Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Po kiek laiko planavote antrą nėštumą?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nėštumo planavimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
vikta
visada žinojau kad norėsiu jog tarp vaikų būtų nedidelis metų skirtumas 2-3, metai. tai kai suėjo dukrytei 1,5 metukų ir pradėjom planuoti antrą. kai antroji gimė, pirmąjai buvo 2,4 m.
varrna
Tarp musu vaikuciu beveik 5m. skirtumas. Nezinau kodel, bet ilgai ruosemes antram vaikeliui ax.gif
myliuvasara
ech ir as noreciu jau antro 2.gif ,ir dukryte musu labai jau nori broliuko ar sesutes,bet tetis musu net ne zodzio apie tai,buvau uzsiminusi ,nusisuka ir tiek mastau.gif o be jo zinios nutraukt kt,nesinori,manau butu labai negrazu is mano puses,teks kentet,nors mergaitei mano jau 4m tuoj bus g.gif
mamanicka
Sveikos supermamytes 4u.gif mums beveik 3 metukai,labiau uz viska norime antro lialiuko bet tiek visokiu bet...su pirmu nebuvo taip sunku norim ir viskas o cia norim su vyru daznai paziurim parduotuvese naujagimiu rubelius,bet sunku prisiruosti atrodo gal dar menesi palaukti gal biski svori numest,nueit pasportoti na zodziu nezinau ka daryti bijau kad nebutu didelis skirtumas g.gif
Indukė
pradėjom planuoti kai dukrytei buvo 3 metai...Jau džiaugiausi, kad bus 4 metų skirtumas, bet deja...likimas būna negailestingas. Dabar tikiuosi tilpsim į 5 metų skirtumą.... rolleyes.gif
KRŪTA
Pradėjom planuoti po penkių metų, bet išėjo tik po septynių, tarpas tarp vaikų aštuoni metai. Per daug. Reiktų mažesnio. Ir paskui gyvenime turi mažai bendro.
Čia iš savo patirties, tarp manęs ir sesės 9 metai.
Adlim'a
Antrą pradėjom planuoti, kai mažyliui buvo 1,5 metukų, labai norėjau, kad tarp vaikučių būtų ne daugiau kaip 3 metų skirtumas... Bet ne visad norai pildosi... sad.gif Tik pradėjus planuoti, sužinojau, turinti nepiktybinį augliuką gimdoj, išioperavau, bet teko padaryti pertraukėlę planavime. Paskui vėl tęsėm planavimą, bet bergždžiai... Dariausi visokius tyrimus, nu lyg ir viskas gerai su manim, su vyru - irgi... Bet vis nepavyksta... sad.gif Čia, matyt, kaip psichologai sako, kad kai kažko labai nori, būna, kad tai užsiblokuoja... Bet kaip atsipalaiduot ir negalvot apie tai, jei iš tikrųjų be galo noriu antro vaikelio...
popuri
Praejus lygiai metams nuo pirmojo gimimo vis dazniau pradejau galvot apie antraji. Tarsi jauciu ji salia smile.gif Todel ilgai nelauke ememes darbu. Tikimes jog greit ji/s pasibels i musu gyvenimus wub.gif
kimberley7
Sveiki,

