Activia
2007 07 08, 18:23
Pas mus gana sudėtingai, tėtis griežtas - jokių saldainių, sausainių ir t.t. Aš žvelgiu daug atlaidžiau - nuperku ir saldainių, ir šokoladinių sūrelių, bet su saiku, niekada neprisiperkam daug, o tik tiek, kad vienam kartui užtektų pasmaližiaut. Didžiausia problema, kad dukra visko prašo ir patoviai zyzia "mama, mama...", vyras mane kaltina, kad aš taip išsiauklėjau dukrą ir kas bus po 5 metų, jis nutyli, nes anot jo, bus labai blogai - tada su dukra nesusikalbėsime.. Mano nuomone, jis yra per griežtas, per reiklus, juk dukrai tik 3,5 metų.. Tad su vyru nuolat diskutuojam, pasipykstam dėl to, kas galima dukrai, kas ne. Aš linkusi daugiau leisti, vyras - stipriai mažiau...
Montvile
2007 08 26, 12:59
Taip taip ir mus tas liečia...Su vyru pykstamės tik dėl vaikų - aš atlaidžiau žiūriu į visokias išdaigas, o jis pyksta. Vaikai tuo labai naudojasi...
Olimpiete
2007 09 02, 08:07
mano vyras labai pritaria, kad visi leidimai-neleidimai turi buti vieningi, bet elgiasi vis tiek priesiskai ir vis atsiprasineja, motyvuodamas tuo, kad "vaikas labai nori"  blogai, labai blogai. paskui galvoji, is kur tas lepumas..  kad susisneket neina
Jei nesutinku su vyro nuomone, prie vaiko nutyliu, bet paskui padiskutuojame. Buna ir pasipykstame  Pas mus šeimoje blogietis-tetis  Labai bijau kad vaikas tecio grieztuma supranta kiek neteisngai  Pastebejau rašant dienorašti kur teti deda i šuns dienas o močiutei syki pareiške, kad jis yra didžiausia tečio gyvenimo klaida.Atseit kad sunaus susilaukeme jauni ir neplanuotai. Jau kažkaip nelinksmai viskas atrodo
Limcamca
2007 09 05, 07:49
QUOTE(sposa @ 2007 09 05, 00:06) Jei nesutinku su vyro nuomone, prie vaiko nutyliu, bet paskui padiskutuojame. Buna ir pasipykstame  Pas mus šeimoje blogietis-tetis  Labai bijau kad vaikas tecio grieztuma supranta kiek neteisngai  Pastebejau rašant dienorašti kur teti deda i šuns dienas o močiutei syki pareiške, kad jis yra didžiausia tečio gyvenimo klaida.Atseit kad sunaus susilaukeme jauni ir neplanuotai. Jau kažkaip nelinksmai viskas atrodo  jau turbūt ir visai nebelinksmai  dar jeigu artėjant prie paauglystės, tai oho
Tutikutė
2007 09 19, 16:20
Iskilo toks klausimelis, kieno is tevu vaikai daugiau klauso? Nu pas mus situacija tai tokia, kad vyro klauso kaip silkinis, o kai as ta pati liepiu daryt pvz. pasitraukt nuo teliko, nes per arti stovi, tai vaikas dar pasisaipo atsisukes ir specialiai trankyti TV su rankom pradeda. Jeigu vyras sako konors nedaryti, nes negalima, tai vaikas ir nedaro, o as ka bepasakyciau daro priesingai  atrodo ir stengiuos but tokia pat griezta tam tikrais klausimais, ir tonu aukstesniu kaip vyras pasakau, nu nepadeda nors tu ka....  o siaip, tai jeigu uzsigauna, ar nuotaika bloga tik pas mane ateina, mamyte tada geriausia. Jeigu nugriuna ir vyras paima ant ranku, tai reks tol kol as nepaimsiu. Diena net i tulika negaliu be jo nueit, kaip drambliukas isikibes i uodega vaiksto Tai kaip pas jus yra, a? p.s. sunui metukai ir menuo, dar visai piplys, bet jau su charakteriu
