Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Guminukai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
ad23
nesitikejau rast sita tema... Bet taip seile nutiso beskaitant... Taip uzsimaniau, kad ryt leksiu i parde jei galesiu tik ir gaminsiu gaminsiu ir dar karta gaminsiu... o kur tu maistiniu dazu yra?
irmulia
Maisinių dažų galima rasti RIMI parduotuvėse: tokia maža dėžutė su keliomis spalvomis (Keturios spalvytės mažose tutelėse (4 x 10 g)
, kainuoja apie 10 lt, Bet jų užtenta tikrai ilgam, jei saikingai naudojant. mirksiukas.gif

Atrodo štai taip:
user posted image

user posted image

Pati "spalvinau" tuos rausvus skanėstus šių dažų pagalba thumbup.gif
ad23
QUOTE(irmulia @ 2007 08 28, 20:02)
Maisinių dažų galima rasti RIMI parduotuvėse: tokia maža dėžutė su keliomis spalvomis (Keturios spalvytės mažose tutelėse (4 x 10 g)
, kainuoja apie 10 lt, Bet jų užtenta tikrai ilgam, jei saikingai naudojant.  mirksiukas.gif

Atrodo štai taip:
user posted image

user posted image

Pati "spalvinau" tuos rausvus skanėstus šių dažų pagalba  thumbup.gif
*

dekui labai. ot gerai, kad yra kulinariu didesniu nei as, kurie gali patart ir padet...
irmulia
Maistinių dažų turėtų būti ir kitur kokiose firminėse parduotuvėse, bet pvz. maximoje dar iki dar neteko matyti.

Vieną partiją taip pat teko dažyti su sirupu, bet iš kart kitoks skonis ir nelabai patiko ax.gif Žodžiu ne bet koks sirupas tinka šios masės dažymui. ax.gif

Taip pat ekperimentavau su kokoso drožlėmis, tiesiog įbėriau beplakant masę blink.gif doh.gif Ko nepatarčiau daryti schmoll.gif Nes masė iš karto sukrito ir tapo ne puri ir tąsi, bet skysta, na bet juk negaliu išmesti, tai supyliau į indą ir sustingo: kokoso drožlės nusėdo ant dugno ir sustingus priminė dvisluoksnę želė, o visa purioji masės dalis (jos vistik liko) liko paviršiuje. MB šie labai patiko biggrin.gif

Reziumė: tik išplakus masę, galima dėti įvarius sunkesnius priedus (kaip riešutus: skaldytus, neskaldytus, šokolado drožles, ar kokoso drožles ar t.t.t.)
ad23
o kaip su tais kiausu baltymais, tu juos palaikai kaip ten rasei kelias dienas?
ir i kokia forma pylei?As turiu tik bleta,.bet ji dide , TAI TELIEKA APVALUS...
irmulia
Šiaip tai nelaikau jų atskyrus nuo trynių, (geriau, kad kaiušiniai nebūtų visiškai švieži ir pastovėtų šaltai.) O formą naudojau tokia pailgą keksui (metalinė, nors geriau būtų stiklinė). Pagaminus pasirodyk čia mirksiukas.gif taip smalsu bigsmile.gif
Bransha
QUOTE(irmulia @ 2007 08 03, 20:17)
Ech...  wub.gif  išsiviriau... šiandien... dvigubą porciją  tongue.gif  žalių.... ir su lazdyno riešutais...romo kvapo.... laukiu rytojaus kol sustings ir bus galima vėl ir vėl mėgautis dieviškuoju skoniu  wub.gif  wub.gif

Tiesa vienas dalykas: palaikius porą dienų, jie tampa tokie labiau guminiai (ir primena pirktinius, tik už juos skanesnius), o jei prieš tai apvoliojus cukraus pudra, tai jų paviršius pasidengia tokia traškia skania plutele  tongue.gif
*

o pati nesinori pasimaivyt ir parodyt foto?
labai noriu pabandyt, bet dar kaupiuos.. ir progos ieskau.. biggrin.gif
o tiesa, daug laiko uzima? daug darbo?
irmulia
Tai kad jau "maiviausi" tongue.gif lotuliukas.gif dabar tegul kitos panos pasirodo susavo skanumynais thumbup.gif O tie jau suvalgyti, tad ir "fotkinti" nebėra ką biggrin.gif

