Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pastebėjau auklės rankinuke valerijono dėžutę
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Viskas apie aukles
Pages: 1, 2
Kicka
Siandien ryte patebėjau pas auklę rankinukę valerijono dėžutę. Paklausiau "ar geriate valerijoną?" Ji kažką numykė, kad geria. Bandžiau klausti ar dėl širdies ar šiaip dėl ko, tai aiškiai ir neatsakė. Tik paklausė iš kur aš žinau, kad geria.
Tai visą kelią iki darbo ir dabar galvoje sukasi visokios mintys. Galvoju, gal ji mano vaiką girdo tuo valerijonu, kad jai ramiau butų. O gal pati geria? Ka man galvoti, patarkite.
SiDo
QUOTE(Kicka @ 2007 05 11, 06:39)
Siandien ryte patebėjau pas auklę rankinukę valerijono dėžutę. Paklausiau "ar geriate valerijoną?" Ji kažką numykė, kad geria. Bandžiau klausti ar dėl širdies ar šiaip dėl ko, tai aiškiai ir neatsakė. Tik paklausė iš kur aš žinau, kad geria.
Tai visą kelią iki darbo ir dabar galvoje sukasi visokios mintys. Galvoju, gal ji mano vaiką girdo tuo valerijonu, kad jai ramiau butų. O gal pati geria? Ka man galvoti, patarkite.
*

Nu žinok kaip suprantu aš tave doh.gif man irgi visokiu minčių tuoj būtų, ypač jei negaučiau aiškaus atsakymo. O valerijonas tabletemis ar lašiukais?
Jurga
QUOTE(Kicka @ 2007 05 11, 09:39)
*

suprantu tavo nerimą, bet iš kitos pusės - dauguma vyresnio amžiaus moteriškių su savimi nešiojasi valerijoną, validolį ir kt. panačius vaistus.
Jei neperdozuoji, vaikui tas valerijonas nekenkia, bet vis tiek be reikalo girdyti nereikia. Pabandyk paklausti tiesiai šviesiai vėl, paklausk ar ramus ar ne per judrus jai tavo vaikas atrodo, ar nepavargsta ji su juo, gal sužinosi reikalingos info g.gif
Kicka
QUOTE(SiDo @ 2007 05 11, 12:28)
Nu žinok kaip suprantu aš tave doh.gif man irgi visokiu minčių tuoj būtų, ypač jei negaučiau aiškaus atsakymo. O valerijonas tabletemis ar lašiukais?
*

Lašiukais g.gif
Papildyta:
Na vaiko elgesys tai nepasikeites sakyčiau. Ji ir anksciau yra sakiusi, kad vaikas ramus. Kad pavargsta, tai yra minėjusi. Nuo kitos savaitės bandysiu per interneta iš darbo stebėti ja (jei tik kompai nepaves).
neues
blink.gif nesuprantu tokio dalyko. Jūs tikrai manote, kad vyresnio amžiaus auklė nešiojasi valerjoną tam, kad girdytų juo vaiką???
Ir kam ta paranoja iškart, juk teigiate, kad vaikučio elgesys nepakito?
Manau, jau geriau moteris turi vaistų (atsarga gėdos nedaro), o ne tai, kad kenčia silpnumą, prastai jaučiasi + negali tinkamai prižiūrėti Jūsų vaiko.
Telieka tik įsivaizduoti, kaip nemalonu buvo tai moteriai, kai ji turėjo pasiteisinti, kodėl ji nešiojasi valerijoną unsure.gif .
Nebūkim tokie pikti ir įtarūs.

p.s. nebent šitom prielaidom yra rimtas pagrindas.
maka
QUOTE(Kicka @ 2007 05 11, 12:58)
Lašiukais g.gif
Papildyta:
Na vaiko elgesys tai nepasikeites sakyčiau. Ji ir anksciau yra sakiusi, kad vaikas ramus. Kad pavargsta, tai yra minėjusi. Nuo kitos savaitės bandysiu per interneta iš darbo stebėti ja (jei tik kompai nepaves).
*