Niekada nenorėjau mažo skirtumo tarp vaikų. Pradejom planuoti kai sūnui sukako 8 metai, kad irgi gimtu birželį, bet dėja tai liko tik planai ir svajones, dabar noretum kad tik būtų 2.gif ir nesvarbu kada mirksiukas.gif
"Bond Girl 007"
Musu Sunui jau 3,5 metuku ir mes planuojam 2 leliuka. jau reikia pradeti... 4u.gif
the best
As ir noriu leliuko, ir bijau unsure.gif Rugpjucio menesio praradom 16 sav leliuka, kuris buvo neplanuotas ir tik tada supratau, kaip stipriai noriu as antro... Dazniausiai supranti tai tik tada, kai netenki... Bet baime liko. Esu pakankamai jauna, tai bijau, kad netektu likti vienai paskui su vaikais... Nezinau is kur ta baime, nes vyras beprotiskai mus myli...
Nuo kito ciklo kibsim i darbus, jeigu nesupanikuosiu biggrin.gif Linkiu jums sulaukti savo maziuku kuo greiciau, palinkekit ir man biggrin.gif
Labiuke
Mano mazajam jau metukai ax.gif Ir vis dazniau pagaunu save svajojant apie antra ax.gif
siroma
Planavom kai pirmąjam bus kokie 3-4 metai,bet mūsų planus sugriovė antras teigiamas NT biggrin.gif
erdeige:)
musu mergaitei jau 10men. ir po 9d veluojanciu mmm pradejau rimtai mastyti, kad nooooriu antro wub.gif bet mane labiausiai gasdina finansine padetis.. as dar jokio darbo stazo neturiu. bet jei paaugint iki 2m, paskui i darba (tikekimes) bent 1m, ir tik tada antraji planuot, tai skirtumas jau gautusi min 4m..bet dar jus paskaicius, matosi, kad antram po ilgesnes pertraukos prisiruosti sunkiau, o ir ne taip greit pavyksta (man pirmoji is 2 ciklo uzkibo).. o as kai dar 3 noriu lotuliukas.gif net nzn.. esu dideliuose svarstymuose dabar g.gif lotuliukas.gif atrodo geriausiai butu netyciukas lotuliukas.gif
Odna
Mano pupai 1,5 m. ir pradedam kviesti ir ieskoti musu antro mazylio wub.gif
Sara123
Po 11 metų blink.gif
Loveco
kai gydytojai pasake- "naturaliai- be sansu, nebent stebuklas", ir kai tas stebuklas ivyko, nusprendem- niekada nebesisaugosim. O gal ivyks ir antras stebuklas....? taip ir buvo- , praejus dviems savaitems po pirmuju menesiu po gimdymo:) smile.gif esam be galo laimingi, kad taip greit suplanavom antra. (dukrytei buvo 8 men).
Mintyse ir trecias, ir ketvirtas.... ir penktas. Ar pameciui- dar klausimas. Tai priklausys nuo to, kada mazyliai nores ateiti pas mus. Buvom ir busim atviri gyvybei- ir tikrai tikiu, kad gydytojams nusluostysim nosi dar ne viena karta 4u.gif
Odna
QUOTE(Loveco @ 2011 02 27, 19:43)
kai gydytojai pasake- "naturaliai- be sansu, nebent stebuklas", ir  kai tas stebuklas ivyko, nusprendem- niekada nebesisaugosim. O gal ivyks ir antras stebuklas....? taip ir buvo- , praejus dviems savaitems po pirmuju menesiu po gimdymo:) smile.gif esam be galo laimingi, kad taip greit suplanavom antra. (dukrytei buvo 8 men).
Mintyse ir trecias, ir ketvirtas.... ir penktas. Ar pameciui- dar klausimas. Tai priklausys nuo to, kada mazyliai nores ateiti pas mus. Buvom ir busim atviri gyvybei- ir tikrai tikiu, kad gydytojams nusluostysim nosi dar ne viena karta  4u.gif
*

Sekmes ir grazi gi jusu ta gyvybes filosofija wub.gif
Ritaram
Ir aš norėčiau antro leliuko, ir vyras nori, bet labai daug tų bet... ir tarp vaikų bus didelis skirtumas, kažkaip bijau, kad nebendraus, nebus ryšio. Nors turiu nemažai pažystamų brolių seserų, tarp kuriu 2-3 metai, ir vistiek nebendrauja...
Bet labai norisi 2.gif
dovacka
Maniškiui 8 metai,bet aš kol kas dar nenoriu 2 vaikučio g.gif ir visai mielai auginsiu šeimos pagranduką,kai jis pas mus ateis. smile.gif man asmeniškai labai gražu,kai šeimoje auga pagrandukas blush2.gif
*Ryto rasa*
QUOTE(marina861 @ 2010 12 10, 04:58)
Kaip greit kai kurios antra planuoja, nes nustebau - iskart po gimdymo, po 5 men smile.gif
As noreciau kad dukryte butu savarankiskesne, paaugusi, kad jau suprastu kas tas broliukas ar sesute. Noreciau kad eitu i darzeli jau, tada butu lengviau priziuret maziuka, nes manau labai sunku su naujagimiu kai vyresnelis galima sakyti dar lelius. Ir organizmas turi atsigaut po pirmo gimdymo manau.
Taigi, planuosim po 3-4 metu, bet nenoreciau kad tarp vaiku butu didesnis nei 5 m skirtumas.
Bet planuok neplanaves, vaikuciai dazniausiai patys pasirenka kada jiem ateit lotuliukas.gif
*

