Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Skaičiuojam kalorijas- 3
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Sportas ir dietos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Utiuitiutė
Kalorijos yra organizmo variklis- jos tiekia energiją, kuri reikalinga gyvybei palaikyti. Kalorijos gaunamos iš maisto, o pašalinamos per fizinę veiklą. Organizmą kalorijomis aprūpina tik baltymai, angliavandeniai, alkoholis ir riebalai:
1 gramas riebalų = 9 kilokalorijos
1 gramas angliavandenių = 4 kilokalorijos
1 gramas baltymų = 4 kilokalorijos

Kaip skaičiuoti?
Norint nustatyti, kiek kalorijų suvartojama, galima naudoti formulę: jei jums iki trisdešimties, padauginkite savo svorį iš 6,7 ir pridėkite 487, moterys, kurioms 31-60 metų, turėtų padauginti svorį iš keturių ir pridėti 829. Tuomet padauginkite gautą skaičių iš 1,3, jei dirbate sėdimą darbą, iš 1,5, jei šiek tiek aktyviai judate (valandą tris-keturis kartus per savaitę), arba iš 1,9, jei esate labai aktyvi (beveik kasdien po valandą).

Kiek mažiausiai kalorijų galima suvartoti metant svorį, bet norint nepakenkti sveikatai?
Moterys turėtų suvartoti ne mažiau kaip 1200 kalorijų per dieną, tačiau net labai kruopščiai renkantis maistą tokiam kalorijų kiekiui per dieną, gali pritrūkti tokių svarbių maistinių medžiagų, kaip kalcio ir folio. Todėl patartina 1200 kaloražo laikytis ne ilgiau kaip 2 savaites.

Kurios kalorijos labiau tukina?

Nėra įrodymų, kad mitybos riebalai daugiau virsta kūno riebalais nei baltymai ar angliavandeniai, jei išlaikote gaunamų ir išeikvojamų kalorijų pusiausvyrą. Vis dėlto persivalgymas yra problema – daug lengviau persivalgyti riebaus maisto.
Bet neatsisakykite visų riebalų. Šiek tiek jų reikia kūno funkcionavimui, kaip, pavyzdžiui, vitaminų pasisavinimui. Alyvų aliejus, riešutai, avokadai naudingi širdžiai.

Norint numesti svorio reikia mažinti riebalų ar kalorijų kiekį?
Mažinkite abiejų. Daug lengviau apriboti kalorijas, kai mažinate riebalų, o riebalų mažinimas padeda numesti svorį tik tuo atveju, jei kartu suvartojama mažiau kalorijų.

Ar nekaloringas maistas padeda mesti svorį?

Teoriškai – taip. Sutaupę kasdien apie 160 kalorijų, per metus numestumėte apie septynis kilogramus svorio. Vis dėlto mokslininkai nustatė, kad kai žmonės vartoja turintį mažai riebalų, cukraus, nekaloringą maistą, jie paprastai vėliau tai kompensuoja valgydami daugiau. Kad nekaloringas maistas tikrai būtų naudingas, derinkite jį su išbandytais ir patikimais svorio metimo įpročiais – porcijų mažinimu, bent 25 gramų ląstelienos suvartojimu per dieną, daug vaisių bei daržovių valgymu ir sportu penkiskart per savaitę.

Ar kalorijos, suvartotos naktį, veikia kitaip nei suvartotos dieną?

Ne visai. Suvalgykite sočią vakarienę arba visą vakarą užkandžiaukite, nekontroliuodami savęs, ir riebalų kaupimasis bus didesnis palyginus su tuo, jei suvalgysite sočius pusryčius ir būsite aktyvi visą dieną. Vis dėlto daugumos mūsų vakarienė yra sočiausias dienos patiekalas, aprūpinantis mus bene puse dienos kalorijų, ir tai - net neskaičiuojant vėlaus vakaro užkandžių – ledų ar traškučių.
Didesnės porcijos ir papildomos kalorijos bet kuriuo dienos metu virs papildomais kilogramais. Tyrimai rodo, kad maistingų, mažai kalorijų turinčių pusryčių valgymas, pavyzdžiui, dubenėlis javainių su vaisiais ir neriebiu pienu, padeda kontroliuoti svorį. Ne dėl to, kad yra skirtumas, kaip sudeginamos kalorijos, bet dėl to, kad vėliau dieną jums bus mažesnė tikimybė persivalgyti, jei dieną pradėsite sveiku maistu.

