HappyAngel
2010 03 01, 16:29
QUOTE(smiltute11 @ 2010 03 01, 13:38) nu nenorime  bet jei pilveli labai pucia o tos arbatos ne laselio nenori gerti, tai ka daryti???Beje jei noreciau pratinti prie cukraus tai ir pratinciau, nerasyciau i sm, bet man idomu kaip kitos mamos sprendzia sia problema, juk arbata tikrai ne is skaniausiu  Bet juk nėra 100% garantijos, kad nuo tos arbatos nebepūs pilvelio  Pašildytą palutę dėjot? Beždžionėlės poza nešiojot? Ką dar dariau savo panai?  Aha - galit pabandyt fenu į pilvelį pūst (tik per drabužiukus, aišku, kad nenudegtų). Mažiukams šiluma pilveliui gerai, o feno garsas primena garsus, girdėtus gimdoje  Žinau, kad vienoj temoj tai buvo nerealiai populiarus dalykas, bendraujančios mamytės taip savo vaikučius migdydavo  Iš vaistukų yra Sab Simplex, Espumisan ir Colinox. Sako, kad pastarieji efektyvūs yra, nors ir brangoki. Neskubėkit su saldžiom arbatėlėm
smiltute11
2010 03 01, 16:49
QUOTE(HappyAngel @ 2010 03 01, 16:29) Bet juk nėra 100% garantijos, kad nuo tos arbatos nebepūs pilvelio  Pašildytą palutę dėjot? Beždžionėlės poza nešiojot? Ką dar dariau savo panai?  Aha - galit pabandyt fenu į pilvelį pūst (tik per drabužiukus, aišku, kad nenudegtų). Mažiukams šiluma pilveliui gerai, o feno garsas primena garsus, girdėtus gimdoje  Žinau, kad vienoj temoj tai buvo nerealiai populiarus dalykas, bendraujančios mamytės taip savo vaikučius migdydavo  Iš vaistukų yra Sab Simplex, Espumisan ir Colinox. Sako, kad pastarieji efektyvūs yra, nors ir brangoki. Neskubėkit su saldžiom arbatėlėm  Nu nera, bet kaip rodos viskas isbandyta, o jam pilveli kaip skaud taip skauda, didziausi skausmai jam kaip jis pradeda valgyt pavalge 5 min ir raitytis is skausmo, beabejo padeda ir bezdzioneles poza ir silta palute, bet jie laikinai, gryztant vel prie maitinimo ir vel tas pats, tap jau gaunasi kad valgom 1h o kartais ir pusantros, o po to tie skausmai ir nedingsta  gaila ziuiret i vaika kaip jis net ramiai pavalgyt negali, na o vakar seip taip sugirdziau arbata pries maitinima aisku be cukraus na jau jam l. nepatiko, bet lyg efektas buvo ne taip raitesi, na bet gi negirdysi vaiko per prievarta, sakau gal pirktine hippo skanesne  O apie Colinox negirdejau, bebejo reiks meginti, espumizanas ne ka pigiau kainuoja kaip i savaite perki espumizano maziausiai 2 bonkutes
in'kriistall
2010 03 08, 18:38
mano vaikinams ta arbata labai patinka. gerti pradejom 3sav. ir mano dukra mielai ja geria, man net keista, kad kazkam ji neskani bet juk kiekvienam savas skonis HappyAngel gal reiketu pakeisti misinuka, jei pradejus valgyt sitaip skauda...mano vienam is dvynuku tas padejo
HappyAngel
2010 03 09, 18:32
QUOTE(in'kriistall @ 2010 03 08, 18:38) HappyAngel gal reiketu pakeisti misinuka, jei pradejus valgyt sitaip skauda...mano vienam is dvynuku tas padejo  Tai kad ne mano klausimas čia buvo  Maniškė mišinuko neragavus, MP gėrė (ir tebegeria)
orchid39
2010 03 11, 22:59
QUOTE(Tess @ 2007 05 11, 16:48) Sveikos mamytes, klausimuks - ar kas bandet duoti pankoliu arbatos tokiam mazam kudikeliui? MAitinu vien tik savo pienu, pati geriu tuos pankolius po kelis puodelius per diena. Drauge sako duot paciam vaikui pabandyt - gal efektas bus didesnis (nuo pilvo diegliu). Kaip manot? Gal kas bandet? duodavau atsigerti ir labai skaniai gere  , ten gi raso kad nuo 1 savaites galima duoti
santike
2010 03 12, 13:07
norejau paklausti. kokes arbatas galima duoti 3menesiu kudikiui isskyrus granulem kaip hipp nes girdejau kad ten daug chemijos.
