gal kas esate susidūrę su tokia problema - vandens skaitliukas prasukdamas skaičiuka užstrigo, kurį laiką to nesupratau, skaičius matydavau blogai, nes net keli stovi "ant pusiukės" ir sumokedavau, koks man ten pasirodydavo skaičius. kai pagaliau susipratau, kad jis užstrigęs(anksčiau gyvenau bendrabutį ir su skaitliukais susidūrus nebuvau..), esu jau sumokėju skelis kubus į priekį. nzn, ką daryti ir į ka kreiptis ir kuo tai baigsis....
Nepergyvenk niekuom tai nesibaigs. Paskambink nama administruojanciai firmai ar butu ukiui (zodziu kas ta nama priziuri) ir pasakyk kad sugedo vandens skaitiklis, anksciau nepastebejei nes mokedavai tiesiog pridejusi keleta kubu, o ne pagal parodymus (taip daug kas daro). Atvaziuos, sustatys akta (nes taip priklauso) ir pakeis. Jei neklystu tau del karsto vandens skaitiklio atvaziuoja is silumos tinklu, o del salto nesu garantuota.
Mano tėvas kai pamatė, kad užstrigo skaitliukas padaužė jį. Nu ir pradėjo suktis vėl  . Po to susigriebė - nu blemba, prieš tai nors nusimaudes lyšną kartą būčiau  ...
Manau, kad, jei sutarti su vandens tiekimo imone esi sudariusi pati, tai turetum jiems pranesti. Tuomet jie uzfiksuoja dabartinius parodymus, jei patys nekeicia skaitikliu, tai nurodo kokia imone tai atlieka. Tam skaitikliui reikes atlikti metrologine patikra (istirti ar jis dar geras, o jei neveikia, tai nuo ko neveikia).
Butinai,greitai skambink O po to- bus ju problemos,o ne tavo Uzsirasyk dabartinius duomenys
aciu visoms, idomu, kiek kainuos tas tvarkymas o patrankyti ir as bandziau, neveikia...dar kazkas patarinejo, kad atsukti vandeni visa srove vonioje ir virtuveje ir prasisuks, bet neisdege, jis tik "kakšsi" ir neprasisuka... surasys akta..??? tai ir bausti gal nores????
Žilvinė
2005 01 05, 11:11
turejau is as ta beda. nesisuko. tai bandziau padauzyti - nepadejo. bet!...... kai padauze vyras - is karto atsikiso. pasirodo per silpnai dauziau!
bet bijau, kad kai patrankys vyras, skaitliuko stikliuko gali ir nebelikti... o ka tada reikes daryti ???
Trankyk ne per skaitliuka o per salia esanti vamzdi .
Labutis Pas mane panasi situacija Nusipirkau as butuka neseniai ir tik pries menesi pastebejau, kad mano salto vandens skaitliukas kazkoks keistas Jo keistumas pasireiskia: tai sukasi, tai nesisuka  Magneta aiskiai senieji savininkai naudojo ir sugadino Tai as kreipiausi i "Vilniaus vandenis", Dominikonu 11 ir papasakojau situacija. Kelis kartus man buvo pazadeta, kad atvaziuos pataisyti, bet taip ir laukiu, uzsiverte jie darbais  Bet va susitariau, kad kita savaite tai tikrai atvaziuos Skaitliuko pakeitimas yra nemokamas, nes jei patys yra suinteresuoti, kad parodymai butu tikslus ir tu moketum  O jei noretum ne keisti, o taisyti, tai kainuotu mazdaug apie 50LTL gal daugiau (cia tokiam atvejui, jei tau atrodo, kad jis suka per daug). Bet tai galioja tik salto vandens skaitliukams Del karsto vandens skaitliuko manua reiketu i "Vilniaus energija" kreiptis O del problemu, tai nepergyvenk  Kreipkis i reikalinga vieta, o po to lauk, toliau jau ne tavo rupestis
Sveikos, pas mus buvo ta pati problema, tai kaip išsiaiškinau - svarbiausia, kad tą gedimą Vilniaus vandenys užregistruotų. Tada, jei koks tikrintojas užeis - gali būti rami, neuždės jokios baudos. Kaip tik neseniai pas mus keitė senas plombas naujomis, tai taip ir papasakojo. O užsikimšimas dažnai būna dėl prastai išvalyto vandens: papuola koks šapelis į skaitiklį, ir užstrigdo. Tai mums Vilniaus vandenų atstovas tik nuimdavo plombą, o vyras pats išvalydavo skaitiklį. Paskui vėl ateidavo dėdulė tos plombos uždėti.
