QUOTE(Panele+ @ 2009 08 21, 23:03)
Vienais metais buvo bandyta daryti universitetines klases, bet tai nelabai pasiteisino, taigi to nebera
Mano daug pazystatu mokesi Santaros gimnazijoje ir lygis tikrai labai geras
Baigiau Santaros gimnazija, kai mokiausi atrode sunku, mokytojai per griezti. Bet dabar suprantu, kad del to ten besimokindami mokiniai ir pasiekia geru rezultatu. Tikrai visi laikem valstybinius egzaminus ir dauguma islaike Labai gerai. o kaip cia kazkas pasake ,kad su neigiamais ateina i santara is kitu mokyklu, tai tikrai ne tiesa nes tikrina koks mokinys ateina. o atsimenu kas prastai mokindavosi tai dazniausiai tiesiog ismesdavo is mokyklos. Einant gatve silainiuose iskart matydavosi kur eina mokinys is santaros, tvarkingas ta prasme, ir kur eina is milikoniu kokiu treninguoti, nagli, besispjaudantys , na chamai toki. tai va
Lyginti "Santaros" su "Milikoniais" net neverta. Pats mokinausi tokio lygio mokykloje kaip Sargenu vid. ar Milikoniu vid. mokykla. 5- klasėje reikėjo eiti į prestiziskesnę mokyklą arba bent jau arčiau namų. Bandžiau stoti į Jezuitus. Mano dėdė- Kunigas, davė man labai gerą rekomendaciją. Pats buvęs net padėjėju. Testą išlaikiau labai gerai (tą man pasakė puslbrolis, kuris tuo metu jau mokinosi ir pažinojo žmones, kurie taisė testus). Įstoti reikėjo 16.5 balo. Surinkau 16, kai pagal viską tikrai turėjau surinkti bent apie 19. Tais metais buvo laaabai daug norinciu istoti, tad tikriausiai nenuostabu, kad vaikus ten rinko ne pagal gabumus o pagal kisi ar kitoki kriteriju.
Atsimenu verkiau ir blioviau eidamas per rotuse, mama ramino sako Yra ir daugiau geru mokyklu, viena kaip tik zinau. 5-oje klasėje perėjau į Santarą. Praitoje mokykloje buvau pirmūnas, o perėjęs vos išsisukau su 6,7. Buvo labai sunku. Tačiau metams einant vis gerėjo pažymiai. Praitų metų (10 klasės) metinio vidurkis buvo 9.65. Matematikos egzamina laisviausiai islaikiau 10. Lietuviu siek tiek nenusiseke. 8 - niekad nebuvau geras lietuvininkas. Visai neseniai musu mokykloje ivyko keli dideli ivikiai: mokykloje kelis kart kilo mustynes. Antrasis kartas buvo ypac skaudus: mokinys perejes is "Milikoniu" uz tai kad ten nuolat buvo skriaudziamas i musu mokyklą, buvo išviliotas i lauką tu pačiu buvusiu klasioku. kuriu buvo apie 20 ir viesai suspardytas. Dar dekui Dievui pirmokui nieko nenutiko. Dabar internete ir ir zmoniu galvose bresta mintys: Kas per mokykla ta "Santaros" gimnazija??? Kaip ten taip galima? Daug kart perskaiciau kaip ant mano mokyklos "stumiama" : "Nieko gero toje santaroje" " Sudas ne mokykla" ir t.t. AR MES KALTI KAD KITOS MOKYKLOS NESUGEBA SUKONTROLIUOTI SAVO MOKINIU??? Juk ne mes suspardem savo mokiny, is kitos mokyklos atejo. Taip pat skaiciau kad bandoma palyginti Rasa ir Santara. Tai neimanoma: abi mokyklos turi pranasumu savo srityse. Kai busiu tevas tirkai dziaugsiuosi jei isleisiu savo sunu ar dukra bent i viena is siu mokyklu.
