Kruopike77
2005 01 03, 20:52
Sveikos merginos vat susiduriau su problema: reikia mazulei duoti antra kosyte, t.y. grudu ir gi ziuru as ziuru i tas vaikiskas koses, ogi visos su kokiais nors priedais: bananai, braskes, dar visokia velniava.... o kad taip grynas grikis, kukuruzas ar pan. butu, tai nematau (tik Milupos yra ryziu dribsniai)... kazkaip nesinori jai tu marmalyniu duoti, norisi, kad tikra produkto skoni pajustu Tai kaip jus sukates? Kokiom kosytem, kokios firmos maitinat? Laukiu patarimu  aciuuuuuuuuuuuu
As savo sunui is pradziu duodavau kosytes uzpilamas MP. Be priedu radau tik tokias : Milupa ryziai, Milupa aviziniai dribsniai, Milupa 5 grudu, Hipp 7 grudu ir Bebe kukuruzu. O veliau, nuo 7 men, tai perku Nordic arba Myllyn Paras dribsnius (ju yra labai ivairiu: grikiu, rugiu, avizu, mieziu, kvieciu, ryziu, 4 javu) ir verdu vandeny, o poto uzpilu MP ir su mikseriu- kotu ismalu
Agotukas
2005 01 03, 21:05
O as ivedziau Bebe ryziu kose, kur uzpilama tik vandeniu, su pieno milteliais, ir isbere  veideli ant svenciu
matau kad tavo mazute panasaus amziaus kaip mano bernas.Mes valgom ivairias koses ir milupos be priedu (I ja kartais dedu tyres) ir bebe su priedais . Jei nori be priedu tai yra pirkti tokios koses lietuviskos PUIKIO koses vadinasi. Jos kartais buna padetos prie vaiku maistelio o kartais prie sveiko maisto. Ten maltos kruopytes be priedu, as verdu su pienu maniskis gerai valgo. Mums didesne problema su darzovem jis ju visiskai atsisako.
Agotukas
2005 01 04, 10:15
Nusipirkau ta Zuikio kose ir as, kazkokioj temoj klausiau ar mamu  ja megsta, bet neatsake niekas  Tik mane neramina, kad ten su grikiais. Jie juk irgi gali buti alergenas. O su kokiu pienu koses verdat? Man tiek nusitraukti neiseina, gal misini pabandyt?
Ledo karalienė
2005 01 04, 12:58
Mes vaikisku kosiu visai nevalgom.  Bandziau BeBi, Milupa, bet man ten tokia pliurza gaudavos, kad vaikas ne neziuredavo i ta puse. Dabar duodu Nordik avizas, miezius, grikius. Pradzioj isvirtas sutrindavau trintuve, dabar tik keliom min ilgiau paverdu ir jos pasileidzia. Po to praskiedziu truputi su misinuku. Kad butu skaniau pamaisau su saldytom braskem, juodaisiais serbentais (is seneliu sodo), nors valgo ir grynas be priedu. Lyg ir gerai toleruoja nei beria, nei pilvo pucia. Siaip grikiai, kukuruzai nealergizuojancios krupos, tik ne visi vaikai jas megsta del specifinio skonio.
Jeigu verdi daržovių košytes iš kopūsto, morkytės, tai vaikiukas su tom daržovėm ir gauna pakankamai vitaminų. Be to, dar galima duoti savo pagamintos vaisių tyrelės iš tarkuoto obuolio, banano. Aš tokias tyreles sumaišau su jogurtuku. Maniškis jas labai mėgstu. Na o grūdų košes taip pat maišau su bananu, obuoliuku, kartais dedu mišinuko, kartais jogurto. Maniškis visą stiklinę tokios košės iš karto suvalgo  O tų pirktinių aš stengiuosi neduoti, o ir mažylis jų nemėgsta. Jeigu jau nori, kad vaikas gautų pakankamai vitaminų, geriau pabandyk pati padaryti sulčių, juk nėra sunku
Aistulė
2005 01 04, 17:21
QUOTE(Agotukas @ 2005 01 04, 10:16) megsta, bet neatsake niekas  Tik mane neramina, kad ten su grikiais. Jie juk irgi gali buti alergenas. O su kokiu pienu koses verdat? Man tiek nusitraukti Aha, grikiai tikrai gali alergizuoti. Mane pacia prie kelis metus buvo nuo ju isbere. Yra "Puikio" kose is rugiu, kvieciu, mieziu ir avizu kruopyciu, mes kol kas tik sita valgome  , su grikiais dar palauksiu.
