Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nėštumas ir apgamai
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2
opyte
Sveikos visos esamos ir busimos nestuke.gif
ar nepastebėjot, kad nėštumo metu padaugėjo apgamų ir pigmentinių dėmelių įvairiose kūno vietose? nežinau kaip kitom, bet man tai jau kokie 3 ant veido atsirado doh.gif kažkaip nemiela, nors dar tik 11 savaičių teesu nestuke.gif baisu net pagalvoti kas bus vėliau. Pasidalinkit kaip jums, galbūt ir priežastis to žinote? Aciu 4u.gif
Jurgachka
Medikai teigia, kad nestumo metu pigmentiniu demiu gali atsirasti, ypac jei busimoji mamyte nesisaugo saulytes. Apie apgamus neteko nieko girdeti g.gif tiesa, teko skaityti tik tiek, kad jie paryskeja, situo isitikinau ir pati smile.gif
moss
Man tai nauju neatsirado, bet esantys labai padidejo verysad.gif
laimav
man tai per abu nestumus nei atsirado nauju nei esantys padidejo liko tokie kokie ir buvo ax.gif
TutėFrutė
Sveikos 4u.gif

Man ir pries nestuma buvo nemazai apgamu, paveldejau is tevuko, bet kai pastojau, kai kurie isryskejo, ir atsirado nauju. Klausiau gines kodel cia taip, tai ji man paaiskino, kad taip organizmas reaguoja o hormonu pertekliu 4u.gif
ingutera
man tai irgi padaugėjo apgamų unsure.gif , o pigmentinių dėmelių visa laimė neatsirado.
Dajevu
Man apgamai lyg ir nedidėja, bet atsirado ant veido rusvų dėmių, tikiuosi, kad išnyks po gimdymo, aišku saulės vasarą reikės privengti, o mėgdavau pasideginti tongue.gif o šiaip jau, tai labai beria, ko anksčiau irgi nebuvo, na nebent brendimo metu ax.gif
snail
o man nieko neatsirado mirksiukas.gif
rsaulyte
QUOTE(moss @ 2007 05 16, 15:35)
Man tai nauju neatsirado, bet esantys labai padidejo  verysad.gif
*

man irgi padidejo vienas.. ir lyg skausmingas pasidare. gydytoja apziurejo, ir siule pasalinti. po to istyre, sake, nepavojingas jis buvo.. tik va, jis man ant pilvuko buvo, tai tik po gymdymo ta vietele normaliai apgijo, iki tol paraudusi buvo, ir paskaudedavo, kol oda tempesi. bet siaip pati pastebejau, kad per nestuma atsirado daug tokiu mazuliuku apgamiuku. pasiskaiciau, raso, kad normalu:) tai per daug del ju nesijaudinau.
Irunia
O man ir apgamėlių naujų atsirado, ir dėmelių ant veido, rankų... blink.gif
Ir ant saulės gi nebūnu specialiai - tik tiek kiek vaikštant veidą pagriebia saulytė cool.gif
naitas
Aš pastebėjau, kad atsirado po nėštumo tokių kabančių odos maišelių, gal papiloma vadinasi. Žodžiu, jie odos spalvos, ir toookia pagunda juos paimt ir nutraukt. Bet stipriau patempus - skauda.
Žinau vieną moterį, kuri po 2 gimdymų lankėsi pas gydytojus - gal plastikos - ir jai nukrapštė visus tuos maišelius nuo kūno. Sakė, jausmas tai ne koks porą dienų.
O man jie "susirinko" ant krūtinės, kaklo. Nedaug, bet yra... nevidonai...
jbs
Apgamų daugiau negu iki nėštumo tikrai nepastebėjau. O pigmentinių dėmių pagausėjimą nėštumo metu skatina pakitusi hormonų pusiausvyra. Ypač tos dėmės išryškėja, jei nestuke.gif nesisaugo saulutės
loret30
blink.gif Taip,atsirado,bet tik ant rankų,pilvuko ir viskas.
sokrate
QUOTE(naitas @ 2007 06 23, 16:36)
Aš pastebėjau, kad atsirado po nėštumo tokių kabančių odos maišelių, gal papiloma vadinasi. Žodžiu, jie odos spalvos, ir toookia pagunda juos paimt ir nutraukt. Bet stipriau patempus - skauda.
Žinau vieną moterį, kuri po 2 gimdymų lankėsi pas gydytojus - gal plastikos - ir jai nukrapštė visus tuos maišelius nuo kūno. Sakė, jausmas tai ne koks porą dienų.
O man jie "susirinko" ant krūtinės, kaklo. Nedaug, bet yra... nevidonai...
*