Perskaičiau moksliukų pasisakymus ir nepatiko man ši mokykla. Mokinius mokykla renkasi, nes prasčiau besimokantys turi išeiti iš mokyklos. Neaišku, koks pamokų išaiškinimo lygis, kalbama tik apie reikalavimus .Niekinama kita mokykla, nors ta kita mokykla yra paprasta vidurinė, kur mokytojai mokinių nesirenka ir dirba su visais pagal kiekvieno galimybes ir poreikius. Mokytojų, tikriausiai geresnių daugiau paprastoje vidurinėje, nes ten mokytojai daugiau vertina geresnius mokinius ir apl. stengiasi visus daugiau išmokyti, nes yra mokinių, kurie nekalikai, o tiesiog laisvai mokosi. Paprasta vidurinė nekuria sau prestižo mėtydama prasčiau besimokančius mokinius ar dirbdama tik su gabiais mokiniais. Papildomos pamokos yra visiems ir pažymiai nėra dirbtinai keliami. Mokiausui Milikoniuose ir jokio siaubo tenai, jokių treninginių.. Kas nori ir pasistengia, visur įstoja. Aplinka mokykloje demokratiška, mokytojų ir mokinių santykiai teisingi. Nenorėčiau į kalikų mokyklą patekti, nors mokausi gerai.
Tai ir nėra ko lyginti šių dviejų mokyklų. Skirtumai tarp Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų švietimo ekspertų vadinami pavojinga riba. Mokykloms reikėtų taikyti vienodesnius standartus, nes gilėja skirtumas tarp socialinių sluoksnių, mokyklos vertė sumenkinama. Niekam ne paslaptis, kad repetitorių paslaugomis daugiausia naudojasi gimnazistai ir jie sudaro tuos du iš trijų papildomai besimokančių. Tai reiškia, kad mokykla tampa prestižo reikalu ir kad tėvai, ir mokiniai nepasitiki mokytojais. Kalimas nereiškia gabumų ir išsilavinimo. Tai rodo ir PISA rezultatai. Mokymo programos Lietuvoje vis labiau perkraunamos. Mokyklų elitiškų priveista, dar kažkoks darbas su gabiais mokiniais
QUOTE(Ruginuke @ 2010 04 27, 12:31) Gal juokaujat? Negi į gimnaziją negali patekt prasčiau gyvenančių tėvų vaikai? Pvz. KTU gimnazijoj mokosi kaimynės sūnus, nors ji viena augina du ir dirba MAXIMOJ. Tačiau gabus vaikinas įstojo ten. Tas pats ir Santaroj, ir kitose gimnazijose: stoti gali visi, patenka geriausi. O, jei mokyklai pritrūksta vaikų, priimami ir likę. Ir visai nesvarbu, kas tavo tėvai ir t.t. Kai kurių tų tėtukų, kurie turi daugiau pinigėlių, vaikai mokosi prastesnėse mokyklose, nes ten būdavo lengviau nupirkt egzaminus. Na su valstybiniais bus sunkiau. Gabiems moksleiviams skiriamos papildomos valandos, taip pat ir silpnesniems. Ir čia jau tik nuo mokyklos administracijos priklauso, kuriems teiks pirmenybę. Aišku, dauguma rinksis gabiuosius, juk jie ruošiami konkursams, olimpiadoms ir t.t. ir tai garbė mokyklai. Kalti mokykloje neužtenka, tie kalikai, iš patirties sakau, gerų vertinimų neturi, nes pasukus klausimą kitaip, nežino, kaip atsakyti, dalyką reikia suvokti. Ir į gimnazijas dažniausiai patenka būtent ne kalikai, o tie, kurie nori mokytis.