Vargse aukle g.gif Negana to, kad seimininke i rankinuka zvilgcioja, tai dar ir slaptom kamerom prades stebet, vien del valerijono buteliuko g.gif Ar ne per daug paranojiska? blink.gif
PONIUTE
Na visko gali būti. Juk mama stengesi apsaugoti savo mažyli. ax.gif Iš žmogaus matosi ar jis sugebėtu taip pasielkti, ar ne. Beto nuo vaiko sklistu valerjono kvapas.... Nemanau , nors negaliu teikti..... g.gif Jums geriau matyti.... O ,susimėtė todėl,kad išsigando,susinepatogino. Gal bijo prarasti darbą. Juk maži vaikai bet ką gali išvesti iš pusiausviros.. Tai ir ižgere lašiuku moterėlė..
Giedradiena
QUOTE(maka @ 2007 05 11, 16:22)
Vargse aukle  g.gif Negana to, kad seimininke i rankinuka zvilgcioja, tai dar ir slaptom kamerom prades stebet, vien del valerijono buteliuko  g.gif Ar ne per daug paranojiska?  blink.gif
*

VISAI NE!!!! jei man kiltu itarimas, as irgi prikabineciau kameru! TAIGI CIA MANO VAIKAS!!! IR NEIKAS NETURI TEISES SAKYTI, KAD AS PARANOJIKE, KAI KALBA EINA APIE VAIKO SVEIKATA! o kad issigimus valstybe ir turi eiti i darba ir pati negali priziuret vaiko- tai cia kitas klausimas....
laukinukė
QUOTE(Giedradiena @ 2007 05 11, 15:34)
o kad issigimus valstybe ir turi eiti i darba ir pati negali priziuret vaiko- tai cia kitas klausimas....
*

Aha, Amerikoj geriau, ten jau pirmais mėnesiais turi čiuožti į darbą, nes nieks darbo vietos nesaugo, ir palikt vaiką auklei.
Brooke
Nu tikrai, manau, numoti ranka ir pamiršti būtų kur kas blogiau nei kartelį pabūt paranojike ir patikrint. Dėl šventos ramybės, taip sakant. Nuoširdžiai, nemanau, kad mamos įtarimai pasitvirtins, tačiau visko juk būna, o atsargumas gėdos, anot lietuvių liaudies, nedaro. Ane 4u.gif?
Papildyta:
QUOTE(laukinukė @ 2007 05 11, 14:24)
Aha, Amerikoj geriau, ten jau pirmais mėnesiais turi čiuožti į darbą, nes nieks darbo vietos nesaugo, ir palikt vaiką auklei.
*

Šiuo atveju renkiesi kas tau svarbiau, ir tik nereikia keikt jokių valstybių.. 4u.gif
Kicka
Ačiū jums mamytes už jūsų nuomones. Aš irgi galvoju geriau patikrinti jei yra galimybė. Ir visai ne dėl paranojos, bet dėl savo vaiko gi viskas.
Ramunita
aišku geriau patikrinti...nieko čiia bloga mirksiukas.gif jei auklė protinga-supras...protingoms auklėms mamų paranojos nebaisios ax.gif (kalbu apie tuos atvjus,kai mamos kas nors pasivaidena, šiam atvejui netaikau)
olenka
Na ir sugalvok tu man - girdyti vaika valerijonu? g.gif man atrodo, jei kyla tokios mintys, reikia rimtai susimastyti apie pasitikejima zmogumi, su kuriuo palieki svarbiausia savo turta. arba pasitiki - arba atleidi. nes kitaip ir pati neuroze "isistatysit", ir aukle i stresa ivarysit, o blogiausiai vaikas jausis.

man atrodo, nieko tokio, jei moteris geria valerijono lasus. jau geriau nei ruko (nepykit, rukancios mamos ir aukles, tai yra mano asmenine nuomone) smile.gif

beje, valerijono lasai turi toki specifini kvapa, tad tikrai uzuostumet, jei vaikui butu duodama ju gerti.
Limcamca
QUOTE(Giedradiena @ 2007 05 11, 15:34)
VISAI NE!!!! jei man kiltu itarimas, as irgi prikabineciau kameru! TAIGI CIA MANO VAIKAS!!! IR NEIKAS NETURI TEISES SAKYTI, KAD AS PARANOJIKE, KAI KALBA EINA APIE VAIKO SVEIKATA! o kad issigimus valstybe ir turi eiti i darba ir pati negali priziuret vaiko- tai cia kitas klausimas....
*

gali ir neiti, gali iki trejų metų sėdėti mirksiukas.gif

Kiek suprantu, tai auklė dabar turi į darbą tuščiomis rankomis ateiti, nes ana gi ne žmogus, jai negali nei bloga pasidaryti, nei galva skaudėti, nieko g.gif
Noa
Bandau įsivaizduoti, kas būtų jei temos autorė auklės rankinuke būtų pamačius lenktinį peilį - aš, tarkim, tai nešiojuos tokį, man prireikia laugh.gif
sąvaržėlė
Jūs geriau rankinuką apžiūrėkit - gal ten dar ko rimčiau yra. Rūpintis vaiku nieko gėdingo, bet žiūrinėti svetimus rankinukus blink.gif Aš būdama aukle ir jei įtarimai netikri tuoj pat imčiau ieškotis kito darbo, auklės šiais laikais nesimėto, čia vien nuo tokių įtarinėjimų tų valerijonų dozę žmogus patrigubint gali. Aš irgi turiu valerijonų rankinuke, nors prireikė tik vieną kartą. Dar turiu ibuprofeno smile.gif
laukinukė
QUOTE(Brooke @ 2007 05 11, 17:27)