QUOTE(Aistule @ 2005 01 04, 17:22) Aha, grikiai tikrai gali alergizuoti. Mane pacia prie kelis metus buvo nuo ju isbere. Yra "Puikio" kose is rugiu, kvieciu, mieziu ir avizu kruopyciu, mes kol kas tik sita valgome  , su grikiais dar palauksiu. Kvieciai yra dazniausias alegenas tarp kruopu O kas del grudu kosiu, tai verdu paprastas kruopas (ekologisku produktu mugeje pirktas) arba Nordic dribsnius vandenyje, tada ipilu savo pienuko ir su blenderiu sumalu. Dar turiu visada po ranka vieninteles be priedu Milupos ryziu koses, tai kai skubu ar noriu palikt vaika (nes bunu rami, kad sia kose valgys, labai megsta  ), renkuosi ja, bet stengiuosi kasdien nepiktnaudziaut, nes, kaip bebutu, miltukai, uzpilti vandeniu ir virstantys kose, nera pats naturaliausias maistas mazyliui. Visgi, idomu, kodel i visas vaikiskas koses kisa priedus, kodel negali gamint normaliu, is ekologisku grudu?..
Sveikos, kai auginau dukryte, tai jai daznai duodavau tu uzpilamu kosiu (biski is tinginio, biski, kad skaniau butu), o su suneliu, tai jau tik Milin Paras, naturalias. Ju yra visokiu, greitai paruosiamos (1-5 min), man jos patinka, ir vaikai jas valgo. Del skonio galima kokio bananiuko imesti. Kol buvo mazas as irgi su mikseriu sutrindavau, bet greitai ir to nebereikejo. As irgi manau, kad naturalios geriau, nei miltelines. Vieninteles musu naudojamos "miltelines" - Tuteli Gefilus. Mano vaikams jos patinka; yra ryziu, avizu, tiesa, jos su priedais. Dukra iki siol jos papraso (biski turim bedu su viduriukais) Geros sekmes
As tai nuo pat pradziu daviau tik GALINTOS firmos grikiu, ryziu ir avizu kruopas. Labai gerai valge.
as viena syki nusipirkau tik tas miltelines koses,nu tokia sintetika  ,kad net paciai bloga,visada perku NORDIC firmos avizas,grikius ir t.t seniau isvirdavau ir su mikseriu dar prasukdavau,dabar jau mes dideles,kramtom pacios  ,o i avizu pvz kose prisipirkus turiu hipo tyreliu ir kiekviena ryta vis kitokios idedu,ir gaunasi visai kitoks skonis koses  ir labai mes ja megstame
QUOTE(undine @ 2005 01 05, 17:56) as viena syki nusipirkau tik tas miltelines koses,nu tokia sintetika  ,kad net paciai bloga,visada perku NORDIC firmos avizas,grikius ir t.t seniau isvirdavau ir su mikseriu dar prasukdavau,dabar jau mes dideles,kramtom pacios  ,o i avizu pvz kose prisipirkus turiu hipo tyreliu ir kiekviena ryta vis kitokios idedu,ir gaunasi visai kitoks skonis koses  ir labai mes ja megstame  mes irgi valgom Nordic dribsnius su vaisinem tyrelem ar siaip obuoliuko ar banano ir
Agotukas
2005 01 06, 11:00
Atsiprasau, jei ka iskaudino mano zinutes tonas  Aisku, kad kiekviena mama zino, kas geriausia jos vaikui  Taciau auginant pirmaji, turejom bedu su maisto alergija, o ir issilavinimas mano arti maisto gamybos  Tiesiog musu plepalus skaito ir visai jaunutes nepatyre mamos, tai ir rasykit, kad gydytoja liepe, nes buvo taip ir taip
Kruopike77
2005 01 08, 19:30
QUOTE(gerda @ 2005 01 05, 02:06) Visgi, idomu, kodel i visas vaikiskas koses kisa priedus, kodel negali gamint normaliu, is ekologisku grudu?.. is tikruju keista. visur raso, kad vaikuciams nereikia druskos, cukraus, visokiu priedu, kad kuo naturalesni produktai butu....o skaitai visu tu parduotuviniu koseliu sudeti ir se tau: cukrus, druska, pektinas, tirstinancios medziaos....  NET TOS ISgIRTOSIOS IPPO , NESTLE KOSYTES....PASKAITYKIT, PAMATYSIM RINKA CIA TURBUT....AUgINASI SAU BUSIMUS VARTOTOJUS
Tarškutė
2005 01 08, 22:51
As perku Milupos ryzius, tada idedu vaisines tyreles ir pana lapnoja. Dabar nusipirkau Tuttelio kvieciu-avizu su obuoliais. Bandziau BEBE, labai valge, bet isbere, tai dickis valgo, jam nieko. Siaip tai ir pati bandziau virti kruopu kose, nes taip sunui dariau, bet mazoji kategoriskai atsisake. Darzoviene valgo mano virta! Va kaip buna!