Aš pateikiau statistiką. Lietuvoje jau 20m. sunkėja mokinių mokymosi krūvis dėka gimnazistų, kurie samdosi repetitorius ir taip tempia. Kad dauguma gimnazistų samdo repetitorius taip pat statistika-69,8 proc. Ziniule, kaip visada VBS agentūra remiasi, kad jos pažįstamos sūnus....Negali viskas be išimčių būti. Yra ir gabių mokinių, bet kalbama apie dvi mokyklas, kur viena jų mokinius renkasi ir prasčiau besimokančius priverčia išeiti. Apie Santaros gimn. tiek težinau, kad priima beveik visus, o paskui dalis išeina iš mokyklos, nes nepatempia arba pradeda samdyti repetitorius ir mokytis papildomai. Geriau ta mokykla iš karto mokinius atidžiau rinktūsi. Man atrodo, Milikonių mokyklos mokiniams Santara nerūpi visai. Aš kai mokiausi, būdavo tik buvusių mokinių nusiskundimų, kad toje mokykloje daug reikalaujama. Čia irgi daugiau rašoma apie tai, kad reikalaujama, o ne kad gerai mokoma. Moksliukai šiame forume giriasi savo pasiekimais. Ar yra toje mokykloje mažiau pasiekusių? Turint omeny dabartines mokymo programas, mažiau pasiekusius priskirčiau prie normalių žmonių.
Laba,kiek zinau ,anksciau kol dar nebuvo Santara gimnazija,tai ten buvo ir pradines klases,o kaip dabar? Ar pradiniu nera ten? Nes tada nesumastau kur savaji mokinuka reiks vest,nes mums Santara gautusi visai salia
QUOTE(rasaar @ 2010 05 12, 16:02) Laba,kiek zinau ,anksciau kol dar nebuvo Santara gimnazija,tai ten buvo ir pradines klases,o kaip dabar? Ar pradiniu nera ten? Nes tada nesumastau kur savaji mokinuka reiks vest,nes mums Santara gautusi visai salia Nėra, tik nuo 9 kl, t.y nuo pirmos gimnazinės. Tai šalia dar Milikonių vidurinė yra.
Na matau atsiliepimai apie Domeikavos gimnaziją iš jūsų pusės ne kokie
Bet ji susigalvojus labai gerą būda kaip "oficialiu" būdu imt pinigus. Paprasčiausiai į ją neįstosi Be MTL taškų. MTL per metus būna kokie 7 galvoju. Vienas MTL 40 Lt. Jie sudaro beveik 50 procentų stojamojo taškų. Draugė bandė stoti be mtl nors jos vidurkis 9,9. Ir šūdą ji įstojo. Todėl dabar laužosi rytais tuose MTL moka šimtus kad įstotų. Visuje atmosfera ten nekokia, labai didelė konkurencija. Direktorius geras žmogus ir fainas, bet mokiniai pasiruošę vos ne žudyti dėl 10-uko. Tave ten taip numurkdys kad patikėkit. Kas neturi ištvermės ir šiaip vuderkindų proto, net nesiūlau. Tenai stojamieji siaubingai sunkūs, ir tenai ne taip kad apibrėžk atsakymą, o parašyk visą lygtį ar uždavinio sprendimą. Ir ten tiklieji sustiprinti. Bet šiaip nenoriu peikti ir numušti noro stoti kur nors. Niekur dabar nėra lengva. Reikia mokytis mokytis ir dar kartą mokytis. Kaip sakoma Darbo šakys karčios bet vaisiai saldūs QUOTE(Urtuxe @ 2010 12 11, 09:28) Na matau atsiliepimai apie Domeikavos gimnaziją iš jūsų pusės ne kokie Bet ji susigalvojus labai gerą būda kaip "oficialiu" būdu imt pinigus. Paprasčiausiai į ją neįstosi Be MTL taškų. MTL per metus būna kokie 7 galvoju. Vienas MTL 40 Lt. Jie sudaro beveik 50 procentų stojamojo taškų. Draugė bandė stoti be mtl nors jos vidurkis 9,9. Ir šūdą ji įstojo. Todėl dabar laužosi rytais tuose MTL moka šimtus kad įstotų. Visuje atmosfera ten nekokia, labai didelė konkurencija. Direktorius geras žmogus ir fainas, bet mokiniai pasiruošę vos ne žudyti dėl 10-uko. Tave ten taip numurkdys kad patikėkit. Kas neturi ištvermės ir šiaip vuderkindų proto, net nesiūlau. Tenai stojamieji siaubingai sunkūs, ir tenai ne taip kad apibrėžk atsakymą, o parašyk visą lygtį ar uždavinio sprendimą. Ir ten tiklieji sustiprinti. Bet šiaip nenoriu peikti ir numušti noro stoti kur nors. Niekur dabar nėra lengva. Reikia mokytis mokytis ir dar kartą mokytis. Kaip sakoma Darbo šakys karčios bet vaisiai saldūs Kas jums tokių dalykų pripasakojo??? 