Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ką daryti jei labai niežti pilvuką ir krūtinę?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3
scholastika
kas vakara man baisiai niezti pilvuka ir krutine, tiesig nezinau ka daryti, atrodo, iki kraujo galiu nusikasyti. KA MAN DARYTI?!!!!
mammamia
Kaip tik radau straipsni zurnale apie nieztincia oda nestumo metu. Raso, jog retais atvejais labai stiprus nieztejimas gali buti obstetric cholestasis (cia deja tik angliskas pavadinimas, manau stebukliuke zinos lietuviskaji) pozymis- tai kepenu liga, kuri atsiranda tik nestumo metu. Siuo atveju sutrinka tulzies gamyba ir jos nutekejimas i zarnyna. Spejama, kad didelis kiekis estrogeno ir progesterono nestumo metu gali sutrikdyti tulzies veikla, taigi ji kaupiasi venose ir taip sukelia stipru niezejima. Kiti pozymiai butu tamsus slapimas, sviesios ismatos, gelsvas odos bei akiu obuoliu atspalvis (nebutinai visi simptomai kartu). Diagnoze patvirtintu kraujo testas. Tai nepavojinga mamai, bet gali buti l. pavojinga mazyliui, tad geriau issiaiskinti jei kyla rimti itarimai. Panasu, jog si busena kartojasi seimoje. Jei tavo mama tai turejo tavo sansai dideli.. Bet si liga gali buti gydoma. Zodziu cia baisusis varijantas ir pabreziama - niezejimas gan ekstremalus!
Daug pozityvesni atsakymai - kad naudot tik hypoalerginius duso bei vonios produktus, naudoti daug drekinancio kremo; Naudoti ne biologiskas skalbimo priemones; Nesioti laisvesnius, medvilninius apatinius ir rubus kad islaikyti kuo vesesne oda.
Galbut butu protinga apie tai pasikalbet su gydytoju ir tikekimes tavo atveju nieko blogo tame nera..
Lexana
Man tas pats - niezti tiek pilvuka, tiek krutine, kad per miegus nusikasau gerokai. sad.gif Jau ir nagus nusikarpiau trumpai. Gydytojas sako, kad taip buna nemazai daliai nestukiu prasidejus treciajam trimestrui.
jovka
Siaip paprastai kai niezti tik krutine ir pilveli buna tik del to, kad tempasi oda ir kadangi ji per sausa, tai del to ir niezti. Dazniausiai kai buna kepenu liga tai niezti ne tik pilveli ir krutine, bet ir labai niezti delnus. Bet zinoma geriau pasikonsultuot su gydytoju. Bus ir paciai ramiau, ir maziukui geriau smile.gif
VeroniQ
Padeda kuno kremai, kremai nuo striju (tept kasdien, pvz koks avon). Dar zurnaliuke skaiciau kad net alyvuogiu aliejum pasitept biski padeda, jei nealergiski. As tai kremais tepuos, palengveja. Negalima kasytis, a tai po to visai oda strijom kokiom pasidengs. o kai labai vargina, reikia savo gydytojai pasakyt.
Lali
as, aciu dievui, tokiu problemu neturiu... Bent jau kol kas... rolleyes.gif Tik niestumo pradzioj, kai pilvukas tik pradejo dideti man eme oda nuo pilvo luptis, bet praejo...

Bet as gerai prisimenu, kai mano mama laukesi sesers, tai ji net peili pasiemusi pilva draske... blink.gif Nebuvo jai jokios kepenu ligos, tiesiog sesute didele buvo, oda tempesi, sausejo, todel ir nieztejo...
Adeliukas
Sveikutes man jau 33 savaite ir labai jau pilvuka pradejo niezeti. tepu aliejuku po 3-4 kartus. Padeda. Bet vis tiek atrodo kad visas kunas niezti. verysad.gif Pasidalinkit patirtim busimos mamytes, ka daryti? Aciu 4u.gif
Veitė
Idomu, kiek pamenu man pilveli niezejo iki kokio 5 nestumo menesio:) Nieko ypatingo nedariau, pasikasydavau siek tiek smile.gif
skaistukas
QUOTE(Adeliukas @ 2005 12 06, 14:39)
Sveikutes man jau 33 savaite ir labai jau pilvuka pradejo niezeti. tepu aliejuku po 3-4 kartus. Padeda. Bet vis tiek atrodo kad visas kunas niezti. verysad.gif  Pasidalinkit patirtim busimos mamytes, ka daryti? Aciu 4u.gif
*

Na man ir niežti pilvuką. Bet turbūt visoms nestuke.gif jis niežti smile.gif , nes odelė juk tempiasi.
Nusipirkau tikrai neblogą kremą, tepu ryte ir vakare, padeda. tongue.gif
Na manau, dar reiktų stengtis praustis mažiau sausinainčiais odą prausikliais, nes jie taip pat sukelią odos nežėjimą.
Adeliuk pabandyk pakeisti aliejuką, nes tepi pakankamai nemažai kartų, gal jis tau netinka.

