Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Maistelio šildymas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Bretane
O aš esu griežtai nusistačius prieš mikrobangines, net jos neturiu.Dar suaugusiam pasišildyt ką nors neblogai, bet kūdikiams tai jau ne, užtenka ir taip spindulių kurių per gyvenimą gaus
Krisliukas
QUOTE(eglytek @ 2006 01 02, 15:47)
O aš esu griežtai nusistačius prieš mikrobangines, net jos neturiu.Dar suaugusiam pasišildyt ką nors neblogai, bet kūdikiams tai jau ne, užtenka ir taip spindulių kurių per gyvenimą gaus
*

Manau, kad tu esi teisi
Uliuliuska
QUOTE(kotiki @ 2005 12 27, 22:59)
o pienas nors speja uzvyrt? blink.gif  g.gif  thumbup.gif
*

per minute uzverda stikline
natalijj
Labai patogu ,bet ne turbut ne sveika g.gif pati viskas šildau smile.gif
Fizz
O aš tik sriubą galiu valgyti šildytą mikrobangėje, o visa kita....na kažkas ne taip - iškart atskiriu, kad šildyta mikrobangėje schmoll.gif
pakalnutė
Ir aš pradėjau maistą šildyti mikrobangėje bigsmile.gif Sau žinoma ir vyresniai dukrai, tai seniai pasišildome, o va mažajai tai nuo švenčių mirksiukas.gif Ir nemanau, kad tai nusikaltimus lotuliukas.gif Tikrai juk ir kvėpuoti blogai , ir važinėti automobiliais ir jei pažiūrėsim, tai sąrašas gali būti labai ilgas.Aš džiaugiuosi, kad yra pasirinkimas drinks_cheers.gif
o yra ir ,,natūralistų", tai jiems sėkmės lotuliukas.gif
Prikolnaja
QUOTE(sandralita @ 2006 01 01, 15:06)
gaminu tiktai koses,kurios yra verdamos mikrobangej.
o sildau viska tik mikrobangej.
*

o kokios tai koses? g.gif
Annet
Labai pavojingas dalykas sveikatelei yra mikrobangine krosnele, net tas pats nekaltas pasiltinimas gan kenksmingai veikia ir ardo negriztamai lasteles. Jau kokie 4 metai kaip atsisakem sios spinduliuojancios dezutes.
Ir dar siokia tokia informacija, negalima sildyti maistelio plastmasiniuose indeliuose, tik stiklinis indas turi buti. Visai neseniai klausiau vienos profesores paskaita, tai plaukai siausesi suzinojus kokius nuodus isleidzia pasilusi plastmase, tai jau yra irodyta ir paremta tyrimais. Zalieji labai gerai apie tai apraso (GREEN PEAC)
Krysta
Mielos mamos,

Pritariu tai nuomonei, kad šiais laikais ir gyventi pavojinga. Bet.. gal jei įmanoma išvengti kai kurių kenksmingų poveikių, tai taip ir darykim? Yra ir pas mus namuose tas stebuklas "mikrobangų krosnelė". Prisipažinsiu, esu kažkada joje ir vištą kepusi, ir kitokius sekmadienio pietų patiekalus dariusi, bet... kažkodėl jie turėjo vos jaučiamą keistą prieskonį. Dabar maistą joje tik pasišildom, ir tai ne visada. Kartais namiškiai net paprašo, kad šildyčiau maistą ant ugnies, kaip paprastai.
Jei pasidomėtumėt apie mikrobangų krosnelių poveikį internete, daugiausia informacijos apie tai teikia jų pardavėjai. O čia kitokių straipsnių ištraukėlės: "1989 m. iš Minesotos universiteto per radiją nuskambėjo pranešimas apie pieno šildymą mikrobangų krosnelėse mažiems kūdikiams. „Nerekomenduojama mikrobangų krosnelėse šildyti pieną. Buteliuko šildymas mikrobangų krosnelėje gali sukelti nežymius pieno pakitimus. Mišinėlyje gali žūti kai kurie vitaminai. Kai kurie motinos piene esantys antikūniai gali būti sunaikinti“. " http://www.bernardinai.lt/index.php?-1240425018, straipsnis "Pavojingas patogumas", siūlau paskaityti.
"dažnai nešildykite maisto kūdikiams, ypač krūties pieno, nes maistui staigiai perkaitus, gali pakisti jo sudėtis;" http://www.sveikatosabc.lt/modules/main/article.php?id=839
Manau, kad gal sugaiškime daugiau laiko virtuvėje, bet nors mažiesiems savo stenkimės duoti vertingesnį maistą, ką galvojate? Nepasiduokime reklamos poveikiui. Bet kiekviena mes turime pasirinkimo teisę.

