Visose diskusijose, vienas iš stipriausiu argumentų prieš svarstomąjį vardą yra pravardžiavimo galimybė. Man pasidarė labai smalsu ar žinote tokių vardų iš kurių tiesiog neįmanoma pravardžuotis? Paplepekim
QUOTE(Mekačka @ 2007 05 03, 17:08) Sutinku Tarkim,duodami savo dukrytei varda Vilte apgalvojom ir ta dalyka,kad vaikas gali buti pravardziuojamas vilke.Bet cia,manau,nuo pacio zmogaus priklausys,kokia pravarde jam prilips arba is vis neprilips. Papildyta: O atsakant i temos klausyma ar yra toks vardas,kuriam nerastum pravardes tai manau net nemazai tokiu yra,nebent vardo trumpini pravarde vadintum.
Jei vaikai nores, visada sugebes prikabinti pravarde. Beje, jei ne prie vardo, tai prie pavardes
žinok nėra tokio vardo
Nėra tokio vardo, 100 procentų
Fantazijai ribų nėra
Ritai nera pravardes
Yra vardų iš kurių sunku padaryt pravardę (Pvz.: Paulius, na bent jau aš nesugalvoju jam pravardės
Papildyta: QUOTE(*Rita* @ 2007 05 09, 18:14) Rita suraityta
Tikrai nėra tokio vardo
pritariu, nera vardu, kuriems butu neimanoma sugalvot pravardes
QUOTE(sandddra @ 2007 05 09, 16:35) Yra vardų iš kurių sunku padaryt pravardę (Pvz.: Paulius, na bent jau aš nesugalvoju jam pravardės Mano pažįstamas Paulius, ta yra tokių, kurie jį vadina Paulyzu, Paulėnu ir t.t. Taip, kad tikrai nėra tokių vardų, prie kurių nepriklijuotum pravardės
Tikrai nėra tokio vardo, kurio kūrybinga lietuvių tauta nesugebėtų iškraipyti perdirbdama į pravardę.
Jo pritariu. Bet gal nereikia per daug del tu pravardziu galvos sukti. Aisku, baisu, kai tevai duoda vaikui toki varda, kad net pravardes nebereikia. Pavyzdziui, Spynute. Idomu, kokie idiotai taip savo dukra galejo pavadinti?
per 20 metu niekas dar agnei pravardes nesugalvojo,o jei ir kazkokiu uzuomazgu buvo tai nei viena neprilipo.ir kiek zinau agniu nei viena neturejo pravardes
manau, kad jei neprikibs prie vardo, tai vistiek ras kaip pravardziuoti
Man atrodo Agnė neturi pravardės
Tai Agnike nieko blogo...gal
Kaip jau čia kažkas minėjo, kad yra skirtumas, pravardė, kai tas vardas sutrumpinamas ar dar kas pridedama, bet jis skamba normaliai, nėra įžeidžiantis ar dar koks, o kitas reikalas,kai jis turi neigiamą atspalvį..
Kad ir tas paulius - paulėnas ar dar kaip nėra juk taip blogai kaip kokia fekalija kaip čia buvo nuskambėjus garsiai.... taip kad kiekvienam vardui galima atrasti kažką, prie ko norint, galima prikibti. o Agnė mano dukterėčia, Agnieška vadina, arba agnium, tai dar pusėtinai... Tokie vardai kaip Ieva, Rita, Rasa nu visos pravardės bus tik ieva-pieva, ir pan. nieko baisaus... Vat Astai galima nefaina sugalvoti
nesupykit, tema absurdiška.
