Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vieni kieme
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
mamiux
i daugiaubuciu kiemus nezinau net kada pradesiu leisti cool.gif tikrai ne anksciau nei 7-9 metu blush2.gif nebent i nuosawa kiema rolleyes.gif
lagita
na o mums pasisekė.. gyvenam kaime.. ir mano mažasis iš kiemo niekur neina vienas... čia kada paprašiau ant juokų kad nueitų iki parduotuvės nėjo bigsmile.gif o šeip jei kur toliau eit tai einam kartu... tongue.gif o va kai nuvažiuojam pas močiutę į kaimą pas ją iš vis didelis kiemas ir uždaras tai būna nuo 11h iki 20h vos parsivedu pavalgyti ir namo... aišku vis pasižiūriu pro langą.. jei nematau pašaukiu visada atsiliepia 4u.gif manau toliau kur eit pradėsiu pratinti kai eis į paruošiamąją klasę.. 4u.gif ax.gif
incia
Mano vyresneliui jau greit 7 bus, nu bet man baisu ji isleisti viena doh.gif , einam visada kartu, be to dar ir mazesniji turiu, tai negaliu vieno isleist, o kito ne.
O siaip jau daug matau 5-6-meciu laksto vieni kieme, ir matau, kaip mano sunus nusivilia, kai neisleidziu jo su darzelio draugais i lauka... bet negaliu niekaip kol kas...
mamiux
QUOTE(incia @ 2009 05 11, 12:45)
Mano vyresneliui jau greit 7 bus, nu bet man baisu ji isleisti viena doh.gif , einam visada kartu, be to dar ir mazesniji turiu, tai negaliu vieno isleist, o kito ne.
O siaip jau daug matau 5-6-meciu laksto vieni kieme, ir matau, kaip mano sunus nusivilia, kai neisleidziu jo su darzelio draugais i lauka... bet negaliu niekaip kol kas...
*

bet tas nusivylimas kompensuosis veliau mirksiukas.gif
Veidrodine*
QUOTE(MamytėEvelina @ 2009 03 04, 17:48)
manyčiau nuo kokių 7 metų būtų normaliausias variantas  thumbup.gif

maniškei tuoj bus 5 - neleidžiu ir iki mokyklos manau, kad dar neleisiu  g.gif
*

Pritariu,mano mergytei 6m. bet as dar bijau ja isleisti,ziopla manau dar,nuo 7 pats tas thumbup.gif
mikimauze
maniskei 5metei,gyvenam nejudrioj vietoj,viena gatve tiktai kiemas uzdaras,pradejom viena isleidinet buvo baisoka bet ji labai norejo,vyras kas pusvalandi eina paziuret,o ir draugiu daug susirado yra patenkinta labai smile.gif stebejau ir kaip gatve pereina,visada sustoja apsiziuri ir tada tik eina 4u.gif didziuojuosi savo mergaiciuke wub.gif
JO/NE
Vaikštau kartu su savo mergaitėm po kiemus kai daugiau laisvo laiko turim ir oi kiek mažiukų matau lakstančių be priežiūros. O jūs, mamos, visada žinote ką ir su kuo jūsų vaikai veikia? Galų gale pas ką jie į svečius vaikšto? Atvirai pasakius aš šokiruota ir manau, kad saviškės dar ir 7m. į gatves neleisiu. Savo dukra pasitikiu visiškai, bet nepasitikiu mus supančia aplinka. Deja verysad.gif
*GAILĖ*
vyresnėlį pradėjau leist kai jam apie 6 m buvo. bet vistiek pastoviai prie lango rymojau biggrin.gif , labai bijojau kad kur nenugrybautų mažiukas. bet jis sąžiningai tik smėlio dėžėj sėdėdavo. o va po poros metų tai jau ir dingdavo iš kiemo nežinoma kryptimi, oi lakstydavau nušilus, pastoviai ieškodavau jo doh.gif . taip kad kartais mažesnį dar saugiau kieman išleist, nes jie paprastai būna geručiai, paklusnučiai. o va koks antrokas tai neaišku kokių nuotykių gali sugavot eit ieškot.
mažylio iki kokių 6 m irgi vieno kiekam neleisiu schmoll.gif
cicyte
pas mus kieme jau ir 2,5 metuku vaikai be mamu laksto.. dar net kalbet normaliai nemoka doh.gif kaip tos mamos nebijo fear.gif as tai tikrai vienos dar ilgai neisleisiu schmoll.gif
Angeliocikas
manajai jau 4 4u.gif bet dar neleidziu,labai bijau blink.gif
JO/NE
QUOTE(cicyte @ 2009 05 13, 00:04)
pas mus kieme jau ir 2,5 metuku vaikai be mamu laksto.. dar net kalbet normaliai nemoka  doh.gif  kaip tos mamos nebijo  fear.gif  as tai tikrai vienos dar ilgai neisleisiu  schmoll.gif
*