Krysta
Aš palikau kai kurias internetines nuorodas skyrelyje apie maistelio šildymą mikrobangų krosnelėje. Siūlau apsilankyti, paskaityti ir pagalvoti... Gal visgi verta gaminti ant ugnies? Nunuodyti vaikų nenunuodysim, bet galim pasirinkti, kas jiems naudingiau, juk taip?
Vilusa
Mano skrandžio skausmas šimtu procentų patvirtino mikrobangėj gaminto maisto (kurį komandiruotėje teko valgyti viešbučio kavinukėje bei greiyose kavinėse) poveikį organizmui doh.gif
-Justina-
QUOTE(vaižgantė @ 2005 11 05, 15:49)
O mano nuomonė tokia: protingos mamos namuose neturi mikrobangės...
*

siais laikais retuose namuose nera mikrobanges... ir tikrai nemanau, kad nuo to priklauso mamu protingumo ar kvailumo lygis schmoll.gif
ladybird20
kai gyvenau tevu namuose, visa laik sildziausi mikrobangu krosnelej, negalejau be jos gyvent, greitai patogu ir tt. isejau su vyru gyvent, mes jos neturim pagalvojau ir nereikia schmoll.gif ir nepirkciau
labai didelis skirtumas tarp sildyto maisto ant dujines ir mikrobangu krosnelei, mikrobanginej sausesnis maistas, nesnekant apie skysciu tarkim sriubu sildyma:)
ladybird20
tas pats galioja ir su maistelio sildymu ax.gif bent jau mano tokia nuomone lotuliukas.gif
ladybird20
geriau ilgiau pastovesiu prie dujines nei sildysiu mikrobangej, net neturim,o kazkada be jos net negalejau gyvent, viska sildydavau tik mikrobangej. juk labai skiriasi maistas, kur sildytas ant dujines kur sildytas mikrob doh.gif schmoll.gif
Kristyn
QUOTE(Uliuliuska @ 2005 12 17, 13:10)
Mamytes, ar gamynat koki maista mikrobangei?  4u.gif As tai verdu kai kurias darzoves, pvz. burokelius. Ir laika sutaupau ir mano manimu daugiau vitaminu lieka, nei ilgai verdant vandenyje. Ir pieniskas koses ten darau, nes pienas neisbiega. bigsmile.gif Ir siap pasildyt, atitirpinti saldytas uogas. Ar labai blogai darau?
*

Ne ne ne schmoll.gif ...manau tai bloga ideja,jei kalbam apie kudikiu ir mazu vaiku mityba...
Hmmm...
Chmmm... sau maistą mikrobangėj pašildau, kai tingiu, bet iš tiesų tai pašildytas mikrobangėj ir ant viryklės tai oj kaip skiriasi ax.gif O mažiukui... dar nereikia, bet manau, kad stengsiuos vis dėlto vengti. Nežinau kiek tai nesveika, bet kiek teko skaityti, tai niekur nerašo, kad gerai schmoll.gif Ir šiaip girdėjau tokį pasakojimą - tipo per rusų televiziją rodė (pati nemačiau, tik perpasakojo, tai už kokybę neatsakau tongue.gif ), bet žodžiu ten darė bandymą - laistė gėles su vandeniu, prieš tai užvirintu ant dujinės viryklės, elektriniam virduly (berods) ir mikrobangėj, aiškuo vanduo atšaldomas po to buvo biggrin.gif Nu, bet žodžiu, esmė tokia, kad pirmiausia nuvyto ta gėlė, kuri buvo laistoma mikrobangėj virintu vandeniu tongue.gif Bet čia tik šiaip pasakojimas, kiek teisybės, nežinau... be man kažkaip vis tiek jos nelabai patikimai atrodo.
Oj, kiek prirašiau doh.gif
Cole
Vakar išėjo savaitraščio "Šeimininkė" 3 numeris, kuriame kaip tik ir rašo apie tai , kad mikrobangėse švelniai tariant sugadinamas maistas.O šildant motinos pieną sunaikinama dalis antikūnių, kurie didina kūdikio atsparumą infekcijoms.
Vertas dėmesio straipsnis, nusipirkit ir paskaitykit 4u.gif .
Cole
QUOTE(Ievius @ 2006 01 17, 19:26)
žodžiu ten darė bandymą - laistė gėles su vandeniu, prieš tai užvirintu ant dujinės viryklės, elektriniam virduly (berods) ir mikrobangėj, aiškuo vanduo atšaldomas po to buvo biggrin.gif Nu, bet žodžiu, esmė tokia, kad pirmiausia nuvyto ta gėlė, kuri buvo laistoma mikrobangėj virintu vandeniu tongue.gif .
*