dARŽOVIENĘ R AŠ SAVO LELIAMS VERDU- JAU NUO 4 MĖN. O KRUOPAS PRADEJOM VALGYTI NUO 5 MEN. IKI ŠIOLPIRKAU TIK PEC. KRUOPAS- PAGRINDE BEBI- YPAČ RYŽIŲ PATINKA. BET VAKAR ČIA PASKAITINJUSI PIRKAU AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ SMULKIAI MALTŲ, NET ANT PAKELIO PARAŠYTA, KAD NUO 5 MĖN KŪDIKIAMS TINKA. BET RUPUŽIOKAI, KOL TYRELĖS NEIDĖJAU, NEVALGĖ. MATYT, JAU BUS PRIE SALDŽIŲ KOŠIŲ PRIPRATĘ.
O NUO KADA GRIKIŲ DRIBSNIŲ GALIMA DUOTI?
SuperBaba
2005 01 09, 18:56
Maniskis valgo, avizinius dribsnius, grikius, ryzius, kukuruzus -viska be tyreliu, tik spek sauksta kisti
QUOTE(SuperBaba @ 2005 01 09, 18:57) Maniskis valgo, avizinius dribsnius, grikius, ryzius, kukuruzus -viska be tyreliu, tik spek sauksta kisti Norėjau paklausti,kokius kukuruzus savo mažiukams duodat?Nes ieškojau ir prie kruopų ir prie vaikiškų tyrelių,bet niekur nerandu kukuruzųAš gal sakau tiktų tie kukuruzu dribsniai?Manyčiau,galima būtų su malimo mašinėle sumalti
Kruopike77
2005 01 14, 18:17
QUOTE(meile @ 2005 01 14, 15:21) Norėjau paklausti,kokius kukuruzus savo mažiukams duodat?Nes ieškojau ir prie kruopų ir prie vaikiškų tyrelių,bet niekur nerandu kukuruzųAš gal sakau tiktų tie kukuruzu dribsniai?Manyčiau,galima būtų su malimo mašinėle sumalti  mes pirkom paprastus kukuruzus (lygtais Skanejos, nepamenu), lita su kapeikom kainuoja...sumalem juos su kavamale ir puikiausiai kertam  beje, tik juos reikia uzmerkti pries kokias tris valandas (mazdaug 1 valgomas saukstas kukuruzu, stikline vandens) ir po to pries verdant dar kokia stikline vandens ipilti...verdu apie 20 min. Ipilu aliejuko...kertam pasigardzuodami  Avizinius drbisnius jau perku Nordic, radau tos Puikio koses, ale kol kas neduodu, nes ten misinys su grikiais, tegu pirma paragauja grynu kosyciu, paskum bandysiu ir misinuka ivairiu kruopu duot paragauti. Saindie dar nupirkau Galintos ryziu dribsniu, nes tikrai jau ta Milupos ryzine labai jau sintetine  Beje, o jus pilat MP i tas koses...as kazkaip nebesimuciju su tuo pientraukiu, geriau dar po koses duodu atsigerti...nes juk ta pieneli visvien reik pasildyti, tai naudingos medziagos dingsta....
