Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Skaičiuojam kalorijas- 3
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Sportas ir dietos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
SilRa
QUOTE(Rima0531 @ 2007 07 29, 02:16)
mergaites, o pvz kcal ant aviziniu dripsniu pokelio rasomos tai sausu dripsniu, ar jau produkto?? Ta prasme ar 365 kcal tures kose virta is 100 gr dripsniu, ar 100 gr ant vandens jau isvirtos koses ?
*

ant pakelių, jei nenurodyta kitaip, patiekiamas sauso produkto kiekis, nes juk tu gali iš tų dribsnių virti ką tik nori - košę ant vandens, su pienu, kepti blynus ar dar ką... mirksiukas.gif
Rima0531
aciu smile.gif
Rima0531
ant aviziniu dripsniu pokelio "Nordic". Uzrasyta: "100g koses maistine verte: 340 kcal..."
Tai ar cia istiesu dripsniu koses kcal, ar 100 g koses. Nes is 100 gr koses virtos tik ant vandens, pavalgem tryse smile.gif
SilRa
QUOTE(Rima0531 @ 2007 07 29, 12:47)
ant aviziniu dripsniu pokelio "Nordic". Uzrasyta: "100g koses maistine verte: 340 kcal..."
Tai ar cia istiesu dripsniu koses kcal, ar 100 g koses. Nes is 100 gr koses virtos tik ant vandens, pavalgem tryse  smile.gif
*

peržiūrėjau pakelį (namuose irgi turiu tokį rolleyes.gif ) tai va, nei rusiškai, nei angliškai nėra nusipaištyta apie tai, kad pateiktas maistingumas yra "košės", ten pateiktas sauso produkto maistingumas. Be to, juk bet kokiose kruopose ar dribsniuose kalorijų yra 300-400, tai aliejaus į tą pakelį ar kitų riebalų tikrai nebus pripilta hihihi.gif čia tiesiog lietuviškas vertimas be ryšio cool.gif
Utiuitiutė
QUOTE(Rima0531 @ 2007 07 29, 12:47)
Tai ar cia istiesu dripsniu koses kcal, ar 100 g koses.
*

100gr. sauso produkto arba apie 300gr. gatavo turės 340kcal.
Rima0531
aciu mergaites. Man kaip naujokei kcal pasaulyje daug visokiu klausimu. kyla. Kartais net patyliu... smile.gif
Rima0531
beje mergaites, kaip apskaiciuoti keptos duonos kcal skaiciu. Pvz kiek to aliejaus gali duona prigerti?? O kaip skanu su majonezu ir suriu... Bet kai paskaiciuosiukiek kaloriju taps nebeskanu smile.gif Bet Siandien 10 gr suvalgiau...
Utiuitiutė
QUOTE(Rima0531 @ 2007 07 31, 00:36)
Man kaip naujokei kcal pasaulyje daug visokiu klausimu. kyla.
*

QUOTE(Rima0531 @ 2007 07 31, 01:00)
kaip apskaiciuoti keptos duonos kcal skaiciu.
*

Perskaityk visas "Kalorijų" ir "Valgiaraščio" temas- kils mažiau klausimų, o taip pat pamatysi, kad apie keptą duoną kalbėta buvo ne vieną ir ne du kartus
SilRa
QUOTE(Rima0531 @ 2007 07 31, 01:00)
beje mergaites, kaip apskaiciuoti keptos duonos kcal skaiciu. Pvz kiek to aliejaus gali duona prigerti?? O kaip skanu su majonezu ir suriu... Bet kai paskaiciuosiukiek kaloriju taps nebeskanu smile.gif Bet Siandien 10 gr suvalgiau...
*

jei pati kepi duoną, gali pasižymėti, kiek g įpylei, o po kepimo pasverk ar pamatuok su matuokliu, kiek liko, visas skirtumas ir bus susigėręs į tavo duonytę doh.gif
Šelma
Silra, ar radai kai ieskojai nototenijos ckal? siandien man reik ax.gif
SilRa
QUOTE(Šelma @ 2007 07 31, 12:03)
Silra, ar radai kai ieskojai nototenijos ckal? siandien man reik  ax.gif
*

ne, taip ir neradau niekur schmoll.gif ėmiau kaip jūros lydeką, nes jos abi man panašios tiek skoniu, tiek maistinėm savybėm ax.gif
Šelma
tai kiek keptai davei? as 150-nepamazinau g.gif
SilRa
QUOTE(Šelma @ 2007 08 01, 16:17)
tai kiek keptai davei? as 150-nepamazinau  g.gif
*

kepta jūros lydeka - 120kcal mirksiukas.gif bet kepta be tešlos ir be miltų cool.gif
Apvalute
kiek kcal turi karstai rukyta kiaulienos sonine?
SilRa
QUOTE(Apvalute @ 2007 08 01, 19:37)
kiek kcal turi karstai rukyta kiaulienos sonine?
*