4u.gif
laurrike
O gal kelnaites ar maikute truputi erzina oda ?
Man taip buvo smile.gif kai pakeiciau i 100 medvilnes, is karto geriau pasidare smile.gif
kasiopeja
QUOTE(Adeliukas @ 2005 12 06, 12:39)
Sveikutes man jau 33 savaite ir labai jau pilvuka pradejo niezeti. tepu aliejuku po 3-4 kartus. Padeda. Bet vis tiek atrodo kad visas kunas niezti. verysad.gif  Pasidalinkit patirtim busimos mamytes, ka daryti? Aciu 4u.gif

Man nuo kokio 6 mėn. labai išsausėjo VISO kūno oda. Galėdavau mirtinai užsikasyti. O kaip nervino doh.gif Teko ieškoti kūno pienelio ypač sausai odai. Aš išbandžiau Pantenol ir Sebamed thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif (abu vienodai geri, bent jau man)

Beje, aliejukas čia gal nelabai tinka. Jis yra "maitinantis" odą, o šiuo atveju trūksta drėgmės 4u.gif
Adeliukas
Aciu visoms uz atsakyma. Reikia dar pieneli nusipirkti ir atsisakyti visu erzinanciu rubu. nestuke.gif
kregzde
QUOTE(Adeliukas @ 2005 12 06, 14:39)
*

Nu gal ir rūbai čia kalti, gal kremukai, bet gali būti, kad su kepenim ne viskas gerai, tad vertėtų apie tai pasisakyti gydytojai. Mat kartą, būdama pas gydytoją, pasikasiau pilvą jos akivaizduoje, ji pasiklausė ar dažnai niežti, atsakiau, kad dabar, nes nespėjau niekuo po dušo pasitepti, tai ji atsakė, kad jei dažnai, tai gali būti kažkas su kepenim. Nenoriu gąsdinti, bet geriau pasidomėk ir šia vesija g.gif .
kristulia
Man irgi dažnokai pilvuką paniežti, ypač jei niekuo nepasitepu. Paskutiniu metu jis tikrai nemažai išaugo ir jaučiasi kaip nelabai maloniai tempia odą. Taigimanau, kad tas niežuliukas ir yra nuo to, kad pilveliai auga.
Ramsius
QUOTE(kregzde @ 2005 12 08, 05:06)
Nu gal ir rūbai čia kalti, gal kremukai, bet gali būti, kad su kepenim ne viskas gerai, tad vertėtų apie tai pasisakyti gydytojai. Mat kartą, būdama pas gydytoją, pasikasiau pilvą jos akivaizduoje, ji pasiklausė ar dažnai niežti, atsakiau, kad dabar, nes nespėjau niekuo po dušo pasitepti, tai ji atsakė, kad jei dažnai, tai gali būti kažkas su kepenim. Nenoriu gąsdinti, bet geriau pasidomėk ir šia vesija g.gif .
*