Jums tikriausiai pirmas vaikutis uzkibo labai greit,kad taip kalbat.Nes ne visuomet gaunas kaip atrodo tuo momentu planuoji.Sakykim dar praeis jums tie 3-4 metai ir jau tada galvosit,kad dabar tai jau laikas,o praeis ir vieni,o gal ir antri metai,kad pasiektumet savo tiksla.Taipkad mes planuojam,o Viespats juokias is musu planu mirksiukas.gif
Mums vaikelis irgi gavos tik po kokiu 1.5 metu.Dabar jau pirmagimiai metukai ir beveik du men.Mes jau pradejom laukti antro dziaugsmelio,o kada jis mus nudziugins nieks nezino.Bet labai tikiuosi,kad laukti labai ilgai nereikes smile.gif
vasareleS
mano mazajam jau tuoj dveji ir jau pradedu galvoti apie antra, bet gal dar palauksim kol mazasis bus priprates prie darzelio ir gal pageres finansai, nes dabar nelabai palankus metas del sumazejusios algos..tai vis ir stabdau, nors jau noretusi, ypac zinant kad pirmaji pagavom tik po metu bandymo doh.gif
uzteks gal tu pinigeliu kiek yra, taciau is kitos puses jau bus du vaikuciai ir islaidos padides g.gif ai vis nenusprendziam g.gif
Orhideja:)
QUOTE(vasareleS @ 2011 03 20, 15:18)
mano mazajam jau tuoj dveji ir jau pradedu galvoti apie antra, bet gal dar palauksim kol mazasis bus priprates prie darzelio ir gal pageres finansai, nes dabar nelabai palankus metas del sumazejusios algos..tai vis ir stabdau, nors jau noretusi, ypac zinant kad pirmaji pagavom tik po metu bandymo  doh.gif
uzteks gal tu pinigeliu kiek yra, taciau is kitos puses jau bus du vaikuciai ir islaidos padides  g.gif  ai vis nenusprendziam  g.gif
*

Sveika 4u.gif panasi situacija mirksiukas.gif tik kad mano jau greit 4 metukai,nutraukiau KT pries pora menesiu,ziuresim kaip bus su situ ciklu,pasiryzti sunku labai,bet kaip Dievas duos,bus tai bus mirksiukas.gif Dar vis dvejoju as gerai padariau kad KT nutraukiau ar ne,bet neaisku ar dar greitai ir pastosiu,pries kelis metus taip pat buvau nutraukus KT puse metu nepastojau,bet del tam tikru priezasciu vel pradejau gerti KT unsure.gif
Pinigaixxx
Sveikos, lb sunkiai sulaukem antrojo. Pirma kart mus gandrai aplanke lb netiketai, uzteko vos karto nesaugaus sexo. Tj kazkaip manen kad antra kart ir taip pasiseks. Kai Didzkiui sukako ketveri, nusprendem kad laikas antrajam, nutraukiau vartot KT, pasisaugojom dar pora menesiu ir pradejom laukt geru ziniu, taciau menuo, du, metai, du. Kreipemes i gydytoja, istyre abu nuodugniai keletas gydytoju, nera jokiu priezasciu kodel mums nesiseka. Ziuriu kaip drauges gimdo viena po kitos, kai kurios per ta laikotarpi net dvieju susilauke.
Kol viena ryta atsikeliau, pasidariau arbatos ir islekiau i tualeta, nes pasidare taip bloga. As net nepagalvojau apie nestuma, bet vyras sako, tavo veidas toks pats perkreiptas kaip kai laukiaus pirmojo. Tai as aisku ir vaistineles, issitraukiau viena is kokiu 50 NT ir pasidariau. DVI JUOSTELES. Maniau kad pasoksiu iki lubu biggrin.gif Vyras net laisvadieni pasienes puse dienos drebejo is laimes biggrin.gif Taigi antrojo susilaukem po beveik 5 metu planavimo. Trecia planuosim is kart kai baigsiu maitinti ir sulauksiu menesiniu smile.gif Tikiuosi 5 metu nebeteks laukt
astonja
Vaje, mums pirmas ir uzkibo lb greitai, tj kazkaip manau ir su antru nebus bedu, bet gal jau susirpinti g.gif Bet tj negi 5 metus sveiki zmones negalejo susilaukt vaiko, kazkaip neitikima.
Mes antro ir neplanuojam darkol kas, bet noretume po kokiu dar 3 metu.
rutcka
Sveikos,
mes planavom antrą vaikelį, kai pirmagimei buvo beveik 1,5 metų ax.gif Ir sėkmingai thumbup.gif O vat dar po kokių 5-7 metų turbūt ir trečią paplanuosim blush2.gif
kimberley7
QUOTE(dovacka @ 2011 03 16, 16:56)
Maniškiui 8 metai,bet aš kol kas dar nenoriu 2 vaikučio g.gif ir visai mielai auginsiu šeimos pagranduką,kai jis pas mus ateis. smile.gif man asmeniškai labai gražu,kai šeimoje auga pagrandukas blush2.gif
*