Radau, kad šoninė turi 517, bet ar žalia, ar rūkyta, ar dar kaip apdorota - nežinau g.gif
Apvalute
QUOTE(SilRa @ 2007 08 01, 20:51)
Radau, kad šoninė turi 517, bet ar žalia, ar rūkyta, ar dar kaip apdorota - nežinau g.gif
*

aciu, tai manau, kad bus tas pats - nes kai ruko - juk nieko nededa daugiau.O dumeliai kcal neturi lotuliukas.gif
Šelma
manau besirukydama ji "svorio numeta" taip kad ckal daugiau patampa mirksiukas.gif bet kiek- nezinau schmoll.gif
SilRa
labutis 4u.gif
šiandien baigiu dvi savaites su 1200kcal. gal galit patarti, kokį kalorijų kiekį vartoti toliau? ar bus gerai, jei apsiskaičiavus savo minimalų kalorijų kiekį pagal dabartinį ūgį ir svorį atimsiu iš to kiekio 500kcal? (čia susidarys apie 1400kcal) ar reikia kažkokio pereinamojo laikotarpio?

būsiu dėkinga už atsakymą 4u.gif
CP, gal Jūs, kaip patyrusi skaičiuotoja, galit čia man patarti? 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Apvalute
QUOTE(Šelma @ 2007 08 01, 22:11)
manau besirukydama ji "svorio numeta" taip kad ckal daugiau patampa  mirksiukas.gif  bet kiek- nezinau  schmoll.gif
*

man ir taip jau nemazai jos kcal yra:D
Bransha
O gal kuri zinot sukytu skranduku kaloringumas? ax.gif
prisikirtau vakar vakare, tai jau kad nervas eda dabar doh.gif
lotuliukas.gif
Alatuna
QUOTE(SilRa @ 2007 08 03, 10:25)
šiandien baigiu dvi savaites su 1200kcal. gal galit patarti, kokį kalorijų kiekį vartoti toliau?
*

Sios temos pradzioje yra apie kaloriju skaiciavima zig-zag principu. Pasiskaityk, gal patiks.
Kiek kg pavyko numesti per tas dvi savaites, jei nera paslaptis?
Gregorij L.
QUOTE(SilRa @ 2007 08 03, 08:25)
šiandien baigiu dvi savaites su 1200kcal. gal galit patarti, kokį kalorijų kiekį vartoti toliau? ar bus gerai, jei apsiskaičiavus savo minimalų kalorijų kiekį pagal dabartinį ūgį ir svorį atimsiu iš to kiekio 500kcal? (čia susidarys apie 1400kcal) ar reikia kažkokio pereinamojo laikotarpio?

nereikia jokio pereinamo laikotarpio. nereikjo saves alinti su 1200, gyvenk su 1400 ir dziaukis valgymu
SilRa
QUOTE(Alatuna @ 2007 08 03, 23:09)
Kiek kg pavyko numesti per tas dvi savaites, jei nera paslaptis?
*

aciuks.gif
ne paslaptis. 2,5kg gryno svorio (ne žarnyno valymas ir ne skysčių išvarymas).
QUOTE(Pramones prospektas @ 2007 08 03, 23:55)
nereikia jokio pereinamo laikotarpio. nereikjo saves alinti su 1200, gyvenk su 1400 ir dziaukis valgymu
*

Ačiū už atsakymą 4u.gif
tai nebuvo savęs alinimas. Lygiai taip pat džiaugiausi maistu valgydama tas dvi savaites, taip pat džiaugsiuos ir valgydama po 200kcal daugiau mirksiukas.gif
Rima0531
o man svoris nejuda net is vietos...
Bransha
QUOTE(Rima0531 @ 2007 08 06, 15:02)
*

taip pat laikaisi 1200 kcal? ax.gif
Šelma
QUOTE(Rima0531 @ 2007 08 06, 15:02)
*

arba ner ka mest, arba per daug ckal, arba medziagu apykaita miega, arba kantrybes biggrin.gif
Bransha
QUOTE(Šelma @ 2007 08 06, 16:41)
arba ner ka mest, arba per daug ckal, arba medziagu apykaita miega, arba kantrybes  biggrin.gif
*

