Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Jaunesnė vyresnės šešėlyje. Ką daryti?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
sraigiausia
Mano vyresnėlė labai aktyvi, drasi, mėgstanti vadovauti.
Darželyje dalyvauja visuose pasirodymuose (maždaug kaip ,,firmos veidas"), taciau pati matau, kad jaunesnės muzikine klausa žymiai geresnė, ji žymiai gražiau šoka, o jos niekas nepastebi (mergaitės vienoje grupėje). Vyresnė įsitikinusi, kad yra geniali, dažnai net nebesistengia mokytis rašyti ar piešti.
Stengiuosi visaip girti ir palaikyti mažąją, bet ir labai skalpuoti vyresniosios nesinori, o darželio kolektyvas, manau, eina lengviausiu keliu: pagrindinius vaidmenis duoda tik vienam- drasesniam vaikui... g.gif
mama_gulbe
QUOTE(vilmutev @ 2007 05 08, 19:33)
Mano vyresnėlė labai aktyvi, drasi,  mėgstanti vadovauti.
Darželyje dalyvauja visuose pasirodymuose (maždaug kaip ,,firmos veidas"), taciau pati matau, kad jaunesnės muzikine klausa žymiai geresnė, ji žymiai gražiau šoka, o jos niekas nepastebi (mergaitės vienoje grupėje). Vyresnė įsitikinusi, kad yra geniali, dažnai net nebesistengia mokytis rašyti ar piešti.
Stengiuosi visaip girti ir palaikyti mažąją, bet ir labai skalpuoti vyresniosios nesinori, o darželio kolektyvas, manau, eina lengviausiu keliu: pagrindinius vaidmenis duoda tik vienam- drasesniam vaikui... g.gif
*

jei tureciau pametinukus vaikucius tai manau geriausia tokiu atveju butu mergaites isskirti i skirtingas grupes, nes taip bus visada

geriau kai jos bus atskirai tada gales ir mazesnioji reikstis ir nebus jei jokiu kompleksu kad vyresnioji viska daro geriau mirksiukas.gif

as pati su sese mokiausi muzikos mokykloj vienoj klasej doh.gif tai nori nenori ji budavo mano seseli nes as biski vyresne ir tipo viska geriau suprantu nes esu vyresne

paskui pati perejai i kita grupe ir tikrai mum buvo geriau, po uzsiemimu susitinkam ir keliaujam kartu namo - dar net turim ka pasipasakoti kaip mums sekesi

carvalho
Mes su seserimi taip pat vienu metu ėjom į tą pačią klasę- matyt, veikė konkurencija šiokia tokia, nes visą laiką, kol neišsiskirstėm į skitringas klases, pykomės doh.gif Su dvynukais yra gal kiek kitaip, bet kai amžius skiriasi, vienas būna šustresnis smile.gif
sraigiausia
QUOTE(carvalho @ 2007 05 09, 17:34)
Mes su seserimi taip pat vienu metu ėjom į tą pačią klasę- matyt, veikė konkurencija šiokia tokia, nes visą laiką, kol neišsiskirstėm į skitringas klases, pykomės doh.gif Su dvynukais yra gal kiek kitaip, bet kai amžius skiriasi, vienas būna šustresnis smile.gif
*

Tikriausiai viskas issipres, kai vyresnioji iseis i mokykla smile.gif (anksciau jas isskirstyti i skirtingas grupes nebuvo galimybiu)
mama_gulbe
QUOTE(vilmutev @ 2007 05 10, 09:34)
Tikriausiai viskas issipres, kai vyresnioji iseis i mokykla  smile.gif (anksciau jas isskirstyti i skirtingas grupes nebuvo galimybiu)
*

a kodel nebuvo galimybiu? norsdarzelyje tai taip, abi patenka i ta pacia grupe, bet mokyklon tai butinai isskirkite

as dar atsimenu seses klasiokes dvynukes, buvo vienoj klasej, bet paskui pacios savo noru issiskyre ir jom tikrai buvo geriau, kai klase ju nelygina tarpusavyje, tiek draugai tiek mokytojai

sekmes jum
sraigiausia
[quote=mama_gulbe,2007 05 10, 11:29]
a kodel nebuvo galimybiu? norsdarzelyje tai taip, abi patenka i ta pacia grupe, bet mokyklon tai butinai isskirkite

Musu darzelis buves (ir dabar beveik) rusakalbiu, tai lietuviska priesmokykline grupe tik viena. I mokykla kartu tikrai neis smile.gif
Ambro
Prisimenu iš vaikystės, kaip buvau visad sesers šešėlyje rolleyes.gif Nekenčiau sesers už tai! Mat ir aš norėjau pasirodyt geresne, kūrybingesne, bet mano visas pastangas nustelbdavo drąsesnė sesuo unsure.gif Dabar supratau, kad mamos klaida buvo, kad mus stovykloje ir šaip būreliuose vesdavo į tą pačią grupę, nors kaip tik geriau į skirtingas, kad galėtumėm abi pasireikšt.
allegro
Bet čia tikriausiai tik laikina problema. Kai sesės nebebus pašonėj, viskas atrodys kitaip.
Alnė
pas mus tai beveik atvirkščiai. Vyresnėlė kartais lieka sesės šešėly. Nes mažoji tikras vijurkas, o vyresnėlė daug ramesnė. Bet kadangi skirtumas tarp jų 4 metai, tai nesidubliuoja nei darželiai, nei mokyklos, nei būreliai.
sraigiausia
QUOTE(allegro @ 2007 05 27, 10:12)
Bet čia tikriausiai tik laikina problema. Kai sesės nebebus pašonėj, viskas atrodys kitaip.
*

Tikiuosi smile.gif Noriu, kad greiciaup raeitu noras jaunesnei daraugauti tik su vyrenes draugem, kalbeti ir atrodyti taip , kaip ji
Ramunita
ir būk labai atsargi,kad nenuskalpuotum netyčiom vyresniosios ax.gif pvz mano brolis (jaunesnis už mane trimis metais) mamos idealiausias vaikas ir pan., o aš-ne tokia tobula biggrin.gif mama įprato ginti brolį nuo manęs (nes mėgau vadovauti ir pan,o mano broliui tiko (net ir dabar tinka biggrin.gif ) mano taisyklės)...bet...aš tą jo perdėtą vertinimą jaučiu...mama nemato jo "promachų",o mano dar ir kaip mato...žinai,nemalonu schmoll.gif
jurgitulisb
QUOTE(carvalho @ 2007 05 09, 17:34)
*

as taip pat isskriciau pametinukus i skirtingas grupes 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.