Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Po kiek laiko planavote antrą nėštumą?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nėštumo planavimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
raige
Labas, mergaites. As cia pirma karta, zhalia naujoke. Shiaip sedzhiu tako forume, bet dabar atradau ir jus. Mano mazhei dabar 2metukai. Laikas antram, ishkilo problemu darbe, tad butu pats laikas, kol jo nepraradau. Geriu kontraceptines tabletes. Kiek laiko turi praeiti, kad nepakenktu kudikiui?  Ir kaip ruoshtis neshtumui. Kai buvau neshcia pirma karta apie tai labai negalvojau smile.gif
lengvute
nesupratau, ar tau reikia patarti, kaip pasiryžti (nes toks temos pavadinimas), bet man atrodo, kad tu jau pasiryžai  :smile.gif, ar patarti, kaip pasiruošti  ???
Daug rašo knygose apie nėštumą.
Rašoma literatūroj, kad ir vyrui, ir tau 3 mėn, reikia vengti susidūrimo su cheminėm medžiagom, nerūkyti, negerti alkoholio, susitvarkyti buitį, mokslo, darbo klausimus, pasitikrinti dantis, sveikai maitintis, vengti ligų, stiprinti imunitetą, gerti mažiau kavos, sportuoti ir pan.Po kontraceptikų naudojimo patartina pastot po 3-4mėn. juos nutraukus.
Dar info: http://www.supermama.com/cgi-bin/YABBbaby/...;num=1052209130
http://www.supermama.com/cgi-bin/YABBbaby/...;num=1064253167
http://mama.takas.lt/straipsnis.php?msg_id=23
Lurdes
daug kas atsakytu : reikia nustoti gerti kontraceptikus,pradeti samoningai tam ruostis .Taciau man tai skamba kaip is fantastinio filmo.Kazkodel manau,kad mes negalime suplanuoti vaiko ir pagimdyti pagal plana.Nes tai tvarko dievas.Mes galime tik siek tiek prisideti prie jo sprendimo.As antro neplanavau,jis pats atejo:)Tik mintyse pagalvojau:na,jei si karta jis bus -tegu buna.Jei dievas to nori ir mums linki vaikelio - tai si karta pastosiu .taip ir atsitiko.Ir dabar net nezinau,ar daug prisidejau ji ,,planuodama'
raige
Patarimo man reikejo ir vienu ir kitu klausimu smile.gif smile.gif smile.gif Nesu dar iki galo pasiruoshusi neshtumui. Psichologishkai ta prasme. Turiu dukra, rodos dabar jos pilnai uzhtenka. Nenoriu didelio skirtumo tarp vaiku, tai ruoshtis jau reikia. Palandzhioju po neshtukiu forumus, ikvepimas uzheina nerealus smile.gif smile.gif
raige
mamy, zhinau tik tiek, kad vartodama kontraceptikus tikrai nepastosiu. Kad prisidechiau prie planavimo, bent jau tabletes gert turiu nustot... ;D
lengvute
šiaip organizmui pailsėti reiktų duot apie 4 metus, ir vieną po kito auginti nelengva, patikėk manim  wink.gif, bet tu pati geriau matai, daug kas priklauso nuo santykių šeimoj, nuo darbo, nuo tavo charakterio, tavo poreikių ir pan., geriau, kai pati nusprendi, kada geriau augint vaiką (bet kaip tyčia, planuojant sunkiau gaunasi  :smile.gif), mano pirma-daugiau mažiau planuota, antra-ne (buvo šokas  ohmy.gif), o trečią planuojam, bet iškart nesigavo (na, tai čia gal dar dėl to, kad kasdien darbavomės  :-[), reiks daryt kokių 3-4d. pertraukas, gal suveiks  :smile.gif, jei per kelis mėnesius nepavyks, nebežinau, kada dar rasiu tam momentą, galiu likt ir dvivaikė  :smile.gif, mokslai, darbas, vyresnėlių poreikiai  reguliuoja savaip wink.gif
raige
Lengvute, jei laukti 4 metus, tarp vaiku bus apie 5 metus skirtumas. Gal daugoka... Nors tarp manes ir seses 18 ;D Dar noreciau palaukt metelius, bet labai darbas pakibo ant plauko. Seniai ji norejau keist. Isheichiau i dekreta, negaletu atleist, gauchiau metelius pinigeliu, o tada galima ieshkot geresnio ir nuolatinio. Nes negi metus padirbus leksi i dekreta... Tai tik todel. O be to, kai pas jus cia pasedzhiu uzhsimanau juodai mazhiuko, nors kartais mano mergos man per akis...
Kuzia
 Kuo toliau, tuo gali būti sunkiau pasiryžti. Nes kai vaikas paauga, atsiranda toks didesnis ar mažesnis laisvės pojūtis. Ir tada jau nebelabai norisi vėl stačia galva nert į motinystę. Mano vaikus skiria 7metai, tai man, patikėk, nebuvo lengva apsispręst, kad JAU DABAR noriu antro vaiko. Beje, aš irgi gėriau tabletes. Pasiryžau tik pagalvojus, kad laukt nebėra ko. Jei man būtų buvę tokios sąlygos kaip dabar, būčiau norėjusi, kad tarp vaikų būtų 2-3m skirtumas. Bet gerai taip kaip yra ir tuom labai džiaugiuosi.
Doma
ir tarp maniskiu 7 metai skirtumas. Dar kai didziajam buvo apie 4-5 jau pamastydavau, kad reiketu ir antro, bet tas "reiketu" taip toli atrode - labai sunku vel is naujo viska mesti (darba, keliones) ir vel atsideti tik vaikelio prieziurai.
Mes antra nuplanavom labai tiksliai - kad pirmokeliui pradejus eiti i mokykla mama butu namie ir lauktu, padetu pamokas paruosti ir tt. Kaskaip suspejom ir isitekom i suplanuota termina, mazoji gime geguzy.
raige
Ne, 7 metu skirtumo nenoriu. Norechiau dvieju panashaus amzhiaus bambliu. Oi, kad kas duotu jau paauginta. Musu dukrai 2 metai, tai tik dabar lengviau atsikvepem. Kai pagalvoju, kad vel... Ish kitos puses galvoju taip, na, ka, pasigimdysiu, dar du metai ir vel truputi lengviau. Duokle motinystei atiduota, galima bus ir apie save pagalvot. O dabar kybo ore tas "reikia antro"
Kuzia
[quote]Ne, 7 metu skirtumo nenoriu. /quote]

