Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kada leidote savo mažylius i lopšelį-darželį?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Surry
Sunus pradejo lankyti lopseli 1m ir 10men.Turejau grizti i darba verysad.gif Jokiu bedu nebuvo.Jam puikiai sekesi,nes aukletojos buvo nuostabios.Taciau,vis delto,jei turesim antra vaikeli,stengsiuos auginti namie ilgiau...
vaivos juosta
Aš planuoju nuo kitų metų - bus 2,9 metų. Dabar "lavinasi" su aukle rolleyes.gif
Edeta
as savo dukra leidau 2metu3menesiu,turejau eiti dirbti.labai sunkiai priprato,beveik istisus metus verkdavo vedama,turedavau aukletojai paduoti i rankas,nes kitaip neidavo i grupe schmoll.gif o dabar labai nori,netgi pyksta jei ateinu anksciau pasiimt ax.gif ir mazasis eis i darzeli tokio amziaus ax.gif
Mergelė
3 metų. Pradžioj buvo bėdų ir ašarų, bet po to apsiprato. Labai norėjo eiti vienas, tai leisdavau užlipti laiptais, auklėtojos pasitikdavo, nurengdavo (labai ačiū joms) Ir nuo tada pasibaigė ašaros, taip priprato prie darželio. Aišku džiugu, kad pasitaikė tokios puikios auklėtojos.
Sniega1
As planuoju mazaja leisti 3 m. o vyresneli leidau tik 5 m.
dangausvaivorykste
Na o mano pipiras wub.gif i lopseli -darzeli eis 2,2metuku,,,na jis labai nori buti su vaikais ir seip jau i svetimus zmones kitaip reaguoja tikiuosi pripras ir noriai lankys mirksiukas.gif lotuliukas.gif
justejan
aš tai savąjį galvoju leist nuo 3m., nebent auklytė atsisakys prižiūrėt. Leisčiau anksčiau, bet labai bijau, kad sirgs.
Ivonadaniel
Aš buvai leidusi nuo 1.9metų,bet man labai nepatiko auklėtojų priežiūra,nueidavo 2-3dienas ir3savaitės sirgdavo ir vis antibijotikai doh.gif .O dar po darželio gal koki pusmeti vaikas nuo manęs natsitraugdavo,gerdavo raminamasias arbatėlias.O vaikas nuo pat pirmų dienų svetimų nebijodavo ir palikti nebuvo problėmų ir į darželį pirma dieną nuejo ir direktorė sakė kad su juo tikrai juokių bėdų nebus!
Nuo 3 lankėm mokyklėle thumbup.gif labai patiko!
Nuo beveik 4 lankom darželį,nuo pirmos dienos be jokių bėdų(tfiu tfiu tfiu), thumbup.gif
angeluxx
Aš galvoju leisti 3-jų metukų.Manau bus pats tas.Iki to tikrai gaila vaikiuko,nes nemoka gerai paaiškint ar skriaudžia,ar kas šeip negero.O taip pat ligų baimė kamuoja.Manau jei yra galimybę reikėtų kiek galima ilgiau augint namuose.
karoliukas
As mazaji galvoju leiti nuo 3m.,kazkaip dar gaila toki kleckeli leist ax.gif ,ir didzioji pradejo eit kai sukako 3m.
ulyta
as savaji isleidau 2 metuku mirksiukas.gif
Druska*
as savo mergyte leidau nuo 1m ir 9men ax.gif
insk
Mano turtelis nuo metuku ir 4 meneiu pradėjo eiti bigsmile.gif
mayja
Aš planuoju nuo maždaug 2 metukų ir 4mėn,bet dar neaišku kada tiksliai mus priims, nes jau eilės... doh.gif
Tatli
Sveiki
as uzrasiau vaika 1.4men, tai greit jau eisum,tik vyras vis gasdina kad bus maziausias grupej ir kad kiti vaikai skriaus ji doh.gif tai net nezinau gal dar palaukti? g.gif
nep
Uzrasiau nuo 2m 8 men, galvoju, gal anksti unsure.gif
aretat
Mes vyresnele leidom i lopsi 1,8 men. Irgi galvojom, kad bus sunku, bet nieko panasaus nebuvo. Todel nesigailiu, kad anksti leidom, o tai butu vaikui reikeje su mociute draugau, o ne su bendraamziais. O ten ir nuo pampersu atpratino ax.gif blush2.gif, o ir ejo visai noriai, be asaru
Niceday
Mes savo mergytę pradėjome vesti į darželį, kai jai suėjo 2 metai. Vaikas labai norejo draugų tai ir išvedėm... Tik va bėda-daug sirgom.... verysad.gif
Bet šiaip tai nėra kad vaikui būtų anksti į darželį.
dangausvaivorykste
Na o as pradesiu vesti savo auksa i darziuka tai 2,1menesiuko,,,nuo birzelio 02dienos mes eisime i darzeli ir tikiuosi mums patiks ir pripras musu sunelis jame,,,,, mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
linaluk
as leidau nuo 4 metuku, mazesnio buvo gaila leisti buvo, tuo labiau kad buvo galimybe auginti paciai smile.gif
Paranormali
Mani dickis ejo nuo 2,5metuku. Ir manau tai liuks, nes vaikui reikia bendrijos, uzsiemimu 4u.gif
smalsutis
Mano abi merginos pradejo eiti nuo 1,5metu i lopseli. Ir nei kiek nesigailim - atvirksciai-labai pasijaute progresas, nes ten bendravo su vyresniais vaikais.
JulieTa
Mano vyresnėlė į darželį nuėjo 1,8 mėn bigsmile.gif nu neįmanoma jos buvo nulaikyt namuose doh.gif
ligita33
QUOTE(agnie6ka @ 2007 05 02, 17:25)
Mes žadam leisti nuo rudens, bus tik 1,3. Vieni sako, kad gerai, kiti, kad per anksti.
Kokios Jusu mamos nuomonės ir patyrimai?
*

