bandau pripratinti prie soskes, neima nekaip,net ziaugcioja kaip idedu, isbandziau visokias formas, kokios tik lt yra, dar ir atsisiunciaukokiu cia nera. razultatas tas pats.o pirsteliu ir kumstuku neistraukia is burnytes.gydytoja,sake pratint,kaip ir kokiu budu jau neisivaizduoju ir galvoju ar cia jau taip butina...skanesni tie savi pirsteliai
QUOTE(kristegri @ 2007 04 30, 21:41) bandau pripratinti prie soskes, neima nekaip,net ziaugcioja kaip idedu, isbandziau visokias formas, kokios tik lt yra, dar ir atsisiunciaukokiu cia nera. razultatas tas pats.o pirsteliu ir kumstuku neistraukia is burnytes.gydytoja,sake pratint,kaip ir kokiu budu jau neisivaizduoju ir galvoju ar cia jau taip butina...skanesni tie savi pirsteliai Maniskis nors soske ir ima, bet pirstukai jam vistiek skaniau, tai jei pastebiu, kad pirstas burnoj istraukiu ir idedu soske, o pratint vaika perprievarta prie soske gal nereiketu...
Na maniske irgi nepripazino jokiu ciulptuku tik savo pirstukus kai maitinau krutimi, kai pieniuko nebliko, pradejau maitint is buteliuko ir ciulptukai tikt pradejo
Mano kleckiukas irgi neima čiulptuko, savi pirštukai mielesni. Ir tikrai neverta grūsti vaikui per prievartą. Jis pats geriau žino, ko jam reikia
QUOTE(Gendre @ 2007 05 02, 12:02) Maniskis nors soske ir ima, bet pirstukai jam vistiek skaniau, tai jei pastebiu, kad pirstas burnoj istraukiu ir idedu soske, o pratint vaika perprievarta prie soske gal nereiketu... Atleiskit, bet aš nesupratau, kodėl negalima vaikiukiui čiulpti savo kumštelių. Mano mažylis nors ir soskę čiulpia, bet neseniai atrado ir savo kumštuką, jį mielai čiulpia ir aš jam leidžiu tai daryti. O tai dėl ko nors blogai?
Tikrai nieko blogo, manau
QUOTE(irmastan @ 2007 05 03, 17:18) Tikrai nieko blogo, manau ![]() siaip is tikro nieko nera blogo, tik higienos sumetimais gallauke reiktu bandyt ciulptuka duot. musu draugam, pvz, lauke ir masinoj ciulptuka zinda, o namie ne,tai jie lauke ji ir naudoja kai reikia.
3 mėnesiai, tai kaip tik tas laikotarpis, kai vaikas kiša savo kumštelius ir pirštus į burnytę, nepriklausomai nuo to, ar ima žinduką ar ne. Niekada nedraudžiau savo mažiui to daryti, kuk jis taip pažįsta pasaulį - dabar pirščiukai, po to įvairūs daiktai. Tai normalu. Aš esu tos nuomonės, kad kol jis visko pats nepabandys, nesiliaus to darydamas. Beje žinduką mes pamilom tik 4 mėnesį.
Man irgi atrodo, kad cia nieko blogo, mano dukryte budama panasaus amziaus irgi neimdavo ciulptuko ir pirstukus skanaudavo, labia bijojau, kad ipras nyksti ciulpti, tai pradejau pirstinytes mauti pries miega, ir gal nuo to, gal ir ne, bet dabar jau pirstukai seniai nebeidomu, o soske labai gerai pries miega... manau, paaugs ir susitvarkys
Uzdek pirstinytes ir baigsis visi ciulpimai. O soskes irgi nekisk, nes paskui kursi tema, kaip atpratinti nuo soskes.