drinks_cheers.gif Man irgi labai patinka kai tarp vaiku yra didelis skirtumas, mes pradejome planuoti kaip sunui sukako 8 metai, bet kol kas be rezultatu verysad.gif
Lynes
Mes norejom, kad butu nedidelis skirtumas, taip ir pavyko wub.gif Del trecio nezinia, nebent netyciukas blush2.gif
betgi
Turim dukra, kuriai vasara sueis 3 m. Kita planuojam po 5 - 7 m. Niekad nenorejau viena po kito gimdyt. Man slykstu klausyt, kai sako: vienu vargu uzauginsim abu arba bus smagiau abiems, nes vienas su kitu uzsiims, mamai bus lengviau. Tai jei tau vargas auginti, tai nafik tuos vaikus gimdyti viena po kito? Vaikas auginimas turi teikti malonuma, vaiko gimimas turi buti kruopsciai planuojamas, vaikas turi buti laukiamas, nes tai atsakomybe visam gyvenimui.
Morfija
na mes norejome kuo mazesnio tarpo tarp vaiku, todel antra pradejome planuoti, kai pirmajam suejo beveik 1.5metuku, taciau po puse metu planavimo tos idejos atsisakeme, nes niekaip nepavyko mums tuos gandrus prisisaukti wink.gif
Ir va dabar kai broliui jau suejo 3metukai kita savaite jau turesim broli wink.gif tarp broliu bus 3m ir 1menuo skirtumas wink.gif wub.gif thumbup.gif As tuo labai dziaugiuosi, nes tikrai turiu nemazai pavyzdziu aplink, kai didesnis nei 5metai skirtumas tarp vaiku jau yra didelis barjeras ju graziam bendravimui (turiu omeny vaikyste, paauglyste) jkai jau suauga tada buna viskas paprasciau, bet kol jaunimas, tai sunkiau bendraujasi wink.gif

QUOTE(betgi @ 2011 04 19, 22:03)
Turim dukra, kuriai vasara sueis 3 m. Kita planuojam po 5 - 7 m. Niekad nenorejau viena po kito gimdyt. Man slykstu klausyt, kai sako: vienu vargu uzauginsim abu arba bus smagiau abiems, nes vienas su kitu uzsiims, mamai bus lengviau. Tai jei tau vargas auginti, tai nafik tuos vaikus gimdyti viena po kito? Vaikas auginimas turi teikti malonuma, vaiko gimimas turi buti kruopsciai planuojamas, vaikas turi buti laukiamas, nes tai atsakomybe visam gyvenimui.
*

vat as irgi LABAI sutinku, kad dviems vaikams daug smagiau, kai ju amzius panasus, o va kai pas vaikus skirtumas jau didesnis nei 5metai, va tada jau vyresneliui prasideda vargas, nes ir tam paciam lauke brolis/sese tempiasi is paskos, nepitybiskai, bet vyresnelius tai labai erzina smile.gif O ir siaip jau tie vyresneliai nori buti dideli ir su maziais nenori zaisti....

O mano svajone yra, kad mano abu sunus, graziai bendrautu, kartu eitu i diskotekas, i naktinius klubus, ir t.t,.ir pan, kad butu draugai wink.gif O ne vyresnelis turetu priziureti jauneli doh.gif kaip dazniausiai ir buna, kai vaiku amziaus skirtumas buna LABAI didelis, o ir artumo to maziau yra man rodos....