Man pankoliu arbata ir smirda. Bet skonis geresnis uz kvapa. O savo kudikiui neduodu jokiu arbatu. Ir grieztai neduosiu iki 6 men. Pilvuko diegliukams sumazinti yra kitu budu. QUOTE(smiltute11 @ 2010 03 01, 14:38) nu nenorime  bet jei pilveli labai pucia o tos arbatos ne laselio nenori gerti, tai ka daryti???Beje jei noreciau pratinti prie cukraus tai ir pratinciau, nerasyciau i sm, bet man idomu kaip kitos mamos sprendzia sia problema, juk arbata tikrai ne is skaniausiu  Jus pasirinkite mazesne blogybe. Jau vien duoti arbateliu iki 5-6 men nerekomenduojama. Nes ji tik uzima vieta mazame skrandelyje. Prie cukraus vaikelis labai greitai ipranta ir paskui jau nebenores jokios nesaldintos. Be to yra atveju, kai po saldziu arbateliu ir kruti labai nenoriai ima... Nenuodykime cukrumi paciu maziausiu.
maniskiui pankoliu arbatele patinka, jis labiau geria sia arbatyte nei sultytes
duodu ir as pupai pakoliu nebereik jokiu vaistu ir miega labai gerai  . duodu plikoma, atskiedziu vandeniu ir sugirdau. neduodu tos jau paruostos arbatos, nes ji su cukrum, o mums dar tik 1,5 menesio.
wikky2010
2010 03 16, 20:48
as ir daviau pankoliu arbateles savo maziukui kaip jis buvo 1men,mums labai padejo,o espumizan lasai jokio poveikio nedave
o kiek per diena tos pankoliu arbatos galima duoti? Musiskis per pirma menesi nemazai priaugo, tai gydytoja sake galit duot arbatos, davem Hipp pankoliu, geria noriai, lengviau bezda, ramiau miega... Tik nezinau kiek per diena jos galima sugirdyt... Patarkit ? ir aisku reikia tarp maitinimu, o koks tiksliau laiko tarpas turi but praejes po pieno?
vieno menesio truputi davem pankoliu arbateles, bet neilgai, paskui daktare pripasakojo kokia ten sintetika, tai grieztai sakau ne visom sitom arbatelem vaikam  gaus tos sintetikos veliau, bet dar nelaikas.
NEFRITAS
2010 03 30, 09:05
Mes jau viena dezute sugerem. Nzn tiksliai kas padda, bet manau viskas kartu. vartojame Colinox lasiukus, arbata ir darome pilvuko masaziukus.
skrabaliuke
2010 04 06, 16:57
mum spankoliai  padejo. pirmas tris savaites daviau tik MP, tai nei jam ramybes, nei man nebuvo ir MP duodavau kaip visi rekomendavo tada kada nori. bet nuo 3 savaites pradejau maitinti griestai kas 3.5val ir pertrauka darydavom nuo 24val iki 6 val ryto, duodavau pankoliu arbatyte ( bet plikydavau pankoliu grudelius is vaistine) ir dar duodavau infacol (cia airijoj pirkdavau) na ir nuo to laiko jokiu problemu, o nakti ismiega 10-11val. mums jau 6men ir vienintele arbata kuria duodu vis dar plikyti pankoliu grudeliai
beskaiste
2010 04 06, 20:53
negere man pagrandukas pankoliu arbatos , o man ji skani ,as ja geriu ,nes dezute tai pabaigt reikia Papildyta:QUOTE(Esha @ 2010 03 12, 20:14) Nenuodykime cukrumi paciu maziausiu.