QUOTE(regal @ 2007 05 02, 22:40) Atleiskit, bet aš nesupratau, kodėl negalima vaikiukiui čiulpti savo kumštelių. Mano mažylis nors ir soskę čiulpia, bet neseniai atrado ir savo kumštuką, jį mielai čiulpia ir aš jam leidžiu tai daryti. O tai dėl ko nors blogai? Mano drauge teigia kad pirstuku negalima ciulpto del to kad gali deformuotis ju forma. Bet mano nuomone kita ir as leidziu savo vaikeliui pazinti save. Jis tik atrado savo rankytes, kodel reiketu drausti jam siusti su naujuoju atradimu
O mano 2 mėn. lalius ir pirštines skanauja, kai ant šalančių rankyčių užmaunu, o čiulptukas jam tai tinka, tai ne - priklauso, kaip seniai pavalgęs: jei iškart po valgio - neįkiši, po valandos - kaip sako, atbulais dantimis kramto ir išsviedžia, po keliu valandų - geriausiai burnoje laikosi, kai alkanas - taip aktyviai niurgzdamas čiulpia, kad net išsviedžia. Bet faktas, kad jei galima būtų ją priklijuoti, tai būtų tikrai mažiau darbo mamai kaišioti pastoviai.
nieko cia blogo,maniske ir ciulptuka eme,ir kumstukai vistiek visa laik burnytei buvo,o del ciulptuko maniske irgi ziaukciodavo,kai per dideli i burnyte paimdavo,ir mes iki tol kol buvom su soske jinai buvo avento pati maziausia nuo 0-3men.buvom nupirke nuo3-6,tai ziaukciodavo paemus ja
QUOTE(kristegri @ 2007 04 30, 21:41) bandau pripratinti prie soskes, neima nekaip,net ziaugcioja kaip idedu, isbandziau visokias formas, kokios tik lt yra, dar ir atsisiunciaukokiu cia nera. razultatas tas pats.o pirsteliu ir kumstuku neistraukia is burnytes.gydytoja,sake pratint,kaip ir kokiu budu jau neisivaizduoju ir galvoju ar cia jau taip butina...skanesni tie savi pirsteliai Nesijaudink, juk vaikai viska tyrineja kisdami i burnyte
maniskis (3 men.) kai pradeda aktyviai ciulpti kumstuka - iskart zinau, kad alkanas. Po maitinimo - guguoja ir ciupineja daiktus, dairosi o kumstuka ir ciulptuka pamirsta iki kol vel neisalksta.
QUOTE(lantajo @ 2007 07 29, 21:26) maniskis (3 men.) kai pradeda aktyviai ciulpti kumstuka - iskart zinau, kad alkanas. Po maitinimo - guguoja ir ciupineja daiktus, dairosi o kumstuka ir ciulptuka pamirsta iki kol vel neisalksta. mano brangenybe, tai ir prisiskirtes kumsti grauzia
NORMALU!
Butu nenormalu, jei nekistu ranku i buna. Vaikai taip pradeda pazindintis su pasauliu. Veliau viska kis i burna. Ta irgi normalu. Konsultavausi su neurologe. QUOTE(Nanuk @ 2007 08 03, 09:58) NORMALU! Butu nenormalu, jei nekistu ranku i buna. Vaikai taip pradeda pazindintis su pasauliu. Veliau viska kis i burna. Ta irgi normalu. Konsultavausi su neurologe. kudikis iki vieneriu metu pasauli pazista ragaudamas- mano sunelis, kai suprato, kad turi rankytes ir pirstukus, dvi dienas juos tyrinejo, apziurinejo, kol suprato, "kaip jie veikia", o tada prasidejo- i burnyte keliauja viskas, ka tik gali sugriebti- kaldryte, zaisliukai, pagaliau patys pirstai. o del tiutes- reiketu isbandyti visokius ciulptukus, va maniskiui pvz tiko tik "vysniuko" formos, ortodontini iskart spjaudavo
Mano mazius irgi dabar neistraukia pirstuku is burnytes
prie soskes tai manau nera reikalo pratinti, yra tiesiog tokiu vaikuciu kuriem ju nereikia ir cia visai gerai manau , nereikes atpratinet nuo jos.
