Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vardas, kuriam nebūtų pravardės
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3
Silvy
As irgi manau,kad tokio vardo ner ant svieto,kurio nebut galima iskraipyt ax.gif Grasile irgi galima- Graska,Grasė ir nebutinai vaikai trumpina(Paulenas,Saulenas),tokiu atveju tinka ir Grasiulka unsure.gif
Aniukes mama
Prie visų vardų gali prikabinti pravardę, bet ne prie kiekvieno žmogaus pravardė "prilimpa". Aš žiauriai norėjau kokios pravardės vaikystėj, paauglystėj, bet kad ir kokias mėgino prikabinti, nelipo ir tiek. O mėgino įvairūs žmonės - tiek norintys įžeisti, tiek šiaip, dėl smagumo. Tad renkant vardą neverta pradėt mąstyt, išeina iš vardo pravardė ar ne. Aišku, būna tokių vardų, kad tiesiog pats prašosi pravardės biggrin.gif
***Žaltvykslė
A vat aš niekada neturėjau pravardės, susietos su mano vardu.Niekada jis nebuvo nė trumpinamas, nė ilginamas. Jau 40 metų sėkmingai jį nešioju. Tas "stebuklingas" vardas-
EDITA biggrin.gif
Pangasija
QUOTE(Sommerregen @ 2008 09 05, 20:46)
A vat aš niekada neturėjau pravardės, susietos su mano vardu.Niekada jis nebuvo nė trumpinamas, nė ilginamas.  Jau 40 metų sėkmingai jį nešioju. Tas "stebuklingas" vardas-
              EDITA biggrin.gif
*

turėjau pažįstamą Editą. jos pravardė buvo "ačkarikė" vėliau ją perkrikštijo į Šūrą g.gif
taip kad ir stebuklingi vardai nuo pravardžių neapsaugo.
muminukas
QUOTE(Sommerregen @ 2008 09 05, 20:46)
A vat aš niekada neturėjau pravardės, susietos su mano vardu.Niekada jis nebuvo nė trumpinamas, nė ilginamas.  Jau 40 metų sėkmingai jį nešioju. Tas "stebuklingas" vardas-
              EDITA biggrin.gif
*

pusseserę Adyta vadindavom, pažįstamą Edcka, Ede vadina tongue.gif tau tiesiog pasisekė ar kaip sakyti, kad sutikai neprasivardžiuojančius žmones smile.gif thumbup.gif
o šiaip ir nuo žmogaus daug priklauso - kelis kartus neatsilieps ne vardu šaukiamas, primins, kad jis yra Vytautas, o ne Vycka, ir viskas.
sania
as savo vaikam daviau trumpus vardus:kuriu niekaip nesutrumpinsi,nes ir taip trumpas, o nuo pravardziu nei vienas nera apsaugotas.
MaršuA
QUOTE(sania @ 2008 09 07, 16:07)
as savo vaikam daviau trumpus vardus:kuriu niekaip nesutrumpinsi,nes ir taip trumpas, o nuo pravardziu nei vienas nera apsaugotas.
*

jau tikrai drinks_cheers.gif Pravardę sugalvoti - juokų darbas, bet koks vardas tinkamas, jei tik noro yra smile.gif
TutėFrutė
O aš, kai buvau maža, tai ir darželyje, ir kieme, ir vėliau mokykloje turejau "kličkas" biggrin.gif Taigi, mano vardas - Dileta, visą gyvenimą mane vadina - Dilce, darželyje buvau - dilkė špilkė (vos ne silkė blink.gif lotuliukas.gif ), o pradinėse klasėse bernai sugalvojo: Dilke karatistė (čia nesirimuoja, bet po šiai dienai nesupratau, lyg ir nebuvau mušeika biggrin.gif ). Va tokia mano istorija smile.gif
*Pati*
drinks_cheers.gif nesvarbu koks vardas - jei reiks prie bet kurio prilipdys pravarde cool.gif
svajone*
QUOTE(Sommerregen @ 2008 09 05, 21:46)
              EDITA biggrin.gif
*