Įvairių produktų kaloringumą galite rasti čia, čia, čia.

Kalorimetras yra čia.

Čia rasite kcal skaičiuoklę zig-zag principu, kaip ja naudotis, galite pasiskaityti čia.
SilRa
Ciocia Polia, norejau paklausti, kaip tu skaiciuoji kalorijas - kasdien valgai ju kuo maziau ar naudojiesi tuo zig zag principu?
jei naudojiesi zig zag'u, ar tai veikia? blush2.gif
Spurgita
Sveikutės, susidomėjau ir aš tuo zig zag principu, bet nelabai jo suprantu (nemoku anglų kalbos blush2.gif ) Ką reiškia tie 3 kalorijų skaičiai? Pirmas kiek supratau, reikalingas kalorijų skaičius svoriui palaikyti, antras norint po truputį mesti, o trečias? Paaiškinkit prašau.
SilRa
QUOTE(Spurgita @ 2007 05 11, 19:57)
Sveikutės, susidomėjau ir aš tuo zig zag principu, bet nelabai jo suprantu (nemoku anglų kalbos  blush2.gif ) Ką reiškia tie 3 kalorijų skaičiai? Pirmas kiek supratau, reikalingas kalorijų skaičius svoriui palaikyti, antras norint po truputį mesti, o trečias? Paaiškinkit prašau.
*

tas trecias - tai ekstremalus svorio metimas (t.y. - tiek minimaliai reikia suvartot). taciau pati zigzag'o esme yra ta, kad ten dvi dienas valgai maziau, o trecia daugiau ir vel taip kartoji. mirksiukas.gif tada organizmas nepripranta prie mazos kaloriju "dozes" ir nesuletina medziagu apykaitos rolleyes.gif bent jau as taip supratau ax.gif
Utiuitiutė
QUOTE(SilRa @ 2007 05 11, 18:38)
norejau paklausti, kaip tu skaiciuoji kalorijas - kasdien valgai ju kuo maziau ar naudojiesi tuo zig zag principu?
jei naudojiesi zig zag'u, ar tai veikia? blush2.gif
*

Ne, aš nesinaudoju zig- zag schmoll.gif Nors... Iš kitos pusės- naudojausi savo susikurtu ir sau prisitaikytu zig- zagu mirksiukas.gif Kasdien suvartodavau apie 1500- 1600 kcal. (su įvairiais lyriniais nukrypimais ax.gif ), kas antrą savaitgalį pasidarydavau "pilvo" dienas (derindavau prie progų), kartais dviems savaitėms sėsdavau ant 1200kcal. (gal kartą per tris mėn.)
SilRa
QUOTE(Ciocia Polia @ 2007 05 11, 20:20)
Ne, aš nesinaudoju zig- zag  schmoll.gif 
*

aciu uz atsakyma 4u.gif aciuks.gif
Šelma
mano organizmas pats zig-zag renkasi. 1600-2000 kokias 5 dienas, tada savaime norisi pilvo dienu, kokias 5 atsipalaiduoju, tada vel kazkaip norisi maziau valgyt-sugryztu prie koloriju skaiciavimo. ir smegeninei sveika, kai zinai kad nenuolat esi grieztuose remuose ir kilogramus savo neblogai kontroliuoju thumbup.gif
SilRa
Selma thumbup.gif , nugi visada zinojau, kad tu tikra saunuole mirksiukas.gif

kai pagalvoji, tai ir mano organizmas nejuciomis zig zaginasi hihihi.gif tai kokia svente islenda, tai skanus savaitgalis, kad netyciom imi ir padaugini, paskui - biski tyciom padaugini, o tada vel "sedi ant skaiciavimo rezimo" tongue.gif
bulkute
Sveikos biggrin.gif

