Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Maistelio šildymas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Alačka
Sveikutės..Su visom šventėm praėjusiom jus newyear.gif ...įdomu būtų sužinoti jūsų patarimus ir nuomonę apie maistelio šildymą mikrobangų krosnelėje...turiu uomeny košytes stiklainiukuose....aš esu girdėjusi,kad nekenktų tie spinduliai negerieji,tai reikia uždėti ant stiklainiuko viršaus folijos ir viskas bus gerai..gal dar jūs žinote kokių būdų...
Ilonuska
Aš stiklainiose esančios daržoves, kurios perku parduotuveje, reikiama kieki dedu ant lekštes ir 25 sek. šildau mikrobang.krosneleje. Po to, maistą tik sumaišau.

Ant viršaus nieko nededu.
Medona
AS SILDAU, NES NEI VIENAS IS MUSU NEUZAUGO BE JOKIOS ZALOS, TIESIOG MAZIAU APIE TAI GALVOJU, NES DAUG KAS NERA SVEIKA.SPESIALIAME PASILDIKLYJE UZTRUNKA 5 MIN.,O MIKROBANGINEJ 30 SEK.
Smaližė
Sildziau mikrobangej - nieko - uzaugo mergina... gal kiek oziuota per daug, bet cia jau genai - o ne mikro bangos.. biggrin.gif
Ruosiuosi ir savo 2.gif sildyti mikobangej.
TIk nedekit folijos - gi ziezirbu gausit!! Nebent dabar kokios krutos mikrobanges, kad nebijo viasokiu auksiuku ir foliju... unsure.gif
Armana
Kol buvo visai mažiukas, tai visą maistelį šildžiau kaitindama vandenį. Bet dabar tik mišinuką taip šildau, na o košytes tai mikrobangų krosnelėje smile.gif Nemanau, kad pakenks.
san
tie kurie sako, kad mikrobangos kenkia sildomam maistui, tegu pasako, kuo jos kenkia...

kiek mano issilavinimas isnesa, tai mikrobangos gali kenkti (priklausomai nuo ju galios, veikimo trukmes ir pn.) gyvam organizmui, t.y.itakoti ivairiu procesu vyksma. ir visu pirma tuo, kad pakelia temperatura (na pvz., ko gero ne i sveikata, jei pakyla smegenu temperatura, ane.)
o bet kokia medziaga, tigi ir maista, jos tik tiek ir paveikia, kad pakelia jo temperatura.

visur, kur rasomi draudimai sildyti vaiku maista mikrobangej yra susije su tuo, kad maistas syla netolygiai ir iskyl apavojus nusideginti. ypac, jei maistas yra nehomogeniskas (pvz., koldunai - is isores tesla bus normaliai silta, o idaras mesiskas labai karstas).
taigi pasildzius tereikia maista ISMAISYTI ir PATIKRINTI jo temperatura.

nu o apie folijos dejima, tai megalol.gif megalol.gif megalol.gif
gal tas pats zmogus pasiule ir kiausini ciela issivirti mikrobangej megalol.gif megalol.gif megalol.gif ?
picolo
As savo nuomone si karta issiskirsiu is visu atsakiusiu mamyciu rato..
As sildau kosytes ir tyreles tik karstame vandenuke smile.gif Visada buvau naturaliste..., taigi ir apie mikrobangu krosneles negali buti jokios kalbos biggrin.gif biggrin.gif
Kiek ivairiausiu pastebejimu bei straipsniu apie jos zala ne tiek vaiko, bet kiek ir suaugusiojo organizmui blink.gif
Bet cia tik mano pasirinkimas smile.gif
san
QUOTE(picolo @ 2005 01 06, 11:14)
Kiek ivairiausiu pastebejimu bei straipsniu apie jos zala ne tiek vaiko, bet kiek ir suaugusiojo organizmui blink.gif
*

taigi kad organizmui, bet ne maistui...
Jūra_
Aš irgi šildau mikro bangų krosnelėje 20 sekundžių wink.gif
SuperBaba
Anksciau bijojau mikrobanges kai prisiskaiciau, bet dabar visada viska ten sildau smile.gif ir greita ir patogu biggrin.gif
s.saulute
As tai irgi sildau mikrobangineje, ant kai kuriu pirktiniu tyreliu net parasyta kad pasildyti mikrobangineje, matyt tos zalos nedaug, juk maistelis tai vaikams skirtas wink_3.gif
Mama_Tania
QUOTE(Armana @ 2005 01 05, 19:37)
Kol buvo visai mažiukas, tai visą maistelį šildžiau kaitindama vandenį. Bet dabar tik mišinuką taip šildau, na o košytes tai mikrobangų krosnelėje smile.gif Nemanau, kad pakenks.
*

