Man abu kartus leido skatinamuosius, ir ką vaikai gimė sveiki, todėl nebijokite ir pasitikėkite savo gydytojais.
Mano dukrytė irgi neskubėjo gimti, todėl praėjus 7 dienom po nustatyto termino, jau kvietėme ją vaistukų pagalba. O skambučiai ar dar nepagimdei
Kantrybės ir ramaus laukimo
Man terminas balandžio 5 d., bet aš visai nesiruošiu tą dieną gimdyti
Sekmės ir kantrybės laukiančioms, svarbiausia, tausoti jėgas tam svarbiam įvykiui ir užsikimšti ausis
Sveikos
ilindau ir as pas jus linkiu visoms nerimaujancioms kantrybes ir lengvo gimdymo
Sveiki, mano leliukas turėjo gimti balandžio 11, taigi vėluoja dar nedaug. Prieš gimdymo terminą jaučiau po keletą skausmingų sąrėmių, tačiau dabar nieko nebejaučiu. Pilvas šiaip kietėja dažnai, bet neskausmingai, kaip visą nėštumo galą. O aš norėjau pasklaust ar kai gimdymą skatina būna skaudžiau nei šiaip gimdyt savo eiga?
QUOTE(kosminute @ 2008 04 14, 18:12) Sveiki, mano leliukas turėjo gimti balandžio 11, taigi vėluoja dar nedaug. Prieš gimdymo terminą jaučiau po keletą skausmingų sąrėmių, tačiau dabar nieko nebejaučiu. Pilvas šiaip kietėja dažnai, bet neskausmingai, kaip visą nėštumo galą. O aš norėjau pasklaust ar kai gimdymą skatina būna skaudžiau nei šiaip gimdyt savo eiga? Sveikutes, ir as prie visu prisijungiu su pernesiojimu. Mano terminas balandzio 16-18d, o siandien 19d, bet gydytoja sake, kad takai dar visai nepasiruose gimdymui, tai vel eisiu pas gydytoja uz keliu dienu. Kazkaip galvojau, kad anksciau pasirodys lelyte, bet pasirodo ji veluoja. Ilgai eina tos paskutines dienos, jau keleta savaiciu kasdien galvoju kada bus. Gulu i lova ir pagalvoju, gal jau sianakt prasides, bet atsikeliu ryte - nieko Esu girdejus, kad jei skatina, tai skaudziau gimdymas vyksta, aisku, jei gimdysi pati ir be epiduro (nuskausminamuju i nugara).
zodziu,papasakosiu savo 10 menesi...
37 savaite...atsidarymas 2,5cm 40 savaite. nestumas buvo atsibodes jau tiek...kiek dar niekas nebuvo atsibodes. buvau stora (95kg),lauke -25.nieko nelieka kaip tik kiurksoti namuose. prisiskaiciau visokiu kaimisku patarimu kaip paankstinti. taigi...ejo 40 savaite. nesvarbu, kad lauke -25,pasiimu suni ir varau "pasivaikscioti" apie 10 km ir taip kiekviena ryta. nepadeda. gerai..kas dar? kambarius plauti rankomis...gerai...plaunam. kiekviena diena pries gristant vyrui isplaunu rankomis 140kmv nepadeda.... gerai...kas dar? uzuolaidos! o gerai spalbiu uzuolaidas rankomis, jas kabinu (lubu aukstis virs 3 metru) reikia nepamirsti, kad srovi 95,pilvo apimtis nenuspejama as uzsikeberiokslinu ant stalo ir kabinu uzuolaidas (kaimynes tik galva uzsiemusios ziuri) aha,5 kambariai, isskalbiam visas! gerai, skambiam... tik reikia neuzmirsti, kad ryte su suniu 3 valandas einu pasivaikscioti ir pries griztant vyrui 140 kmv issiplaunu rankomis. dar MB uzlauziu vakarais, nes skaiciau,kad padeda... aha,jau reikia pas gydytoja. gerai, laukiam, ka pasakys atsidarymas 2,5cm,jokiu