Papildyta:
Šiuo atveju renkiesi kas tau svarbiau, ir tik nereikia keikt jokių valstybių.. 4u.gif
*

Kažkaip nematau, kad ką nors būčiau keikusi, skirtingai nuo mamytės, kuriai Lietuvoje labai bloga. Tik parašiau faktą, tuo labiau net ne apie emigrantus šneka buvo, o apie valstybės požiūrį į vaikų auginimą mirksiukas.gif O rinktis kiekvieno asmeninė teisė.
milabra
Šiaip manyčiau gerai, kad auklė valerijono pageria. Ji ramesnė, su tavo vaiku ramiau elgiasi. Prie jo nepriprantama mirksiukas.gif Tikrai nepergyvenk, jei tavo vaikui girdytų, vistiek vieną dieną užuostum jį myluodama smile.gif
Mano rankinuke pastoviai Korvalolis, nes širdis pakvailioja... Darbdavys niekada pretenzijų nereiškė dėl to. ax.gif
Bekasė
QUOTE(milabra @ 2007 05 12, 21:49)
Mano rankinuke pastoviai Korvalolis, nes širdis pakvailioja... Darbdavys niekada pretenzijų nereiškė dėl to.  ax.gif
*

bet sprendziat is tavo parasymo - darbdavys apie tai zino.
O cia manau, didziausia problema buvo ta, kad mama nezinojo. O suzinojus negavo normalaus atsakymo
Limcamca
QUOTE(Silvute @ 2007 05 12, 22:05)
O cia manau, didziausia problema buvo ta, kad mama nezinojo. O suzinojus negavo normalaus atsakymo
*

Nu, bet jei mamai paranoja, tai joks atsakymas nepadės...
sąvaržėlė
QUOTE(Silvute @ 2007 05 12, 22:05)
*

o kodėl darbdavys turi žinot kas darbuotojos rankinuke blink.gif wacko.gif Tai jei pas mane ibuprofenas irgi turi žinoti, kad skausmingom mėnesinėm sergu? g.gif
SiDo
QUOTE(Silvute @ 2007 05 12, 19:05)
*

Taip butent 4u.gif Ka sunku pasakyti - as visada ji nesiojuos, nes kartais sirdis pastreikuoja. 4u.gif Bet jei man pradetu kazka mykti neaiskiai, tai kodel as negaliu suabejoti g.gif Mamos darbas yra abejoti ir tikrinti ir nereikia cia varyti ant mamos, nes ji tik paklause 4u.gif
dark
Man tai čia irgi paranoja kvepia.
Šiaip auklė irgi žmogus ax.gif priėmei, tai pasitikėk. Nepasitiki-keisk.
Va galvoju ar gerai pasijustumėte, jei šefas jus viskuo įtarinėtų dėl vaistų, pamatytų jūsų asmeniniame rankinuke??? O jei imt ax.gif o jei imtų filmuot???

O moteris numykė paprasčiausiai dėl to, kad nesmagu. O nesmagu, nes gal jūs ją atleisit, nes pagalvosit, kad turi sveikatos problemų, dėl kurių negalės tinkamai prižiūrėt vaikelio.
Papildyta:
QUOTE(laukinukė @ 2007 05 11, 16:24)
*

drinks_cheers.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Brooke @ 2007 05 11, 16:27)
*

lotuliukas.gif drinks_cheers.gif
Laisvė
Manyčiau, sunku būtų palikti vaiką žmogui, kuriuo nepasitiki...
AlfredaK

ajetaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuu V-A-L-E R-I-J-O-N-A-I , KARAUL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! geriausia psichiatras padės. kreipkis.
Noa
O rimtai kalbant - jei aš būčiau auklė ir girdyčiau vaikui valerijoną, tai tikrai ne tą butelinį, o tik arbatą. Gi tas buteliukuose - spiritiniu pagrindu, taigi vaikui bus sveikatos problemų nuo pirmo karto (jis kaip suprantu mažiukas?).
O arbatą verdant smirdėtų visi namai - tikrai žinau, pati gėriau nėščia būdama nuo gimdos susitraukimų...