Vat būtent, gi su tokiais grybukais kas ką nori, tas tą gali daryti... Siaubas kažkoks unsure.gif
Angeliocikas
QUOTE(JO/NE @ 2009 05 13, 13:33)
Vat būtent, gi su tokiais grybukais kas ką nori, tas tą gali daryti... Siaubas kažkoks unsure.gif
*

paskaiu verkia tokios zinias ziuredamos verysad.gif
tas nutiko ir pan....
cicyte
QUOTE(Angeliocikas @ 2009 05 13, 19:56)
paskaiu verkia tokios zinias ziuredamos verysad.gif
tas nutiko ir pan....
*

blush2.gif tai vat kai prisiziuri tu ziniu, tai siaubas kazkoks.. atrodo ir paskui paaugle sekiociau doh.gif
sena niekšė
iš vienos pusės gaila šiuolaikinių vaikų, kad jie neturi tokios laisvės kaip mes kažkada, bet iš kitos pusės... iš mūsų dičkiai ir žaislus atiminėdavo, ir kokie chuliganai apstumdydavo, dar būdavo tokie žaidimai "parodyk ką turi triusikėliuose", arba kažkada rinkom iškramtytas gumas ir ragavom. tai galvoju kad vaikas gali ir be tokių nuotykių apsieit dry.gif
inpo
Mano jau 4, bet vienos neisleidziu, kartais pasiima vyresnes mergaites (antrokes), tai kazkaip pasitikiu jomis, labai atsakingai priziuri.
gindrite
MES PRADEJOM LEISTI SUNU TIK DABAR I KIEMA(4,3 M.)BET MES GYVENAM NEDAUGIABUTYJE.O IR KIEMAS UZTVERTAS KAIP IR BET VIOSTIEK STOVIU PRIE LANGO NEGALIU AKIU ATITRAUKTI....O KOL GYVENAMO DAUGIAAUKSTYJE TAI NET MINTIS TOKIA NETOPTELEJO NET NUPURTET KAI PAGALVOJAU doh.gif
leleka
Labutis
Dabar tai jau be problemų išeina į lauką vienas (gyvenam nuosavam name), bet anksčiau neidavo ne todėl, kad aš neleisdavau, o todėl, kad bijodavo varnų blink.gif , kažkada matė tokį multiką kur buvo didelė varna ir nusinešė vaikus, tai jam buvo baisu. Taip ir sakydavo, jei išeisiu į lauką, tai mane varna nusineš smile.gif
*Madmozela*
Kolkas net minties nekyla leit,ypac siais laikais tai nezinau nuo keliu leisiu viena doh.gif
zbara
mano vyresneliai 3,5 m. tikrai dar anksti vienai i kiemą. be to pati neina viena schmoll.gif
besika
na,saviski pradejau savarankiskai pratinti-leisti nuo 7metu...bet del jaunelio-kuriam dabar ka tik seseri-net nemastau apie tai...gyvename vilniuje,daugiabutyje,judriamr rajome,prie pat sankryzos.pernai biezelio 3d.joje zuvo 9 metu berniukas-beges per pereja toj sankryzoj,per zalia sviesoforo signala-bego raktus paduoti kitapus gatves vaiksciojusiai motonai su mazyliu broliuku...beveik prie motinos akiu ji negyvai partrenke girtas dideliu greiciu lekes vairuotojas...vaizdas kraupus-iskart negyvai.iki siol prie tos sankryzos stulop-gelesir nuotrauka.gyvenu visai salia.kada galeciau isleisti savo 6meti-nzn.kiekviena diena praeinu pro ta vieta....
manau,tai priklausio ne nuo amziaus,o nuo kiemo,gyv ,vietos saugumo.
INDIERA
mes gyvenam kaime gyvenvieteje tai aplinkui vaiku nera su kuriais galetu zaisti, tai pabuna vienas lauke ant smelio ar prie sunio, bet visalaik stebiu, kad kai kur nenuklystu. biggrin.gif
agnyteee
mes savo dicki i kiema leidziame viena, nes turim savo kiema, vienas kieme jau nuo 3metuku, aisku visada stebiu kas ir kur vyksta ax.gif o siemet (4m). leidziam nuvaziuot ir pas kaimynes mergaites pazaist, gyvena per kelis namus nuo musu, tai jis vienas nuvaziuoja su dviraciu ir gryzta, tik niekada neleidziu isvaziuot is kiemo be musu zinios, butinai turi pranest mamai ar teciui kad vaziuoja kur
leleka
QUOTE(besika @ 2009 05 16, 17:06)
iki siol prie tos sankryzos stulop-gelesir nuotrauka.gyvenu visai salia.kada galeciau isleisti savo 6meti-nzn.kiekviena diena praeinu pro ta vieta....
manau,tai priklausio ne nuo amziaus,o nuo kiemo,gyv ,vietos saugumo.
*