ir man panasios bedos...
praejusia savaite dariau "apsiedimo" 1700-1900kcal, sia savaite galvoju padaryt atvirksciai - 1200kcal.. gal taip isjudinsiu..
nors as sportuoju, tai nesisveriu, o pagal matmenis ziuriu.. bet vistiek nejuda tos barankos aplink pilva ir psio.. treneris sudare programa, sako turetu pajudet.. bet ne is vietos vistiek schmoll.gif reikia maista reguliuot.. ir nezinau kaip cia daryt dabar.. g.gif

va, o gal kuri zino, kur galima butu issitirti medziagu apykaita? Klaipedoje..
nes paauglystej su visokiom dietom, valgymais - nevalgymais, taip susidroziau, kad iki siol jauciu neatstatau niekaip.. verysad.gif

4u.gif jums
Grazia diena siandie.. oij net sirdis dziaugias kaip bigsmile.gif wub.gif
Delfinukė
Niekur neradau kiek kalorijų turi kalakutienos filė doh.gif Gal pagelbėsit? blush2.gif
Šelma
QUOTE(Bransha @ 2007 08 06, 16:46)
praejusia savaite dariau "apsiedimo" 1700-1900kcal,

nieko sau apsiedimas, as su tiek svori metu doh.gif nezinau ka patarti del susibalamutijusios medziagu apykaitos, bet as asmemiskai kai buvau badas-balius rezimu ja suvariusi visiakai- leidau svoriui ataugti ir tada jau tvarkingai su protu ji numeciau.
Bransha
QUOTE(Šelma @ 2007 08 06, 17:29)
nieko sau apsiedimas, as su tiek svori metu  doh.gif  nezinau ka patarti del susibalamutijusios medziagu apykaitos, bet as asmemiskai kai buvau badas-balius rezimu ja suvariusi visiakai- leidau svoriui ataugti ir tada jau tvarkingai su protu ji numeciau.
*

ghm.. g.gif o galiu tada paklaust, koks tavo svoris?
Mano 56, o ugis 162...
meškutė_Nida
QUOTE(Migdolyte @ 2007 08 06, 16:12)
Niekur neradau kiek kalorijų turi kalakutienos filė doh.gif  Gal pagelbėsit? blush2.gif
*

Katra kalakuto vieta? Nes krūtinėlė- 115 kcal/100g, o vidutiniškai- 163 kcal/100g mirksiukas.gif
Šelma
sio metu palaikau apie 75 (ugis 184) siaip nuolatinis budavo-nuo paauglystes virs 85, po gimdymu apie 95.nesveikai mesdama, badaudama buvau 80 pasiekusi kazkur, bet jis nebuvo uzsifiksaves schmoll.gif dabar kiek sveriu tai svoris jau stabilizavosi, aisku po ilgu apsiedimu keli kg prisoka, bet greitai ir atsikratau biggrin.gif
Bransha
QUOTE(Šelma @ 2007 08 06, 17:48)
sio metu palaikau apie 75 (ugis 184)

oij hihihi.gif

pagal ugi, tai lieknute turetumet but bigsmile.gif kokie cia svorio metimai irnesakyk.gif
Šelma
na dabar su rubais jau atrodau liux cool.gif nuoga, dar ne tobulai, pilvo srity problemos, tai arba reikia 70 siekti, kad jis grazus pasidarytu 9o siuo metu tingiu svori mest) arba reikia sita beda gimdymo traumoms nurasyt hihihi.gif
Alatuna
QUOTE(SilRa @ 2007 08 04, 08:32)
ne paslaptis. 2,5kg gryno svorio (ne žarnyno valymas ir ne skysčių išvarymas).
*

Saunuole 4u.gif
Man kazkodel jau pora savaiciu "uzstriges" svoris. Labai mazai judu paskutiniu metu. Gal del to g.gif ?
SilRa
QUOTE(Alatuna @ 2007 08 06, 18:02)
Man kazkodel jau pora savaiciu "uzstriges" svoris. Labai mazai judu paskutiniu metu. Gal del to  g.gif  ?
*

būna kad pradėjus mesti svorį, iš pradžių krenta gana sparčiai (valosi žarnynas ir skysčiai), o paskui svoris stabilizuojasi kokioms 2-3 savaitėms, kol organizmas persiorentuoja pagal naują mitybos režimą. gali būti, kad dabar tau kaip tik tas laikotarpis. reikia tiesiog kantriai išlaukti, nemetant visko ir nepersivalgant iš nevilties, kad "vis tiek niekas nepadeda" mirksiukas.gif
Alatuna
QUOTE(SilRa @ 2007 08 06, 18:04)
būna kad pradėjus mesti svorį, iš pradžių krenta gana sparčiai (valosi žarnynas ir skysčiai), o paskui svoris stabilizuojasi kokioms 2-3 savaitėms, kol organizmas persiorentuoja pagal naują mitybos režimą. gali būti, kad dabar tau kaip tik tas laikotarpis. reikia tiesiog kantriai išlaukti, nemetant visko ir nepersivalgant iš nevilties, kad "vis tiek niekas nepadeda" mirksiukas.gif
*