prisijungiu ir as...pries tris metus skaiciavau - tikrai buvo efektyvu. dabar apsileidau, bet labai reikia lasiakus numest. tikiuosi priimsit ir pamokinsit geru dalyku. dabar neturiu igudzius kaiciuoti, tai pradzioj jauciu bus sunku susigaudyt kas ir kaip, einu spausdintis lenteliu. 4u.gif
Šunvyšnė
Labas visoms skaičiuotojoms 4u.gif
Nutariau ir aš pabandyti skaičiuoti kalorijas, nes svorį reikia žūtbūt mesti, o tik šiaip porcijų mažinimas nelabai padeda, nes būna kad savaitgaliais smarkiai atsipalaiduoju blush2.gif , sportuoti irgi sunkiai sekasi.
Dabar pradėjau eiti į baseiną, rytais tris kartus per savaitę. Dar bandysiu nevalgyti po šešių tik arbatas nebent gerti. Dar stengsiuos prisiversti atsilenkimus pilvo presui bent vakarais daryti. Ir aišku mažindama porcijas skaičiuosiu kalorijas. Plius vieną dvi dienas darysiu iškrovos. Nu nežinau ar nenumirsiu biggrin.gif Bet truputį baisu man su tom kalorijom. Kaip pavyzdžiui susiskaičiuoti šaltibarščių kalorijas? g.gif O kai pas tėvukus nuvažiuosiu, tai iš viso amen skaičiavimams tom dienom doh.gif
meškutė_Nida
QUOTE(Šunvyšnė @ 2007 05 14, 12:38)
Kaip pavyzdžiui susiskaičiuoti šaltibarščių kalorijas?  g.gif 
*

Būna kcal lentelių, knygelių kuriose nurodomas jau gatavo produkto kaloringumas mirksiukas.gif
bulkute
as siandien delano valgiau darzoviu troskini su gana astriu raudonu padazu...ieskojau info, kiek gali buti kcal - raso, kad 180, bet kazkaip man nesitiki, kad tiek mazai, nors riebalu jokiu ten nebuvo...
Šelma
as darzoviu troskiniams be riebalu duodu apie 100 ckal + tas padazas, kurio neisivaizduoju, manau jei regimu riebalu nesimate tai gali but g.gif mirksiukas.gif
meškutė_Nida
QUOTE(bulkute @ 2007 05 14, 15:40)
as siandien delano valgiau darzoviu troskini su gana astriu raudonu padazu...ieskojau info, kiek gali buti kcal - raso, kad 180, bet kazkaip man nesitiki, kad tiek mazai, nors riebalu jokiu ten nebuvo...
*

Kai pati gaminu, tai daržovių troškinys be bulvių turi apie 50-60 kcal/100g, jei daržovės + ankštiniai - 85-100 kcal. Bulvės smarkiai sukelia troškinio kaloringumą, kone dvigubai.
bulkute
siandien bandau save apgaut ir vietoj sidro, kokteilio, vyno, ar alaus, kuri buciau gerus ziuredama kasi, pasidariau vandens su citrina ir vos vos (laselis)sirupo...kolkas pavyksta atsilaikyt...gal taip kalorijas skaiciuodama ir nuo alkogolizmo issigydysiu lotuliukas.gif
elzė 76
QUOTE(bulkute @ 2007 05 14, 20:05)
siandien bandau save apgaut ir vietoj sidro, kokteilio, vyno, ar alaus, kuri buciau gerus ziuredama kasi, pasidariau vandens su citrina ir vos vos (laselis)sirupo...kolkas pavyksta atsilaikyt...gal taip kalorijas skaiciuodama ir nuo alkogolizmo issigydysiu  lotuliukas.gif
*

va va ir man tai labai aktualu - buteis alaus vakare prideda 250 cal ( araba 2*250 yra 500 cal ) per savaite papildomu 1750 arba 3500 cal - per menesi 7000 arba 14000 cal o tai yra per menesi kilogramas arba du riebalu riebalųųųųųųųųųųų doh.gif doh.gif doh.gif

o aš stebiuosi blink.gif

kažin kur galima butu pažiuret ką reikia padaryti kad sudeginti 250 cal a g.gif

aha jau radau doh.gif doh.gif doh.gif CP NUORODOSE
bulkute
vakar bendroj sumoj buvo apie 1600 kcal...jauciu per daug norint mesti svori doh.gif