As irgi taip darau. Iki metuku maisteli ir sulcius sildziau kaitindama vandeni, o dabar tik misinuka taip sildau, na o visa kita tai mikrobangu krosneleje
Vilusa
Aš mikrobangėj tik buteliuką kaitinu tongue.gif
Kadangi su šildytu maistu (ypač kavinėse, kur naudoja mikrobanges) mano skrandis (beje vyro taip pat) sunkai draugauja, namuose valgome tik natūraliai ruoštą maistą, o jei tenka pašildyti - pvz. vakarykščius kotletus ax.gif , tai keptuvėje procesas užtrunka penkias minutes. Taigi, aš esu prieš ŠILDOMĄ maistą ir šildomus pusfabrikačius (žinoma, kartais be jų neišsiversi), paprasčiausiai - truputėlis fantazijos ir maistas visada šviežiai šiltas, o skrandis - sveikas.
O dėl kūdikėlio - mišinukų niekada nešildžiau, reikėjo nedaug, bet visada ruošiau šviežią su šiltu vandeniu (beje visur yra šspėjimai, kad mišinuką suvartoti iš karto, šildyti negalima, teko skaityti apie labai pavojingus mikrobus, kurie ima daugintis pastovėjusiame mišinuke), košes VISADA valgome šviežai ruoštas, jei mažoji dar nenori - įstatau į dubenėlį su karštu vandeniu - neatšala. Pirktinių košių vienų neduodu - nevalgo, dėl skonio įvairumo dedu į išvirtą košę - nėra poreikio šildyti.
Aš nesu nusistačiusi prieš MIKROBANGES, tačiau nematau prasmės jų kasdieniniame naudojime, laiko sutaupo nedaug - o šildyto ir šviežiai gaminto maisto skonis - labai skiriasi. O skaniai pavalgyti mes visi mėgstame thumbup.gif
Jūsų teisė rinktis - skanaus mirksiukas.gif
Taide
Na, gal jei kartais pašildysite košytę mikrobangėje, nieko ir nenutiks, tik išmaišyti reikėtų ir patikrinti, ar ne per karšta. Tik dengti folija nereikėtų, bėdos prisidarysite, žiežirbos pažirs, o gali ir krosnelė sugesti. O pienuką, geriau šildyti karšto vandens vonelėje ar specialiu šildytuvėliu, jei turite. Geriau sugaišti kiek daugiau laiko, kad nepakenktų, ypač, kol angeliukas dar labai mažas.
Gipo
QUOTE(san @ 2005 01 05, 20:32)
tai mikrobangos gali kenkti (priklausomai nuo ju galios, veikimo trukmes ir pn.) gyvam organizmui,
*

visiškai sutinku drinks_cheers.gif fizikos kurse nagrinėjome mikrobangų krosnelės veikimo principą (tiksliau - magnetrono) ir nebuvo jokių išvadų apie kenksmingumą maistui. Kiek pamenu viskas vyksta tokiu būdu: mikro bangos sklisdamos kietu kūnu, išjudina molekules, ir jos pradeda virpėti, nuo trinties viena į kitą įkaista. Štai kodėl išemus maistą iš mikrobangės jis kurį laiką dar šyla, t.y. šyla iš inercijos
O atsakant į temą biggrin.gif aš viską šildau mikrobangėje smile.gif
lady_in_red
Sveikutes jaunosios mamytes! biggrin.gif
Noreciau jusu pasiteirauti, kaip pavyksta susidoroti su uzduotimi, kai tarkim pasildzius pienuka mikrobangu krosneleje, reikia jo siektiek uzlasinti ant rankos ir paziureti, ar jis ne per karstas? Kaip jus nusprendziate, kad pienas tinkamos temperaturos? Nes mano, pavyzdziui, svajone yra tureti buteliuka, kuris kartu ir rodytu pieno temperatura... rolleyes.gif Nemanot, kad taip butu maziau vargo? g.gif Is anksto dekoju uz nuosirdzius atsakymus! smile.gif
Jurga
QUOTE(Giko @ 2005 09 21, 19:04)
visiškai sutinku  drinks_cheers.gif fizikos kurse nagrinėjome mikrobangų krosnelės veikimo principą (tiksliau - magnetrono) ir nebuvo jokių išvadų apie kenksmingumą maistui. Kiek pamenu viskas vyksta tokiu būdu: mikro bangos sklisdamos kietu kūnu, išjudina molekules, ir jos pradeda virpėti, nuo trinties viena į kitą įkaista. Štai kodėl išemus maistą iš mikrobangės jis kurį laiką dar šyla, t.y. šyla iš inercijos
O atsakant į temą  biggrin.gif aš viską šildau mikrobangėje  smile.gif
*