Dekui. Butinai kovosiu toliau su nereikalingais kg. smile.gif
SilRa
QUOTE(Alatuna @ 2007 08 06, 18:12)
Dekui. Butinai kovosiu toliau su nereikalingais kg.  smile.gif
*

mirksiukas.gif dirbsim ta linkme visos kartu pioneers.gif
gniutia
gal žinot kiek maždaug kcal yra ~300g kalafiorų, keptų su 2 a.š. sviesto ir 2 v.š. džiūvėsių? g.gif 4u.gif
meškutė_Nida
QUOTE(gniutia @ 2007 08 06, 18:29)
gal žinot kiek maždaug kcal yra  ~300g kalafiorų, keptų su 2 a.š. sviesto ir 2 v.š. džiūvėsių?  g.gif  4u.gif
*

75+140+160
Rima0531
QUOTE(Bransha @ 2007 08 06, 16:38)
taip pat laikaisi 1200 kcal?  ax.gif
*

Nu va pagaliau. Tik pasiskundziau kad nekrenta svoris ir svarstykles rodo -1.5kg. Siaip nesuprantu. Sportavau 2 men, maista prisiziuredavau 1 men (aisku su visokiais lyriniais nukrypimais) smile.gif o svoris nei krust. Mano tikslas per diena 1300kcal, bet visko buna. kartais 800 kcal, kartais 1600kcal. Tai nejudejo, nejudejo o dabar vakar pasisveriu ir thumbup.gif yahoo.gif -1.5 kg lotuliukas.gif
Rima0531
Mergaites, keletas klausimeliu Jums.
1. Ar nieko baisaus jei kai kuriom dienom suvalgau apie 900 kcal. Pagal viska organizmas turetu pradeti sunkiai paleidineti riebala, bet kad as esu visiskai soti. Susiradau nekaloringo maisto tai valgau daug.
2. Ar gali mano kepsniuko 100gr tureti tik 83 kcal??? Gal as blogai apskiskaiciavau. Gaminu ji is vistienos file, ant jos dedu pievagrybius, agurkus, pomidorus ir truputi fermentinio surio. Lasa pomidoru padazo. Viska kepu orkaitej be jokiu riebalu.
devintas dangus
QUOTE(Rima0531 @ 2007 08 07, 18:12)
1. Ar nieko baisaus jei kai kuriom dienom suvalgau apie 900 kcal. Pagal viska organizmas turetu pradeti sunkiai paleidineti riebala, bet kad as esu visiskai soti. Susiradau nekaloringo maisto tai valgau daug.
2. Ar gali mano kepsniuko 100gr tureti tik 83 kcal??? Gal as blogai apskiskaiciavau. Gaminu ji is vistienos file, ant jos dedu pievagrybius, agurkus, pomidorus ir truputi fermentinio surio. Lasa pomidoru padazo. Viska kepu orkaitej be jokiu riebalu.
*

2.Zinoma,kad gali (bent jau mano paskaiciavimais tai tikrai g.gif )
Šelma
QUOTE(Rima0531 @ 2007 08 07, 14:42)
Nu va pagaliau. Tik pasiskundziau kad nekrenta svoris ir svarstykles rodo -1.5kg. Siaip nesuprantu. Sportavau 2 men, maista prisiziuredavau 1 men (aisku su visokiais lyriniais nukrypimais)  smile.gif o svoris nei krust. Mano tikslas per diena 1300kcal, bet visko buna. kartais 800 kcal, kartais 1600kcal. Tai nejudejo, nejudejo o dabar vakar pasisveriu ir  thumbup.gif  yahoo.gif -1.5 kg lotuliukas.gif
*

nenoriu gazdint.... gal geriau tokiu dienui lai nebuna unsure.gif schmoll.gif

QUOTE(Rima0531 @ 2007 08 07, 16:12)
*

1. baisu. suletinsi medziagu apykaita. ne iskrovos dienomis (o jos 1- 2 kartus per savaite) maziausiai 1200ckal ir tai nedaugiau 2 savaiciu mirksiukas.gif
2. mazutis turbut labai g.gif
Utiuitiutė
QUOTE(Rima0531 @ 2007 08 07, 16:12)
1.Ar nieko baisaus jei kai kuriom dienom suvalgau apie 900 kcal.
2. Ar gali mano kepsniuko 100gr tureti tik 83 kcal???
*

