(salotiene)
2009 09 09, 08:00
Karusia
2009 09 09, 10:38
QUOTE(nickee @ 2009 09 01, 00:48) kadangi gyvenu uk tai vaiko be suaugusiu prieziuos kieme,gatveje ar kur kitur iki 12 metu palikti negalima,i mokykla uz rankutes nuvedi,parvedi  na ii 12 kaip iki 12, bet ikimokyklinuką į kiemą vieną...  tikrai nežinau ar leisiu... QUOTE Nea, jauciu kurioj pusej ieskoti, na ir ptirties turiu, vyresneliui jau beveik 14metai. Na sunys gali uzpulti, jei ir salia sedesi, paaugliams maziukai nelygys, atvirksciai, pades ir jei vaikui, ka nors atsitiks, pades namo ateiti, na nezinau, kazkaip tikrai ramiai i tai ziuriu. normalūs paaugliai turbūt ir nsišlaisto nuo 12 metų su buteliu rankoje, o tarkime tokios istorijos, kaip garsiai nuskambėjusi QUOTE 1995-ųjų sausį Kauną sukrėtė šiurpi žinia: 15-metis paauglys, važinėdamasis rogutėmis nuo Milikonių kalniuko Vilijampolės rajone, išžagino ir nužudė aštuonmetę D.Filipavičiūtę. Dėl šio nusikaltimo į Rokiškio psichiatrijos ligoninę buvo uždarytas P.Navickas, bendraamžių pramintas Gestapu. kartojasi. darželinuką iš kiemo išsivesti - labai nesunku.
Savo dičkį vieną išleisdavau TIK į kiemą ir niekur iš jo neišeit,tai kažkur apie 5-us metus,o jau nuo kokių ,6 leisdavau ir tolėliau nueit... O mažoji dar per maža ,kad vieną paleisčiau  dar tik 3 m
QUOTE(Karusia @ 2009 09 09, 10:38) normalūs paaugliai turbūt ir nsišlaisto nuo 12 metų su buteliu rankoje, o tarkime tokios istorijos, kaip garsiai nuskambėjusi kartojasi. darželinuką iš kiemo išsivesti - labai nesunku. būtent. Nežinau, man nesuvokiamas dalykas - vienas trimetis lauke. Savarankiškumą galima kitur leist išreikšt.
Auksreda
2009 09 11, 06:36
maniskis 4.5 kai iseina i kiema,buna neramu kur yra ka veikia.
Giedrute*
2009 09 11, 09:37
Na, kaip matau, mamos labai drasios.... O as esu baile. Tikrai savo merginos, nors jai ir 5 metai vienos i lauka neisleisciau, nes nenoriu, jei kas nutiktu, po to grauztis visa gyvenima, kad galejau kazka pakeisti, jei buciau buvusi salia... Mes visada buname su ja lauke, tiesiog sedime ant suolo ir stebime. Jei nera galimybes patiems - susitariam su kaimyne, kad priziures ir musu mergaite. Ir i mokykla, kad ir kur ji bebutu - planuoju vezioti pati, ir nuvesti ir parsivesti... man nieko nera baisiau, kaip mazi vaikai su raktais... As pati taip uzaugau - viena su raktais, bet seniau zmones ir namu nerakindavo... O dabar neduok Dieve, koks alkoholikas del tu keliu litu gali traumuoti vaika visam gyvenimui. Kam ta bereikalinga rizika?
Man vieni mazi vaikai kieme = girtas uz vairo.
As 100 proc. pritariu uzsienieciu praktikai, kad vaiku iki 12 m. vienu be prieziuros palikti negalima.
QUOTE(Giedrute* @ 2009 09 11, 09:37)
Man vieni mazi vaikai kieme = girtas uz vairo.
