Sveikos mamytės ir tėveliai
Nu šiaip tai ne labai randu aš ten apie grindų betonavimą kažkaip, gal blogai ieškau. Gerai būtų naujausia informacija
Prieš mėnesį ir mes apturėjom džiaugsmo betonuojantis. Gerai, kad nors didžąją dalį suspėjom išsibetonuoti prieš pabrangstant cementui
Nežinau kiek mano patarimas bus naudingas, nes mes iš Vilniaus. Bet siūlyčiau dairytis firmos, kuri į vietą vežasi smėlį ir cementą ir vietoj daro betoną, nes jei susitarsit su kokiu vyrioku, kuris norės vežiotis jau pagamintą betoną, tai visų pirma nepadarys taip lygiai kaip šlifuojant tuo disku, kurį turi firmos ir išeis brangiau kokius 2-3 kartus. Sėkmės
O kiek jums kainavo, ta prasme kiek uz m2 ėmė. Ar patys organizavo smelio, cemento atvezima?
QUOTE(Rapoliuko mama @ 2007 05 03, 16:19) Dabar bijau sumeluoti, nes jau kažkiek laiko praėjo, bet atrodo, kad buvo tiek: Išlyginimas su smėliu 8 Lt. putplastis 10,5 Lt Plėvelė 1,5 Lt. Plaušas 1,5 Lt Armavimo tinklas atrodo 7,5 (dėl šito nesu tikra) Betonas (šildomom grindim) - 28 Lt. Betonas (ne šildomom grindim) - 25 Lt. po pabrangimo 35 Lt. čia kainos medžiagų ir jų sudėjimo už 1 kv.m. Jie viską suvežė. Tik jau po savęs tai nieko nesutvarkė
Labutis, kalbant apie gringis dar labai rupi toks dalykelis. As pirma blokeli "palaidojote " del salcio tilto ar ne
Sveikos mamytės ir tėveliai . Reikalinga visa, kokia tik įmanoma informacija ir rekomendacijos apie grindų betonavimą, juodbetonio liejimą, perdengimo plokščių liejimą: darbo eiga, kainos, kokybė ir t.t. Ačiū!!!
Joo darbai darbeliai. nelabai kuompadėti galiu, nes esi iš Kauno. O šiaip Klaipėdos pusėje žinau Vokiško cemento kur galima pigiau gauti, 25kg. 1 maišas 14,00Lt, o jei perki visą padėklą (56vnt.) po 13,75Lt. QUOTE(Nikole Kidman @ 2007 05 05, 15:11) Sveikos mamytės ir tėveliai . Reikalinga visa, kokia tik įmanoma informacija ir rekomendacijos apie grindų betonavimą, juodbetonio liejimą, perdengimo plokščių liejimą: darbo eiga, kainos, kokybė ir t.t. Ačiū!!! Joo darbai darbeliai. nelabai kuompadėti galiu, nes esi iš Kauno. O šiaip Klaipėdos pusėje žinau Vokiško cemento kur galima pigiau gauti, 25kg. 1 maišas 14,00Lt, o jei perki visą padėklą (56vnt.) po 13,75Lt. o kokia marke to cemento, gal gali kokius kontaktus i až QUOTE(wilike @ 2007 05 05, 15:27) Cemento markė 325. Šiaip mums patiems buvo smalsu kokia jo kokybė, todėl bandėm cementuoti: šalia lietuviškas (425) šalia vokiškas (325) - skirtumo jokio. Tai po to kai išbandėm parsivežėme didesnius kiekius ir drąsiai prekiaujame. QUOTE(Nikole Kidman @ 2007 05 05, 15:59) Cemento markė 325. Šiaip mums patiems buvo smalsu kokia jo kokybė, todėl bandėm cementuoti: šalia lietuviškas (425) šalia vokiškas (325) - skirtumo jokio. Tai po to kai išbandėm parsivežėme didesnius kiekius ir drąsiai prekiaujame. Įdomu kuo tos cemento rūšys skriasi, gal nelengva pastebėti tik pabetonavus viena šalia kito Gal parašyk man į AŽ kur to cemento pigiau gaut. Man gali nemažai reikėti Aišku gali ir ne į AŽ O gal žinot kiek tas taip vadnamas plautas žvyriukas kainuoja. Papildyta: QUOTE(SoJa @ 2007 05 04, 08:47) Dabar bijau sumeluoti, nes