na man tai pasiūlė su kuo nors stipriai per vamzdį netoli skaitiklio padaižyti ir visi nešvarumai turi išsijudinti padėjo
Velaura
2005 03 20, 20:36
Turejom ir mes panasia problema. Sustojes buvo karsto vandens skaitiklis. Kadangi bute du karsto vandens skaitikliai ir knygeleje rasome suma parodymu, tai isviso nezinia kada tas skaitiklis sustojo  Aisku kol prisiruosem kazka daryti, t.y. isikviesti atitinkama tarnyba is silumos tinklu, dar kokie trys menesiai praejo. Atejo, nueme plombas, sustate akta. Pasiklausinejau kokias sankcijas taiko. Sake jokiu netaiko jei skaitiklis nera mechaniskai pazeistas (tipo pragreztas ar dar kaip nors). Tada atejo santechnikai kazkokie , dauze dauze ta skaitikli, nieko nepasitaise situacija, todel nueme kazkaip praplove ir pradejo suktis  Uz tai paeme 25 lt. Jei butu reikeje keisti, supratau kad tektu moketi uz nauja skaitikli. tai va.
Merlote
2005 03 21, 14:18
QUOTE(Velaura @ 2005 03 20, 20:37) Turejom ir mes panasia problema. Sustojes buvo karsto vandens skaitiklis. Kadangi bute du karsto vandens skaitikliai ir knygeleje rasome suma parodymu, tai isviso nezinia kada tas skaitiklis sustojo  Aisku kol prisiruosem kazka daryti, t.y. isikviesti atitinkama tarnyba is silumos tinklu, dar kokie trys menesiai praejo. Atejo, nueme plombas, sustate akta. Pasiklausinejau kokias sankcijas taiko. Sake jokiu netaiko jei skaitiklis nera mechaniskai pazeistas (tipo pragreztas ar dar kaip nors). Tada atejo santechnikai kazkokie , dauze dauze ta skaitikli, nieko nepasitaise situacija, todel nueme kazkaip praplove ir pradejo suktis  Uz tai paeme 25 lt. Jei butu reikeje keisti, supratau kad tektu moketi uz nauja skaitikli. tai va.  Labas, o kas jeigu pas mus uzstriges karstovandens ir mes dar nieko nepranesem?  na, net nezinom kada jis sustojo, nes pliusuojam parodymus vonios ir virtuves. vis neprisiruosiam paskambinti, nors ir negrazu taip. bet jeigu ateitu patikrinti, tai ar nubaustu? juk gi galejom net to nepastebeti?