Be to, tos baisiosios auklės, kurios tikrai vaikus girdo raminančiais, tai jau tikrai ne valerijonais - nieko ten stipriai tas valerijonas nepadeda... smile.gif

QUOTE(milabra @ 2007 05 12, 21:49)
Mano rankinuke pastoviai Korvalolis, nes širdis pakvailioja... Darbdavys niekada pretenzijų nereiškė dėl to.  ax.gif
*

O ko jau dėl korvalolio? Vat klofelino kokio pasinešiotum bigsmile.gif
AlfredaK

o jei rimtai, tai kaip galima pamatyti "netyčia" auklės rankinuko turinį g.gif ,neįsivaizduoju. Kam dabar šnipinėt šitaip? Mažiau visokių nukvakusių rašinių skaityt ir laidų visokių žiūrėt reikia ramiau miegosi pati ir kitiems netrukdysi.

SiDo, o tu gal kaip jau tos specialybės atstovė(tardymo, gaudymo ir sodinimo), gal pabandyk pasinaudot va tokiu kukliu patarimu- duok skelbimą, kad reikalinga auklė nu ir visas po vieną kandidates areštuok, ba vistiek bus kokios nors manijakės- tai valerijonų turi, tai aspirino, o gal kas pėdkelnes nešiojasi, gal prezervatyvų pakelį. Visos žodžiu potencialios žudikės visada į tokius skelbimus atsiliepia.
Laisvė
QUOTE(Noa @ 2007 05 13, 20:50)
Vat klofelino kokio pasinešiotum bigsmile.gif
*

nono.gif
Noa
QUOTE(Laisvė @ 2007 05 13, 21:47)
nono.gif
*

Nu bet įsivaizduoji, kaip šefas išsigąstų? Jų kabinete daugiau kavos neprašytų gyvenime bigsmile.gif

O mano močiutė širdininkė nitroglicerino nešiojasi rolleyes.gif Gerai, kad ji niekam ne auklė, o tai mama pamanytų - sprogdint ruošiasi, sena šachidė teroristų atkomandiruota laugh.gif
mmergyte
o ci kazkas gedingo rupintis savo didziausiu turtu?visokiu gi zmoniu yra..
Noa
QUOTE(mmergyte @ 2007 05 13, 22:59)
o ci kazkas gedingo rupintis savo didziausiu turtu?visokiu gi zmoniu yra..
*

Ne, gėdingo tai nieko, tik nereikia persūdyt, o čia, mano supratimu, biskutuką persūdymas, tokia kaip paranoja... Ne, man irgi buvo paranoja, kai vaiką su aukle palikt turėjau, bet nereikėjo jokių kamerų. Įsitikinau - geriausias indikatorius - vaiko elgesys. Jeigu džiaugiasi, kai ji ateina, normaliai elgiasi, auklei išėjus, nėra irzlesnis, negu paprastai, naktį miega gerai, kaip visada - reiškia, viskas gerai.

Šiaip kas rankinuke pamatyt visai laisvai galima ir jo nekraustant - jeigu atsisegęs buvo ar pati auklė ką nors iš jo išiminėjo - čia kriminalo neįžvelgiu... Bet valerijonų turėjimas - tikrai ne nusikaltimas, pusė babanių jo turi, kartu su anglies tabletėm ir nošpom...
Giedradiena
Man dar sove tokios mintys del paranojos- va kai pas mus ant Lietuvos kazkas atsitinka su vaikais, tada ziurim reportazus, ir galvojam : "O KUR TA MAMA BUVO, TAI KA, JI NEMATE, NEJAUTE, NEPASTEBEJO?????????" blink.gif blink.gif blink.gif

O kai susimastom, prigalojam ir prikabinam kameru- tada jau pripaiso paranoja! Nu neteisinga taip!

O kas del paciu valerijonu, tai pvz man mazai ju net bonkute supildavo kad miegociau- ir ne velnio! rekdavau visas naktis ir psio. Ir siaip visi vaistai turi skirtingus poveikius- pvz actifedas mano mazaja nuvaro per 10 min miegot ir taip, kad net perrengiu pizama jau miegancia, o drauges mergickos neima! Serga visa, nerami, per sloga pamiegot negali ilgiau nei 15 min, pikta baisiai, o neima jos miegas nuo jo ir psio schmoll.gif

g.gif
AlfredaK
QUOTE(Noa @ 2007 05 13, 23:19)
Ne, gėdingo tai nieko, tik nereikia persūdyt, o čia, mano supratimu, biskutuką persūdymas, tokia kaip paranoja... Ne, man irgi buvo paranoja, kai vaiką su aukle palikt turėjau, bet nereikėjo jokių kamerų. Įsitikinau - geriausias indikatorius - vaiko elgesys. Jeigu džiaugiasi, kai ji ateina, normaliai elgiasi, auklei išėjus, nėra irzlesnis, negu paprastai, naktį miega gerai, kaip visada  - reiškia, viskas gerai.