O ir tevams, tarkim manau yra daug lengviau pvz keliauti kai jau vaikai vienodai abu dideli, o ne vienas dar leliukas, o kitas jau mokyklinukas wink.gif

Kiekvienam savo wink.gif Bet kategoriska nenoriu buti wink.gif

Gal kada nors turesim ir mes trecia pagranduka wub.gif Gal susigundys sirdele mano pabandyti dar karta is gandru sese issidereti biggrin.gif
kimberley7
QUOTE(betgi @ 2011 04 19, 23:03)
Man slykstu klausyt, kai sako: vienu vargu uzauginsim abu arba bus smagiau abiems, nes vienas su kitu uzsiims, mamai bus lengviau. Tai jei tau vargas auginti, tai nafik tuos vaikus gimdyti viena po kito? Vaikas auginimas turi teikti malonuma, vaiko gimimas turi buti kruopsciai planuojamas, vaikas turi buti laukiamas, nes tai atsakomybe visam gyvenimui.
*

drinks_cheers.gif Tokia ir mano kategoriska nuomone blush2.gif . Nors dabar turiu bedu su pastojimu, nors gydytojai perspejo pries 6 metus, bet tada nenorejau gimdyti ir nesigailiu.
QUOTE(Morfija @ 2011 04 20, 00:26)
vat as irgi LABAI sutinku, kad dviems vaikams daug smagiau, kai ju amzius panasus, o va kai pas vaikus skirtumas jau didesnis nei 5metai, va tada jau vyresneliui prasideda vargas, nes ir tam paciam lauke brolis/sese tempiasi is paskos, nepitybiskai, bet vyresnelius tai labai erzina smile.gif O ir siaip jau tie vyresneliai nori buti dideli ir su maziais nenori zaisti....

O mano svajone yra, kad mano abu sunus, graziai bendrautu, kartu eitu i diskotekas, i naktinius klubus, ir t.t,.ir pan, kad butu draugai wink.gif O ne vyresnelis turetu priziureti jauneli  doh.gif kaip dazniausiai ir buna, kai vaiku amziaus skirtumas buna LABAI didelis, o ir artumo to maziau yra man rodos....

*

Tai vyresnisis ir neturi priziureti jauneli, kaip ir pametinukai vienas kita. Vaikus reikia gimdyti SAU , o ne sesems/bloliams, net ir ne vyrams ar dar kam nors mirksiukas.gif Jei man pavyks tapti nestuke.gif, man net tokios minties nekyla kad sunus turi tempti broli/sese su savim. Jis turi myleti ir rupintis maziuku, bet ne priziureti!
Pas mus su sese beveik 3 metu skirtumas, bet mes visai skirtingi ir bendru interesu neturime, nors seima pas mus labai draugiska. Ir vaikysteje/paauglysteje vienos kompanijos neturejome.
Tai kad kiek zmoniu tiek nuomone ir kiekvienas gyvena savo gyvenima drinks_cheers.gif
Lengvo gimdymo 4u.gif
Gryna

Labos 4u.gif

QUOTE(betgi @ 2011 04 19, 10:03)
Turim dukra, kuriai vasara sueis 3 m. Kita planuojam po 5 - 7 m. Niekad nenorejau viena po kito gimdyt.
*

Sąmoningai planuojam nuo tada, kai mažajam suėjo metukai. Visada norėjau dviejų panašaus amžiaus vaikų. Manau, dviese bus smagiau augti. Pati esu iš didelės šeimos ir tuo labai džiaugiuosi. Vyras augo vienas, ir nors turi daug draugų, vistiek sako, kad būtų smagu turėti brolį.
sigullka
4u.gif Na, turim dukrytę, jei rudenį sukaks 6 - eri, o neužilgo turėtų šeimoje atsirasti dar vienas vaikiukas bigsmile.gif . Man atrodo visai geras laiko tarpas, ypač, kaip pirmoji mergytė jau savarankiška thumbup.gif Bet čia manau sprendžia kiekviena šeima individualiai mirksiukas.gif
astonja
QUOTE(Morfija @ 2011 04 19, 23:26)
nes tikrai turiu nemazai pavyzdziu aplink, kai didesnis nei 5metai skirtumas tarp vaiku jau yra didelis barjeras ju graziam bendravimui (turiu omeny vaikyste, paauglyste) jkai jau suauga tada buna viskas paprasciau, bet kol jaunimas, tai sunkiau bendraujasi wink.gif
*

