Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vardas, kuriam nebūtų pravardės
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3
FataMorgana
Visose diskusijose, vienas iš stipriausiu argumentų prieš svarstomąjį vardą yra pravardžiavimo galimybė. Man pasidarė labai smalsu ar žinote tokių vardų iš kurių tiesiog neįmanoma pravardžuotis? Paplepekim rolleyes.gif
Meka Pinavija
rolleyes.gif Man atrodo, jeigu yra noro, tai kiekvienam vardui galima sugalvoti pravardę
vyšniux
QUOTE(Mekačka @ 2007 05 03, 17:08)
rolleyes.gif Man atrodo, jeigu yra noro, tai kiekvienam vardui galima sugalvoti pravardę
*

Sutinku drinks_cheers.gif .Tik yra vardu is kuriu gali iseiti izeidziancios pravardes.
Tarkim,duodami savo dukrytei varda Vilte apgalvojom ir ta dalyka,kad vaikas gali buti pravardziuojamas vilke.Bet cia,manau,nuo pacio zmogaus priklausys,kokia pravarde jam prilips arba is vis neprilips.
Papildyta:
O atsakant i temos klausyma ar yra toks vardas,kuriam nerastum pravardes tai manau net nemazai tokiu yra,nebent vardo trumpini pravarde vadintum.
Fire
Jei vaikai nores, visada sugebes prikabinti pravarde. Beje, jei ne prie vardo, tai prie pavardes mirksiukas.gif
Ramunita
žinok nėra tokio vardo ax.gif sugalvoja vaikai tas pravardes,kad suaugusiems net galvon neateitų biggrin.gif
Niutsi
Nėra tokio vardo, 100 procentų mirksiukas.gif lotuliukas.gif Nes vaikai, jei norės kitą vaiką pravardžioti, sugalvos ir neegzistuojantį žodį, kuris gali smarkiai "prilipti" ir nemotais, kad tas žodis nieko nereiškia - sugalvos ir reikšmę smile.gif Taigi, nei vienas vardas neapsaugotas nuo pravardės štampo... cool.gif
Polė
Fantazijai ribų nėra irnesakyk.gif Grįžo anądien sūnus iš kiemo ir skundžiasi, kad vaikai jį šiandien arkliu, agurku vadino, klausiu kodėl, sako, todėl,kad mano vardas iš A raidės unsure.gif . Taip,kad čia galvok negalvojęs, tos pravardės kartais gimsta tiesiog iš niekur schmoll.gif
Chanson
Ritai nera pravardes biggrin.gif (Margarita nesiskaito tongue.gif )
sandddra
Yra vardų iš kurių sunku padaryt pravardę (Pvz.: Paulius, na bent jau aš nesugalvoju jam pravardės biggrin.gif ), o šiaip tai kiekvienam žmogui pravardę galima prilipdyt...Nebūtinai iš vardo, galima iš pavardės, charakterio ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(*Rita* @ 2007 05 09, 18:14)
*

Rita suraityta tongue.gif lotuliukas.gif ...
Isila
Tikrai nėra tokio vardo schmoll.gif
mija.07
pritariu, nera vardu, kuriems butu neimanoma sugalvot pravardes drinks_cheers.gif , ypac su vaiku fantazija tongue.gif
Martyna
QUOTE(*Rita* @ 2007 05 09, 18:14)
*

Oj tikrai yra biggrin.gif Darželyje vaikai Ritą burita vadino lotuliukas.gif
yalissa
QUOTE(sandddra @ 2007 05 09, 16:35)
Yra vardų iš kurių sunku padaryt pravardę (Pvz.: Paulius, na bent jau aš nesugalvoju jam pravardės  biggrin.gif ), o šiaip tai kiekvienam žmogui pravardę galima prilipdyt...Nebūtinai iš vardo, galima iš pavardės, charakterio ir t.t.