gimdymo artejimo zenklu taip variau dar 3 savaites iki 42 pabaigos. ir taip 3 savaites kaip poterius:pasivaiksciojimas, uzuolaidos (ne kiekviena diena), grindu plovimas, vyro uzlauzimas (nesipriesino, vare kaip i darba baigesi tuo, kad placenta per mano persistengima nukrito per zemai. praskatino 7 val ir ispjove lauk mano vaika. zodziu uzauginciau dar 2 vaikus, bet but nescia nuo 8 iki 10 men nebenoriu QUOTE(Laurencija2 @ 2008 04 20, 00:13) zodziu,papasakosiu savo 10 menesi... 37 savaite...atsidarymas 2,5cm 40 savaite. nestumas buvo atsibodes jau tiek...kiek dar niekas nebuvo atsibodes. buvau stora (95kg),lauke -25.nieko nelieka kaip tik kiurksoti namuose. prisiskaiciau visokiu kaimisku patarimu kaip paankstinti. taigi...ejo 40 savaite. nesvarbu, kad lauke -25,pasiimu suni ir varau "pasivaikscioti" apie 10 km ir taip kiekviena ryta. nepadeda. gerai..kas dar? kambarius plauti rankomis...gerai...plaunam. kiekviena diena pries gristant vyrui isplaunu rankomis 140kmv nepadeda.... gerai...kas dar? uzuolaidos! o gerai spalbiu uzuolaidas rankomis, jas kabinu (lubu aukstis virs 3 metru) reikia nepamirsti, kad srovi 95,pilvo apimtis nenuspejama as uzsikeberiokslinu ant stalo ir kabinu uzuolaidas (kaimynes tik galva uzsiemusios ziuri) aha,5 kambariai, isskalbiam visas! gerai, skambiam... tik reikia neuzmirsti, kad ryte su suniu 3 valandas einu pasivaikscioti ir pries griztant vyrui 140 kmv issiplaunu rankomis. dar MB uzlauziu vakarais, nes skaiciau,kad padeda... aha,jau reikia pas gydytoja. gerai, laukiam, ka pasakys atsidarymas 2,5cm,jokiu gimdymo artejimo zenklu taip variau dar 3 savaites iki 42 pabaigos. ir taip 3 savaites kaip poterius:pasivaiksciojimas, uzuolaidos (ne kiekviena diena), grindu plovimas, vyro uzlauzimas (nesipriesino, vare kaip i darba baigesi tuo, kad placenta per mano persistengima nukrito per zemai. praskatino 7 val ir ispjove lauk mano vaika. zodziu uzauginciau dar 2 vaikus, bet but nescia nuo 8 iki 10 men nebenoriu na, super...ypac su tuo vyro uzlauzimu...
Atrodo ir man teks prisijungti prie nesulaukianciuju
savo pirmąjį sūnų pagimdžiau 13 dienų vėliau numatyto termino. ir tai tik su skatinamaisiais. matyt patiko jam pilvelyje gyventi. ir lašinukų prisiaugino - gimė 4300g. dabar laukiu liepinuko, bet galvoju - jei toks pat tinginukas bus, tai gali ir rugpjūtinuku pavirsti
Eina sau!
Mano drauge ka tik pagimde pirma suneli 2sav.velaiu- skatino. O man liko 9 dienos pagal gyd.ir jauciuos jau taip kaip jus visos savaite laiko. Kasnakt laukiu- gal prasides... Pirma vaikeli pagimdziau 36savaiciu. O man gydytoja sake 1 savaite galima drasiai vaikscioti
Na va- mes jau po termino
Maza to- ligos uzpuole- sloga, kosulys, ir slykstus limfmazgiu skausmas Dar pasake, kad musu damute sveria 4500!!!!!!!
man terminas ryt..bet nemanau kad per siandien kas nors pasikeis
o tie aplinkiniu NU TAI KADA ? AR JAU? PERNESIOT JUK NEGERAI.. atrodo as sprendziu ka nors..