Man niežtėjo paskutinius du mėnesius, nu bet paskutinį jau nepakenčiamai, ir ne tik pilvą, visą kūną user posted image . Buvo kažkas siubingo, tai padarė tyrimą kraujo, ir iškart į pataloginį paguldė, buvo likus savaitė iki gimdymo. Yra toks kepenų veiklos sutrikimas, cholestazė vadinas. Čia jau tepknetepus kremais, nepadės schmoll.gif
Tai va , kažin kokia tikimybė, kad šį kartą taip nebus g.gif
Mazius_
Sveikos nestuke.gif
man dabar 6 mėn. ir nieštėt pilvuką pradėjo gal nuo 3 mėn. Papsakojau savo gydytojai, ji patarė per dažnai nesimaudyt (jei pakanka tik kas antrą savaitę), aišku apsiprausi ką reikia kasdieną biggrin.gif . Tas truputi padėjo, taip pat tepuosi bet kokiu drėkinančiu kremu ir tikrai padeda. Sunkiausiai buvo per šventes kai daug prisivalgai - labai išsipūčia pilvukas ir net skauda, bet čia pati kalta unsure.gif
Nenoriu, kad atsirastų strijų, tačiau skaičiau tokį straipsnį, kad paskutiniais mėnesiais tempiantis pilvukui dažnai tai neišvengiama ir nepadeda jokios priemonės, ypač jei tai yra genuose. O mano mamai taip buvo - verysad.gif bet jaučiu, kad neišvengsiu ir aš...
LAPUTĖ
Dažniausiai niežti pilvą nėštumo metu ,kai jau pradeda formuotis strijos rolleyes.gif .O niežti,manau,-visoms,vienoms - daugiau,kitoms-mažiau .Kai laukiausi pirmosios dukrelės labai padėjo 'FREI OIL' aliejukas,naudojau jį ir dėl strijų vargo neturėjau rolleyes.gif (nors niežėjimas tikrai nepraėjo ). irnesakyk.gif
chriss
Nors man jau greitai bus 38 sav.,bet pilvelio nei sykio nenieztejo.Bet vistiek as profilaktiskai pasitepu pilveli vaikisku aliejuku,ypatingai po maudymosi.
Rūtelė
O aš po dušo naudoju AVENT kremuką kūnui. Rūpestinga sesuo padovanojo, man beliko išbandyti. Esu labai patenkinta, nors niežulys ir ne ypatingai kamuoja, bet gal bent strijų neatsiras. Oda nuo jo nurimsta, pasidaro švelni. nestuke.gif
Raganiūkštė
Turėjau aš tą cholestazę paskutinį mėn. schmoll.gif Bjaurus reikalas, kai niežti visą kūną. Tik kiek daktarėms skundžiaus, nenustatė man jokių kepenų sutrikimų ir kraujo netyrė g.gif Taip ir pagimdžiau; sekančią dieną po gimdymo viskas baigėsi. Čia kažkaip susiję su tuo, kad vaikis užima pilve tokią poziciją, kai labai užspaudžiamos kepenys. Gal čia susiję ir su mamos kūno sudėjimu g.gif (na pvz. ir aš, ir mama esam smulkaus sudėjimo).Mano mama, kai manęs laukėsi, irgi turėjo tą cholestazę, tik prieš 30m. niekas apie ją žalio supratimo neturėjo, ir mamai liepė nuo niežų gydytis blink.gif
Dėl pavojaus kūdikiui tai nežinau g.gif Kad nei man, tik ką gimusiai, nei mano dukrytei nieko tokio nebuvo g.gif ...O kas gali kūdikiui nuo to būti?
vvandene
aš tai kremukais, aliejukais bandau tepliot bigsmile.gif
Cikadelė
QUOTE(sauluciukas @ 2005 01 04, 08:48)
Padeda kuno kremai, kremai nuo striju (tept kasdien, pvz koks avon). Dar zurnaliuke skaiciau kad net alyvuogiu aliejum pasitept biski padeda, jei nealergiski. As tai kremais tepuos, palengveja. Negalima kasytis, a tai po to visai oda strijom kokiom pasidengs. o kai labai vargina, reikia savo gydytojai pasakyt.
abu pilvo šonai baisiai baisiai išberti, niežti siaubingai, atsikeliu naktį kaip zombis ir kasausi.... verysad.gif parodžiau savo ginekologei bėrimus, tai tan et į kalbas nesileido- iš karto sako, nieko nežinau, nieko nesuprantu apie bėrimus ir t.tKažkokia priekvaišė, tai aš naglai jai ir sakau, kad knygoj skaičiau, kad nėštukes beria net 4 tipų bėrimais, tai gydytoja pasimetė....blimba, buvau girdėjus apie tą cholestazę, bet tada per priėmimą užmiršau pasakyti....Vienu žodžiu gydytoja nieko man nepasakė- liepė kreiptis pas dermatologę, o jie kiek žinau iškart skiria hormoninius hidrokortizono tepalus doh.gif

O išprašyti kraujo tyrimo, tai tas pats kaip 100 lito prašyti...vienu žodžiu- suš***ikta tvarkelė doh.gif o pilvukas atrodo nekaip verysad.gif visgi teks eiti pas odos gydytoją, gal ten padarys tą kraujo tyrimą....