*

Mano pažįstamas Paulius, ta yra tokių, kurie jį vadina Paulyzu, Paulėnu ir t.t. tongue.gif

Taip, kad tikrai nėra tokių vardų, prie kurių nepriklijuotum pravardės biggrin.gif
Ožiaragė
Tikrai nėra tokio vardo, kurio kūrybinga lietuvių tauta nesugebėtų iškraipyti perdirbdama į pravardę.
Tanga
Jo pritariu. Bet gal nereikia per daug del tu pravardziu galvos sukti. Aisku, baisu, kai tevai duoda vaikui toki varda, kad net pravardes nebereikia. Pavyzdziui, Spynute. Idomu, kokie idiotai taip savo dukra galejo pavadinti?
SkyLy
per 20 metu niekas dar agnei pravardes nesugalvojo,o jei ir kazkokiu uzuomazgu buvo tai nei viena neprilipo.ir kiek zinau agniu nei viena neturejo pravardes ax.gif
Giedradiena
manau, kad jei neprikibs prie vardo, tai vistiek ras kaip pravardziuoti schmoll.gif
Paloma:)
Man atrodo Agnė neturi pravardės 4u.gif
Amaya
QUOTE(Paloma:) @ 2007 05 10, 17:07)
Man atrodo Agnė neturi pravardės  4u.gif
*

Aš žinau Agnę, kurią visi Agnike vadina biggrin.gif
Paloma:)
Tai Agnike nieko blogo...gal unsure.gif
Amaya
QUOTE(Paloma:) @ 2007 05 10, 18:07)
Tai Agnike nieko blogo...gal  unsure.gif
*

Jinai tai nieko prieš yra, kad ją taip vadina...
Mano vardą irgi beveik taip pat eina iškraipyt, kažkada viena klasiokė taip kreipėsi ir nepasakyčiau, kad man tai patiko g.gif biggrin.gif
HappyAngel
QUOTE(Paloma:) @ 2007 05 10, 16:07)
Man atrodo Agnė neturi pravardės  4u.gif
*

Pažinojau vaikystėj Agnę, kuri buvo vadinama Agnieška- Pieška. Nelabai kas.
grange
Kaip jau čia kažkas minėjo, kad yra skirtumas, pravardė, kai tas vardas sutrumpinamas ar dar kas pridedama, bet jis skamba normaliai, nėra įžeidžiantis ar dar koks, o kitas reikalas,kai jis turi neigiamą atspalvį..

Kad ir tas paulius - paulėnas ar dar kaip nėra juk taip blogai kaip kokia fekalija kaip čia buvo nuskambėjus garsiai....

taip kad kiekvienam vardui galima atrasti kažką, prie ko norint, galima prikibti. o Agnė mano dukterėčia, Agnieška vadina, arba agnium, tai dar pusėtinai...

Tokie vardai kaip Ieva, Rita, Rasa nu visos pravardės bus tik ieva-pieva, ir pan. nieko baisaus... Vat Astai galima nefaina sugalvoti unsure.gif bent jau pas mus tai taip bernai pravardžiuodavo unsure.gif
Pangasija
nesupykit, tema absurdiška.
visų pirma, vaikai išradingi -- net ir patį normaliausią įprasčiausią norėdami sudirbs.
kitas dalykas -- jei norės pasierzint, tai jei ne prie vardo prikibs, tai prie pavardės, tėvų profesijos, ar asmeninių savybių. žodžiu, prie bet ko. nebus Matas-tomatas, tai vadins ilgu, storu, ryžu ar kaip tik šaus į galvą.
trečia -- nuo paties žmogaus priklausys, ar jo vardą kraipys ar ne. Ypač paaugliai mėgsta kai jų vardus iškraipo -- tipo krūta kai šaukia Andrėnu, Vycka, Lince, Dovke, Pauliaška ir pan. O kiti tokius kreipinius ar pravardes labai sėkmingai ignoruoja -- ir neprilima.
-rasa-
QUOTE(Dios @ 2007 05 11, 17:57)
nesupykit, tema absurdiška.
visų pirma, vaikai išradingi -- net ir patį normaliausią įprasčiausią norėdami sudirbs.
kitas dalykas -- jei norės pasierzint, tai jei ne prie vardo prikibs, tai prie pavardės, tėvų profesijos, ar asmeninių savybių. žodžiu, prie bet ko. nebus Matas-tomatas, tai vadins ilgu, storu, ryžu ar kaip tik šaus į galvą.
trečia -- nuo paties žmogaus priklausys, ar jo vardą kraipys ar ne. Ypač paaugliai mėgsta kai jų vardus iškraipo -- tipo krūta kai šaukia Andrėnu, Vycka, Lince, Dovke, Pauliaška ir pan. O kiti tokius kreipinius ar pravardes labai sėkmingai ignoruoja -- ir neprilima.
*