Karinga
2007 09 19, 18:28
manes dukra taip pat visiskai nenori klausyti  Nors dabar mums jau tuoj 2 su puse metuku. Bet neklause ir kai mazesne buvo. Sakau, gal vyras gresmingiau atrodo, todel ir klauso O kodel, tai manau, kad su mama daug dazniau buna, nei su tevu. Nors siuo metu, panasu kad ir tevo jau nebeklauso
olivija1981
2007 09 19, 18:38
Manoji tai darzelyje silkine klauso aukletoju, manes pagal nuotaika, geriausiai klauso mociutes.  Tecio neturim tai tenka taikytis prie mamos, nori nenori tenka kartais ir mamos klausyti
o manoji tik manes klauso  tecio visiskai neklauso,ir net ant ranku pas ji nebuna  o jei uzsigauna ,tai jau tetis niekaip nenuramins  tik as,
Karinga
2007 09 19, 19:42
QUOTE(self @ 2007 09 19, 20:30) o manoji tik manes klauso  tecio visiskai neklauso,ir net ant ranku pas ji nebuna  o jei uzsigauna ,tai jau tetis niekaip nenuramins  tik as,  Dar ir taip buna, kad vaikas momos, o ne tevo klausytu  Pirma kart girdziu  galvojau kad vaikai visada mamu neklauso  O gal tevas buna dazniau uz tave su vaiku
tai va kad jis mazai su ja buna  ,as galvojau, kad delto ,kad mazai bendrauja su teciu,tik vakarais kai po darbo grista,  o su manim visada visur kartu nuo ryto iki vakaro Papildyta:nors manoji tikru tikriausia mamyciuke  be manes niekur gal todel jau taip pas mus yra,kad kol kas mama didziausias autoritetas  svarbu butu man jo neprarasti kazkaip
pas mus ir ta pati problema....tecio vaikas klauso kad ir ka jis pasakytu,o manes visiskai ne,kad ir ka besakyciau ima meta lauzo...net nzn ka ir daryti
Karinga
2007 09 19, 21:23
QUOTE(self @ 2007 09 19, 20:54) tai va kad jis mazai su ja buna  ,as galvojau, kad delto ,kad mazai bendrauja su teciu,tik vakarais kai po darbo grista,  o su manim visada visur kartu nuo ryto iki vakaro Papildyta:nors manoji tikru tikriausia mamyciuke  be manes niekur gal todel jau taip pas mus yra,kad kol kas mama didziausias autoritetas  svarbu butu man jo neprarasti kazkaip  anksciau, kai tetis daug dirbdavo, tai tada dukra labai jo klausydavo. Sakau dabar gal neklauso kad mato ji kiekviena diena tai as maniau, kad kuo daugiau buni su vaiku, tuo labiau jis ir neklauso  O pas jus atvirksciai mano vaikas ir be manes ne zingsnio  Bet kad ir nenori ne biski manes klausyti Siandien zaidziau su ja su kamuoliais  Tiksliau, metemes is ju. Ir kad ji graziai zaistu, na nemetytu i galva, tai turejo jai pasakyti tetis, nes as kartojau desimt kartu, o ji negirdi, tai teciui uzteko viena kart pasakyti, tai is kart isgirdo
dangausvaivorykste
2007 09 20, 07:52
Musu dar maziukas bet visvien jau matosi kad manes truputuka privengia ir klauso o tecio ne nes jis geras visada uzstoja ji pries mane tad jo nelabai klauso.
Mama liala
2007 09 20, 07:54
manes tai nei vienas neklauso  o va tetuko tai laaabai klauso
Tėčio klausoma, o mamai žiūrima į akis ir daroma toliau, ypač mamyčiukas tep daro, nors gal aš jai labiau ir nusileidžiu
Dovile B.