Beje, kas turėjot tą cholestazę, kaip ji gydoma? ar gali būti ir nedideliame nėštume? g.gif
Mazius_
QUOTE(Cikadelė @ 2006 02 19, 13:24)
abu pilvo šonai baisiai baisiai išberti, niežti siaubingai, atsikeliu naktį kaip zombis ir kasausi.... verysad.gif parodžiau savo ginekologei bėrimus, tai tan et į kalbas nesileido- iš karto sako, nieko nežinau, nieko nesuprantu apie bėrimus ir t.tKažkokia priekvaišė, tai aš naglai jai ir sakau, kad knygoj skaičiau, kad nėštukes beria net 4 tipų bėrimais, tai gydytoja pasimetė....blimba, buvau girdėjus apie tą cholestazę, bet tada per priėmimą užmiršau pasakyti....Vienu žodžiu gydytoja nieko man nepasakė- liepė kreiptis pas dermatologę, o jie kiek žinau iškart skiria hormoninius hidrokortizono tepalus doh.gif
O išprašyti kraujo tyrimo, tai tas pats kaip 100 lito prašyti...vienu žodžiu- suš***ikta tvarkelė doh.gif o pilvukas atrodo nekaip verysad.gif visgi teks eiti pas odos gydytoją, gal ten padarys tą kraujo tyrimą....
*

kai nueisi pas gydytoją, nesvarbu kokią (dermotologą ar vidaus ligų) tu pasakyk kad nenori jokios chemijos nors ir kiš. tegu daro kuo greičiau tyrimus kraujo ir be juokų. o šiaip kiek žinau, kraujo tyrimai tikslesni būna jei ima kraują, o tu dar nevalgius. tai žiūrėkis sveikatą ir sėkmės
indrutee
man ir niezti pilvuka turbut todel kad netepu jokiu kremu g.gif
Elita
Aš bandžiau tepti ir Frei oil, ir Avent Moisturising Light Oil.
Visoms nėštukėms rekomenduočiau Avent, nes jis purškiamas, patogu naudoti, malonesnio kvapo, greit susigeria ir atpalaiduoja odą. Man jis buvo super.
dadu
Man nuo Frei oil dar labiau pradejo nieztet... Pakeiciau i drekinama Avent krema nuo striju- niezejimas praejo sulig pirma diena!
laramca
Ypac niezti esant sausai odai, siulau pabandyt emolientus, tai odos elastinguma didinantys kremukai (pvz. Locobase repair thumbup.gif )
Rrina
gali būti cholestazė, gali būti, kad sausa oda tempiasi, o man buvo dar vienas variantas - alergija (atopinis dermatitas) g.gif niežtėjo tik pilvą ir šiek tiek krūtinę, ištyrė kepenų fermentus - viskas gerai, kremai jokie nepadėjo, nusidraskiau pilvą iki kraujo blink.gif pasirodo - reikėjo kelių tablečių priešalerginių vaistukų ( man padėjo būtent tavegyl'is) ir nebeniežti, na bet čia pati nenustatysi, vistiek reikia tyrimų...
Nuska
prieš porą savaičių pradėjo niežtėti sėdmenis ir užpakalinę šlaunų dalį ir išmėtė tarsi tokiais spuogais, po keletos dienų jau visas šlaunis niežėjo, net kelėnius. Kasiausi iki beprotybės, ypač rytais, vyras norėjo net rankas pririšti doh.gif svarbiausia, prieš keletą mėnesių nustatė skydliaukės nepakankamumą ir perspėjo jog dėl to gali būti pasausėjusi oda. Tepiausi drėkinamuoju Eucerin pieneliu su šlapalu ir buvo praėję. Pasiguodžiau savo ginekologei. Toji išsigando kad gali būti kepenų problemos ir liepė keliauti pas terapeutą, kad kepenis ištirtų (kaip supratau ji negali tokių tyrimų išrašyti). Po keletos dienų nukeliavau pas terapeutą, bėrimai jau buvo atsiradę ir ant rankų bei keli pleiskanojantys ploteliai ant veido. Ant rankų bėrimas buvo panašus į alerginį - tarsi egzemos. Terapeutei taip pat pasirodė jog panašu į alergiją, bet dėl viso pikto taip pat norėjo ištirti kepenis. Bet vėl ta poliklinikos politika - šį tyrimą gali išrašyti tik terapijos skyriaus vedėjas. O tas pasirodė paskutinis šmikis gun_bandana.gif vos pažvelgęs į mano nukasytas šlaunis nusprendė jog man niežai. Rodau jam rankas ir aiškinu jog jų bėrimai nepanašūs į niežus, be to, man niežti jau antra savaitė, o vyrui nieko, per tokį laiką būtų apsikrėtęs ir jis. Bet anas užsispyręs, kad jam pirmoji šovusi į galvą diagnozė yra niežai ir jis nenori jos keisti. Ir dar argumentuoja, jog kažkada turėjo nėščiąją, kuria niežtėjo ir jau buvo niežai. Vadinasi ir man tas pats. Pamatęs jog nelabai noriu tikėti jo diagnoze nusprendė mane vis dėl to nusiųsti pas dermatologę, kad ji patvirtintų niežus. Na o šioji vos pamačiusi bėrimus pasakė, kad jokie čia niežai, o gryniausia alerginė reakcija. Vat tik bėda kad neaišk į ką. Dabar tepuosi specialiu paskirtu gaminamu tepaliuku ir žiūrėsim kas bus po savaitės. Sakė jei nepraeis, tada ir ji rekomenduos tirtis kepenis.
Aš nežinau, ar tie kepenų fermentų tyrimai tokia brangūs, kad gydytojai taip nenori jų skirti? blyn, galiu ir pati susimokėti, tegul tik išrašo.
jorinde
QUOTE(Nuska @ 2006 03 11, 21:42)
prieš porą savaičių pradėjo niežtėti sėdmenis ir užpakalinę šlaunų dalį ir išmėtė tarsi tokiais spuogais, po keletos dienų jau visas šlaunis niežėjo, net kelėnius. Kasiausi iki beprotybės, ypač rytais, vyras norėjo net rankas pririšti  doh.gif  svarbiausia, prieš keletą mėnesių nustatė skydliaukės nepakankamumą ir perspėjo jog dėl to gali būti pasausėjusi oda. Tepiausi drėkinamuoju Eucerin pieneliu su šlapalu ir buvo praėję. Pasiguodžiau savo ginekologei. Toji išsigando kad gali būti kepenų problemos ir liepė keliauti pas terapeutą, kad kepenis ištirtų (kaip supratau ji negali tokių tyrimų išrašyti). Po keletos dienų nukeliavau pas terapeutą, bėrimai jau buvo atsiradę ir ant rankų bei keli pleiskanojantys ploteliai ant veido. Ant rankų bėrimas buvo panašus į alerginį - tarsi egzemos. Terapeutei taip pat pasirodė jog panašu į alergiją, bet dėl viso pikto taip pat norėjo ištirti kepenis. Bet vėl ta poliklinikos politika - šį tyrimą gali išrašyti tik terapijos skyriaus vedėjas. O tas pasirodė paskutinis šmikis gun_bandana.gif vos pažvelgęs į mano nukasytas šlaunis nusprendė jog man niežai. Rodau jam rankas ir aiškinu jog jų bėrimai nepanašūs į niežus, be to, man niežti jau antra savaitė, o vyrui nieko, per tokį laiką būtų apsikrėtęs ir jis. Bet anas užsispyręs, kad jam pirmoji šovusi į galvą diagnozė yra niežai ir jis nenori jos keisti. Ir dar argumentuoja, jog kažkada turėjo nėščiąją, kuria niežtėjo ir jau buvo niežai. Vadinasi ir man tas pats. Pamatęs jog nelabai noriu tikėti jo diagnoze nusprendė mane vis dėl to nusiųsti pas dermatologę, kad ji patvirtintų niežus. Na o šioji vos pamačiusi bėrimus pasakė, kad jokie čia niežai, o gryniausia alerginė reakcija. Vat tik bėda kad neaišk į ką. Dabar tepuosi specialiu paskirtu gaminamu tepaliuku ir žiūrėsim kas bus po savaitės. Sakė jei nepraeis, tada ir ji rekomenduos tirtis kepenis.
Aš nežinau, ar tie kepenų fermentų tyrimai tokia brangūs, kad gydytojai taip nenori jų skirti? blyn, galiu ir pati susimokėti, tegul tik išrašo.
*