jau kažkiek laiko praėjo, bet atrodo, kad buvo tiek: Išlyginimas su smėliu 8 Lt. putplastis 10,5 Lt Plėvelė 1,5 Lt. Plaušas 1,5 Lt Armavimo tinklas atrodo 7,5 (dėl šito nesu tikra) Betonas (šildomom grindim) - 28 Lt. Betonas (ne šildomom grindim) - 25 Lt. po pabrangimo 35 Lt. čia kainos medžiagų ir jų sudėjimo už 1 kv.m. Jie viską suvežė. Tik jau po savęs tai nieko nesutvarkė Na mano manymu 54 už m2 tikrai ... absurdas, na dar jei su medžiagom tai galima svarstyti. Bet šiaip man atrodo tas eilinis betonavimas iki 7 cm turėtų kainuoti apie 18 lt. ( čia grynai betonavimas, be paruošimo jokio) Matai aš bandžiau skambinti keliems pagal skelbimus, todėl ir sakau. Tik norisi įsitikinti, kad nepermokėti ir pan. Papildyta: QUOTE(wilike @ 2007 05 03, 08:23) Ne, manau reik samdyti komandą A QUOTE(Rapoliuko mama @ 2007 05 02, 19:23) Sveikos mamytės ir tėveliai labas o kas yra juodbetonio liejimas Ir perdengimo ploksciu niekas nelieja O kokios nori betonavimo eigos San mazge dar reikalinga teptine hidroizoliacija, pries klojant plyteles. Kainos irgi priklauso nuo konstruktyvo. Nenoriu sutikti, kad vietoje daromas betonas geresnis. Svarbu paruosti teisinga misini, slankuma padidina ivairus plastifikatoriai. Labai apsunkini save. Nuspresk, kokiu grindu nori - nuvaziuok i viena, antra firma ir suzinosi visas kainas sekmes
Labutis o kas per daiktas ta teptine hidroizoliacija
QUOTE(SandraB @ 2007 05 05, 23:37) labas o kas yra juodbetonio liejimas Ir perdengimo ploksciu niekas nelieja O kokios nori betonavimo eigos San mazge dar reikalinga teptine hidroizoliacija, pries klojant plyteles. Kainos irgi priklauso nuo konstruktyvo. Nenoriu sutikti, kad vietoje daromas betonas geresnis. Svarbu paruosti teisinga misini, slankuma padidina ivairus plastifikatoriai. Labai apsunkini save. Nuspresk, kokiu grindu nori - nuvaziuok i viena, antra firma ir suzinosi visas kainas sekmes Labas Juodbetonis, tai kiek zinau liejamas dazniausiai pirmame aukste, na tai toks grubus betono liejimas, be jokio glaistymo, o tada ant jo jau dedasi sildomos grindys ir vėl betonuojamas tas galutinis betono sluoksnis, bet tik ne 65cm ( manau susimaisei, gal mm) . Va, tai mane domina situ darbų kainos . Aciu
Su grindu betonavimu ir man tenks susidurt,esam is Vilniaus,gal mamytes,kurios betonavosi grindis parekomenduotu kokia nebrangia,bet kokybiskai darbus atliekancia firma.Mums teks ir siltint ir polisterola klot ir botonuot,butas nemazas,patys tikrai nepadarysim...
Is anksto buciau labai dekinga
O mes tai samdem masina, kuri jau atveze gatava betona
Tiesiog, kai tokios cemento kainos, paskaiciavus isejo, kad patiems maisant - 1.5 karto brangiau nei imant gatava.. Gavosi
Nu ką aš galiu paskyti
QUOTE(SoJa @ 2007 05 08, 13:10) Nu ką aš galiu paskyti O kokia firma ir kiek kvadratu grindų gavosi? QUOTE(wilike @ 2007 05 08, 12:19) Firmos pavadinimo tai nepamenu, bet kontaktus tai turiu. Jei kam įdomu prašau a.ž. O kvadratūra tai apie 72 kv.m. bet atkreipiu Jūsų dėmėsį, kad šitą plotą man betonavo iki pabrangstant cementui. O kai jau pabrango cementas tai už 18 kv. m sumokėjau 800 Lt.