gal zinot kiek kcal gali tureti 200 g zirniu sriubos ir maza porcija zuvies troskinio su darzovemis ir stikline lenkisku vaisiu ir morku sulciu...ar teisingai pataikiau, kad apie 500 kcal? ax.gif cia bandau suskaiciuot kiek pietums surijau
elzė 76
QUOTE(bulkute @ 2007 05 15, 12:11)
vakar bendroj sumoj buvo apie 1600 kcal...jauciu per daug norint mesti svori doh.gif

gal zinot kiek kcal gali tureti 200 g zirniu sriubos ir maza porcija zuvies troskinio su darzovemis ir stikline lenkisku vaisiu ir morku sulciu...ar teisingai pataikiau, kad apie 500 kcal? ax.gif  cia bandau suskaiciuot kiek pietums surijau
*

VA TODEL IR STENGIUOSI VALGYT IS TO KAS ANT ETIKECIU PARASYTA ARBA NAMIE PADARYTA - KAVINIU MAISTAS MAN AUKSTOJI MATEMATIKA - GAL SENBUVES PAGELBES mirksiukas.gif
braske24
o gal kuri galite parasyti pvz keliu dienu meniu ka valgote, nes nebezinau ka ir valgyti? gal butu galima keleta pvz imesti pasiziureti ax.gif
Utiuitiutė
QUOTE(braske24 @ 2007 05 15, 18:43)
o gal kuri galite parasyti pvz keliu dienu meniu ka valgote, nes nebezinau ka ir valgyti? gal butu galima keleta pvz imesti pasiziureti ax.gif
*

Visi pavyzdžiai yra valgiaraščio temoje
braske24
QUOTE(Ciocia Polia @ 2007 05 15, 18:48)
Visi pavyzdžiai yra valgiaraščio temoje
*

dekoju, reikes tenai susirasti 4u.gif
Šunvyšnė
O kaži kaip apsiskaičiuoti kcal, jeigu ant maisto produkto pakuotės nurodyta tik kJ? Radau tik vienintelėj vietoj, kad 1 kJ = 0.239 kcal. Ar čia teisybė?
meškutė_Nida
QUOTE(Šunvyšnė @ 2007 05 16, 12:09)
O kaži kaip apsiskaičiuoti kcal, jeigu ant maisto produkto pakuotės nurodyta tik kJ?
*

1 kcal - 4,19 kJ mirksiukas.gif
bulkute
nerandu lentelese bulviu plokstainio, gal zinot kiek mazdaug gali buti kcal?
meškutė_Nida
QUOTE(bulkute @ 2007 05 16, 13:06)
nerandu lentelese bulviu plokstainio, gal zinot kiek mazdaug gali buti kcal?
*

Jei pati gamini "lieknai"- apie 100 kcal/100g, o jei valgykloj valgai- porcija gali siekti ir 400. Be padažo cool.gif
Nesupermama
visai susidomejau tomis kalorijomis, gal tai padetu man atsikratyti nereikalingu kg... bet tai merginos, kur galima gauti normalias kaloriju lenteles? as iki siol i apie kalorijas ne kiek negalvodavau, bet cia taip visi daug sneka apie jas... blush2.gif
Šunvyšnė
Aš dar tik pradėjau su tom kalorijom. Nuo pirmadienio. Kažkaip sunkokai man su jomis. Svarstyklėlių maistui neturiu, tai taip iš akies sprendžiu. Ir man gaunasi tik apie 1000 kcal per dieną blink.gif Bijau, kad gal biškį ir mažoka. Bet kad ir nebadauju. Užtenka man to maisto. Pavyzdžiui šiandien pusryčiams suvalgiau du vidutinius apelsinus ir du duoniukus, gėriau kavos su cukrum. Pietums apie 100 g tuno si dviem pomidorais ir puse ilgavaisio agurko, du duoniukus. Ir dabar ką tik trejetą duoniukų suvalgiau ir bananą. Dar pavakary suvalgysiu du apelsinus ir bus psio. Nes po šešių nevalgau smile.gif Nebent kokios arbačikės išgersiu.
Utiuitiutė
QUOTE(Nesupermama @ 2007 05 16, 14:29)
kur galima gauti normalias kaloriju lenteles?
*