Man irgi atsirado, ant kaklo ir krūtinės, iš pradžių galvojau kad gal nuo grandinėlės berti pradėjo. Paskui pamačiau kad jie pradėjo ruduoti ir skausmingi, tai net nžn ką reiks daryti su jais. Ir tokie mažiukai, taip ir norisi nutraukti ir svarbiausia kad kliūna doh.gif kai prausiesi doh.gif
MartiKarti
Man atsirado keliais apgameliais daugiau, bet nutiko labai keistas dalykelis...Man ant veido (netoli nosies, kairej pusej) buvo apgamelis, kai pastojau po keliu savaiciu jis eme nykti. Kai sis isnyko po kokio menesio lygiai toj pacioj vietoj, tik desinej pusej man atsirado naujas apgamas. Zodziu visiskai simetriskai, vienas isnyko-kitas atsirado doh.gif
brasta
Man irgi atsirado nauju apgamu ir ant veido rusvu demeliu, nors ankstesnius nestumus nieko panasaus nebuvo. Pagalvojau, kad senstu...
deine
Kad atsirastu daugiau tai kaip ir nepastebejau, bet senieji padidejo, sujautrejo doh.gif
Tai vakar viena nueme, kuris labiausiai trukde, jei viskas gerai, sake dar pora nuims mirksiukas.gif
debesija
QUOTE(deine @ 2007 07 03, 17:56)
Kad atsirastu daugiau tai kaip ir nepastebejau, bet senieji padidejo, sujautrejo doh.gif
Tai vakar viena nueme, kuris labiausiai trukde, jei viskas gerai, sake dar pora nuims mirksiukas.gif
*

oi, bet ar tai nėra pavojinga? ax.gif Kaip pasiryžai tokiam žingsniui?

Man tai irgi atsirado visokių apgamėlių, kai kurie padidėjo, bet tikrai labai bijočiau juos dabar krapštyti... blush2.gif Gal perdedu, bet nestuke.gif atleidžiama doh.gif
prekestolen
Man po gimdymo sakyčiau padaugėjo ir paryškėjo senesni... Bet po kiek laiko jie vėl taps blankesni...Turiu daug apgamėlių ant vis kūno, ypač ant rankų...Vienas diedukas pamatęs vasarą ir sako- "ėta tebie sčiastje prinosit. Ty budieš očien sčiastlivaja".... lotuliukas.gif Na kolkas tokia ir jaučiuosi.... ax.gif 4u.gif
faustluk
niu, kad neatsirado...ir nepadidejo...Ai, einu apsiziuresiu
jola24
Man taip pat atsirado viena pigmentinė ant pilvo, nors tik vieną akrtą ir tik neilgai pabuvau prie jūros atviru pilvu ir vat, kad nori. verysad.gif ir apgamų padaugėjo, o vienas ant kojos toks raudonas, mane jis neramina, įtariu reikės kreiptis į medikus schmoll.gif
Žanetyte
Man tikrai padaugejo, atsirado keli ant koju ir ant ranku, taciau tikrai nedideli ax.gif
vilikaa
QUOTE(opyte @ 2007 05 09, 16:03)
Sveikos visos esamos ir busimos  nestuke.gif
ar nepastebėjot, kad nėštumo metu padaugėjo apgamų ir pigmentinių dėmelių įvairiose kūno vietose? nežinau kaip kitom, bet man tai jau kokie 3 ant veido atsirado  doh.gif  kažkaip nemiela, nors dar tik 11 savaičių teesu  nestuke.gif  baisu net pagalvoti kas bus vėliau. Pasidalinkit kaip jums, galbūt ir priežastis to žinote? Aciu  4u.gif
*

man ir atsirado ant pilvo apgamu
Fox_lady
Man atsirado daug mažų apgamėlių ant pilvo ir ant pečių. Ir dar keletas papilomų (tų iškilusių mažų ataugėlių) ant kaklo ir ant pilvo. Tai šituos aš nugnybau- nemalonu, bet bent jau nekliūva ir neerzina.

Iki nėštumo turėti apgamai irgi išryškėjo, padidėjo.
pienės_pūkas
ar padaugėjo, nepastebėjau. bet vienas iš senųjų buvo padidėjęs, ir lyg skausmingas pradėjo darytis. gydytoja patarė pašalinti.
Mivida
Pas mane padaugejo, pastebejau, kad yra "svieziu" ant pilvuko. Bet man ir siaip nauju atsirasdavo ir iki nestumo, tai nezinau ar cia labai didele itaka daro nestumas. rolleyes.gif
epopėja
atsirado ir man nemazai apgameliu ant krutines, pilvo, nugaros. bet mazyciai tokie visai...
dorė
apgamai nėštumo metu atsiranda/kinta todėl, kad nėščios moters organizme atsiranda hormonų, turinčių įtakos odos pigmentacijai. Labai primygtinai visoms siūlau jokiu būdu jų pačioms negnaibyti, o jeigu atsiranda apgamų nelygiais kraštais, labai juodų arba turimi apgamėliai pakinta, būtinai apsilankykite pas šioje srityje besispecializuojančius gydytojus, kadangi jie gali pakankamai greitai pasidaryti piktybiniai. nei vienai to nelinkiu, bet nuoširdžiai patariu būti atsargioms ir stebėti save.
Cikadelė
aš nuo paauglystės turiu daug apgamų, ypač ant veido, kai kurie gana nemaži, tamsūs, ryškūs, nėštumo metu jie nei padidėjo, nei sumažėjo...absoliučiai nieko nevyko...
po nėštumo taip pat nieko su jais neatsitiko, tik prie krūtų keletas nedidelių pigmentinių dėmių liko ir tiek... cool.gif
manx
Atsirado ir pas mane sitas'' dziaugsmas'',lyg apgameliai ,lyg karputes,man tai iskilo klausimas,ar jos po gimdymo isnyksta pacios ar reikes kazkaip kovot su jomis? g.gif
Astulia25
Apgamu padaugejo ir man,daugumoj smulkuciai ir ju daug. Kadangi ziema,tai saules nematau visai-turbut itakoja hormonai g.gif
Jakatta
Atsirado ir man daugiau apgamu. doh.gif O ir siaip nemazai turiu. Matyt esu linkusi tam. doh.gif Ypac padaugejo ant pilvo. Nors ir ne vasara dabar. O pigmentiniu demiu nepastebejau.
susidomejusi
QUOTE(opyte @ 2007 05 09, 15:03)
Sveikos visos esamos ir busimos  nestuke.gif
ar nepastebėjot, kad nėštumo metu padaugėjo apgamų ir pigmentinių dėmelių įvairiose kūno vietose? nežinau kaip kitom, bet man tai jau kokie 3 ant veido atsirado  doh.gif  kažkaip nemiela, nors dar tik 11 savaičių teesu  nestuke.gif  baisu net pagalvoti kas bus vėliau. Pasidalinkit kaip jums, galbūt ir priežastis to žinote? Aciu  4u.gif
*