visų pirma, vaikai išradingi -- net ir patį normaliausią įprasčiausią norėdami sudirbs. kitas dalykas -- jei norės pasierzint, tai jei ne prie vardo prikibs, tai prie pavardės, tėvų profesijos, ar asmeninių savybių. žodžiu, prie bet ko. nebus Matas-tomatas, tai vadins ilgu, storu, ryžu ar kaip tik šaus į galvą. trečia -- nuo paties žmogaus priklausys, ar jo vardą kraipys ar ne. Ypač paaugliai mėgsta kai jų vardus iškraipo -- tipo krūta kai šaukia Andrėnu, Vycka, Lince, Dovke, Pauliaška ir pan. O kiti tokius kreipinius ar pravardes labai sėkmingai ignoruoja -- ir neprilima. QUOTE(Dios @ 2007 05 11, 17:57) nesupykit, tema absurdiška. visų pirma, vaikai išradingi -- net ir patį normaliausią įprasčiausią norėdami sudirbs. kitas dalykas -- jei norės pasierzint, tai jei ne prie vardo prikibs, tai prie pavardės, tėvų profesijos, ar asmeninių savybių. žodžiu, prie bet ko. nebus Matas-tomatas, tai vadins ilgu, storu, ryžu ar kaip tik šaus į galvą. trečia -- nuo paties žmogaus priklausys, ar jo vardą kraipys ar ne. Ypač paaugliai mėgsta kai jų vardus iškraipo -- tipo krūta kai šaukia Andrėnu, Vycka, Lince, Dovke, Pauliaška ir pan. O kiti tokius kreipinius ar pravardes labai sėkmingai ignoruoja -- ir neprilima. QUOTE(Mekačka @ 2007 05 03, 16:08) QUOTE(mija.07 @ 2007 05 09, 18:09) Tai jau tikrai,vaiku fantazija beribe QUOTE(HappyAngel @ 2007 05 10, 22:38) Taip pat norejau parasyti,kad turiu drauge kuria Agnieska vadindavo
Mano vardas Edita.Nu,atrodo,ką čia sugalvosi?Tai,įsivaizduojat,ADATA pravardžiavo.Nu bet gi nebjauriai...
Tai jau tikrai,vaiku fantazija beribe
Nu ,o ka galetumete priklijuoti vardui Nikas ir vardui Keira
lietuviai tikrai priklijuotų
QUOTE(juraciux @ 2008 07 16, 08:44) Nikas plikas Keira zvaira (kirciai vaikams nulio vietoj Vaikai dar keisciau gali prigalvoti Jei ne vardui pravarde sugalvos tai pavardei QUOTE(insi @ 2008 07 15, 13:27) Nu va tik pasakiai ir priklijavo.O ne vien vaikai klijuoja,bet ir mamos
Sutinku,kad norint visiems vardams pravarde sugalvosi
Kad patys tėvai uždėję vaikui ilgesnį vardą,juo nevadina,o tiesiog sutrumpina.Kristupas-kristus,Donatas-donis ir t.t.
tokiu nera
Pagalvojus gal ir atrasčiau, bet vaikai manau vistiek savaip vertindami ims ir priklijuos kokią etiketę, kuri logiškai mąstant ir netiktų
sugalvokit negražią pravardę merginai vardu Grasilė
atgrasilė
nesąmonė,vaikai galvoja pravardes ne tam kad įskaudintų,o tam kad lengviau būtų šaukt
arba asilė
nu kažinau kokius jūs ten vaikus auklėjat kad jie taip vadina
Grasilė - Grąsė
QUOTE(TerrorisTe69 @ 2008 08 19, 01:36) nu kažinau kokius jūs ten vaikus auklėjat kad jie taip vadina Pažiūrėsiu kai tavo dukra pradės eiti į darželį arba lakstyti lauke su vaikais, pamatysi koks žodynas jos bus. Faktas, kad tu ją drausminsi, bet žodelių bus ojojoi. O jei tavo pačios vardas yra Grasilė ir komentaruose matai, kad daug kam šis vardas ne koks, nekreipk dėmesio arba jei nenori girdėti blogų komentarų nerašyk vardo. Paprasta.
Pravardes prilipina ne tik prie vardo ir pavardės, o šiaip - netgi pagal situaciją.
Neslėpsiu, esu Jurgita, aišku kaip ir visur vadindavo Jurga spurga, mokykloje - Guga( čia jau draugės vadindavo Jurgute Gugute, o vienos kelių metukų broliukas neištardavo iki galo, tad sutrumpino iki Gugos), dar vėliau Nafania,(kažkaip mus dvi drauges naminukais pravardžiavo, aš nafania , ji - Kuzia), Rokiu, nes turėjau maikutę su tokiu užrašu, anglų mokytoja yra ne kartą vadinus švento Jurgio drožtinuku. Taip kad, vardas nieko nereiškia, prikabins tų pravardžių prie bile ko. Giminaitis turi pravardę mangustas, ir vien dėl to, kad kažkur kažkada studijų laikais užsilipo ir pralindo, nei vardas nei pavardė niekuom nepanašūs. Taip kad ramiai merginos, tokių vardų nėr, nei pavardžių. kas norės, tas atras kaip pašaukt
taigi vaikai daug fantazijos turi, tai betkam gali pravarde priklijuoti
Manau, kad kiekvienas vaikas turės savo pravardę - nebūtinai pagal vardą. Jei pagal vardą neišeis, sugalvos pagal išvaizdą ar kokį kitą būdingą tam vaikui požymį.
|