Gaminimas neilgai užtrunka, gal kiek ilgėliau reikia masę plakti (nes pilamas karštas sirupas į išplaktus baltymus, ir visa tai reikia plakti iki masė atvės.)
ad23
QUOTE(irmulia @ 2007 08 29, 11:44)
Šiaip tai nelaikau jų atskyrus nuo trynių, (geriau, kad kaiušiniai nebūtų visiškai švieži ir pastovėtų šaltai.) O formą naudojau tokia pailgą keksui (metalinė, nors geriau būtų stiklinė). Pagaminus pasirodyk čia  mirksiukas.gif  taip smalsu  bigsmile.gif
*

tai, kad as nei fotiko neturiu nei snd didelej maximoj dazu radau nei aromato normalaus, tai jau susinervinau.
Ai fotkes is telefono galesiu ikelt, tik gali nebut tokios kokybiskos...
irmulia
Tai kad maximose tokių dalykų niekada nerasi schmoll.gif Tik RIMI mirksiukas.gif

Lauksim foto wub.gif
Aga
QUOTE(irmulia @ 2007 08 28, 20:31)
Taip pat ekperimentavau su kokoso drožlėmis, tiesiog įbėriau beplakant masę  blink.gif  doh.gif  Ko nepatarčiau daryti  schmoll.gif  Nes masė iš karto sukrito ir tapo ne puri ir tąsi, bet skysta, na bet juk negaliu išmesti, tai supyliau į indą ir sustingo: kokoso drožlės nusėdo ant dugno ir sustingus priminė dvisluoksnę želė, o visa purioji masės dalis (jos vistik liko) liko paviršiuje. MB šie labai patiko  biggrin.gif 

Man irgi labai labai wub.gif wub.gif
Rytinė pašvaistė
QUOTE(irmulia @ 2007 08 01, 10:21)
Kaip ir žadėjau  biggrin.gif

Receptukas: (jis verstas ir truputį mano pakoreguotas)

75 g kiaušinių baltymų (3-ų  kiaušinių)
250g cukraus
4 želatinos lapeliai (arba 1 pokelis birios )
25 g gliukozės sirupo arba toks pat kiekis gliukozės milteliais
75 g vandens
sirupo (nebūtinai)
maistinių dažų (nebūtinai)
cukraus pudros
druskos
citrinos sulčių
4 - 6 lašai aromato (ar kvapų esencijos)

O pokelis birios zelatinos, tai kiek gramu? Nes pokeliuose buna ir po 100g ir po 60g ax.gif
irmulia
QUOTE(LABUSKA @ 2007 08 30, 09:54)
O pokelis birios zelatinos, tai kiek gramu? Nes pokeliuose buna ir po 100g ir po 60g ax.gif
*

20 g pokelis. Štai toks:
user posted image user posted image

Pastaba: lietuviška želatina man nepatiko schmoll.gif ji per stambi, sunku nustatyti reikiamą želatinos kiekį lyginant su šia vokiška.

ad23
QUOTE(irmulia @ 2007 08 29, 22:35)
Tai kad maximose tokių dalykų niekada nerasi  schmoll.gif  Tik RIMI  mirksiukas.gif

Lauksim foto  wub.gif
*

tai vat. lekiu i parde dabar..
Rytinė pašvaistė
QUOTE(irmulia @ 2007 08 30, 10:17)
20 g pokelis. Štai toks:

