As irgi manau,kad tokio vardo ner ant svieto,kurio nebut galima iskraipyt
Prie visų vardų gali prikabinti pravardę, bet ne prie kiekvieno žmogaus pravardė "prilimpa". Aš žiauriai norėjau kokios pravardės vaikystėj, paauglystėj, bet kad ir kokias mėgino prikabinti, nelipo ir tiek. O mėgino įvairūs žmonės - tiek norintys įžeisti, tiek šiaip, dėl smagumo. Tad renkant vardą neverta pradėt mąstyt, išeina iš vardo pravardė ar ne. Aišku, būna tokių vardų, kad tiesiog pats prašosi pravardės
A vat aš niekada neturėjau pravardės, susietos su mano vardu.Niekada jis nebuvo nė trumpinamas, nė ilginamas. Jau 40 metų sėkmingai jį nešioju. Tas "stebuklingas" vardas-
EDITA QUOTE(Sommerregen @ 2008 09 05, 20:46) A vat aš niekada neturėjau pravardės, susietos su mano vardu.Niekada jis nebuvo nė trumpinamas, nė ilginamas. Jau 40 metų sėkmingai jį nešioju. Tas "stebuklingas" vardas- EDITA turėjau pažįstamą Editą. jos pravardė buvo "ačkarikė" vėliau ją perkrikštijo į Šūrą taip kad ir stebuklingi vardai nuo pravardžių neapsaugo. QUOTE(Sommerregen @ 2008 09 05, 20:46) A vat aš niekada neturėjau pravardės, susietos su mano vardu.Niekada jis nebuvo nė trumpinamas, nė ilginamas. Jau 40 metų sėkmingai jį nešioju. Tas "stebuklingas" vardas- EDITA pusseserę Adyta vadindavom, pažįstamą Edcka, Ede vadina o šiaip ir nuo žmogaus daug priklauso - kelis kartus neatsilieps ne vardu šaukiamas, primins, kad jis yra Vytautas, o ne Vycka, ir viskas.
as savo vaikam daviau trumpus vardus:kuriu niekaip nesutrumpinsi,nes ir taip trumpas, o nuo pravardziu nei vienas nera apsaugotas.
O aš, kai buvau maža, tai ir darželyje, ir kieme, ir vėliau mokykloje turejau "kličkas"
As irgi sutinku kad ne vien is vardo pravarde galima sugalvot...ir is pavardes ir is isvaizdos,arba seip prilimpa koks nesamoningas zodis
Sutinku su jum merginos,visiem vardam galima sugalvot pravardes,norim mes to ar ne.Ir is kitos puses pagalvojus(aisku nesupykit ant manes)bet mes su vyru bandom isrinkt savo leliui varda,tai zinokit koki be sugalvotumem bandom ir pravarde jam sugalvot,nu kad nebutu labai jau negrazi.Manau mes visos paslapcia apie tai pamastom,pries isrinkdamos varduka.
QUOTE(mazutesaule @ 2009 01 28, 23:05) Sutinku su jum merginos,visiem vardam galima sugalvot pravardes,norim mes to ar ne.Ir is kitos puses pagalvojus(aisku nesupykit ant manes)bet mes su vyru bandom isrinkt savo leliui varda,tai zinokit koki be sugalvotumem bandom ir pravarde jam sugalvot,nu kad nebutu labai jau negrazi.Manau mes visos paslapcia apie tai pamastom,pries isrinkdamos varduka. Mieloji, vaikų fantazija beribė Va, kažkur šioj temoj skaičiau, kad pravardės nėra vardui Paulius. Mes darželyje savo Paulių labai sėkmingai Kiaulium vadinom QUOTE(sandddra @ 2007 05 09, 16:35) Yra vardų iš kurių sunku padaryt pravardę (Pvz.: Paulius, na bent jau aš nesugalvoju jam pravardės Kaulium vadindavau savo broli
na tiesa vaikai prisigalvoja visko, ir pravardes nebutinai susijusios su vardasi ar pavardem.
mes kai davem dukrai varda , bandem ir prigalvot pravardziu ,bet nepavyko
QUOTE(vaidilute-g @ 2009 03 01, 15:47) mes kai davem dukrai varda , bandem ir prigalvot pravardziu ,bet nepavyko geras vardas neturėjau niekada gyvenime jokios pravardės.... Gal sutapimas - bet jokia pravardė nelipo prie šito vardo Tesiybę pasakius - kažkada vaikystėje net pati bandžiau sau susigavot pravardę, nes visi aplinkui turėjo...bet nepavyko
Is bet kokio vardo,pavardes ar elgesio(kas ir dazniausiai),ar kt galima prisigalvoti pravardziu,kazko smaikstaus...