Nezinau kodel,bet mes Edita vadinom- pjafke smile.gif
Agggata
QUOTE(mano_svajone @ 2008 09 21, 01:17)
Nezinau kodel,bet mes Edita vadinom- pjafke  smile.gif
*

manau reikia trumpu isimintinu vardu, tada pravardziu nelipdo
laukianti_stebuklo:)
QUOTE(*victoria* @ 2008 08 25, 23:04)
Manau, kad kiekvienas vaikas turės savo pravardę - nebūtinai pagal vardą. Jei pagal vardą neišeis, sugalvos pagal išvaizdą ar kokį kitą būdingą tam vaikui požymį.
*

Pritariu drinks_cheers.gif
lorkiukas
As irgi sutinku kad ne vien is vardo pravarde galima sugalvot...ir is pavardes ir is isvaizdos,arba seip prilimpa koks nesamoningas zodis biggrin.gif
mazutesaule
Sutinku su jum merginos,visiem vardam galima sugalvot pravardes,norim mes to ar ne.Ir is kitos puses pagalvojus(aisku nesupykit ant manes)bet mes su vyru bandom isrinkt savo leliui varda,tai zinokit koki be sugalvotumem bandom ir pravarde jam sugalvot,nu kad nebutu labai jau negrazi.Manau mes visos paslapcia apie tai pamastom,pries isrinkdamos varduka. ax.gif mirksiukas.gif ax.gif
Jazza
QUOTE(mazutesaule @ 2009 01 28, 23:05)
Sutinku su jum merginos,visiem vardam galima sugalvot pravardes,norim mes to ar ne.Ir is kitos puses pagalvojus(aisku nesupykit ant manes)bet mes su vyru bandom isrinkt savo leliui varda,tai zinokit koki be sugalvotumem bandom ir pravarde jam sugalvot,nu kad nebutu labai jau negrazi.Manau mes visos paslapcia apie tai pamastom,pries isrinkdamos varduka. ax.gif  mirksiukas.gif  ax.gif
*

Mieloji, vaikų fantazija beribė bigsmile.gif Ką jie sugalvos, Jūs su vyru niekad neišmąstysit irnesakyk.gif
Va, kažkur šioj temoj skaičiau, kad pravardės nėra vardui Paulius. Mes darželyje savo Paulių labai sėkmingai Kiaulium vadinom blush2.gif
biti atskrend
QUOTE(sandddra @ 2007 05 09, 16:35)
Yra vardų iš kurių sunku padaryt pravardę (Pvz.: Paulius, na bent jau aš nesugalvoju jam pravardės  biggrin.gif )

Kaulium vadindavau savo broli blush2.gif o jis mane zirafa, nors su vardu visai nesisieja biggrin.gif
lindra123
na tiesa vaikai prisigalvoja visko, ir pravardes nebutinai susijusios su vardasi ar pavardem.
vaidilute-g
mes kai davem dukrai varda , bandem ir prigalvot pravardziu ,bet nepavyko bigsmile.gif tad mergaite ir liko Deima cool.gif
Arvena
QUOTE(vaidilute-g @ 2009 03 01, 15:47)
mes kai davem dukrai varda , bandem ir prigalvot pravardziu ,bet nepavyko  bigsmile.gif tad mergaite ir liko Deima  cool.gif
*

geras vardas lotuliukas.gif blush2.gif (mano)
neturėjau niekada gyvenime jokios pravardės.... Gal sutapimas - bet jokia pravardė nelipo prie šito vardo thumbup.gif
Tesiybę pasakius - kažkada vaikystėje net pati bandžiau sau susigavot pravardę, nes visi aplinkui turėjo...bet nepavyko
muminukas
QUOTE(mano_svajone @ 2008 09 21, 00:17)
Nezinau kodel,bet mes Edita vadinom- pjafke  smile.gif
*

manau, pirmas ją taip pavadinęs kažką buvo girdėjęs apie dainininkes Editą Piaf arba Editą Pjechą smile.gif