Knygynuose arba pirmame šios temos poste.
QUOTE(Šunvyšnė @ 2007 05 16, 15:20)
Pavyzdžiui šiandien pusryčiams suvalgiau du vidutinius apelsinus ir du duoniukus, gėriau kavos su cukrum. Pietums apie 100 g tuno si dviem pomidorais ir puse ilgavaisio agurko, du duoniukus. Ir dabar ką tik trejetą duoniukų suvalgiau ir bananą. Dar pavakary suvalgysiu du apelsinus ir bus psio. Nes po šešių nevalgau smile.gif Nebent kokios arbačikės išgersiu.
*

Ir tu tai vadini valgymu? Tu užkandžiauji. Kur normalus maistas?
meškutė_Nida
QUOTE(Nesupermama @ 2007 05 16, 13:29)
kur galima gauti normalias kaloriju lenteles?
*

Pirmame šios temos poste CP įmetė, šiaip internete pilna visokiom kalbom, jei spausdintos- yra tokia knygutė "Kalorijos". Kai jau perpranti visą sistemą, "atmuši akį", tuomet visai lengva mirksiukas.gif

QUOTE(Šunvyšnė @ 2007 05 16, 14:20)
Svarstyklėlių maistui neturiu, tai taip iš akies sprendžiu.
*

Iš akies nespręsk, nes gali stipriai nusigrybauti. Pvz., man tavo surašytas maistas nesiekia ir 700 kcal. O minimumas- 1200, antraip susilėtinsi medžiagų apykaitą ir tada imsi storėti iš oro cool.gif
Papildyta:
Dar permetu naudingos info iš Valgiaraščio temos mirksiukas.gif

QUOTE(sparow @ 2007 05 15, 10:39)
,savo kūno svorį padaugink iš 22 (lėta medžiagų apykaita), iš 24 (vidutinė medžiagų apykaita), iš 26 (greita madžiagų apykaita). Čia jei nori lieknėti unsure.gif
*

QUOTE(sparow @ 2007 05 16, 07:55)
minimalus kalorijų poreikis žmogaus organizmo gyvybinėms funkcijoms patenkinti:
PMA (moterims) = 655,0955 + 9,463 x (kūno svoris) + 1,8496 x (ūgis) – 4,6756 x (amžius)
kūno svoris (kg); ūgis (cm); amžius (metai)

Pav man pagal tą formulę išeina 1039 kcal. na + reikia kalorijų veiklai. Mano fizinio aktyvumo koficientas  gana žemas 0,35. Tai papildomos 360 kcal. Reiškia jei aš per dieną "suvalgysiu" 1399 kcal mano svoris stovės kai įbestas. Jei mažiau- mažės, jei daugiau daugės. Aš suvalgau tiek arba daugiau. Tai va ir nejudu iš vietos. Viskas labai paprasta ir aišku, kai paskaičiuoji smile.gif
*

QUOTE(sparow @ 2007 05 17, 07:35)

Dar galiu pridėti aktyvumo kofecientus, jei kam įdomu. Apsiskaičiuojam pirma kiek reikia mums kalorijų per parą gulint ramioje būsenoje ir tik kvėpuojant  ir + (dauginam tą skaičių iš aktyvumo koeficiento). koeficientai:

Dirbantys labai lengvą fizinį darbą  0,15

Dirbantys lengvą fizinį darbą  ir sportuojantys 1 kart per savaitę
0,35

Dirbantys vidutinio sunkumo fizinį darbą i ir sportuojantys 2 kart per savaitę 0,45

