Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Guminukai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
irmulia
Niu panos, aš, rankoves pasiraitojusi iki ausų, guminukus ruošiuos gaminti šiandien biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Nova
QUOTE(irmulia @ 2010 02 13, 00:04)
Niu panos, aš, rankoves pasiraitojusi iki ausų, guminukus ruošiuos gaminti šiandien  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
*

Nu, irmulia, jei viskas gausis, tai ir as bandysiu dar karta biggrin.gif assa.gif
irmulia
Dariau su Agar-agar dabar visi išrikiuoti šaldytuve mirksiukas.gif jų tąsumo kol kas nerasta g.gif biggrin.gif rytoj iš ryto patikrinsiu ar atsirado lotuliukas.gif

o šiaip tiek teko dormėtis tai štai ką atradau iš teorinės pusės:

*guminukai, pagaminti naudojant agar-agar yra tokie minkšti, na kaip būna želiniai saldainiai aplipinti cukrumi (žodžiu tąsumo čia nėra)

**guminukai, pagaminti su želatina, yra lyg guminiai kaučiukiniai primena vadinamuosius Haribo meškiukus

na, dabar belieka pratiškai patikrinti biggrin.gif

p.s. merginos tai kur gi to gryno pektino rasti? ir rimi ieškojau , ir maxima, bergždžiai- nieko neradau, tik mišinį uogienei doh.gif
irmulia
Na štai , mano pirmas bandymas biggrin.gif Šie, sakyčiau, mažai kuo panašus į giminukus, todėl ir pavadinau želiniais biggrin.gif

Želiniai saldainiai ( receptas)
user posted image

user posted image

Bandysiu dar kartą biggrin.gif
panterele35
[quote=irmulia,2010 02 08, 22:55]
Taip pat IKI vėl atsirado mini silikoninių formelių saldainiams, štai tokių : po ~10lt

irmulia, kokiam IKi yra siu formeliu,buvau sian Minsko IKI, ten nera.

p.s. merginos tai kur gi to gryno pektino rasti? ir rimi ieškojau , ir maxima, bergždžiai- nieko neradau, tik mišinį uogienei doh.gif

O kam tau pektinas?
Guminukams jo nereikia, uztenka zelatinos, as darau kas antra diena, ir viskas gaunasi OK. Su agar-agar net ir nedarysiu, nes man nepatinka zeliniai saldainiai.

irmulia
QUOTE(panterele35 @ 2010 02 13, 18:03)
O kam tau pektinas?
Guminukams jo nereikia, uztenka zelatinos, as darau kas antra diena, ir viskas gaunasi OK. Su agar-agar net ir nedarysiu, nes man nepatinka zeliniai saldainiai.
*

taigi, kad pektinas reikalingas tokiems saldainiams wink.gif keletame receptų radau jį kaip sudėtinę dalį mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(panterele35 @ 2010 02 13, 18:03)
irmulia, kokiam IKi yra siu formeliu,buvau sian Minsko IKI, ten nera.
p.s. merginos tai kur gi to gryno pektino rasti? ir rimi ieškojau , ir maxima, bergždžiai- nieko neradau, tik mišinį uogienei  doh.gif

*

Jų yra IKI Viršuliškėse, Mada.Pasidaryk Pats mirksiukas.gif
panterele35
QUOTE(irmulia @ 2010 02 13, 21:55)
taigi, kad pektinas reikalingas tokiems saldainiams wink.gif keletame receptų radau jį kaip sudėtinę dalį  mirksiukas.gif
Papildyta:
Jų yra IKI Viršuliškėse, Mada.Pasidaryk Pats  mirksiukas.gif
*

Tam recepte, kur as idejau, jokio pektino nereikia, patikek manim, sakau, kad kas antra diena darau juos, pabandyk ir pamatysi, kad gausis guminukai o ne zeliniai saldainiai.