Nu pazistu du vaikinu, jie broliai pametinukai, tj nuo vaikystes pesasi, dbr jau jiems po 20 metu ir dar iki siol negali vaziuot kartu viena masina smile.gif Tj ne visad pametinukai gerai sutaria. O del to kai vyresniems tenka temptis jaunelius tj tiesa, tarp musu sus sese 4 metai sikirtumas ir iki dbr atsimenu kokia man buvo trauma tampytis sese visur. Tevai niekad man neliepe su ja buti, bet ji priskretus buvo prie manes, as iseit be jos negaledavau nes lekdavo is paskos rekdama. Dbr mes puikiai sustariam, bet vaikystej buvo visko.
O kai sako kad gimdo ne vyresniems broliams ar sesem, tj nesamone, Is dalies gimdai del saves, bet vyresniems vaikams ir uzkraunat ant peciu tuos pagrandukus smile.gif
sigullka
smile.gif Na tikra nesąmonė, kad vyresniems broliams ir seserims gimdai.. schmoll.gif Aš manau daug kas priklauso ir nuo požiūrio ir nuo vaikų santykių šeimoje ir aplamai nuo jų bendravimo... Negali kategoriškai teigti, kad jei vyresnis, tai bus taip ir taip, jei jau 2 metais jaunesnis, tai bus taip ir ne kitaip... schmoll.gif
Gal ir ne vyresniems broliams/seserims, bet nori nenori manau iseina taip, kad tai viena karta mama nori kazka pasidaryti, ir praso vyresnelio paziuret..ar kokia situacija, kad negali pasiimt su savimi pas koki dantista vaziuojant, tai ir kreipies i vyresneli.. tarp musu su vyresniaja seserim 1.3men, o nuo pagrandukes skiria 6-7m, tai mes iki siol prisimenam, kaip noredavom i lauka, o reikedavo su sesute but, kol ten mama kazka daro (na niuansu ir neprisimenu, tik tai, kad "kaltinom" sese) .. galbut tai buvo ant vienos rankos suskaiciuojami atvejai, bet kaip tycia tai labiausiai ir isimena..

siaip as pati neapsisprendziu, kada laukti antrojo, tad labai idomu paskaityt visas nuomones rolleyes.gif
kimberley7
QUOTE(erdeige:) @ 2011 04 21, 20:33)
Gal ir ne vyresniems broliams/seserims, bet nori nenori manau iseina taip, kad tai viena karta mama nori kazka pasidaryti, ir praso vyresnelio paziuret..ar kokia situacija, kad negali pasiimt su savimi pas koki dantista vaziuojant, tai ir kreipies i vyresneli.. tarp musu su vyresniaja seserim 1.3men, o nuo pagrandukes skiria 6-7m, tai mes iki siol prisimenam, kaip noredavom i lauka, o reikedavo su sesute but, kol ten mama kazka daro (na niuansu ir neprisimenu, tik tai, kad "kaltinom" sese) .. galbut tai buvo ant vienos rankos suskaiciuojami atvejai, bet kaip tycia tai labiausiai ir isimena..

siaip as pati neapsisprendziu, kada laukti antrojo, tad labai idomu paskaityt visas nuomones  rolleyes.gif
*

As jau rasiau kad pas mus su sese beveik 3 metu skirtumas, bet neprisimenu nei vieno karto kad tevai paliktu man ja priziureti schmoll.gif Gal todel ir mano nuomone tokia kad jei bus antras vaikas neturiu jokios teises palikti priziureti vyriasniam sunui mirksiukas.gif As nenorejau auginti vaikus kaip konvejeris - todel ir skirtumas man geriausias apie 10 metu, as noriu megantis antro nestuke.gif ir savo pagranduku wub.gif Jei tik D duos
Daiva R.
Mano nuomone antro geriausia susilaukti kai pirmasis eina i 1 klase, tada labai patogu pora metu. Priziuri naujagimi ir tuo paciu buni namuose kai vaikas eina i mokykla, gali ji pasitikt ir pan. Nes kiek zinau iskyla nemazai problemu kai pirmokas po mokyklos vienas turi grist namo ir laukt kol tevai gris is darbo g.gif O dar visokios mokyklinuku atostogos... doh.gif
sigullka
QUOTE(erdeige:) @ 2011 04 21, 19:33)

siaip as pati neapsisprendziu, kada laukti antrojo, tad labai idomu paskaityt visas nuomones  rolleyes.gif
*