mes pradejom eiti i lopseli nuo 10 men... ankstoka??? deja neradome aukles, o man reikejo pradeti dirbti.. .vaiku gydytoja galvojo, kad bus daugiausiai sergantis vaikutis, taciau mano mazylis serga maziausiai is grupes... adaptacinio periodo nebuvo isvis... jam labai patiko ir patinka but su vaikuciais ir turet daug veiklos... pastovi problema, kai reikia vestis namo is darzelio, tai nenori eit...
ligita33
labukas
kas cia nutiko sitai temelei?
gal ne sezonas? ar vedate vaikucius vasara i darzeli, ar ne?
Gėlėta
Abu vaikus pradėjau vesti 2 metų, tiesa sūnui 2 bus rudenį ax.gif
KamileVanile
As savo dukrele isvedziau kai buvo 2 metai ir 4 menesiai, bet nebuvo labai jau sunku, norejo eiti, tik va rytais sunkiai keldavosi. Vasara neinam nes musu darzelis nedirba per vasara. Tai vel keliausim nuo rugsejo pirmosios smile.gif
Rucius
Musu maziukas nuo siandien pradejo lankyti darzeli...Lyg ir patinka..ziuresim kaip bus toliau. thumbup.gif
nega_n
4u.gif Aš tai dukrą nuo 3 metų leidau 4u.gif blush2.gif
Ir visai nesigailiu...
O taip tai 1,3-2,5 tikrai per anksti... schmoll.gif
Ir ligos gi dabar visokios schmoll.gif
O sūnytis ,tai nuo rugsėjo jau eis thumbup.gif
dangausvaivorykste
As savo suneli pradejau leisti i lopseli nuo 2metuku ir nepilnai 2menesiu,sunkokai sekesi bet dabar kaip gerai ryte jis noriai eina i darziuka,,, thumbup.gif
Girele
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2008 07 15, 15:12)
As savo suneli pradejau leisti i lopseli nuo 2metuku ir nepilnai 2menesiu,sunkokai sekesi bet dabar kaip gerai ryte jis noriai eina i darziuka,,, thumbup.gif
*

Na, manau, tai priklauso nuo kiekvieno vaiko...mano mažoji pradėjo eit trijų metukų, paverkė savaitėlę ir baigėsi ašarėlės blush2.gif ...O mažąją pradėjau vest vos dviejų doh.gif Dar dabar širdį skauda prisiminus jos ašaras, ir liūdnas mane išlydinčias akytes.... verysad.gif Smagu kai vaikas "kompaneiskas" thumbup.gif , drąsus ir t.t. Bet jei jautrus tikrai nesiulyčiau leist anksčiau kaip sueis trys metukai... blush2.gif
Vasaraitė
As leidau nuo dveju metuku mirksiukas.gif
mylimuke
Žadam nuo rugsėjo vesti ax.gif
SALMIR
mes pardesim nuo rugsejo,bus 1.5 metuku.....paziuresiu ar per anksti ar ne
*ELANA*
QUOTE(SALMIR @ 2008 08 24, 23:30)
*

na mes pradejom 1,9 menesiu.nemanau kad per anksti buvo. schmoll.gif kuo veliau pradeda lankyti tuo sunkiau pripranta,ir mamai daug skausmingiau buna blush2.gif .nes ji yra pripratus kad vaikas salia jos pastoviai o dabar cia atiduos kazkokiom aukletojom,o gal alkanas bus ar salta ,ar neissimiegos ir t.t.na aisku mes vistiek apie tai galvojam ax.gif ,bet paciam vaikui yra sunkiau .jis priprato buti salia mamos.tai kad as manau kad nuo 2 metu pradeti lankyti darzeli butinai reikia mirksiukas.gif
odette
aš taip pat pradėsiu leisti nuo kitos savaitės į lopšelį, labai įdomu kaip jam ten seksis. mano kleckui 1,8 mėnesiai
MAMYČIUKAS2
QUOTE(SALMIR @ 2008 08 24, 22:30)
*