Mes irgi vargstame...
Šiandien jau trečia diena... kaip vėluojame... vandenų mažėja, o šiandien matuojant tonus jau pasakė, kad pradėjo vargti vaikelis... Och... Vyras visokiom psichologinėmis priemonėmis bando prišnekinti vaikelį... O jis nė krust .. Strėnas skaudena jau antra diena... o rezultatas - 0. Na bet gal kaip nors... Svarbiausia, kad viskas laimingai baigtųsi, ar ne?
Sveikos,
man irgi prasidėjo 10tas mėnuo. Gimdymo terminas buvo liepos 4, bet pagal šios dienos apžiūrą, kaklelis dar uždaras, leliukas nenusileidęs, dar sakė nešiosiu iki liepos 9 tikrai, o tada jau gal skatins. Aplinkiniams kai klausia sakau tiesą- kad daktarai sakė, kad dar savaitę negimdysiu. Tada palieka ramybėje. Nors irgi būna nesupratingų, kurie pareiškia "greičiau gimdyk", lyg nuo manęs kas priklausytų. O nėščia būti visai man patinka- nežinomybė, kuri laukia,kaip bus susilaukus leliuko, atrodo beveik baisesnė. QUOTE(jukka @ 2007 08 23, 09:48) Nu gal tikrai geras receptas, gal reiktų išbandyt?
Mano gimdymo terminas suejo liepos 3, o siandien buvau nuvaziavusi su siuntimu i Antakalnio klinikas apziurai, kaklelis 3 cm atsidares, paleido namo nes nenorejau gultis sventems, siaip nieko labai nekomentavo tai supratau kad viskas tvarkoj su leliuku, ir exo paziurejo ir toniukus ir paskraidziau
Man labai patiko kolegės pasakymas: na leisk gi tu vaikui išsirinkt gimtadienį, ko čia stresuoji? Viskas bus gerai! QUOTE(Sazha @ 2008 07 04, 23:13) Man labai patiko kolegės pasakymas: na leisk gi tu vaikui išsirinkt gimtadienį, ko čia stresuoji? Viskas bus gerai! Na aš savo sūneliui irgi sakau- "tu geriau žinai, kada norėtum gimti, tai tą dieną ir gimk
sveikos linkiu kad greitai ateitu ta stebuklinga diena
Na ir as jungiuosi prie tu pernesiojusiu
Jau 3-ia diena virs termino. Buvau siandien apziuroj, tai tonusiukai geri, aparaciukas jokiu saremiuku neuzfiksavo... Sake jei per savaitgali nepagimdysiu, tada 1-ni vel atvaziuoti, itariu 1-ni ir vaziuosiu Ech... mano liepinukas sugalvojo buti rugpjutinuku
Mano terminas - rugpjucio 18 - jau ir dulkemis apsinese
Beje, nuotaikos pakelimui - linksma istorija apie neskubancius leliukus. Du, niekaip pilvelio apleisti nenorintys dvynukai kalbasi tarpusavyje. Vienas sako: "Kaip manai, koks ten tas kitas pasaulis?". Antrasis dvynukas: "Nezinau, bet neuzmirsk, kad is ten dar nei vienas taip ir negrizo..." Taigi, nenori musu leliukai apleisti rojaus sodu QUOTE(maman @ 2008 08 26, 10:52) Mano terminas - rugpjucio 18 - jau ir dulkemis apsinese Beje, nuotaikos pakelimui - linksma istorija apie neskubancius leliukus. Du, niekaip pilvelio apleisti nenorintys dvynukai kalbasi tarpusavyje. Vienas sako: "Kaip manai, koks ten tas kitas pasaulis?". Antrasis dvynukas: "Nezinau, bet neuzmirsk, kad is ten dar nei vienas taip ir negrizo..." Taigi, nenori musu leliukai apleisti rojaus sodu na mano terminas lyginant su tavo dar sviezutelis QUOTE(Margareta @ 2007 05 13, 18:14) Mano