Niu panos, aš, rankoves pasiraitojusi iki ausų, guminukus ruošiuos gaminti šiandien
Dariau su Agar-agar dabar visi išrikiuoti šaldytuve
o šiaip tiek teko dormėtis tai štai ką atradau iš teorinės pusės: *guminukai, pagaminti naudojant agar-agar yra tokie minkšti, na kaip būna želiniai saldainiai aplipinti cukrumi (žodžiu tąsumo čia nėra) **guminukai, pagaminti su želatina, yra lyg guminiai kaučiukiniai primena vadinamuosius Haribo meškiukus na, dabar belieka pratiškai patikrinti p.s. merginos tai kur gi to gryno pektino rasti? ir rimi ieškojau , ir maxima, bergždžiai- nieko neradau, tik mišinį uogienei
Na štai , mano pirmas bandymas
Želiniai saldainiai ( receptas) ![]() ![]() Bandysiu dar kartą
[quote=irmulia,2010 02 08, 22:55]
Taip pat IKI vėl atsirado mini silikoninių formelių saldainiams, štai tokių : po ~10lt irmulia, kokiam IKi yra siu formeliu,buvau sian Minsko IKI, ten nera. p.s. merginos tai kur gi to gryno pektino rasti? ir rimi ieškojau , ir maxima, bergždžiai- nieko neradau, tik mišinį uogienei O kam tau pektinas? Guminukams jo nereikia, uztenka zelatinos, as darau kas antra diena, ir viskas gaunasi OK. Su agar-agar net ir nedarysiu, nes man nepatinka zeliniai saldainiai. QUOTE(panterele35 @ 2010 02 13, 18:03) O kam tau pektinas? Guminukams jo nereikia, uztenka zelatinos, as darau kas antra diena, ir viskas gaunasi OK. Su agar-agar net ir nedarysiu, nes man nepatinka zeliniai saldainiai. taigi, kad pektinas reikalingas tokiems saldainiams Papildyta: QUOTE(panterele35 @ 2010 02 13, 18:03) irmulia, kokiam IKi yra siu formeliu,buvau sian Minsko IKI, ten nera. p.s. merginos tai kur gi to gryno pektino rasti? ir rimi ieškojau , ir maxima, bergždžiai- nieko neradau, tik mišinį uogienei Jų yra IKI Viršuliškėse, Mada.Pasidaryk Pats QUOTE(irmulia @ 2010 02 13, 21:55) taigi, kad pektinas reikalingas tokiems saldainiams Papildyta: Jų yra IKI Viršuliškėse, Mada.Pasidaryk Pats Tam recepte, kur as idejau, jokio pektino nereikia, patikek manim, sakau, kad kas antra diena darau juos, pabandyk ir pamatysi, kad gausis guminukai o ne zeliniai saldainiai. Formeliu taip ir neradau niekur, buvau Senukuose, JYSK, RIMI, Norfoj QUOTE(panterele35 @ 2010 02 14, 17:15) Tam recepte, kur as idejau, jokio pektino nereikia, patikek manim, sakau, kad kas antra diena darau juos, pabandyk ir pamatysi, kad gausis guminukai o ne zeliniai saldainiai. Formeliu taip ir neradau niekur, buvau Senukuose, JYSK, RIMI, Norfoj Būtinai ir tavo receptuką išbandysiu o dėl formelių, tai užsuk į IKI parduotuvę, esančią Mada. Pasidaryk Pats, ten aš jų dar šią savaitę mačiau
aga aciu, bet kad iki ten nuvaziuot, reik laiko surast
Na šiandien spėjau pagaminti želinių saldainukų su mango nektaru (pirktiniu)
Gaminau ir aš guminukus, tikrai
orchidejaa
Super guminukai gavosi, sakyk prasau pagal koki receptuka gaminai. O kaip tuos siaudelius padarei? QUOTE(panterele35 @ 2010 02 15, 20:36) orchidejaa Super guminukai gavosi, sakyk prasau pagal koki receptuka gaminai. O kaip tuos siaudelius padarei? Labas rytas, tai pagal Jūsų, panterele, receptuką įdėtą ir gaminau
Radau dar viena recepta, manau, tinkanti siai temai, - Mangu saldainiai su agar-agar. Bet turbut ir zelatina puikiai tiktu.
