Pasiulykit
Ka su jais daryt, kaip gamint, kur tinka idet?..
Pasiulykit
aš tai manau, akd tu čia salierus turi omeny. aš tai juos sutarkuoju + majonezas+druska. prie mėsos labai tinka ir seip prie visko.
Pastarnokai panasus i salierus, bet tikrai ne salierai
Yra tokios salotos: Kepta duona kubeliais, virtas pastarnokas, virta morka, kepintas svogunas, 2 saukstai kecupo, majonezas
Man tai labai skanu griežinėliais supjaustyti ir pakepti aliejuje pastarnokai
siaip tai pastarnoku galima deti i sriuba su kitom darzovem arba i darzoviu troskini. as dar tokias salotytes darydavau - morkas ir pastarnoka sutarkuoju, citrinos truputi ispaudziu, cesnakiuko, zalumynu visokiu, naturalaus jogurto ir truputi neriebaus majonezo. kas nebijot kaloriju, galit vien majoneza det
pastarnokai virti
morkos virtos bulves virtos obuolys saldziarugstis kiausiniai kukuruzai agurkai marinuoti ar rauginti kokiu turit majonezas ir svogunas
Pastarnokus į bet kokią sriubą/sultinį dedu: kaip morką, svogūną ar salierą. Išvirusį susmulkinu. Man patinka. Bet atsargiai: kaip ir salierus, juos mėgsta ne visi. Smetoniniuose receptuose buvo būtinas buljonų "atributas", nuverdamas ir išmetamas.
Gal kas kokia foto imeskit tikrai nezinau kaip tie pastarnokai atrodo ir kas jie tokie
QUOTE(Auksesmama @ 2008 04 06, 00:55) Gal kas kokia foto imeskit tikrai nezinau kaip tie pastarnokai atrodo ir kas jie tokie nieko tokio http://lt.wikipedia.org/wiki/Pastarnokas o radau. kaip kazkas rase kad buljonu darzove is smetoniniu laiku as ir dabar visada dedu i nuovira ir poto ismetu QUOTE(doovka @ 2008 04 06, 09:16) nieko tokio http://lt.wikipedia.org/wiki/Pastarnokas o radau. kaip kazkas rase kad buljonu darzove is smetoniniu laiku as ir dabar visada dedu i nuovira ir poto ismetu labai aciu,o kaip ju skonis?ar panasus i salieru?as salieru stiebus dedu i sultis,tai duoda specifini toki skoni
Ilgai ieškojau šios temos apie pasternokus rašoma
Aš jų ieškojau knygoje"Didžioji virėja".Ir,ten rašoma,kad reik skusti kauliniu peiliuku.Ir nuskutus įdėti į parūgštintą vandenį.Išėmus supjaustyti pailgais gabaliukais,vrti užpylus vandeniu,ar buljonu,patiekiami prie virtos mėsos arba valgomi su sviestu,kai kokame pavidale neparašyta.Mano žiniomis Švedijoje jie dedami į bulvių košę ,kai ji gaminama su morkomis žirneliais.Aš,jų turiu keletą bandžiau ir aš virti {aišku viriau atskirai}tryniau su bulvėmis ,morkomis. Dariaukošę tokią iš trijų daržovių.Dėjau sviestą,pyliau pieną.Aišku valgiau ,truputėlį saldoka,toks ydomus skonis.Tik ,dar neatradau,koks prieskonis tiktų prie šios košės.Aš ,manau,kad reik pradėt naudoti šią ydomę daržovę.Reiks paieškoti turimuose senesniuose šaltiniuose. Gal tarp jūsų yra,kuri dažniau naudojate,šią daržovę,pasidalinkime patirtimi. Jei aš,ką surasiubūtinai parašysiu,pažadu.
Pastarnokai,
pastarnokų šaknyse daug baltymų{1,4%} angliavandenių{1,1%}nemažai jose ir mineralinių medžiagų{1,14%}, kalio-342,kalcio -57,fosforo-73,magnio-22,geležies-o,7MG% vitaminų. Tačiau daug eterinių aliejų{350MG%, Ši daržovė nekoloringa--100g. tik47KCAL. ji rekomenduojama nutukusiems,tinka širdininkams. Pastarnokų šakniavaisiai vartojami ,kaip prieskonis sriuboms,šaltienai daržovių salotoms,be to,iš jų gaminamos salotos sriubos tyrės,valgomi žali,virti kepti troškinti. Prie pastarnokų tinka grietinė,sviestas, pieno,džiuvėsėlių ,pomidorų,grietinės ir kiti padažai. Prieš ruošiant maistui pastarnokus reikia nuskusti,kad netamsėtų,jie laikomi parūgštintame vandenyje. Papildyta: papildymas,visą šį aprašymą aš suradau "JI" žurnale.
Labai skanu pastarnokus pakepinti su svogūnais ir grietine prie žuvies. Net seilę nurijau prisiminusi skonį.
Makarska,noriu paklausti pastarnokus {pakepant }reikia žalius,ar virtus?