mano abu pradėjo nuo 1m 1mėn. ar ne per anksti? tai viskas priklauso nuo vaiko. maniškiai nenusėdintys vietoje- reikia judėjimo, veiksmo. ir tikrai nesigailiu. dukra jau 1,5m gražiai šnekėjo, eilėraščius deklamavo. abu darželyje atprato nuo supimo einant miegot.
vaivos juosta
Jau 4 dienos, kaip keliaujam lopšelin. ( 2,7 )
gajane
Mūsų dukrytė eis nuo 2,5 metų, tikiuosi gerai bus. Dar reikia išmokti su puodu draugauti, pačiai apsirengti, pavalgyti. Daug reikalų biggrin.gif .
Čiotki
Dukra ėjo 2m.2mėn. Sūnui vakar buvo pirmoji diena daržely,1m.11mėn. ax.gif
DOMKARINA
dukryte leidau nuo 1,8 men.nes reikejo i darba eiti ir gavau pasiulyma darzelyje netoli namu. o db sunui 3,1 ir prades lankyti tai ziuresim kaip bus.....
Erbe
Maniškė 2,5 m nenuorama, tai mes nuo ateinačios savaitėlės bandysim pratintis prie darželio g.gif Man jau dabar baisu darosi unsure.gif
*Maja*
Pirmasis į darželį nuėjo 1 metukų (tai labai pergyvenau ir verkdavau pati palikus jį) nors ėjo į grupę, kur mano mama dirbo. O va mažoji nuėjo į darželį nuo rugsėjo pirmos 1,8 m. Na kol kas nieko... žiūrėsim, kaip toliau bus, nors šiandien jau sakė verkė, sakė mergaitė kokia tai primušė. Bijau, kad nedingtų dėl to jai noras eiti g.gif
panele lele
Na maniškis labai anksti pradėjo lankyti, 10 mėnesių, žinoma buvo gaila,nervavausi, bet reikėjo ir pinigėliu,duonos sausos negriaušim juk. Tiesa, lopšelį lankėme ne Lietuvoje, bet grupė ir 14 vaikų, priežiūros mažai. Mano nuomonė jei galimybės leidžia vaiką nors iki 2 metų geriau augint ramiai,pačiai,seneliams ar auklei. Nuo tų ankstivų darželių pašlija nervu sistema jiems. Bent jau maniškis pasidarė iš kart nervuotesnis, nes juk buvo pastovi kova. schmoll.gif
ierika
cia manau kiekvieno tevelio yra individuali nuomone, nuo kada vaika leisti i darzeli, nes patys mato , kada jau vaikas yra pasiruoses tokiam etapui
Rugilyte
Musu mazylei metukai ir 10 menesiu. Suradau darzeli i kuri jau kaip ir noreciau leisti, susiskambinau su direktore, susitarem kad atvaziuosim apsiziureti. Ir kazkaip baisu pasidare. verysad.gif O jeigu prades labai sirgti? Juk ruduo, ziema arteja... Direktore sake, kad vaikuciai eina miegoti apie 12,30 val., o maniske pietu miegelio gula tik apie 14 val. Net nezinau ar verta vaikuti isbalansuoti. Tik labai norisi, kad su bendraamziais pabendrautu, nes kieme nei vieno vaikucio nera, vienos vaikstinejam... galimybiu namie auginti irgi turime... Neapsisprendziu doh.gif
odetama
1 metai ir 9 mėnesiai buvo
ligita33
QUOTE(Teta Anna @ 2008 08 29, 15:40)
Mūsų dukrytė eis nuo 2,5 metų, tikiuosi gerai bus. Dar reikia išmokti su puodu draugauti, pačiai apsirengti, pavalgyti. Daug reikalų  biggrin.gif .
*

dar nebendraujat su puodu ??? g.gif ir pacios nevalgot?
na apsirengti lopselyje nebutina moketi, nes aukletojos ten aprengia 4u.gif

QUOTE(panele lele @ 2008 09 12, 15:07)
Na maniškis labai anksti pradėjo lankyti, 10 mėnesių, žinoma buvo gaila,nervavausi, bet reikėjo ir pinigėliu,duonos sausos negriaušim juk. Tiesa, lopšelį lankėme ne Lietuvoje, bet grupė ir 14 vaikų, priežiūros mažai. Mano nuomonė jei galimybės leidžia vaiką nors iki 2 metų geriau augint ramiai,pačiai,seneliams ar auklei. Nuo tų ankstivų darželių pašlija nervu sistema jiems. Bent jau maniškis pasidarė iš kart nervuotesnis, nes juk buvo pastovi kova. schmoll.gif
*

ir as isleidau nuo 10 men... is grupes lengviausiai priprato, lengviausiai adaptavosi, maziausiai verke, maziausiai per praeitus metus sirgo thumbup.gif jau viska ismokom, draugaujam su puodu, esam be pampio, patys valgom, net pyksta, jei noriu pamaitinti... aisku siokie tokie minusai irgi buvo... bet pliusu radau daugiau, ne minusu.. .svarbiausias pliusas - bendrauja su vaikuciais bendraamziais.. gyvenam vienkiemy, kitu vaiku dar nera, tai jam namie liudna butu vienam...
žariene
buvo 2 metukai tongue.gif
zyd
suejo 2 metukai ir lygiai kita diena iskeliavom i darzeli.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.