visada žinojau kad norėsiu jog tarp vaikų būtų nedidelis metų skirtumas 2-3, metai. tai kai suėjo dukrytei 1,5 metukų ir pradėjom planuoti antrą. kai antroji gimė, pirmąjai buvo 2,4 m.
Tarp musu vaikuciu beveik 5m. skirtumas. Nezinau kodel, bet ilgai ruosemes antram vaikeliui
ech ir as noreciu jau antro
Sveikos supermamytes
pradėjom planuoti kai dukrytei buvo 3 metai...Jau džiaugiausi, kad bus 4 metų skirtumas, bet deja...likimas būna negailestingas. Dabar tikiuosi tilpsim į 5 metų skirtumą....
Pradėjom planuoti po penkių metų, bet išėjo tik po septynių, tarpas tarp vaikų aštuoni metai. Per daug. Reiktų mažesnio. Ir paskui gyvenime turi mažai bendro.
Čia iš savo patirties, tarp manęs ir sesės 9 metai.
Antrą pradėjom planuoti, kai mažyliui buvo 1,5 metukų, labai norėjau, kad tarp vaikučių būtų ne daugiau kaip 3 metų skirtumas... Bet ne visad norai pildosi...
Praejus lygiai metams nuo pirmojo gimimo vis dazniau pradejau galvot apie antraji. Tarsi jauciu ji salia
Sveiki,
Niekada nenorėjau mažo skirtumo tarp vaikų. Pradejom planuoti kai sūnui sukako 8 metai, kad irgi gimtu birželį, bet dėja tai liko tik planai ir svajones, dabar noretum kad tik būtų
Musu Sunui jau 3,5 metuku ir mes planuojam 2 leliuka. jau reikia pradeti...
As ir noriu leliuko, ir bijau
Nuo kito ciklo kibsim i darbus, jeigu nesupanikuosiu
Mano mazajam jau metukai
Planavom kai pirmąjam bus kokie 3-4 metai,bet mūsų planus sugriovė antras teigiamas NT
musu mergaitei jau 10men. ir po 9d veluojanciu mmm pradejau rimtai mastyti, kad nooooriu antro
Mano pupai 1,5 m. ir pradedam kviesti ir ieskoti musu antro mazylio
Po 11 metų
kai gydytojai pasake- "naturaliai- be sansu, nebent stebuklas", ir kai tas stebuklas ivyko, nusprendem- niekada nebesisaugosim. O gal ivyks ir antras stebuklas....? taip ir buvo- , praejus dviems savaitems po pirmuju menesiu po gimdymo:)
Mintyse ir trecias, ir ketvirtas.... ir penktas. Ar pameciui- dar klausimas. Tai priklausys nuo to, kada mazyliai nores ateiti pas mus. Buvom ir busim atviri gyvybei- ir tikrai tikiu, kad gydytojams nusluostysim nosi dar ne viena karta QUOTE(Loveco @ 2011 02 27, 19:43) kai gydytojai pasake- "naturaliai- be sansu, nebent stebuklas", ir kai tas stebuklas ivyko, nusprendem- niekada nebesisaugosim. O gal ivyks ir antras stebuklas....? taip ir buvo- , praejus dviems savaitems po pirmuju menesiu po gimdymo:) Mintyse ir trecias, ir ketvirtas.... ir penktas. Ar pameciui- dar klausimas. Tai priklausys nuo to, kada mazyliai nores ateiti pas mus. Buvom ir busim atviri gyvybei- ir tikrai tikiu, kad gydytojams nusluostysim nosi dar ne viena karta Sekmes ir grazi gi jusu ta gyvybes filosofija
Ir aš norėčiau antro leliuko, ir vyras nori, bet labai daug tų bet... ir tarp vaikų bus didelis skirtumas, kažkaip bijau, kad nebendraus, nebus ryšio. Nors turiu nemažai pažystamų brolių seserų, tarp kuriu 2-3 metai, ir vistiek nebendrauja...
