Pribrendau ir aš pasipasakoti savo istoriją...
O prasidėjo viskas planuojančių mergyčių skyrelyje. Planavom planavom ir pagaliau! 2006 04 26 d. testukyje, likus kelioms dienoms iki mėnesinių (kantrybės = 0) įžiūriu vos vos matomą antrą juostelę

. Pasimetu. Taigi tikriausiai nėščia. Kad tikrai būtų aišku nuvažiuoju į AIDS centrą pasidaryti kraujo tyrimo (senai planavau pasidaryti toksoplozmozės tyrimą, tai tuo pačiu...). Imančios kraują seselės paprašau vieno teigiamo atsakymo, kito neigiamo

. Kitą rytą važiuoju atsakymų. Taigis taigis, nėštumas teigiamas, toksoplozmozė yra imunitetas. Skambinu būsimam tėčiui ir atsakingai pareiškiu: tai ką, prisidirbom! Vyras juokdamasis: tai ką darysim? Nutarėm gimdyt

. Važiuoju į kursus, pakeliui išsiunčiu forumo mergytėm žinią, kad laukiuosi. Gaunu atsakymą, kad dar viena mergytė šiandien pamatė II. Valio! Užsirašau pas gydytoją. Pasiskaičiuoja, numatoma gimdymo data 2007 sausio 4 8 d. Kraustomės į sausinukių skyrelį

.
Prasideda didysis laukimas. Hormonai siautėja, pirmą trimestrą pykina nuo ryto iki vakaro, rūbus išauginėju ne dienom, o valandom. 13 sav. važiuojam į genetikos centrą, nes labai jau norisi to tikrumo, kad viskas gerai. Ten paklausus gydytojos, gal jau matosi ką turėsim. Gydytoja neužtikrintai sako, lyg ir matau berniuką. Kabinetas nušvinta nuo būsimo tėčio šypsenos
34 sav. sugebu pavalgyti Maximoje pirktų salotų ir ... infekcinė ligoninė

. Ligoninės grožybių neaprašinėsiu. Tik... kaip tik tą savaitę lankau pasiruošimo gimdymui kursus. Kadangi apsinuodijimas praėjo, o ligoninėje tik laukiu tyrimų atsakymų (į namus nepaleidžia), tai išsiprašau į kursus

. Grįžtu apie 22.30 val., pasistatau mašiną prie ligoninės ir ropoju link savo palatos. Užkliūnu ir pargriūnu, tiesiai ant pilvo. Neįsivaizduojamu greičiu (turint omeny mano grakštumą) parlekiu pas budinčias seseles, prašau echoskopo. Neturi

. Liepia skambint vyrui, išleidžia į AK. Kol vyras atvažiuoja vaikštau prie gatvės, raudu vos ne balsu ir meldžiu mažiuko nepalikti mūsų. Atlekia vyras, nuvažiuojam į AK. Echo. Budintis gydytojas susirūpinęs žiūri. Suspaudžiu kumščius ir klausiu: ar širdutė plaka? Gydytojas nusišypso, sako plaka, tikrinau ar placenta neatitrūko, beje ar žinot ką nešiojat? Žinom žinom, sūnutis

. Patikrina ar vandenys nenubėgo, toliau vaikiuko tonusai. Tfu tfu tfu atsiperkam tik išgasčiu.
Galų gale finišo tiesioji - gruodis. Gruodžio 28 d. Nuo ryto suprantu, kad sugrįžo mano migrena. Visą nėštumą nebuvo ir va, pabaigai desertas

. Giliai širdyje sukrebžda jausmas ar tik nebus jau ta diena. Nuveju tokias mintis į šoną, nes ruošiuosi gimdyt tik sausį. Tvirtai tikėjau, kad jei nepagimdau iki savo gimtadienio (12.25 d), tada gimdysiu tik sausio mėn. Pradeda į neviltį varyt skambučiau GAL JAU? Susidaro įspūdis, kad jei jau pagimdysiu, tai prasivers žemė ir aš prapulsiu niekam nieko nepranešusi. Pykstu. Gal šeštas skambutis, šį kart iš darbovietės, skambina vadovė tuo pačiu klausimu. Susinervinu mirtinai ir pareiškiu: nepagimdžiau, negimdau ir iš viso į mane šituo klausimu prašom kreiptis vasario mėn.!

Atsigulam su vyru gan vėlai. Aš iškankinta galvos skausmo ilgai neužmiegu. Galų gale saldus miegelis. Ir... per miegus jaučiu drėgnoka. Ai, galvoju, vėl išskyros ir aplamai gi negaliu dar gimdyt, gi ne sausis. Bet, kad prabudau, reikia nueit į WC. Atsikeliu... ir per kojas pliūpteli vanduo. 1.40 val. Negaliu patikėt. Tikrai JAU. Garsiai sakau vyrui, bėga vandenys. Vyras tą pat minutę iš horizontalios padėties atsiduria vertikalioj: AR TIKRAI????!!! Bėgu į vonią, pakeliui pačiumpu telefoną. Žinau, kad reikia važiuot į ligoninę, bet kažkodėl skambinu gydytojui