šiaip visai neblogas sulyginimas
Maniskei dabar 5,5. Nuo sio pavasario su vyresnele (8m.) kartu iseina i kiema (uz musu-privataus kiemo vartu). Taciau gyvenam ramiame, nustolusiame nuo gatves nuosavu namu kvartale. Vyresnele i kiema isejo tp tik si pavasari (7m.), ji ir pati netrosko- ramesne mergaite. O ir pati nebuciau rizusis, tp del neatsargiu vairuotoju, o dar gyvenam netoli upes- kad ten nenugrybautu. Beje, nuolat stengiu mokyti jas, saugotis. Papildyta: Tiesa, i m-kla ir i burelius vyresnele ir vidurinele tp lydime, manau spes dar suaugti. Beje, mano draugu patirtis i sia tema. Jie 8-metei mergytei leisdavo is m-klos eti vienai pas senelius i darba. Atstumas, panasiai 150-200 metru. Taciau pats Klp centras, reikdavo pereiti judria, nors reguliuojama pereja. Si pavasari mergyte einancia saligatviu is nugaros parbloske didziuliu greiciu vaziaves dviratininkas. Jis dar ir uzkrito ant jos, taciau mikliai atsikeles, spruko. Nors buvo galybe liudininku, dviratininko nieks nesulaike (pasakojo, kad tai buvo pacaniukas su kapisonu). Mergytei- smegenu sukretimas, po ko prasidejio tikas, smarkiai nuskelti trys nuolatiniai priekiniai dantukai, kurios teks protezuoti, ka kalbet apie psicologines pasekmes ateiciai
Savo sunu pirmoka dar tik kelios savaites isleidziu viena i kiema pazaisti su draugais. Tai sirdis klapatuoja, kad tik kas neatsitiktu. Nupirkau laikrodi ir liepiu kas 15 min grizti pasirodyti, kad viskas gerai. Ir ilgiau kaip iki 18 val buti neleidziu. Gerai, kad dabar esu motinystes atostogose, tai daznai galiu ir pati lauke, netoli sunaus pabuti su mazaja.
Manau viskas priklauso nuo kiemo. Na ir zinoma nuo tevu. Kai gyvenom penkiaaukstyje net i galva neateidavo savo keturmeti isleisti viena i kiema. Nepaisant to, kad namas aptvertas tvora, o kiemas graziai sutvarkytas. Na o dabar kai gyvenam nuosavam name t.y. namu kvartalas aptvertas tvora mano 1,4 men. mergina jau viena iskilmingai vaiksto po kvartala  O vyresnelis be jokios prieziuros trinasi lauke. Na bet kaip jau minejau dar ir nuo tevu viskas priklauso. Musu kaimynai to pacio kvartalo gyventojau savo mergyte, kuriai 2,5 metai ne tik i kiema pas vaikus neisleidzia, bet jei iseina i lauka tai nuo ranku nepaleidzia
AS IR PIRMOKA SUNU DAR NEPALEISDAVAU I LAUKA AR MOKYKLA VIENA...
DiaSelė
2009 09 12, 17:54
šiaip niekada negali paskyti nuo kada leisi vaiką vieną į lauką,manau kas kart skritingai būna,priklauso nuo pačio vaiko ar jis bus protingas ar ne tuo klausimu
Nireglina
2009 09 12, 22:29
QUOTE(DiaSelė @ 2009 09 12, 18:54) priklauso nuo pačio vaiko ar jis bus protingas ar ne tuo klausimu 
Karusia
2009 09 15, 08:20
QUOTE(DiaSelė @ 2009 09 12, 18:54) šiaip niekada negali paskyti nuo kada leisi vaiką vieną į lauką,manau kas kart skritingai būna,priklauso nuo pačio vaiko ar jis bus protingas ar ne tuo klausimu  tuo klausimu jis negali protingas, nes jis - vaikas. jis neapsigins nuo paauglio ar suaugusiojo, išsigąs susidūręs su palaidu šunimi et ctr. arba elementariai nusivys kamuolį į gatvę.