Niu va  Atvaziavo pas mane "Vilniaus vandenys" ir pakeite skaitliuka Sako, kad uzsikimses buvo tikriausiai, nors as sventai tikiu, kad cia nuo magneto, kuri naudojo buve savininkai Pakiete nemokamai ta skaitliuka, nes mate, kad tikrai nesisuka Ir man dabar ramu ramu, niekas prie manes neprisikabins
QUOTE(Merlote @ 2005 03 21, 15:18) Labas, o kas jeigu pas mus uzstriges karstovandens ir mes dar nieko nepranesem?  na, net nezinom kada jis sustojo, nes pliusuojam parodymus vonios ir virtuves. vis neprisiruosiam paskambinti, nors ir negrazu taip. bet jeigu ateitu patikrinti, tai ar nubaustu? juk gi galejom net to nepastebeti? Nieko tokio patikrins surasys akta, o po to iki 7000lt baudele surasys ir viskas Geriau paciai issikviesti, tai tada kitaip ziuri. Nuplombuos, o kai santechnikai pataisys vel uzplombuos. Vilniaus energijos tel. 2667199. Sekmes
pas mane situacija buvo kitokia siek tiek - salto vandens skaitliukas vietoj iprastu 3-4 kubu prisukdavo 13-14  kuri laika tiek ir mokedavau, o paskui atejo skaitliukus tikrinti, tai brolis pastebejo,kad su juo kazkas ne taip, tada nieko nesakem, bet uz menesiuko dar (vel susimokejusi kruva pnigu uz vandeni) nulekaiu i Kauno vandenis ir pasakaiu,kad suluzo - kita diena atvaziavo, pakeite, dabar vel 3 kubai teprisuka
Azazella
2007 03 23, 13:58
Paprasyk, kad keistu, nes labai jau jie ten itarus visi, kamantineja, kiek laiko jau neveikia ir t.t.. Musu skailiukas suduzo kai ant jo spintele uzkrito, bet as tai labai nervinausi kai keisti atvaziavo, bijojau, kad nesugalvotu, jog mes tycia sugadinome.
HELP!
turiu beda, salto vandens skaitiklis nesisuka, o kviesti bijau nes kai tevas seniau keite vamzdi tai buvo blompa nueme, tai dabar nuplesta, bijau jog uzdes bauda didiziule , gal zinot ar gali uz tai nubaust? kokio dydzio bauda?
Žibuoklė
2007 08 07, 13:23
QUOTE(olajju @ 2007 08 07, 13:52) HELP! turiu beda, salto vandens skaitiklis nesisuka, o kviesti bijau nes kai tevas seniau keite vamzdi tai buvo blompa nueme, tai dabar nuplesta, bijau jog uzdes bauda didiziule , gal zinot ar gali uz tai nubaust? kokio dydzio bauda? Sveika Nebijok, skambink, pakeis skaitliukus nemokamai, baudos nebus
siandien skambinau i vilniaus vandenys, paaiskinau jiems situacioija paaiskinau jiems situacija , paklausiau ar bus bauda, tai moteris paaiskino jog kadangi pati pranesiau tai baudos nebus, bet jei ateitu kada namo patikrint ir pastebetu nulauzta plomba tai paskirtu bauda , tikioupsiu nepamelavo
vartotojas
2007 09 04, 20:14
Buvau sudauzes skaitliuka. po metu kazkaip prireike tai paskambinau pakeite, tiesa uz skaitliuka ir pakeitima teko moket, o siaip labai jie ten geranoriski, apie baudas net nekalba
Pas mus irgi buvo suduzes stikliukas ir sustojes skaitliukas. Paskambinom, atvaziavo, pakeite ir uzplombavo. Atrodo, irgi mokejom uz skaitikli.
Pas mus pries pora metu ir buvo uzstiges salto vandens skaitliukas, tai as apsiskalbiau nuo dusios ir kita diena issikvieciau santechnika, o jis tik padauze per vamzdzius ir skaitos sutvarke  Sake, kad buvo rudike pastrigusi, kuri po padauzymo atstrigo
Sveikos mamytes,gal kas girdejot ka nors apie tokius nutikimus kaip plombos pazeidimus?? Gal galit pasidalinti savo patirtimi.... ACIU ir geros dienos
Mums visai neseniai (pavasari) pakeite nemokamai.Skambinom i "Vilniaus vandenis".Na nuo miesto priklauso
Z1V1L3 atsiprasau bet nesupratau tavo komentaro tu cia apie PLOMBAS ar apie pacius SKAITLIUKUS??? ACIU
Martita
2007 09 12, 16:22
as manau, kad cia tik dziaugtis reiketu  O tiesa pasakius pas mus irgi buvo tokia problema, bet padauzius per skaitliuka pradejo veikti
 na as nesuprantu tai kam nors buvo problemu su plomba??? Auu mamytes ir tetukai tai kaip ten su tom plombom... Ar kam nors jums ar jusu pazistamiems buvo nutraukta plomba??? KOKIOS PASEKMES GALI LAUKTI?? Daugiau neturiu kur kreiptis tik i jus...
