Sveikos.Kaip suprantu,odontologės konsultacijų jau nėra
Mano sunui taip pat gana didelis tarpas tarp dantuku, nes virsutines lupos pasaitelis nemazas. Mums buvo ir liezuvio pasaitelis per trumpas ir gana masyvus. Tai liezuvio pasaiteli pakirpo 4 men, nes negalejau zindyti.
Del lupos pasaitelio, musu seimos gydytoja patare pakirtpti kai iskris pieniniai dantukai, kad augantys nauji nuolatiniai uzaugtu graziai. Be to eisim dar pas logopeda, gali buti kad vel teks pakirpti liezuvio pasaiteli (sako, ilgainiui jis gali vel priaugti
Man viena odontologė sakė, kad reikia kirpti tada,kai jau išauga nuolatiniai dantukai.Man kažkaip keistai pasirodė
Jei dar tik dygsta, tai gal dar nevelu? Juk kai iskris pieniniai ir uzaugs visi nuolatiniai, tada susiformuos visi dantuku eile. Nuolatiniai juk masyvi, jie pasistumdo vienas kita, ir tarpu gali nelikti.
Bet konkreciai man rodos, gali pasakyti tik gydytojas (geriausia odontologas- chirurgas).
Oi pamenu ir man teko iskesti si "dziaugsma" pries 20 metu. Pirma karta, kai tevai mane nuvede apziurai, nebuvo iskrite priekiniai dantukai, tai liepe ateiti, kai jau isdygs nuolatiniai. O tarpas buvo diiiiidziulis. Kai isdygo nuolatiniai, dare man sia mini "operacija", dar tais laikais be nuskausminamuju. Oi kaip pykau ant tevu kad sitaip su manimi pasielge, taciau dabar, kai ziuriu i savo placia sypsena veidrodyje, esu be galo dekinga, kad uzkirto kelia ateityje atsirasti kompleksui sypsotis visa burna
Kai man dare operacija, visi 4 priekiniai nuolatiniai dantukai su didziuliu tarpu jau buvo isdyge.
Sveikos.Pasiskambinau aš odontologei,tai pasakė,kad ta operacija daroma apie 10 -11 metus , kai jau būna išdygę visi 4 viršutiniai dantukai .Taigi, dar nepavėlavau
Įdomu, tai kodėl mus šeimos gydytoja apžiūrėjo ir liepė važiuot dabar "mini operaciją" darytis
mane taip pat domina sis klausimas
QUOTE(aniuta0515 @ 2009 05 14, 13:50) mane taip pat domina sis klausimas O tai matosi tas lūpų pasaitėlis QUOTE(Meila @ 2009 05 14, 16:42) O tai matosi tas lūpų pasaitėlis niu matosi, bet nezinau gal jis normalus ir istikruju kai isdygs kiti tai ir nebebus, bet pergyvenu nes is mano puses pas seneli didelis tarpas ir is tecio puse pas mociute tarpas
pas mus katik issikale virsutiniai dantukai ir tarpas taipogi neramina
laba diena mamytes, kuriu vakiukam dare sia mini operacija (lupos pasaitelio pakirpima), gal galit rekomenduot kur tai atlikti, mes turim siuntima i KMUK tik net neisivaizduoju, pas kuri gydytoja registruotis
Mus pakonsultavo, kad lūpų pasaitėlis pakerpamas, kai jau išdygę pirmi nuolatiniai dantukai ir kalasi antri, o kiti "kerpa" jau net tretiems dygstant
QUOTE(Jobeto @ 2009 08 31, 13:09) laba diena mamytes, kuriu vakiukam dare sia mini operacija (lupos pasaitelio pakirpima), gal galit rekomenduot kur tai atlikti, mes turim siuntima i KMUK tik net neisivaizduoju, pas kuri gydytoja registruotis pas gydytoją Renatą Šadzevičienę, kompetentinga, švelni, be galo maloni daktarė, bet ji dirba klinikose tik penktadienį
Pas mano dukryte,tarp priekiniu dantuku,yra taip pat tarpas.Dabar pradejo kristi pieninukai,bet dar tik apacioje.Dygsta jau labai gazus nuolatiniai dantukai,o del tarpo tarp virsutiniu dantuku,gyd.odontologas pasake nepergyventi.Kai sudygs nuolatinukai,zandikaulis dar keisis "n" kartu,tuo paciu dantukai slankiosis ir stumdys vienas kita.Tarpelio gali net nelikti savaime,o jai taip nutiktu,kad vis tik liks,tai tuomet bus daroma vadinamasis pasaitelio pairpimas.Bet vienu zodziu,ivykiams uz akiu uzbegti tikrai nereikia ir per daug nerimauti nera ko.
Ir dar pasakysiu,cia siaip mano nuomone,pas mus gimineje nera zmoniu su tarpeliu tarp dantu,bet man asmeniskai,kai yra grazus ir protingas zmogus,nedidelis tarpelis tarp priekiniu dantu tikrai grazu ir net sexualu
šaunuolės mamos, kad rūpinatės vaikų šypsena, nes tikrai užkertate kelią būsimam vaiko kompleksui
mano dukriukui du metukai irgi tarpas tarp pieniniu dantuku nemazas, sake kad reikia pakirpti mazdaug 5-6 metu kai bus, bet as to pasaitelio tokio kaip ir nelabai matau, na gal kazkiek, negi jis daro tokia itaka dantuku issidestymui?
|