2007 09 20, 11:09
Kai buvo mazesnis labiau klausydavo manes. Siuo metu tik tecio zodis buna isgirstas ir tai nevisuomet
mama_gulbe
2007 09 20, 11:39
kondračiukas
2007 09 20, 13:50
o mano mergicka neklauso nei manes nei tecio  na nebent, kai jai gera nuotaika
mama_gulbe
2007 09 20, 14:32
QUOTE(kondraciukas @ 2007 09 20, 14:50) o mano mergicka neklauso nei manes nei tecio  na nebent, kai jai gera nuotaika  kad mazyte ji dar pas tave ji dar nesupranta ka reiskia klausyti
_Ligitukas_
2007 09 20, 17:17
Na tėtis namie autoritetas o mama kai valgyti nori
Smakaite
2007 09 20, 20:48
..hmm  .. na anot teoretikų, berniukas iki 3 metų - prisirišęs prie motinos, o vėliau jam tėtis tampa autoritetu, o mamyte - nuodėmklause ir ši konfiguracija išlieka amžiams, o su mergytėm atvirkščiai - motina - autoritetas, o tėtis - nuodėmklausys ir patarėjas.. tačiau nebūčiau linkusi kategoriškai pasisakyti už šią hipotezę, nes būna visokių juk vaikų - berniukiškų mergičkų, mergaitiškų pacaniokų o ir su tėvais tas pats  kartais tėtis suglebęs ir minkštas kaip kempiniukas, o mamytė - tikra draugovininkė  , todėl, manau pats sveikiausias metodas yra sekti savo būdą ir pripažinti ydas bei trūkumus ir tada suvoksite kodėl neesate savo vaikui autoritetas - gal per daug grasinimų ir jokių veiksmų, gal pagaliau pačios mokote savo vaikus savo pavyzdžiu - juk jie labai imlūs - jei ne intelektualiai, tai intuityviai sugeba užčiuopti kartelės aukštį  Šiaip, mano galva, visas šis sudėtingas mokslas gali būti supaprastintas iki vienos paprastos procedūros - stebėkite savo elgesį vaikų akivaizdoje
Ingavysnia
2007 09 21, 09:50
O maniskis klauso tik tada kai nori  ir nesvarbu tetis ar mama paskys  kartais klauso manes kartais tetes o kartais neklauso nei vieno
la vita
2007 09 21, 10:36
Klauso abiejų
Kristina 25
2007 09 21, 11:25
Manęs tai neklauso Užtat tėvo klauso dar ir kaip Visada maniau, kad nemoku tinkamai auklėti, nes manęs nė trupučio nebijo, galima, negalima - vienodai rodo...
QUOTE(Kristina 25 @ 2007 09 21, 12:25) Manęs tai neklauso Užtat tėvo klauso dar ir kaip Visada maniau, kad nemoku tinkamai auklėti, nes manęs nė trupučio nebijo, galima, negalima - vienodai rodo...  pas mus ta pati situacija  su tevu ir nusirengia pats ir apsirengia ir i darza be asaru eina,o su manim oziai kaprizai ir asaros su snargliais  tada viskas skauda jam ir paeiti negali nesti reikia ir apsirengt nusirengt neiseina,vien zodz
maniskis klauso tik kai miega buna dienu kai eina susitarti, bet cia retenybe... dar tecio paklauso, matyt balsas rimciau skamba
la vita
2007 09 21, 13:05
QUOTE(errrn @ 2007 09 21, 13:45) maniskis klauso tik kai miega geras  pas mus namuose tylu būna tik kai dukros miega  nu bet čia ne apie tai.
[quote scope] Maniskis ir dar mazas,bet labai isdykes,bet jei is salies ziurint tai klauso labiau tetuko,o mamyte gera ir klauso kai ko nors reikia
QUOTE(Kristina 25 @ 2007 09 21, 12:25) o noretum, kad bijotu? jeigu vaikas klauso techio, o mamos ne - uzhtenka pasizhiureti, ka tetis daro kitaip bendraudamas su vaiku ir ish jo pasimokyti! (zhinoma, jei tai nera pakeltas tonas ar grasinimas dirzhu...)
