QUOTE(luli @ 2010 11 02, 17:00) Nesutinku su jusu nuomone,kad mamai to reikia,greiciau atvirksciai-tai sveikiausia,naudingiausia yra vaikeliui,todel ir dauguma mamyciu maitina MP Na o mes vis dar valgom MP,naktimis.Ispradziu galvojau maitinsiu iki 1.5 metu, o turim jau 2metukus, na o dabar ziuresim kaip gausis,nelabai ka cia ir suplanuosi   sutinku su jumis Pirmąjį maitinau iki metų ir aštuonių mėnesių - galvojau, kad tai labai daug. mažę planuoju bent iki dviejų metų maitinti. kai pasakau kam, kas neturi vaikų, ar vaikai praaugę, kad dar maitinu (dukrytei metai ir keturi mėnesiai), visada išvystu nuostabą ir komentarus - nekanda? kaip maitinti vaiką su dantimis?
dainele232146
2010 11 17, 17:24
pirma ji maitinau iki1m3men, o antraja zadu panasiai  , bet sunkai mums sekasi su maisteliu susidraugauti, tai gali but , kad teks ir ilgiau MP maitint....
1 metus 10mėn. kažkaip dabar gaila, kad nežindau. nors anskčiau ar vėliau vaikai užauga...
Pirma maitinau 3.5men, susirgo ausu uzdegimu,nenorejo valgyti, tai ir pieno pradejo mazeti, antra vaika tikiuosi maitinti ilgiau
pelargonijA.
2010 11 20, 01:43
aš norėčiau iki metukų minimum. mes jau įžengę į 6 mėnesiuką
Augustina2010
2010 11 26, 15:47
lb noreciau nors iki 6 men kad tik mp, bet butu geriau iki 1m kad pienuko uztektu
pirma leliuka maitinau iki 3 men.  kazkaip nenerejo valgyr labai jau tinginuke buvo .o antram jau 18 men ir dar megaujasi mamos pienuku.
sianakt
2010 12 04, 12:19
Galvoju iki metų, jau tik 3mėnesiai beliko...rodos gal reiktų ilgiau... bet gal užtex
Mums tuoj bus 1,5m. o pieniuka dar labai megsta
Mums irgi neužilgo bus 16mėn. ir pienuką labai mėgstam. Pradžioj, kai gimė maniau , kad tik išmaitinčiau iki metukų, kad pienuko būtų. Db žiema, mąstau, kad gal iki pavasario pamaitinsiu, jei pati nesusirgsiu. tfu tfu tfu.
Mums metukai bet pienuko ohoho kiek daug Girdejau kad kitos mamytes maitina tik kelis kartus per diena, kartais tik nakciai, o maniskis valgo nakcia kokius 2-5 kartus (norisi kartais atsigert, patraukia biski ir toliau ant sono krenta), o per diena tai daug kartu - po valgio nori pienuko, siaip gerai kai uzsimano, nes buteliuko jis negaves, arba puodu arbateles, sultys arba papulis mamytes Kaip Jus? daznai mazulis valgo? nes ir galvoju gal per daug jis jau priprates prie to papulio?
biti atskrend
2010 12 31, 19:15
Iki 13 men, nutraukiau savo noru, buvo jau pats laikas.
32 mėnesius
Ištvermė nėra pati nereikalingiausia savybė gyvenime  Be to man žindymas gyventi įprastą gyvenimą su mažutėmis išimtimis ir pasiderinimais, netrukdo. Antrą net nejaučiu, kad žindau. Taigi galėsiu tą daryti iki mokyklos  )
pirma maitinau iki 1,4 metu,ir galejau dar daaaug maitinti.....antraji dabar maitinau,jau nutraukiau ,nors jam tik 3,5 menesio ....pieno buvo daug,su skausmu rasau,nes negaliu maitinti del savo sveikatos....labai isgyvenu si issiskyrima.
Jurga75
2011 07 10, 16:02
Iki 2m.7men.
