nesitikejau rast sita tema... Bet taip seile nutiso beskaitant... Taip uzsimaniau, kad ryt leksiu i parde jei galesiu tik ir gaminsiu gaminsiu ir dar karta gaminsiu... o kur tu maistiniu dazu yra?
Maisinių dažų galima rasti RIMI parduotuvėse: tokia maža dėžutė su keliomis spalvomis (Keturios spalvytės mažose tutelėse (4 x 10 g)
, kainuoja apie 10 lt, Bet jų užtenta tikrai ilgam, jei saikingai naudojant. Atrodo štai taip: ![]() ![]() Pati "spalvinau" tuos rausvus skanėstus šių dažų pagalba QUOTE(irmulia @ 2007 08 28, 20:02) Maisinių dažų galima rasti RIMI parduotuvėse: tokia maža dėžutė su keliomis spalvomis (Keturios spalvytės mažose tutelėse (4 x 10 g) , kainuoja apie 10 lt, Bet jų užtenta tikrai ilgam, jei saikingai naudojant. Atrodo štai taip: ![]() ![]() Pati "spalvinau" tuos rausvus skanėstus šių dažų pagalba dekui labai. ot gerai, kad yra kulinariu didesniu nei as, kurie gali patart ir padet...
Maistinių dažų turėtų būti ir kitur kokiose firminėse parduotuvėse, bet pvz. maximoje dar iki dar neteko matyti.
Vieną partiją taip pat teko dažyti su sirupu, bet iš kart kitoks skonis ir nelabai patiko Taip pat ekperimentavau su kokoso drožlėmis, tiesiog įbėriau beplakant masę Reziumė: tik išplakus masę, galima dėti įvarius sunkesnius priedus (kaip riešutus: skaldytus, neskaldytus, šokolado drožles, ar kokoso drožles ar t.t.t.)
o kaip su tais kiausu baltymais, tu juos palaikai kaip ten rasei kelias dienas?
ir i kokia forma pylei?As turiu tik bleta,.bet ji dide , TAI TELIEKA APVALUS...
Šiaip tai nelaikau jų atskyrus nuo trynių, (geriau, kad kaiušiniai nebūtų visiškai švieži ir pastovėtų šaltai.) O formą naudojau tokia pailgą keksui (metalinė, nors geriau būtų stiklinė). Pagaminus pasirodyk čia
QUOTE(irmulia @ 2007 08 03, 20:17) Ech... Tiesa vienas dalykas: palaikius porą dienų, jie tampa tokie labiau guminiai (ir primena pirktinius, tik už juos skanesnius), o jei prieš tai apvoliojus cukraus pudra, tai jų paviršius pasidengia tokia traškia skania plutele o pati nesinori pasimaivyt ir parodyt foto? labai noriu pabandyt, bet dar kaupiuos.. ir progos ieskau.. o tiesa, daug laiko uzima? daug darbo?
Tai kad jau "maiviausi"
Gaminimas neilgai užtrunka, gal kiek ilgėliau reikia masę plakti (nes pilamas karštas sirupas į išplaktus baltymus, ir visa tai reikia plakti iki masė atvės.) QUOTE(irmulia @ 2007 08 29, 11:44) Šiaip tai nelaikau jų atskyrus nuo trynių, (geriau, kad kaiušiniai nebūtų visiškai švieži ir pastovėtų šaltai.) O formą naudojau tokia pailgą keksui (metalinė, nors geriau būtų stiklinė). Pagaminus pasirodyk čia tai, kad as nei fotiko neturiu nei snd didelej maximoj dazu radau nei aromato normalaus, tai jau susinervinau. Ai fotkes is telefono galesiu ikelt, tik gali nebut tokios kokybiskos...