Bet labai norisi
Maniškiui 8 metai,bet aš kol kas dar nenoriu 2 vaikučio
QUOTE(marina861 @ 2010 12 10, 04:58) Kaip greit kai kurios antra planuoja, nes nustebau - iskart po gimdymo, po 5 men Jums tikriausiai pirmas vaikutis uzkibo labai greit,kad taip kalbat.Nes ne visuomet gaunas kaip atrodo tuo momentu planuoji.Sakykim dar praeis jums tie 3-4 metai ir jau tada galvosit,kad dabar tai jau laikas,o praeis ir vieni,o gal ir antri metai,kad pasiektumet savo tiksla.Taipkad mes planuojam,o Viespats juokias is musu planu As noreciau kad dukryte butu savarankiskesne, paaugusi, kad jau suprastu kas tas broliukas ar sesute. Noreciau kad eitu i darzeli jau, tada butu lengviau priziuret maziuka, nes manau labai sunku su naujagimiu kai vyresnelis galima sakyti dar lelius. Ir organizmas turi atsigaut po pirmo gimdymo manau. Taigi, planuosim po 3-4 metu, bet nenoreciau kad tarp vaiku butu didesnis nei 5 m skirtumas. Bet planuok neplanaves, vaikuciai dazniausiai patys pasirenka kada jiem ateit Mums vaikelis irgi gavos tik po kokiu 1.5 metu.Dabar jau pirmagimiai metukai ir beveik du men.Mes jau pradejom laukti antro dziaugsmelio,o kada jis mus nudziugins nieks nezino.Bet labai tikiuosi,kad laukti labai ilgai nereikes
mano mazajam jau tuoj dveji ir jau pradedu galvoti apie antra, bet gal dar palauksim kol mazasis bus priprates prie darzelio ir gal pageres finansai, nes dabar nelabai palankus metas del sumazejusios algos..tai vis ir stabdau, nors jau noretusi, ypac zinant kad pirmaji pagavom tik po metu bandymo
uzteks gal tu pinigeliu kiek yra, taciau is kitos puses jau bus du vaikuciai ir islaidos padides QUOTE(vasareleS @ 2011 03 20, 15:18) mano mazajam jau tuoj dveji ir jau pradedu galvoti apie antra, bet gal dar palauksim kol mazasis bus priprates prie darzelio ir gal pageres finansai, nes dabar nelabai palankus metas del sumazejusios algos..tai vis ir stabdau, nors jau noretusi, ypac zinant kad pirmaji pagavom tik po metu bandymo uzteks gal tu pinigeliu kiek yra, taciau is kitos puses jau bus du vaikuciai ir islaidos padides Sveika
Sveikos, lb sunkiai sulaukem antrojo. Pirma kart mus gandrai aplanke lb netiketai, uzteko vos karto nesaugaus sexo. Tj kazkaip manen kad antra kart ir taip pasiseks. Kai Didzkiui sukako ketveri, nusprendem kad laikas antrajam, nutraukiau vartot KT, pasisaugojom dar pora menesiu ir pradejom laukt geru ziniu, taciau menuo, du, metai, du. Kreipemes i gydytoja, istyre abu nuodugniai keletas gydytoju, nera jokiu priezasciu kodel mums nesiseka. Ziuriu kaip drauges gimdo viena po kitos, kai kurios per ta laikotarpi net dvieju susilauke.
Kol viena ryta atsikeliau, pasidariau arbatos ir islekiau i tualeta, nes pasidare taip bloga. As net nepagalvojau apie nestuma, bet vyras sako, tavo veidas toks pats perkreiptas kaip kai laukiaus pirmojo. Tai as aisku ir vaistineles, issitraukiau viena is kokiu 50 NT ir pasidariau. DVI JUOSTELES. Maniau kad pasoksiu iki lubu
Vaje, mums pirmas ir uzkibo lb greitai, tj kazkaip manau ir su antru nebus bedu, bet gal jau susirpinti
Mes antro ir neplanuojam darkol kas, bet noretume po kokiu dar 3 metu.
Sveikos,
mes planavom antrą vaikelį, kai pirmagimei buvo beveik 1,5 metų QUOTE(dovacka @ 2011 03 16, 16:56) Maniškiui 8 metai,bet aš kol kas dar nenoriu 2 vaikučio
Mes norejom, kad butu nedidelis skirtumas, taip ir pavyko
Turim dukra, kuriai vasara sueis 3 m. Kita planuojam po 5 - 7 m. Niekad nenorejau viena po kito gimdyt. Man slykstu klausyt, kai sako: vienu vargu uzauginsim abu arba bus smagiau abiems, nes vienas su kitu uzsiims, mamai bus lengviau. Tai jei tau vargas auginti, tai nafik tuos vaikus gimdyti viena po kito? Vaikas auginimas turi teikti malonuma, vaiko gimimas turi buti kruopsciai planuojamas, vaikas turi buti laukiamas, nes tai atsakomybe visam gyvenimui.