kleckas neskuba gimti. Vėluoja jau 5 diena. Kuo toliau tuo sunkiau.. nuovargis vis puškuoti su dideliu pilvu ir kiekvieną dieną tikėtis gal jau šiandien. Tačiau praeina diena, naktis kita diena....vis einu i GN matuoti vaikučio širdies tonu o akušerės palydi sakydamos "iki, gal sia nakti sugriši". Kaip jus laukėte ar laukiate savo vėluojančiu mažylių ir kaip susidorojat su aplinkiniu klausinėjimais "gal jau?" Man velavo 16 dienu. Neramu buvo, bet tikejau, kad viskas bus gerai. Daktaras pasitikejo manim, o as juo ir laukem. Gime po vandenu nuleidimo, nepernesiota, galejo ir dar pilvuke pabut
Man siandien suejo terminas. Gydytojas sake, kad lauks 10 dienu. o as nenoriu sitiek laukti... nebegaliu istverti moraliskai... tiesiog nebegaliu... man sunku labai... be to bijau ir nenoriu kad vaikas gimtu zaliuose vandenyse ar su kitais pernesiojimo pozymiais. jei reikia skatinti tegu skatina kad ir rytoj. nenoriu laukti.
QUOTE(Auksine Zuvele Georgia @ 2008 11 14, 03:26) Man siandien suejo terminas. Gydytojas sake, kad lauks 10 dienu. o as nenoriu sitiek laukti... nebegaliu istverti moraliskai... tiesiog nebegaliu... man sunku labai... be to bijau ir nenoriu kad vaikas gimtu zaliuose vandenyse ar su kitais pernesiojimo pozymiais. jei reikia skatinti tegu skatina kad ir rytoj. nenoriu laukti. Na o gal dar palauk kelias dieneles? Zinok, tas skatinimas, nu ziaruuuuss dalykas.. Jau geriau kai naturaliai. As pagimdziau (su skatinimu 8 d. po termino). nenoreciau patirt antra karta oksitocino "malonumu"
Niu ir aš registruojuosi. Perskaičiau visą temą ir aišku viena- niekas nesupras mūsų, tik tokios , kurios čia rašo
Uzjauciu.
Man terminas antradieni - ir tai as jau nervinuosi, ko taip ilgai uztruko. O tai tau gydytoja leidzia tiek ilgai pernesiot? Neako dar kreiptis i ligonine? Mano gine, sake, is kart po termino viena diena, vaziuok... QUOTE(Belty @ 2008 11 23, 18:28) O tai tau gydytoja leidzia tiek ilgai pernesiot? Neako dar kreiptis i ligonine? Mano gine, sake, is kart po termino viena diena, vaziuok... Dabar aš pas ją lankysiuos kas tris dienas.Per apžiūras būsiu sodinama ant kėdutės, su aparatėliu matuos lialkos širdies toniukus, žiūrės per echoskopą placentos būklę, vandenų kiekį.jau vienoj tokioj apžiūroj buvau-viskas savo normose, todėl skatinti kaip ir nenori...Tai va, vienintelė pramoga-lankytis dažniau ir aiškintis situaciją vietoje.O ligoninėj laukti tai nenorėčiau Na o gal dar palauk kelias dieneles? Zinok, tas skatinimas, nu ziaruuuuss dalykas.. Jau geriau kai naturaliai. As pagimdziau (su skatinimu 8 d. po termino). nenoreciau patirt antra karta oksitocino "malonumu" Tik nereikia jokiu skatinimu, nes nuo skatinamuju gimsta vaikai - autistai, juk zinote kas tai yra? O po Cezario - vaiku intelekto koeficientas zemeja. Geriausia dar laukti, bet kiekvienu momentu buti pasiruosus ..... Ir viskas tik naturaliai, nes mes moterys ir sutvertos naturaliai visa sita patirti.