mano mazyle irgi nesenai pamego kumstukus, dabar ir soske burnytei turedama juos bando kisti:) is pradziu galvojau kad cia negerai, bet pasiklausius mamyciu ir daktares supratau kad cia normalu, ne staip vaikas susipazista, taip kad dabar ir nedraudziu valgyti kumstuku, tik rankytes daznai plaunu, kad skanesnes butu
Mano dukrytė neima tiūtės, bet labai mielai skanauja savo pirštukus
Na, maniškei šiąnakti sueis 3 mėnesiukai, tai pirštukų čiulpimas rimta bėda pasidarė - jos pirštukai ilgi, susikiša ji juos iki gerklytės, ir nuo to atpila. Kadangi svoris ir taip silpnokai auga, tai net nebežinau ką daryt. Čiulptuką kartais paima, bet ilgiausiai pusę minutės išlaiko, nebent mašinoj arba lauke važinėjantis ilgiau čiulpia. O kumštukus ragaut jau prieš mėnesį pradėjo, taip čiulpia, kad net su garsu
mano mažiukui dar nėra net trijų mėnesių, bet savaitė laiko kaip kumštukai skanėstu pasidar
vaikučiui jo kumštuku čiulpimas yra daug geriau nei čiulptukas,nekalbu apie didesniu vaiku piršto čiulpimą.
Mano mergyte sugeba kartu pirstuka su soske ciulpt
Manasis tik kai alkanas susikisa kumsteliu i burna
tokio amziaus ir manoji kiso pirstus i burna.. istisai..
O aš tai jaudinuos, kad maniškis ištisai pirštą čiulpia, jam devyni mėn, draugė pamačius prigasdino, kad pirštą nusičiulps ir bus kreivas
Mano dukrytei irgi buvo toks metas kai ciulpdavo pirstukus budavo nyksciu net odutes nuciulptos , tai kazkaip atpratinom tik pamatom, kad pirstas burnoi tuoj kokia baronka i ranka ar sausaini koki ir kazkaip savaime atprato
QUOTE(modestasta @ 2007 12 22, 20:11) Mano dukrytei irgi buvo toks metas kai ciulpdavo pirstukus budavo nyksciu net odutes nuciulptos , tai kazkaip atpratinom tik pamatom, kad pirstas burnoi tuoj kokia baronka i ranka ar sausaini koki ir kazkaip savaime atprato Bandysiu ir aš kišt ką nors valgomo, pirštą ištraukus rėkimas ohoho
O mano diedas aiskina, kad reikia vaikui soske duoti, kad pirstuku neciulptu, nes kumstis daznai burnyteje randasi. O soskes nepazistame nuo gimimo, karta bandziau duoti, tai ziaugciojo, kol isspjove. As manau, kad nuo poirstuku jam prasideda pazintis su savo kuneliu
Manasis kumštuką nuo pat gimimo mėgsta čiulpt. Nesutinku, kad čia tik mažylio pasaulio pažinimas. Jei tai tęsiasi ilgiau, tai suprantu kaip nerimo išraišką. Taigi žindukas ne pati geriausia išeitis, bet pasirinkau ją vien dėl to. Daug greičiau nurimsta su soske, o ne su savo pirštais burnoje.
maniskis ir isaugo be ciulptuko ir buteliuko. pirstukus kisdavo, bet ne taip kad nusiciulptu. kisimas nera blogas dalykas, labiau reiktu sunerimti jei visai nekistu. o jei jau vyresnis vaikutis ciulpia pirstus, tai reikia daugiau prasmingos veiklos duoti rankytems.
mums 10 mėn., bet be nykščio neužmiegam. Dieną kai ką nors veikia, pamiršta čiulpti pirštą. Tik retkarčiais atsimena, įsikiša ir pačiulpia (keletą minučių). Žodžiu, mums reikalingas pirštukas tik užmigimui. Soskės neima nuo gimimo
Manoji irgi taip daro, kartais net su garsu
QUOTE(lantajo @ 2007 07 29, 21:26) kai pradeda aktyviai ciulpti kumstuka - iskart zinau, kad alkanas. Po maitinimo - guguoja ir ciupineja daiktus, dairosi o kumstuka ir ciulptuka pamirsta iki kol vel neisalksta. Mums irgi taip buvo - ciulpia kumsti reikias alkanas, o dabar ir ciulptuko nereikia - tik paiima ir isspjauna - pirstai skaniau. As galvojau, kad jau ciulptuko didesnesnio reikia nors dar tik 2.5 men., bet pasirodo cia toks laikotarpis atejo.