o kai auginau pirmuosius dickius savo gydytojai aiskindavo kad cukraus butina nuo kudikystes ideti truputuka i vandeni ,tai gerina smegenu veikla ...o dabar negalima .nesamone-- saikingai viskas galima ...
o kaip ruošiat plikomą pankolių arbatą? taip,kaipant dėžutės ir parašyta? 1 valgomas šaukštas stiklinei vandens ? turėtų būti stiproka kūdikiui
Lazdu_Dama
2010 08 07, 10:59
QUOTE(Baltija @ 2010 08 02, 13:13) o kaip ruošiat plikomą pankolių arbatą? taip,kaipant dėžutės ir parašyta? 1 valgomas šaukštas stiklinei vandens ? turėtų būti stiproka kūdikiui  Stiproka stiproka.. man paciai paragavus kartu buvo.. as padarau tokia lengva arbatyte.. biskutuka tu pankoliu tik idedu ir nesivadovauju kas ten ant pakelio parasyta. paragauju, jog lengvute butu ir duodu.. O siaip nesibaidau ir tu Mazylio ir Hipp uzpilamu arbatyciu, tik dedu ju taip pat per pus maziau, nei ant pakelio nurodyta
SauleleRu
2010 08 08, 19:23
QUOTE(beskaiste @ 2010 04 06, 21:53) negere man pagrandukas pankoliu arbatos , o man ji skani ,as ja geriu ,nes dezute tai pabaigt reikia Papildyta:o kai auginau pirmuosius dickius savo gydytojai aiskindavo kad cukraus butina nuo kudikystes ideti truputuka i vandeni ,tai gerina smegenu veikla ...o dabar negalima .nesamone-- saikingai viskas galima ... Absoliuti nesąmonė - mamos pienukas turi pakankamai kūdikio smegenų veiklai reikalingo cukraus - laktozės, o su pramoniniu cukrum tik nuodijat ir tukinat vaikiuką.
kreveciuke
2010 08 18, 17:24
Na, mes pilvuko skausmus isaugom ir be arbateliu. Maniske yra paragavus arbateles tik karta, kai anyta pristojo, kad kitaip negalima. O siaip kai pamaciau sudeti tos Hipp pankoliu arbatos, tai fantazija atsoko ja duoti. Juk ten net 94% cukraus pakaitalo! ir 6% pankoliu ekstrakto. Jei jau noresis duoti arbateles, tikrai ne kokios hipp ar dar kitu firmu, o paprasciausiai nusipirksiu zoleliu ir jas uzplikysiu. Bent jau zinosiu, ka duodu.
-Alice-
2010 08 18, 17:49
Pradėjau duoti per karščius, ir dabar kartais duodu pankolių arbatytės
Žaislų Karalienė
2010 08 19, 12:59
Mes atsisakem gerti ir is vis is buteliuko nieko nenorejo gerti Tai geriau as  bet nepastebejau, kad dukrai palengvetu
Svajoonė
2010 08 30, 19:00
Bandėm duoti pankolių arbatą, bet poveikio nepastebėjau. Geriau suveikdavo vaistai. Gydytoja irgi sakė, kad norit, kad būtų poveikis, reikia gerti arbatą kibirais  .
Tekantisaule
2010 08 31, 20:20
Bandem ir mes, bet nei tada, nei dabar musu mazius jokiu arbatu negere ir negeria.  Augam su vandenuku.
mylimaa
2010 09 03, 14:08
dukryte kai gime, tai jau nuo antros savo gyvenimo dienos kentejo nuo pilvuko putimo  pirktines pankolio arbateles nepadedavo, bet mociute is savo darzo pridziovino pankolio saknu, ti nuo 2men gerem ta arbatyte, teuputi padejo
donna bella
2010 10 19, 13:57
O mums netiko pankolių arbatėlė, vaikas dar labiau ėmė klykti rėkti, matomai dar labiau sudirgino žarnyną. Todėl dar teks palaukti su arbatom. Duodam vandenuko.
Perkune
2010 10 20, 14:44
Bandžiau duoti, tačiau nebuvo nei poveikio nei noro ją gerti.