Dievaliau... nezinau, kas tiems fool.gif polikliniku gydytojams su tais niezais... kas jais siais laikais serga butuose, mieste gyvendamas? Zalioj jaunystej ir man buvo tokia diagnoze "rade", ale gi buvo alergija... rolleyes.gif O stai nestumo pabaigoj irgi islindo - niezejimas ranku, bet ir viso kuno, plius isbere grynai taip alergiskai rankas iki peciu beveik - ir per nepilna savaite. Privacioj poliklinikoj pasidariau tuos kepenu fermentu tyrimus, ju kaina priklauso nuo to, kiek fermentu skaiciuoja. Iseina apie 50-60 Lt vidutiniskai. Poliklinikoj paprastoj turbut kryziaus kelius reiketu nueit, kad juos padarytu.
Mano tyrimu atsakymas vienareiksmiskai rodo cholestazine hepatoze (nu ir pavadinimas... biggrin.gif ) - sutrikes tulzies nutekejimas ir kepenys del to streikuoja. Priezastis - nestumas biggrin.gif, tiesiog jo pabaigoj atsiranda kai kam toks sindromas del paciu ivairiausiu priezasciu. Bet kadangi vienas is tu svarbiu fermentu pas mane dar neisejes is normos (nenormoj kiti kokie 4), laukiam ir ziurim kas bus biggrin.gif . Panasu, kad maziu krapstys kiek anksciau, bet jis ne toks jau mazius, taigi nebebijau.
O siaip tos visos cholestazes ir hepatozes pasireiskia ne tik niezuliu - dar turi pykinti, skaudeti kepenu srityje (man taip ir buvo), gali berti, gali ir neberti. Tad jeigu tik niezti, pvz., pilvuka, tada turbut oda tempiasi... ax.gif
Ieva P.
Oi kaip man pilvūzą ir papus tongue.gif nieštėto, kai Audrio laukiausi.... doh.gif
Labiausiai padėdavo vaikiškas aliejukas thumbup.gif
mrb
man taip pat labai niesti krutine.
indrutee
man nuo tuo niezejimu padejo tie kremukai nuo striju thumbup.gif
nes pilvukui augant odele tempesi ir sauseja todel pradeda niezteti nestuke.gif
o kasytis grieztai negali
Mazius_
QUOTE(Nuska @ 2006 03 11, 21:42)
prieš porą savaičių pradėjo niežtėti sėdmenis ir užpakalinę šlaunų dalį ir išmėtė tarsi tokiais spuogais, po keletos dienų jau visas šlaunis niežėjo, net kelėnius. Kasiausi iki beprotybės, ypač rytais, vyras norėjo net rankas pririšti  doh.gif  svarbiausia, prieš keletą mėnesių nustatė skydliaukės nepakankamumą ir perspėjo jog dėl to gali būti pasausėjusi oda. Tepiausi drėkinamuoju Eucerin pieneliu su šlapalu ir buvo praėję. Pasiguodžiau savo ginekologei. Toji išsigando kad gali būti kepenų problemos ir liepė keliauti pas terapeutą, kad kepenis ištirtų (kaip supratau ji negali tokių tyrimų išrašyti). Po keletos dienų nukeliavau pas terapeutą, bėrimai jau buvo atsiradę ir ant rankų bei keli pleiskanojantys ploteliai ant veido. Ant rankų bėrimas buvo panašus į alerginį - tarsi egzemos. Terapeutei taip pat pasirodė jog panašu į alergiją, bet dėl viso pikto taip pat norėjo ištirti kepenis. Bet vėl ta poliklinikos politika - šį tyrimą gali išrašyti tik terapijos skyriaus vedėjas. O tas pasirodė paskutinis šmikis gun_bandana.gif vos pažvelgęs į mano nukasytas šlaunis nusprendė jog man niežai. Rodau jam rankas ir aiškinu jog jų bėrimai nepanašūs į niežus, be to, man niežti jau antra savaitė, o vyrui nieko, per tokį laiką būtų apsikrėtęs ir jis. Bet anas užsispyręs, kad jam pirmoji šovusi į galvą diagnozė yra niežai ir jis nenori jos keisti. Ir dar argumentuoja, jog kažkada turėjo nėščiąją, kuria niežtėjo ir jau buvo niežai. Vadinasi ir man tas pats. Pamatęs jog nelabai noriu tikėti jo diagnoze nusprendė mane vis dėl to nusiųsti pas dermatologę, kad ji patvirtintų niežus. Na o šioji vos pamačiusi bėrimus pasakė, kad jokie čia niežai, o gryniausia alerginė reakcija. Vat tik bėda kad neaišk į ką. Dabar tepuosi specialiu paskirtu gaminamu tepaliuku ir žiūrėsim kas bus po savaitės. Sakė jei nepraeis, tada ir ji rekomenduos tirtis kepenis.
*