žinai, Giko , po tavo posto man taip palengvėjo drinks_cheers.gif Taip aiškiai išdėstei. O aš vis grauždavau save, kad dukrai dažnai mikrobangėj šildau.
Mažasis mano košių nevalgo, tik Hipp'ą, tai jam šildau karštam vandenį su visu buteliuku. O vyresnėlei dažnai mikrobanginėj šildau.
Evive
Čia tokia smulkmenytė, greit įprasi ir nebegalvosi.
aš kelis kartus pabandžiau pamatuot termometru, o po to užlašint lašiuką. įpratau kažkaip, o jei ir laipsniu šiltesnis ar šaltesnis, juk nieko blogo neatsitiks smile.gif
aaagnex
Man tai kazkaip nekilo del to problemu - juk niekad nesildydavau iki tokio laipsnio, kad nudegtu nuo laselio pieno ranka, o uzlasinus ant rieso puikiai jauciasi ar pienas karstas ar ne.
As dar kartais priliesdavau prie lupu, tai irgi aisku ar ne per karstas, bet cia irgi reikia atsargiai, nes baisu nusideginti lupas.
boruzka
siaip pastaba , jokio vaikisko maistelio negalima sildyti mikrobangeje. geriau ant ugnies inde su karstu vandeniu . as pati dabar nusipirkau toki sauksteli kuris keicia spalva nuo 40 laipsniu temperaturos.
pirkau Vilniuje parduotuveje "CIPOLINAS" mokejau apie 4lt ax.gif
WildFire
Mikrobangė nesveika gi schmoll.gif Ar ne geriau nusipirkti specialią šildyklę vaikų buteliukams???
Grelita
as irgi nesenai baisu straipsni skaiciau apie mikrobanges,tai dabar net baisu ir pagalvot kad kazkas sumasto leliukams maista mikrobangej sildyt.Nemanau kad labai jau reikia tu termometru,j uk paciai galima jausti kada maistelis per karstas ar per saltas. Prie labai silto tai nereikia pratint,nes paskui vaikas pripranta ir jei biski saltesnis,tai nevalgo.mano vienos drauges mergytei taip buvo,pienuka priprato gert tik labai silta.
Taide
Mikrobangėja nepatariama šildyti, geriau karšto vandens vonelėje. O ar ne per karšta patikrinti galit, užlašinus ant riešo vidinės pusės neturėtumėt jausti nei kad karšta, nei kad šalta.
drmama
Na as sildau mikrobangeje vaikui piena ir kartais kose, kai isverdu o vaikis smikis nevalgo biggrin.gif Nieko baisaus nenutinka, nes pries duodama vaikui paragauju pati. Jautri yra vidine rieso puse bei lupos thumbup.gif Mikrobange ypac pravercia ryte, kai dar pati neprabudusi, o vaikis jau keliasi, tuomet per 1 min pasyla 150 ml ir ramu , bent 15 min thumbup.gif .
Cia perskaiciau, kad vaikui tipo siltas maistas negerai, turiu PAPRIESTARAUT. VAIKUI YPAC SVARBUS SILTAS MAISTAS, juk gamta sugalvojo, kad mamos pienas siltas!!! Vaisines tyreles, sultys ir kt. gerimai - vesus gali buti, bet koseles ir mesos tyreles su darzovienem privalo buti silti. Pabandykit jus nuolat valgyt tik salta maista. Antra vertus turiu prisipazint, kad paciai tenka maitinti vaika pirktinem tyrelem ir retai kada pavyksta jas pasildyt, nes tiesiog tam nera salygu - bunam masinoj ar pan. Bet namuose visad stengiuosi pati paruost darzoviene su mesa pries pat maitinima. Tai tikrai trunka neilgai. Jeigu tyre buna per karsta - patikrinu tiesiog paragaudama - perdedu nedidele dali i kita lekste, tuomet greiciau atausta ir tiek tos bedos.
Nebijokit ragauti vaiko maisto, jus tik "uzkreciat" vaika savo bakterijom ir nuo to jis darosi tik atsparesnis. Prisiminkit, juk ir po gimdymo vaika jums padeda, kad jis "uzsikrestu" jusu bakterijom mirksiukas.gif
Upsiukas
Aš maistelį šildau šildytuve. Nustatau mažą tempą, o jis kaip termosas, išsijungia ir vėl įsijungia - palaiko reikiamą temperatūrą.