Dirbantys sunkų fizinį darbą ar intensyviai sportuojantys 0,7

Dirbantys labai sunkų fizinį darbą ir intensyviai sportuojantys 1
*

Smauglius
Laba diena, merginos....
Toks pamąstymas atsitiko.......
Jei 100 g sauso šampano yra 0 riebalų ir 76 kcal, tai kalorijos tokiu atveju jame yra iš cukraus..... Pvz ne sausam, o briute cukraus yra tik užuominos, tai aš galvoju, gal jo kaloražas ir visai nieko blush2.gif blush2.gif
Čia jau aišku gal kaip ir alkoholiškai skamba, ale negaliu aš vandenio gurkšnot kokį filmą žiūrint ar priešais židinį sėdint lotuliukas.gif lotuliukas.gif
braske24
visai susimaisiau, padekit man suskaiciuoti sios dienos kalorijas, kaizkaip man nesigauna, nes tik nuo siandien skaiciuoju
cia mano pusryciai
jogurtas “jo” 140g (100g -130kcal baltymu 2.8g, angl. 14.0 g, riebalu 7g)
Varškės sūrelis (su vanile) 40g (100g – 379kcal, b – 9,6g, a – 27,3g, r – 25,7g)
kaip paskaiciuoti kiek yra kaloriju 140g? na visai bum bum nebemoku, padekit 4u.gif blush2.gif ax.gif
Papildyta:
ir dar noriu jusu pagalbos, kiek turi kcal, troškinta jautiena, su 2 valgomais šaukštais bulvių košės, 2 v.š. kopūstų, ir 2 v.š. morkų, bei padažu?
buciau dekinga sulaukusi pagalbos ax.gif
Utiuitiutė
QUOTE(braske24 @ 2007 05 16, 16:08)
padekit man suskaiciuoti
*

Nu kaip mokykloj:
Jogurtas
100gr.--> 130kcal
140gr.--> xkcal.
x= (140x 130): 100= 182kcal.

Sūrelis

100gr.--> 379kcal
40gr.--> xkcal.
x= (40x 379): 40= 152kcal.
meškutė_Nida
QUOTE(braske24 @ 2007 05 16, 15:08)
ir dar noriu jusu pagalbos, kiek turi kcal, troškinta jautiena, su 2 valgomais šaukštais bulvių košės, 2 v.š. kopūstų, ir 2 v.š. morkų, bei padažu?
buciau dekinga sulaukusi pagalbos ax.gif
*

. Kiek jautienos buvo? jei irgi 2 v.š., duočiau 400 mirksiukas.gif Padažas daug bėdos pridaro...
Šunvyšnė
QUOTE(meškutė_Nida @ 2007 05 16, 15:32)
Iš akies nespręsk, nes gali stipriai nusigrybauti.  Pvz., man tavo surašytas maistas nesiekia ir 700 kcal. O minimumas- 1200, antraip susilėtinsi medžiagų apykaitą ir tada imsi storėti iš oro cool.gif

Tai gal dar grįžus po darbo namo suvalgyti jogurto indelį g.gif Nes ryt išsikrovinėti planuoju. Bet esu sau užsibrėžus, kad po 18.00 nevalgau.. Nu galima gal būtų pratęsti iki 19.00, nes dažniausiai be 23.00 nenueinu miegot.. Nu nežinau unsure.gif

O kaip jūs porcijas matuojate?
braske24
QUOTE(meškutė_Nida @ 2007 05 16, 16:21)
. Kiek jautienos buvo? jei irgi 2 v.š., duočiau 400 mirksiukas.gif Padažas daug bėdos pridaro...
*

na net nežinau kiek ten tos jautienos galėjo būti g.gif gal koks 120g g.gif
Papildyta:
sandienos mano suvalgytos kalorijos siekia 1826,3kcal, tai kiek pasisikaiciavau, cia reikia intensyviai sportuoti, kad tiek suvartoti, as sportuoju kas dien bet tik bodyfex, tai kazi kaip cia ir kam priskirti g.gif esu visai žalia ax.gif
bulkute
QUOTE(meškutė_Nida @ 2007 05 16, 14:19)
Jei pati gamini "lieknai"- apie 100 kcal/100g, o jei valgykloj valgai- porcija gali siekti ir 400. Be padažo cool.gif
*

aisku be padazo cool.gif bet pries kugeli nesusilaikiau cool.gif

bendroj sumoj siandien jau apie 1600, tai jauciu vakarienes reikes atsisakyt doh.gif

Šunvyšne, man tai irgi panasu, kad badauji ax.gif manau, kad bent karta per diena butu gerai ka nors karsto suvalgyti, sriubos ar mesytes, ar zuvies, o dabar atrodo, kad vien tik uzkandziai
braske24
QUOTE(Ciocia Polia @ 2007 05 16, 16:16)
Nu kaip mokykloj:
Jogurtas
100gr.--> 130kcal
140gr.--> xkcal.
x= (140x 130): 100= 182kcal.