Šiaip tai džiaugiuosi, kad esu pasirinkusi gerą gydytoją, kuria labai pasitikiu. Po pirmojo po termino vizito ji mane taip raminančiai paveikė, kad laukiu nesulaukiu mudviejų susitikimo.
O dėl skatinimo, tai nebūčiau tokia kategoriška
As jungiuosi prie amzinai nesciu
Beje visi skatinimosi budai isbandyti jau nuo 39sav.Mazylis kaip neskuba taip neskuba..ech kaip neramu... QUOTE(siroma @ 2008 12 08, 12:16) As jungiuosi prie amzinai nesciu Beje visi skatinimosi budai isbandyti jau nuo 39sav.Mazylis kaip neskuba taip neskuba..ech kaip neramu... Oi kaip as tave suprantu- as lygiai tokioj pacioj situacijoj siroma, o kaip tu laikaisi? Gal jau gime maziukas? Papasakok, kaip ten viskas pas tave? Beje, mano draugai irgi kaip isproteje ramybes neduoda, vis klausineja "ar jau?", nors ir aiskinu, kad butinai pranesiu, kai bus "jau"!
Man terminas uz dvieju dienu, o vaikeliukas jauciu jaucia kad salta tai ir nelenda. Kai as dar ne Lt tai bijau baisiai ar ziures gerai. Baisiai bijau pernesioti, o ypac psichologiskai sunku. Tai visokiais rankdarbiais uzsiimu, kad tik laikas eitu ir negalvoti. Truksta informacijos apie pernesiojimus, o cia paziuri paziuri ir viskas sako gerai viskas yra gali eiti. Dziaugiuosi, akd viskas gerai tik kaip ir visos bijau ir visas palaikau bei uzjauciu. Privacioj klinikoj pasake, kad tureciau gimdyti 10 dienu anksciau tai visai prota susuko ir jau laukiu seniausiai , o cia atejo ir data o dar ner tai visai neramu. Ir viskas uzrudyje jei kas atsidarineja, nei kas darosi.
QUOTE(stora meska @ 2008 12 16, 16:23) Man terminas uz dvieju dienu, o vaikeliukas jauciu jaucia kad salta tai ir nelenda. Kai as dar ne Lt tai bijau baisiai ar ziures gerai. Baisiai bijau pernesioti, o ypac psichologiskai sunku. Tai visokiais rankdarbiais uzsiimu, kad tik laikas eitu ir negalvoti. Truksta informacijos apie pernesiojimus, o cia paziuri paziuri ir viskas sako gerai viskas yra gali eiti. Dziaugiuosi, akd viskas gerai tik kaip ir visos bijau ir visas palaikau bei uzjauciu. Privacioj klinikoj pasake, kad tureciau gimdyti 10 dienu anksciau tai visai prota susuko ir jau laukiu seniausiai , o cia atejo ir data o dar ner tai visai neramu. Ir viskas uzrudyje jei kas atsidarineja, nei kas darosi. Tai vat ir as ne LT... Pries savaite (kai buvo kelios dienos virs termino) padare scana, pasake, tipo viskas ok ir liepe dar savaite laukti. Nepasiule nei pakartotines apziuros ir net nepaziurejo ar kaklelis nors kiek prasidares are ne Siand. man jau 10-a diena virs termino ir kaip sunku, tai neapsakomai! Nebezinau nei ka galvoti, nei ko tiketis. Maziukas smarkiai juda, o ypac nakti, tai visa pusiau miegojus. Pabuvusi nescia 42 savaites tikrai suprantu visas, kurios sulaukia termino, o lelius kaip nesirodo taip nesirodo. Kancia kazkokia! Tai ne, kai mano pazistamos ar drauges, pagimdziusios 38 sav. gasdino, kaip sunku i nestumo pabaiga ir t.t. Jos nezino, ka reiskia pernesioti!