Bet žinok, visai gerai toks skirtumas :smile.gif. Vyresnėlis paprastai būna didelis pagalbininkas auginant mažąjį. Oi nežinau, ką daryčiau be sūnaus pagalbos. Ir, kaip Doma sakė, pimuosius mokslus lengviau sukontroliuot.
Doma
didysis net labai padeda - ir paduoda, atnesa ka reikia, ir mazaja paziuri, pasnekina (o ta tirpasta is laimes, kai brolis ja kalbina), net keleta minuciu lauke pabuna su vezimu, jei reik ka atsinesti ar i parduotuve uzbegti - o su vezimu nera kaip.
Kaip tik moksleiviu atostogos arteja - mamos pergyvena kad pirmokeliai vieni namie tures buti visa savaite, na mums si problema negresia, busim namie visi trys.
Gal 7 metai ir nemazas skirtumas, bet mazesnio nei 5-6 nenoreciau - po pirmo spejau atsigauti, susitvarkyti su darbais, pakeliauti, pagyventi sau - dabar sedziu namie su nemazu malonumu .. (ir patyliukais galvoju apie trecia - gal vel po kokiu 5-6 metu)  ;D
gega
Tarp maniskiu yra 4 metu skirtumas. Galiu pasakyti - labai geras skirtumas: ir pagalbininke dukrele siokia tokia yra, ir dar pakankamai maza, kad jai paciai butu idomu su mazu broliu dukti, zaisti. Mano nuomone, tai otimalus skirtumas. Galeciau drasiai rekomenduoti. 3 metu skirtumas, manau, blogiau, kadangi vaikas dar per mazas, kad galetum juo pasitiketi, net ir isaiskinti daug ka sunku buna, taciau is kitos puses - skirtumas jau pakankamai didelis, kad butu labai geri draugai. Bet siaip tai - maziau planuok, nes vistiek visko idealiai nebus. Jei manai, kad dabar tam tinkamas laikas - pirmyn.
Vat man geriau patarkit - kaip pasiryzti treciam??? Kitaip sakant, trecio jau laukiuosi, visai neplanuoto, ir jauciuosi siek tiek pasimetusi, rodos, griuva visi planai (skirtumas bus nepilni 2 metai....).
karina
va va, Gega. ;D 8) Mane irgi toks klausimas kankina... ???
O aplamai ,tai pritariu issakytai nuomonei, kad viskas Dievo valioje. Tai jis palnuoja, o ne mes... wink.gif Ir jei dave burnele, bus ir duoneles, ir stiprybes auginti vaikeli wink.gif
Daiva
Palaukit, niekaip nesuprantu apie kokią Dievo valią eina kalba, jei geriami kontraceptikai ;D