Formeliu taip ir neradau niekur, buvau Senukuose, JYSK, RIMI, Norfoj
irmulia
QUOTE(panterele35 @ 2010 02 14, 17:15)
Tam recepte, kur as idejau, jokio pektino nereikia, patikek manim, sakau, kad kas antra diena darau juos, pabandyk ir pamatysi, kad gausis guminukai o ne zeliniai saldainiai.
Formeliu taip ir neradau niekur, buvau Senukuose, JYSK, RIMI, Norfoj
*

Būtinai ir tavo receptuką išbandysiu mirksiukas.gif ir tuos kitus receptukus su pektinu biggrin.gif

o dėl formelių, tai užsuk į IKI parduotuvę, esančią Mada. Pasidaryk Pats, ten aš jų dar šią savaitę mačiau mirksiukas.gif nebent jau išpirktos ( bet manau jų vėl užveš, nes buvo momentas kada jų nebuvo ir vėl atsirado mirksiukas.gif ) sakau, man pačiai reikės dar kokias 3 prigriebti lotuliukas.gif - labai jau smagu su jomis gaminti thumbup.gif
panterele35
aga aciu, bet kad iki ten nuvaziuot, reik laiko surast
irmulia
Na šiandien spėjau pagaminti želinių saldainukų su mango nektaru (pirktiniu) thumbup.gif skanus dalykas -ne per saldus, tąsumo nėra ( nes su agar-agar viriau), bet skanu wub.gif Kiek vėliau mestėlsiu nuotraukyčių mirksiukas.gif
panterele35
QUOTE(irmulia @ 2010 02 14, 21:04)
Na šiandien spėjau pagaminti želinių saldainukų su mango nektaru (pirktiniu)  thumbup.gif  skanus dalykas -ne per saldus, tąsumo nėra ( nes su agar-agar viriau), bet skanu  wub.gif  Kiek vėliau mestėlsiu nuotraukyčių  mirksiukas.gif
*

Laukiam nuotraukyciu, o kur perkasi mango nektaras?
orchidejaa
Gaminau ir aš guminukus, tikrai thumbup.gif receptukas ir formeles IKI parduotuvėjė pirkau, dėkui Jūms mergaitės už nuorodas 4u.gif 4u.gif 4u.gif pasirodom:
user posted image
panterele35
orchidejaa
Super guminukai gavosi, sakyk prasau pagal koki receptuka gaminai. O kaip tuos siaudelius padarei?
orchidejaa
QUOTE(panterele35 @ 2010 02 15, 20:36)
orchidejaa
Super guminukai gavosi, sakyk prasau pagal koki receptuka gaminai. O kaip tuos siaudelius padarei?
*

Labas rytas, tai pagal Jūsų, panterele, receptuką įdėtą ir gaminau 4u.gif naudojau vyšnių žele ir išėjo labai graži spalva, kadangi visą masė netilpo į formeles, tai supyliau į kepimo indą, labai plonu slouksniu, o po to supjausčiau šiaudeliais smile.gif
irmulia
QUOTE(panterele35 @ 2010 02 14, 21:38)
Laukiam nuotraukyciu, o kur perkasi mango nektaras?
*

pirktinis mango nektaras , kitaip mango sultys CIDO biggrin.gif

p.s. išbandžiau ir tavąjį receptuką - guminukus ragavo visas būrys ir puikiai įvertino mirksiukas.gif

Visus pastebėjimus vėliau surašysiu mirksiukas.gif
Nova
Radau dar viena recepta, manau, tinkanti siai temai, - Mangu saldainiai su agar-agar. Bet turbut ir zelatina puikiai tiktu.

Mangu saldainiai
panterele35
Aciu NOVA
Geras receptukas ir graziai atrodo saldainiai, parduotuvej neradau konservuotu mango, nupirkau ivairiu tropiniu vaisiu assorti, sumaliau blenderiu ir dejau zelatinos, nes agar-agaro neturiu, be to man zeliniai nelabai patinka, ziuresim kas gausis.