Na, sveikos, nestukes
Jungiuosi ir as prie jusu. Nors siandien tik 1 diena po termino, nebezinau kur detis nuo tu minciu Kiekviena nakti vis laukiu, kad atsikelsiu i tulika ir prasides saremiai ar vandenys nubegs kaip cia daug kas raso Ir cia tik 1 diena po termino... Nusprendziau su jumis pasidalinti, nes aplinkiniams sunku suprasti musu jausmus - atseit juk daktaras pasake, kad viskas gerai, ko cia jaudintis. Kosmaras niekada negalvojau kad gali buti taip sunku psichologiskai pernesioti bent viena diena. Uzjauciu ir suprantu visas dabar as jau imu ne tik pergyventi, bet isterikuoti, ant vyro rekti be reikalo ir viskas man jau trugdo atrodo paimsi ka ir uzmusi. O gydytojai cia paziuri nieko nesako nieko neklausia tik sako jie nepagimdysi atvaziuok po savaites, o dar kaledos ant nosies. Nors dar per anksti galvoti bet kai pagalvoju kad pernesioti gali 10 dienu tiesiog isterija suima. As turbut ir su vyru isiskirsiu ( ne duok dieve). Net nezinau ar kas ten man atsivere, niekas nepaziurejo tik zinau kad vaikelis labai zemai, kad eco negalejo ne galvutes paziureti gerai. O jei ko paklausi sako viskas gerai adios. Nuvaziuosiu i ligonine is sedesiu kol pagimdysiu ne policija neistems, nors nebus taip nuobodu. Iseiti niekur negaliu, nes pilvas kaip akmuo susitraukia kai tik eiti pradedu ir nebegaliu paeiti ir tiesiog sisioju kas 2min kai judu.
Uzuojauta uzuojauta visoms niekada negalvojau kad gali buti taip sunku psichologiskai sulaukti termino ir nepagimdyti. Tokiais atvejais noreciau buti Lt kad bent gidytoj ak anors paaiskintu ir paziuretu ar bent kaklelis atsiveres ar kas. Nakti kosmarai sapnuojas ant vyro pradejau rekt, nors jis varksas ir nekaltas pats pergyvena, o kai as panikuoju dar labiau ji veikia. O cia dar kaledos ant nosies. Tegu leidzia ka tik nori tegu tik vaikas svaikas islenda ir baigiasi tas kosmaras, bet aisku nieks nieko cia nesako ir neklausia. Svarbiausia, kad ne tik pergyventi bet ir isterikuoti bei rekauti pradedu be reikalo, viskas uzknisa
Viena diena dar nieko.. As pirmaja visa savaite pernesiojau..Ir taip savijauta buvo prasta - vos pajudi, o ir gyd. pazi kakleli ir pasako: "dar tik ruosiasi.."
Dabar vel terminas ant nosies ir mane jau nervas jama, negi ir vel pernesiosiu.. Taip pat esu pikta kaip sirse, viskas erzina, o ypac paruosiamieji saremiai is kuriu jokios naudos.. QUOTE(Jura_j @ 2008 12 19, 13:38) Viena diena dar nieko.. As pirmaja visa savaite pernesiojau..Ir taip savijauta buvo prasta - vos pajudi, o ir gyd. pazi kakleli ir pasako: "dar tik ruosiasi.." Dabar vel terminas ant nosies ir mane jau nervas jama, negi ir vel pernesiosiu.. Taip pat esu pikta kaip sirse, viskas erzina, o ypac paruosiamieji saremiai is kuriu jokios naudos.. Tai va, siandien jau 4 diena eina... Man tas pats - savijauta tokia, kad tik norisi guleti kur kampe, nes bet kas isprovokuoja pikcio priepuolius... nakti paruosiamieji prasideda, o as guliu, net bijau pajudeti, kad nedingtu. Visai jau stogas vaziuoja. Jura_j, o tau pirma karta skatino kai pernesiojai, ar visdelto vaikelis pats nusprende pasirodyti?