. Gydytojas, kaip ir reikėjo tikėtis, liepia važiuot į ligoninę. Jokių dušų, tiesiai į AK. Mintyse pasidžiaugiu, kad kaip tik vakare susitvarkiau (matyt tas 6 jausmas pas moteris yra). Susitariam, kad iš ligoninės paskambinsiu ir pasakysiu ką rado. Puolu vyrui ant kaklo ir susikeikiu .... kaip bijau. Pabaigiam komplektuoti tašytes dantų šepetukais ir išvažiuojam. Važiuojant kalbamės, kad dvi mano didžiausios baimės nepasitvirtino: 1 . baisingai bijojau, kad nesuprasiu kada reiks į ligoninę važiuot (supratau labai greitai); 2. taip pat bijojau kelionės į ligoninę piko metu (važiuojam atsipūtę naktį).
2.40 AK. Įeinam. Priėmimo skyrius užrakintas. Pabeldžiam. Jokio atsako. Ieškom ko nors gyvo. Galų gale per gimdymo skyrių įeinam į priėmimą. Prabunda budinčioji, apibara kodėl neskambinom į laukujes duris (na ir kas, kad atrakinta)

. Iškviečia budintį gydytoją. Konstatuoja: vandenys nubėgo, 3 cm., jokių sąrėmių. Skambinu savo gydytojui, sutariam, kad atvažiuos paryčiui. Gaunam gimdyklą. Budintis gydytojas liepia vaikščiot, kad atsirastų sąrėmiai. Prisimenu senus gerus mokyklos laikus, kai per pertraukas reikėdavo vaikščiot koridoriais ratu. Vėl tas pats. Kažkodėl baisiai juokinga. Gimdyklos tuščios, mes vieninteliai čia ruošiamės tapti tėvais. Vyras pavargęs sėdinėja koridoriuj, o aš sąžiningai bandau prisikviesti sąrėmius. Kas pusvalandį reikia užeiti į gimdyklą, tikrina vaikiuko tonusus. Tonusai geri, sąrėmių jokių. 5 val. verdiktas skatinamieji. Ajajai kaip aš jų nenoriu. Apraizgo laidais pilvą, pastato lašelinę. Baigėsi lakstymai koridoriais, lauksim leliaus ant stalo. Kalbamės su vyru, už sienos rėkia moteris (oho, mes gi jau senai gimdyt atvažiavom) ir po kelių minučių pasigirsta vaiko verksmas (užlindo be eilės

). Susigraudinam abu. Atsiranda šiokie tokie sąrėmiai. 6.30 val. atvažiuoja gydytojas, pasikalbam. Nuteikia džiuginančiai, kad tokiais tempais gal rytoj ir turėsim vaiką

. Padidina skatinamųjų dozę. Sąrėmiai darosi jau labai ne kokie, o dar perspektyva iki rytojaus... Apie 9 val. prašau epidūro. Gydytojas patikrina, tie patys 3 cm. Sąrėmiai neefektyvūs. Ateina anesteziologė. Valio, epidūras. Gyvenimas prašviesėja. Laukiam. Atsiliepinėju į skambučius ir kraupinu visus, kas skambina. Į klausimą ką veikiu, sakau, ai nieko, biškį gimdau. 11 val. vėl patikrinimas, gydytojo veidas vis niaukiasi. Vargani 4 cm., skatinamųjų dozė didėja. Taip vis laukiam, tikrinamės, gydytojas vis klausia ar nenoriu tuštintis. 14. 30 val. pagaliau NORIUUU. Kentėt galima, bet kuo toliau, tuo sunkiau. Akyse viltis, nu gal jau pagaliau

. Patikrinimas gydytojo veidas nieko gero nežada: 7-8 cm. ir tie patys rankom išplėsti. Noras į WC jau laaaabaaaai. Kviečiama dar viena gydytoja. Konsiliumas. Vaikas nenusileidęs, apsisukęs veidu į viršų, kaklelis neatsivėręs. Siūlo cezarį. Suprantu, kad jei nebūtų būtino reikalo, gydytojas cezario nesiūlytų. Deja. Bijau žiauriai. Pasirašau popierius, gaunu papildomą porciją epidūro, pagyrimą, kad labai teisingai epidūras mane veikia ir riedam į operacinę. Riša rankas ir kojas, prašau, kad leistų sulenkti kojas. Neleidžia. Anesteziologė patikina, kad čia 5 žvaigždučių operacinė, o ne viešbutis

. Gaunu deguonies kaukę ir kažko į veną. Pasirodo raminamieji. Girdžiu gydytojo balsą: va visą naktį nemiegojo, dabar užmigo. Puolu aiškint, kad visai nemiegu

. Girdžiu: operacijos pradžia.... dingsta vaizdas ir garsas... jaučiu porą gan skaudžių truktelėjimų... lyg apdujusi girdžiu leliukas kažkur verkia (pasirodo jau maniškis pažindinasi su tėčiu)...girdžiu: gimė 15.41 val.... vėl anesteziologės balsas: pažiūrėkit kairėn... nesusivokiu. Dar kartelį: pažiūrėkit kairėn. Pasuku galvą, o ten akušerė atneša mano lėlytę. Apsibliaunu. Gaunu sūnuko žanduką, pabučiuoju. (O aš taip noriu priglausti prie krūtinės, bet rankos pririštos ). Greit sutvarko ir išveža į pooperacinę.
2006 12 29 ypatinga diena.

Gimė mūsų sūnutis, pakeitęs visą gyvenimą ir mane