Sūrelis

100gr.--> 379kcal
40gr.--> xkcal.
x= (40x 379): 40= 152kcal.
*

doh.gif jo rimtai visai susipainiojau tuose skaiciuose, o tu atvedei mane i tiesos kelia bigsmile.gif thumbup.gif
meškutė_Nida
QUOTE(Smauglius @ 2007 05 16, 14:59)
Jei 100 g sauso šampano yra 0 riebalų ir 76 kcal, tai kalorijos tokiu atveju jame yra iš cukraus..... Pvz ne sausam, o briute cukraus yra tik užuominos, tai aš galvoju, gal jo kaloražas ir visai nieko  blush2.gif  blush2.gif
*

Šampanas- tai ne vanduo su cukrum. Jis, kiek žinau, iš vynuogių gaminamas tongue.gif

QUOTE(Šunvyšnė @ 2007 05 16, 15:34)
1.  Nu galima gal būtų pratęsti iki 19.00, nes dažniausiai be 23.00 nenueinu miegot..

2. O kaip jūs porcijas matuojate?
*

1. Dietologai rekomenduoja vakarieniaut likus 2-3 val. iki miego, taip kad drąsiai gali vakarienės laiką pailgint iki 19 val. mirksiukas.gif

2. Na, porcijos būna standartinės valgyklose, bistro (kur, beje, nurodo ir produkto svorį mirksiukas.gif ). O jei namie- be svarstyklių visvien neapsieisit.

QUOTE(braske24 @ 2007 05 16, 15:40)
as sportuoju kas dien bet tik bodyfex, tai kazi kaip cia ir kam priskirti g.gif
*

Bodyflexas, dietologų manymu, yra ne sportas, o tik mankšta. Į "sudegintų kcal" sąrašėlį neverta jo įtraukt biggrin.gif
braske24
Bodyflexas, dietologų manymu, yra ne sportas, o tik mankšta. Į "sudegintų kcal" sąrašėlį neverta jo įtraukt biggrin.gif
*

[/quote]
tai jei taip tada per daug suvartoju per diena kcal, reikia maizinti porcijas doh.gif g.gif arba intensyviai pradeti sportuoti g.gif bigsmile.gif
Zivilka
merginos, gal kuri bandete skaiciuoti saltibarsciu kalorijas? nu sakykim vidutini skaiciu, suprantu, kad gali buti liesi, gali buti riebesni, bet nu mazdaug
Papildyta:
susiskaiciavau is akies salotu silke pataluose porcija, kuria daznai bufete uzsisakau, galvodavau nu turi kokuius 250 kaloriju o ten 415 blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif
o prie to dar jeigu pietauju pasiimu saltibarsciu samti ir kokia maza pusbulve. tai ka man tokie mizerni pietus kokie 600 kaloriju gaunasi blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif
SilRa
QUOTE(Zivilka @ 2007 05 17, 11:15)
merginos, gal kuri bandete skaiciuoti saltibarsciu kalorijas? nu sakykim vidutini skaiciu, suprantu, kad gali buti liesi, gali buti riebesni, bet nu mazdaug
*

mano lentelej raso, kad saltibarsciu lekste (250ml) turi 100kcal mirksiukas.gif

o silke pataluose gi majonezu uzklota tongue.gif
Zivilka
QUOTE(SilRa @ 2007 05 17, 12:19)
mano lentelej raso, kad saltibarsciu lekste (250ml) turi 100kcal mirksiukas.gif

