kas vakara man baisiai niezti pilvuka ir krutine, tiesig nezinau ka daryti, atrodo, iki kraujo galiu nusikasyti. KA MAN DARYTI?!!!!
Kaip tik radau straipsni zurnale apie nieztincia oda nestumo metu. Raso, jog retais atvejais labai stiprus nieztejimas gali buti obstetric cholestasis (cia deja tik angliskas pavadinimas, manau stebukliuke zinos lietuviskaji) pozymis- tai kepenu liga, kuri atsiranda tik nestumo metu. Siuo atveju sutrinka tulzies gamyba ir jos nutekejimas i zarnyna. Spejama, kad didelis kiekis estrogeno ir progesterono nestumo metu gali sutrikdyti tulzies veikla, taigi ji kaupiasi venose ir taip sukelia stipru niezejima. Kiti pozymiai butu tamsus slapimas, sviesios ismatos, gelsvas odos bei akiu obuoliu atspalvis (nebutinai visi simptomai kartu). Diagnoze patvirtintu kraujo testas. Tai nepavojinga mamai, bet gali buti l. pavojinga mazyliui, tad geriau issiaiskinti jei kyla rimti itarimai. Panasu, jog si busena kartojasi seimoje. Jei tavo mama tai turejo tavo sansai dideli.. Bet si liga gali buti gydoma. Zodziu cia baisusis varijantas ir pabreziama - niezejimas gan ekstremalus!
Daug pozityvesni atsakymai - kad naudot tik hypoalerginius duso bei vonios produktus, naudoti daug drekinancio kremo; Naudoti ne biologiskas skalbimo priemones; Nesioti laisvesnius, medvilninius apatinius ir rubus kad islaikyti kuo vesesne oda. Galbut butu protinga apie tai pasikalbet su gydytoju ir tikekimes tavo atveju nieko blogo tame nera..
Man tas pats - niezti tiek pilvuka, tiek krutine, kad per miegus nusikasau gerokai.
Siaip paprastai kai niezti tik krutine ir pilveli buna tik del to, kad tempasi oda ir kadangi ji per sausa, tai del to ir niezti. Dazniausiai kai buna kepenu liga tai niezti ne tik pilveli ir krutine, bet ir labai niezti delnus. Bet zinoma geriau pasikonsultuot su gydytoju. Bus ir paciai ramiau, ir maziukui geriau
Padeda kuno kremai, kremai nuo striju (tept kasdien, pvz koks avon). Dar zurnaliuke skaiciau kad net alyvuogiu aliejum pasitept biski padeda, jei nealergiski. As tai kremais tepuos, palengveja. Negalima kasytis, a tai po to visai oda strijom kokiom pasidengs. o kai labai vargina, reikia savo gydytojai pasakyt.
as, aciu dievui, tokiu problemu neturiu... Bent jau kol kas...
Bet as gerai prisimenu, kai mano mama laukesi sesers, tai ji net peili pasiemusi pilva draske...
Sveikutes man jau 33 savaite ir labai jau pilvuka pradejo niezeti. tepu aliejuku po 3-4 kartus. Padeda. Bet vis tiek atrodo kad visas kunas niezti.
Idomu, kiek pamenu man pilveli niezejo iki kokio 5 nestumo menesio:) Nieko ypatingo nedariau, pasikasydavau siek tiek
QUOTE(Adeliukas @ 2005 12 06, 14:39) Sveikutes man jau 33 savaite ir labai jau pilvuka pradejo niezeti. tepu aliejuku po 3-4 kartus. Padeda. Bet vis tiek atrodo kad visas kunas niezti. Na man ir niežti pilvuką. Bet turbūt visoms Nusipirkau tikrai neblogą kremą, tepu ryte ir vakare, padeda. Na manau, dar reiktų stengtis praustis mažiau sausinainčiais odą prausikliais, nes jie taip pat sukelią odos nežėjimą. Adeliuk pabandyk pakeisti aliejuką, nes tepi pakankamai nemažai kartų, gal jis tau netinka.
O gal kelnaites ar maikute truputi erzina oda ?
Man taip buvo QUOTE(Adeliukas @ 2005 12 06, 12:39) Sveikutes man jau 33 savaite ir labai jau pilvuka pradejo niezeti. tepu aliejuku po 3-4 kartus. Padeda. Bet vis tiek atrodo kad visas kunas niezti. Man nuo kokio 6 mėn. labai išsausėjo VISO kūno oda. Galėdavau mirtinai užsikasyti. O kaip nervino Beje, aliejukas čia gal nelabai tinka. Jis yra "maitinantis" odą, o šiuo atveju trūksta drėgmės
Aciu visoms uz atsakyma. Reikia dar pieneli nusipirkti ir atsisakyti visu erzinanciu rubu.