Mūsų dukrytei 4,5 m, gyvename daugiabučių kvartale, kur pilni kiemai mašinų, daug kiemo gatvelių, neretai pasitaiko valkataujančių kačių ir palaidų šunų. Matau kieme žaidžiančius vaikus, įvairaus amžiaus, bet aš savo dukros dar tikrai ilgai neleisiu, nesaugu vienai kieme. Na aš iš viso neįsivaizduoju, kaip tėvai nebijo iki kokių 10 metų vieno vaiko išleisti  , nes visko jie ten prisigalvoja, visur lipa, karstosi, neatsargiai bėgioja  . Visai kas kita yra nuosavo namo kiemas, kaime dukra pas močiutes ir viena retkarčiais išeina į lauką po langais, tik tiek, kad tada jai liūdna vienai Gal tokia mano nuomone, nes ne kartą yra tekę matyti mašinų partrenktus vaikus, kaip ir šį šeštadienį atsitiktinai papuoliau, kai buvo laidojamas berniukas, kurį išlipus iš mokyklinio autobuso, partrenkė mašina
Aš savo berniuką tai pradėjau leisti vieną į kiemą 4 m 10 mėn, bet manau, kad viskas priklauso nuo vaiko. Pradėjau leisti vieną patį, nes pradėjo zyzti, kad nori vienas eiti... Aišku baisu labai  , bet kažkada tai turi įvykti, o jei vaikas pats prašo tai manau pats ir laikas.. P.S. gyvename daugiaaukštyje ir žaidimų aikštelę matau tik per koridoriaus langą
Beje, vakar įvyko pirmas įvykis per 3 sav. (tiek jau leidžiu į lauką vieną): pareina patempęs lūpą ir sako "man mergos su cigarete norėjo galvoj skylę padaryti", aišku kraujas užvirė, dar paklausiau ar pats ko nepadarė, atsakymas buvo "NE" ir iš karto išbėgau į lauką aiškintis... daviau velnių toms panoms, o pasirodo, kad maniškis pats pradėjo mėtytis iš žemių... Žodžiu, turiu mamytėms patarimą, kad pirma reikia išsiaiškinti su savo vaiku ir kad mūsų vaikai irgi meluoja, arba bent jau nepasako visos tiesos Aišku po to sekė ilgas pokalbis su vaiku, bet patirti turi pats kas yra kas ir sakau dar gerai baigėsi, kad neprimušė, o tik pagąsdino... Neramu vistiek...
lalabas
2009 09 16, 13:33
Na manau kad visi tie vaikai velniu prisveite Maniskei 3metai 3 men. Viena daugebucio kieme palieku tik jai trumpam reik iki namu ir ira kas nors kieme. Didziause beda tame , kad ji galetu tam kieme ir miegoti  Todel gryzusi namo tik ir zirze. Vienos palikti nenoriu manau kad dar nelaikas , kada bus tas laikas nezinau bus matyt.
esu-mama
2009 09 16, 20:59
pradejau leisti nuo 3m viena, atidarau namie langa , uzdarau vartus, is pradziu buvo neramu. gyvenam nuosavam name
Anastaishia
2009 09 17, 11:30
QUOTE(vaidicita @ 2009 09 16, 21:59) pradejau leisti nuo 3m viena, atidarau namie langa , uzdarau vartus, is pradziu buvo neramu. gyvenam nuosavam name  mano kaimynes nuo sesiu leido
as saviske isleidau pirma kart si pavasari, kai jai buvo 5m7men. kazkaip neplanuotai. atejo darzelio draugas - kaimynas ir sako ar gali iseiti i lauka? na emiau ir isleidau. zinoma ant pieveles po langais. valandai. tai beveik visa ta valanda kas 5mion begiojau i balkona ziureti. ka maciau, kad jie puikiai ten lauke tavrkosi ir niekur neina(zinoma pries tai paaiskinau, kad niekur negalima nuo pieveles eiti) tai jau pastoviai isleidziu, bet tik su tuo draugu ar jo vyresne sese. tai buna visko jie ten prisigalvoja ir po balas pamaklinet ir po zole pasivoliot, ir i parduotuvele nueina esancia musu namo gale, saldainiu nusiperka.
Monikiukas ;]
2009 10 02, 14:43
Gyvename name.. Del to savo 6 mete dukra isleidziu nuo 4 metu. anskciau leisti nenorejau vienos... nes man buvo neramu.... dabar ja isleidziu ir su kiemo druagais ateina is namu esanciu salia.. kartais ir ji nueina pas juos bet del to nesijaudinu, nes juk ten irgi yra suaugusieji zmones kurie pro langus, balkonus priziuri... kai kurie lauke zinoma dar neisleidizu eiti pasivaikscioti vienu ar eiti i namus pas druagus kai jie yra palikti vieni.. nezinia ka gali pridaryti
~MILENA~
2009 12 14, 11:19
mums dabar 6.5 metu tai dar viena ne eina
ingridukas
2009 12 15, 11:35
gyvenam nuosavam name,tai sunu viena isleidziam mazdaug nuo 3,5metu,bet karts nuo karto vis pasiziurim kur ir ka daro,nes megsta pasislept ir neatsiliept...o tada jau galvok ka nori
mums tik 3,5 bet apie ejima vienai i lauka net minciu tokiu nera, jeigu jau as negaliu tai sedim namie abi bet pazystu viena mama kuri su pasididziavimu sako kad ji leidzia savo sunu nuo 2 metuku, man tai kazkas nesuprantamo
Kai laikai tokie neramus tai manau savo trimete negreit isleisim viena didmiestyje i kiema...