raciren
2007 09 25, 21:10
QUOTE(self @ 2007 09 19, 20:30) o manoji tik manes klauso  tecio visiskai neklauso,ir net ant ranku pas ji nebuna  o jei uzsigauna ,tai jau tetis niekaip nenuramins  tik as,  pas mane tas pats  , bet ir pre manes daugiau oziu rodo  , kai manes nera (cia taip pasakoja vyras) buna auksinis vaikas
prie manes vaikas pradeda oziuotis, su kitais jis auksinis, bet mama ir yra toks zmogus , kur jau vaikas gali visai atsipalaiduoti. tai normalu
jolitasa
2007 10 11, 17:28
Maniske klauso tik manes. Jei tetis ka pasako grieztesniu tonu, tai ji jam savo kalba atburbuliuoja ir pas mane uztarimo iesko
ptytukas
2007 10 22, 20:31
Na mūsų tėtis griežtesnis, bet iš esmės požiūris sutampa. Jei kas nesutampa, tai antrasis palaiko jau pasakytą nuomonę. Jei aš pirma pasakiau, kad negalima, o tėtis norėtų leisti, jis vistiek sako negalima. Ir priešingai...
Pas mus svarbiausia,kad jei subara mama,tetis nepradetu guost ir atvirksciai...Nes vaikas visada iesko kas ji uztars.
ritmetelis
2007 10 23, 16:46
maniskis musu abieju neklauso ir prie kitu isidrasines visokias isdaigas krecia, baisu kur i svecius nueiti. kas "ne vietoj" padeta tuoj suranda ir isvarto, isciupineja, nera jam zodzio negalima, atrodo, kad kokia auksine mintis sauna i galva ir butina ja ivykdyti
QUOTE(ritmetelis @ 2007 10 23, 17:46) maniskis musu abieju neklauso ir prie kitu isidrasines visokias isdaigas krecia, baisu kur i svecius nueiti. kas "ne vietoj" padeta tuoj suranda ir isvarto, isciupineja, nera jam zodzio negalima, atrodo, kad kokia auksine mintis sauna i galva ir butina ja ivykdyti  Cia tikriausia visiems tevams taip buna  As tik galiu pasidziaugt,kad musiskis taip elgesi labai neilgai.Gal koki pusmeti...Tuomet jam buvo apie 2m.Ypac gerai jausdavosi sveciuose  Matyt pasinaudodavo proga,kad tevai sveciuose ne tokie griezti kaip namie...Dabar jau 6m atsventem ir aciu Dievui tokiu dalyku nebuna.Isaugom! Ir sakyciau,abieju vienodai klauso.O anksciau tecio grieztumas vaikui tik juoka sukeldavo
mano vyrukas is tu ramesniu vaiku  bet ko tik nepasitaiko  maziausiai klauso kai yra pas senelius. o siaip tai kai uzpuola oziukai tai manes labiau klauso nei tecio, nors tetis ir stengiasi buti grieztu bet jam nieko nesigauna  vaikas i jo grieztesni tona nereguoja. o manes tai paklauso
dangausvaivorykste
2007 10 25, 10:02
QUOTE(lincikas5 @ 2007 10 23, 07:11) Pas mus svarbiausia,kad jei subara mama,tetis nepradetu guost ir atvirksciai...Nes vaikas visada iesko kas ji uztars. Cia tu visiskai teisi nes ir pas mus tas pats tik as pabaru jei yra tetis begs pas ji ir verks,jei tetis bara bega pas mane pasiguosti,bet mes jau daug snekejome su vyru kad kai atbega pasakyti kad tu negeras ir as taves neguosiu.Greit tada sunelis apsiramina nes mato kad jo nieks neguos!!!
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2007 10 25, 11:02) Cia tu visiskai teisi nes ir pas mus tas pats tik as pabaru jei yra tetis begs pas ji ir verks,jei tetis bara bega pas mane pasiguosti,bet mes jau daug snekejome su vyru kad kai atbega pasakyti kad tu negeras ir as taves neguosiu.Greit tada sunelis apsiramina nes mato kad jo nieks neguos!!!