Maziukui 23men. Maitinsiu tol, kol pats atsisakys.
jjuratele
2011 07 12, 13:06
7 menesius pirmajy. Antrajy maitinu dar,stengsiuosi iki metuku QUOTE(agluce @ 2011 04 30, 14:17) Ištvermė nėra pati nereikalingiausia savybė gyvenime  Be to man žindymas gyventi įprastą gyvenimą su mažutėmis išimtimis ir pasiderinimais, netrukdo. Antrą net nejaučiu, kad žindau. Taigi galėsiu tą daryti i ki mokyklos  )
snekute
2011 07 14, 17:07
pirmaji iki 1m ir 2men., antrajam 10men, dar maitinu, noriu istemti bent iki metuku  skaiciau, kad mokslininkai istyre, kad vaiko intelekto koeficientas tiesi0ogiai priklauso nuo zindymo trukmes, nors nezinau, ar tai tiesa, bet nenoriou, kad antrasis butu maziau protingas
QUOTE(snekute @ 2011 07 14, 17:07) pirmaji iki 1m ir 2men., antrajam 10men, dar maitinu, noriu istemti bent iki metuku  skaiciau, kad mokslininkai istyre, kad vaiko intelekto koeficientas tiesi0ogiai priklauso nuo zindymo trukmes, nors nezinau, ar tai tiesa, bet nenoriou, kad antrasis butu maziau protingas  Aisku kad netiesa, absurdas, kad butu taip paprasta. Mano ibroli maitino iki 2 metu, bet proto neuzteko net pagrindines mokyklos baigt
QUOTE(Lafe @ 2011 07 17, 01:20) Aisku kad netiesa, absurdas, kad butu taip paprasta. Mano ibroli maitino iki 2 metu, bet proto neuzteko net pagrindines mokyklos baigt  Mielosios, mokslininkai istyre, kad pas ilgai zindomus inteligencijos koeficinetas yra aukstesnis ir tas teisybe. Mokslininkai juk neistyre ir irode, kad baigs visi aukstuosius ir harvardus  Inteligencija / intelektas yra kas kita nei protas baigti mokykla. Kartais patys didziausi mokslo neklauzados yra genijai  )) Tai atsiskleidzia per gyvenima. Mano vyra mama zinde iki 4 metu, as pati savo mergaite iki 4 metu. Mano vyras yra "aklas zodziui" nezinau kaip tai vadinasi lietuviskai, jis sukeitineja raide vietomis kai raso, todel ir parasyti nesugeba be klaidu, mano mergaite jau daro pati. Bet... mano vyras beprotiskai gabus restauravimui, turi labai daug ziniu apie tai. Kiti baige mokslus apie restauravima klausia jo patarimu, ekspertai klausia jo nuomones. Tai yra pavyzdys apie viena is septyniu inteligencijos formu. Mano mergaite irgi tas pats be galo gabi rankytemis, sudes maziausius perlus taip, kaip tokio amziaus vaikui nebudinga. Is kitos puses, mamytes, juk zindome ne tam, kad pakelti intelgancija. Zindymas yra abipusis procesas naudingas tiek mamai, o be abejojo butinas vaikui - juk mes net nezinome kokius duomenis tie mokslininkai naudojo savo teiginiui pagristi  Zindome, tam, kad rysys butu tol, kol jo reikia butent toje formoje. As asmeniskai visada uz tai, kad viskam duoti naturalia eiga ir neskatinti, bei nestabdyti be tikslo. Ir kiekvienai sis procesas yra labai individualus ar tai truktu 3 menesius ar 3 metus.