auriukaseva
2009 12 26, 23:41
Mes tai savo greit 5m paneles ne uz ka neleidziam vienos.uztenka paziureti zinias kaip kaskart vaikai kur dingsta ar kiek visokiu iskrypeliu yra tai ir fantazija atsoka ja viena palikti.jei ateina kaimynu mergaites-aukles jau gal 11m-tai tada leidziu su jom.visgi panos dideles ir zino kaip reikia ja priziureti,o taip tik su manim arba jei kaimyne su dukrele buna tada ir palieku viena
raskejan
2009 12 30, 10:28
gyvenom nuosavam name leidom kaip tik ismoko vaiksciot nes jis pagrinde budavo smelio dezej,kai buvo 3.5m persikraustem i daugiabuti ir viena leisdavom tik aisku per langa daznai reikdavo ziuret nes upe teka,dabar jam 6.5 jau vienas ir i kioska nuveina juk turi ismokt nes ais i 1kl.juk nevedziosi visada
Vyresnį į kiemą leisdau nuo 4,5metų,o mežiuką bijau nors jam jau 5-eri,bet dar su brolio priežiūra išeina
daivune
2010 01 02, 13:17
mano merginai 4,5m. bet vienos neleidžiu į kiemą kai pažiūri žinias supranti, kad labai nesaugu o dar ir dėl to kad mūsų lanagai priešingoje pusėje nei kiemas ir aš jos nematyčiau.  tad einam kartu
September_Lady
2010 01 04, 14:58
Kol gyvenom Kaune (beveik kol suejo 4metukai maniskiui), nei minties i kiema vienam Atsikraustem i maza miesteli, kur daugiabuciu kiemai ne tokie baisus kaip didmiestyje, kiemai erdvesni, automobiliu maziau, o ir zmones beveik visi pazistami... tai maniskis is pradziu nedrasiai iseidavo i kiema, su vyru patys ragindavom, nors jis nedrisdavo eiti vienas...o paskui tik ziurek speja atsikelti ir "mama einam paduok dvirati, as einu i lauka"  Ziema aisku nelabai yra kada iseiti, nes darzeli atbuna, o vakare tamsu jau.
scholastika
2010 03 20, 18:50
mano dickiui geguzi bus 5 metukai, bet dar neleidziu vieno i lauka, netoli yra judri gatve, kieme yra krepsinio aikstele, bet neleidziu jo ten, nes buna visokiu bernu dideliu prieje, tai bijau,kad dar gaus nuo ju ir pan... be to laikinai cia gyvenam...
saulės spindulėlis
2010 03 21, 16:40
Pas mus niekur arti nėra judrios gatvės, netoliese parkas, bet langai į kitą pusę, bet šiaip labai bijočiau sūnų palikti vieną lauke. O labiausiai baisu ištikro dėl šunų, nes jų čia pas mus daug ir aišku ne visi vedžiojami pagal taisykles  . O ir tų dėdukų baisu, visgi dar mažas manau....
Aš saviškį leidžiu vieną į kiemą  10-15 minučių ir tai jis būna tik po langais, nes jau žino, kad kitu atveju keliaus namo  O ir mes su MB pamainomis ant lango kabom ir žiūrim ką jis veikia. Vienas būna tik tuo atveju jei mes užsiėmę kažką darome ir negalime su juo kartu išeiti, taip būna retai Gyvenam kaimo pakraštį, kiemas nuosavas, tik vienas trūkumas kad neaptvertas ir išvažiavimas iš jo tiesiai į pagrindinė gatvę  Bet kai vaikas nuo gimimo auklėjamas į kelią vienas neiti jo ten ir netraukia
nerilyte
2010 03 24, 17:50
Bandysim šią vasarą (mergytei rugpjūčio mėn. sueis 4 m.) leisti vieną į lauką. Seneliai gyvena kaime, daugiabutyje tai ten ir pradėsim pratintis. Bet viena bėda, kad ten nėra daugiau vaikų, tai manau jai bus nuobodu Papildyta:Nesupykit mamytės,tikiu, kad būsiu nepopuliari, bet manau, kad vaikučių iki 10 m neleiti vienų į kiemą tai jau čia apsurdas. Taip aš labai puikiai suprantu, kad jaudinamės ir bijom dėl savo vaikučių, bet jie mums visą gyvenimą bus vaikai, tai negi ir į pasimatymą lydėsim, kad tik nieko nenutiktų Kažkaip manau, kad vaikučiai nesmagiai jaučiasi kai jų mamos sėdi lauke kartu kai jiems sakykim kokie 8 m.