Vakar išėjo 3 numeris svaitraščio "Šeimininkė". Tai jame labai "įdomių" dalykų apie mikrobangų krosneles prirašyta blink.gif sad.gif . Straipsnis vertas dėmesio.
Ten irgi rašo, kad sėklos, laistomos mikrobangėje šildytu vandeniu, nesudygsta blink.gif.
Krysta
Neseniai, berods, maitinimo forume buvo diskusija "Ar šildote maistą mikrobangų krosnelėje", tai aš labai pasidomėjau šiuo klausimu. Ten net internetinių nuorodų palikau. O šiaip labai gerai atsimenu, kad nors gamintojai skelbia, kad maisto kokybė mikrobangų krosnelėje nesikeičia, bet motinos pieno ir kūdikių maistelio joje šildyti nerekomenduoja .
lovely
Nebutina sildyti paruosta maisteli! As pasisildau vandeni mikrobangeje, o poto suberiu miltukus ir viskas!
O, kas raso, kad laiko paruosta maisteli sildytuve, kad butu siltas kol vaikas praalks, ar nemanote, kad jis ten rugsta! g.gif
Kiek zmoniu tiek nuomoniu! Kiekvienas pasirenka, kas jam patogiau! mirksiukas.gif
Žūžū
QUOTE(lovely @ 2006 01 19, 19:57)
Kiek zmoniu tiek nuomoniu! Kiekvienas pasirenka, kas jam patogiau! mirksiukas.gif
*

drinks_cheers.gif
As gal iki 5men sildydavau misinuka spec sildikly, o dbr visada mikrobangej.. Misinuku sildyt nepataria, nes susidaro "burbuliukai" karsto ir salto misinio. Man atrodo pakanka gerai suplakti ir vsio. Pakolkas vaikas auga sveikas ir joku problemu mikrobagese nematom thumbup.gif
rutulyte
QUOTE(lovely @ 2006 01 19, 21:57)
Nebutina sildyti paruosta maisteli! As pasisildau vandeni mikrobangeje, o poto suberiu miltukus ir viskas!
*

As lygiai taip pat darau ir nematau cia nieko blogo ax.gif Taigi tik 1min pasildai ta vandenuka ir kas jau ten tokio gali atsitikt g.gif
Prikolnaja
Mes misinuku jau pusmetis kai negeriam,bet visa kita sildau mikrobanginei,ir vaikui,ir mum! 4u.gif
Mona
Tie, kas domisi sveika gyvensena, tai apskritai mikrobangių namie neturi tongue.gif. Aišku, aš nesu tokia "sveikuolė" ir pasišildau kokią picą smile.gif. Tačiau niekada nesumąstyčiau šildyti vaikų maistelį ar pienuką mikrobangėje blink.gif. Net patys mikrobangių gamintojai NEREKOMENDUOJA to daryti.
*Urtėja*
oi oi oi jeigi pradetume svarstyti kas sveika kas ne tai cia neuztektu viso vakaro, o del mikrobanges blogumo, tai ji nera taip blogai, pati sildau ir dziaugiuosi kas ja isrado, pagalvokit apie mobiliakus, jie daug blogesni tongue.gif ir vistiek visos jais naudojamies.... thumbup.gif
Siracusa
ne, nešildau ne tik dukrytei, bet ir patiems. nesveika gi taip šildyt, stovi mikruškė nenaudojama tongue.gif na tik popcorn'ams tinkama hihihi.gif
Mona
QUOTE(Mazulikee^ @ 2006 01 22, 20:43)
oi oi oi jeigi pradetume svarstyti kas sveika kas ne tai cia neuztektu viso vakaro, o del mikrobanges blogumo, tai ji nera taip blogai, pati sildau ir dziaugiuosi kas ja isrado, pagalvokit apie mobiliakus, jie daug blogesni  tongue.gif ir vistiek visos jais naudojamies.... thumbup.gif
*