marina86
2011 07 17, 18:40
Tarsi trumpai zindomi maziau protingi ir neinteligentiski  Tokia pat nesamone kaip ir kad gime CP budu nesavarankiski. Arba kad kas valgo daug zuvies yra protingesni. Mokslininkai ir ta irode gi Vien pienu nepadarysi vaiko nei protingu, nei intelegentisku - reikia aukleti, lavinti, mokyti. Kad zindymas kudikiui naudingas tai faktas, bet kad kuo ilgiau zindai tuo protingesnis vaikas tikra nesamone Atsakyt nereikia, visos turi savo nuomone ir tiki tuo kuo nori tiketi
QUOTE(Lovella @ 2011 07 17, 19:40) visos turi savo nuomone ir tiki tuo kuo nori tiketi  nuomones buna pagristos arba nepagristos irodymais...
marina86
2011 07 18, 13:22
QUOTE(ragnez @ 2011 07 18, 12:20) nuomones buna pagristos arba nepagristos irodymais...  Neimanoma istirti tokio dalyko kaip ilgiau-trumpiau zindomu protas. Arba rezultatai netikslus, negalima ju pritaikyti visiem. Kiek tu vaiku istyre, puse, visus?  Tik grupele. Gal jie siaip maziau ar daugiau protingi, sutapimas tarkim. Kiekvienoj siemoj skirtinga aplinka, manau tai ir itakoja vaiko prota ir intelekta - seima, tevai, mokslai, lavinimas, bendravimas. Galu gale yra ir irodymu kad ilgas zindymas gali vaika nelabai teigiamai paveikti, aisku kas tiki ilgo zindymo nauda netikes jo zala, pasijuoks ir isvadins kitas nieko neismananciom ir t.t., diksusija virs netolerantisku mamu izeidinejimais, kaip jau buvo ne viena karta, taigi neverta diskutuot pradet. Kam idomu pasiskaitys literaturos apie tai, apie nauda, zala ir t.t. ir nuspres kokiais irodymais tiket Galu gale tema ne ilgo zindymo nauda ar zala, nenoriu plestis
QUOTE(Lovella @ 2011 07 18, 14:22) Kiekvienoj siemoj skirtinga aplinka, manau tai ir itakoja vaiko prota ir intelekta - seima, tevai, mokslai, lavinimas, bendravimas. zinoma, kad zindymas - tik vienas is veiksniu. kodel manai, kad mokslininkai i tai neatsizvelgia, darydami isvadas?
marina86
2011 07 18, 13:44
QUOTE(ragnez @ 2011 07 18, 14:35) zinoma, kad zindymas - tik vienas is veiksniu. kodel manai, kad mokslininkai i tai neatsizvelgia, darydami isvadas?  Nemanau taip, tiesiog daznai mamos savaip viska iskraipo ir kitoms akis drasko (cia as ne apie visas ir ne apie kazka konkreciai). Ai, nenoriu sia tema diskusiju pradet, vis tiek vieningos nuomones nebus, o visus uz ir pries kas domejosi zino
ingusetija
2011 07 27, 21:20
pirma vaikuti maitinau savo pienu iki metu ir 3 men. Kadangi jau buvau 4men nescia, maitinti pasidare skausmiga, ir jautrus speneliai ir pilva valgydamas sparde. antra suneli maitinau iki metu ir 9 men. Kazkaip lengvai po truputi mazejo maitinimu, kol neliko. o dukryte noreciau maitinti kuo ilgiau. Iki 2 metu maziausiai, jei tik pati neatsisakys. Man tai didziulis malonumas, nors buvo iskile nemazai sunkumu, kazkaip viskas susitvarkydavo.
Valaura
2011 07 28, 07:47
Planuoju abu maitint tiek kiek jie patys nuspręs.. Bent jau labai stengsiuos  Teisybė, Ingusetija, pojūčiai ne patys maloniausi nėščiai maitint.. bet maniškis dar toks mažiukas.. be to nelabai dar ką valgo apart pieno.. Neteisinga būtų jo atžvilgiu jei dėl savo diskomforto nebeduočiau jam to, ko jam labiausiai reikia Kažkuri čia rašė apie ilgo žindymo žalą  Bene "Tavo vaiką" skaitot?  Deja, tas faktas tėra tos psichologės asmeninė nuomonė remiantis Froidu, o ne mokslininkų tyrimas
solnyszko
2011 07 29, 12:53
Noreciau iki metu, bet jei vaikutis nores, tada ilgiau.