QUOTE(Adeliukas @ 2005 12 06, 14:39) Sveikutes man jau 33 savaite ir labai jau pilvuka pradejo niezeti. tepu aliejuku po 3-4 kartus. Padeda. Bet vis tiek atrodo kad visas kunas niezti. Nu gal ir rūbai čia kalti, gal kremukai, bet gali būti, kad su kepenim ne viskas gerai, tad vertėtų apie tai pasisakyti gydytojai. Mat kartą, būdama pas gydytoją, pasikasiau pilvą jos akivaizduoje, ji pasiklausė ar dažnai niežti, atsakiau, kad dabar, nes nespėjau niekuo po dušo pasitepti, tai ji atsakė, kad jei dažnai, tai gali būti kažkas su kepenim. Nenoriu gąsdinti, bet geriau pasidomėk ir šia vesija
Man irgi dažnokai pilvuką paniežti, ypač jei niekuo nepasitepu. Paskutiniu metu jis tikrai nemažai išaugo ir jaučiasi kaip nelabai maloniai tempia odą. Taigimanau, kad tas niežuliukas ir yra nuo to, kad pilveliai auga.
QUOTE(kregzde @ 2005 12 08, 05:06) Nu gal ir rūbai čia kalti, gal kremukai, bet gali būti, kad su kepenim ne viskas gerai, tad vertėtų apie tai pasisakyti gydytojai. Mat kartą, būdama pas gydytoją, pasikasiau pilvą jos akivaizduoje, ji pasiklausė ar dažnai niežti, atsakiau, kad dabar, nes nespėjau niekuo po dušo pasitepti, tai ji atsakė, kad jei dažnai, tai gali būti kažkas su kepenim. Nenoriu gąsdinti, bet geriau pasidomėk ir šia vesija Man niežtėjo paskutinius du mėnesius, nu bet paskutinį jau nepakenčiamai, ir ne tik pilvą, visą kūną . Buvo kažkas siubingo, tai padarė tyrimą kraujo, ir iškart į pataloginį paguldė, buvo likus savaitė iki gimdymo. Yra toks kepenų veiklos sutrikimas, cholestazė vadinas. Čia jau tepknetepus kremais, nepadės Tai va , kažin kokia tikimybė, kad šį kartą taip nebus
Sveikos
man dabar 6 mėn. ir nieštėt pilvuką pradėjo gal nuo 3 mėn. Papsakojau savo gydytojai, ji patarė per dažnai nesimaudyt (jei pakanka tik kas antrą savaitę), aišku apsiprausi ką reikia kasdieną Nenoriu, kad atsirastų strijų, tačiau skaičiau tokį straipsnį, kad paskutiniais mėnesiais tempiantis pilvukui dažnai tai neišvengiama ir nepadeda jokios priemonės, ypač jei tai yra genuose. O mano mamai taip buvo -
Dažniausiai niežti pilvą nėštumo metu ,kai jau pradeda formuotis strijos
Nors man jau greitai bus 38 sav.,bet pilvelio nei sykio nenieztejo.Bet vistiek as profilaktiskai pasitepu pilveli vaikisku aliejuku,ypatingai po maudymosi.
O aš po dušo naudoju AVENT kremuką kūnui. Rūpestinga sesuo padovanojo, man beliko išbandyti. Esu labai patenkinta, nors niežulys ir ne ypatingai kamuoja, bet gal bent strijų neatsiras. Oda nuo jo nurimsta, pasidaro švelni.
Turėjau aš tą cholestazę paskutinį mėn.