Voveriukshte
2010 12 01, 13:10
Bandau ir as girdyti pankolio arbatele. Kadangi maitini is MP, buteliuko neima, tai su sauksteliu zaidziu. Dar tik anktra karta daviau, tai nelabai supratau ar veikia. Mums daktare patare, nes pradejo labai retai kakoti, siandien jau 4-ta diena kaip laukiu kakucio...  ir bezda smardziai ir gausiai. Bandau visaip padeti, ir masazai ir ant pilvuko guldau.... tikiuosi susitvarkys.
braskeles
2010 12 01, 14:23
mums seneliaiatveze ir ikyriai prase duoti tos arbatos  poveikis siaubingas  vaikas klyke nesavu balsu apie 2 valandas  kita diena galvojau gal sutapimas ir vel pabandysiu- tas pats buvo  daugiau neduodu  o mum jau 4 men buvo  tiesa, firma ne hipp o bebi
lialia99
2011 01 07, 14:37
QUOTE(Triglavas @ 2007 05 11, 20:23) Bandziau - nepadejo. Migdyk nors viena miega ant pilvo (o geriau visus miegus) - visi diegliai dings. Jeigu nepatinka, tai palauk kol imigs ant sono, tada tik rankyte perkisk ir kojytes apsuk ir miegos ant pilvuko. Cia vienintelis vaistas nuo diegliu  Jo, mum migdymas ant pilvuko geriausiai padeda, nors bandem tik espumizana, nes kazkaip nesinori aryt eksperimentu su tokia maziuke..
Ramunita
2011 01 08, 20:00
QUOTE(Baltija @ 2010 08 02, 12:13) o kaip ruošiat plikomą pankolių arbatą? taip,kaipant dėžutės ir parašyta? 1 valgomas šaukštas stiklinei vandens ? turėtų būti stiproka kūdikiui  vienam vaikiškų žurnalų skaičiau,kad kūdikiams iki metų tai 1/4 šaukštelio arbatžolių 1 litrui vandens
ligorija
2011 02 08, 11:38
As duodavau nuo pilvuko diegliu pankoliu, bet geriau padejo kmyu arbatyt
_Laukinuke_
2011 02 17, 10:53
Duodavau, bet negerdavo. O jeigu ir isgerdavo ( nuo pilvo diegliuku) - poveikio nepastebejau. Taip ir stovi pas mane ta arbata
QUOTE(Tess @ 2007 05 11, 16:48) Sveikos mamytes, klausimuks - ar kas bandet duoti pankoliu arbatos tokiam mazam kudikeliui? MAitinu vien tik savo pienu, pati geriu tuos pankolius po kelis puodelius per diena. Drauge sako duot paciam vaikui pabandyt - gal efektas bus didesnis (nuo pilvo diegliu). Kaip manot? Gal kas bandet? as daviau savo mazyliui, bet nemanau, kad pankoliu arbatyte dare koki poveiki, labiau pilvuko masaziukas padedavo
*victoria*
2011 03 06, 19:41
Bandėme ir mes duoti šią arbatą, bet mažiukui jos skonis nepatiko
kregzde
2011 03 06, 20:28
Kadangi žindžiau, o žindant rekomenduojama neduoti kitų skysčių, tik MP, tai nebandėme mes jokių arbatėlių, duodavau Espumizano lašiukų prieš naktį. Manau, kad lašiukai yra veiksmingiau nei arbatėlės.