o silke pataluose gi majonezu uzklota tongue.gif
*

o tai saltibarsciai tada geris smile.gif
nu negi tas majonezas tiek bedos pridaro, o jau kaip as ji megstu, nu tiesiog niekuo negaliu pakeisti, kad butu kokie milteliai sakykim i jogurta nat. iberei ir gauni majonezo skoni, vo tada pirkciau. man visos skaniausios salotos su majonezu, aisku vengiu as jo, bet kartais nuo grandines nutrukstu
SilRa
QUOTE(Zivilka @ 2007 05 17, 11:33)
o tai saltibarsciai tada geris smile.gif
nu negi tas majonezas tiek bedos pridaro, o jau kaip as ji megstu, nu tiesiog niekuo negaliu pakeisti, kad butu kokie milteliai sakykim i jogurta nat. iberei ir gauni majonezo skoni, vo tada pirkciau. man visos skaniausios salotos su majonezu, aisku vengiu as jo, bet kartais nuo grandines nutrukstu
*

drinks_cheers.gif saltibarsciai - pats geriausias geris biggrin.gif
uuuuuuuu, majonezas kiek blogio turi biggrin.gif betgi labai skanus ir man... doh.gif as dabar jau salotose majoneza stengiuosi keisti pacia liesiausia grietine, bo su aliejum man nelabai... blush2.gif
Šelma
man majonezas, neskanu, o salotas as jugurtu gardinu mirksiukas.gif
SilRa
QUOTE(Šelma @ 2007 05 17, 11:57)
man majonezas, neskanu, o salotas as jugurtu gardinu  mirksiukas.gif
*

tuo naturaliu, kur be skonio? tongue.gif
Šelma
naturaliu mirksiukas.gif perku JOY-41 ckal., dedu vietoj grietines i sriuba, salotas, nera jau toks jis beskonio biggrin.gif
Zivilka
QUOTE(SilRa @ 2007 05 17, 12:41)
drinks_cheers.gif saltibarsciai - pats geriausias geris biggrin.gif
uuuuuuuu, majonezas kiek blogio turi biggrin.gif betgi labai skanus ir man... doh.gif  as dabar jau salotose majoneza  stengiuosi keisti pacia liesiausia grietine, bo su aliejum man nelabai... blush2.gif
*

nu tai grietines ir majonezo skonis net nepanasus. pvz. pasidaryk lietuviskas salotas su grietine - taigi fui.

QUOTE(Šelma @ 2007 05 17, 12:57)
man majonezas, neskanu, o salotas as jugurtu gardinu  mirksiukas.gif
*

nu jogurtas vietoj grietines. as tai vietoj grietines kefyra arba pasukas pilu i salotas

QUOTE(Šelma @ 2007 05 17, 13:48)
naturaliu  mirksiukas.gif  perku JOY-41 ckal., dedu vietoj grietines i sriuba, salotas, nera jau toks jis beskonio  biggrin.gif
*

va butent vietoj grietines, o ne vietoj majonezo. o kadangi nerandu majonezui pakaitalo, tai tenka daugelio megstamu patiekalu atsisakyti, va ir gaunasi, kaad zmogus dietos laikaisi sad.gif
(mirtise)
Gal galit kas pasakyti,gal skaičiavot,kiek maždaug kalorijų turi balta mišrainė su kumpiu?
Duonos riekelių kalorijas lengva pasiskaičiuoti,o tokių kažkaip sunku g.gif Ai,dar ,o kiek ,maždaug,sveria griežinėlis šlapiankės,rūkytos dešros?Darausi sumuštinį ir nesumąstau:pvz:ruginė riekelė-60 kcal
sviesto,nei daug,nei mažai-kokie 5 g?
du griežinėliai dešros?
Sunku iš akies apsispręsti biggrin.gif ,vis norisi duoti mažiau kalorijų,kad daugiau galėtum sau leisti biggrin.gif
Beje,laba diena 4u.gif
bulkute
o as siandien ieskojau lasisos kaloriju doh.gif vienur radau 400 kcal, kitur - 212 g.gif

buvo apie 200 g virtos lasisos, gal nutuokiat, kiek kcal, as duociau kokiu 300 g.gif 400 man atrodo per daug
Utiuitiutė
Lašiša yra iš riebiųjų žuvų- manau, davusi apie 200 nesuklysi
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.