Dėl pavojaus kūdikiui tai nežinau
aš tai kremukais, aliejukais bandau tepliot
QUOTE(sauluciukas @ 2005 01 04, 08:48) Padeda kuno kremai, kremai nuo striju (tept kasdien, pvz koks avon). Dar zurnaliuke skaiciau kad net alyvuogiu aliejum pasitept biski padeda, jei nealergiski. As tai kremais tepuos, palengveja. Negalima kasytis, a tai po to visai oda strijom kokiom pasidengs. o kai labai vargina, reikia savo gydytojai pasakyt. abu pilvo šonai baisiai baisiai išberti, niežti siaubingai, atsikeliu naktį kaip zombis ir kasausi.... O išprašyti kraujo tyrimo, tai tas pats kaip 100 lito prašyti...vienu žodžiu- suš***ikta tvarkelė Beje, kas turėjot tą cholestazę, kaip ji gydoma? ar gali būti ir nedideliame nėštume? QUOTE(Cikadelė @ 2006 02 19, 13:24) abu pilvo šonai baisiai baisiai išberti, niežti siaubingai, atsikeliu naktį kaip zombis ir kasausi.... O išprašyti kraujo tyrimo, tai tas pats kaip 100 lito prašyti...vienu žodžiu- suš***ikta tvarkelė kai nueisi pas gydytoją, nesvarbu kokią (dermotologą ar vidaus ligų) tu pasakyk kad nenori jokios chemijos nors ir kiš. tegu daro kuo greičiau tyrimus kraujo ir be juokų. o šiaip kiek žinau, kraujo tyrimai tikslesni būna jei ima kraują, o tu dar nevalgius. tai žiūrėkis sveikatą ir sėkmės
man ir niezti pilvuka turbut todel kad netepu jokiu kremu
Aš bandžiau tepti ir Frei oil, ir Avent Moisturising Light Oil.
Visoms nėštukėms rekomenduočiau Avent, nes jis purškiamas, patogu naudoti, malonesnio kvapo, greit susigeria ir atpalaiduoja odą. Man jis buvo super.
Man nuo Frei oil dar labiau pradejo nieztet... Pakeiciau i drekinama Avent krema nuo striju- niezejimas praejo sulig pirma diena!
Ypac niezti esant sausai odai, siulau pabandyt emolientus, tai odos elastinguma didinantys kremukai (pvz. Locobase repair
gali būti cholestazė, gali būti, kad sausa oda tempiasi, o man buvo dar vienas variantas - alergija (atopinis dermatitas)
prieš porą savaičių pradėjo niežtėti sėdmenis ir užpakalinę šlaunų dalį ir išmėtė tarsi tokiais spuogais, po keletos dienų jau visas šlaunis niežėjo, net kelėnius. Kasiausi iki beprotybės, ypač rytais, vyras norėjo net rankas pririšti
Aš nežinau, ar tie kepenų fermentų tyrimai tokia brangūs, kad gydytojai taip nenori jų skirti? blyn, galiu ir pati susimokėti, tegul tik išrašo. QUOTE(Nuska @ 2006 03 11, 21:42) prieš porą savaičių pradėjo niežtėti sėdmenis ir užpakalinę šlaunų dalį ir išmėtė tarsi tokiais spuogais, po keletos dienų jau visas šlaunis niežėjo, net kelėnius. Kasiausi iki beprotybės, ypač rytais, vyras norėjo net rankas pririšti Aš nežinau, ar tie kepenų fermentų tyrimai tokia brangūs, kad gydytojai taip nenori jų skirti? blyn, galiu ir pati susimokėti, tegul tik išrašo. Dievaliau... nezinau, kas tiems Mano tyrimu atsakymas vienareiksmiskai rodo cholestazine hepatoze (nu ir pavadinimas... O siaip tos visos cholestazes ir hepatozes pasireiskia ne tik niezuliu - dar turi pykinti, skaudeti kepenu srityje (man taip ir buvo), gali berti, gali ir neberti. Tad jeigu tik niezti, pvz., pilvuka, tada turbut oda tempiasi...
Oi kaip man pilvūzą ir papus
Labiausiai padėdavo vaikiškas aliejukas
man taip pat labai niesti krutine.