O mes vis galvojam, ar čia patiems betonuoti, ar samdyt
QUOTE(wilike @ 2007 05 08, 13:33) Laiptus tai mes patys betonavom, nes ten toks palyginti ne didelis darbelis, o ir reikaluaja daugiau staliaus darbo, nei betonavimo įgūdžių, bet šiaip visą namo plotą patiems betonuoti, tai
nžn ar čia į temą, bet kaip pasiskaičiuot kiek cemento mum reiks... gaunam papigiaj tai ir galvoju ar imt vieną paletę ar dvi
QUOTE(akvilyte @ 2007 05 08, 15:47) nžn ar čia į temą, bet kaip pasiskaičiuot kiek cemento mum reiks... gaunam papigiaj tai ir galvoju ar imt vieną paletę ar dvi nežinau ar pagelbėsiu, bet mano 72 kv. plotui meistrai sąmątoje buvo nurodę 4,56 kubo. Bet mes su tais žmonėmis nedirbome, tai realiai ir nežinom ar iš tikrųjų tiek būtų buvę. QUOTE(SoJa @ 2007 05 09, 08:20) nežinau ar pagelbėsiu, bet mano 72 kv. plotui meistrai sąmątoje buvo nurodę 4,56 kubo. Bet mes su tais žmonėmis nedirbome, tai realiai ir nežinom ar iš tikrųjų tiek būtų buvę. bet čia išvis kiek reikia betono kūbų pasakė, o man ir įdomu, kiek į tą kūbą betono įeina cemento
Kaip jau minėjau (toj pačioj temoj), Klaipėdos pusėje žinau Vokiško cemento kur galima pigiau gauti, 25kg. 1 maišas 14,00Lt, o jei perki visą padėklą (56vnt.) po 13,75Lt.
Na daugiau tikrai nebesikartosiu, o tai jau kažkaip keistai gaunasi
[quote=wilike,2007 05 09, 09:06]
bet čia išvis kiek reikia betono kūbų pasakė, o man ir įdomu, kiek į tą kūbą betono įeina cemento Įdedu citatą iš kito forumo, nes pati betono nemaišiau... priklausomai nuo norimo gaut stiprumo: 200-250 kg cemento 1400-1800kg žvyro apie 120-150 l vandens beje betonas nebūtinai bus stipresnis įdėjus daugiau cemento, tai nuo V/C santykio priklauso ir užpildų Priedas - plastifikatorius
[quote=AGI,2007 05 09, 14:18]
[quote=wilike,2007 05 09, 09:06] bet čia išvis kiek reikia betono kūbų pasakė, o man ir įdomu, kiek į tą kūbą betono įeina cemento Įdedu citatą iš kito forumo, nes pati betono nemaišiau... priklausomai nuo norimo gaut stiprumo: 200-250 kg cemento 1400-1800kg žvyro apie 120-150 l vandens beje betonas nebūtinai bus stipresnis įdėjus daugiau cemento, tai nuo V/C santykio priklauso ir užpildų Priedas - plastifikatorius [/quote] O tai pasakyk, kada tą plastifikatorių reik dėti
na ne kazka ir pigiau, juk kiekis mazesnis tik 25kg. O paskaiciavus 40kg iseina apie 22lt. Zinant kad ir marke jo zema, na nera cia variantas super.
Plastifikatorių į betoną dedi maišant. Tiesiog kaip blynams tešlą - pili žvyro, vandens, beri cemento ir plastifikatorių. Paskui viską gerai išmaišai. Paprastai tai daro maišyklė, nors kai ji mums sugedo, tai teko patiems už ją padirbti.
QUOTE(SoJa @ 2007 05 08, 10:10) Nu ką aš galiu paskyti Rasiau rasiau vakar ir nuluzo kompas Tai dabar trumpai: gatavo betono su atvezimu 6 m3 kainavo 1020 lt, armatura 350 lt, ir darbas (dirbo du savi ir du zmogelius samdem- jie tik nesiojo betona) - 100 lt. Taigi grindu isliejimas 8 cm storio, 70 m2 ploto kainavo apie 1500 lt.
na, kad kanalizacijos vamzdžiai kišami į žvyrą po juodgrindžių betonu, tai jau aišku, o kur kišami kiti- karštam, šaltam vandeniui? Į šildomų grindų tarpą ar kur? kokiame sluoksnyje tie vamzdžiai į kriauklę ar vonią turi būt išvedžioti?