lotuliukas.gif Na, būna žinoma situacijų, kai tenka kreiptis į vyresnėlį pagalbos, tik manau reikėtų suprast, kad auginti ir prižiūrėti turi tu o ne brolis ar sesuo, kurie, kaip kad sakai ir savo rūpestėlių turi.. Manau, ktėvai turėtų stengtis tai suprasti, o vyresnėliai suprasti tai, kad jei kartą kitą ir pabūs su jaunesniuoju šeimos nariu, nieko neatsitiks... Gal ir pačio vaiko požiūris į tą "buvimą" kartu turi įtakos - juk kitas į tai žvelgia be jokio priešiškumo. manau, tėvai turi "neperspausti" su ta priežiūra ir tiek...
O bet su tais mažiukais. Vieną augint dar suprantu, bet kai reikia augint tokius du, nedideliu amžiaus skirtumu - kai reikia dėl abiejų naktį kilnotis, abiem skirti daug dėmesio - nei apsirengt abu nemoka, nei atsiprašau - užpakalio nusišluostyt... O čia va vienas savarankiškesnis, žinoma dėmesio reikia, na bet ne taip... Čia žinoma mano nuomonė bigsmile.gif
QUOTE(Daiva R. @ 2011 04 22, 08:47)
Mano nuomone antro geriausia susilaukti kai pirmasis eina i 1 klase, tada labai patogu pora metu. Priziuri naujagimi ir tuo paciu buni namuose kai vaikas eina i mokykla, gali ji pasitikt ir pan. Nes kiek zinau iskyla nemazai problemu kai pirmokas po mokyklos vienas turi grist namo ir laukt kol tevai gris is darbo  g.gif O dar visokios mokyklinuku atostogos...  doh.gif
*

Tikrai geras pastebejimas!
Tokiu atveju dar ilgai reiktu nestuke.gif laukti doh.gif lotuliukas.gif ax.gif
astonja
As tj kartais pamastau apie antra vaikuti, kad pasiaugintume dbr vienu ypu, bet zinokit man saves gaila, nesijauciu tokia stpri kad isnesiociau antra, bijau kad gali but komplikuotas nestumas, kai su pirmu laukiaus tj jei kas sako pasigulinek, pailsek, o kaip dbr tj padaryt jei mazasis vijurkas laksto po namus biggrin.gif Ir noriu ir nenoriu, va nesenai velavo mm, tj viena diena dziaugiuosi, kita lipu sienom kad NE:)
jji
Sveikos, dabar suneliui 1.3 men., iki metu galvojau kad ilgai nenoresiu vaikelio, nes vaikas buvo labai neramus, ir visa laika juokaudavau kad jeigu dar vienas toks, tai turbut iskart i beprotnami smile.gif , bet dabar, kai paaugo, jau ziuriu, kad lengviau darosi. Tai kazkaip dabar jau daznai pagalvoju, kad gal ir neblogai butu ax.gif . Ir siaip galvoju, kad metai bega ir mes nejaunejam, nenoriu savo vaikams but per sena, na as turiu omeny kai vaikai paauga, tampa paaugliais, didelis amziaus skirtumas tarp tevu ir vaiku kartais labai trugdo suprast viena kita. Tokia mano nuomone, taigi visai jau noreciau dar vieno maziuko.
Basic
po 5 metų suplanov
Basari'a
Planuojam thumbup.gif po 2.5 metu smile.gif
aureli777
QUOTE(Kuzia @ 2003 10 15, 00:18)
 Kuo toliau, tuo gali būti sunkiau pasiryžti. Nes kai vaikas paauga, atsiranda toks didesnis ar mažesnis laisvės pojūtis. Ir tada jau nebelabai norisi vėl stačia galva nert į motinystę. Mano vaikus skiria 7metai, tai man, patikėk, nebuvo lengva apsispręst, kad JAU DABAR noriu antro vaiko. Beje, aš irgi gėriau tabletes. Pasiryžau tik pagalvojus, kad laukt nebėra ko. Jei man būtų buvę tokios sąlygos kaip dabar, būčiau norėjusi, kad tarp vaikų būtų 2-3m skirtumas. Bet gerai taip kaip yra ir tuom labai džiaugiuosi.
*