Šiaip kas rankinuke pamatyt visai laisvai galima ir jo nekraustant - jeigu atsisegęs buvo ar pati auklė ką nors iš jo išiminėjo - čia kriminalo neįžvelgiu... Bet valerijonų turėjimas - tikrai ne nusikaltimas, pusė babanių jo turi, kartu su anglies tabletėm ir nošpom...
*

žinai, net jei jis atsisegęs ar net viskas iš jo išbirę, iš to rankinuko, tai visvien į jo turinį net ne pažiūrėčiau, dėl to kad tai tiesiog neetiška. Tai yra lygiai taip pat privatu ir intymu kaip ir auklės kelnaičių ar kišenių turinys.
susirkti visokiom ligom negėda biggrin.gif , bet visas ligas gydyti reikia ir paranoją irgi biggrin.gif , o ne puoselėti ir ieškoti patvirtinomo jog tai yra gerai(apie ligas perkeltine prasme). Tas netyčia tai iš aprašytos auklės reakcijos pats tikriausias tyčia . Jei jau auklė klausia kaip tu sužinojai, tai matyt kad neikrausė to rankinuko, nei buvo to valerijono kada išsiėmus. Šlykštu ir iek man visa tai skaityti, va tokius pasisakymus, nes visa tai taigi apie žmones kuriems paliekat vaikus, o rašot apie juos taip tarsi paliktumėt kokius šiukšlių kibirus.
#Mia#
QUOTE(AlfredaK @ 2007 05 14, 08:39)
žinai, net jei jis atsisegęs ar net viskas iš jo išbirę, iš to rankinuko, tai visvien į jo turinį net ne pažiūrėčiau, dėl to kad tai tiesiog neetiška. Tai yra lygiai taip pat privatu ir intymu kaip ir auklės kelnaičių ar kišenių turinys.
susirkti visokiom ligom negėda biggrin.gif , bet visas ligas gydyti reikia ir paranoją irgi biggrin.gif , o ne puoselėti ir ieškoti patvirtinomo jog tai yra gerai(apie ligas perkeltine prasme). Tas netyčia tai iš aprašytos auklės reakcijos pats tikriausias tyčia . Jei jau auklė klausia kaip tu sužinojai, tai matyt kad neikrausė to rankinuko, nei buvo to valerijono kada išsiėmus. Šlykštu ir iek man visa tai skaityti, va tokius pasisakymus, nes visa tai taigi apie žmones kuriems paliekat vaikus, o rašot apie juos taip tarsi paliktumėt kokius šiukšlių kibirus.
*

Kai isbyra nevalingai pasiziuri (arba kai prasegtas ir savo rankine dedi salia), o kai "gini" savo vaika, tai uztrunka ne pora sekundziu, o ilgiau. Tai pamatymas netycia, tikrai galimas. Nu kraustymas - kitas reikalas.
Tik as nepergyvenciau del valerijono, mama uzuostu kvapa ir pastebetu mazesni miego poreiki nakti. O mano tasej pastoviai yra Sedatif, Alergodil, Saridon, dar ka nors isidedu ir pamirstu (neseniai ismeciau Tavegili, nes dukrai labai gerai nuo alergijos budavo, tik jau koki pusmeti nereikejo). Bet niekam neuzkliuna (arba neissiduoda biggrin.gif ).
AlfredaK
QUOTE(#Mia# @ 2007 05 14, 11:11)
Kai isbyra nevalingai pasiziuri (arba kai prasegtas ir savo rankine dedi salia), o kai "gini" savo vaika, tai uztrunka ne pora sekundziu, o ilgiau. Tai pamatymas netycia, tikrai galimas. Nu kraustymas - kitas reikalas.
Tik as nepergyvenciau del valerijono, mama uzuostu kvapa ir pastebetu mazesni miego poreiki nakti. O mano tasej pastoviai yra Sedatif, Alergodil, Saridon, dar ka nors isidedu ir pamirstu (neseniai ismeciau Tavegili, nes dukrai labai gerai nuo alergijos budavo, tik jau koki pusmeti nereikejo). Bet niekam neuzkliuna (arba neissiduoda  biggrin.gif ).
*