pasekmės - bauda, jei nesikreipsi, o tave "pagaus". Jei kreipsies gal ir teks keleta litukų pakloti už nauja plombą.
Aciu Yoli uz atsakyma NA tai kad uz plomba reiks sumoketi,tai nieko (tikiuosi nedaug...), o tau asmeniskai teko tai girdeti ar susidurti????
QUOTE tai kaip ten su tom plombom... Ar kam nors jums ar jusu pazistamiems buvo nutraukta plomba??? KOKIOS PASEKMES GALI LAUKTI?? Sveikute. Tereikia paskambinti į Vilniaus energiją arba Vilniaus vandenis ir pasakyti, kad netyčia nuplėšei plombą ir.. labai labai gailiesi. Ateis ir užplombuos iš naujo. Baudos neturėtų skirti. Tik sakyk, kad plombą nutraukei.. šįryt ar panašiai. Sėkmės.
QUOTE(Pieve @ 2007 09 19, 08:23) Sveikute. Tereikia paskambinti į Vilniaus energiją arba Vilniaus vandenis ir pasakyti, kad netyčia nuplėšei plombą ir.. labai labai gailiesi. Ateis ir užplombuos iš naujo. Baudos neturėtų skirti. Tik sakyk, kad plombą nutraukei.. šįryt ar panašiai. Sėkmės. Aciu uz padrasinima Na matai siaip tai ji nebuvo nutraukta  o buvo taip... Pas mus namie vonia labai mazute,o skaitliukai eina is karto po kriaukle, ir viena diena vyras apsieme dazyti vamzdzius vonioje,na o tuos vamzdzius reikejo truputi pasveisti ir pavalyti dulkes nes jie neapsaugoti nuo nieko..na jis prilindo ten prie skaitliuku ir pajudino plomba ir plomba tiesiosg pasiliko jo rankose,o toje vietoje kurioje nutruko tiesiog ji nurudijusi ar nupuvusi net nezinau.. Nu bet sokas tada buvo kai tai suzinojau galvojau kad nusisausiu, kaip baisu buvo ir dabar dar baisu... Na bet kai viskas isispres tai burinai pranesiu kaip pasibaige Bet dabar noriu isiaiskinti kokios pasekmes gali laukti.... Aciu visiems..
Pikta voverė
2007 10 12, 15:23
Mums virtuvėje užsikirto šalto vandens skaitliukas. Aš gal po kokių 3 mėn pastebėjau. Nes kai reikia įrašyti duomenis jie vis tie patys. Paskambinu į Kauno vandenis ir pasakau, kad neveika. Tai man liepia atvažiuoti pas juos ir nurašyti visus duomenis ir t.t. Dirba gal iki 16 val kasdien. Kaip susinevinau  Aš ką, iš darbo turiu išeiti, kad jiems pasakyčiau skaičiuko parodymus? Tai gal dar po 3 mėn ėmė tas skaičiukas ir atsigavo. Dar ir dabar tas pats. Nenuvažiavau pas juos. O tai seną siūlė už 48 lt. O naują pačiam reikia nusipirkti, jie neturi. Vienu žodžiu - bardakas.