egliuke
2005 01 14, 21:50
Aš tai naudoju paprastas kruopas, išverdu ir sutrinu iki košelės. Dar įpilu savo pienuką, bet jo nešildau, nes maišau su šiltom kruopom, manau, kad išlieka tos medžiagos taip... Ir perku tik ekologiškus grūdus. Nežinau, gal paranojikė, bet norisi vaikui bent pirmąją košę tikrai švarią duoti  O šiaip gerai būtų ir nusipirkti jau pagamintą košę, bet kol kas neradau be priedų
tauskalyte
2005 01 14, 22:32
aha, as irgi labai  ant Nestele kosiu. jau kad reklamuojasi visur, nu galvoju pabandysiu. nusipirkau ryziu kose su avietem, ta toks saldumas, kad nera kaip ir apsakyti, net mano mazius nevalge/ o sudety tai ir sacharoze, ir gliukoze, ir dar visokio bieso. kazkaip gaila ismesti, tai isverdu paparastu ryziu, idedu tos sintetikos, ir tada jau puse bedos. gerai, kad nedidelis pakleis kaip nrs pabaigsim. ar dar kas nors naudojo Nestle firmos koses, nes maciau yra ir ryziai su obuoliais, ir dar su kazkuo. idomu kai kitos, ar irgi tokios saldzios. jau mano maziukas ir taip iprates paprastas kruopas valgyti tik su obuoliu, kriause ar bananu, nu bet ten jau tikrai per daug to saldumo IR DAR. KAZKURI MAMA PARASE TOKI PAVADINIMAS MILIN PARAS KOSES. GAL KAS ZINOT KUR YRA JU PIRKTI???? kazkaip neteko niekur matyti prekyboj tokiu pavadinimu QUOTE(Kruopike77 @ 2005 01 08, 19:31) is tikruju keista. visur raso, kad vaikuciams nereikia druskos, cukraus, visokiu priedu, kad kuo naturalesni produktai butu....o skaitai visu tu parduotuviniu koseliu sudeti ir se tau: cukrus, druska, pektinas, tirstinancios medziaos....  NET TOS ISgIRTOSIOS IPPO , NESTLE KOSYTES....PASKAITYKIT, PAMATYSIM RINKA CIA TURBUT....AUgINASI SAU BUSIMUS VARTOTOJUS 
QUOTE(tauskalyte @ 2005 01 14, 23:33) IR DAR. KAZKURI MAMA PARASE TOKI PAVADINIMAS MILIN PARAS KOSES. GAL KAS ZINOT KUR YRA JU PIRKTI???? kazkaip neteko niekur matyti prekyboj tokiu pavadinimu  Jie yra salia Nordic dribsniu. As juos perku Hyper Maximoj, bet manau kad turetu buti ir kituose parduotuvese
pokemonas
2005 01 14, 23:25
QUOTE(tusiukas8 @ 2005 01 04, 01:01) matau kad tavo mazute panasaus amziaus kaip mano bernas.Mes valgom ivairias koses ir milupos be priedu (I ja kartais dedu tyres) ir bebe su priedais . Jei nori be priedu tai yra pirkti tokios koses lietuviskos PUIKIO koses vadinasi. Jos kartais buna padetos prie vaiku maistelio o kartais prie sveiko maisto. Ten maltos kruopytes be priedu, as verdu su pienu maniskis gerai valgo. Mums didesne problema su darzovem jis ju visiskai atsisako. Norėjau paistikslinti - tikrai verdate su pienu?
QUOTE(mamairute @ 2005 01 14, 23:32) Mums nėra metukų, bet gydytoja patarį duoti gefilus jogurtuko. Taip verdu su pienu 3,2 riebumo zemaitijos. Ir jogurta duodu bios naturalu, be priedu. Priedus susidedu pati pvz. banana. Man patare duoti sita jogurta.
As manau, kad vaikam skirtos koses turi daugiau shansu buti svariom, nei paprastos. Perku siuo metu tik 3 rusiu - visas be priedu, be cukraus ir...Tai hipp grikiai, milupos avizos ir ryziai.
Kukurūzų dribsnių yra Bebe firmos, kaip tik skirti net alergiškiems vaikučiams. Jie be jokių priedų. Taip pat virdavau kukurūzų košę iš paprastų kukurūzų kruopyčių. Jos būna taip susmulkintos, kaip manų kruopos, tik ryškiai geltonos spalvos (nesumaišykit su sorom:). O šiaip tai virdavau košes iš paprasčiausių kruopų, tik jas maldavau su kavamale ir paskui dar praplaudavau (kruopelės plaunant puikiausiai nusėda į dugną).
pokemonas
2005 01 21, 14:52
Tai va, norėjau pasidžiaugti. Mums jau beveik 9 mėn. ir su košėm buvo visiškas pravalas - visas įmanomas vaikiškas košeles pirkau, o rezultatas beeee ir viskas ant barzdos. Vargais negalais šiek tiek sugirdydavau buteliuku. prisiskaičiau supermamoje visokių minčių, maišiau su tyrelėm, su bananu, vistiek - beeee. Galų gale vakar nusipirkau MILIN PARAS avižinių dribsnių., valgo ir vargo nemato. pagaliau ir mes košes valgom.