1. Stojimas yra bendras, jokie universitetai nemato, iš kokios jūs mokyklos, kol nenuvežat dokumentų. Dirbu paprastoj vidurinėj, bet ir iš ten vaikai sėkmingai įstojo į Medicinos akademiją, VDU, VU. Viskas priklauso tik nuo išlaikytų egzaminų, o ne mokyklos vardo. 2. Įstoja. Šiais mokslo metais viena mūsų mokyklos mokinė be jokių lyderių turnyrų ten įstojo. Paprasčiausiai gerai išlaikė stojamuosius. Ji stojo jau į dešimtą klasę, pernai nepasisekė. Bet tuos metus labai daug mokėsi ir šiemet buvo tarp geriausiaų, kuriuos priėmė. Pernai pritrūko kelių vietų, kad patektų.
Keliu temą į viršų
Planuojam nuo š.m. rugsėjo stoti į 9 klasę. Gal kas gali ką paskyti apie būsimas auklėtojas? QUOTE(Tukana @ 2011 02 23, 21:55) pokalbis su gimnazijos vadovybe, pažįstamų rekomendacijos, palanki geografinė vieta. O gal turit kokios info, kodėl neturėtumėm ten stoti? Mokytojai žiauriai gaili pažymių, mokiniai tiesiog verčiami papildomai mokytis (tai laikoma pliusu), vadovybė silpna, dirba, tikrai ne mokinių labui.
Prieš dvejus metus baigiau "Santarą" ir tikrai nesigailiu. Egzaminų rezultatai tikrai geri, ir nebūčiau tiek pasiekus be mokytojų pagalbos. Įsimintiniausi mokytojai buvo lietuvių kalbos - R. Baltrušaitienė, istorijos - D. Noreikaitė, anglų kalbos - J.Abdrachmanovienę. Rezultatai nustebino mane pačią- 99 iš lietuvių, 98 iš istorijos, 95 iš anglų. Įstojau į valstybės finansuojamą vietą ISM'e, ten kur ir norėjau. Aišku, negaliu sakyti, kad mokykla tobula. Yra mokytojų, kurie nenusipelno mokytojų vardo. Taip ir neišmokau rusų kalbos pas F.Ribnikovą (jau nebedirba) arba biologijos pas R. Dautartienę (taip pat nebedirba). Administracija irgi silpnoji gimnazijos pusė, direktorė nėra ambicinga, labiaus rūpinasi savo postu nei mokyklos ir mokinių gerove. Ir mokiniai tikrai verčiami daug dirbti, tačiau dirbama kryptingai, daug kūrybinių užduočių, projektų, ugdomi įgūdžiai, daug komandinio darbo. Aišku, priklauso ir nuo mokytojo bei dalyko, bet tendencija tokia. Ir sunku mokytis, man istorijos kontroliniai pas D. Noreikaitę buvo sunkesni už valstybinį egzaminą, mokiausi juodai, bet rezultatas adekvatūs. Lietuvių tas pats. Amžini projektai, skaitiniai, prezentacijos, rašiniai ir t.t. Atsipirko. Ne visi dalykai buvo sunkūs. B lygyje reikalavimai minimalūs, pasirodyk pamokose, minimaliai pasimokyk, atsiskaityk ir, jei nelaikai egzamino, dvyliktoj klasėj antrą pusmetį esi laisvas. Taigi galimybės suteikiamos, o renkiesi pats. Man dar pasisekė, nes mokiausi su nuostabiais žmonėmis, dar ir dabar puikiai sutariu su klasiokais, o ir visa laida buvo šaunūs žmonės. Taigi "Santara" yra tikrai gera mokykla, su savo privalumais ir minusais, bet ji siūlo galimybes, ar visi jomis pasinaudoja kitas klausimas.