Kazimiera d'Artanjan
Na, jūs su tom mikrobangų krosnelėm nejuokaukit. Aš noriu iš viso ją išmesti, nes kartais taip tingiu, įkišu ir viens du- pašildau. greitai, bet maistas sugadinamas.
vaižgantė
O mano nuomonė tokia: protingos mamos namuose neturi mikrobangės...
iga
QUOTE(vaižgantė @ 2005 11 05, 15:49)
*

O mano nuomone, nusistatymas pries mikrobanges, tai nenoras prisitaikyti prie naujoviu. Turiu vienus pazystamus, kur vyras neleidzia pirkti mikrobanges, o pats nepaaiskina dorai kodel. As tai viska sildau, tik negaminu maisto. Ir esu labbbai patenkinta thumbup.gif Man nepatinka sildymas kepruvej, reikia riebalus pilti, o cia ir geita ir be riebalu. smile.gif
mucka
QUOTE(iga @ 2005 11 11, 09:20)
O mano nuomone, nusistatymas pries mikrobanges, tai nenoras prisitaikyti prie naujoviu. Turiu vienus pazystamus, kur vyras neleidzia pirkti mikrobanges, o pats nepaaiskina dorai kodel. As tai viska sildau, tik negaminu maisto. Ir esu labbbai patenkinta thumbup.gif Man nepatinka sildymas kepruvej, reikia riebalus pilti, o cia ir geita ir be riebalu. smile.gif
*

Mano uošviai taip smile.gif
Mes irgi beveik viską šildome mikrobangėj. Kol kas mūsų vaikas valgo tik MP, tai maistelio šildymo problema kol kas neiškilo. Nors, kai jau reikės, planuoju šldyti, tik kai labai reikės ir kiek galima gaminti šviežiai 4u.gif Sutinku, kad šviežiai gamintas maistas ir sveikesnis, ir skanesnis. Bet kartais gyvenimas priverčia ką nors greitai suvalgyti ir tada mikrobangė nepakeičiama. Beje, mes joje negaminame, tik šildome 4u.gif
vaižgantė
QUOTE(iga @ 2005 11 11, 09:20)
*

Aš esu už naujoves, bet ne tokias, kurios kenkia sveikatai. Šildykit maistą mikrobangėse, nešiokit ant virvelės pasikabinę mobiliuosius telefonus, o paskui nesuprasit, kas su ta sveikata darosi... Yra dalykų, kurie plika akimi nesimato, bet ardo mūsų biolaukus...Gamintojai apie tokius dalykus neinformuoja, nes jiems nenaudinga...
ArTutė
vaižgantė Paskelbta 2005 11 05, 15:49

Tai jei as namie turiu mikrobange - esu neprotinga, kvaila mama? blink.gif blink.gif
O su mobilaus telefono turejimu irgi tas pats? g.gif
Uliuliuska
Mamytes, ar gamynat koki maista mikrobangei? 4u.gif As tai verdu kai kurias darzoves, pvz. burokelius. Ir laika sutaupau ir mano manimu daugiau vitaminu lieka, nei ilgai verdant vandenyje. Ir pieniskas koses ten darau, nes pienas neisbiega. bigsmile.gif Ir siap pasildyt, atitirpinti saldytas uogas. Ar labai blogai darau?
pilypukė
man mikrobange reikalinga tik,jei prireikia staigiai kazka pasildyti...o siaip jom labai nesizaviu...
Alexarina
Aš irgi mikrobangę naudoju tik kai greit reikia pašildyti, arba atšaldyti ax.gif O gaminti,tai negaminu schmoll.gif Man skanesnis maistas pagamintas ant vyryklės tongue.gif
Kažkur skaičiau,kad mikrobang. ruoštas maistas praranda daug vitaminu, jog ten spinduliai g.gif 4u.gif
Prikolnaja
o as ir nemoku gaminti mikrobanginei g.gif ,visada tik sildau joje. thumbup.gif net idomu pasidare kaip isvyrt galima pieniska kose mikrobanginei g.gif thumbup.gif
Simuko
Kategoriska nuomone be argumentacijos..... g.gif

Mes kol kas neturim mikrobangines, bet tikrai pirksim, sildymui tai nepakeiciamas daiktas, o ir atsildymui taip pat. O situs du veiksmus tenka atlikt, kad ir kaip naturalizma maiste ir visame kame propaguotum.