Papildyta: QUOTE(-MŠ- @ 2007 05 11, 12:26) Rasiau rasiau vakar ir nuluzo kompas Tai dabar trumpai: gatavo betono su atvezimu 6 m3 kainavo 1020 lt, armatura 350 lt, ir darbas (dirbo du savi ir du zmogelius samdem- jie tik nesiojo betona) - 100 lt. Taigi grindu isliejimas 8 cm storio, 70 m2 ploto kainavo apie 1500 lt. gal turi kokių nuotraukų kaip vyko pats procesas ir kaip armatūrą deliojot? QUOTE(vobla @ 2007 05 11, 13:24) na, kad kanalizacijos vamzdžiai kišami į žvyrą po juodgrindžių betonu, tai jau aišku, o kur kišami kiti- karštam, šaltam vandeniui? Į šildomų grindų tarpą ar kur? kokiame sluoksnyje tie vamzdžiai į kriauklę ar vonią turi būt išvedžioti? Papildyta: gal turi kokių nuotraukų kaip vyko pats procesas ir kaip armatūrą deliojot? Pirmoje eileje avariniai trapai(jeigu tokie reikalingi),saltas vanduo vamzdis kiaute,grindinis ir karstas vanduo.Salta vandeni veda kartu ir su karstu per grindini,galbut tik vietomis kertasi,bet manau,kad saltas vanduo ir turi buti saltas.
Pas mus terasa betonavo, tai dare taip: klojo plevele; tada 2x5cm putplascio-sildimas, deliojo sachmatais kad persiklotu; po to vel plevele; padare nuolydzius is uzbetonavo 5cm. O po to reiks hindo izoliacija, zvyra ar kazka pan ir plyteles-trinkeles, visa terasa :
Oj Sorry ne i ta tema
Sveiki. Suradau atrodo tipini kartonini proekta kuris mums tinka atrodo visu 100% Pakeitimai tik tokie kad nestatytumem garazo ir is katilines duris noretusi perkelti i desine puse. http://www.eskizas.lt/grybas-1.html Prasau ivertinti ir pasakyti savo komentarus, aisq i pavadinima demesio nekreipkite. Ar nusimato kokio sudetingu stogo konstukciju ar dar kas nors igudusia akimi koki pasiulyma mestels ? QUOTE(irusia82 @ 2007 05 14, 09:10) Sveikos!! Jus visos rašote apie technologinius procesus, o koordinačių jokių!! Gal galėtumėte pasiūlyti kokius gerus betonuotojus, nes radome vienus "gerus", susitarėm, o dabar kai jau reikia daryti, nekelia ragelio! Būsiu labai dekinga Aš tai turiu kontaktus tų, kurie man betonavo. Jų kainoraštį esu parašius šioj temoj, jei tinka ir nori parašyk až. nes taip tai nematau aš reikalo jų reklamuoti.
Tiesa, gal kam reikia statybinio laužo Vilniuje ? Dalį jo sumetėm ant grindų prieš betonuojant, tai mažiau smėlio reikėjo pirkti.
atsiprasau, kad ne visai i tema, man reikia kamina ismuryt. gal zinot kiek murijimas kainuoja (darbas)?
QUOTE(veiren @ 2007 05 15, 18:19) atsiprasau, kad ne visai i tema, man reikia kamina ismuryt. gal zinot kiek murijimas kainuoja (darbas)? Man tai tie patys židinių meistrai kur židinį montavo tai ir 2 kaminus sulipdė. Konkrečiai kiek kainuoja kamino mūrijimas tai nežinau, bet mūrijimo darbai šiaip tai kažkur apie 38 Lt. už kvadratą (čia mums vienas emistras tokią kainą nurodė). Tik problema gali būti dėl to, kad kvadratūra mažoka ir dėl tokio kiekio nenorės nieks važiuoti.
Sveikos betonuotojos, prieina ir man tas reikalas... Tik kad pamatų meistrai už kvadratą darbo pamatų plokštės darymui (putplasčio klojima, betonavimas, armavimo tinklo dejimas) užsiprašė 55 Lt už kvadratą
Reikia konsultacijos
Beetonuosim grindis (ant perdangų). Planuojam dėti plėvelę, garso izoliaciją šachmatine tvarka sudėti du sluoksnius, tada vėl plėvelę, tinklą ir betoną. Ir įdomu, kuriame sluoksnyje geriausiai dėti elektros laidus (elektros instaliacijai)???