Turejau ir as toki malonuma  uzstrigo skaitliukas, tik nezinau kada,nes zvilgteledavau tik i paskutini skaiciu. Paskambinau i Kauno vandenis, jie atvaziavo, pakeite skaitliuka nemokamai, nes mokam abonentini, surase akta, kad skaitliukas veike, tik uzstrigo rodmenys ir ,kad pakeite nauja skaitliuka. Saskaita uz ta menesi atejo normali, paskaiciuota tik uz sunaudotus kubus. Praejus menesiui po skaitliuko patikrinimui gaunu saskaita su staigmena  reikia sumoketi 88 Lt, tik nepaaiskinta uz ka. Ka gi skambinu i Kauno vandenis, ten pora dienu iesko kazkokiu popieriu, pagaliau randa ir aiskina,kad nuimtas skaitliukas buvo tirtas ir rasta,kad jis buvo gadinamas, todel surase akta, tik neaisku koki ir kada, nes man nieko nebuvo pranesta, as turiu tik akta , kuriame parasyta,kad skaitliukas veike. Zodziu reik vaziuot pas juos, vel atsiprasinet is darbo, o blogiausia,kad buta nuomojames ir savininkei nepasakys,kad mes tai to skaitliuko negadinom, o ka pries mus gyvene dare, tai mes nezinom  Ko gero teisybes ir nerasim, is kur as zinau,kad butent musu skaitliukas "buvo sugadintas", jie gali bet ka parasyt, po 1,5men.
Ingrila
2008 10 23, 10:09
Sveikos mamytės, sprogo pas mus vonioj vamzdzia ir skaitliukai nukrito, pranešti niekam nespėjom - ne tas galvoj, kai vanduo iki kelių. o dabar pažiūrėjau kad jie dar ir suskilę  ką dabar daryt? neipaišys kokių baudų už sugadinimą skaitliukų? gal kam teko susidurti?
Piktukė
2009 04 01, 22:10
sveikos, keliu tema i virsu su tokiu klausimu. gal zinot kiek kainuoja pastatyti vandens skaitiklius, kiek uz tai nuples vilniaus vandenys? skaitikliu perkamam bute nera, ten visi nustatyta kaina moka.
Mazgelis
2011 02 24, 11:20
QUOTE(Piktukė @ 2009 04 01, 23:10) sveikos, keliu tema i virsu su tokiu klausimu. gal zinot kiek kainuoja pastatyti vandens skaitiklius, kiek uz tai nuples vilniaus vandenys? skaitikliu perkamam bute nera, ten visi nustatyta kaina moka. mane irgi domintu kainos ir kas stato
QUOTE(Piktukė @ 2009 04 02, 00:10) sveikos, keliu tema i virsu su tokiu klausimu. gal zinot kiek kainuoja pastatyti vandens skaitiklius, kiek uz tai nuples vilniaus vandenys? skaitikliu perkamam bute nera, ten visi nustatyta kaina moka. O kiek moka? Gal pigiau iseina ir leidi kiek nori
tai cia gi labai gerai kad uzstrigo
Karšto vandens skaitiklio prijungimas man kainavo 60 Lt (skaitiklis, beje, kainavo pigiau  ) . Manau, kad ir šalto tiek pat kainuoja
taramdaram
2011 11 07, 00:46
Kai nulūžo plomba man bešvarinant vamzdžius - paskambinom ir užblombavo iš naujo. Nebaudė. Kai užsikišo skaitliukas - pravalė. Irgi nekainavo.
Nenuorama
2011 11 10, 10:27
QUOTE(taramdaram @ 2011 11 07, 01:46) Kai nulūžo plomba man bešvarinant vamzdžius - paskambinom ir užblombavo iš naujo. Nebaudė. Kai užsikišo skaitliukas - pravalė. Irgi nekainavo. Pravalė jūsų santechnikas ar iš energijos?
