Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Impuls+
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Sportas ir dietos > Sportas
Pages: 1, 2
Vi-Vian
QUOTE(Lėja_ @ 2011 11 21, 14:01)
Merginos, o gal galit parasyti kas mazdaug vyksta giliuju raumenu treniruotese, mane domina nugaros treniruotes, as seniai sportavau, sedejau namie su vaiku, turiu nugaros skausmu, bijau, kad bus man perintensyvios tos treniruotes, kad nepakenkciau sau.... ten juk nera suoliuku ir pan????
*

tikrai per sunki treniruote bus. su nugaros skausmais geriau rinkites pilatesa - ji sukure gydytojas reabilitologas:)

giliuju raumenu treniruote pagedo. daugiau zmoniu, maziau demesio ir persirengti ir i dusa nubegti reikia laabai greitai, nes klube galima buti TIK 1 val 40 min
murydla
QUOTE(Vi-Vian @ 2011 11 22, 00:24)
geriau rinkites pilatesa - ji sukure gydytojas reabilitologas:)
*

Džozefas Pilatesas (vok. Joseph Hubert Pilates; 1883–1967) – vokiečių kūno kultūros treniruočių metodo (Pilates) kūrėjas, pradininkas
Dar vaikystėje jį kamavo rachitas, astma, reumatinis karščiavimas. Greta gimnastikos, Bodybuilding, slidinėjimo domėjosi joga, Zen meditacija. Pirmojo pasaulinio karo metu buvo internuotas J. Karalystėje, kur būdamas silpnos sveikatos ir norėdamas sustiprėti, sukūrė savo treniruočių metodiką ir pagal ją intensyviai treniravosi. Vėliau jis tapo cirko artistu, gimnastu. Būdamas 70 m. pozuodavo dailininkams, stebino savo jaunatvišku kūnu. thumbup.gif

g.gif gydytojas reabilitologas? g.gif
Bezdžionė
QUOTE(murydla @ 2011 11 22, 09:43)
Džozefas Pilatesas (vok. Joseph Hubert Pilates; 1883–1967) – vokiečių kūno kultūros treniruočių metodo (Pilates) kūrėjas, pradininkas
Dar vaikystėje jį kamavo rachitas, astma, reumatinis karščiavimas. Greta gimnastikos, Bodybuilding, slidinėjimo domėjosi joga, Zen meditacija. Pirmojo pasaulinio karo metu buvo internuotas J. Karalystėje, kur būdamas silpnos sveikatos ir norėdamas sustiprėti, sukūrė savo treniruočių metodiką ir pagal ją intensyviai treniravosi. Vėliau jis tapo cirko artistu, gimnastu. Būdamas 70 m. pozuodavo dailininkams, stebino savo jaunatvišku kūnu. thumbup.gif

g.gif  gydytojas reabilitologas? g.gif
*

Ai, tai čia ką kopinsi, tą gausi smile.gif
Šiaip tai tikrai ne gydytojas, nors ir dirbo dabartinėmis sąvokomis reabilitologu - tiek karo metu, tiek vėliau savo studijoje Valstijose.
"Joseph H. Pilates sukurtas kūno treniravimo, tobulinimo bei reabilitavimo po tam tikrų ligų metodas yra nepakeičiamas norint suprasti ir iš naujo atrasti taisyklingų kūno judesių paslaptis. Sukurti tokią kūno lavinimo sistemą Joseph H. Pilates`ą paskatino sunki jo paties sveikatos būklė vaikystėje, o vėliau ir jo pacientai karo ligoninėse. J. H. Pilates sukūrė nemažai prietaisų, kuriuos pritaikė sužeistiems ligoniams reabilituoti. Po emigracijos į Ameriką J. H. Pilateso metodą atrado ir šokėjai. Taip, po J. H. Pilateso mirties šis metodas išplito įvairiose pasaulio šalyse, atsirado įvairios šio metodo mokyklos ir šakos. Pilatesas buvo sukurtas, siekiant suformuoti sveiką kūną ir dvasią, bei gyventi judant teisingai ir sveikai. Kiekvienas Pilateso pratimas yra atliekamas švelniai, susikaupus, judesio sklandumas prilygsta upės tekėjimui, naudojamas atitinkamas kvėpavimas."