QUOTE(clio @ 2006 03 11, 23:48)
Dievaliau... nezinau, kas tiems  fool.gif polikliniku gydytojams su tais niezais... kas jais siais laikais serga butuose, mieste gyvendamas? Zalioj jaunystej ir man buvo tokia diagnoze "rade", ale gi buvo alergija...  rolleyes.gif O stai nestumo pabaigoj irgi islindo - niezejimas ranku, bet ir viso kuno, plius isbere grynai taip alergiskai rankas iki peciu beveik - ir per nepilna savaite. Privacioj poliklinikoj pasidariau tuos kepenu fermentu tyrimus, ju kaina priklauso nuo to, kiek fermentu skaiciuoja. Iseina apie 50-60 Lt vidutiniskai. Poliklinikoj paprastoj turbut kryziaus kelius reiketu nueit, kad juos padarytu.
Mano tyrimu atsakymas vienareiksmiskai rodo cholestazine hepatoze (nu ir pavadinimas...  biggrin.gif ) - sutrikes tulzies nutekejimas ir kepenys del to streikuoja. Priezastis - nestumas  biggrin.gif, tiesiog jo pabaigoj atsiranda kai kam toks sindromas del paciu ivairiausiu priezasciu. Bet kadangi vienas is tu svarbiu fermentu pas mane dar neisejes is normos (nenormoj kiti kokie 4), laukiam ir ziurim kas bus  biggrin.gif . Panasu, kad maziu krapstys kiek anksciau, bet jis ne toks jau mazius, taigi nebebijau.
O siaip tos visos cholestazes ir hepatozes pasireiskia ne tik niezuliu - dar turi pykinti, skaudeti kepenu srityje (man taip ir buvo), gali berti, gali ir neberti. Tad jeigu tik niezti, pvz., pilvuka, tada turbut oda tempiasi...  ax.gif
*