As pati turejau pravardziu nesusijusiu nei su vardu nei su pavarde
na as irgi manau, kad pravarde gali but ne tik is vardo bet ir is kokio bruozo, tarkim juodaplaukis daznai buna ciornas, raudonplaukis ryzas arba koks uzrasas ant rubu kam uzklius ir prilips vietoj vardo vaikui, svarbiasia jei nereguoja ir nesileidzia kazkaip vadinamas tai ir nelips jam ta pravarde
Tikrai nera tokio vardo,bet koki galima iskraipyt,netikeciausiais budais
Iš bet kokio vardo vaikai ras būdų kaip pasišaipyti, jeigu tik norės.
prikibti prie vardo, pavardės ar būdo bruožų visada galima. pvz.,
aš Beata, kai buvau darželinukė ir pradinukė labai bijojau, kad mano vardas panašus į žodį batas o va jau daugiau nei 10 metų artimi draugai mane vadina Bėta dėl vieno juokigo atsitikimo
Nuo pravardziu vardas neisgelbes. Jos arba prilips, arba kiek belipdytum - nei viena netiks.
Gal galit atspet kokie vardai situ zmoniu, nesiojanciu pravardes Akinys, Kabalda, Muse, Slyva, Skrylis, Ciklopas, Suris, Guminis, Angelas? Galeciau privardinti tiek, kad skaityti atsibos. O vardai ir pavardes ju isvis niekaip nesusije su pravarde. Taip kad renkant varda nereiktu "saugotis" galimos pravardes.
jei tik vaikai nores,bet koki varda iskraipys.
Pravarde vaikas gali gauti nuo asociijaciju su vardu, del elgesio, isvaizdos ar charakterio ypatybiu. Nuo sito niekur nepabegsi, bet duodami vaikams 'normalu' varda galime jam pravardziu dalia palengvint, as, pavyzdziui, niekada nesu turejusi pravardes, susijusios su vardu,priesingai, daug kas tik girdavo aciu mamai, kad toki isrinko. Esu ARUNE
QUOTE(Daugiaziede @ 2009 07 28, 22:30) Is bet kokio vardo,pavardes ar elgesio(kas ir dazniausiai),ar kt galima prisigalvoti pravardziu,kazko smaikstaus... As pati turejau pravardziu nesusijusiu nei su vardu nei su pavarde QUOTE(shidochika @ 2009 09 03, 11:17)
Is bet kokio vardo galima sugalvoti pravarde, esu tuo tikra. Mano vardas Aurelija, rodos su niekuo nesirimuoja, bet kai pradineje emem mokytis tikybos, mane pramine aureole
Bet turiu pripazinti, kad stengiuosi ieskoti tokiu vardu vaikams, kad vos ji isgirdus nekiltu asociaciju.
Mano vardui niekas niekada nėra sugalvojęs jokios pravardės. Nors aišku įmanoma.
o šiaip Rasa, Ūla ar panašiem vardam turbūt sunku pravardę prilipdyt.
Kaip tik geriau turet varda, prie kurio graziai kokia smaiksti pavarde limpa. As visa gyvenima buvau Jurga Spurga, todel neturejau ziauresniu pravardziu. O del spurgos - negi pyksi
QUOTE(jurgacka @ 2010 09 23, 17:23) Kaip tik geriau turet varda, prie kurio graziai kokia smaiksti pavarde limpa. As visa gyvenima buvau Jurga Spurga, todel neturejau ziauresniu pravardziu. O del spurgos - negi pyksi Bet kokiai storulei Jurgai labai nepatiktu, jei ja spurga vadintu.
Manau, tas kas nori pasisaipyti ir isjuokti, vasada ir visiems vardams ras kokia nors pravarde.
Mante,Teja,Jore,Joris,Arne,Aiste....
Aistė pasitė nusipaistė
abejoju, kad atsirastų toks vardelis
Nepravardžiuos pagal vardą, tai pripaišys pravardę pagal išvaizdą, kūno sudėjimą dar ką nors. Pačiai buvo uždėję pagal mano mėgstamus ledus
Yra tokiu pavardziu, kur paskui zmogui ir vardas nereikalingas vadina tik pavarde
Karolina.
Saule. ? QUOTE(Qwertyio @ 2010 12 12, 21:10) Karolina - barolina, dar ivairus trumpiniai Kara, Karole, Karce, paskui prieinama ligi Karkos, Karoso ir t.t. Viskas priklauso nuo fantazijos! Apskritai, manau, jei bus poreikis tai bet kuriam vardui sugalvosi koki nors juokinga atitikmeni, pravarde.
Vardo trumpinimas nera pravarde. Nes bet koki ilgesni dvije skiemenu varda galima sutrumpinti kaip nors graziai ar nelabai.
abejoju, ar nebūtų galima labai norint lipdyti pravardę prie bet kokio vardo.
manau neimanoma, tai nsupeti.
nes pravardes kuriamos ne tik is vardo, bet is pavardes, jo posakiu,budo, elgesio ir pan. |