user posted image
user posted image
Fairyland
QUOTE(Jazza @ 2009 01 30, 14:40)
Mieloji, vaikų fantazija beribė  bigsmile.gif Ką jie sugalvos, Jūs su vyru niekad neišmąstysit irnesakyk.gif
Va, kažkur šioj temoj skaičiau, kad pravardės nėra vardui Paulius. Mes darželyje savo Paulių labai sėkmingai Kiaulium vadinom  blush2.gif
*

drinks_cheers.gif
Honora
QUOTE(sandddra @ 2007 05 09, 19:35)
Yra vardų iš kurių sunku padaryt pravardę (Pvz.: Paulius, na bent jau aš nesugalvoju jam pravardės  biggrin.gif ), o šiaip tai kiekvienam žmogui pravardę galima prilipdyt...Nebūtinai iš vardo, galima iš pavardės, charakterio ir t.t.
Papildyta:
Rita suraityta tongue.gif lotuliukas.gif ...
*

Paulius Makaulius biggrin.gif
Daugiaziede
Is bet kokio vardo,pavardes ar elgesio(kas ir dazniausiai),ar kt galima prisigalvoti pravardziu,kazko smaikstaus...
As pati turejau pravardziu nesusijusiu nei su vardu nei su pavarde biggrin.gif
AiNi
QUOTE(Honora @ 2009 07 28, 15:30)
Paulius Makaulius  biggrin.gif
*

Aš maža savo pusbrolį taip šaukdavau lotuliukas.gif lotuliukas.gif
*AJR*
na as irgi manau, kad pravarde gali but ne tik is vardo bet ir is kokio bruozo, tarkim juodaplaukis daznai buna ciornas, raudonplaukis ryzas arba koks uzrasas ant rubu kam uzklius ir prilips vietoj vardo vaikui, svarbiasia jei nereguoja ir nesileidzia kazkaip vadinamas tai ir nelips jam ta pravarde rolleyes.gif
shidochika
Tikrai nera tokio vardo,bet koki galima iskraipyt,netikeciausiais budais
gintute3
Iš bet kokio vardo vaikai ras būdų kaip pasišaipyti, jeigu tik norės.
Owlet
prikibti prie vardo, pavardės ar būdo bruožų visada galima. pvz.,
aš Beata, kai buvau darželinukė ir pradinukė labai bijojau, kad mano vardas panašus į žodį batas lotuliukas.gif ir bijojau, kad mane taip pravardžiuos, aišku niekam nė mintis tokia neatėjo.
o va jau daugiau nei 10 metų artimi draugai mane vadina Bėta dėl vieno juokigo atsitikimo 4u.gif bet aš nepykstu, man net patinka tongue.gif
angelu kalva
Nuo pravardziu vardas neisgelbes. Jos arba prilips, arba kiek belipdytum - nei viena netiks.

Gal galit atspet kokie vardai situ zmoniu, nesiojanciu pravardes Akinys, Kabalda, Muse, Slyva, Skrylis, Ciklopas, Suris, Guminis, Angelas? Galeciau privardinti tiek, kad skaityti atsibos. O vardai ir pavardes ju isvis niekaip nesusije su pravarde.

Taip kad renkant varda nereiktu "saugotis" galimos pravardes.
Mamyte.Linute
jei tik vaikai nores,bet koki varda iskraipys. biggrin.gif
aroonele
Pravarde vaikas gali gauti nuo asociijaciju su vardu, del elgesio, isvaizdos ar charakterio ypatybiu. Nuo sito niekur nepabegsi, bet duodami vaikams 'normalu' varda galime jam pravardziu dalia palengvint, as, pavyzdziui, niekada nesu turejusi pravardes, susijusios su vardu,priesingai, daug kas tik girdavo aciu mamai, kad toki isrinko. Esu ARUNE ax.gif
.Serena.
QUOTE(Daugiaziede @ 2009 07 28, 22:30)
Is bet kokio vardo,pavardes ar elgesio(kas ir dazniausiai),ar kt galima prisigalvoti pravardziu,kazko smaikstaus...
As pati turejau pravardziu nesusijusiu nei su vardu nei su pavarde  biggrin.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(shidochika @ 2009 09 03, 11:17)
Tikrai nera tokio vardo,bet koki galima iskraipyt,netikeciausiais budais
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Ruby Tuesday
Is bet kokio vardo galima sugalvoti pravarde, esu tuo tikra. Mano vardas Aurelija, rodos su niekuo nesirimuoja, bet kai pradineje emem mokytis tikybos, mane pramine aureole biggrin.gif