drinks_cheers.gif
mambu
QUOTE(Mekačka @ 2007 05 03, 16:08)
*

drinks_cheers.gif

QUOTE(mija.07 @ 2007 05 09, 18:09)
pritariu, nera vardu, kuriems butu neimanoma sugalvot pravardes drinks_cheers.gif , ypac su vaiku fantazija  tongue.gif
*

Tai jau tikrai,vaiku fantazija beribe biggrin.gif

QUOTE(HappyAngel @ 2007 05 10, 22:38)
Pažinojau vaikystėj Agnę, kuri buvo vadinama Agnieška- Pieška. Nelabai kas.
*

Taip pat norejau parasyti,kad turiu drauge kuria Agnieska vadindavo 4u.gif
***Žaltvykslė
Mano vardas Edita.Nu,atrodo,ką čia sugalvosi?Tai,įsivaizduojat,ADATA pravardžiavo.Nu bet gi nebjauriai...
Super :)
QUOTE(Renatita @ 2007 05 09, 21:02)
Mano pažįstamas Paulius, ta yra tokių, kurie jį vadina Paulyzu, Paulėnu ir t.t.  tongue.gif

Taip, kad tikrai nėra tokių vardų, prie kurių nepriklijuotum pravardės  biggrin.gif
*

Įdomu... g.gif Kaip negali buti pavardės? Neįmanoma. schmoll.gif
laumir
Tai jau tikrai,vaiku fantazija beribe biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
nestle
Nu ,o ka galetumete priklijuoti vardui Nikas ir vardui Keira g.gif ?
insi
lietuviai tikrai priklijuotų irnesakyk.gif
juraciux
QUOTE(nestle @ 2008 07 15, 12:14)
Nu ,o ka galetumete priklijuoti vardui Nikas ir vardui Keira g.gif ?
*

Nikas plikas
Keira zvaira (kirciai vaikams nulio vietoj doh.gif )
doh.gif
Vaikai dar keisciau gali prigalvoti doh.gif
Jei ne vardui pravarde sugalvos tai pavardei doh.gif
nestle
QUOTE(juraciux @ 2008 07 16, 08:44)
Nikas plikas
Keira zvaira (kirciai vaikams nulio vietoj doh.gif )
doh.gif
Vaikai dar keisciau gali prigalvoti doh.gif
Jei ne vardui pravarde sugalvos tai pavardei doh.gif
*

QUOTE(insi @ 2008 07 15, 13:27)
lietuviai tikrai priklijuotų irnesakyk.gif
*

Nu va tik pasakiai ir priklijavo.O ne vien vaikai klijuoja,bet ir mamos lotuliukas.gif .Bet jus man pasakykite-kas per malonumas lietuviu krate iskraipyti vardus g.gif ?? Esu pabuvojus keliose salyse ir tokio dalyko ner schmoll.gif .
Lahja
Sutinku,kad norint visiems vardams pravarde sugalvosi
Laisvė
QUOTE(Dios @ 2007 05 11, 17:57)
*

Jei vaikai nesugebės, tėvai jiems padės mirksiukas.gif
BIELĖ
Kad patys tėvai uždėję vaikui ilgesnį vardą,juo nevadina,o tiesiog sutrumpina.Kristupas-kristus,Donatas-donis ir t.t. schmoll.gif Tai ko norėt iš vaikų.
w.o.w.
tokiu nera smile.gif
Šelmė
Pagalvojus gal ir atrasčiau, bet vaikai manau vistiek savaip vertindami ims ir priklijuos kokią etiketę, kuri logiškai mąstant ir netiktų doh.gif
TerrorisTe69
sugalvokit negražią pravardę merginai vardu Grasilė didis.gif dirol.gif
l'eau
atgrasilė cool.gif
TerrorisTe69
nesąmonė,vaikai galvoja pravardes ne tam kad įskaudintų,o tam kad lengviau būtų šaukt smile.gif atgrasilė per ilgas smile.gif
Lars
QUOTE(TerrorisTe69 @ 2008 08 18, 15:44)
sugalvokit negražią pravardę merginai vardu Grasilė  didis.gif  dirol.gif
*