neesu pažiūrėjus nei valingai nei nevalingai, taip išauklėta esu - gerbti kitų žmonių privatumą. O gina atsiprašau nuo ko- nuo auklės? Nu tai tada tegu tupi namie ir tiek, galės pati save įtarinėti ar tik neketina valerijonų girdyti lotuliukas.gif čia yra toks absurdiškumas visos tos temos , o ir apskritai apie aukles temose, kad be žodžių. Čia ne vaiko gynimas, čia dunizmas.
Ramunita
AlfredaK, ar pati ne auklė kartais būsi? nes dažniausiai taip aršiai į tokius pastebėjimus reaguoja butent auklės bigsmile.gif šiaip tai ir džiaukis,kad esi išauklėta vienokiu ar kitokiu būdu,bet ar reikia įžeidinėti mamą,kuri rūpinasi savo vaiku? tokius savo pasisakymus apie absurdiškas temas, ir kitus durnizmus vadini etiškais? g.gif
AlfredaK
QUOTE(Ramunita @ 2007 05 14, 11:39)
AlfredaK, ar pati ne auklė kartais būsi? nes dažniausiai taip aršiai į tokius pastebėjimus reaguoja butent auklės  bigsmile.gif šiaip tai ir džiaukis,kad esi išauklėta vienokiu ar kitokiu būdu,bet ar reikia įžeidinėti mamą,kuri rūpinasi savo vaiku? tokius savo pasisakymus apie absurdiškas temas, ir kitus durnizmus vadini etiškais? g.gif
*

ne , neauklė. Bet jei net jei turėčiau bent kokias fizines galimybes ja būti- už jokius pinigus ja nebūčiau. Už nieką nesutikčiau būti tuo kas yra niekinamas ir žeminamas, šnipinėjamas ir įtarinėjamas, bet tuo pačiu turintis atlikti patį svarbiausią darbą- auklėti , mokyi, lavinti prižiūrėti darbdavių vaikus.
Bulve
Nematau nieko bloga toje valerijono dėžutėje. Gal nebūtinai auklės nervai netvarkoj, juk valerijonus geria ir tie, kurie skundžiasi širdimi. Jeigu yra įtarimas, ar vaikui nenaudoja valerijono, tai galima nekaltai pašnekėti apie valerijonus ir pažiūrėti, kaip žmogus reaguoja ir ką sako, pvz., pasakyti, kur namuose laikote vaistus, jeigu kartais ko nors prireiktų ar vaikui, ar auklei (juk gali reikėti ir tepalo nuo sumušimų, nosies lašų, aspirino ir pan.).
Jeigu pasisakys, kad pati vartoja, tai viskas OK.
Kicka
Čia kai kurios mamytes tokį burbulą išpūtė iš šitos temos. Aš tikrai nesiknisau auklės rankinuke. Tiesiog pasiimdama savo rankinuką pamačiau netyčia, nes manasis stovėjo šalia praviro auklės rankinuko. Ir ta dėžutė buvo išsikišusi, net trukde užtrauktukui užsisegti. Tiesiog kilo nerimas, kuriuo ir pasidalinau su jumis. Ir šiandien man nepavyko pastebėti per internetą. Ir šiaip po jūsų nuomonių pamaniau, kad ir neverta stebėti. Pagalvojau, kad gal tikrai jausčiau nuo vaiko kvapą, arba dar girdejau patarimą, kad šlapime irgi kvapas jaustusi.
Taip kad nevadinkit paranojike, aš tiesiog susirūpinau savo vaiko sveikata ir tiek. Ačiū toms, kurios suprato mano nuogastavimus.
Morepink
Visiskai sutinku kad rupintis vaiku reikia ir tai neturetu buti vadinama paranoja... 4u.gif
AlfredaK
QUOTE(Kicka @ 2007 05 14, 20:48)
Čia kai kurios mamytes tokį burbulą išpūtė iš šitos temos. Aš tikrai nesiknisau auklės rankinuke. Tiesiog pasiimdama savo rankinuką pamačiau netyčia, nes manasis stovėjo šalia praviro auklės rankinuko. Ir ta dėžutė buvo išsikišusi, net trukde užtrauktukui užsisegti. Tiesiog kilo nerimas, kuriuo ir pasidalinau su jumis. Ir šiandien man nepavyko pastebėti per internetą. Ir šiaip po jūsų nuomonių pamaniau, kad ir neverta stebėti. Pagalvojau, kad gal tikrai jausčiau nuo vaiko kvapą, arba dar girdejau patarimą, kad šlapime irgi kvapas jaustusi.
Taip kad nevadinkit paranojike, aš tiesiog susirūpinau savo vaiko sveikata ir tiek. Ačiū toms, kurios suprato mano nuogastavimus.
*