Žaidėja
2011 10 13, 19:11
Mano suneliui 1,9m, vis dar valome mp. Bet pastaruoju metu jau tai ima varginti  Kudikis ismiegodavo per nakti. O dabar keliasi buna ir po 8 kartus ir saukiasi pienuko
Bobauža
2011 11 03, 23:32
Planuoju maitinti iki metų.. Konkrečiau iki vasaros, kol šviežios saulytės ir vitaminų bus.. O jau kaip gausis taip gausis...
saulute32
2011 12 03, 18:50
maitinau iki 1m 5 men ir 6 d. pati atsisake, tiksliau nebeprase tai as ir nebesiuliau, nors iki tol per nakti keldavos labai daznai pagert MP, kartais net kas pusvalandi  atsisake MP tai ir nakti ismiega beveik visa, na tik apie 1-2 val prabunda, papraso vandenuko, atsigeria ir toliau miega ir tada tik 7-8 val geria karves piena ir dar kartais iki kokiu 9-10 pamiega
pempė12
2012 05 08, 20:22
Pirmą- 8,5mėn., antrą ir trečią- netoli dvejų metų, ketvirtą- bus matyti, kol kas intensyviai maitinamės
Mamašiukas
2012 05 09, 10:27
Maitinu jau 3 m. ir 1 mėn. ir panašu, kad dar greit nebaigsim
QUOTE(Minėja @ 2011 07 11, 17:55) Maziukui 23men. Maitinsiu tol, kol pats atsisakys.  Vius tris maitinau iki 10 mėnesių. Visi trys patys atsisakė MP. Nei čiūčiavimų, nei mamos atsitraukimų nereikėjo. Patys nusprendė, kad nebenori ir BASTA... Nebeįsiūliau - tiesiog suko galvas nuo krūties. QUOTE(Mamašiukas @ 2012 05 09, 11:27) Maitinu jau 3 m. ir 1 mėn. ir panašu, kad dar greit nebaigsim  ar "neperieborščili"  kaip rusai sako...
Valaura
2012 05 09, 11:52
Iki 2 metų ir 11mėn. Dabar jau miegam ramiai, bet dar dieną kartais prisimena mamos piemą (kaip jis kad vadina). Bet dbr nebėra baimės, tiksliau nepatogumo, kad jis prie svetimų žmonių prašys
dz90iuginta
2012 05 09, 17:17
Vyresniąją maitinau iki 9 mėnesių, paskui teko gerti vaistukus, kurie nesiderino su maitinimu, tai nustojau žindyti  Sunkiau turbūt buvo man nei vaikui, dukriukas per dieną daugiau su tėčiu padraugavo, vakare irgi tėtukas šalia prigulė ir nereikėjo jai daugiau mp O mažąjai dabar 1 ir 7 mėn. vis dar maitinu mp, kitaip net neužmiega. Tikiuosi, kad greitai atsisakys pati  , nes labai jau dažnai naktį keltis pradėjo
zaliaake.vaida
2012 05 10, 21:18
pirmaja dukryte maitinau iki 4men, na o suneliui jau 11men ir vis dar maitinu, nezinau net ka reiketu daryti jei dingtu pienelis nes maniskis visiskai neima buteliuko nei zinduko, tik su mamytes pieneliu uzmiega
*jolantab*
2012 05 11, 11:09
Pirmąją maitinau iki pusės metų, antrąja planuoju tiek pat.
Kai laukiausi, galvojau, kad maitinti uzteks iki puses metu, dabar manau, kad gal truputi ilgiau reikes ta daryti
tigriuke666
2012 05 22, 07:48
man tinkamo atsakymo varianto nera jei atsakant iki kiek planuoju... planuoju kol pati atsijunkys
|
|