Ir savo mažiukui mobiliaką duodi g.gif blink.gif? Aš tai tikrai ne tongue.gif. Taip ir su mikrobangėm - suaugę tegul šildosi ką nori ir kur nori, bet mažučiam geriau šito technikos stebuklo nenaudoti schmoll.gif.
zave
po tokiu jusu gincu, tycia nuejau paskaityt kas parasyta ant maistelio pakuotes: nerekomenduojama sildyti mikrobangu krosneleje, nes galima nudegti. juk neraso pvz nes sugadina maista ar kazkaip kitaip kenkia kudikiui.
ir aplamai is kur cia istrauket, kad nesveika sildyt maista mikrobangej. maziau bobuciu klausykit. ji ne labiau pavojingesne nei kompas, telikas, skalbykle ar kiti prietaisai.
Maja Di
QUOTE(zave @ 2006 01 24, 02:58)
po tokiu jusu gincu, tycia nuejau paskaityt kas parasyta ant maistelio pakuotes: nerekomenduojama sildyti mikrobangu krosneleje, nes galima nudegti. juk neraso pvz nes sugadina maista ar kazkaip kitaip kenkia kudikiui.
ir aplamai is kur cia istrauket, kad nesveika sildyt maista mikrobangej. maziau bobuciu klausykit. ji ne labiau pavojingesne nei kompas, telikas, skalbykle ar kiti prietaisai.
*

Pritariu 4u.gif Ant kaikurių košelių etikečių netgi parašyta kad galima pašildyti reikiamą kiekį košės mikrobangėj thumbup.gif
fleita
Mes iš tų - kurie šildo. Nematau aš čia jokios problemos schmoll.gif . Greita, patogu, visi patenkinti smile.gif
-simona-
sveikos, aš neturiu mikrobangės ir neketinu jos pirkti, nes tikrai manau, kad ji nėra nei saugi, nei sveika naudoti. juk jei galima ka nors padaryti sveikatos labui, tai ir nenuleidžiu vėjais.
*Urtėja*
o del mobiliako, jei ktai buvo pavyzdelis cia....teiva...mikrobanges liuksas biggrin.gif lotuliukas.gif
*Lina*
aš viena kartą bandžiau šildyti,bet kažkaip netolygiai pašilo,tai nuo to laiko niekada nebešildau mikrobangėj schmoll.gif schmoll.gif
*Urtėja*
niu tai gal pamakaluot reikia truputuka, del visa ko 4u.gif
nlvl
skaičiau kad nesveika ta mikrūškė,bet gyvenime daug kas nesveika
v*i*j*a
O aš šildau ir nedarau problemų pati sau schmoll.gif Net ant vaikiškų košyčių yra parašyta,kad galima šildyti mikrobangėj,tik reikia gerai išmaišyti,nes ne tolygiai šyla wub.gif
Kleopatryte

ot cia diskusija uzvire, as dar nebandziau mikruskoje sildyti, bet dabar tikrai pabandysiu, o kad nesveika tai daug kas gyvenime nesveika, manau ekstra atvejams mikruska liuks
mucka
kai labai skubu pašildau ax.gif bet stengiuosi to nedaryti 4u.gif
Krysta
Forume "vaikų mityba" jau yra tokia diskusija. Kūdikių maisto mikrobangėje šildyti tikrai nerekomenduojama.
Uliuliuska
QUOTE(Krysta @ 2006 01 27, 13:01)
Forume "vaikų mityba" jau yra tokia diskusija. Kūdikių maisto mikrobangėje šildyti tikrai nerekomenduojama.
*