eina sau blink.gif blink.gif kokie tie gydytojai g.gif siaubinga kazkokios nesamones.
nestuke.gif jums abiems sekmes ir nepasiduokit toms polikliniku politikoms. ziurekit savo ir lelyciu sveikatos
daimar
QUOTE(jovka @ 2005 01 04, 08:38)
Siaip paprastai kai niezti tik krutine ir pilveli buna tik del to, kad tempasi oda ir kadangi ji per sausa, tai del to ir niezti. Dazniausiai kai buna kepenu liga tai niezti ne tik pilveli ir krutine, bet ir labai niezti delnus. Bet zinoma geriau pasikonsultuot su gydytoju. Bus ir paciai ramiau, ir maziukui geriau smile.gif
*

man niezti tik pilvuka ir tai nesmarkiai smile.gif dazniausiai uztenka patepti kremu (arba pasikasyti bigsmile.gif )
as iskart pagalvojau,kad tai labiau susije su didejanciu pilvuku, todel perdaug nesuku sau galvos
indrutee
oi ir man pilvuka ir krutine paniezti doh.gif tai stengiuos patepti kremuku nestuke.gif o kartai ir visa kuna gal todel kad po maudyniu nieko netepu g.gif
Ramsius
QUOTE(Raganiūkštė @ 2006 01 31, 10:22)
Turėjau aš tą cholestazę paskutinį mėn. schmoll.gif Bjaurus reikalas, kai niežti visą kūną. Tik kiek daktarėms skundžiaus, nenustatė man jokių kepenų sutrikimų ir kraujo netyrė g.gif Taip ir pagimdžiau; sekančią dieną po gimdymo viskas baigėsi. Čia kažkaip susiję su tuo, kad vaikis užima pilve tokią poziciją, kai labai užspaudžiamos kepenys. Gal čia susiję ir su mamos kūno sudėjimu  g.gif (na pvz. ir aš, ir mama esam smulkaus sudėjimo).Mano mama, kai manęs laukėsi, irgi turėjo tą cholestazę, tik prieš 30m. niekas apie ją žalio supratimo neturėjo, ir mamai liepė nuo niežų gydytis blink.gif
Dėl pavojaus kūdikiui tai nežinau  g.gif Kad nei man, tik ką gimusiai, nei mano dukrytei nieko tokio nebuvo  g.gif ...O kas gali kūdikiui nuo to būti?
*

Va ką radau:
"Intrahepatinės nėščiųjų cholestazės eiga paprastai būna gerybinė. Apie 60–70 proc. atvejų kitų nėštumų metu intrahepatinė nėščiųjų cholestazė pasikartoja. Ši patologija pavojinga vaisiui. Apie 40 proc. nėščiųjų gimdo prieš laiką, gali atsilikti vaisiaus augimas, nuo 1 iki 10 proc. atvejų pasitaiko antenatalinė vaisiaus žūtis. Daugelis autorių siūlo sergančiąsias tikrinti kas savaitę nuo 34-tos nėštumo savaitės, atliekant vaisiaus kardiotokografinę stebėseną ir skatinant gimdymą, įvertinus vaisiaus plaučių subrendimą, 38 savaičių, o esant sunkesnei ligos eigai, geltai – 36 savaičių."
Pasikartoja.......Nu blia, nenoriu to niežulio verysad.gif

QUOTE(Cikadelė @ 2006 02 19, 12:24)
Beje, kas turėjot tą cholestazę, kaip ji gydoma? ar gali būti ir nedideliame nėštume?  g.gif
*

Gali...
Man pastatė lašelinę, irkaip ranka nuėmė viską...O po gimdymo jokių žymių thumbup.gif