Žiaurus nutikimas... verysad.gif

Dėl gyvenamosios vietos jūs teisi...abejoju ar leisčiau saviškį vieną į lauką, jeigu gyventumėm judriam rajone.
-simona-
mes gyvenam daugiabutyje, bet šalia yra didelė žalia veja, tai išleidžiu dukryte su draugėmis pažaist, joms po 7 metukus yra ir vyresnių, bet visada pro langą pažiūriu. jei bėgtų į gatvę, neleisčiau. dabar klauso, žaidžia kur galima, tai išleidžiu trumpam. ax.gif o šiaip didmiestyje tai tikrai reik būti labai atsargiems unsure.gif
Jollyk
maniskiai vieni nebuna...pazaidzia pazaidzia ir labai greitai jau namie...buti su jais reikia r kur salia,kazkokiu uzsiemimu vis prigalvoti...
deluxe
Na mes gyvenam nuosavam name,kiemas aptvertas,tai mano maziui dar 2 metu nera,o as ji viena palieku lauke,pro visus langus matau ka veikia,tik kad dar jis nenori ilgai buti be manes,tai tenka kartu sedet lauke. Be to,vaikas auga ir jam nebeidomus kiemas,nori eiti pasizmoneti kas uz varteliu dedasi. Tai dar tenka visur kartu vaiksciot. Net nezinau nuo keliu metu leisiu jam eiti vienam is kiemo,turbut ziuresiu pagal smegenu subrendimo laipsni biggrin.gif
KORNYTĖ
gyvenam nuosavame name,tai kieme pupa buna kiek nori.Pro langus ja matau,o viena i kiema pradejau isleidinet nuo 3 metu.
Voverė
Mano Voveraitei jau beveik 7 metai, bet vienos į kiemą neleidžiu. Bijau.
SSandrute
oi,kaip noreciau nuosavo namo,vien del to,kad galetu vaikai vieni kieme zaisti. dabar,kai gyvenam centre,tai neimanoma,pilna bomzu,masinu ir siaip visokiu uzkampiu unsure.gif
DeilijoSa
kadangi pas mus normalaus kiemo nera,aplink gatves doh.gif tai vienu i lauka neleidziu,o jei ir butu kiemas geras abejoju ar leisciau,na man nedrasu kazkaip,baisu net pagalvot,kad vienas eitu i lauka
ugne77
oi, kaip smagu toms mamytėms, kurios savo kiemus turi, prie savo namo. super, mes net su vyru dažnai pakalbame, kad būtų šaunu turėti namą vien dėl to, kad jame galėtų žaisti mūeų vaikai, kad tai būtų saugu ir patikima. o dabar ką, kiemas nemažza, bet gatvė visai šalia, ir tų bomžu pilna, ir turgus šalia, judėjimas didelis, mašinos važiuoja belekaip, net per veja žalią, taip kad neleidžiu vieno tikrai, na o kai pas mano mama nuvažiuojame pasibūti, tai ten jam laisvė, nes mašinu nedaug, kiemas savas, ie va-žinėja pakanakamai daug ri toleliau nuo namų, bet viskas gerai, tfu tfu tfu. smile.gif
N-e-r-i-n-g-a
Dabar maniškiui 6,6m. Nuo gegužės pradėjau leisti vieną į kiemą (nors praeitą vasarą irgi leidau keletą kartų , bet ištisai prie lango arba balkone buvau ir stebėjau). Leidiu žaisti priešais langus ir sakau , kad visada tave turiu matyti. Kiekvieną kartą išleidžiu pravedus instruktažą. Neleidžiu lauke nieko neveikti, bimbinėti- turi turėti užsiėmimą:paspirtukas , dviratis, burbulai, laipynės, kamuolys, smėlis... Šiaip tai man patinka, kai jis žaidžia darželio teritorijoje su savo draugais(darželyje būna iki pietų, o 5 val. laukia, kada išeis darželio draugai su auklėtoja į kiemą, tai ir jis prie jų ax.gif ). Ir dabar lakstau kas 5 min. į balkonus(2 ir iš abiejų matosi darželio kiemas) ir žiūriu, ką veikia. O jau patenkintas... smile.gif
pliusmama