Nupirkau vaikui PUIKIO košelės ir kaip pirmama kartui - susipažinimui viriau pagal instrukciją. ką aš žinau kiek ji išbrinksta vandeny, galų gale kokiu santykiu pilti vandens ir dėti miltukus. ir ką gi aš gavau virdama pagal instrukciją? sriubą  niekaip nesuprantu  gal ten vietoj arbat, šaukštų turėjo būti valgomi šaukštai? susibiesinau, nes einu virti naują košę. o vaikas alkanas ir šitos nevalgo
zhemuoge
2005 01 21, 22:02
Išviriau iš kavamale sumaltų avižinių dirbsnių košę pagal Kviečiu prie stalo žurnale gydytojos Vingraitės nurodytą receptą: 2 arbatinius šaukštelius miltų į 100 ml vandens. Ir po to pridėjau 50 ml MP. Gavau irgi sriubą  Tik tiek gerai, kad vaikas suvalgė, nors skonis tai  O nuo kokio tirštumo košės pradėjot mažylius maitinti? Ir dar - pasimečiau - gal kuri mamytė patartų. Pripratinus prie vienos košės ir jos valgant visą porciją, kaip kitas kruopas įvedinėt? Vėl iš naujo nuo vieno šaukšto pradėt, ar maitint įprastą košę, o po to šaukštą naujos?
pačioj pradžioj aš virdavau košę pagal dukros poreikius - žiūrėjau ar ji tirštą košę normaliai nuryja, kartais būdavo kad pradėdavo žiaugčioti - vadinasi tiršta dar jai netiko. palaipsniui aš tas skystas košes tirštindavau. o dėl pripratinimo aš niekada nežaidžiau su tais keliais šaukštais. išvirdavau tam tikrą kiekį košės ir duodavau: suvalgydavo ar vieną šaukštą ar du - neribojau jos norų. pripratinus taip prie vienos košės, tokį patį kiekį virdavau ir naujos. ir vėl buvo dukros reikalas kiek ji jos suvalgys
Puikio koshe ir mums Kelis kart viriau, bet vaikams nepatiko, ir man ji baisi; vis dar stovi spintelej, reiks ismesti. O kose - pradzioj skystesne, kad butu panasiai kaip MP, veliau tirstinama. Kiekis - tik is pat pradziu mazas, o veliau su kitom kosem - normali porcija.
drieziukas
2005 01 24, 11:09
Sveikos, Savaitgali radau parduotuveje kruopu miltus (grikiu, ryziu, kukuruzu), zodziu, visai neblogas dalykas, nereikia su kavamale malti
Ar jūs kuopu košes su MP ar pieno mišiniu verdat ar skiedžiat. Aš tai mat verdu tik su vandenuku ir be jokiu prieskoniu, bet nelabai valgo, tai tada idedu tyreles. Gal visig bandyti virti su mišinuku? O nuo kada galima košes virti su karves pienu?
