Mes žadam leisti nuo rudens, bus tik 1,3. Vieni sako, kad gerai, kiti, kad per anksti.
Kokios Jusu mamos nuomonės ir patyrimai?
Mes žadam leisti nuo rudens, bus tik 1,3. Vieni sako, kad gerai, kiti, kad per anksti.
Kokios Jusu mamos nuomonės ir patyrimai?
Aš planuoju leisti nuo 2.10 m, ir tai galvoju, kad anksti. O nuo 1.3 m tai tikrai per anksti, na bet jei nėra kitos išeities, tai ką daryti.
As isleidau nuo 1,3 m. kitos iseities nebuvo. bet suneliui ten tikrai patiko, eidavo linksmas.
Mažąją išleidau į darželį, kai jai buvo metukai ir 9 mėnesiai
QUOTE(agnie6ka @ 2007 05 02, 16:25) Mes žadam leisti nuo rudens, bus tik 1,3. Vieni sako, kad gerai, kiti, kad per anksti. Kokios Jusu mamos nuomonės ir patyrimai? vedziau savo sunyti nuo 1,5 metuku tik todel kad anksciau klaipedoje neeme niekas o ir nedirbau taii ir nebuvo poreikio. vedziau kaip sakiau nuo pusantru nei kiek nesigailiu nei kiek ne per anksti, vaikas greit adaptavosi, su miielu noru eina, daug ka moka ir daug ka ismoko.....
na as ir tikiuosi, kad ne per anksi ir kuo puikiaisiai jis pritaps prie vaikuciu.
Mano Timukui buvo 1.7 kai nuejome i lopseli. Adaptavosi per 3 dienas ir dabar be darzelio niekur. Net savaitgali liudi, jei namuose nieko nesugalvojame
Darzelis jega
As savo vyresnele leidau 2 metu 10 men, bet adaptavosi labai sunkiai, pirma savaite tiesiog gulejo poilsio kambaryje ir nenorejo, kad kas prie jos prieitu
Savo grazuolyte isleidau 1,5 metuku, tik visus metus metus vargau kol igaus darzelini imuniteta
Va ir mes eisim anksti i darzeli.Tai gydytoja prigasdino, kad labai sirgti prades.Tai net nesmagu pasidare
tikrai per anksti. Net nuo 2m dar per anksti. Cia mano patirtis.
Aš tai sakyčiau jokių problemų,kuo anksčiau vaikas pradeda eit,tuo greičiau adaptuojasi prie aplinkos,nes mano kad taip turi buti.Ir beje kiekvienas vaikas individualus.Mano pradėjo eit nuo 1,8m. ir nemanau,kad per anksti nes pati čiumpa už rankos ir tempia pas lelius.
As ir taip manau, kad kiekvienas vaikas skirtingas, kas vienam netinka, kitam puikiai.Suprantu, kad darzeli prasides ligos, juk tai kolektyvas, bet ar ji nuo 1.5 vesi ar nuo 2 vis tiek reiks priprasti.
QUOTE(Jursla @ 2007 06 04, 15:25) Mano pradėjo eit nuo 1,8m. ir nemanau,kad per anksti nes pati čiumpa už rankos ir tempia pas lelius. Mano sūnus taip pat pradėjo lankyti lopšelį nuo 1,8 m. Manau, kad tokiu laiku jau galima vaiką pratinti bendrauti su bendramažiais. Aišku pradžioje buvo ašarų rytais. Nuo streso buvo peršalęs. Ir psichologai aiškina, kad tris savaites vaikas adaptuojasi naujoje aplinkoje, todėl per tą laiką vaikai pasidaro neatsparūs peršalimo ligoms, nuo streso susilpnėja imunitetas. Tai teko vitaminus papildomai naudoti. Bet kai apsiprato, tai viskas Vis dėl to manau, kad 1 metukų vaikučiai yra dar per maži leisti į lopšelį. Bet jei nėra kitų galimybių, tai suprantama
Mano suneliui 1,3 men net negaliu isivaizduot jo darzelyje,juk jis nei pavalgyti pats nemoka,per pietus uzmiega lovyteje atsigeres pienelio (tai jam kaip ritualas,atsigeria pienuko,truputi ''pakalba'' ir netrukus uzmiega),kartais per diena miega viena karta apie 3 val.,kartais du kartus,zodziu,-sunkiai ji isivaizduoju darzelyje,juk ten prie vieno vaiko rezimo niekas nesitaikys,be to, toks kudikelis dar mazas,kitas reikalas,jei apsiimtu priziuret seneliai ar atsakinga aukle...