O aš manau, kad vaikus reikia gimdyti kuo jaunesnei (aišku, šeimoje), kol esi sveika, nes paskui gali paprasčiausiai nebesigauti sad.gif

Šiaip tai visos skirtingos. Žinau moterų, kurios nuolat verkia, kaip sunku auginti vieną vaiką, o kitos augina 2 ir tris ir niekada nesiskundžia (gyvenimo sąlygos vienodos). Viskas priklauso nuo požiūrio - jei gimdai dėl to, kad reikia, matyt, sunku...Jei gimdai dėl to, kad be to vaikelio tiesiog negali, net sunkumai yra laimė ir dovana smile.gif
Smurka
[quote]Palaukit, niekaip nesuprantu apie kokią Dievo valią eina kalba, jei geriami kontraceptikai ;D

O mano sesers drauge antra karta pastojo turdama spirale. Ot jums ir Dievo valia!
liepsnele
Palaukit, niekaip nesuprantu apie kokią Dievo valią eina kalba, jei geriami kontraceptikai ;D

O mano sesers drauge antra karta pastojo turdama spirale. Ot jums ir Dievo valia!

Būna ir kontraceptines gerdamos pastoja, tik aišku labai retai, bet vis tiek gi būna!!!
Ajuss
Šaunuole Raige wink.gif. Aš tau seniai sakiau, kad nereikia tarp vaikų didelio amžiaus skirtumo tongue.gif.
Tarp maniškių yra 3,5m. nu optimalus skirtumas, dar ne perdidelis ir jau ne permažas, didžioji jau tiek protinga, kad nevalgydina, netampo ir t.t., o kai reikia redsykiais ir prižiūri ;D.
Tarp manęs ir sesers 9metų skirtumas, nu mat tai visai nepatiko būti jos aukle >:(, manau vaikus turi auginti tėvai, o ne vyresni vaikai. Žinau, pasakysit, kad daug kas nuo auklėjimo priklauso ir pan., bet vistiek vyresnėlis dalinai būna aukle, o ir bendrų interesų tarp vaikų nebūna (čia vėl iš savo patirties).
Elvita

Būna ir kontraceptines gerdamos pastoja, tik aišku labai retai, bet vis tiek gi būna!!!

