1. tirpios du pliusai: greitai paruoshiama, daug shansu kad daryta ish ekologishku kruopu;
2. perkam paprastas kruopas, jas susmulkinam (butu idomu suzinoti to kad vitaminai susismulkina info shaltini?
Bandziau cia viska perskaiciusi sunku susidaryti nuomone kokias koshes reiks savo
1. tirpios du pliusai: greitai paruoshiama, daug shansu kad daryta ish ekologishku kruopu; 2. perkam paprastas kruopas, jas susmulkinam (butu idomu suzinoti to kad vitaminai susismulkina info shaltini?
ir as turbut versiu ta Puikio kose i siuksline: idejau vakar ne tris , o 4 saukstelius, tirstumo normalaus isejo, bet jau slykstumas tos koses...po suvalgymo burnoj kazkoks kartumo jausmas lieka, sutraukia liezuvi, tai as nesiryzau savo panelei serti...
QUOTE(gutė* @ 2005 01 31, 23:39) As tai siulyciau virti dribsnius, nes kavamale sumaltos kruopos, bent jau man, daznai i gumuliukus susiverda. O dribsnius ilgiau paverdi ir l. gerai susiverda, nereikia net i smulkintuva pilt.
aš irgi daviau "nordic" avižinius dribsnius. paįvairinimui nupirkau "puikio" košės. irnuo jos suviduriavo. tai dabar niekur nesimėtysiu, neiko neįvairinsiu, o pirsiu įvairius "nordic" dribsnius.
dar kartais močiutė palepina anūkę nupirkdama kokią nors "bebi" košę QUOTE(Kruopike77 @ 2005 02 01, 11:39) ir as turbut versiu ta Puikio kose i siuksline: idejau vakar ne tris , o 4 saukstelius, tirstumo normalaus isejo, bet jau slykstumas tos koses...po suvalgymo burnoj kazkoks kartumo jausmas lieka, sutraukia liezuvi, tai as nesiryzau savo panelei serti... va būtent tas kartumo jausmas QUOTE(gutė* @ 2005 01 31, 23:39) 2. perkam paprastas kruopas, jas susmulkinam (butu idomu suzinoti to kad vitaminai susismulkina info shaltini? Tiksliai nepasakysiu kaip, bet ne vitaminai susismulkina, o verdant nesusmulkintą kruopą vitaminai ne taip žūva nuo karščio. Aš tai smulkinu jau išvirtą košę: arba pertrinu per sietelį, arba sumalu smulkintuvu (tokiu mikseriu). Perku paprastas kruopas, išverdu ir susmulkinu plius MP. Paskui kai jau truputį paaugo tai pirkau Galintos įv. kruopų dribsnius, jų jau nebesmulkinau. Na o "Bebi" vienas pokelis visada gulėjo "na vsiakij požarnyj", jei nėra laiko ar reikia neštis į svečius. Va tokiems atvejams, tai tirpios košės nepamainomos.
mums taip pat nordic dribsniu koses skaniausiai valgosi,
o tos miltelines kaip kada nuo nuotaikos priklauso ( man dar labai keista kad tas miltelines atidarytas rekomenduoja per 3-4 sav suvartoti) gal kas nutuokiat kodel QUOTE(Kruopike77 @ 2005 02 01, 11:39) ir as turbut versiu ta Puikio kose i siuksline: idejau vakar ne tris , o 4 saukstelius, tirstumo normalaus isejo, bet jau slykstumas tos koses...po suvalgymo burnoj kazkoks kartumo jausmas lieka, sutraukia liezuvi, tai as nesiryzau savo panelei serti... O mano mažius kuo puikiausiai valgo Puikio košę paskanintą vaisine tyrele Negi jus galvojat, kad kuo košė saldesnė tuo geriau...taip gal ir skaniau, bet tai reiškia, kad ji nenatūrali... Nusipirkom Nestle firmos, 5 javų košę Čia mano nuomonė...
puikio košė karti, nestle - saldi bjauriai. geriausia nordic dribsniai
Mes irgi isbandem visokias koses ir galiausiai likome prie Nordic grikiu dribsniu ir MyllynParas avizu dribsniu, beje pastarieji skirti ir vaikams nuo 5men, galetum Krika savo mamai parodyti
o kur ieškoti MyllynParas?