Laikykis Motuk ir svarbiausia kazkaip nusiraminti. AS tai bandau tik ne visada avyksta. Svarbiausia palaikymas
QUOTE(stora meska @ 2008 12 20, 12:40) Laikykis Motuk ir svarbiausia kazkaip nusiraminti. AS tai bandau tik ne visada avyksta. Svarbiausia palaikymas Aciu tau uz palaikyma, laikykis ir tu! Diena dar puse velnio, kazkaip uzsimirstu uzsiimdama reikalais, o naktys - tai tikras kosmaras. Bet kaip nors sulauksim mes savo lialiu, kuriems taip gera musu pilvukuose, kad niekur jie neskuba QUOTE(Motukas @ 2008 12 19, 20:56) Tai va, siandien jau 4 diena eina... Man tas pats - savijauta tokia, kad tik norisi guleti kur kampe, nes bet kas isprovokuoja pikcio priepuolius... nakti paruosiamieji prasideda, o as guliu, net bijau pajudeti, kad nedingtu. Visai jau stogas vaziuoja. Jura_j, o tau pirma karta skatino kai pernesiojai, ar visdelto vaikelis pats nusprende pasirodyti? Mano "pernesiojimas" sutapo su sestadieniu, todel skatinimas buvo suplanuotas pirmadieniui. Dziaugiuosi, kad vaikelis pats nusprende gimti ir nelaukti priverstinio "krapstymo"
Eh kaip faina kuriso lauke ir sulauke, tureciau ir as sulaukti, atrodo visa gyvenima liksi nescia, bet istikro taip nebus tik reikia pakenteti, nors jau ne viena diena po termino o visos 4
Man siandien prasidejo 2 savaite po termino, rytoj eisim pas gydytoja, prasysiu islaukti sia savaitele ir dar nekrapstyti manes.
Man taip pat niekas nepadeda - nei 5 km pasivaiksciojimas kasdien, nei laiptai, nei vyras Kas liecia aplinkinius - radom iseiti
Laukti tai laukti, dar gali iskenteti, kad ir kaip sunku butu, bet as bijau del leliaus, kad tik jam ten viskas gerai butu. Del to ir baiminuosi pernesioti labai daug. Bet vis dar nesioju . Parasyk Motuk kaip tau eisis. Man isvis baime jei penktadieni pasakys, kad dar savaite nesiok pulsiu i isterija
Mes savo pirmąjį vaikelį pernešiojom dvi savaites
Idomiai gaunasi su tuo pernesiojimu,kas gali nustatyti 100% kad yra pernesiojimas o ne neteisingas gimdymo datos nustatymas? as pvz zinau tikslia pastojimo diena,pagal ja gimdymo data geguzes 6,pagal menesines geguzes 4,pagal echo-balandzio 23.Vadinasi pagal gydytojus jei gimdysiu geguzes 6 diena,jau busiu vaikeli pernesiojus?
Aisku,nesciosios bukle reikia stebeti,bet manau del keliu dienu,ypac jei pati mamyte jauciasi gerai,labai jaudintis neverta,gal tiesiog netiksliai nustatyta gimdymo data? pirma vaikeli pagimdziau tiksliai ta diena,kuria nustate gydytojas pagal menesines,taciau pagal echo nustatyta laika(18 nestumo savaite) velavau 2 savaites,pagimdziau pati,be skatinamuju,lengvai ir greitai,tagi manu,paprasciausiai echoskopu nustatyta diena buvo netiksli |