Mangu saldainiai
Aciu NOVA
Geras receptukas ir graziai atrodo saldainiai, parduotuvej neradau konservuotu mango, nupirkau ivairiu tropiniu vaisiu assorti, sumaliau blenderiu ir dejau zelatinos, nes agar-agaro neturiu, be to man zeliniai nelabai patinka, ziuresim kas gausis. O sitie guminukai labai skanus kai paguli 3-4 dienas, vakar radau uzkritusi viena saldaini, daryta pries 3-4 dienas, tai labai jau patiko, toks guminis, ilgai kramtomas.
Želiniai saldainiai su mango nektaru(sultimis) - receptas
![]() Šie man labai patiko Sakyčiau, panašus gaunasi receptukas į tą kur Nova nurodė
Na o čia gavosi labiau guminiai - vadovavausi pantereles35 duotu receptuku, pakoregavau kažkiek pagal save
Guminukai (braškiniai)- receptas ![]() o kad tikrai guminiai, matosi iš šios foto
Irmulia
Ka pakoregavai?Viska parasyk, juk idomu. QUOTE(panterele35 @ 2010 02 17, 23:02) dvigubinau kiekį, želatinos dėjau mažiau, papildomai dėjau tiršinimo mišinio uogienėms Tik štai, reikės dar kartą gaminti tik dabar išbandyti su želatinos lapeliais, gal mažiau želatinos skonis jausis.... Papildyta: QUOTE(Masiania* @ 2010 02 17, 22:24) ir skanūs
Paskutini karta darydama as irgi maziau zelatinos dejau, truputi daugiau vandens ir cukraus tik 1 sauksta, tai mums labiau patiko nei pagal originalu recepta, tikri guminukai gavosi
QUOTE(irmulia @ 2010 02 17, 21:20) Išbandžiau agar-agar miltelius pakeisti biria želatina, tai pastebėjimai tokie: * elastingi * skonis nepakitęs, tik kramtosi kiek kitaip, minkščiau * tokia labiau purūs, lyg oriniai QUOTE(irmulia @ 2010 02 22, 11:57) Išbandžiau agar-agar miltelius pakeisti biria želatina, tai pastebėjimai tokie: * elastingi * skonis nepakitęs, tik kramtosi kiek kitaip, minkščiau * tokia labiau purūs, lyg oriniai Tai dabar reziumuok trumpai Kokie labiausiai artimi HARIBO meskiukams, kurie labiausiai tau paciai patiko. As dariau su egzotiniais vaisiais (konservuotus pirkau, su blenderiu sumaliau), ir dejau vietoj zeles is pakiuku, visai nieko gavosi. Dar reiks pabandyti su mango nektaru, labai jau graziai atrodo. QUOTE(panterele35 @ 2010 02 23, 16:36) Tai dabar reziumuok trumpai Kokie labiausiai artimi HARIBO meskiukams, kurie labiausiai tau paciai patiko. As dariau su egzotiniais vaisiais (konservuotus pirkau, su blenderiu sumaliau), ir dejau vietoj zeles is pakiuku, visai nieko gavosi. Dar reiks pabandyti su mango nektaru, labai jau graziai atrodo. Dar anksti ką galutinai reziumuoti, mat ne visi receptukai išbandyti Dėl želinių saldainių su mangu, tai man vis tik labiau patiko su agar-agar milteliais nei su biria želatina
Na va, dariau ir as guminukus pagal pantereles35 recepta, tik vietoje 3 sauktu cukraus dejau 2 ir vietoje citrinos rugsties, isspaudziau puses citrinos sulciu. Gavosi tikrai labai skanu: ne zeliniai saldainiai, o tikri guminukai. va kaip atrodo (fot nekokybiska), nedaug nes tiek ir teliko
http://public.fotki.com/kristinaaaa/kulina...trauka0840.html
dariau ir aš guminukus pagal irmulia
Kam vis dar reikia formeliu, tai Mandarino RIMI pirkau formeles ledukams (sirdeles, zvaigzdutes, apvalios). Supakuota po 2 formeles, kaina uz abi - 7.49 Lt. Labai tiktu saldainiams
Manieji Marshmallows saldainiai
![]() Receptas stai cia: http://aj-receptai.blogspot.com/2010/03/ma...saldainiai.html
Atradau visai nieko temą. Radau įdomių receptų, tad bėgu gaminti guminukų.