Santaros gimnaziją baigiau prieš tris metus.
Stojau į ją iš Basanavičiaus vidurinės penktoje klasėje, neįstojau. Mano anglų k.žinios pasirodė per silpnos. Visą vasarą mokiausi anglų k.papildomai. Vsaros gale gavau dar vieną šansą ir patekau į šią gimnaziją. Mokytis nebuvo lengva, bet turėjau gan gerus pažymius iki septintos klasės, veliau krūvis pasidarė nepakeliamas, o tėvai trijų mokytojų pasimokyti papildomai nusamdyti, dėl tuometinio lėšų trūkumo namuose, negalėjo. Verkiau verkiau, kol mama leido sugrįžti atgal į Basanavičiaus vidurinę. Basanavičiaus mokykloje mokiausi pusę metų. Viskas atrodė labai keista. Pažymiai žinoma mano iškart tapo geri. Reikalavimai labai skyrėsi nuo Santaros. Santaroje propoguojamas ne grynas informacijos kalimas, o grupinis darbas, įvairūs projektai ir pan. nes svarbu, kad informacija įstrigtų, o ne tik būtų iškalta tam kartui ir vėl pamiršta. Mane stebino, jog ten mokėsi pagrinde tik fyfos ir forsai. Jei tu ne tokia iškart iš tavęs juokiasi. Santaroje to neteko patirti, ten visi labai skirtingi, yra daug menininkų, pankų ir panašiai ir niekas iš tokių nesišaipo. Vaikai Santaroje iš geresnių šeimų, labiau išauklėti, tolerantiškesni, auklėja neišauklėtus patys. Bet man tai nebuvo svarbiausia, aš tiesiog norėjau matyti geresnius savo pažymius. Tačiau, po kelių mėnesių iš mano tašės dingo telefonas. Na labai į galvą neėmiau, o dar po kelių mėnesių, kai vyko šventė aktų salėje aš nedalyvavau, nes buvau naujokė, buvo kažkaip nedrąsu. Klasiokai davė man maišelį į kurį visi sumetė savo mobiliuosius telefonus, kad pasaugočiau, kai gryžome iš šventės į klasę visi juos pasiėmė, dėja vienas klasiokas nerado tame maišelyje savo telefono. Buvau apšaukta vagile, aukletoja mano tėvams pareiškė, kad jos visi mokiniai geri, o aš naujokė, nežinia ko galima iš manęs tikėtis. Kaip vėliau sužinojome iš jų ne vienas jau ir policijos nuovadoje yra pabuvojęs ir net mergaitės. Tada vėl ašaros ir prašymai Santaros vadovybės, kad priimtų mane atgal. Priėmė. Po metų paauglystei įsibujojus pradėjau nelankyti pamokų. Bėgau iš namų. Pirma meilė, po metų nepakeliami išsiskyrimo skausmai. Nu ko tik nebuvo. Aišku mokykla liko paskutinėje vietoje. Priėjau tokią ribą, kad buvo sukviesti visi mane mokantys mokytojai, direktorė, pavaduotojos, mano mama į posėdį. Ten paaiškėjo, kad visose pamokose mano balai yra neigiami. Tai buvo dvylikta klasė. Nusprendžiau mesti mokyklą. Galvojau pabaigsiu kitais metais, kai aprims mano visos vidinės audros ir skausmai. Mama buvo bejėgė prieš mano sprendimą, nes dariau ką noriu, buvau visiškai nenuspėjama. Kad metu mokyklą pareiškiau visa apsižliumbus pavaduotojai. Pavaduotoja liepė nurimti ir pagalvoti bei atėjti po kelių dienų. Sprendimas per jas nepasikeitė. Tada pavaduotoja man pasakė, jog gimnaziją aš privalėsiu baigti, ji mane užtars mokytojams, lieps prileisti prie egzaminų ir viskas susitvarkys. Kad jokio pareiškimo aš su savo jauna galva jai nerašysiu. Bagėsi tuo, jog išlaikiau du valstybinius, du mokyklinius egzaminus. Studijuoju Vilniaus kolegijoje, tai ką visada svajojau ir džiaugiuosi gyvenimu. Mokausi gerai, be skolų. Negaliu patikėti, kad kažkada norėjau priimti tokį kvailą sprendimą. Visada liksiu dėkinga šios gimnazijos administracijai, kuri neleido man susigriauti gyvenimo. Turiu vienuolikos metų brolį, kuriam linkiu mokytis Santaros gimnazijoje ir mama labai to nori, gaila, kad ten priima tik į devintą klasę dabar. Nes kitos tokios mokyklos aplink Šilainius tikrai nėra. DĖKINGA VISAI MOKYKLAI.