drieziukas
2005 01 24, 11:47
As vakar, ta prasme 7men ir 3 savaiciu, pabandziau duoti koses su karves pienu. Nes maniske vandenyje virtu nevalge, o misiniais balintu irgi atsisakydavo Tai isviriau vandenyje, o gale virimo uzbalinau pienu ir dar truputi paviriau. Tai sukirto viska
Kruopike77
2005 01 24, 16:47
QUOTE(krika @ 2005 01 21, 19:27) Nupirkau vaikui PUIKIO košelės ir kaip pirmama kartui - susipažinimui viriau pagal instrukciją. ką aš žinau kiek ji išbrinksta vandeny, galų gale kokiu santykiu pilti vandens ir dėti miltukus. ir ką gi aš gavau virdama pagal instrukciją? sriubą  niekaip nesuprantu  gal ten vietoj arbat, šaukštų turėjo būti valgomi šaukštai? susibiesinau, nes einu virti naują košę. o vaikas alkanas ir šitos nevalgo  va va...man irgi su ta Puikio kose taip buvo...pagal instrukcijas gavosi sriubyte ir as ja isverciau i klozeta, puoliau virti kitos tai, manau, kita pkarta pabandysiu ideti ne tris, o keturis arbatinius saukstus, tada ziuresma... sekmes ir jums
QUOTE(Laurinta @ 2005 01 24, 11:10) Savaitgali radau parduotuveje kruopu miltus (grikiu, ryziu, kukuruzu), zodziu, visai neblogas dalykas, nereikia su kavamale malti  manoji irgi 7 mėn jau, o tas kruopų miltus aš jai virdavau kai ji buvo 5 mėn. dabar nutariau nebežaisti. anksčiau netgi avižinius dribsnius su kavamale permaldavau, o dabar nebe - susiverda puikiai, o ir kavamale dribsnių neužčiuopia (ne mala, nors tu pasiusk ). tai dabar prisipirksiu dribsnių įvairiausių ir bus pagada QUOTE(Kruopike77 @ 2005 01 24, 16:48) va va...man irgi su ta Puikio kose taip buvo...pagal instrukcijas gavosi sriubyte ir as ja isverciau i klozeta, puoliau virti kitos tai, manau, kita pkarta pabandysiu ideti ne tris, o keturis arbatinius saukstus, tada ziuresma... sekmes ir jums  o aš galvoju, gal ten klaida įsivėlusi? gal ir tų 4 arbat. šaukštų neužteks iki košės/ nes nupirkau pakį su užrašu "ekologiškos kruopos" ar kažkas panašaus. o kai namo parsinešiau pastebėjau lipduką - atseit klaida "ekologiškų kruopų tik 70 proc." tai gal ir su šaukštais ten susibalamutino
zhemuoge
2005 01 26, 22:03
O gal kuri nors mamyte gamino Milupos kose be priedu su savo pienuku? Kaip ten reiktu daryti - nelabai susigaudziau - su savo pienu tuos miltukus uzpilti, ismaisyt, ir kose paruosta? Ar vis delto piena pasildyti reiktu?
drieziukas
2005 01 27, 10:15
Siaip tai nepatarciau savo pieno virinti, nes sutraukia.. Manau, kad tokias greito paruosimo koses geriausia daryti su vandeniu, o po to duoti paciulti MP
tauskalyte
2005 01 27, 10:37
as naudojau Mlupos koses anksciau, tai dariau tik su vandeniu, ir nededavau savo pieno, nes tingedavau nusitraukineti... duodavau atsigerti po to. bet man kazkaip gaudavosi labai daug gumuliuku tokiu negraziu, kai su vandeniu darydavau. nors ten raso kad galima per puse su misinuku maisyti. bet kadangi pradejau ta kose duoti savo maziui, kai jam buvo 7 men, tai kazkaip nenorejau tu misiniu. o dabar jam jau 9.5, tai darau taip. isipilu i bliudeli virinto vandens, bet ne verdancio, o tokio atvesusio, idedu truputeli misinuko, ir labai gerai issimaiso ta kose, nelieka jokiu gumuliuku. tai va, zinok, kad reikia deti misinio, kad gautusi vientisa mase.... aisku, nebutinai deti misinuko, jeigu nenori, tai ir nedek, bet is savo patirties galiu pasakyti, kad tada gaunasi labai grazios konsistencijos mase. o ir sotumo vaikas gauna daugiau, tuo labiau, kad mes nesame labai stori, tai papildomi keletas gramu mum nepamaisys :-))))) QUOTE(zhemuoge @ 2005 01 26, 22:04) O gal kuri nors mamyte gamino Milupos kose be priedu su savo pienuku? Kaip ten reiktu daryti - nelabai susigaudziau - su savo pienu tuos miltukus uzpilti, ismaisyt, ir kose paruosta? Ar vis delto piena pasildyti reiktu?