Tarp kitko, giliųjų raumenų treniruotėse - tas pats pilatesas, tik kiek kita forma - su inventoriumi. Naudojant inventorių, reikia daugiau kontrolės, ir treneriui nebūtina 101 kartą kartoti "Aktyvuojam jėgos centrą tram param..." - kai to nepadarai -ir drebi kaip lapas ant nestabilaus paviršiaus - bosu, kamuolio ar pan.
Bezdžionė
QUOTE(Vi-Vian @ 2011 11 22, 11:59)
ne visai tas pats pilatesas.. bent jau is mano asmenines patirties kiek teko isbandyti. giliuju raumenu pas Nauseda yra drastiska treniruote - sunki ir su mazai prieziuros, ypac pastaruoju metu. labai gaila, kad kokybe taip suprastejo..
*

Žinoma, ne visai tas pats, nes treneriai skirtingi, inventorius - irgi, grupės lygis - taip pat. Kol nežiūrim į tai platesne prasme 4u.gif Aš giliųjų raumenų treniruotėse nieko daugiau neįžvelgiau kaip pre-pilates ar pilates klasikinių pratimų variantus. Tiesa, nemačiau nei vieno klasikinio pilates pratimo - juos visada retai kur galima pamatyti, nes daugumai jie per sunkūs. Tarp kitko, pilates yra giliųjų raumenų treniruotė.
Papildyta:
QUOTE(murydla @ 2011 11 22, 13:59)
Su spec priemonem Allegro arba Reformer  va tada sutinku
http://www.youtube.com/watch?v=pTfSg66CHzc
*

Nebūtinai smile.gif Mūsų kineziterapeutai dirba su kamuoliais, pilates volais... - ką turi, su tuo dirba. Retai kas turi treniruoklius - jie gana brangūs. Pvz., Reformer - 14000-19000. Bėgimo takelis - gerokai mažiau biggrin.gif
Vi-Vian
QUOTE(Bezdžionė @ 2011 11 22, 14:45)
Žinoma, ne visai tas pats, nes treneriai skirtingi, inventorius - irgi, grupės lygis - taip pat. Kol nežiūrim į tai platesne prasme 4u.gif  Aš giliųjų raumenų treniruotėse nieko daugiau neįžvelgiau kaip pre-pilates ar pilates klasikinių pratimų variantus. Tiesa, nemačiau nei vieno klasikinio pilates pratimo - juos visada retai kur galima pamatyti, nes daugumai jie per sunkūs. Tarp kitko, pilates yra giliųjų raumenų treniruotė.
*

man esminis skirtumas tarp pilateso ir Nausedos giliuju yra tai, kad pilatesas ramesnis, labiau orientuotas i save, be itampos. o nausedos intensyvus ir laaabai itemptas, pulsas labai aukstas. tame ir yra esminis skirtumas - sveikatingumas pirmuoju atveju ir riebalu deginimas antruoju. sveikatinguma antruoju atveju nepabreziu, nes nelabai ten treneris priziuri ar nezaloji savo sanariu (mano nuomone) buvo geriau, kai marketingo buvo maziau:)
Lėja_
Man kineziterapeute visad akcentuodavo, kad savrbiausia sutvirtinti giliuosius raumenis, tai del to taip ir susidomejau tomis treniruotemis, otai ka pvz. per giliuju raumenu treniruote kur skirta nugarai, labai apkraunama sirdis, kokie ten pratimai, parasykit bent leleta pavyzdziu, labai pegelbetumet apsisprest ax.gif
Vi-Vian
QUOTE(Lėja_ @ 2011 11 25, 12:24)
Man kineziterapeute visad akcentuodavo, kad savrbiausia sutvirtinti giliuosius raumenis, tai del to taip ir susidomejau tomis treniruotemis, otai ka pvz. per giliuju raumenu treniruote kur skirta nugarai, labai apkraunama sirdis, kokie ten pratimai, parasykit bent leleta pavyzdziu, labai pegelbetumet apsisprest  ax.gif
*

beveik visi pratimai su svareliais ir ant bosu (nupjauto kamuolio). pastoviai laikosi aukstas pulsas del kruvio

vakar buvau pas dietologe. mane "skanavo" kuno sudeties analizes aparatu. ka galiu pasakyti... per daug (!!) raumenu ir jie per tvirti (!!), ne moteriski (!!), nors pastaruoju metu ir nesportavau. man rekomenduojama mazinti ir riebalu, ir raumenu mase. dietologes manymu, tai perdetai ispumpuoti raumenys.. speju, kad ispumpuoti tikrai ne pilatese, kalanetikoj ar minant dvirati..