[SIZE=7]

tikra tiesa, as siaip turiu tokia nemenka, uzsisenejusia psichologine problema. Norejau kurt nauja tema del patarimo, bet kazka panasaus suradau cia. Pirma karta pagimdziau 17 m. Mano dukra yra mano didziausias turtas, bet tuo momentu, kai pradejau lauktis ir laukiaus, tai buvo patys juodziausi metai. Pirma, nepilnamete, antra, vaikinas paliko tik suzinojes, ir dar visa nelaimiu virtine. Kokias depresijas isgyvenau, nereiki net klaust. Mama suzinojo tik penktam menesi, kai buvau, o iki to laiko ko tik nedariau, ir zudziaus, ir pilva spaudziaus ivairiais budais, saves negailejau, nes nemaciau prasmes. Tfu tfu tfu mano mergina sveika ir si menesi svesim 11 metus 4u.gif Dabar esu istekejusi septinti metai, apie vaikus net kalbos negalejo but, nes daugiau ir neplanavau, bet vat vyras uzsispyre, kad jau labai nori, tam pasiruoses. \Patikekit, koki jis man soka ivare, kai tai pareiske, net issiskyre trumpam buvom, o as jau apie skirybas su visam rezgiau. Islikom kartu, tik vis ta itampa ir klausimas vis tvyrojo tarp musu. pradejau save moraliskai nuteikinet, ir taip jau vos ne metai. Sunkiai man gaunas. Issianalizavau, kad mano vyras yra tas zmogus, su kuriuo pasent noriu, ir kuris tikrai galetu but mano vaiko tevas ir stop.....jauciu be psichologo, nei per kur. Pirma nestuma ir gimdyma, beje, kuris teses dvi paras blink.gif , viska prisimenu, kaip kad vakar. Vidines zaizdos tik apgijo, bet po tiek metu vis dar kraujuoja. As ir siaip esu tokio saltoko, pavadinkim, charakterio. Kad vaiku nenoriu, mamai pasakiau, jau paauglystej, bet gavos nuostabus netyciukas ax.gif as ir siaip, placiaja to zodzio prasme, vaiku nelabai blink.gif savo myliu, bet svetimu..... blink.gif net pas draugus vengiu eit, kurie mazameciu turi. pradzioj vyrui pareiskiau, mano kunas ir mano gyvenimas, kodel turiu aukotis, kad kazkas uzsimane, bet manau, sausa is balos nelipsiu. doh.gif jei negeriu kontraceptiku, tai psichuoju pries kiekvienas menesines. Mano ir taip kontraceptiku gerimo stazas apie 9 metus. Dar mazdaug pries metus pareiskiau, kad geriau kepenis sugadinsiu, nei gimdysiu.beje, ir dabar psichuoju, nes mmm veluoja, o nesisaugojau. Jei uzkibau, nezinau, kaip elgsiuos. Laukia issikraustymas i Anglija...vel. nauji darbai, nauji reikalai, o cia dar siurprizas blink.gif Nelogiska ir neapskaiciuota...Nebezinau, kaip save nugalet, pasikeist....
astonja
QUOTE(aureli777 @ 2011 07 09, 23:32)
[SIZE=7]
tikra tiesa, as siaip turiu tokia nemenka, uzsisenejusia psichologine problema. Norejau kurt nauja tema del patarimo, bet kazka panasaus suradau cia.

Atrodo, kad mastom vienodai, as nemegstu vaiku, tik savo begalo myliu, o jau svetimi mane net purto. Visad sakiau kad neturesiu vaiku ir va netyciukas! Nezinojau ka daryti, nes tik baigiau studijas ir kraustymasis i kita miesta, darbovietes pakeitimas, zodziu per pora men tiek permainu o cia kur buves kur nebuves nestumas doh.gif Ir verkiau, ir keikiaus, ir vyra edziau uz tai, bet kai nuejus i pirmaji vizita ir per echo pamacius savo zioga uzpludo motiniski jausmai. Antro vaiko as ir prisibijau, nors mano vyras ir jau svaigsta apie antraji, o mm laukiu kaip didziausiu sveciu biggrin.gif Geriausia jei ir antras butu netyciukas, nes planuoti as niekada nepasirysiu smile.gif Manau ir tau taip reiktu wink.gif
Beponika
Mano suneliui 6.5 men ir as jau noriu antro. Nors ir kaip butu sunku su dviem maziems, bet taip noreciau kad vaikai augtu kartu. Pati su sese turi 11 metu skirtuma, o taip gaila, kad ne kokie 1 ar 2 smile.gif Aisku gerai butu palaukti nors du metukus, kad organizmas atsigautu nuo pirmo nestumo, bet planuojam, o bus kaip lemta smile.gif
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.