na mes norejome kuo mazesnio tarpo tarp vaiku, todel antra pradejome planuoti, kai pirmajam suejo beveik 1.5metuku, taciau po puse metu planavimo tos idejos atsisakeme, nes niekaip nepavyko mums tuos gandrus prisisaukti
Ir va dabar kai broliui jau suejo 3metukai kita savaite jau turesim broli QUOTE(betgi @ 2011 04 19, 22:03) Turim dukra, kuriai vasara sueis 3 m. Kita planuojam po 5 - 7 m. Niekad nenorejau viena po kito gimdyt. Man slykstu klausyt, kai sako: vienu vargu uzauginsim abu arba bus smagiau abiems, nes vienas su kitu uzsiims, mamai bus lengviau. Tai jei tau vargas auginti, tai nafik tuos vaikus gimdyti viena po kito? Vaikas auginimas turi teikti malonuma, vaiko gimimas turi buti kruopsciai planuojamas, vaikas turi buti laukiamas, nes tai atsakomybe visam gyvenimui. vat as irgi LABAI sutinku, kad dviems vaikams daug smagiau, kai ju amzius panasus, o va kai pas vaikus skirtumas jau didesnis nei 5metai, va tada jau vyresneliui prasideda vargas, nes ir tam paciam lauke brolis/sese tempiasi is paskos, nepitybiskai, bet vyresnelius tai labai erzina O mano svajone yra, kad mano abu sunus, graziai bendrautu, kartu eitu i diskotekas, i naktinius klubus, ir t.t,.ir pan, kad butu draugai O ir tevams, tarkim manau yra daug lengviau pvz keliauti kai jau vaikai vienodai abu dideli, o ne vienas dar leliukas, o kitas jau mokyklinukas Kiekvienam savo Gal kada nors turesim ir mes trecia pagranduka QUOTE(betgi @ 2011 04 19, 23:03) Man slykstu klausyt, kai sako: vienu vargu uzauginsim abu arba bus smagiau abiems, nes vienas su kitu uzsiims, mamai bus lengviau. Tai jei tau vargas auginti, tai nafik tuos vaikus gimdyti viena po kito? Vaikas auginimas turi teikti malonuma, vaiko gimimas turi buti kruopsciai planuojamas, vaikas turi buti laukiamas, nes tai atsakomybe visam gyvenimui. QUOTE(Morfija @ 2011 04 20, 00:26) vat as irgi LABAI sutinku, kad dviems vaikams daug smagiau, kai ju amzius panasus, o va kai pas vaikus skirtumas jau didesnis nei 5metai, va tada jau vyresneliui prasideda vargas, nes ir tam paciam lauke brolis/sese tempiasi is paskos, nepitybiskai, bet vyresnelius tai labai erzina O mano svajone yra, kad mano abu sunus, graziai bendrautu, kartu eitu i diskotekas, i naktinius klubus, ir t.t,.ir pan, kad butu draugai Tai vyresnisis ir neturi priziureti jauneli, kaip ir pametinukai vienas kita. Vaikus reikia gimdyti SAU , o ne sesems/bloliams, net ir ne vyrams ar dar kam nors Pas mus su sese beveik 3 metu skirtumas, bet mes visai skirtingi ir bendru interesu neturime, nors seima pas mus labai draugiska. Ir vaikysteje/paauglysteje vienos kompanijos neturejome. Tai kad kiek zmoniu tiek nuomone ir kiekvienas gyvena savo gyvenima Lengvo gimdymo Labos QUOTE(betgi @ 2011 04 19, 10:03) Turim dukra, kuriai vasara sueis 3 m. Kita planuojam po 5 - 7 m. Niekad nenorejau viena po kito gimdyt. Sąmoningai planuojam nuo tada, kai mažajam suėjo metukai. Visada norėjau dviejų panašaus amžiaus vaikų. Manau, dviese bus smagiau augti. Pati esu iš didelės šeimos ir tuo labai džiaugiuosi. Vyras augo vienas, ir nors turi daug draugų, vistiek sako, kad būtų smagu turėti brolį. QUOTE(Morfija @ 2011 04 19, 23:26) nes tikrai turiu nemazai pavyzdziu aplink, kai didesnis nei 5metai skirtumas tarp vaiku jau yra didelis barjeras ju graziam bendravimui (turiu omeny