man gal keli nauji atsirado...
alize
man ir esami padidejo ir nauju atsirado...
atide1985
man taip pat vis nauju atsiranda.. g.gif
Juste1
pas mane ir taip nemazai buwo, o va dar pilna mazu tokiu atsirado, kai kurie patamsejo truputeli, kazin ar galima juos veliau sviesint kokiom priemonem, ar cia jau nieko nebepadarysi? g.gif
Linukas-0131
Pas mane ir taip tu apgamu daugybe... tai bent kol kas nepastebejau nauju, kad atsirastu g.gif Gal koks ir atsirado, bet kai ju tiek daug... tai ir nepastebejau net blush2.gif
Aidete
Pas mane tai vienas didelis ant krutines yra, o dabar jis dar paaugo. Man taip neramu pasidare schmoll.gif O juos nestumo metu salina?
Miena
Man buvo daug atsirade tokiu smulkuciu verysad.gif
lijo
atsirado ir man daug smulkių plokščių, o jau keli buvę dar labiau iškilo. bet manau, kad tai ne su nėšumu, o su amžiumi susiję. mano mamai panašiai buvo.
Brigita110
man nestumo metu atsirado ir apgamu nuo hormonu,tokie kaip spuogai,po maitinimo jie gerokai sumazejo mirksiukas.gif ,bet vienas apgamas ant kruties pakeite forma,tai net itarinejo del melanomos unsure.gif ,aciu dievui nepasitvirtino.patariu po gimdymo pasitikrinti
mazutesaule
QUOTE(Linukas-0131 @ 2009 02 05, 10:08)
Pas mane ir taip tu apgamu daugybe... tai bent kol kas nepastebejau nauju, kad atsirastu  g.gif  Gal koks ir atsirado, bet kai ju tiek daug... tai ir nepastebejau net blush2.gif
*

PAS MANE IR TAS PATS,IR DAR KAD KAI KURIE IS JU PADIDEJO verysad.gif verysad.gif
simona///
Sakykit, o apgameliai ant pilvo pilvukui didejant, tempiantis odai labai daug padideja, issiplecia? Ar lieka tokie kaip buvo pries nestuma?
vaidacka:)
Va cia tai geras, as galvojau man vienai ju mazu padaugejo... ir tokie mazi, biski atlise, kabantys tokie, na nemoku paaisink, ant kaklo netycia viena nuplesiau, galvodama kad spuogas, dabar dar daugiau atsirado... g.gif
sweety123
Sveikos mamytes 4u.gif Ar kuri esate salinusi apgama nestumo metu? Man gydytoja patere 1 apgama pasalinti, bet po to suzinojau kad esu nescia. Ir dabar nezinau ka daryti unsure.gif
JN
Pas mane ant pečių atsirado.. iš pradžių nubėrė kaip spuogais, a po to žiūriu spuogų vietoj liko apgamėliai .... doh.gif
pienės_pūkas
QUOTE(sweety123 @ 2009 08 24, 09:54)
Sveikos mamytes 4u.gif Ar kuri esate salinusi apgama nestumo metu? Man gydytoja patere 1 apgama pasalinti, bet po to suzinojau kad esu nescia. Ir dabar nezinau ka daryti unsure.gif
*

pašalino nuo pilvo 6 nėštumo mėnesį.
laurrencja
QUOTE(sweety123 @ 2009 08 24, 10:54)
*

Salino ant nugaros 4menesi, nors gine tam priestaravo, bet mano tas apgamas buvo linkes piktybeti, nenorejau delsti schmoll.gif
Citree
Man keletą atsirado smile.gif
jurguze
Man irgi padaugėjo apgamų. Po gimdymo reikės išsitirti, nes labai įtartinai atrodo g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.