O sitie guminukai labai skanus kai paguli 3-4 dienas, vakar radau uzkritusi viena saldaini, daryta pries 3-4 dienas, tai labai jau patiko, toks guminis, ilgai kramtomas.
irmulia
Želiniai saldainiai su mango nektaru(sultimis) - receptas

user posted image

Šie man labai patiko smile.gif susikramtomi, tokie gryni vaisiniai mango biggrin.gif

Sakyčiau, panašus gaunasi receptukas į tą kur Nova nurodė mirksiukas.gif
Masiania*
QUOTE(irmulia @ 2010 02 17, 21:20)
Želiniai saldainiai su mango nektaru(sultimis)
*

Oj, kokie mazuciai grazuciai wub.gif
irmulia
Na o čia gavosi labiau guminiai - vadovavausi pantereles35 duotu receptuku, pakoregavau kažkiek pagal save mirksiukas.gif

Guminukai (braškiniai)- receptas
user posted image

o kad tikrai guminiai, matosi iš šios foto biggrin.gif

user posted image
panterele35
Irmulia
Ka pakoregavai?Viska parasyk, juk idomu.
irmulia
QUOTE(panterele35 @ 2010 02 17, 23:02)
Irmulia
Ka pakoregavai?Viska parasyk, juk idomu.
*

dvigubinau kiekį, želatinos dėjau mažiau, papildomai dėjau tiršinimo mišinio uogienėms mirksiukas.gif

Tik štai, reikės dar kartą gaminti tik dabar išbandyti su želatinos lapeliais, gal mažiau želatinos skonis jausis.... g.gif
Papildyta:
QUOTE(Masiania* @ 2010 02 17, 22:24)
Oj, kokie mazuciai grazuciai wub.gif
*

ir skanūs didis.gif
KibirVibir
Paskutini karta darydama as irgi maziau zelatinos dejau, truputi daugiau vandens ir cukraus tik 1 sauksta, tai mums labiau patiko nei pagal originalu recepta, tikri guminukai gavosi thumbup.gif Tiek, kad stingo kiek ilgiau smile.gif
irmulia
QUOTE(irmulia @ 2010 02 17, 21:20)

Išbandžiau agar-agar miltelius pakeisti biria želatina, tai pastebėjimai tokie:

* elastingi
* skonis nepakitęs, tik kramtosi kiek kitaip, minkščiau
* tokia labiau purūs, lyg oriniai biggrin.gif
panterele35
QUOTE(irmulia @ 2010 02 22, 11:57)
Išbandžiau agar-agar miltelius pakeisti biria želatina, tai pastebėjimai tokie:

* elastingi
* skonis nepakitęs, tik kramtosi kiek kitaip, minkščiau
* tokia labiau purūs, lyg oriniai  biggrin.gif
*

Tai dabar reziumuok trumpai
Kokie labiausiai artimi HARIBO meskiukams, kurie labiausiai tau paciai patiko.
As dariau su egzotiniais vaisiais (konservuotus pirkau, su blenderiu sumaliau), ir dejau vietoj zeles is pakiuku, visai nieko gavosi. Dar reiks pabandyti su mango nektaru, labai jau graziai atrodo.
irmulia
QUOTE(panterele35 @ 2010 02 23, 16:36)
Tai dabar reziumuok trumpai
Kokie labiausiai artimi HARIBO meskiukams, kurie labiausiai tau paciai patiko.
As dariau su egzotiniais vaisiais (konservuotus pirkau, su blenderiu sumaliau), ir dejau vietoj zeles is pakiuku, visai nieko gavosi. Dar reiks pabandyti su mango nektaru, labai jau graziai atrodo.
*