Gerdavo su noru ir daug labiau nei paprastą vandenuką
burnickiene
2011 06 07, 13:50
nežinau ar į šią temą reikia rašyti ar ne  mėginsiu čia  mano mažylei 3,5mėn. maitinu savo pienuku ir mišinuku,nes pienuko neužtenka. norėjau paklausti, dabar kai prasidėjo tokie karščiai gal kokia arbatėlę pradėti duoti biškuti atsigaivinimui? turiu fito kid arbatėlės mėginuką,bet nežinau nuo kelių mėnesių ją galima gerti vaikui
Maitinu savo mažių tik MP, todėl papildomai visiškai jokių skysčių neduodu
burnickiene
2011 06 14, 12:03
QUOTE(Alsė @ 2011 06 08, 21:16) Maitinu savo mažių tik MP, todėl papildomai visiškai jokių skysčių neduodu  gerai Tau,kad dar užtenki pienelio lėliukui,maniškei jau jo neužtenka  aplamai nebelabai ji nori jau imti man krūtį nors ten dar truputi pieno yra
Dezdemona*
2011 06 14, 20:59
Pries kelias dienas pradejau duoti po truputi sitos arbateles, tai visai skaniai ji geria bet ar yra koks poveikis dar nepastebejau
auksaplauke1985
2011 06 17, 10:05
QUOTE(aimute @ 2011 02 18, 16:00) as daviau savo mazyliui, bet nemanau, kad pankoliu arbatyte dare koki poveiki, labiau pilvuko masaziukas padedavo  mums pankoliai nepadejo nuo diegliu, bet dabar sia arbatele geria kai ima troskinti, labai gerai kai lauke karsta.. Beje, as ja dabar labai labai silpna (maziau beriu grudeliu nei rekomenduoja..) Na o nuo diegliu mes bandem Colinox .. manau siek tiek padejo..
LisaLove
2011 06 28, 10:39
pirkaus,bet vyresnioji isgere  mazems visiskai nepatiko skonis :)mp pripazino tiktais  veliau ir misinuka ivedziau.  o dabar arbateles gurksni kita lauke jei karsta, ar po koses tiktais. ir toliau vyresnioji viska isgeria
Mes geriam ja nuo menesio, pradejom nuo labai mazu kiekiu, sunui labai patinka, dabar ismoko pats buteliuka laikyt, tai negaliu isplest, kol visko neisgeria
marina86
2011 07 06, 21:11
Bandem, bet nelabai dukriukui patiko, labiau patiko vaisine, bet ji nuo 5 ar 6 men atrodo. Tai ta pankoliu arbatos bonkute per puse metu siaip ne taip sunaudojom  , galetu mazesni kieki pardavinet
Rudaake2
2011 07 10, 08:46
Mamytės patarkit, pirmą kartą padariau savo mažylei pankolių arbatos, jos saldinti juk nereikia? Kadangi pirmas vaikelis, tai marios klausimų.... Ir padariau 100 ml arbateles, nes ant pakelio raso, kad vienas saukstelis arbatos ant 100 ml vandens, tai ko siandien neisgers dukryte, tai reikia ispilti, ar galima vartoti ir kita diena? Ar sia arbatele kiekviena karta pasildyti pries duodant vaikeliui, ar galima duoti kambario temperaturos?
QUOTE(Rudaake2 @ 2011 07 10, 09:46) Mamytės patarkit, pirmą kartą padariau savo mažylei pankolių arbatos, jos saldinti juk nereikia? Kadangi pirmas vaikelis, tai marios klausimų.... Ir padariau 100 ml arbateles, nes ant pakelio raso, kad vienas saukstelis arbatos ant 100 ml vandens, tai ko siandien neisgers dukryte, tai reikia ispilti, ar galima vartoti ir kita diena? Ar sia arbatele kiekviena karta pasildyti pries duodant vaikeliui, ar galima duoti kambario temperaturos? Man ir gydytoja siulė ruošti ne visą 100ml, o į buteliuką imesk kelias granules (ant šaukštelio galo) ir užpilk 30 ml. Ir matysi kaip geria ir po kiek. Maniškiui tai ta arbata nepatikdavo ir 30 ml būdavo per daug. Ir aišku, kad geriau kiekvieną kartą duoti šviežiai paruoštos.
Rudaake2
2011 07 13, 15:37
aciu uz patarimus
mums nepatiko nei si, nei kokia kita
Kadangi as dar pati maitinau ir primaitinau misinuku, kelis kart siuliau ir pankoliu arbatytes, bet skonis jai nepatiko, tai pati pradejau gerti. Pripratus prie skonio tai visai nieko arbata  Reikes, pabandyti dar kada pasiulyti.
suntea7
2012 02 23, 15:27
Man tai pačiai ji neskani, nes primena anyžius, o aš jų nemėgstu...todėl nesistebiu, kad ir dukrytė nelb norėjo gerti. Tai maišydavau su kmynais Gėrėm tokią arbatėlę nuo pilvuko pūtimo
|
|