Papildyta:
Man kineziterapeute visad akcentuodavo, kad savrbiausia sutvirtinti giliuosius raumenis
*

jei kineziterapeute rekomendavo, tai as Jums nuosirdziai siulyciau nusipirkti individualiai Jums kineziterapeuto sudaryta programa (tokias paslaugas siulo Gemma, Pusyno kelio sanatorija ir tt). tai kainuoja apie 50lt. aisku, jei netingesite sportuoti viena
Bezdžionė
Man kineziterapeute visad akcentuodavo, kad savrbiausia sutvirtinti giliuosius raumenis, tai del to taip ir susidomejau tomis treniruotemis, otai ka pvz. per giliuju raumenu treniruote kur skirta nugarai, labai apkraunama sirdis, kokie ten pratimai, parasykit bent leleta pavyzdziu, labai pegelbetumet apsisprest  ax.gif
*

Nausėda ir giliųjų raumenų treniruotė –
http://www.youtube.com/watch?v=NewEWI2t3JI

Čia pilates su bosu (ypač eikėtų atkreipti dėmesį į leg pull front ir kt. klasikinius pilates pratimus)r

http://www.youtube.com/watch?v=bLxv2uzrIMQ
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=3Ml02sU3GX0

Su kamuoliu:
http://www.youtube.com/watch?v=1vmLstxn9nY

Pasiieškosi – rasi dar – čia tik keli pavyzdžiai.

Ką matom – deja , iš principo tą patį, pagrindinis skirtumas sportuojama su avalyne arba be. Berods, avalynė – „masajų batai“, bet kiek žinau, vienu metu Impuls, kuriame dirba Nausėda, reklamavo MBT avalynę – gal jie čia dėl to.

Tiesa, reikėtų rinktis treniruotę pagal fizinio pasirengimo lygį – tai, ką siūlo šiame video Nausėda – treniruotė pažengusiems, jei nesportavom ar tik kažkur raičiojomės ant kilimėlio ar šildėm treniruoklius bei šaudėm akytėm po salę – bus sunku. Pilates be inventoriaus dar galima rasti ir pradedantiesiems – tiesiog daugiau mažai kas paveža, greičiau išsibėgioja, negu išmoksta technikos, pripranta prie pastovaus darbo, treniruočių reguliarumo, koncentracijos treniruotės metu ir t.t....

Kaip apkraunama širdis - klausimas individualus, šiaip - minimaliai. Parodo pulsometras, jei tai labai aktualu. Čia ne cardio treniruotė.
Papildyta:
QUOTE(Vi-Vian @ 2011 11 25, 16:50)
beveik visi pratimai su svareliais ir ant bosu (nupjauto kamuolio). pastoviai laikosi aukstas pulsas del kruvio

vakar buvau pas dietologe. mane "skanavo" kuno sudeties analizes aparatu. ka galiu pasakyti...  per daug (!!) raumenu ir jie per tvirti (!!), ne moteriski (!!), nors pastaruoju metu ir nesportavau. man rekomenduojama mazinti ir riebalu, ir raumenu mase. dietologes manymu, tai perdetai ispumpuoti raumenys.. speju, kad ispumpuoti tikrai ne pilatese, kalanetikoj ar minant dvirati..

O koks pulsas? Nes man ten daugiau panašu į pastovų kojų drebulį, kuris nelabai persiduoda į širdį smile.gif

Tau kažkaip visada problemos, nieko visam Vilniuje tinkamo nėra, išskyrus kalanetiką Stimulus klube. Jau kelintus metus raudona gija per visas temas. Kažkaip labai subjektyvu, bet gal čia tik man toks klaidingas įspūdis susidaro. Gal ne ten problemos ieškai – problema, grubiai tariant, smegenyse.