Labai aciu. Eisiu ir as pabandyti pagaminti siu skanestu smile.gif
eglincia
NA SUGUNDET blush2.gif eisiu ir as kuria cia deina pasigaminsiu,gal ir siandien...jei kas nors nupirks reikiamu ingredientu ir nufotkinsiu...o daug gaunasi ju?
irmulia
Tikrai nemažai: ir draugams užteks, ir tėvams ir kaimynus pavaišinti, ir sau biggrin.gif
eglincia
nu tada jau liuks biggrin.gif
o sustings per nakti?
irmulia
Jei masė tokia, kokia turi būti : puri, dvigubai padidėjusi, ir išlaikanti savo formą, tada pradeda stingti vos po kelių minučių, kai supili į formą mirksiukas.gif
eglincia
paciam ikarsty perkaito mixeris verysad.gif man rodos zelatina nuo baltymo atsiskiria... kiek jis turi but tirstas,kad pilt/ verysad.gif
irmulia
Gal ilgai be pertraukų plakei? tada mikseris tikrai galėjo perkaisti (man vos taip pat neattiko, tai spėjau laiku išjungti, ir pabaigiau plakti rankiniu būdu ) Plakti reikia maždaug apie 12 min., iki tada kai masė padvigubėja. O pilti į formą reiktų tada, kai masė beplakant atvėsta ax.gif
Kad želatina atsiskirtų nuo baltymo g.gif taip man dar nebuvo g.gif o kur pylei ištirpintą želatiną? tiesiai į baltymų masę ar įmaišei į karštą sirupą? g.gif
eglincia
man regis padvigubejo,supyliau,jau stingsta man regis,ziuresim kaip rytoj atrodys 4u.gif
irmulia
Laukiam foto bigsmile.gif
eglincia
nesulauksit,siandien zelatina nuo baltymo atskirai... doh.gif verysad.gif
irmulia
Įdomiai g.gif papasakok ką darei, kad taip gavosi? kiek kartų gaminau, tai tokių dalykų nebuvo atsitikę blink.gif
eglincia
na matyt as nelabai gal supratau viskas,nors ka zinau...
net neisivaizduoju del ko cia taip..
irmulia
Planuoju greitu laiku vėl šiuos skanumynus gaminti, pabandysiu nufotografuoti visą eigą su aprašymu ir įdesiu šioje temoje, gal tai pagelbėtų mirksiukas.gif
eladzius
QUOTE(irmulia @ 2007 09 02, 14:03)
Planuoju greitu laiku vėl šiuos skanumynus gaminti, pabandysiu nufotografuoti visą eigą su aprašymu ir įdesiu šioje temoje, gal tai pagelbėtų  mirksiukas.gif
*

lauksiu tikrai
irmulia
QUOTE(violete @ 2007 09 03, 21:45)
lauksiu tikrai
*

Kada tiksliai tai bus nežinau (bet tikrai bus, nes pažadėjau draugus pavaišinti), nes pirmiau noriu kitą skanumyną išbandyti nougat.
Tad geriau bandyti dabar daryti iš receptuko ir taip pasidalinti savomis patirtimis mirksiukas.gif
ad23
man ir taip pat gavos kaip eglincei... Bet panasu i guminuka, tik toki dviguba... Galvoju gal per mazai ten ant galo maisiau, kad neatveso pakankamai... Ir dar netinkamo kvapo ipyliau, nes braskiniu niekur neradau. Dazu gale radau hyper maximoj...
irmulia
QUOTE(ad23 @ 2007 09 05, 20:24)
man ir taip pat gavos kaip eglincei... Bet panasu i guminuka, tik toki  dviguba... Galvoju gal per mazai ten ant galo maisiau, kad neatveso pakankamai... Ir dar netinkamo kvapo ipyliau, nes braskiniu niekur neradau. Dazu gale radau hyper maximoj...
*

Jei gavosi dvigubas: t.y. kaip zele apacioje, o virsiuje kaip zefyras, tai vadinasi buvo perdaug sirupo t.y. skysčio, todėl ir negalėjo gerai gautis. (Man taip atsitiko patį pirmą kartą gaminant šiuos skanėstus, taip pat ir tada kai įmaišiau kokoso drožlių beplakant) ax.gif
Mirabele
sveikos mergaites 4u.gif as jau trečia karta šiuos guminukus gaminau ir galiu pasakyt, kuo toliau, tuo geriau gaunasi smile.gif Mano draugas juos dievina.. lotuliukas.gif tik idomus dalykas, man sirupas pradeda tirsteti nepraejus net 5 min., ir sustengsta sis skanumynas per pora valandu.. thumbup.gif o be to cukraus gerokai per daug, tad dabar bandom atsireguliuot pagal savo skoni.. biggrin.gif mano manymu tai puikus pertepimas torciukui.. tongue.gif
irmulia
Jei sirupas pradeda tirštėti po 5 min, vadinasi yra perdaug cukraus. Man reikia kokiu 12 min, kada sirupo truputį įleidus į šalto vandens stiklinę jis iškyla į vandens paviršių kieto, tąsaus pavidalu mirksiukas.gif

Mirabele
O kur nuotraukytės tavos skanumynų? smalsu bigsmile.gif
*owu*
Oi, kokia fantastine tema. Na esu dideli "gumiasku" fane, tai eisiu gaminti, gal kas gausis biggrin.gif
irmulia
Tikrai gausis, ir jei ne is pirmo karto, tai iš antro tikrai mirksiukas.gif
eglincia
tadu kai man dvigubas gavosi,tai jau bijau daryt,gadint produktu laika...lauksiu irmulios visko su foto ir jos aprasymais ax.gif
Mirabele
Mirabele
O kur nuotraukytės tavos skanumynų? smalsu bigsmile.gif
*