Bet turiu pripazinti, kad stengiuosi ieskoti tokiu vardu vaikams, kad vos ji isgirdus nekiltu asociaciju.
Taškė.
Mano vardui niekas niekada nėra sugalvojęs jokios pravardės. Nors aišku įmanoma. ax.gif
o šiaip Rasa, Ūla ar panašiem vardam turbūt sunku pravardę prilipdyt.
Laisvė
QUOTE(Taškė. @ 2010 09 11, 22:14)
o šiaip Rasa, Ūla ar panašiem vardam turbūt sunku pravardę prilipdyt.
*

Rasa basa bulves kasa mirksiukas.gif
jurgacka
Kaip tik geriau turet varda, prie kurio graziai kokia smaiksti pavarde limpa. As visa gyvenima buvau Jurga Spurga, todel neturejau ziauresniu pravardziu. O del spurgos - negi pyksi smile.gif. Ne mano gi bedos, kad tevai toki varda dave biggrin.gif
Ruby Tuesday
QUOTE(jurgacka @ 2010 09 23, 17:23)
Kaip tik geriau turet varda, prie kurio graziai kokia smaiksti pavarde limpa. As visa gyvenima buvau Jurga Spurga, todel neturejau ziauresniu pravardziu. O del spurgos - negi pyksi smile.gif. Ne mano gi bedos, kad tevai toki varda dave biggrin.gif
*

Bet kokiai storulei Jurgai labai nepatiktu, jei ja spurga vadintu.
Tekantisaule
Manau, tas kas nori pasisaipyti ir isjuokti, vasada ir visiems vardams ras kokia nors pravarde. g.gif
*Jolančikė*
Mante,Teja,Jore,Joris,Arne,Aiste....
nesekme
QUOTE(Chanson @ 2007 05 09, 19:14)
Ritai nera pravardes biggrin.gif (Margarita nesiskaito tongue.gif )
*

Rita pita karabita is kiausinio issirita lotuliukas.gif
ichoo
Aistė pasitė nusipaistė blush2.gif
smalsiuke333
abejoju, kad atsirastų toks vardelis g.gif
ledoksne
Nepravardžiuos pagal vardą, tai pripaišys pravardę pagal išvaizdą, kūno sudėjimą dar ką nors. Pačiai buvo uždėję pagal mano mėgstamus ledus bigsmile.gif bet gerai pataikė, iki šiol juos mėgstu tongue.gif
vivo
QUOTE(ledoksne @ 2010 12 04, 20:05)
Nepravardžiuos pagal vardą, tai pripaišys pravardę pagal išvaizdą, kūno sudėjimą
*

arba pagal pavarde, juk koki varda beparinksi, jei pavarde baisi tai vaiko nuo pravardziavimo neisgelbesi
Dzenete
Yra tokiu pavardziu, kur paskui zmogui ir vardas nereikalingas vadina tik pavarde biggrin.gif
Qwertyio
Karolina.
Saule.
?
Black_white
QUOTE(Qwertyio @ 2010 12 12, 21:10)
Karolina.
Saule.
?
*

Karolina - barolina, dar ivairus trumpiniai Kara, Karole, Karce, paskui prieinama ligi Karkos, Karoso ir t.t. Viskas priklauso nuo fantazijos! Apskritai, manau, jei bus poreikis tai bet kuriam vardui sugalvosi koki nors juokinga atitikmeni, pravarde.
Qwertyio
Vardo trumpinimas nera pravarde. Nes bet koki ilgesni dvije skiemenu varda galima sutrumpinti kaip nors graziai ar nelabai.
vaitoška
abejoju, ar nebūtų galima labai norint lipdyti pravardę prie bet kokio vardo.
Maia
manau neimanoma, tai nsupeti.
nes pravardes kuriamos ne tik is vardo, bet is pavardes, jo posakiu,budo, elgesio ir pan.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.