QUOTE(Tutikutė @ 2007 09 19, 17:20) Iskilo toks klausimelis, kieno is tevu vaikai daugiau klauso? Nu pas mus situacija tai tokia, kad vyro klauso kaip silkinis, o kai as ta pati liepiu daryt pvz. pasitraukt nuo teliko, nes per arti stovi, tai vaikas dar pasisaipo atsisukes ir specialiai trankyti TV su rankom pradeda. Jeigu vyras sako konors nedaryti, nes negalima, tai vaikas ir nedaro, o as ka bepasakyciau daro priesingai  atrodo ir stengiuos but tokia pat griezta tam tikrais klausimais, ir tonu aukstesniu kaip vyras pasakau, nu nepadeda nors tu ka.... Siaip jau teko skaityti rimta straipsni, kuriame teigiama, kad vaiko klausymas/neklausymas labai priklauso nuo bendros situacijos seimoj. Problema, jog vaikas visiskai neklauso vieno is tevu slypi bendram seimos modely. Jeigu moteris seimoj uzima "zemesnie" padeti tai didesne tikimybe kad vaikai jos neklausys, o klausys tevo, nes vaikai labai greitai "pagauna" tokia hierachija. Todel problema reikia spresti is esmes - atkreipti demesi kaip su jumis elgiasi jusu sutuoktinis, stengtis sulyginti abieju tevu padeti seimoje ir pan. Be to, tevai turi bendradarbiauti - mamos paliepima turi paremti tetis ir atvirksciai, kitaip tariant abu tevai turi buti vieningi auklejimo klausimais.
vikuliukas
2007 10 26, 22:08
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2007 10 25, 11:02) Cia tu visiskai teisi nes ir pas mus tas pats tik as pabaru jei yra tetis begs pas ji ir verks,jei tetis bara bega pas mane pasiguosti,bet mes jau daug snekejome su vyru kad kai atbega pasakyti kad tu negeras ir as taves neguosiu.Greit tada sunelis apsiramina nes mato kad jo nieks neguos!!! ar iš tikrųjų vaikas negeras ar negerai pasielgė??? juk nenorit vaikui įdiegt minties, kad jis negeras?  Jūs tikriausiai norit pasakyt ,kad vaikas tam tikroje situacijoje blogai pasielgė. nemaišykit šių dviejų visiškai skirtingų dalykų
dangausvaivorykste
2007 10 27, 19:11
QUOTE(vikuliukas @ 2007 10 26, 20:08) ar iš tikrųjų vaikas negeras ar negerai pasielgė??? juk nenorit vaikui įdiegt minties, kad jis negeras?  Jūs tikriausiai norit pasakyt ,kad vaikas tam tikroje situacijoje blogai pasielgė. nemaišykit šių dviejų visiškai skirtingų dalykų  Cia parasiau kad su vyru sakome kad tu negeras kai jis prisidirbes bega pas kita is musu ir nori kad ji paguostu,o seip mes nenorime idiegti minties kad jis negeras,jis pas mus labai geras,,,,gal tu mane ne taip supratai
Mes su vyru lyg tais ir sutariam del vaiko auklejimo, bet kai susiduriam su konkrecia situacija, tai buna, kad pasielgiam skirtingai. Mazoji didziaja laiko dali leidzia su manim ir as zinau, kas galima, kas ne. O kai grizta tetis, tai buna, kad ka as leidziu - jis draudzia, subara, o ko neleidziu - atvirksciai. Ir gaunasi sioks toks bardakas  . Buvom sutare, kad jis manes paklaustu vienoj ar kitoj situacijoj leisti ar ne, bet daznai pamirsta.