Cukliukas
2011 11 18, 09:12
reik ji nusukti,ipilti wc valiklio,palaikyt 15min ir praplaut,vel veiks.pas mus taip buvo.ten susikaupia akmenuku smulkiu ir kalkiu nuosedu ,todel nebeprasisuka;) tevas dar "prasuko" su oru,turejo kompresoriu,bet cia ne kiekvienuos namuos toks yra ,taigi wc valiklis geriausia iseitis
pas mus kita probema...atsikraustem i buta...visad isnaudodavom 2kubus karsto vandens, daugiausiai 3...pries gerus du menesius pakeite skaitliuka i naujaji  tai nebesuprantu, prisukam po 4-5kubus  man jau stoga rauna, kai ateina sask su sildymu...neisivaizduoju negi daugiau praustis pradejom, ar dar kazkas...
Sweiki, Gal kas gali patarti, sugedo karsto vandens skaitiklys, gal kam nors buvo atsitikus kokia pat beda? Gal zinote kur kreiptys? kokios pasekmes buna ir t.t...?
QUOTE(Liliuk @ 2012 02 21, 21:25) ZSweiki, Gal kas gali patarti, sugedo karsto vandens skaitiklys, gal kam nors buvo atsitikus kokia pat beda? Gal zinote kur kreiptys? kokios pasekmes buna ir t.t...? kreipkis ten kur moki uz vandeni? ant atnestu saskaitu turi buti parasyti kontaktai ir pan...
QUOTE(xiuke @ 2012 02 21, 21:35) kreipkis ten kur moki uz vandeni? ant atnestu saskaitu turi buti parasyti kontaktai ir pan... Kiokios pasekmes gali buti nezinot? Lb bijau milziniskos baudos?
sveikos,bedos ir pas mus su skaitliukais..pries du men.keite skaitiklius(tipo,kas 4m.taip daro)musu 3asmenu seima isleidzia 2-3kubus tiek salto,tiek karsto vandens.kai po men.atejo saskaita moket uz 5kubus, dar nieko..sumokejau.vakar nueinu nurasyt parodymu-salto 23kubai ,o karsto 6.vyras ejo i butu uki,ten pasake,kad ryt ateis tikrint skaitikliu..man idomu-kaip bus su saskaitom-ar reiks moket uz tuos nenormalius parodymus?p.stie keistu skaitliuku parodymai ne nuo 0.0 prasidejo ,o nuo 18 ir 139...ar tik senu,sugedusiu cia man nebus ikise?
QUOTE(Liliuk @ 2012 02 21, 21:45) Kiokios pasekmes gali buti nezinot? Lb bijau milziniskos baudos? nezianu senam bute esu kvietusis del plombos, kazka vyras tvarke ir uzluzo, nu nieko pasekmiu jokiu nebuvo, geriau pranesti , nei ateje patikrins ir nustatys pazeidimus, tada bauda garantuota...  su jais ten nepajuokausi... Papildyta:QUOTE(luka15 @ 2012 02 23, 13:51) sveikos,bedos ir pas mus su skaitliukais..pries du men.keite skaitiklius(tipo,kas 4m.taip daro)musu 3asmenu seima isleidzia 2-3kubus tiek salto,tiek karsto vandens.kai po men.atejo saskaita moket uz 5kubus, dar nieko..sumokejau.vakar nueinu nurasyt parodymu-salto 23kubai ,o karsto 6.vyras ejo i butu uki,ten pasake,kad ryt ateis tikrint skaitikliu..man idomu-kaip bus su saskaitom-ar reiks moket uz tuos nenormalius parodymus?p.stie keistu skaitliuku parodymai ne nuo 0.0 prasidejo ,o nuo 18 ir 139...ar tik senu,sugedusiu cia man nebus ikise? mum kai pries kelis men pakeite skaitliukus i naujus,tai viska rase nuo nulio zinok...kaip bus Jums nezinau...bet uztat naujisuka vandens belekiek  dar si men paziuresiu, jei ka skambinsiu aiskintis jiems...
|
|