As savo suneli ketinu leisti 2,5 ir tai daznai pagalvoju,ar ne per anksti... QUOTE(grybuke @ 2007 06 25, 19:18) Mano suneliui 1,3 men net negaliu isivaizduot jo darzelyje,juk jis nei pavalgyti pats nemoka,per pietus uzmiega lovyteje atsigeres pienelio (tai jam kaip ritualas,atsigeria pienuko,truputi ''pakalba'' ir netrukus uzmiega),kartais per diena miega viena karta apie 3 val.,kartais du kartus,zodziu,-sunkiai ji isivaizduoju darzelyje,juk ten prie vieno vaiko rezimo niekas nesitaikys,be to, toks kudikelis dar mazas,kitas reikalas,jei apsiimtu priziuret seneliai ar atsakinga aukle... As savo suneli ketinu leisti 2,5 ir tai daznai pagalvoju,ar ne per anksti... mano mintys buvo panasios zinok bet kai vedziau jis kazkaip persimaine sulyg ta diena, diena uzmiega be pienelio ismoko valgyt (mes irgi ne viska mokam ane?
Mano mergyte 11 menesiuku, o as mokausi. Priziurejo mano mama, bet dabar del ligos negali. Galvojau leisti i darzeli, bet pasiskaiciau, kad pries metus, kiti net dar anksciau , juos uzraso i eile. o cia tai bus. negalesiu mokytis. O jei ir priimtu i lopseli, tai man kazkaip butu labai gaila ja ten palikti tokia mazike. rugseji butu tik 1metai ir 1 menesis. beto, jauciu tokiu mazu niekas net nepriema. ka patartumet?
QUOTE(kondraciukas @ 2007 07 01, 20:21) Mano mergyte 11 menesiuku, o as mokausi. Priziurejo mano mama, bet dabar del ligos negali. Galvojau leisti i darzeli, bet pasiskaiciau, kad pries metus, kiti net dar anksciau , juos uzraso i eile. o cia tai bus. negalesiu mokytis. O jei ir priimtu i lopseli, tai man kazkaip butu labai gaila ja ten palikti tokia mazike. rugseji butu tik 1metai ir 1 menesis. beto, jauciu tokiu mazu niekas net nepriema. ka patartumet? zinok daugelis darzeliu pirmenybes teise suteikia butent studijuojancioms, dirbancioms vienisoms. pamegink. gaila ar negaila, baigti mokslus reikia ir tau. ko gailet? jei geras darzelis, jai tik geriau ten bus tikrai
Na tai tada tikrai pameginsiu. jau ryt nueisiu
Aš saviškę laidau į darželį nuo 1,5 metų. Kadangi buvo finansinių galimybių leidom pradžioj į privatų. ten mažesnės grupes, gersnė priežiūra. O nuo 2 metukų nuėjo į valstybinį. Ir jokių problemų nebuvo.
Savo didčke leidom 1,7 m. jokiu problemu nebuvo. As manau, kad cia labai svarbus pacios mamos nusistatymas. Jei jums darzelis atrodo tragedija ir t.t., tai persiduot tai ir vaikui.
As ejau i darzeli, matyt, kaip ir dauguma jusu nuo 1 m. ir nieko, normali uzaugau Mano mergina po poros savaiciu darzelyje pradejo nerealiai kalbeti ir 2 m. per Kaledas jau dainavo daineles ir paise su dazais. Mazasis i darzeli jau uzrasytas ir pavasari (bus 1,9) irgi eis i trasa
As ir manau, kad priklauso ir nuo vaiko ir nuo tevu poziurio i darzeli.Nors mus daug kas durnino, kad mazas vaikas, kad prades sirgti darzelyje, geriau sedeti su juo namie. Bet as galvoju, visi perejo tuos darzelius ir nieko baisaus.
Va mums rudeni bus 1.3 ir eisim kaip dideli i darzeli QUOTE(agnie6ka @ 2007 07 12, 14:14) As ir manau, kad priklauso ir nuo vaiko ir nuo tevu poziurio i darzeli.Nors mus daug kas durnino, kad mazas vaikas, kad prades sirgti darzelyje, geriau sedeti su juo namie. Bet as galvoju, visi perejo tuos darzelius ir nieko baisaus. Va mums rudeni bus 1.3 ir eisim kaip dideli i darzeli Sekmes tik galiu palinketi!
siandien as zadu leisti nuo 2 metu, bet kaip bu visagaliais pinigais tai nezinau, nes zadu pati priziureti, gali tekti leisti nuo 1.5 metu, ziuresiu kaip vaikas, sunku pasakyti kaip ten bus...