Renata M.
2010 03 28, 19:49
Mes gyvename nedideliame miestelyje ir tu mašinų ne daug važinėja,bet mažiuką vis tiek baisu paleisti vieną.Gal kai bus kokie 4,5metukų ir išleisim vieną pabūti,bet ir tai nzn.
_Draugė_
2010 03 28, 20:31
QUOTE(nerilyte @ 2010 03 24, 18:50) Nesupykit mamytės,tikiu, kad būsiu nepopuliari, bet manau, kad vaikučių iki 10 m neleiti vienų į kiemą tai jau čia apsurdas. Ir aš manau taip pat. Žinoma nuo aplinkybių ir nuo pačio vaiko priklauso, nuo kada leisti, bet iki dešimties metų "laikyti" po sparneliu manau per daug...
Mano berniukui 3 metukai ir dar vieno i kiema neleidziu  sia vasara, manau, dar ir neleisiu
čiaudanti bitė
2010 03 29, 14:30
Nors gyvename name, savas kiemas, bet vienų vaikų dar nesu linkusi išleisti  Kartais dukrytę išleidžiu, bet tada lakstau nuo lango prie lango žiūrėdama kur ji ką daro
Andžela
2010 04 07, 15:43
Manau leisiu savo sūnų vieną į lauką nuo 5,5 - 6 metų.
penelopė
2010 04 23, 22:26
Sunus i lauka vienas pradejo iseidinet nuo 5,5 metuku.Bet isleidus neramu budavo, vis ziuri ir ziuri per langa.
dukra jau nuo 5m viena kieme ir dar tame kieme kurio pro langus nesimato. tai susitariau su bendradarbe, kad kartais jai paskambinsiu, na ji paziuri per langa ir visada atraportuoja ka veikia mano atzalele sia vasara reiks dar pora mamu pakalbinti, kad pasidalintu numeriukais vaiku stebejimui.
QUOTE(DO&RU @ 2010 05 01, 12:45) dukra jau nuo 5m viena kieme ir dar tame kieme kurio pro langus nesimato. tai susitariau su bendradarbe, kad kartais jai paskambinsiu, na ji paziuri per langa ir visada atraportuoja ka veikia mano atzalele sia vasara reiks dar pora mamu pakalbinti, kad pasidalintu numeriukais vaiku stebejimui. Cia idomiai,ne mamos pacios savo vaikus stebi,bet kaimynes
sonkatux
2010 05 02, 14:07
kadangi gyvenam dabar nuosavame name,tai lauke buna kada tik nori  tai grizta tai vel iseina,praktiskai visa diena buna lauke,nors daug pagundu aplinkui,bet palikti vienos nebijau
Aš net nežinau,kada išleisiu savąją į kiemą vieną... Nors kiemas nemažas, bet pilnas prigrūsta mašinų. Tiesiog bijau ne dėl to,kad pasiklystų ar dar kas, bet dėl kiemuose lakstančių automobilių
evelina
2010 05 03, 15:11
leidžiu į kiemą, tik jei kaimynė prižada jos neišleisti iš akių.Kaimynė savo anūkėlį išsiveda. Tai pažiūri kad kur nenuvarlinėtų. Vienos nei pro kur...  o dabar ramu, nes kelinta diena kai tėtis tvarko žaidimų aikštelę, tai gali būti iki vakaro. Bet vienos be priežiūros tai  maža dar.
Germinė
2010 05 03, 16:43
mūsiškė labai norėtų,bet aš prieš
Nuo 7metuku, bet vis lekiu paziuret, kaip sekas arba perspeju, kad vis namo uzsuktu pasirodyti
admin*1
2010 05 03, 17:03
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|
|