Tai jau tikrai labai retai, bet as matyt is tu retuju  wink.gif. Geriau kaip priklauso, o va emiau ir nebesusirgau. Pasidariau testa, teigiamas. Va tau ir kontraceptines. Dabar laukiuosi antro.  smile.gif
Bet aisku, tai tik i gera, nes samoningai antram kazin ar butume prisiruose, tai tas trukdo, tai anas. O dabar, kai laukiuosi, atrodo, niekas jau netrukdo, taip ir turi buti.
Tik esu baisiai nusivylusi kontraceptiniu patikimumu. Matyt, tikrai viskas Dievo valioj  :).
gega
O cia tai bent! Kadangi as laukiuosi treciojo, tai sakiau, kad pagimdziusi is karto leksiu hormonines spirales isistatyti, bet jei ir ju toks pat patikimumas...  O del planavimo tai visai pritariu - as irgi buciau sunkiai suplanavusi tiek pirma, tiek antra leliuka: ne viena trukdo, tai kita, o kai gaunasi netyciukas, tai dziaugsmo, patikekit, nemaziau buna, nei ilgai planuotam.
liepsnele

Tai jau tikrai labai retai, bet as matyt is tu retuju  wink.gif. Geriau kaip priklauso, o va emiau ir nebesusirgau. Pasidariau testa, teigiamas. Va tau ir kontraceptines. Dabar laukiuosi antro.  smile.gif
Bet aisku, tai tik i gera, nes samoningai antram kazin ar butume prisiruose, tai tas trukdo, tai anas. O dabar, kai laukiuosi, atrodo, niekas jau netrukdo, taip ir turi buti.
Tik esu baisiai nusivylusi kontraceptiniu patikimumu. Matyt, tikrai viskas Dievo valioj  smile.gif.

O kokias gėrei? Ir kiek laiko jau buvai gėrus, kai pastojai? Man tai labai įdomu, kas atsitinka, kad kontraceptinės paveda - pagal teoriją, tai pastot galima tik tada, jei pamiršti išgert, vartoji vaistus, kurie gali susilpnint jų patikimumą arba vemi, smarkiai viduriuoji. Nes pvz. mano pažįstama apie 5 metus neteisingai gėrė tabletes - išgerdavo 21 tabletę, po jų 5-tą dieną susirgdavo ir tik pasibaigus sirgimui pradėdavo naują pakuotę. Tai tarpas tarp gėrimų būdavo 12 dienų  :o. - kažkaip nesusišnekėjo su jai tabletes skyrusia ginekologe. Ir ji tik neseniai išsiaiškino, kad visąlaik ne taip gėrė. Ir nepastojo.. .
Elvita
Geriau Mercilona dvejus su metus ir nieko, o dabar eme ir uzkibo. Va tas ir keisciausia, kad nei vemiau, nei viduriavau ir tablete gerdavau tuo paciu metu, tiesiog taip turbut buvo lemta. Dabar tuo labai dziaugiuosi, bet pagimdzius antra, jau nezinau kokiu priemoniu reikes imtis, kaip pasirodo visos nepatikimos.
kavke
Elvita sveikinu smile.gif
Na ir tu ikliuvai ;D
Sakiau chate nesilankyt, nes nestumo bacila ten siaucia.
Tikrai nuosirdziai sveikinu
ringa
Tikra tiesa - netyčiukas kartais ideali išeitis. Mano mažiui ką tik suėjo 5 m. (dieve, kaip greitai!) tai jis maldaute maldauja sesės. Kartą močiutė į bažnyčią nusivedė, tai jis ten kažkaip meldėsi - kad Dievulis sesytę duotų. Pagalvoju, būtų netyčiukas ir išsiverstume gal kaip nors, o ryžtis patiems sunku, nes problemų, kurias norėtųsi išspręsti prieš tai - oi kiek daug... Paskui skirtumas didelis, nors ir dabar jau būtų per didokas. Ir nežinau, šokti užsimerkus kaip tai musei į barščius stačia galva ar ne.
lengvute
aš tai šoksiu  :smile.gif ;D
Libra
Sios savaites "Moters savaiteje" nr.40 yra labai geras straipsnis kaip pasiruosti nestumui. Vadinasi "Užsimezgusios gyvybės likimas-suaugusiųjų rankose". wink.gif
remka
[smiley=899.gif]Jo,cia taip prisiskaiciau,kad ir pati antro vaikiuko uzsimaniau [smiley=baby.gif].Pirmas pas mus buvo planuotas juodai,nes gal kokius 7men.nieko nesigavo,tai jau prasidejo nervine krize,siaip po vedybu du metus saugojomes,o paskui reikejo gerai  [smiley=755.gif] [smiley=754.gif]padirbet,o antra  [smiley=jumpnbaby.gif]tai planuosim po kokiu dvieju metu [smiley=taip.gif] [smiley=taip.gif],nes turim dideliu planu,mano vaikui 2.5metu,nemanau,kad tas skirtumas bus labai didelis! [smiley=cheesy.gif]
Elvita
Elvita sveikinu smile.gif
Na ir tu ikliuvai ;D
Sakiau chate nesilankyt, nes nestumo bacila ten siaucia.
Tikrai nuosirdziai sveikinu