tai jau tikrai buvo ko nerimauti, aukl atvirai atsinešė tą valerijoną lotuliukas.gif lotuliukas.gif uostyk uostyk sysiukus, auklės sysiukus dėl visa ko pauostyk lotuliukas.gif o maž negėrė, tai kam tada nešiojasi. O kas čia gero ?
Noa
AlfredaK, jeigu jau aš, forumo nuodas, galvoju, kad tu persūdai, tai įsivaizduok, ką kiti galvoja g.gif Ko tu čia užsisėdai ir kas antras postas tą paranojišką mamytę ėdi? Veikt neturi ką? Nu paklausė, nu persūdė kažkiek, ir kas. Vieni pasipeizevojom, kiti rimtai atsakė, bet tai nx kas antras tavo postas tą patį per tą patį? Gi vis tiek niekas nepatikės, kad jeigu mano atsegtas rankinukas guli tau po nosim, ir iš jo išlindęs, tarkim, lietsargis, tai tu jo nepastebėsi, nes tai neetiška ir intymu.

Manau, kad tu vis dėlto pikta arši auklė bigsmile.gif
Spragtukas
QUOTE(Noa @ 2007 05 14, 21:01)
AlfredaK, jeigu jau aš, forumo nuodas, galvoju, kad tu persūdai, tai įsivaizduok, ką kiti galvoja g.gif Ko tu čia užsisėdai ir kas antras postas tą paranojišką mamytę ėdi? Veikt neturi ką? Nu paklausė, nu persūdė kažkiek, ir kas. Vieni pasipeizevojom, kiti rimtai atsakė, bet tai nx kas antras tavo postas tą patį per tą patį? Gi vis tiek niekas nepatikės, kad jeigu mano atsegtas rankinukas guli tau po nosim, ir iš jo išlindęs, tarkim, lietsargis, tai tu jo nepastebėsi, nes tai neetiška ir intymu.

Manau, kad tu vis dėlto pikta arši auklė  bigsmile.gif
*

Va butent drinks_cheers.gif perskaiciau naujausias zinutes aukliu temoje ir sitos personos zinutes tarsi uzsakytos - tas pats per ta pati per zinutes kartojasi, istisi priestaravimai, pan. nesuprantu, ko moderatoriai delsia? g.gif
Raganiūkštė
Na žinot schmoll.gif Va, jau įsivaizduoju, kaip mano darbdavys (viršininkas, ar direktorė) jau knisas po mano rankinę, ir suradę ten kokių vaistelių jau tardo mane - nuo ko, kaip, kas, gal dar kolegoms duodu doh.gif
Geriau jau paprašykit, kad auklė praeitų med. komisiją ir parodytų knygelę su įrašu ,,dirbti gali". Nereiks tada domėtis - nuo ko, kas ir kodėl?
Taip įtarinėjant, kad vaikas valerijonu girdomas, galima dar ne to prisigalvot. Pavyzdžiui, kodėl neįtarus, kad auklė ir po tėvų vaistų podėlius pasiknisa, ir, ką nors ,,raminamo" atradus vaikeliui užduoda? Tada kabinkit kameras ant kiekvino kampo ir tiek, tik kuo čia dėti būtent valerijonai?
Ramunita
QUOTE(Raganiūkštė @ 2007 05 15, 13:56)
Na žinot  schmoll.gif Va, jau įsivaizduoju, kaip mano darbdavys (viršininkas, ar direktorė) jau knisas po mano rankinę, ir suradę ten kokių vaistelių jau tardo mane - nuo ko, kaip, kas, gal dar kolegoms duodu doh.gif
Geriau jau paprašykit, kad auklė praeitų med. komisiją ir parodytų knygelę su įrašu ,,dirbti gali". Nereiks tada domėtis - nuo ko,  kas ir kodėl?
Taip įtarinėjant, kad vaikas valerijonu girdomas, galima dar ne to prisigalvot. Pavyzdžiui, kodėl neįtarus, kad auklė ir po tėvų vaistų podėlius pasiknisa, ir, ką nors ,,raminamo" atradus vaikeliui užduoda? Tada kabinkit kameras ant kiekvino kampo ir tiek, tik kuo čia dėti būtent valerijonai?
*

labai logiškas pastebėjimas

o dėl tavo pavyzdžio su direktorium,tai...višiskas aburdas doh.gif tavo bendrabarbiai PILNAMEČIAI IR PATYS UŽ SAVE ATSAKINGI
Noa
QUOTE(Ramunita @ 2007 05 15, 14:10)
o dėl tavo pavyzdžio su direktorium,tai...višiskas aburdas doh.gif tavo bendrabarbiai PILNAMEČIAI IR PATYS UŽ SAVE ATSAKINGI
*