Nu as nuo saviskio negaliu ne minutei nusisukti. Jau jis ir bega, kur nori. Todel apie isleidima vieno i lauka dar ne kalbos nera  sad.gif

Ugad
Maniškiams 7 (greitai 8) kadangi gyvenam name su tvora tai lauke vieni jau senai būna, bet šiemet jau vieni eina ir už kiemo ribų, atsirado draugų, vos spėju sugaudyti, kad pareitų namo pavalgyti rolleyes.gif
kristulele
Maniskei jau 6 metukai , bet as dar bijau ja viena leist i lauka. Ner cia pasmus kaveikt kieme, jokios vaikam aiksteles ir gatve sale. g.gif
estrelyjaa
nu as saviskke jau isleidziu viena i kiema,dukrai bus 3m.bet pas mus nuosavas namas ir nuosavas kiemas.bet pastebejau paskutiniu metu kad ji labai verziasi i gatve,tai vis aiskinu kad vienai eiti i ja negalima.bet kolkas tik i gatve iseinam kartu.sunu ir paziuri dukra jei man kazka reik skubiai padaryti.
erikiuxxx
QUOTE(Ali @ 2003 06 17, 20:11)
Nu as nuo saviskio negaliu ne minutei nusisukti. Jau jis ir bega, kur nori. Todel apie isleidima vieno i lauka dar ne kalbos nera  sad.gif
*