Aciu uz sveikinimus, na galesim vezimelius abi stumdyti  ;).
Smurka
Antram pasiryzt visai nesunku. O va treciam, tai jau kas kita :-/. As tai dabar saugausi simtaprocentiniu budu, kad tik neuzkibciau tongue.gif
RebekaG
As tai dabar saugausi simtaprocentiniu budu, kad tik neuzkibciau tongue.gif

Simtaprocentini viena zinau - jokio sexo ;D
raige
Vakar turejau pradet nauja tablechiu pakuote. Nepradejau... Tai dar nereishkia, kad apsisprendzhiau. bet tai jau pirmas zhingsnis TO link. Ne be jusu pagalbos:)
Ajuss
VALIOOO, mano Evai bus nauja draugė arba draugas wink.gif ;D ;D ;D ;D
lengvute
Vakar turejau pradet nauja tablechiu pakuote. Nepradejau... Tai dar nereishkia, kad apsisprendzhiau. bet tai jau pirmas zhingsnis TO link. Ne be jusu pagalbos:)

geras  :smile.gif, įdomu, kuriai iš mūsų visų norinčių artimiausiu metu greičiau tai pavyks  :D
raige
Ajus, vargti su savo Eva ir nori, kad ir ash vargchiau, ane?smile.gif Juokauju, zhinok. Noreciau dar pailset truputi, dabar mano Auguste pats tas - vien smagumas.smile.gif
Ajuss
Ajus, vargti su savo Eva ir nori, kad ir ash vargchiau, ane?smile.gif Juokauju, zhinok. Noreciau dar pailset truputi, dabar mano Auguste pats tas - vien smagumas.smile.gif

Nea, nelinkiu tau to paties, linkiu, kad tavo antras (-a) būtų toks ramus kaip mano pirma wink.gif - užmirši, kad augini vaiką ;D
ringa
SĖKMĖS LENGVUTEI[smiley=baby.gif]
Pippa
Raige, visai faina kai tarp vaikiuku mazas skirtumas. Ryzkis smile.gif. Maniskei metukai, bet as kazkaip vis pagalvoju, kad pavasariop visai butu nieko suplanuoti antra. Tarp manes ir sesers nemazas skirtumas, tai vaikysteje buvo tikras kosmaras, tevai liepdavo nuolat ja priziureti, o vaikui tureti ‚uodega’ nera jau taip malonu. Dabar tai mes tikros drauges, bet vis delto as pati noreciau tureti panasaus amziaus vaikiukus. Apsispresti taip pat nera lengva, jau planavau kita rudeni keliauti i darba, tad nezinau, o ir maniskis vis dar spyriojasi nors lyg ir sutinka, kad tureti sesyte ar broliuka dukrai butu ne pro sali.

O su kontraceptinem tabletem visko buna, as pati pastojau jas gerdama. Bet savo atveju ju nekaltinu, tik pastojus suzinojau, kad geriant tam tikrus vaistus, tabletes gali ir nesuveikti. Tuo metu buvau persalusi ir geriau antibiotikus. Taip  [smiley=sperm.gif] ir uzkibo tongue.gif.
raige
Tai va, as ir svajoju apie tai, kad vaikai butu draugais. Zhinau, kad kol mazhi neishvengiamai plieksis, bet veliau sesuo ar brolis gali buti labai didele atrama. Aisku tai yra ir kai tarp vaiku didesnis skirtumas.
SuperMama
Gal kas jau teiravosi pas savo ginekologus kada galima antra vaikelį palnuoti, jei pirmas gimdymas buvo cezario pjuvis.