Nu ir kas? O jeigu jie teroristai? bigsmile.gif
AlfredaK
QUOTE(Noa @ 2007 05 14, 22:01)

Manau, kad tu vis dėlto pikta arši auklė  bigsmile.gif
*

ai , geriau draugaukim, ką jau čia dabar bartis smile.gif . ale aukle tai nedirbu, ir nedirbsiu, ir nedirbčiau.
Ramunita
QUOTE(Noa @ 2007 05 15, 14:13)
Nu ir kas? O jeigu jie teroristai? bigsmile.gif
*

kas teroristai? poster_offtopic.gif biggrin.gif
Noa
O aš turbūt visai ir dirbčiau, dabar pagalvojau. Nu jei būčiau sena, nupezus ir ėst norėčiau g.gif Vis tiek - durnų tėvelių/ blogos auklės tikimybė yra tokia pat, kaip ir bet kokio kito durno darbdavio/darbuotojo g.gif

O dėl auklės, geriančios valerijonus, tai gal irgi biskutuką susinervuočiau, nesmarkiai, pagrindo atleist neturėčiau, bet vis dėlto - o jeigu ji pati nervuota? Jeigu jai šeimoj kas netvarkoj ar dar kas? Gal ji ir su mano vaiku pikta nervuota bus? unsure.gif O kita vertus, gal išgers valerijonų ir nebus... O trečia vertus, nieko tie valerijonai nepadeda, tai gal visgi bus? unsure.gif

Nu bet realiai tai greičiausiai su kokiu diedu susipyko, susinervavo ir įsimetė ant viršaus tuos valerijonus. Nes jei tikrai būtų su pašlijusiais nervais, tai gertų ne valerijoną, o kokį... Nozepamą, što li... g.gif
Papildyta:
QUOTE(Ramunita @ 2007 05 15, 14:20)
kas teroristai?  poster_offtopic.gif  biggrin.gif
*

Nu visi bendradarbiai. Šefo akimis. Kurie nešiojasi vaistus ir gali pakišti. Belekam. Visokius piktybinius vaistus. Tarkim, traidinančius ar kokius dar bjauresnius smile.gif Pilnamečiai jie, patys už save atsako, bet elgiasi piktybiškai. Arba nepiktybiniai - irgi suaugę, irgi atsakingi, bet nuo nedoro teroristo taigi neapsisaugos?

Nors mintis gera. g.gif Va uspakajoncų tai vienam kitam nežinant labai mielai pakiščiau dry.gif

Ai, nekreipkit dėmesio, nusišneku smile.gif Smegenai perkaito hihihi.gif
AlfredaK
gerai ką aš galvoju apie tokias istorijas.

Va ateina žmogus pas jus į šeimą, jūs ja priimat aukle, ji įgyja mases pareigų ir jokių teisių tiek iš jsų pusės tiek iš socialinės. Yra nuo nieko neapsaugot, nuo lakios fantazijos, nuo baimės jūsų, šiandien dirba- reiškia rytoj valgys- o poryt. Ji net kreditan nieko negali įsigyti, šiaip visą savo laiką ir dalinai gyvenimą atiduoda jums. Taip , galima sakyti gauna pinigus, algą. O kokiais pinigais jūs jai galite užmokėti už meilę jūsų vaikui, už tą ką ji su tuo vaiku pergyvena ir patiria. Juk didesnę vaiko būdravimo laiką ji su juo praleidžia. Ji intuityviai atspėjus stengiasi tą vaiką mokyti ir auklėti pagal jūsų reikalavimus, moko mylėti jus, šluosto vaiko ašaras ir nu gyvena tuo vaiku. Ir vieną dieną tas žmogus ateina sau su valerijono buteliuku, nu gal į vaistinę ryte užsuko, gal net ne jai tie valerijonai , galų gale net ne tame esmė, ir jūs va taip va lengva ranka viską nubraukiat ir pirmyn kaltinti JI JI ATĖJO MANO VAIKUI KENKTI. Kaip taip galit, nesuprantu tikrai. Persiprašau tų kurios čia jaučiatės įskaudintos ar užpultos.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.