Ir dar toks momentas, pačios perdangos tarpusavyje nelygios, ar reikia prieš klojant plėvelę išlyginti? Jei taip, tai kuo?
Iš anksto ačiū. QUOTE(raganele @ 2007 05 18, 15:28) Sveikos betonuotojos, prieina ir man tas reikalas... Tik kad pamatų meistrai už kvadratą darbo pamatų plokštės darymui (putplasčio klojima, betonavimas, armavimo tinklo dejimas) užsiprašė 55 Lt už kvadratą man betonavo grindis uz 25lt/kv su medziagom, pries tris savaites. QUOTE(Nikole Kidman @ 2007 05 09, 13:01) Kaip jau minėjau (toj pačioj temoj), Klaipėdos pusėje žinau Vokiško cemento kur galima pigiau gauti, 25kg. 1 maišas 14,00Lt, o jei perki visą padėklą (56vnt.) po 13,75Lt. Na daugiau tikrai nebesikartosiu, o tai jau kažkaip keistai gaunasi Mes Akmenės pirkom po 21 Lt už 40 kg su atvežimu Taigi, pas jus dar brangiau...
Sveiki. Laukia ir manęs grindų dėjimas. Iš nuotraukų pamačiau, kad polistirolas dėtas tiesiai ant smėlio? Ar man čia susivaideno?
Koks maždaug betono storis buvo supiltas grindims? QUOTE(deathdealer @ 2007 07 23, 11:23) Sveiki. Laukia ir manęs grindų dėjimas. Iš nuotraukų pamačiau, kad polistirolas dėtas tiesiai ant smėlio? Ar man čia susivaideno? Koks maždaug betono storis buvo supiltas grindims? taip vadinamom "juodoms grindims" tai taip, ant smelio. bet cia taip daro dazniausiai tie kurie pardavimui stato. rimciau daryti yra taip: pirmiausiai isbetonuoji pirma sluoksni ant smelio, tada plevele hidroizoliacijos (kiti jos nededa), tada putoplasta 10-15cm, tada sildomu grindu vamzdziai ir tada dar ~6cm betono svaraus jau. bet kokiam garaze tai deda ant smelio putoplasta ir is karto svarias betonuoja grindis... QUOTE(raganele @ 2007 05 18, 14:28) Sveikos betonuotojos, prieina ir man tas reikalas... Tik kad pamatų meistrai už kvadratą darbo pamatų plokštės darymui (putplasčio klojima, betonavimas, armavimo tinklo dejimas) užsiprašė 55 Lt už kvadratą nu man kazkaip neaisku - ka ten tau betonuot ruosiasi pamatus betonuoja uz 200Lt/m3 cia su klojiniais ir 180Lt armaturos risimas. o jei betonuoji grindis - tai kaina gan aukstoka. kiek klausinejau savo darbu vykdytoju, tai grindu betonavimas su pagrindais apie 25Lt/m2 Papildyta: QUOTE(kristinap @ 2007 06 11, 12:13) Reikia konsultacijos Beetonuosim grindis (ant perdangų). Planuojam dėti plėvelę, garso izoliaciją šachmatine tvarka sudėti du sluoksnius, tada vėl plėvelę, tinklą ir betoną. Ir įdomu, kuriame sluoksnyje geriausiai dėti elektros laidus (elektros instaliacijai)??? na laidai turbut liks pasieniuose, itraukti i plastmasinius vamzdzius ant pacios perdangos QUOTE(kristinap @ 2007 06 11, 13:05) Ir dar toks momentas, pačios perdangos tarpusavyje nelygios, ar reikia prieš klojant plėvelę išlyginti? Jei taip, tai kuo? Iš anksto ačiū. na jei ant perdangu imsi dar islyginamaji sluoksni pilti - bais brangu bus
O kokio storio juodgrindes daret(kas daresi)?
Ar 7 cm putoplasto uztenka ant juodgrindziu,po to vel eis betono kokie 5 cm.
Kokio storio putplastį dedant ant juodgrindžių? Ar užtenka 5 cm
|