Kai praejus 3 dienom po operacijos, paklausiau Jurseno, kada galima pastoti, sake kad po metu.
Kitur skaiciau, kad tam, kad susidarytu kokybiskas randas reikia palaukti 2 metus.

Taurė
as kazkur irgi esu girdejusi apie 2 metus  :smile.gif jau nori antro grazuoliuko ?  ;D
Irena
chm.. O mano daraugei gydytojas siulo palaukti 3 metus, kazkodeltais...
Ambro
Kiek zinau, reik palaukt 2-3 metu. Tada moters organizmas pailsejes, pasiruoses vel pastot.  Taip pat randas suminksteja, mazesne tikimybe, kad prasiskirs nestumo metu.
liute
Mano gydytojas sake, 2 metu senumo randas - pats tas. Kalba eina turbut apie pilvo sienos randa, kad butu galima graziai vel susiuti.
kika
Man tai grieztai liepe 2 metus nes sake net gramdyt nenoretume per svieze randa (tipo jai pastosi, vistiek gimdyt neleis), bet as luktelejau 3 taip jau isejo, nors kai gimdyt reikejo tai sav.  pries gimdima randa pradeda sekt stacionare.
uups

Mano ligoninej (kurios gydytojais labai pasitikiu) sako, kad pastoti po cezario, kaip ir po kitu gimdos operaciju, nerekomenduojama anksciau kaip po triju menesiu. Naujausi tyrimai rodo, kad nera jokio skirtumo ar laukiama tris metus ar tris menesius. Ligonine sita politika praktikuoja jau keleta metu ir tokie gimdymai kol kas labai sekmingi.

Ecola
Mani gydytojas taip pat patare pastoti ne anksciau, kaip po 3 metu. beja, gal yra kokia mama, kuri pirma pagimde su cezariu, o antra vaikeli naturaliai. Idomu kokia tikimybe, kad antras lelius gims naturaliai?
Nega
Mano vyro pusseserė turi pametinukus. Pirmas vaikelis gimė po cezario, o kitas- natūraliai. Smulkmenų nežinau, bet, atrodo, kad pakako palaukti tris mėnesius iki kito vaikelio pradėjimo. Šiaip ar taip- jai buvo viskas gerai. Sėkmės  ;)
dani
Man medikai minejo nuo 1,5 iki 3 metu . Nuomones labai skiriasi, kaip ir ta senoji nuomone, kad Ceazario budu galima tik 3 kartus gimdyti. Na dabar vyrauja nuomone, kad galima kiek nori, sako, kad net 5 - 7 vaikus esa gimde tokiu budu ohmy.gif Na tiek nesiruosiu, bet jei teks gimdyti antra karta cezario budu, siek tiek bijosiu. Sako, kad buna nestumo metu randas pleciasi, gali issiskirti ir pan., kraupiai skamba, bet cia gal isimtys :smile.gif :-/
pusk
Man sake ne anksciau kaip uz 1.5 metu, bet as planuoju uz 4- 5 metuku smile.gif))) Aisku, naturaliai net nebandysiu- jau vistiek prapjauta  ;)....O kaip kitos, ar bandete antraji naturaliai ????
urte
man dukryte irgi isoperavo, apie antra jau galvoju, nes praejo 2.5metu. O del gimdymo man gydytoja viena sake, kad gimdysiu 50 /50 pati, o dabar pas kuria vaikstau sake kad duoda 80 procentu kad vel teks operuoti:)
Siaip ar taip kiekvienos mamos atvejis skirtingas, mano drauge turi pametinukes ir abi per Cezari atejo isi pasauli.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.