Mes su vyru nusprendėm mažąją leisti į lopšelį nuo rugsėjo. Tuomet jai bus sukakę 2,7m. Manau, kad nei per anksti, nei per vėlai. Pastebėjau, kad dukružei pradeda reikėti vaikų, ji noriai bendrauja, atkreipia dėmesį į kitus, ko anksčiau nebuvo. Tačiau, nereikia pamiršti, kad kiekvienas vaikas individualus. Be abejo, svarbu ir kokios šeimos galimybės, jei tenka skubiai grįžti į darbelį - tuomet nelieka kitos išeities, kaip tik lopšelis
mes va pradesime leisti jau po savaiteles, mazajai bus beveik 1.5, ziuresim kaip cia bus
Sveika, Agnie6ka.
Sveikos visos,
Manau kad jei vaikas nori vaiku ir bendravimo tai reikia leisti jam nes praleisi si momenta ir gali buti labai sunku veliau. Mano suneliui sueis 2 rugseji tai mes jau kaip ir eisim i lopseli nuo to rugsejo. Aisku baisu bet viskas baisu kas nauja... O vaika reikia lavinti ir pratinti prie soc aplinkos. Mes praejusiais metais tris kartus sirgom laringitu, bet tai buvo susije su musu dantuku digymu, aisku pasiruosusi ir siai ziemai , bet tikiuosi kad viskas bus gerai. Tad visiems linkiu sekmes lopsiukuose ir istvermes mamytems!
Į darželį pradėjom eiti 2 m. ir 2 mėn. Adaptavosi puikiai. Buvau pasiėmusi darbe atostogas, kad reikalui esant jį nuvesiu, truputį pabūsim ir vėl namo, pačią pirmą dieną mūsų vaikinas liko darželyje vienas iki kol ėjo visi miegoti, trečią dieną liko miegoti. Dabar tai darželinis vaikas, be darželio negali gyventi.
Manau viskas priklauso nuo vaiko, jei vaikas bendraujantis, neanksti ir 1,3m Jei vaikelis jautrus, prisirišęs prie mamos tai ir 5 m. gali būti problema pradėti lankyti darželį.
Mes pernai rudenį pradėjom lankyt darželį (tuomet mum buvo 1,5 m.), adaptavosi vaikas puikiausiai, tačiau po savaitės pradėjo sirgti ir jau po ligos sunkiai norėjo eiti į darželį, prasidėjo stresai, vis rėkdavo ryte, kai reikėdavo keltis ir be abėjo dar daugiau ligų. Po naujųjų metų teko atsiimti, nes jau nebeįmanoma buvo susitvarkyt su tom ligom....
Dabar planuoju vėl bandyt nuo rugsėjo pradžios....
Aš savo dykrytę leidau į darželį 2,4 m.,ji pukiai šnekėjo,ėjo ant puoduko ir pati mokėjo pavalgyti, todėl jokių problemų mums nekilo.Jau antrą dieną palikau ją visai dienai ir iki šiol ji eina į darželį su nuotaika ir dudžiuliu noru.
as pradejau abu leisti nuo mazdaug 1,5 metu. ir viskas
is pradziu ejo su pamperiais, bet veliau greit ismoko be ju but, namie nzn ar taip greit atprastu. Viena nuo 2 kita nuo 3 metuku. Adaptacinis periodas sunkiau sekesi vyresniam, gal delto, kad geriau viska suprasdavo ir pasakos , kad mamyte tuo ateis nepadedavo ? Verkem apie 2 menesius, gerai,kad leidome pavasari, tai nesirgome, o jeigu reiktu pradeti ziema,kada ir taip ligos, slogos puola ??? QUOTE(vaiva @ 2007 08 16, 22:22) Viena nuo 2 kita nuo 3 metuku. Adaptacinis periodas sunkiau sekesi vyresniam, gal delto, kad geriau viska suprasdavo ir pasakos , kad mamyte tuo ateis nepadedavo ? Verkem apie 2 menesius, gerai,kad leidome pavasari, tai nesirgome, o jeigu reiktu pradeti ziema,kada ir taip ligos, slogos puola ??? Manau, kad nuo 1.5 i tvarkinga lopseli tikrai nera per anksti. Kuo mazesnis vaikutis, tuo maziau klausimu jam kyla, kodel reikia i ta darzeli. Mes savo pradejom nuo 2.4, tai verke 8men kiekviena ryta, o ir dabar visko buna. Si pavasari i musu lopselio grupe jau pradejo vesti naujus maziukus, tai maciau, kaip jiems ten sekasi. 1.4, 1.7, vienas bernikas net 1.1 buvo. Ilgiau kaip 2-3 sav ne vienas neverke ir dabar jau valgyt patys bando, susibendravo su visais, parduotuvej jau pazista vaikus is savo grupes....