[/quote]

mielu noru bučiau įkėlusi nuotraukytes, bet fotiko neturiu.. verysad.gif Kažkas čia minėjo, kad Rimi maistinių dažų yra, bet aš jų niekur nerandu.. Gal žinot kur jų dar galėtų būti?
irmulia
jau kelintą kartą ieškau tų dažų Hyper Rimi Savanoriuose (maniškiai jai baigėsi) , bet ten jų nebėra g.gif kažkas minėjo, kad rado jų HyperMaximoje, gal ten reiktų paieškoti g.gif
viktorija1995
[quote=irmulia,2007 05 17, 14:31]
user posted image

mmmmmmm thumbup.gif skaniai atrodo pet recemptas kaskokia pauksciu kalba verysad.gif
*owu*
Mergaites, kurios Philipse pirkote tas zelatinos juosteles, gal gali ideti ipakavimo foto blush2.gif Siandien buvau nuvaziavusi, bet neradau, o gal nezinojau ko ieskoti unsure.gif
irmulia
Želatinos juostelių reikėtų ieškoti prie prieskonių, bent Vilniaus TP jie būna visai šalia kasų, netoli visokių pudingo miltelių ir pan. dalykėlių mirksiukas.gif
Tija
QUOTE(kenguriukas @ 2007 09 10, 22:55)
Mergaites, kurios Philipse pirkote tas zelatinos juosteles, gal gali ideti ipakavimo foto  blush2.gif  Siandien buvau nuvaziavusi, bet neradau, o gal nezinojau ko ieskoti  unsure.gif
*

Kauno thomas philips parduotuvėse jų nėra, nei prie prieskonių, nei kitur sad.gif
irmulia
QUOTE(Tija @ 2007 09 11, 19:08)
Kauno thomas philips parduotuvėse jų nėra, nei prie prieskonių, nei kitur sad.gif
*

Kaip keista g.gif o teiravotės salės darbuotojų? mirksiukas.gif
*owu*
QUOTE(irmulia @ 2007 09 11, 19:45)
Kaip keista  g.gif  o teiravotės salės darbuotojų?  mirksiukas.gif
*

Jauciu reiks i Vilniaus TP uzsukti, nes ziuriu Kaune tokiu dalykeliu negausi verysad.gif
Tija
QUOTE(irmulia @ 2007 09 11, 18:45)
Kaip keista  g.gif  o teiravotės salės darbuotojų?  mirksiukas.gif
*

Teiravausi abiejuose parduotuvėse ir iš vis Kuane mažas pasirinkimas pudingo miltelių ir pan., kartais ateini, tai stovi kokios vienos rūšeis ir viskas
mėlynė
QUOTE(irmulia @ 2007 09 10, 09:24)
jau kelintą kartą ieškau tų dažų Hyper Rimi  Savanoriuose (maniškiai jai baigėsi) , bet ten jų nebėra  g.gif  kažkas minėjo, kad rado jų HyperMaximoje, gal ten reiktų paieškoti  g.gif
*

ju yra mindaugo maximoje mirksiukas.gif siandien maciau bigsmile.gif
Essere
QUOTE(irmulia @ 2007 09 02, 14:03)
Planuoju greitu laiku vėl šiuos skanumynus gaminti, pabandysiu nufotografuoti visą eigą su aprašymu ir įdesiu šioje temoje, gal tai pagelbėtų  mirksiukas.gif
*

Radau netyčia šią temukę thumbup.gif Gal turi eigos foto? blush2.gif
irmulia
QUOTE(Sar_a @ 2008 05 27, 18:55)
Radau netyčia šią temukę  thumbup.gif  Gal turi eigos foto?  blush2.gif
*

Prisipažinsiu, senokai juos bedariau doh.gif štai draugė užsiprašė, tai, jaučiu, šį savaitgalį reikia susiorganizuoti jų gaminimą (kai tik turėsiu eigą, būtinai įmesiu čia) mirksiukas.gif
Essere
Lauksiu, ačiū 4u.gif lotuliukas.gif
makute
Tai guminukų gaminimo nebus? blush-anim-cl.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.