Mes norėtumėm pradėti ir košeš valgyti (10,5mėn), bet kažkodėl nemėgsta, įtariu dėl saldaus skonio. Aš yra paruoštų košių mišinių vaikams, pieniškų, kurios nebūtų tokios saldžios? Grūdines be pienuko irgi nepatinka
Pasidalinkit informacija, mamytės
Isbandėm Galintos ryžių dribsnius
mes pradėjom nuo galintos ryžių dribsnių, šiandien ragavo sorų kruopų košės, atrodo patiko
Mes kolkas (6 mėn) išbandėme tik Hipp grikių košę. Man ji visai nieko, kiek išskaičiau tai be priedų ir mažylis skaniai kerta. Dar turiu nusipirkusi Hipp ryžių. Padarau tokią tirštesnę ir primelžiu MP kiek reikia
Bet galvoju kad tikriausiai visgi pirksiu dribsnius, virsiu ir malsiu blenderiu, nei maitinsiu tikrpstančiom košytėm. Be to, mes irgi valgom tokias košes, tai tik reikės vaikučiui atidėti ir sumalti.
Kažin kokią košę rekomenduotumėt 5 mėn. lialei? Viriau kelias dienas ryžius, tai spjaudosi kol rėkt pradeda. Skiedžiau su mišiniu dar banano dadėjau kad skaniau būt, ir beeeeeeeee
Jau trys mėnesiai kaip po mažai priaugam. Galvojau tą miltelinę pabandyt duot bet pasiskaičiau, čia nelabai kas UŽ. Tai nežinau ką čia daryt. Gal kokių avižinių dribsnių... QUOTE(katiliukas @ 2006 02 13, 01:27) Kažin kokią košę rekomenduotumėt 5 mėn. lialei? Viriau kelias dienas ryžius, tai spjaudosi kol rėkt pradeda. Skiedžiau su mišiniu dar banano dadėjau kad skaniau būt, ir beeeeeeeee Jau trys mėnesiai kaip po mažai priaugam. Galvojau tą miltelinę pabandyt duot bet pasiskaičiau, čia nelabai kas UŽ. Tai nežinau ką čia daryt. Gal kokių avižinių dribsnių... Katiliuk, o kokią virei? Šiaip, iš patirties galiu pasakyti: pradedant košytes, patartina net ir dribsnius pertrint, nes mažiai nemoka praryti jeigu pasitaiko koks didesnis trupinėlis. Maniškiai abu nuo pat pradžių rėkė dėl šios priežasties pradžioj. Tai dabar aš jau gudri Dar laaaabai svarbu konsistencija: mano mažius, jeigu kruopienė tik per skysta, tai jos būna visur: abiems ant antakių, man plaukuose ir visur aplinkui... Todėl darau tokios konsistencijos kaip tiršta grietinė. Dar įdedu kokios vaisių tyrės, tai dažniausiai savo normą sušveičia per porą minučių. O tos kūdikiškos nepatiko... Net neįsivaizduoju kodėl... QUOTE(obuoliux @ 2006 02 17, 11:45) Katiliuk, o kokią virei? Šiaip, iš patirties galiu pasakyti: pradedant košytes, patartina net ir dribsnius pertrint, nes mažiai nemoka praryti jeigu pasitaiko koks didesnis trupinėlis. Maniškiai abu nuo pat pradžių rėkė dėl šios priežasties pradžioj. Tai dabar aš jau gudri Dar laaaabai svarbu konsistencija: mano mažius, jeigu kruopienė tik per skysta, tai jos būna visur: abiems ant antakių, man plaukuose ir visur aplinkui... Todėl darau tokios konsistencijos kaip tiršta grietinė. Dar įdedu kokios vaisių tyrės, tai dažniausiai savo normą sušveičia per porą minučių. O tos kūdikiškos nepatiko... Net neįsivaizduoju kodėl... Pirkau dar parduotuvinės daržovienės - ir ta netinka
mes nusprendem kad laikas pereit prie naturaliu kosiu:ryziu dribsniu, triju grudu koses, mieziu... pigiau ir sveikiau, o ir valgo puikiai
Bent jau namo patirtis su grūdų košių virimu kol kas nekokia
O ir šiaip, kaip jūs tas košes verdate - kiek laiko, nes man tai tie eko dribsniai jeigu ilgiau paverdu labai jau ne į košę, o į klijus tampa panašūs, o jeigu trumpiau, tai lieka kieti
Sveiki,
Mes tai perkam Nordic, Galinta ir lyg tais Skaneja ivairius dribsnius, ie kiekviena diena verdam. Siaip dazniausiai ant pakelio buna parasyta kiek laiko virti, bet turbut kiekviena mama atranda savo normas kiek ko pilti. Pvz. 3 ar 4 grudu kose mes verdam taip: 300 ml verdancio vandens supilam 100 ml pasirinktu dribsniu ir verdam 5 min., tada sutarkuojam obuoliuka, ismaisom ir paverdam dar 6-7 min. tada isjungiu ir dar minute ar dvi palaikau uzdengus. Mums kaip tik gaunasi 200 ml koses, kuria su malonumu mazoji sukemsa.