vaikyste, paauglyste) jkai jau suauga tada buna viskas paprasciau, bet kol jaunimas, tai sunkiau bendraujasi vat as irgi LABAI sutinku, kad dviems vaikams daug smagiau, kai ju amzius panasus, o va kai pas vaikus skirtumas jau didesnis nei 5metai, va tada jau vyresneliui prasideda vargas, nes ir tam paciam lauke brolis/sese tempiasi is paskos, nepitybiskai, bet vyresnelius tai labai erzina Nu pazistu du vaikinu, jie broliai pametinukai, tj nuo vaikystes pesasi, dbr jau jiems po 20 metu ir dar iki siol negali vaziuot kartu viena masina O kai sako kad gimdo ne vyresniems broliams ar sesem, tj nesamone, Is dalies gimdai del saves, bet vyresniems vaikams ir uzkraunat ant peciu tuos pagrandukus
Gal ir ne vyresniems broliams/seserims, bet nori nenori manau iseina taip, kad tai viena karta mama nori kazka pasidaryti, ir praso vyresnelio paziuret..ar kokia situacija, kad negali pasiimt su savimi pas koki dantista vaziuojant, tai ir kreipies i vyresneli.. tarp musu su vyresniaja seserim 1.3men, o nuo pagrandukes skiria 6-7m, tai mes iki siol prisimenam, kaip noredavom i lauka, o reikedavo su sesute but, kol ten mama kazka daro (na niuansu ir neprisimenu, tik tai, kad "kaltinom" sese) .. galbut tai buvo ant vienos rankos suskaiciuojami atvejai, bet kaip tycia tai labiausiai ir isimena..
siaip as pati neapsisprendziu, kada laukti antrojo, tad labai idomu paskaityt visas nuomones QUOTE(erdeige:) @ 2011 04 21, 20:33) Gal ir ne vyresniems broliams/seserims, bet nori nenori manau iseina taip, kad tai viena karta mama nori kazka pasidaryti, ir praso vyresnelio paziuret..ar kokia situacija, kad negali pasiimt su savimi pas koki dantista vaziuojant, tai ir kreipies i vyresneli.. tarp musu su vyresniaja seserim 1.3men, o nuo pagrandukes skiria 6-7m, tai mes iki siol prisimenam, kaip noredavom i lauka, o reikedavo su sesute but, kol ten mama kazka daro (na niuansu ir neprisimenu, tik tai, kad "kaltinom" sese) .. galbut tai buvo ant vienos rankos suskaiciuojami atvejai, bet kaip tycia tai labiausiai ir isimena.. siaip as pati neapsisprendziu, kada laukti antrojo, tad labai idomu paskaityt visas nuomones As jau rasiau kad pas mus su sese beveik 3 metu skirtumas, bet neprisimenu nei vieno karto kad tevai paliktu man ja priziureti
Mano nuomone antro geriausia susilaukti kai pirmasis eina i 1 klase, tada labai patogu pora metu. Priziuri naujagimi ir tuo paciu buni namuose kai vaikas eina i mokykla, gali ji pasitikt ir pan. Nes kiek zinau iskyla nemazai problemu kai pirmokas po mokyklos vienas turi grist namo ir laukt kol tevai gris is darbo
QUOTE(erdeige:) @ 2011 04 21, 19:33) Gal ir ne vyresniems broliams/seserims, bet nori nenori manau iseina taip, kad tai viena karta mama nori kazka pasidaryti, ir praso vyresnelio paziuret..ar kokia situacija, kad negali pasiimt su savimi pas koki dantista vaziuojant, tai ir kreipies i vyresneli.. tarp musu su vyresniaja seserim 1.3men, o nuo pagrandukes skiria 6-7m, tai mes iki siol prisimenam, kaip noredavom i lauka, o reikedavo su sesute but, kol ten mama kazka daro (na niuansu ir neprisimenu, tik tai, kad "kaltinom" sese) .. galbut tai buvo ant vienos rankos suskaiciuojami atvejai, bet kaip tycia tai labiausiai ir isimena.. siaip as pati neapsisprendziu, kada laukti antrojo, tad labai idomu paskaityt visas nuomones O