niam niam niam kokia skani tema..
norejau pasiteirauti, ar butina deti i zele dar ir zelatina? ar paprastai zele supylua i formeles, nesigautu? ir dar ar kas bandet formelem panaudoti advento kalendoriu? kai sokoladas suvalgytas, beliktu issiimti ta dezute
as gaminau pagal panterele receptuka,tai gavosi puikus ypac patiko vyrui
dar kai laiko turesiu bandysiu irmulia
na va neislaikem ir mes , tai puolem bandyt gamint guminukus.... darem agal irmulia recepta...kadangi mergaites labai serga maniau nudziuginsiu , gales valgyt, bet net neparagavo ( ne del to k, kad neskanu, bet tiesiog temperatura ir gripas savo daro) bet apart vaiku, visi ivertino puikiai... tad tikiuos vaikai jau ryt ragaus ir ivertins puikiai taip pat...
aciu!! ![]()
Aš šiandien išbandžiau Coca Colos skonio, tik truputį gavosi negerai, nes puse saldainio gavosi gerai, o ant viršaus užsidėjo tarsi tokia plutelė kietesnė burbuliuota ir neskaidri
receptas čia
gal kas galėtų išversti šitą receptuką? http://pastrychefonline.com/blog/2009/01/2...pate-de-fruits/
.Pate de fruits-tai tokie želiniai saldainiai. QUOTE(Nežinoma... @ 2011 08 29, 11:05) šis receptas keksui su vaisių guminukais, o ne guminukų receptas - taigi, nelabai tinka šiai temai QUOTE(Nova @ 2010 03 21, 21:20) Manieji Marshmallows saldainiai išbandžiau ir aš
As tai pat dariau guminukus pagal panterele receptuka....Visai nieko gavosi.
o su kokiom formelem darot
o as darau tik is uogienes sulciu arba sirupo naminio, kai rugstesnis - pasaldinu, idedu naturalios zele ir puikiai gaunasi, skirtingi skoniai, be jokios chemijos, tik neturiu formeliu, tai stingdau i leduku formas
QUOTE(Gegas @ 2012 02 25, 22:59) o as darau tik is uogienes sulciu arba sirupo naminio, kai rugstesnis - pasaldinu, idedu naturalios zele ir puikiai gaunasi, skirtingi skoniai, be jokios chemijos, tik neturiu formeliu, tai stingdau i leduku formas Ar galetumete parasyti tikslesnes proporcijas QUOTE(ingauk @ 2012 02 26, 15:23) Issieme.Kol buvo dar nevisai sustinge tie guminukai,daugiau tokie zeliniai,sunkiai issieme,bet po to palikau juos saltai per nakti,jie gerai sustingo,tai issieme be jokiu problemu. QUOTE(irmulia @ 2010 02 18, 00:42) Na o čia gavosi labiau guminiai - vadovavausi pantereles35 duotu receptuku, pakoregavau kažkiek pagal save Guminukai (braškiniai)- receptas Dariau pagal šį receptą guminukus. ![]() Formelės iš Toffifi saldainių dėžutės. šiam receptui prireikė 4 dėžučių. Labai lengvai išsiėmė, tik mano mergina vos suvalgė vieną O dėl recepto tobulinimo želės skoniui panaikinti gal reiktu kažkiek krakmolo dėti? Receptas: Guminukai |