Dar anksti ką galutinai reziumuoti, mat ne visi receptukai išbandyti mirksiukas.gif Bet pradžiai tiek - artimiausi guminukams meškiukams savo elastingumu tai braškiniai ( pagrindas: biri želatina + tirštinimo mišinys uogienei) mirksiukas.gif

Dėl želinių saldainių su mangu, tai man vis tik labiau patiko su agar-agar milteliais nei su biria želatina mirksiukas.gif
kristinaaa
Na va, dariau ir as guminukus pagal pantereles35 recepta, tik vietoje 3 sauktu cukraus dejau 2 ir vietoje citrinos rugsties, isspaudziau puses citrinos sulciu. Gavosi tikrai labai skanu: ne zeliniai saldainiai, o tikri guminukai. va kaip atrodo (fot nekokybiska), nedaug nes tiek ir teliko smile.gif

http://public.fotki.com/kristinaaaa/kulina...trauka0840.html
spyglis2
dariau ir aš guminukus pagal irmulia ax.gif pirma partija gavosi tokia ne itin vyksi, antra jau geriau ax.gif svarbiausia,kad vaikam patiko ax.gif
Nova
Kam vis dar reikia formeliu, tai Mandarino RIMI pirkau formeles ledukams (sirdeles, zvaigzdutes, apvalios). Supakuota po 2 formeles, kaina uz abi - 7.49 Lt. Labai tiktu saldainiams smile.gif
Nova
Manieji Marshmallows saldainiai smile.gif

user posted image

Receptas stai cia:

http://aj-receptai.blogspot.com/2010/03/ma...saldainiai.html
irmulia

i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Kerolina
Atradau visai nieko temą. Radau įdomių receptų, tad bėgu gaminti guminukų. ax.gif
boruzzze
niam niam niam kokia skani tema..

norejau pasiteirauti, ar butina deti i zele dar ir zelatina? ar paprastai zele supylua i formeles, nesigautu?
ir dar ar kas bandet formelem panaudoti advento kalendoriu? kai sokoladas suvalgytas, beliktu issiimti ta dezute g.gif
luaraa
as gaminau pagal panterele receptuka,tai gavosi puikus ypac patiko vyrui thumbup.gif
dar kai laiko turesiu bandysiu irmulia ax.gif aciu uz tokia tema ax.gif
antigone333
na va neislaikem ir mes , tai puolem bandyt gamint guminukus.... darem agal irmulia recepta...kadangi mergaites labai serga maniau nudziuginsiu , gales valgyt, bet net neparagavo ( ne del to k, kad neskanu, bet tiesiog temperatura ir gripas savo daro) bet apart vaiku, visi ivertino puikiai... tad tikiuos vaikai jau ryt ragaus ir ivertins puikiai taip pat...
aciu!!

user posted image

user posted image
murkute
Aš šiandien išbandžiau Coca Colos skonio, tik truputį gavosi negerai, nes puse saldainio gavosi gerai, o ant viršaus užsidėjo tarsi tokia plutelė kietesnė burbuliuota ir neskaidri g.gif Tai galvoju arba neišmaišiau iki galo CC ir burbuliukai padarė savo darbą arba kažką su proporcijom nepataikiau, bet skonis tai super thumbup.gif
receptas čia
user posted image
Nežinoma...
gal kas galėtų išversti šitą receptuką? http://pastrychefonline.com/blog/2009/01/2...pate-de-fruits/
.Pate de fruits-tai tokie želiniai saldainiai.
Nežinoma...
Arba šitą http://www.fetes-gourmandes.fr/2009/12/11/...uits-de-sophie/
irmulia
QUOTE(Nežinoma... @ 2011 08 29, 11:05)