turim alergija kviečiams tai teko atsisakyti tokių košių kaip "4 grūdų" ir pan. valgom ryžių, grikių, miežių,rugių, avižų košes
Visgi, idomu, kodel i visas vaikiskas koses kisa priedus, kodel negali gamint normaliu, is ekologisku grudu?.. [/quote] Atsakau- todėl, kad gaminant košes tik iš ekologiškų grūdų, nededant jokių priedų, jos būna natūralios, bet ne visiems priimtino skonio. Pvz, Puikio košė (Pūkio košė tas pats). Joje sudėtos tik ekologiškos kruopytės ir tokiu santykiu, kokiu rekomendavo pediatras Vingras, tačiau, kaip iš komentarų supratau, vienoms mamoms nepatinka kartumas-jo priduoda avižos arba rugiai- juk kruopytės neapdorotos termiškai kaip pvz. įvairūs dribsniai. Virkit ant pieno, jei vaikas nealergiškas, arba bent per pusę pilkyt pieno, įberkit kruopelę druskos, įdėkit cukraus- ir nepažinsit Puikio košės, skanesnė bus nei tirpiosios košės, kur apstu priedų baisesnių, nei cukrus ar druska. Maniškis valgė iki trijų metų, buvau patenkinta, tačiau kol radau tinkamiausią virimo variantą ir dedamų šaukšelių santykį Buvo klausimas dėl grikių alergizavimo. Tas pats Vingras rekomendavo grikių, miežių, avižų kruopyčių mišinį (puikio košė) vaikui duoti nuo 4 mėn. Nes alergizuoja kviečiai ir ryžiai (dėl kažkokio gliuteno).
Mamos, galiu pasakyti, kad tos "kūdikiškos" košelės irgi gali alergizuoti, bet ne dėl to, kad vaikas būtų alergiškas būtent tam javui, bet dėl visų "pagerinimų". Mūsų naujausia patirtis - viriau mažiui Milupos košytę be pieno ir pan. Nubėrė, o kol supratau nuo ko
QUOTE(veriru @ 2006 02 17, 19:54) mes nusprendem kad laikas pereit prie naturaliu kosiu:ryziu dribsniu, triju grudu koses, mieziu... pigiau ir sveikiau, o ir valgo puikiai mes irgi labiau naturalias kazkaip nei tas plikytas ypac kerta kukuruzu kosyte su trupuciu grietineles grikiu va nelabai jai patinka na gal su laiku
As savo suneliui verdu paprastus dribsius. Labiausiai megsta avizas. As norejau paklausti, kaip jus verdate kukuruzu kosyte? Cia is kukuruzu miltu? Nes kitokio pavidalo kruopu parduotuvese nemaciau
QUOTE(sweet @ 2009 01 02, 00:12) As savo suneliui verdu paprastus dribsius. Labiausiai megsta avizas. As norejau paklausti, kaip jus verdate kukuruzu kosyte? Cia is kukuruzu miltu? Nes kitokio pavidalo kruopu parduotuvese nemaciau aš savo dukrytei nuo metukų irgi viriau jau paprastas košes, ne dribsius, jei reikia pertrinu su trintuve. o kukuruzų kruopų tikrai yra, mes pirkome maximoj, verdu paprastai kaip ir kitas, kol suminkštėja. ipilu pienuko, sveisto gabalėlį įdedu.