Jei taip,jie nejuoduoja nuo tempiaratūros.?Dėkui. QUOTE(regna @ 2008 12 08, 17:26) Makarska,noriu paklausti pastarnokus {pakepant }reikia žalius,ar virtus? Jei taip,jie nejuoduoja nuo tempiaratūros.?Dėkui. as ikisiu savo nosi
Sveikos! As radau toki recepta, vistienos pyragas su pastarnokais..bet yra problemele, nezinau kur ju galima nusipirkt... apejau vos ne visas parduotuves, turgelius ir niekur neradau...
Miglicianta
pastarnokų jieškok tik turgeiuose. Bent pas mus tikrai buna,kartais pasitaiko didesniuose pr.c.
O kur tas "pas mus" jei nepaslaptis?
Gavau pirma karta pastarnoku is pazystamu, tai pasake ir recepta ka su jais daryti. Reikia lygiom dalim imti kiaulienos farso ir pastarnoku sumaltu, viska sumaisyti, ideti kiausini, priekoniu, ir kepti kotletus, labai skanu
QUOTE(joliteee @ 2009 05 04, 20:44) Gavau pirma karta pastarnoku is pazystamu, tai pasake ir recepta ka su jais daryti. Reikia lygiom dalim imti kiaulienos farso ir pastarnoku sumaltu, viska sumaisyti, ideti kiausini, priekoniu, ir kepti kotletus, labai skanu Man pastarnokai skanu į salotas,skanu kepti. Štai tavo receptukas dar man naujiena. Noriu paklausti,ar,pačiai jau teko išbandyti. Kiek,teko naudoti pastarnokus,turėtų gautis labai ydomus kotletų skonis.
kiek ziuriu ziuriu ir nesuprantu, pastarnokas tai tas pats kas petrazoels saknis? Ivedu google, tai vizualiai man jie vienodi
QUOTE(Muske @ 2009 05 05, 19:09) kiek ziuriu ziuriu ir nesuprantu, pastarnokas tai tas pats kas petrazoels saknis? Ivedu google, tai vizualiai man jie vienodi Pastarnokai turi aštresnį skonį,juk petražolės turi švelnų skonį. Taip ,panašūs į petražolę šiek tiek,bet ,skoniai skiriasi. Pabandysi ,žinosi QUOTE(regna @ 2009 05 05, 19:23) Pastarnokai turi aštresnį skonį,juk petražolės turi švelnų skonį. Taip ,panašūs į petražolę šiek tiek,bet ,skoniai skiriasi. Pabandysi ,žinosi Aciu Regna Petrazoles sakni megstu, belieka dabar kazkur rast pastarnoku ir paragaut QUOTE(regna @ 2009 05 05, 17:24) Man pastarnokai skanu į salotas,skanu kepti. Štai tavo receptukas dar man naujiena. Noriu paklausti,ar,pačiai jau teko išbandyti. Kiek,teko naudoti pastarnokus,turėtų gautis labai ydomus kotletų skonis. Na taip vakar isbandziau taip patiko, kad ieskau kur daugiau ju gauti, mases padvigubeja, o ir mesos skonis jauciasi, siaip labai skanu, net MB pripazino, ir liepe dar padaryti, man netgi skaniau negu paprasti kotletai. Ziurinejau siandien turgelyje bet niekur neuzmaciau, o gal zinot ar Kauno bazeje yra? QUOTE(joliteee @ 2009 05 05, 22:34) Na taip vakar isbandziau taip patiko, kad ieskau kur daugiau ju gauti, mases padvigubeja, o ir mesos skonis jauciasi, siaip labai skanu, net MB pripazino, ir liepe dar padaryti, man netgi skaniau negu paprasti kotletai. Ziurinejau siandien turgelyje bet niekur neuzmaciau, o gal zinot ar Kauno bazeje yra? Aš,čia nuo savęs jų geriau ieškoti pas bobulkas,jeigu jų ten pas tave turgely yra.
Na siaip as kol kas esu macius ir radus tik petrazoles, o va pastarnoku tjp ir nerandu...
Regna Svedai i bulviu kose deda malto muskato, tik nedaug, nes jis yra astrokas, bet skoni duoda labai gerai
Iš giminių tiek prisivilkom tų pastarnokų
Skaitau knyga Polis Bregas "sveikai gyventi" ir ten aptikau ta pastarnoka, kaip labai vertinga darzove...O nezinojau kaip atrodo! Imeciau i google-suzinojau, o ir pas jus nurode-prisirinkau receptuku, tad aciukas!
QUOTE(grakscioji @ 2010 03 03, 22:30) Skaitau knyga Polis Bregas "sveikai gyventi" ir ten aptikau ta pastarnoka, kaip labai vertinga darzove...O nezinojau kaip atrodo! Imeciau i google-suzinojau, o ir pas jus nurode-prisirinkau receptuku, tad aciukas! Grakscioji Ruošiuosiu išbandyti dar naujus receptukus.
Aš pastarnokus naudoju nedažnai, man jų specifinis skonis taip sau. Dažniausiai juos verdu kartu su bulvėm, tik truputį vėliau įdedu į puodą, nes jie greičiau išverda. Tada bulves ir pastarnokus 1:1 kiekvienas sau susitrinam lėkštėje su sviestu. Šitaip jie man patys skaniausi. Valgom su griežinėliais supjaustytom ir keptuvėje pakeptom cukinijom.
o man skanu susitarkuoti morka,;pastarnoka(lygiom dalim), ispaust cesnaka, druskytes ir majonezo, mmm salotos
|