šis receptas keksui su vaisių guminukais, o ne guminukų receptas - taigi, nelabai tinka šiai temai mirksiukas.gif daugiau prie kepinių mirksiukas.gif
lizarde
QUOTE(Nova @ 2010 03 21, 21:20)
Manieji Marshmallows saldainiai smile.gif

išbandžiau ir aš wub.gif patiko labai labai, gavosi puikiai iš pirmo karto, tik kitą kartą nevoliočiau cukraus pudroje supjaustytų, gavosi tokia traški plutelė iš jos, tai tas man nlb rolleyes.gif
maltakava
As tai pat dariau guminukus pagal panterele receptuka....Visai nieko gavosi. thumbup.gif
ingauk
o su kokiom formelem darot g.gif
Gegas
o as darau tik is uogienes sulciu arba sirupo naminio, kai rugstesnis - pasaldinu, idedu naturalios zele ir puikiai gaunasi, skirtingi skoniai, be jokios chemijos, tik neturiu formeliu, tai stingdau i leduku formas blush2.gif pries tai istepu kokiu aliejum, nes sunkiau issima, nei is silikoniniu. reikes normalias silikonines isitaisyt
Audrelija
QUOTE(Gegas @ 2012 02 25, 22:59)
o as darau tik is uogienes sulciu arba sirupo naminio, kai rugstesnis - pasaldinu, idedu naturalios zele ir puikiai gaunasi, skirtingi skoniai, be jokios chemijos, tik neturiu formeliu, tai stingdau i leduku formas  blush2.gif pries tai istepu kokiu aliejum, nes sunkiau issima, nei is silikoniniu. reikes normalias silikonines isitaisyt
*

Ar galetumete parasyti tikslesnes proporcijas 4u.gif
maltakava
QUOTE(ingauk @ 2012 02 25, 20:32)
o su kokiom formelem darot  g.gif
*

As tai asmeniskai dejau i tokia formele,kur yra saldiniu dezutese.Labai neblogai is ju po to issieme,kai sustingo.
Neringiux
QUOTE(Audrelija @ 2012 02 26, 09:51)
Ar galetumete parasyti tikslesnes proporcijas  4u.gif
*

As irgi noreciau zinoti tikslesnes proporcijas. Turiu naminiu sulciu, uogieniu, noreciau pabandyti padaryti guminukus su namine zele.
ingauk
QUOTE(maltakava @ 2012 02 26, 11:21)
As tai asmeniskai dejau i tokia formele,kur yra saldiniu dezutese.Labai neblogai is ju po to issieme,kai sustingo.
*

as tam reikalui irgi buvau tokia pasilikus bet sumasciau kad paskui neissims tai ir ismeciau blush2.gif doh.gif cool.gif
maltakava
QUOTE(ingauk @ 2012 02 26, 15:23)
as tam reikalui irgi buvau tokia pasilikus bet sumasciau kad paskui neissims tai ir ismeciau  blush2.gif  doh.gif  cool.gif
*

Issieme.Kol buvo dar nevisai sustinge tie guminukai,daugiau tokie zeliniai,sunkiai issieme,bet po to palikau juos saltai per nakti,jie gerai sustingo,tai issieme be jokiu problemu.
poniajurate
Ir as pabandziau daryt guminukus pagal Irmules recepta,stai kas gavos:
user posted image
vaikai buvo suzaveti thumbup.gif
rimulia12
QUOTE(irmulia @ 2010 02 18, 00:42)
Na o čia gavosi labiau guminiai  - vadovavausi pantereles35 duotu receptuku, pakoregavau kažkiek pagal save  mirksiukas.gif
Guminukai (braškiniai)- receptas
*

Dariau pagal šį receptą guminukus.
user posted image
Formelės iš Toffifi saldainių dėžutės. šiam receptui prireikė 4 dėžučių. Labai lengvai išsiėmė, tik mano mergina vos suvalgė vieną verysad.gif . Kitus nunešiau į darželį. Man tai jie gryna želė tik kaip rašė irmulia tikrai netirpsta net pabuvus saulėje.

O dėl recepto tobulinimo želės skoniui panaikinti gal reiktu kažkiek krakmolo dėti?

Receptas:
Guminukai
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.