QUOTE(pliusmama @ 2009 06 17, 20:21)
*

pliusmama,vel eilini karta pavoge mintys doh.gif
sraigiux/r
AS tai taip pat savo isleidau viena i lauka tik sia savaite ax.gif , ir tai po langais, oi kaip jam patiko, dabar kasdien prasosi bet neleidziu g.gif
~MILENA~
Mano dukrai 6 m, viena i kiema dar ne eina ir as kaz kaip bijau isleisti. Musu langai dar ne isejna i kiemo puse verysad.gif Ir bijau pagalvuoti doh.gif bet zinau kad vis tiek kaz kada eis smile.gif .
sraigiux/r
Tai ir neskubekit, dar siek tiek mazoka, o jei dar langai kitoj pusej, tai ... na nebent zais ten kur jusu langai. g.gif Cia dar ir nuo vaiko priklauso, jei paklusni, savarankiska, tai kodel ne mirksiukas.gif
~MILENA~
Man tai ji dar maza blush2.gif . Dar galvoju kaip vaikas sugebes paspausti duru koda ir pas mane mergaite kaz kodel bijo vazineti viena lifte doh.gif. Tai as dar ne skubesiu g.gif isleisti viena.
sraigiux/r
A, tai pas jus liftas, cia jau rimciau, is savo auksto vienai nusileist liftu dar leisciau, bet pakilt, g.gif o jei dar su kuo nors, tai NIEKADA schmoll.gif Del duru kodo tai nera sudetinga, grizdamas is darzelio, parduotuves tai tik sunus spaudzia koda, tai taip ir ismoko mirksiukas.gif Nu jus ziurekit pagal situacija, gal dar sakyciau anksti. cool.gif
^Braškytė^
Mano berniukas nera didelis ,tai net ir nezinau nuo keliu metuku galeciau ji palikti
boruzka
As kieme budama su dukryte kraupstu paziurejus, kad mamos isleidzia savo 4-5 metuku vaikucius vienus i kiema unsure.gif g.gif
N-e-r-i-n-g-a
Aš negaliu žiūrėt į vaikus laukinukus. Jie vaikšto, kur nori, t.y. be ribų, daro ką nori, iš neturėjimo ką veikti prisigalvoja visokių šunybių. Vieno vaiko mama man skambina po 22val. ir klausia, gal pas jus mano sūnus? doh.gif Ne jau ne. Saviškį leidžiant į kiemą klausiu, ką veiks ten, ką nori neštis ar su kuo žais? Ir stebiu pro langus. Jie tik baidiasi žaidimai - eit namo.
Juodkrantė
Mes gyvenam savo name, tai kitokie ir reikalai. Bet deja, vienų ir norėdama negalėčiau palikt, nes praktiškai kieme turim prūdą... Taip kad, jei vaikai kieme, tai ir aš ten - raviu gėlytes, pjaunu žolę, kasu sniegą ir t.t. kol jie žaidžia.
Jei ir išleidžiu vienus, tai lakstau prie langų kas 5 min. ir žiūriu, kur jie arba visada būnu ausis iš tempus ir klausausi - dažniausiai jie labai puikiai girdisi biggrin.gif
ALLUREs
Esu rašius jog nežinau kada bus tox metas kai išleisiu , bet vienąkart buvom išleidę tai su vyru ramybės neturėjom, gal kad per mažai pasitikim savo zuikučiu, o gal dėl to, kad nepasitikim tais kurie atvažiuoja į kiemą ant nenormalaus greičio verysad.gif manbuvo labai baisu kol jis vaikštinėjo, na o vaikutis tai labai labai labai buvo laimyngas jam yra truputi virš keturių 4u.gif
jekaterina.s
na mes tokios problemos neturime dabar, nes gyvename nuosavam name, bet gyvenant pvz. daugiabuciame name tikrai neleisciau 4-5 metu vaikus lakstyti be prieziuros, juk niekada negali buti tikra, kad jei tavo mazius neitu vienas, o jei pavadintu ji kur draugai eiti? o dar masinu pilni kiemai, buna kad vazineja labai jau neatsargiai doh.gif , as nuosavam name ir tai kaisioju galva i kiema, domiuosi kuo mazylis uzsiemes ax.gif baisu siais laikais ramiai vaikus leisti dukti doh.gif
Baniukas
Šį savaitgalį maniškis kaime buvo vienas išleistas į kiemą,labai patiko jam ir mums,pastoviai stebėjau jį pro langą,kiemas pilnas vaikų buvo labai smagu,bet maniškis kur norėdamas į šoną nueiti ateidavo prie lango ir šaukdavo ar gali thumbup.gif .Mieste dar neleisčiau,nes kiemo pas mus ,kaip ir nelabai yra,šale gatvė doh.gif
pimpa
seis metais nes labai bijojau....maniske 8 ir tai su mazute kur nors netoliese sedziu ir ziuriu ka ji veikia..... blush2.gif blink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.