Nerekomenduojama ne todel kad kenkia, o todel kad galima perkaitinti ir nudegint vaikiuka. Net mikrobanges instrukcijoje taip parasyta.
As ir sildau, ir gamynu, pvz., tyreles, jei noriu kad vaisius suminkstetu 4u.gif
lora25
QUOTE(Uliuliuska @ 2006 01 27, 12:08)
Nerekomenduojama ne todel kad kenkia, o todel kad galima perkaitinti ir nudegint vaikiuka. Net mikrobanges instrukcijoje taip parasyta.
As ir sildau, ir gamynu, pvz., tyreles, jei noriu kad vaisius suminkstetu 4u.gif
*

Tai ar galit kas zmoniskai paaiskint: vitaminai zuva ar kas, kai mikruskej sildai. Bandziau internete skaityt apie tai, tai isvada padariau, kad niekuo mikruske nekenkia, tik vitaminas B12 siek tiek zuva. Bet gi motinos pieno tai grieztai sildyt negalima, nes antikunai zuva, tai gal ir kitame maistelyje dar kas nors zuva g.gif ?

Zodziu man vyras grieztai draudzia vaikui bet ka mikrobangej sildyt, tai as kartais tik arbatele kokia pasildau, bet rimtu argumentu apie mikruskes ''nekaltuma'' tai ir neturiu... blink.gif
Uliuliuska
QUOTE(lora25 @ 2006 01 29, 01:01)
Tai ar galit kas zmoniskai paaiskint: vitaminai zuva ar kas, kai mikruskej sildai. Bandziau internete skaityt apie tai, tai isvada padariau, kad niekuo mikruske nekenkia, tik vitaminas B12 siek tiek zuva. Bet gi motinos pieno tai grieztai sildyt negalima, nes antikunai zuva, tai gal ir kitame maistelyje dar kas nors zuva  g.gif ?

Zodziu man vyras grieztai draudzia vaikui bet ka mikrobangej sildyt, tai as kartais tik arbatele kokia pasildau, bet rimtu argumentu apie mikruskes ''nekaltuma'' tai ir neturiu...  blink.gif
*

Vakar zurnale "Mazylis" perskaiciaiu 15 mitu apie maitinima. 2 punktas buvo apie mikrobangu krosnes. Gaminti galima, sildyti irgi. drinks_cheers.gif thumbup.gif thumbup.gif
Vilusa
QUOTE(Uliuliuska @ 2006 01 30, 20:56)
Vakar  zurnale "Mazylis" perskaiciaiu 15 mitu apie maitinima. 2 punktas buvo apie mikrobangu krosnes. Gaminti galima, sildyti irgi.  drinks_cheers.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*

Blogai skaitei - gaminti galima, šildyti - ne, nes kūdykiams ŠILDYTO MAISTO DUOTI NEGALIMA. Taip rašo gydytoja dietologė
Elzyte
as tai sildau tik savo ismelsta pienuka(kuris buna saldytuve). rolleyes.gif
Uliuliuska
QUOTE(Vilusa @ 2006 01 30, 22:42)
Blogai skaitei - gaminti galima, šildyti - ne, nes kūdykiams ŠILDYTO MAISTO DUOTI NEGALIMA. Taip rašo gydytoja dietologė
*

Skaiciau gerai bigsmile.gif Akcentuojama i tai, kad sveziai pagamintas maistas kudikiui geriausias, o ne sildytas. Ir nesvarbu kur sildysi ar viryklei ar krosnei. Ta pati pasakyta ir apie pirktines tyreles. Geriausias maistas kudikiui mamos padarytas thumbup.gif
Simuko
jo, mitu gausiai cia pas mus tongue.gif sildziau, sildau ir sildysiu, nematau problemos, o jei kas mato - tegu nesildo 4u.gif
Elzyte
Ir as sutinku kad sildyti mikrobangej nieko tokio tongue.gif
SOWELU
As nesildau...manau kai paaugs tai dar spes privalgyti sildyto mikrobangu krosneleje maisto smile.gif
Grytute
O as kategoriskai pries mikrobanges. Man nesunku ir i dubeneli su karstu vandenuku istatyti dubenuka su maisteliu. Gal ir daugiau laiko uzima, bet uztat ir moksliniu tyrimu nereikia ar tai saugus budas sildyti kudikio maisteli. thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.