QUOTE(clio @ 2006 03 11, 22:48)
Mano tyrimu atsakymas vienareiksmiskai rodo cholestazine hepatoze (nu ir pavadinimas...  biggrin.gif ) - sutrikes tulzies nutekejimas ir kepenys del to streikuoja. Priezastis - nestumas  biggrin.gif, tiesiog jo pabaigoj atsiranda kai kam toks sindromas del paciu ivairiausiu priezasciu. Bet kadangi vienas is tu svarbiu fermentu pas mane dar neisejes is normos (nenormoj kiti kokie 4), laukiam ir ziurim kas bus  biggrin.gif . Panasu, kad maziu krapstys kiek anksciau, bet jis ne toks jau mazius, taigi nebebijau.
*

Man iškrapštė, bet gavosi anksčiau tik savaite...
indrutee
baisu doh.gif o atrodo juk tai paprastas niestejimas g.gif
jorinde
QUOTE(Ramsius @ 2006 04 03, 00:18)
...

Man iškrapštė, bet gavosi anksčiau tik savaite...
*

Man irgi iškrapštė. Pusantros anksčiau ax.gif Hepatozė iškart dingo kaip nebuvus.
gutute
QUOTE(indrutee @ 2006 04 04, 20:19)
baisu doh.gif  o atrodo juk tai paprastas niestejimas g.gif
*

o man virsutine pilvo dalis pastoviai aptirpus,nemaloniai niezti,kad net oda palietus skauda. uzsiminiau gydytojai,bet 0 demesio.gal kam nors tai buvo?
Zorzeta1984
QUOTE(dote @ 2006 10 02, 20:05)
as irgi naudoju Galenic, neseniai pradejau, bet jis man nieko, kvepia skaniai, greit susigeria, o buvau naudojusi ta frei oil, man irgi nepatiko, kad labai ilgai laukt reikia kol susigeria
*

QUOTE(enos @ 2006 10 17, 15:31)
Sveikos,o as kolkas nieko nenaudoju ir striju nera thumbup.gif
Kai laukiaus pirma karta tai tiki aliejuka naudojau Frei oil
*

Gali butiniezulys dar del to , kad oda tempiasi. ax.gif Nebutinai turi but kazkas blogo. 4u.gif
Li ute
Man tai tikriausiai del hormonu pasikeitimo, nes nestumas dar mazas, o niezejimas didelis biggrin.gif net sausu pleiskanojanciu demiu atsirado unsure.gif
faustluk
Aga, is man kartais pilva ir krutine niezti...Nemaniau, kad reikia susimastyti. Oda juk tempiasi...Pasikasau ir viskas...O vakarais ne kokiu tai kremu nuo striju tepu, o parasciausiu geru alyvuogiu aliejum (ant salotu ir ant pilvo!) Tarp kitko, dregme odoje ilgai issilaiko ir pilviukas labai svelnus. O dar: nera juk tam aliejuje chem. medziagu, kurios dedamos i kremus.
logika
labiausiai kol kas niežti mažą plotelį aplink bambą g.gif
jauna nestuke
man kkaip pradejo niezteti! ir visas tiesiog paraudes pilvukas, kaip kokia alergija butu unsure.gif , jau baisu daros, kremas nuo striju nepadeda, tai dabar bandysiu ramunelem patept
Ingredd
Man buvo koki gal 6 men apemes vos ne viso kuno niezulys, ypac krutine, rankas pilva, bet po poros savaiciu savaime praejo, o siaip dazniausiai paniezti pilvuka, bet tai manau normalu
irmukas28
Sveikutes mamytes nestuke.gif .Man tai pat niesti pilveli ir krutine,bet as kiekviena diena pasitepu kremu tai kartais nieko buna.Sako cia del to, kad oda tempiasi. g.gif
RVJ
O man alerginę reakciją - pilvo niežulys, buvo sukėlęs Avon kremas nuo strijų. Tiko tik Pregnacare kremas nuo strijų, kurio sudėtyje yra nakvišos aliejus, natūralūs medetkos ir alijošiaus ekstraktai (ramina ir saugo besitempiančią odą), vitaminai C, E (drėkina ir saugo odą), D-pantenolis, antioksidatoriai (padeda išlaikyti sveiką odą).
ajuka
unsure.gif paskaiciau ir negalu patiket kad tas niezulys toks pavojingas. Man tai buna be proto niezti blauzdas, iki zaizdu galiu kasytis, patepus riebiu kremu aprimsta.. bet jau nemalonu ziauriai..
auksineblondine
Ir as ta cholestaze turejau, tik man jos iskart nenustate kokius 2men. Taip ir kankinausi kasydamasi, tepliodamasi viskuom doh.gif O jau 36sav istyre krauja ir buvo kazkas ten padideje 10kartu virs normos blink.gif , tai tada jau ir leliu kas diena tikrino ir po savaites krapste lauk.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.