Limcamca
2007 11 01, 11:11
QUOTE(aistee @ 2007 10 29, 16:43) Mes su vyru lyg tais ir sutariam del vaiko auklejimo, bet kai susiduriam su konkrecia situacija, tai buna, kad pasielgiam skirtingai. Mazoji didziaja laiko dali leidzia su manim ir as zinau, kas galima, kas ne. O kai grizta tetis, tai buna, kad ka as leidziu - jis draudzia, subara, o ko neleidziu - atvirksciai. Ir gaunasi sioks toks bardakas  . Buvom sutare, kad jis manes paklaustu vienoj ar kitoj situacijoj leisti ar ne, bet daznai pamirsta. o vyras visiškai netikęs auklėjimui, kad reikia jūsų atsiklausti
Beveik visa laika su dukryte bunu as.Vyras mazai su ja uzsiema,trumpam prieina,pakutena,pakilnoja,tuom viskas ir uzsibaigia  del to labai nesutarem,is jo tik viena isgirstu,kai dukryte kur lenda.Nelysk,negalima ir t.t.kai pasiskaitau mamyciu kuriu vyrai,parbege is darbo puola prie vaikuciu,uzsiema su jais,net pavydas ima
laukinukė
2007 11 01, 13:58
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2007 10 27, 19:11) Cia parasiau kad su vyru sakome kad tu negeras kai jis prisidirbes bega pas kita is musu ir nori kad ji paguostu,o seip mes nenorime idiegti minties kad jis negeras,jis pas mus labai geras,,,,gal tu mane ne taip supratai  Bet tokiu atveju visgi geriau sakyti, "negerai padarei", o ne "negeras vaikas". Juk jis netapo nei geresniu, nei blogesniu savo prigimtimi vien dėk kažkokio poelgio. Antrojo pasakymo aš išvis nenaudoju, nes galima tik įsivaizduoti, kas suverda mažiuko smegenėlėse - negeras, nereikalingas, nemyli... QUOTE(aistee @ 2007 10 29, 15:43) Mes su vyru lyg tais ir sutariam del vaiko auklejimo, bet kai susiduriam su konkrecia situacija, tai buna, kad pasielgiam skirtingai. Mazoji didziaja laiko dali leidzia su manim ir as zinau, kas galima, kas ne. O kai grizta tetis, tai buna, kad ka as leidziu - jis draudzia, subara, o ko neleidziu - atvirksciai. Ir gaunasi sioks toks bardakas  . Buvom sutare, kad jis manes paklaustu vienoj ar kitoj situacijoj leisti ar ne, bet daznai pamirsta. Čia tai keista  . Vyras juk irgi gali turėti savo nuomonę, nesvarbu, kad nebūna su mažium ištisas dienas. Svarbu, parodyti, kad nuomonės sutampa ir konkrečiu momentu neprieštarauti vienas kitam prie vaiko, nes jis pasimeta, kai pvz. vienas leidžia kažką daryti, o kitas draudžia. Išsiaiškinti galima vėliau ir susitarti, kaip elgsitės toliau tokiu atveju. QUOTE(korrona @ 2007 11 01, 12:52) Beveik visa laika su dukryte bunu as.Vyras mazai su ja uzsiema,trumpam prieina,pakutena,pakilnoja,tuom viskas ir uzsibaigia  del to labai nesutarem,is jo tik viena isgirstu,kai dukryte kur lenda.Nelysk,negalima ir t.t.kai pasiskaitau mamyciu kuriu vyrai,parbege is darbo puola prie vaikuciu,uzsiema su jais,net pavydas ima  Maniškis irgi ne iš tų, kurie dūksta su vaikais  . Bet vis tiek jis geras tėtis
Limcamca
2007 11 01, 14:55
QUOTE(Limcamca @ 2007 11 01, 12:11) o vyras visiškai netikęs auklėjimui, kad reikia jūsų atsiklausti  negalima teigti, kad visiskai netikes... tikes, tiesiog buna tam tikru situaciju, kur reikia pasidometi, kaip vaikas elgiasi ir kas jam leidziama. laukinukė Paskelbta 2007 11 01, 14:58 Čia tai keista  . Vyras juk irgi gali turėti savo nuomonę, nesvarbu, kad nebūna su mažium ištisas dienas. Svarbu, parodyti, kad nuomonės sutampa ir konkrečiu momentu neprieštarauti vienas kitam prie vaiko, nes jis pasimeta, kai pvz. vienas leidžia kažką daryti, o kitas draudžia. Išsiaiškinti galima vėliau ir susitarti, kaip elgsitės toliau tokiu atveju. Turi jis savo nuomone, bet vien tik ja tureti auklejant neuztenka, reikia pagalvoti, kokias pasekmes tavo nuomone ir elgesys tures vaikui. O tai viena diena viskas galima, o kita ziurek jau pyksta, nei sis nei tas  O ir vaikiukas nesupranta, ka jis ne taip daro....
Bet kokiu atveju, aciu uz komentarus ir patarimus, gal as ir per daug cia pergyvenu ir nera viskas jau taip blogai, gyveni ir mokaisi, svarbiausia, kad pasisneket pasisnekam ir viskas bus gerai.
|
|