Durnyle tai tikrai. Galiu garantuot. Ir dar nu labai negražiai bet paklausiua ką tik vieno aštuonmečio tai jis sako - debile. Nu sorry...
l'eau
arba asilė
TerrorisTe69
nu kažinau kokius jūs ten vaikus auklėjat kad jie taip vadina blink.gif aš turėjau omenyje,kad iš vardo niekaip neišsikraipo, pvz Jovita-Jofka, Jolita-Jolka, Lina-Linka, Evaldas -Efka ir etc. šiuo atveju Grasilė tai tikrai nesitrumpina negražiai. o kad kažkas vadins debile ar asilė... doh.gif nu bet aišku visokių tėvų yra ir visaip vaikus auklėja rolleyes.gif
pegasa
Grasilė - Grąsė blush2.gif
l'eau
QUOTE(TerrorisTe69 @ 2008 08 19, 01:36)
nu bet aišku visokių tėvų yra ir visaip vaikus auklėja  rolleyes.gif
*

tikrai ne nuo to priklauso. jei vardas baisus - ir vienuolių auginti vaikai jį iškraipys, be to net puikiausiai išauklėti vaikai ne vieni pasaulyje gyvena o ir su kitais bendrauja rolleyes.gif
Lars
QUOTE(TerrorisTe69 @ 2008 08 19, 01:36)
nu kažinau kokius jūs ten vaikus auklėjat kad jie taip vadina blink.gif  aš turėjau omenyje,kad iš vardo niekaip neišsikraipo, pvz Jovita-Jofka, Jolita-Jolka, Lina-Linka, Evaldas -Efka ir etc. šiuo atveju Grasilė tai tikrai nesitrumpina negražiai. o kad kažkas vadins debile ar asilė... doh.gif  nu bet aišku visokių tėvų yra ir visaip vaikus auklėja  rolleyes.gif
*

Pažiūrėsiu kai tavo dukra pradės eiti į darželį arba lakstyti lauke su vaikais, pamatysi koks žodynas jos bus. Faktas, kad tu ją drausminsi, bet žodelių bus ojojoi. O jei tavo pačios vardas yra Grasilė ir komentaruose matai, kad daug kam šis vardas ne koks, nekreipk dėmesio arba jei nenori girdėti blogų komentarų nerašyk vardo. Paprasta.
Flirta
Pravardes prilipina ne tik prie vardo ir pavardės, o šiaip - netgi pagal situaciją.

Neslėpsiu, esu Jurgita, aišku kaip ir visur vadindavo Jurga spurga, mokykloje - Guga( čia jau draugės vadindavo Jurgute Gugute, o vienos kelių metukų broliukas neištardavo iki galo, tad sutrumpino iki Gugos), dar vėliau Nafania,(kažkaip mus dvi drauges naminukais pravardžiavo, aš nafania , ji - Kuzia), Rokiu, nes turėjau maikutę su tokiu užrašu, anglų mokytoja yra ne kartą vadinus švento Jurgio drožtinuku.
Taip kad, vardas nieko nereiškia, prikabins tų pravardžių prie bile ko.

Giminaitis turi pravardę mangustas, ir vien dėl to, kad kažkur kažkada studijų laikais užsilipo ir pralindo, nei vardas nei pavardė niekuom nepanašūs.

Taip kad ramiai merginos, tokių vardų nėr, nei pavardžių. kas norės, tas atras kaip pašaukt 4u.gif
Gita_jj
taigi vaikai daug fantazijos turi, tai betkam gali pravarde priklijuoti
*victoria*
Manau, kad kiekvienas vaikas turės savo pravardę - nebūtinai pagal vardą. Jei pagal vardą neišeis, sugalvos pagal išvaizdą ar kokį kitą būdingą tam vaikui požymį.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.