Mums du men., soske skanu, bet pirstuka ir kumsciukai dar skaniau, mokam kartu ir kruti ir kumstukus ciulpti vienu metu
Mano pupa taip ragauja ir skanauja pirštukus, bei kumštuką.Nežinau kaip bus, ar atpras, gal praeis savaime.
QUOTE(Saulužė @ 2007 12 21, 16:30) O aš tai jaudinuos, kad maniškis ištisai pirštą čiulpia, jam devyni mėn, draugė pamačius prigasdino, kad pirštą nusičiulps ir bus kreivas QUOTE(auksegi @ 2008 01 31, 12:29) mums 10 mėn., bet be nykščio neužmiegam. Dieną kai ką nors veikia, pamiršta čiulpti pirštą. Tik retkarčiais atsimena, įsikiša ir pačiulpia (keletą minučių). Žodžiu, mums reikalingas pirštukas tik užmigimui. Soskės neima nuo gimimo Labas,pas jus musu situacija mums jau greit metukai soskes nuo pirmu dienu neeme, ja mano papukas atstojo o nuo 4 menesio desines rankos nykstuka ciulpia. tiek uzmingant, tiek pradenant budinet, tiek isalkus,tiek nusiraminimui ir su pediatre kalbejom daug kartu ir su neurologe, tai jos nieko neliepe daryt, tipo uzaugs ir isauks. parasysiu rezultatus. bandysiu kovot QUOTE(kristegri @ 2007 04 30, 21:41) bandau pripratinti prie soskes, neima nekaip,net ziaugcioja kaip idedu, isbandziau visokias formas, kokios tik lt yra, dar ir atsisiunciaukokiu cia nera. razultatas tas pats.o pirsteliu ir kumstuku neistraukia is burnytes.gydytoja,sake pratint,kaip ir kokiu budu jau neisivaizduoju ir galvoju ar cia jau taip butina...skanesni tie savi pirsteliai oj nea....jei nenori soskes tai ir nereikia pratint..isvis mazajam nieko per prievarta negalima kisti,nes kita kart gali pradet verkt ir oziuotis ...ar tai maisto va irgi negalima kist per prievarta jei jis nenori...reikia po truputeli
Mano maziui 9men.o situacija tokia pati kaip pas jus,pirstukas geriausias draugas,keliames ir gulames su juo burnytej.Nieko nesiimu daryt,manau ateis laikas ir nebeciulps to pirstuko.
Mano dukrai pirstai,kumsciai ir kojos skaniau negu soske
Musu maze prie soskes taip pat neiprato - su ja zaidzia, nors uzmigdom su tute. Taciau dienos metu jei soske duodam, ishsiima ir isigruda nyksti arba kumsti. Girdejau kad kumscio ciulpimas ne toks iprotis kaip nykscio - mat pastarasis ypatingai patogus
Mano maze negali be sioskutes,kai iskrenta sioskute iskart kysasi pirstukus
musu mergyte ir soske grauzia o kai ta iskrenta visa kumstuka sugruda i burnyte ir dar istraukt neduoda
Nerandu labiau atitinkančios savo situacijai temos nei ši. (jei žinot-nukreipkit
Čia aptariamas mažesnių vaikų pirštukų, kumštukų čiulpimas. O ka daryti jau su vyresniais vaikais, kai tas įprotis jau tikrai matosi kad yra bėda
Mano maziukas taip pat be soskes auga.
QUOTE(Dagma @ 2011 10 03, 12:39) Sveikutės, va ir mano mažius 4 mėn. tuos pačius pirštukus čiulpia, bet maniškis čiulptuką ima, tai pamatau greit ištraukiu pirštukus ir duodu jį, bet naktim tai girdžiu, kai prabunda net su garsu čiulpia pirštukus , užmiega su jais burnoje |