Bet kokiu atveju, jei giliųjų raumenų treniruočių dėka pavyko užsiauginti papildomos masės – bus atradimas šių dienų fitnese, kultūrizme ir apskritai sporte, nes kol kas dar to niekam nepavyko pasiekti smile.gif Teks kultūristams treniruotes keisti biggrin.gif Štangą į 1 kg svarelį biggrin.gif
Vi-Vian
QUOTE(Bezdžionė @ 2011 11 28, 12:40)
O koks pulsas? Nes man ten daugiau panašu į pastovų kojų drebulį, kuris nelabai persiduoda į širdį smile.gif

Tau kažkaip visada problemos, nieko visam Vilniuje tinkamo nėra, išskyrus kalanetiką Stimulus klube. Jau kelintus metus raudona gija per visas temas. Kažkaip labai subjektyvu, bet gal čia tik man toks klaidingas įspūdis susidaro. Gal ne ten problemos ieškai – problema, grubiai tariant, smegenyse.

Bet kokiu atveju, jei giliųjų raumenų treniruočių dėka pavyko užsiauginti papildomos masės – bus atradimas šių dienų fitnese, kultūrizme ir apskritai  sporte, nes kol kas dar to niekam nepavyko pasiekti smile.gif Teks kultūristams treniruotes keisti  biggrin.gif Štangą į 1 kg svarelį biggrin.gif
*

jums panasu i koju drebuli gal del to, kad, jei gerai suprantu, Jus sporo klubuose beveik gyvenate. o as vidutini pasiruosima turiu ir tikrai zinau, ka sakau. taip, tai subjektyvu

del antros pastraipos - tikrai Jums klaidingas ispudis susidare. gal del to, kad labai megstate visus kritikuoti ir vaidinti visazine:) beje, jei jau pastebite mano pasisakymus, tai tikriausiai pastebejote, kad yra ir Jusu vadinamoji mano rasyta "raudona gija" ir apie Nausedos uzsiemimus

del trecios - neidemiai skaitet. nesakiau, kad per daug MASES del raumenu. kalbejau apie pati raumenyna. jis per daug istreniruotas, per kietas, buitiskai kalbant
Lėja_
QUOTE(Vi-Vian @ 2011 11 25, 16:50)

*

O jei prdzioj ta pa ti tik be svareliu????? g.gif negalima ?
Bezdžionė
QUOTE(Vi-Vian @ 2011 11 28, 12:57)
jums panasu i koju drebuli gal del to, kad, jei gerai suprantu, Jus sporo klubuose beveik gyvenate. o as vidutini pasiruosima turiu ir tikrai zinau, ka sakau. taip, tai subjektyvu

del antros pastraipos - tikrai Jums klaidingas ispudis susidare. gal del to, kad labai megstate visus kritikuoti ir vaidinti visazine:) beje, jei jau pastebite mano pasisakymus, tai tikriausiai pastebejote, kad yra ir Jusu vadinamoji mano rasyta "raudona gija" ir apie Nausedos uzsiemimus

del trecios - neidemiai skaitet. nesakiau, kad per daug MASES del raumenu. kalbejau apie pati raumenyna. jis per daug istreniruotas, per kietas, buitiskai kalbant
*

Ne panašu į kojų drebulį, bes jis yra, nes paviršius nestabilus - kitaip nebūna. Mielai gyvenčiau sporto klube, bet, labai gaila, tenka užsidirbti tam pinigėlių net per du darbus, po to dar yra namai, sodyba, ligonio priežiūra, na, dar šiek tiek laiko pavalgyti ir išsimiegoti, o jei jau lieka 2-3 valandos sporto klubui per savaitę - labai džiaugiuosi.

Ačiū, kolege visažine - nesiginčysim, nes toliau įžeidinėjimų nenueisim, o aš tam nenusiteikus smile.gif Nausėda, Impuls, klubas, Ego forte vieni netikėliai, - na, visų ir neprisimenu, bet dalis užkliuvo. Sorry, esu kalta, kad pastebėjau smile.gif

Jei raumuo per kietas - reikia minkštint, t.y. ilginti raumenis, tampyti, bet tai neduoda viršssvorio. Tikrai nesupratau, net ir dabar nesuprantu, ką norima pasakyti. Viršsvoris yra viršvoris, o jis atsiranda, kai per daug pavalgom. Moteriai, kad užsiauginti raumenų masės, reikėtų dirbti su daug didesniais svoriais ir pavalgyti papildų, deja, taip yra, norin mes to ar nenorim, žinom ar nežinom, sako tai visažiniai ar ne - nuo to jau visai nepriklauso, tiesiog taip yra.
Bezdžionė
QUOTE(Lėja_ @ 2011 11 28, 12:59)
O jei prdzioj ta pa ti tik be svareliu?????  g.gif  negalima ?
*