Tai kad maximose tokių dalykų niekada nerasi
Lauksim foto QUOTE(irmulia @ 2007 08 28, 20:31) Taip pat ekperimentavau su kokoso drožlėmis, tiesiog įbėriau beplakant masę Man irgi labai labai QUOTE(irmulia @ 2007 08 01, 10:21) Kaip ir žadėjau Receptukas: (jis verstas ir truputį mano pakoreguotas) 75 g kiaušinių baltymų (3-ų kiaušinių) 250g cukraus 4 želatinos lapeliai (arba 1 pokelis birios ) 25 g gliukozės sirupo arba toks pat kiekis gliukozės milteliais 75 g vandens sirupo (nebūtinai) maistinių dažų (nebūtinai) cukraus pudros druskos citrinos sulčių 4 - 6 lašai aromato (ar kvapų esencijos) O pokelis birios zelatinos, tai kiek gramu? Nes pokeliuose buna ir po 100g ir po 60g QUOTE(irmulia @ 2007 08 30, 10:17) 20 g pokelis. Štai toks: Labai aciu. Eisiu ir as pabandyti pagaminti siu skanestu
NA SUGUNDET
Tikrai nemažai: ir draugams užteks, ir tėvams ir kaimynus pavaišinti, ir sau
nu tada jau liuks
o sustings per nakti?
Jei masė tokia, kokia turi būti : puri, dvigubai padidėjusi, ir išlaikanti savo formą, tada pradeda stingti vos po kelių minučių, kai supili į formą
paciam ikarsty perkaito mixeris
Gal ilgai be pertraukų plakei? tada mikseris tikrai galėjo perkaisti (man vos taip pat neattiko, tai spėjau laiku išjungti, ir pabaigiau plakti rankiniu būdu ) Plakti reikia maždaug apie 12 min., iki tada kai masė padvigubėja. O pilti į formą reiktų tada, kai masė beplakant atvėsta
Kad želatina atsiskirtų nuo baltymo
man regis padvigubejo,supyliau,jau stingsta man regis,ziuresim kaip rytoj atrodys
Laukiam foto
nesulauksit,siandien zelatina nuo baltymo atskirai...
Įdomiai
na matyt as nelabai gal supratau viskas,nors ka zinau...
net neisivaizduoju del ko cia taip..
Planuoju greitu laiku vėl šiuos skanumynus gaminti, pabandysiu nufotografuoti visą eigą su aprašymu ir įdesiu šioje temoje, gal tai pagelbėtų
man ir taip pat gavos kaip eglincei... Bet panasu i guminuka, tik toki dviguba... Galvoju gal per mazai ten ant galo maisiau, kad neatveso pakankamai... Ir dar netinkamo kvapo ipyliau, nes braskiniu niekur neradau. Dazu gale radau hyper maximoj...
QUOTE(ad23 @ 2007 09 05, 20:24) man ir taip pat gavos kaip eglincei... Bet panasu i guminuka, tik toki dviguba... Galvoju gal per mazai ten ant galo maisiau, kad neatveso pakankamai... Ir dar netinkamo kvapo ipyliau, nes braskiniu niekur neradau. Dazu gale radau hyper maximoj... Jei gavosi dvigubas: t.y. kaip zele apacioje, o virsiuje kaip zefyras, tai vadinasi buvo perdaug sirupo t.y. skysčio, todėl ir negalėjo gerai gautis. (Man taip atsitiko patį pirmą kartą gaminant šiuos skanėstus, taip pat ir tada kai įmaišiau kokoso drožlių beplakant)
sveikos mergaites
Jei sirupas pradeda tirštėti po 5 min, vadinasi yra perdaug cukraus. Man reikia kokiu 12 min, kada sirupo truputį įleidus į šalto vandens stiklinę jis iškyla į vandens paviršių kieto, tąsaus pavidalu
Mirabele O kur nuotraukytės tavos skanumynų? smalsu
Oi, kokia fantastine tema. Na esu dideli "gumiasku" fane, tai eisiu gaminti, gal kas gausis
Tikrai gausis, ir jei ne is pirmo karto, tai iš antro tikrai
tadu kai man dvigubas gavosi,tai jau bijau daryt,gadint produktu laika...lauksiu irmulios visko su foto ir jos aprasymais
jau kelintą kartą ieškau tų dažų Hyper Rimi Savanoriuose (maniškiai jai baigėsi) , bet ten jų nebėra
[quote=irmulia,2007 05 17, 14:31]
![]() mmmmmmm
Mergaites, kurios Philipse pirkote tas zelatinos juosteles, gal gali ideti ipakavimo foto
Želatinos juostelių reikėtų ieškoti prie prieskonių, bent Vilniaus TP jie būna visai šalia kasų, netoli visokių pudingo miltelių ir pan. dalykėlių
Lauksiu, ačiū
Tai guminukų gaminimo nebus?
|