man nuo tuo niezejimu padejo tie kremukai nuo striju
nes pilvukui augant odele tempesi ir sauseja todel pradeda niezteti o kasytis grieztai negali QUOTE(Nuska @ 2006 03 11, 21:42) prieš porą savaičių pradėjo niežtėti sėdmenis ir užpakalinę šlaunų dalį ir išmėtė tarsi tokiais spuogais, po keletos dienų jau visas šlaunis niežėjo, net kelėnius. Kasiausi iki beprotybės, ypač rytais, vyras norėjo net rankas pririšti Aš nežinau, ar tie kepenų fermentų tyrimai tokia brangūs, kad gydytojai taip nenori jų skirti? blyn, galiu ir pati susimokėti, tegul tik išrašo. QUOTE(clio @ 2006 03 11, 23:48) Dievaliau... nezinau, kas tiems Mano tyrimu atsakymas vienareiksmiskai rodo cholestazine hepatoze (nu ir pavadinimas... O siaip tos visos cholestazes ir hepatozes pasireiskia ne tik niezuliu - dar turi pykinti, skaudeti kepenu srityje (man taip ir buvo), gali berti, gali ir neberti. Tad jeigu tik niezti, pvz., pilvuka, tada turbut oda tempiasi... eina sau QUOTE(jovka @ 2005 01 04, 08:38) Siaip paprastai kai niezti tik krutine ir pilveli buna tik del to, kad tempasi oda ir kadangi ji per sausa, tai del to ir niezti. Dazniausiai kai buna kepenu liga tai niezti ne tik pilveli ir krutine, bet ir labai niezti delnus. Bet zinoma geriau pasikonsultuot su gydytoju. Bus ir paciai ramiau, ir maziukui geriau man niezti tik pilvuka ir tai nesmarkiai as iskart pagalvojau,kad tai labiau susije su didejanciu pilvuku, todel perdaug nesuku sau galvos
oi ir man pilvuka ir krutine paniezti
QUOTE(Raganiūkštė @ 2006 01 31, 10:22) Turėjau aš tą cholestazę paskutinį mėn. Dėl pavojaus kūdikiui tai nežinau Va ką radau: "Intrahepatinės nėščiųjų cholestazės eiga paprastai būna gerybinė. Apie 6070 proc. atvejų kitų nėštumų metu intrahepatinė nėščiųjų cholestazė pasikartoja. Ši patologija pavojinga vaisiui. Apie 40 proc. nėščiųjų gimdo prieš laiką, gali atsilikti vaisiaus augimas, nuo 1 iki 10 proc. atvejų pasitaiko antenatalinė vaisiaus žūtis. Daugelis autorių siūlo sergančiąsias tikrinti kas savaitę nuo 34-tos nėštumo savaitės, atliekant vaisiaus kardiotokografinę stebėseną ir skatinant gimdymą, įvertinus vaisiaus plaučių subrendimą, 38 savaičių, o esant sunkesnei ligos eigai, geltai 36 savaičių." Pasikartoja.......Nu blia, nenoriu to niežulio QUOTE(Cikadelė @ 2006 02 19, 12:24) Gali... Man pastatė lašelinę, irkaip ranka nuėmė viską...O po gimdymo jokių žymių QUOTE(clio @ 2006 03 11, 22:48) Mano tyrimu atsakymas vienareiksmiskai rodo cholestazine hepatoze (nu ir pavadinimas... Man iškrapštė, bet gavosi anksčiau tik savaite...
baisu
QUOTE(dote @ 2006 10 02, 20:05) as irgi naudoju Galenic, neseniai pradejau, bet jis man nieko, kvepia skaniai, greit susigeria, o buvau naudojusi ta frei oil, man irgi nepatiko, kad labai ilgai laukt reikia kol susigeria QUOTE(enos @ 2006 10 17, 15:31) Sveikos,o as kolkas nieko nenaudoju ir striju nera Kai laukiaus pirma karta tai tiki aliejuka naudojau Frei oil Gali butiniezulys dar del to , kad oda tempiasi.
Man tai tikriausiai del hormonu pasikeitimo, nes nestumas dar mazas, o niezejimas didelis
Aga, is man kartais pilva ir krutine niezti...Nemaniau, kad reikia susimastyti. Oda juk tempiasi...Pasikasau ir viskas...O vakarais ne kokiu tai kremu nuo striju tepu, o parasciausiu geru alyvuogiu aliejum (ant salotu ir ant pilvo!) Tarp kitko, dregme odoje ilgai issilaiko ir pilviukas labai svelnus. O dar: nera juk tam aliejuje chem. medziagu, kurios dedamos i kremus.
labiausiai kol kas niežti mažą plotelį aplink bambą
man kkaip pradejo niezteti! ir visas tiesiog paraudes pilvukas, kaip kokia alergija butu
Man buvo koki gal 6 men apemes vos ne viso kuno niezulys, ypac krutine, rankas pilva, bet po poros savaiciu savaime praejo, o siaip dazniausiai paniezti pilvuka, bet tai manau normalu
Sveikutes mamytes
O man alerginę reakciją - pilvo niežulys, buvo sukėlęs Avon kremas nuo strijų. Tiko tik Pregnacare kremas nuo strijų, kurio sudėtyje yra nakvišos aliejus, natūralūs medetkos ir alijošiaus ekstraktai (ramina ir saugo besitempiančią odą), vitaminai C, E (drėkina ir saugo odą), D-pantenolis, antioksidatoriai (padeda išlaikyti sveiką odą).
Ir as ta cholestaze turejau, tik man jos iskart nenustate kokius 2men. Taip ir kankinausi kasydamasi, tepliodamasi viskuom
|