Manau, visada galima klausti trenerio, kaip adaptuotis, kaip sumažinti krūvį o gal rinktis kitas treniruotes - treneris dirba, treneris mato mirksiukas.gif
Vi-Vian
QUOTE(Lėja_ @ 2011 11 28, 12:59)
O jei prdzioj ta pa ti tik be svareliu?????  g.gif  negalima ?
*

kai kuriuos pratimus galima (pvz "gilus zingsniavimas" nekilnojant svareliu arba itupstai ant bosu), bet jei pratimas tik rankoms ir nugarai be svareliu - sakyciau nedaug naudos

matau Jus labai intriguoja uzsiemimai pas Nauseda, o kadangi cia dar uzvire musu diskusija su Bezdzione, tad tai papildoma reklama, isbandykite savo kailiu:) gal ir komentara cia parasysite

QUOTE(Bezdžionė @ 2011 11 28, 15:27)
Ne panašu į kojų drebulį, bes jis yra, nes paviršius nestabilus - kitaip nebūna. Mielai gyvenčiau sporto klube, bet, labai gaila, tenka užsidirbti tam pinigėlių net per du darbus, po to dar yra namai, sodyba, ligonio priežiūra, na, dar šiek tiek laiko pavalgyti ir išsimiegoti, o jei jau lieka 2-3 valandos sporto klubui per savaitę - labai džiaugiuosi.

Ačiū, kolege visažine - nesiginčysim, nes toliau įžeidinėjimų nenueisim, o aš tam nenusiteikus smile.gif Nausėda, Impuls, klubas, Ego forte vieni netikėliai, - na, visų ir neprisimenu, bet dalis užkliuvo. Sorry, esu kalta, kad pastebėjau smile.gif

Jei raumuo per kietas - reikia minkštint, t.y. ilginti raumenis, tampyti, bet tai neduoda viršssvorio. Tikrai nesupratau, net ir dabar nesuprantu, ką norima pasakyti. Viršsvoris yra viršvoris, o jis atsiranda, kai per daug pavalgom. Moteriai, kad užsiauginti raumenų masės, reikėtų dirbti su daug didesniais svoriais ir pavalgyti papildų, deja, taip yra, norin mes to ar nenorim, žinom ar nežinom, sako tai visažiniai ar ne - nuo to jau visai nepriklauso, tiesiog taip yra.
*

QUOTE(Bezdžionė @ 2011 11 28, 16:21)
Manau, visada galima klausti trenerio, kaip adaptuotis, kaip sumažinti krūvį o gal rinktis kitas treniruotes - treneris dirba, treneris mato  mirksiukas.gif
*

bet smagu, kad be visu situ "n" darbu turite pakankamai laiko taip aktviai forume dalyvauti thumbup.gif

as forume ir neigiamus atsiliepimus palieku, ir teigiamus (ir tai tikrai ne tik Stimulus)

cituoju: "Jei raumuo per kietas - reikia minkštint, t.y. ilginti raumenis, tampyti, bet tai neduoda viršssvorio".
pasikartosiu - nekalbu, kad raumuo man dave virsvori. sakau, kad raumuo "per kietas" ar pan, nezinau tinkamos savokos, naudojamos anatomijoje ar sporte. manau Jus teisi, kad gal ji reikia minkstinti, ilginti, tampyti. tai isvada tik ta, kad pas Nauseda nebuvo tempimo pratimu.

pas Nauseda viskas ant jegos ir istvermes. 3 serijos po 30 kartu. nepadarai? daryk kol padarysi (kad ir per 5 serijas, bet visus 90). padarai? ok, imk sunkesni svareli ir tt. o pertrauka tarp seriju po 30-60 sekundziu

tikiuosi padejome Lejai apsispresti:)
Hsemera
Sveikos 4u.gif
patarkite kokias treniruotes lankyti pradedanciai ? blush2.gif turiu problema su lankstumu blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.