bet su tais mažiukais. Vieną augint dar suprantu, bet kai reikia augint tokius du, nedideliu amžiaus skirtumu - kai reikia dėl abiejų naktį kilnotis, abiem skirti daug dėmesio - nei apsirengt abu nemoka, nei atsiprašau - užpakalio nusišluostyt... O čia va vienas savarankiškesnis, žinoma dėmesio reikia, na bet ne taip... Čia žinoma mano nuomonė QUOTE(Daiva R. @ 2011 04 22, 08:47) Mano nuomone antro geriausia susilaukti kai pirmasis eina i 1 klase, tada labai patogu pora metu. Priziuri naujagimi ir tuo paciu buni namuose kai vaikas eina i mokykla, gali ji pasitikt ir pan. Nes kiek zinau iskyla nemazai problemu kai pirmokas po mokyklos vienas turi grist namo ir laukt kol tevai gris is darbo Tikrai geras pastebejimas! Tokiu atveju dar ilgai reiktu
As tj kartais pamastau apie antra vaikuti, kad pasiaugintume dbr vienu ypu, bet zinokit man saves gaila, nesijauciu tokia stpri kad isnesiociau antra, bijau kad gali but komplikuotas nestumas, kai su pirmu laukiaus tj jei kas sako pasigulinek, pailsek, o kaip dbr tj padaryt jei mazasis vijurkas laksto po namus
Sveikos, dabar suneliui 1.3 men., iki metu galvojau kad ilgai nenoresiu vaikelio, nes vaikas buvo labai neramus, ir visa laika juokaudavau kad jeigu dar vienas toks, tai turbut iskart i beprotnami
po 5 metų suplanov
Planuojam
QUOTE(Kuzia @ 2003 10 15, 00:18) Kuo toliau, tuo gali būti sunkiau pasiryžti. Nes kai vaikas paauga, atsiranda toks didesnis ar mažesnis laisvės pojūtis. Ir tada jau nebelabai norisi vėl stačia galva nert į motinystę. Mano vaikus skiria 7metai, tai man, patikėk, nebuvo lengva apsispręst, kad JAU DABAR noriu antro vaiko. Beje, aš irgi gėriau tabletes. Pasiryžau tik pagalvojus, kad laukt nebėra ko. Jei man būtų buvę tokios sąlygos kaip dabar, būčiau norėjusi, kad tarp vaikų būtų 2-3m skirtumas. Bet gerai taip kaip yra ir tuom labai džiaugiuosi. [SIZE=7] tikra tiesa, as siaip turiu tokia nemenka, uzsisenejusia psichologine problema. Norejau kurt nauja tema del patarimo, bet kazka panasaus suradau cia. Pirma karta pagimdziau 17 m. Mano dukra yra mano didziausias turtas, bet tuo momentu, kai pradejau lauktis ir laukiaus, tai buvo patys juodziausi metai. Pirma, nepilnamete, antra, vaikinas paliko tik suzinojes, ir dar visa nelaimiu virtine. Kokias depresijas isgyvenau, nereiki net klaust. Mama suzinojo tik penktam menesi, kai buvau, o iki to laiko ko tik nedariau, ir zudziaus, ir pilva spaudziaus ivairiais budais, saves negailejau, nes nemaciau prasmes. Tfu tfu tfu mano mergina sveika ir si menesi svesim 11 metus QUOTE(aureli777 @ 2011 07 09, 23:32) [SIZE=7] tikra tiesa, as siaip turiu tokia nemenka, uzsisenejusia psichologine problema. Norejau kurt nauja tema del patarimo, bet kazka panasaus suradau cia. Atrodo, kad mastom vienodai, as nemegstu vaiku, tik savo begalo myliu, o jau svetimi mane net purto. Visad sakiau kad neturesiu vaiku ir va netyciukas! Nezinojau ka daryti, nes tik baigiau studijas ir kraustymasis i kita miesta, darbovietes pakeitimas, zodziu per pora men tiek permainu o cia kur buves kur nebuves nestumas
Mano suneliui 6.5 men ir as jau noriu antro. Nors ir kaip butu sunku su dviem maziems, bet taip noreciau kad vaikai augtu kartu. Pati su sese turi 11 metu skirtuma, o taip gaila, kad ne kokie 1 ar 2
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|