1.Kaip tai nieko baisaus. Blogai. Labai blogai.
2. Bet jis labai labai mažYYYtis? unsure.gif
Rima0531
QUOTE(Ciocia Polia @ 2007 08 07, 18:24)
1.Kaip tai nieko baisaus. Blogai. Labai blogai.
2. Bet jis labai labai mažYYYtis?  unsure.gif
*

Kepsniuko 100gr turi 83kcal, bet kepsniukas gali buti ir 200 ir 300 gr. Tada buna didziulis, didziulis smile.gif
editute
norejau paklausti ar naudojat saldiklius? juk taip galima sutaupyti kaloriju ,bet jie nelabai skanus tai gal kas patars kuris panasesnis i cukru smile.gif ir dar klausimelis ar po treniruotes jus leidziat sau suvalgyti tas kalorijas kur sudeginot ar visvien laikotes savo nusistatytu skaiciuku 4u.gif aciu
devintas dangus
Turiu klausimeli.Ka manote apie mano kokteiliuka.As ji darau is 400ml pieno,1 banano ir 1a.š. braskiu uogienes.Visa sita geri mes per puse isgeriam su vyru.Na mano nuomone tai nera labai didele nuodeme,a?O ir man be galo skanu blush2.gif g.gif
Papildyta:
QUOTE(editute @ 2007 08 08, 11:29)
norejau paklausti ar naudojat saldiklius? juk taip galima sutaupyti kaloriju ,bet jie nelabai skanus tai gal kas patars kuris panasesnis i cukru smile.gif ir dar klausimelis ar po treniruotes jus leidziat sau suvalgyti tas kalorijas kur sudeginot ar visvien laikotes savo nusistatytu skaiciuku 4u.gif aciu
*

Na vakar buvau tik pirmoje aerobikos treniruoteje,kuri prasidejo 18.10. Tai 2 val pries treniruote pavalgiau,o gryzus is jos labai uzsimaniau valgyt,taciau suvalgiau 1 kriause, puse rauginto agurko ir saujele dribsniu su pienu.Na manau kad atsilaikiau puikiai.Nes valgyt norejau,bet kazkaip atlaikiau blink.gif
Siaip po treniruotes reikia gerti daug skysciu,ir alkis ne taip jauciasi ax.gif
meškutė_Nida
QUOTE(editute @ 2007 08 08, 08:29)
1. ar naudojat saldiklius? juk taip galima sutaupyti kaloriju ,bet jie nelabai skanus tai gal kas patars kuris panasesnis i cukru smile.gif
2. ar po treniruotes jus leidziat sau suvalgyti tas kalorijas kur sudeginot ar visvien laikotes savo nusistatytu skaiciuku
*

1. Naudoju tik kavai, "Splendą". Anksčiau naudojau tą vadinamą "gybuką", bet jo sudėtis labai buvo supeikta...

2. Teoriškai reikia laikytis tų pačių skaičiukų, praktiškai (pati iš savo patirties sakau)- nelabai gaunasi ax.gif Protingiausia būtų kcal treniruotės dieną paskirstyti taip, kad po treniruotės, užpuolus alkiui, galėtum pavalgyti mirksiukas.gif

QUOTE(devintas dangus @ 2007 08 08, 08:43)
Turiu klausimeli.Ka manote apie mano kokteiliuka.As ji darau is 400ml pieno,1 banano ir 1a.š. braskiu uogienes.
*

Jei naudoji liesą pieną (1 proc.), tavo visas kokteiliukas turi apie 330 kcal, jei 2,5 proc.- 380 kcal, o jei natūralų, 3 proc.- 410 kcal. Užkandžiui tinka... rolleyes.gif
«gėlytė»
Sveikos, norėčiau prisijungti prie Jūsų ir atgaivinti seniai užmirštus kcal skaičiavimo įgūdžius smile.gif Todėl iš anksto atsiprašau, jei kartosiuos su smulkmeniškais klausimais (bet kuriuo atveju prieš tai išbandysiu visus įmanomus info paieškos būdus) 4u.gif
Gal kuri esat pasiskaičiavus, kiek kcal turi tie "Javinės" kvietiniai duoniukai (vnt.)? Nepamenu, kiek ten jų pakuotėj (80g), o suvalgiau 2. Gal duoti apie 20 kcal vienam? Ačiū.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.