Na negaliu nepasidalinti su jumis, info, jog Santarai pagaliau leido formuoti 5-tas klases! Taigi šilainiškiai galės leisti savo mokinukus į šią gimnaziją. Draugo brolį labai norėjo leisti į Santarą, bet pernai neformavo 5 klasių, išleido į Ąžuolą.
Žiūriu buvo diskutuojama dėl to, jog šioje mokykloje reikalavimai dideli. Bet dabar, po 5metų, kai jau mokymosi skauduliai praėjo Dabar kiek žinau mokykloje mokiniai truputį paskirstyti pagal mokymosi rezultatus, yra silpnesnės klasės, yra stiprios. Mokytojai vėlgi ne visi aukščiausio lygio, bet bent jau paskutinėse klasėse pasisekė - visi buvo tikrai kompetentingi. Lituanistės stiprios, žinoma, yra charakterio nukrypimų, na bet pavardžių gal neminėsiu. Matematikos man dėsčiusi paliko mokyklą, bet ir kiti puikiai paruošia valstybiniams. Istorijos Pranckūnienės pamokos labai įdomios būdavo, kontroliniai "kieti", garsioji Noreikaitė (man nedėstė) gerai pirtį užkuria, bet ir išlaiko jos mokiniai +90, aukštu anglų kalbos lygiu jau nuo senų laikų Santara garsėjo. Va, ko neišmokau, tai vokiečių kalbos.. mokytoja nematė mūsų suinteresuotumo, nereikalavo ir griekas gavosi. Dabar ji jau nebedėsto šioje mokykloje. QUOTE(Flos @ 2011 05 17, 04:12) Jau ir vėl ne http://www.15min.lt/naujiena/miestas/kauna...yptos-42-151354 Vienu žodžiu, kol kas nieko neaišku
Sakykite, o i Santaros gimnazija i 5 klases vaikai priimami pagal gyvenamuosius adresus ar ne? Ar yra kokie stojamieji busimiems penktokams? labai noreciau sulaukti info is siu metu, ten jau besimokanciu penktokeliu teveliu
QUOTE(janudi @ 2011 09 26, 08:55) Sakykite, o i Santaros gimnazija i 5 klases vaikai priimami pagal gyvenamuosius adresus ar ne? Ar yra kokie stojamieji busimiems penktokams? labai noreciau sulaukti info is siu metu, ten jau besimokanciu penktokeliu teveliu Mano dukra penktokė šioje mokykloje. Stojamųjų nebuvo. Labai buvo neaišku visą vasarą, ar leis komplektuoti penktas klases, ar ne. O kadangi leido,- tai labai džiaugiamės. O priiminėjo iš visur vaikus, dauguma iš Šilainių , Romainių, Giraitės. QUOTE(janudi @ 2011 09 26, 08:25) Sakykite, o i Santaros gimnazija i 5 klases vaikai priimami pagal gyvenamuosius adresus ar ne? Ar yra kokie stojamieji busimiems penktokams? labai noreciau sulaukti info is siu metu, ten jau besimokanciu penktokeliu teveliu Penktokų klases buvo leista formuoti tik šiemet, kitąmet jau nebeleis. Šiemet trim mokyklom padaryta išimtis. |