1) jei naktį kelsis valgyt aš neišsimiegosiu;
2) jaučiu, kad didžiulis pieno fabrikėlis atima man jėgų - vistiek energija tam išnaudojama g.gif. Darbas mano įtemptas, ne taip kai būna deklaruoja kad dirba , pasirodo tik pusę dienos...
3) vaikui virš metų nebūtinai reikia motinos pieno, nes gauna įvairų pilnavertį maistą.
Taigi, prašau paneigti mano įsitikinimus, juk aš nesu dar su tuo susidūrus smile.gif
elyt
Jei tik uzteks pieno mielu noru maitinsiu iki 2 metu smile.gif
SiDo
As noreciau maitinti 13-15 menesiu, taigi pasirinkau balsavime grafa 1-1,5 metu. O nutariau taip del siu priezasciu: 1. mastitai paliko man neisdildoma neigiama ispudi, todel dabar kol maitinu esu itin atsargi ir tai siek tiek mane vargina, todel noriu kuo greiciau baigti, nes kai nemaitini, tai nesergi mastitais. 2. Noriu atsigauti iki antrojo leliuko wub.gif .

Cia aisku tik mano norai, dar neaisku, ka mazasis tuo klausimu pareiks smile.gif
Mona
Pirma dukryte maitinau tik 3 menesius, nes buvau labai jauna ir turbut pakankamai kvaila blush-anim-cl.gif . O gal tiesiog niekas nepatare, ka reiketu daryti, kad nedingtu pienelis. Todel antra savo maze esu pasiryzus maitinti kuo ilgiau. Noreciau maitinti iki metu, bet ko gero po pusmecio turesiu grizt i darba, tai nelabai isivaizduoju, ka reikes daryti g.gif . Nutraukinet piena, kiek zinau, negerai, nes gali visai pradingt. Kazin ka daro kitos mamos, kurios dirba ir maitina? T.y. kokiu budu jos tai daro? Grizta namo? Nusitraukineja? ......?
vasara01
As noreciau maitinti iki metu. Anksciau galvojau, kad iki 6 men., bet dabar matau, kad tai labai patogu, o beto, negi pradejus primaitinima is karto ir pienuka pakeisi misinuku. I darba ketinu grizti anksciau, nei sueis metai, bet visa para 9 men. kudikio nereikia gi zindyti. Tai kai dirbsiu tikiuosi, kad jam tiks ir kosytes ar tyreles, o vakare ir ryte pienukas smile.gif O gal as per daug naivi... unsure.gif
vasara01
QUOTE(asMona @ 2005 03 10, 21:32)
Pirma dukryte maitinau tik 3 menesius, nes buvau labai jauna ir  turbut pakankamai kvaila  blush-anim-cl.gif . O gal tiesiog niekas nepatare, ka reiketu daryti, kad nedingtu pienelis. Todel antra savo maze esu pasiryzus maitinti kuo ilgiau. Noreciau maitinti iki metu, bet ko gero po pusmecio turesiu grizt i darba, tai nelabai isivaizduoju, ka reikes daryti  g.gif . Nutraukinet piena, kiek zinau, negerai, nes gali visai pradingt. Kazin ka daro kitos mamos, kurios dirba ir maitina? T.y. kokiu budu jos tai daro? Grizta namo? Nusitraukineja? ......?
*

Pagal istatymus zindanciai mamai darboviete turi leisti daryti pertraukas kas 3 val. po 30 min. ar pan. Taip kad galima grizti ir pamaitinti. O dazniausiai tai per pietus maitina nutrauktu pienu. O be to, kaip jau rasiau, tokio amziaus vaika pradeda primaitinti, tai nuo kokiu 7 men. vienas maitinimas yra pakeiciamas tyrele arba kosyte.
kikka
visada galvojau,kad noriu maitint iki 9 men.taip ir buvo dukrytei buvo 9men ir 2sav ir viena vakara ji atsisake pienuko thumbup.gif nors as dar koki menesi buciau tempus,buvo gaila is vaiko atimt tai ka megsta,bet ji nusprende pati cool.gif
oliushka
mano mažei 1,4 mėn., ji vis dar valgo mano pienuką. norėčiau maitinti iki kokių 2-jų metų. dabar pratinamės prie darželio, nes turiu eit į darbą, tačiau nujunkyt nenoriu. gal susitarsim su dukryte, kad gaus mano pienuko ryte, vakare, na ir naktį jei pageidautų smile.gif
aš visom keturiom už maitinimą krūtimi ir nesuprantu ų mamyčių, kurios nenori savo vaikeliui to, kas jam tikrai yra geriausia thumbup.gif
Ausyte1
Nežinau, ar šitoj temoj reikia rašyti, bet paklausiu... ax.gif
Planuoju nutraukti maitinimą krūtimi, kai mažei bus kokie 9-10 mėnesių. Kaip suprantu reikės pieną pakeisti mišinukais. Bet mano mažė visai negeria iš buteliuko doh.gif , tai kaip man tą mišinuką reikės jai sugirdyti? Ar jinai gers jį iš puodelio? Kaip dabar sultis geria...
Ar kas nors girdo mišinukus iš puodelio? g.gif mirksiukas.gif
Dyna
Norėčiau maitinti 1 m. Pirmagimį maitinau normalai tik 1 mėn., po to dar du mėn. primaitindama. sad.gif na bet mokomės iš klaidų. Dukrytę jau du mėnesius maitinu. Kažin kodėl neleidžia man balsuoti šioje apklausoje?
mutantė
oi kaip norėčiau nutraukti ir nebežindyti, bet neturiu tiek kantrybės doh.gif
byne
Man gydytoja sake, kad maitinciau berniuka iki metu, nes po to persiduoda vaikui moteriski hormonai tongue.gif . Tai, jei dar bus pienuko, kramtysim iki metu 4u.gif . Pakolkas viskas thumbup.gif
mutantė
QUOTE(byne @ 2005 06 07, 10:13)
Man gydytoja sake, kad maitinciau berniuka iki metu, nes po to persiduoda vaikui moteriski hormonai  tongue.gif . Tai, jei dar bus pienuko, kramtysim iki metu  4u.gif . Pakolkas viskas  thumbup.gif
*