*valdonė*
2005 01 27, 10:42
QUOTE(Laurinta @ 2005 01 27, 10:16) Siaip tai nepatarciau savo pieno virinti, nes sutraukia.. Manau, kad tokias greito paruosimo koses geriausia daryti su vandeniu, o po to duoti paciulti MP  Ir ne tik sutraukia, bet ir visi vitaminai dingsta(jei virini pienuką)
zhemuoge
2005 01 27, 19:52
Dėkui už patarimus. Tikiuosi, kad vietoj misinio ir mano pienukas tiks  Išbandžiau iš pradžių su drungnu karvės pienu išmaišyti ir pati niam kaip skaniai suvalgiau  Kažkaip man pačiai labiau patiko negu maltų dribsnių košės, tikiuosi, kad ir mažyliui patiks
Siaip as Milupos koses ir su misiniu, ir su vandeniu darau. Jei darau su vandeniu tai dar kokios tyreles idedu ar banana trinta. Ir su vandeniu darant jokiu gumuliuku man nesigauna  .
drieziukas
2005 01 28, 08:58
Paprastai gumuliukai buna nuo per karsto vandens
blondine
2005 01 28, 10:39
O aš virdavau paprastas kruopas, tik išvalytas ir tt, o paskui gerai sutrindavau su mikseriu (tokiu su peiliukais). Įpildavau savo pieno, vėliau karvės ir Skani, švelni, bent maniškiai puikiai valgė. Bent jau man tos ištirpstančios košės didelio pasitikėjimo nekėlė - vistiek ne natūralus produktas, kokia chemiškai neapdorota kruopa ištirpsta vandenyje per kelias min? Na kartais, kai nėra laiko virti - tada taip, bet ištisai jomis maitinti tai man nepriimtina
drieziukas
2005 01 28, 10:41
Mes tai tik sveciuose valgom ta tirpia kose
QUOTE(Laurinta @ 2005 01 28, 10:42) Mes tai tik sveciuose valgom ta tirpia kose  Ir mes tik sveciuose, arba kai reikia ant staigiuju  . Ir Milupos kose tai nera visai tirpstantys milteliai pvz. kaip kad Hippo koses. O taip tai verdu is naturaliu kruopu, smulkinu idedu priedu ir pirmyn. MMM kaip skaniai gaunas  .
QUOTE(zhemuoge @ 2005 01 21, 22:03) Išviriau iš kavamale sumaltų avižinių dirbsnių košę pagal Kviečiu prie stalo žurnale gydytojos Vingraitės nurodytą receptą: 2 arbatinius šaukštelius miltų į 100 ml vandens. Ir po to pridėjau 50 ml MP. Gavau irgi sriubą  Tik tiek gerai, kad vaikas suvalgė, nors skonis tai  O nuo kokio tirštumo košės pradėjot mažylius maitinti? Ir dar - pasimečiau - gal kuri mamytė patartų. Pripratinus prie vienos košės ir jos valgant visą porciją, kaip kitas kruopas įvedinėt? Vėl iš naujo nuo vieno šaukšto pradėt, ar maitint įprastą košę, o po to šaukštą naujos?  mielos mamytes, kodel malate kruopas su kavamale? Argi nezinot, kad taip yra suskaldomi visi vitaminai ir maistinės medziagos? Juk daug paprasciau ir sveikiau yra kruopytes isvirti ir po to susmulkinti smulkintuvu.
*Linda*
2005 01 28, 20:51
QUOTE(Kruopike77 @ 2005 01 03, 21:53) Sveikos merginos vat susiduriau su problema: reikia mazulei duoti antra kosyte, t.y. grudu ir gi ziuru as ziuru i tas vaikiskas koses, ogi visos su kokiais nors priedais: bananai, braskes, dar visokia velniava.... o kad taip grynas grikis, kukuruzas ar pan. butu, tai nematau (tik Milupos yra ryziu dribsniai)... kazkaip nesinori jai tu marmalyniu duoti, norisi, kad tikra produkto skoni pajustu Tai kaip jus sukates? Kokiom kosytem, kokios firmos maitinat? Laukiu patarimu  aciuuuuuuuuuuuu As tai savo mazyliui duodu Nestle firmos 5 javu kose. Ir jam labai patinka.
drieziukas
2005 01 29, 12:30
QUOTE(Akmeja @ 2005 01 28, 18:54) mielos mamytes, kodel malate kruopas su kavamale? Argi nezinot, kad taip yra suskaldomi visi vitaminai ir maistinės medziagos? Juk daug paprasciau ir sveikiau yra kruopytes isvirti ir po to susmulkinti smulkintuvu.  Pirma karta girdziu, kad kavamale sumala ir vitaminus..  Nesamones!
|
|