Merginos o kaip su grikiais reikaliukai pas jus? maniskis visas valgo bet su grikiais prasti reikalai
QUOTE(sweet @ 2009 01 02, 01:12) As savo suneliui verdu paprastus dribsius. Labiausiai megsta avizas. As norejau paklausti, kaip jus verdate kukuruzu kosyte? Cia is kukuruzu miltu? Nes kitokio pavidalo kruopu parduotuvese nemaciau Labas, Yra smulkintų kukuruzų kruopų "Skanėjos" firmos. Parduotuvėse Iki tikrai rasi.
O mums NORDIC praeina
O NOrdic kur perkate? Kiek pati esu valgius aviziniu dribsniu kosiu, tai buna labai prastu, kur vien spjaudais avizu lukstais. Taigi, vaikui negalima duot. Ir kaip atrodo Nordic aviziniu dribsniu pakuote, nes nezinau kaip issirinkti...
O tu milteliu uzpilamu nesinori man perkalioti...
Mums taip pat pacios geriausios NORDIC (tik 4-riu grudu neperku nepraeina vaikui jos
Kazi nuo kada kruopu koses duot, ne s kai turejom bedu su pilv odiegliais tai viena sake nuo 4 men pediatra duot, o kita nedaryt taip nes dar didesnis skranduko apkrovimas?
Nu nezinau kaip tie daktarai pasakys,bet as abiem vaikam pradejau nuo 4 su puse duot avizine kosyte sublenderiuota "NORDIC"o,kiti nuo darzoviu pradeda, pati mama pasirenka,kitom daktarai nurodo ka duot,bet tik ne nuo vaisiu
Yra Humana avizu kose ir ryziu kose
grikius, avizas, soru, kukuruzu krupas.
kol ismokom valgyt kruopu koses pirkau visokias ir milupa ir bebi ir kt o paskui pirkau kruopas dribsniais visokiu firmu bet labiausiai patiko Nordic nes jos budavo svariausios
O mes valgom visas košes paprasčiausių kruopų arba dabar daug yra pirkti dribsnių įvairių, ir grikių, ir ryžių. Tai be jokių priedų maniškis valgo labai noriai
maniskis grikiu nemegsta
Perku Axa aviziniu dribsniu, grikiu dribsniu bei 5 grudu koses. Labai patenkinta, mazge noriai valgo ir greit paruosiamos bei be jokiu priedu. Dar perku vaikiskas Milupos koses.
pradzioje labai noriai valgem pirktines kosytes is hipp berods...bet kai pabandziau pati virti, tai pirktinems ate iskart
Perku paprastas kruopas, o priedų jau išvirusi įdedu (uogų/banano/sviestuko)
Papildyta: O pradėjom primaitinimą irgi su natūraliomis kruopomis
As perku mizines kruopas arba keliu rusiu kruopu misini.pagardinu prieskoniukais,sviestuku...saldziu kosyciu jis nemegejas
O pienuku, mišinuku neskaninat košyčių? Aš mišinuyku skaninau, bet žiūriu, kad nelabai nori valgyt. Gal saldumos trūksta, nes atskirai duodu obuoliuko. Jį labai noriai valgo, o va avižų košytę išspjauna.
QUOTE(Audita @ 2010 01 06, 09:38) O pienuku, mišinuku neskaninat košyčių? Aš mišinuyku skaninau, bet žiūriu, kad nelabai nori valgyt. Gal saldumos trūksta, nes atskirai duodu obuoliuko. Jį labai noriai valgo, o va avižų košytę išspjauna. Pabandykit į avižų košytę įdėti tarkuoto obuoliuko ar trinto banano. Maniškis iš pradžių irgi spjaudė, o pabandžius įdėti šių priedų visai noriai valgo Papildyta: Beje, tas užpilamas košes ruošiu su vandenuku, nors ten duoti receptukai su mišinuku |