Tai va - dabar mazei misinuka gaminam ir silto vandens, jokiu tyreliu ar darzovieniu as nesildau, nors ir hipp'as.Bet nedarysiu is muses dramblio, kai reiks - naudosim mikrobangines.

beje, kvepuot irgi nesveika - oras uzterstas unsure.gif
Drum
Mikrobanginėj gamint nemoku, bet ji nepakeičiamas daiktas, kai reikia maistelį pašildyti blush2.gif
Uliuliuska
QUOTE(kotiki @ 2005 12 21, 14:13)
o as ir nemoku gaminti mikrobanginei g.gif ,visada tik sildau joje. thumbup.gif net idomu pasidare kaip isvyrt galima pieniska kose mikrobanginei g.gif  thumbup.gif
*

smile.gif I atsparu inda iberti avyziniu dribsniu, uzpilti saltu pienu, 2 min. ir gatava....cukrus pagal skoni. As kitaip ir nebeverdu lotuliukas.gif
Natalėja
Aš irgi tik šildau maistelį mikrobangėje. Nemoku, todėl ir negaminu. Esu girdėjusi, kad žmonės ir vištą kepą mikrobangėje g.gif Neįsivaizduojau, kaip tai galima padaryti, bet manau ir šildyti nelabai gerai, ypač mažiukams. Geriau ilgiau pažaisti su ugnimi ant viryklės mirksiukas.gif
Prikolnaja
QUOTE(Uliuliuska @ 2005 12 27, 20:15)
smile.gif I atsparu inda iberti avyziniu dribsniu, uzpilti saltu pienu, 2 min. ir gatava....cukrus pagal skoni. As kitaip ir nebeverdu lotuliukas.gif
*

o pienas nors speja uzvyrt? blink.gif g.gif thumbup.gif
Opusas
maisteli tik sildau mikrobangej, o kaip galima tuos burokelius ten isvirti g.gif
Uliuliuska
QUOTE(Opusas @ 2005 12 27, 23:45)
maisteli tik sildau mikrobangej, o kaip galima tuos burokelius ten isvirti  g.gif
*

lotuliukas.gif I inda skirta mikrobangei, sudedi vidutinio didzio burokelius, tuputeli jas praduri su peiliu ar sakute. Ipilti vandens ant dugno, uzdengti dangti. 10 min. visu pajegumu thumbup.gif
matuko mamyte
4u.gif vaikui nieko nesildau mikrobangej,nes jos neturiu...kai turesiu manau sildysiu...pati esu skaudziai nukentejusi nuo mikrobanges...sporgo lekste,kurioje sildziau maistas...vos nelikau be pirsto...nors ir lekste buvo pritaikyta mikrobangej sildyti...tai va visko gyvenime pasitaiko!!!
danoja
kiek žinau, tai mikrobangės skiriasi...vienose galima ir vištą iškepti, bet aš neturiu tokios, bet man ir nereikia...mikrobangę naudoju labai retai ax.gif
Mamsius
as viska sildau mikrobangej ir vargelio nematau thumbup.gif
Attene
QUOTE(vaižgantė @ 2005 11 05, 16:49)
*

Tada protingų labai mažai lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Aš irgi naudoju ir tikrai gana seniai,sakyčiau labai šaunus dalykas thumbup.gif
Attene
QUOTE(vaižgantė @ 2005 11 11, 15:47)
Aš esu už naujoves, bet ne tokias, kurios kenkia sveikatai. Šildykit maistą mikrobangėse, nešiokit ant virvelės pasikabinę mobiliuosius telefonus, o paskui nesuprasit, kas su ta sveikata darosi... Yra dalykų, kurie plika akimi nesimato, bet ardo mūsų biolaukus...Gamintojai apie tokius dalykus neinformuoja, nes jiems nenaudinga...
*

Bet ir kompiuteris kenkia sveikatai blink.gif
Prikolnaja
QUOTE(daipa @ 2005 12 29, 20:41)
kiek žinau, tai mikrobangės skiriasi...vienose galima ir vištą iškepti, bet aš neturiu tokios, bet man ir nereikia...mikrobangę naudoju labai retai ax.gif
*

TAI JAU REIKIA MIKROBANGINES SU GRYLIU! tongue.gif
sandralita
gaminu tiktai koses,kurios yra verdamos mikrobangej.
o sildau viska tik mikrobangej.
ugniuke
As mikrobangej irgi tik pasildau arba atsildau ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.