na jau ne už kalnų
gutė*
Nieko nežinojau apie kūdikius- galvojau maitinsiu iki 6 mėnesių- bet dabar mums greitai jau 10 mėnesių ir dar maitinu- naktį, ryte ir prieš miegučius. Aš tingiu ruošti mišinukus, kam keisti tai kas yra natūraliai duota thumbup.gif , nors daug kas stebisi kad taip ilgai. Nors yra ir savitų minusiukų: vaikutis labai prie manęs prisirišęs- praktiškai niekam jo negaliu palikti be ašarų ir riksmų tai bus pagrindinė priežastis dėl kurios norėčiau baigt maitint- už kokio mėnesio ar dviejų- rudenį ketinu eiti dirbt.
aitė
QUOTE(kajote @ 2005 02 02, 09:37)
Is tiesu, tai jau nuo pat sunelio gimimo gyvenau ta mintim, kad maitinsiu 6 men.
Dar tebemaitinu, bet jau mazinu maitinimu skaiciu. Mano  2.gif pieno baras tuoj uzsidarys  doh.gif
*

ir aš maniau, kad iki 6 mėn. maitinsiu, bet maitinu ir toliau biggrin.gif Ir dėl to, kad tingiu tais mišinukais užsiimt doh.gif Jau košes vaikis kerta kelis kartus per dieną, bet pienuką tai irgi kokius 3 kartus per dieną pasiurbia, ir naktį dar kažkiek kartų ax.gif
O aš tai pagavau save, kad vis dažniau ir dažniau pagalvoju apie nutraukimą - labai fain yra maitinti savo beibūną, bet kažkaip norisi ir "atsirišt", atsimint, kad aš ne tik mama ax.gif Taigi, norėčiau iki 9 mėn.baigt, gal netgi mišinukų teks griebtis rolleyes.gif
bitemajagsm
Aš maniau, kad maitinsiu max iki 10 mėnesių, bet manajai jau už savaitės metukai, o aš vis dar maitinu. Aišku, ji nuo manęs nei žingsnio - ypač kai užsigauna, nepaguodžia niekas kitas - nei linksmintojas tėtis, nei mylinti sesė. Jai reikia tik manęs. Aš nuo šito jausmo kol kas kaifuoju, bet gal jau ir maitinimą reikėtų kaip nors baiginėti.
Tik niekaip nesuprantu (kaip rašo mamytės), kad kūdikis pats atsisakė krūties. Na neįsivaizduoju šito nors tu ką.
JurgaA
QUOTE(Violetukas @ 2005 07 16, 22:18)
Aš maniau, kad maitinsiu max iki 10 mėnesių, bet manajai jau už savaitės metukai, o aš vis dar maitinu. Aišku, ji nuo manęs nei žingsnio - ypač kai užsigauna, nepaguodžia niekas kitas - nei linksmintojas tėtis, nei mylinti sesė. Jai reikia tik manęs. Aš nuo šito jausmo kol kas kaifuoju, bet gal jau ir maitinimą reikėtų kaip nors baiginėti.
Tik niekaip nesuprantu (kaip rašo mamytės), kad kūdikis pats atsisakė krūties. Na neįsivaizduoju šito nors tu ką.
*

Analogiška situacija pas mane biggrin.gif Tik manąjai vakar buvo metukai mirksiukas.gif Net neįsivaizduoju kaip reikės atpratinti biggrin.gif Iki rudens planuoju dar maitinti.O gal dar ir ilgiau biggrin.gif Patogu labai,tik kad naktį labai prabunda doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.