Noriu vesti vien del to, kad mokosi dainuoti, sokti, piesti ir t.t. Namuose to negaus, nors jei ir nebus problemu del bendravimo su bendraamziais.
QUOTE(sposa @ 2007 09 04, 17:27) Noriu vesti vien del to, kad mokosi dainuoti, sokti, piesti ir t.t. Namuose to negaus, nors jei ir nebus problemu del bendravimo su bendraamziais. Lopšelinukus - šokti, piešti??? Vyresnįjį išleidau 3m, o ir mąžąjį planuojam maždaug tiekos leisti. Manau, kad vaikas nesupranta kur paliekamas, kur jo mama, jam tikrai ne laikas į darželį. Įsivaizduokite, kad jūs liktumėte kokios nežinomos šalies oro uoste ir nežinotumėte ar sutiksite, bent vieną pažįstamą, ar bus lėktuvas namo, kaip jaustumėtės? Suprantu, jei nėra jokios kitos galimybės- lopšelis išeitis, bet jei įmanoma, manau nereikėtų ten leisti.
kai dukrai buvo sesi men,man atrode, kad metu ir sesiu men bus normaliai.
bet siaip metais as pamaciau, kokia ji mazyte ir nusprendem leisti nuo dvieju metu ir sesiu men jeigu priims, tai nuo 2metai ir 2 men (noreciau,nes pavasaris, maziau serga
As galvojau sunu vesiu nuo 1metu su trupuciu bet kai nuejau i darzeli uzrasyti tai uzrasiau nuo 2metuku tad i darzeli eisime kai busime 2metuku.
isleidau 11 men
Abu pradėjau vesti metų ir penkių mėnesių - taip sutapo. Esu patenkinta - abu puikiai bendrauja su bendraamžiais, stebėdami kitus vyresnius vaikus, išmoko naudotis šaukštu, sėstis ant puoduko ir pan. Aš to mokiau ir namie, bet darželį jie labiau tai supranta 0 juk taip ir kiti daro, ir auklėtoja sako tą patį, kaip ir mama...
Užrašytas nuo metukų, realiai ėmėm lankyti metų ir 2 mėnesių. Gyvenimas privertė
Vyresnis į darželį nuėjo nuo 3m, o jaunesnysis nuo 2m keliavo jau, mažasis tik daugiau sirgo pirmus metus, bet šiaip greitai išmoko ir pendrauti su kitais ir už save pakovoti ir piešti, klijuoti, ko namie nelabai norėdavo.
As berniuka leidau nuo 5 metu, o mergaite tikrai dar nezinau, nes ji man tokia maza atrodo
savo vyresnele leidau i darzeli 1m 3 men
Sūnų leidom 2 metų 4 mėn.Porą savaitėlių pavargom,kol apsipratom,bet paskui-vienas džiaugsmas ir jam ir mums. Daug ir raiškiai kalbėt pradėjo,dainuot,susirado draugų ir net savaitgaliais mus terorizuodavo,kad vestumėm i darželį
Mažąją ir maždaug dvieju planuojam išleist. Manau,kad pats tas.
Mano sunui buvo metai ir 10 menesiu kai i lopseli leidau,greit apsiprato ir ten jam labai patinka.
Mano vyresnėlė į darželį nužingsniavo 2 metukų. Be ašarų ir be kaprizų. Ir sirgo tik gal tris kartus. mažylę irgi užrašėm nuo dviejų metukų, bet čia dar bus matyt.
NIEKAD NERA ANKSTI AR VELU. KA PADARYSI,JEI NIEKO KITO NELIEKA,KAIP VESTI VAIKUTI I LOPSELI. JUK NE VISU FINANSAI GERI.MANE MAMA VEDE 1 METUKU.IR NIEKO,ISGYVENAU.PAMENU,KAD LABAI PATIKO TEN EITI,BUVAU SAVARANKISKA.O STAI MANO VYRAS SAKE,KAD BLIOVE IR BLIOVE,NIEKAIP NEAPSIPRATO TEN.
SIAIP LOPSELIAI -DARZELIAI GERAS DALYKAS |